![]() |
#391 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Straszny Wątek ;)
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja kojarze, że te schizy moga mieć związek z natrętnymi myśłami, które mnie nachodza czasem wieczorem. Czytałam o tym trochę w necie i jest coś takiego jak nerwica natręctw, która polega niekiedy właśnie na powtarzaniu w myśłach natrętnych, często bluźnierczych, myśli i ja tak czasem mam ![]() ![]() Kiedys o tym rozmyślałam intesywnie, żeby pójść do Kościoła i się pomodlić. Szłam sobie taka zamyśłona, gdy zobaczyłam idącą w moją stronę jakąś starszą kobietę, wyglądała trochę na nawiedzona heheh i ona mijając mnie popatrzyła się mi prosto w oczy i się zatrzymała aż i tak gapiąc się prosto w twarz z niedowierzaniem powiedziała: "O Jezu!!!" prawie wykrzyknęła to. Normalnie miałam potem takiego stracha, że hej, że to może ja jestem nawiedzona czy co ![]() Musiałam wam posmęcić trochę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#392 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() zadnego wrazenia na mnie nie zrobiły : -Oszukać przeznaczenie -Siła strachu -Droga bez powrotu -Bird( czy jakos tak, nie pamiętam, w każdym razie to było o jakim kolesiu co obdzierał ludzi ze skóry, zeby przwrócić do zycia swoja martwą żone) -List z piekła to chyba tyle :P
![]() |
#393 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Eee w Chucka Norrisa sie chciałaś zabawić i kopłaś z półobrotu...dobre
![]() |
#394 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#395 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Krąg szukam żeby zciągnąć, konkretnie chodzi mi o japońską wersję, ale nie mogę znaleźć polskich napisów do tej wersji. Amerykańska wersja jest do kitu. Japończyków nikt nie przebije w horrorach. ![]()
![]() |
#396 |
Zakorzenienie
|
A wiec do filmow :
1. Krag - rzeczywiscie japonski orginal duzo lepszy (mam na dvd z jakiejs gazety)...jest taki... ambitniejszy... wyjasniona historia a nie tak jak w amerykancu bieganie i straszenie. 2. Klatwa... brr...az mnie dreszczyk przechodzi (a szczegolnie jak wspomne II czesc...) 3. Najlepszy jest Shutter (widmo) - naprawde strasznie straszny, zdarzylo mi sie krzyknac ze strachu i przyalic glowa w sciane ![]() 4. Co do Egzorcyzmow... eee.. strasznie to nie bylo (dopiero bedzie jak ktorejs pieknej nocy sie o 3 obudze) aczkolwiek bardzo ciekawe ![]() I jakos mi sie zdaje ze Emily miala schizofrenie a nie byla opentana ![]()
#397 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#398 |
Zakorzenienie
|
3 w nocy jest prawdziwa godzina demonow (nie tak ja zawsze sie sadzie ze 12), jest ona przeciwnienstwem 15 (godziny w ktorej zmarl Chrystus), w ten sposob demony kpia sobie z boga.
#399 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#400 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#401 |
Zakorzenienie
|
Teraz mi sie przypomniało, jak mama mi opowiadała, że rozmawiała z naszą sąsidką i ona powiedziała że jej ojciec pewnego ranka był taki zdenerwowany, dzwonił do wszystkich i zegnał się z rodzina
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jak jak to usłyszałam to ładną schize złapałam. Inny razem tesz mama mi opowiadała: Jej tata był chory na raka i leżał w szpitalu, juz było z nim bardzo źle i moja babcia nie mogła spać i w pewnym momęcie usłyszała odgłos kroków ( poznała ze to mój dziadek bo spesyficznie szurał pantoflami) następnie usłyszała jakby ktoś przekładał narzędzia w komodzie, gdzie mój dziadek je trzymał ![]() ![]() ![]() Jeszcze jedna tego typu historia: U mojej babci na stole zawsze stała popielniczka, taka gruba z porcelany, jej bodajze ciocia( juz nie pamietam) była bardzo chora. W pewnym momęcie ta popielniczka pękła dokładnie na pół (a nie było w niej zadnych papierosów ani popiołu, była czysta) potem okazało sie ze ta ciocia zmarła ![]() ![]() I to chyba jusz ostatnia: nie pamietam tego dokładnie, ale wiem ze chodziło o coś ze siedzi sobie pare osób w pokoju a nagle urwał sie karnisz i spadł na ziemie, okazało sie ze ktoś z rodziny zmarł te wszystkie historie wydarzyły sie w mojej rodzinie Aha jeszcze coś Tata mi opowiadał, ze jego sąsiad szedł kiedys przez pole i zobaczył z daleka swoją znajoma, która grabiła siano, w pewnym momęcie ujrzał tesz zbliżajacą sie do tej kobiety postać(tesz kobiete) która była ubrana na biało i była bardzo wysoka, gdy ta postać doszła do tej kobiety ona upadła a postać znikła, ten gościu podszedł i okazało sie ze kobieta nie żyje ![]() ![]() Jak sobie jeszcze cos przypomne to napisze
#402 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#403 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#404 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moze ci po prostu czegos braknie... ![]()
![]() |
#405 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#406 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#407 |
Zadomowienie
|
To ja Was troche jeszcze przestrasze
![]() Opowiadał mi to mój dziadek. Kiedyś jak był mały to mieszkał na wsi i było tam takie miejsce,w którym uważano że straszy. Córka i matka mieszkały niedaleko tego miejsca. Kiedyś się pokłóciły, córka wyszła z domu,a matka krzyknęła za nią,żeby niespodziewaną śmiercią umarła. Dziewczyna odeszła kawałek i niedaleko tego mostku umarła. (To byłą taka legenda. Zdarzyło się to jeszcze przed narodzeniem dziadka.) Opowiedział mi, że w tym miejscu działy się dziwne rzeczy. 1.Kiedyś ojciec dziadka z kolegą wracali do domu po zmroku, w nocy. Szli tamtą drogą i zobaczyli, że z naprzeciwka idzie ubrana na czarno dziewczyna, miała zasłoniętą twarz. Zdziwili się, że o tej porze wraca i się nie boi. Umówili się i zrobili tak, że jak podeszła bliżej to mój pradziadek złapał ja z tył w pasie, a kolega odsłonił tą chustkę z twarzy i nagle jak zdjął był taki blask. Obaj się przestraszyli i zostawili ją. Jak przebiegli kawałek odwrócili się i postać tej dziewczyny zamajaczyła i znikła. 2. I jedna historia dotyczy bezpośrednio mojego dziadka, mówił że przechodził tamtędy. I zobaczył białego konia, a obok mężczyznę, który stał obok i go głaskał.Koń był bardzo ładny, a mężczyzna elegancko ubrany. Zdziwił się skąd oni się tu wzieli. Z naprzeciwka jechał jego kolega na rowerze. Zahamował tak,żeby zakurzyć. Gdy się zatrzymał to obaj popatrzyli na tego konia i on nagle z tym facetem znikli.Dziadek i kolega się do siebie nie odezwali, bo się przestraszyli. Każdy poszedł w inną stronę. A gdy się następnego dnia spotkali to zapytali się nawzajem czy to samo widzieli i się zgadzało. Historie takie mało prawdopodobne, ale może coś w tym jest. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#408 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#409 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moi dziedkowie, teraz babcia, jak zacznie opowiadać historie z duchami itp. to aż nie chce mi się wierzyć, ale cóż - babcia raczej nie okłamałaby mnie... Czasami się zastanawiam, dlaczego teraz nie ma tak dużo "spotkań" z duchami jak kiedyś, jeszcze za czasów naszych dziadków... ![]()
![]() |
#410 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#411 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A z tym nocniczkiem to jest myśl, bo tak z łóżka to jeszcze bym wstała ale jak bym miała wyjść przez ciemny korytarz do łazienki....brrr. Trudno jutro oglądamy....
![]() |
#412 |
Zakorzenienie
|
brr, Japońce rzeczywiście robią okrutne filmy i mimo że wszystkie oparte są na podobnym schemacie (dziewczynka, czarne kłaki, zemsta spoza grobu), to i tak zawsze robią na mnie wrażenie i jestem ich wielką fanką. Nie mogę znieść amerykańskiego Dark Water, a japońskie BAAAAARDZO mi się podoba.
Ostatnio znów obejrzałam ten tajski film o fotografie, nie pamiętam tytułu, niestety, i mam stale wrażenie, że coś wypełza spod łóżka i ściąga ze mnie kołdrę ![]() generalnie stronię od takich filmów i to chyba dobre dla mojej głowy ![]()
#413 |
Zadomowienie
|
ale niekiedy Japońce jakos dziwnie sztywno graja... np w filmie "nieodebrane polaczenie" w sumie moze wywarl na mnie taki wrazenie bo bylam zaspana?
![]()
![]() |
#414 |
Zakorzenienie
|
Wy tu mówicie ze Japońce dobre horrory robią, nie wiem moze, a oglądałyście The Ring, japońską wersje, ja uważam że to jest tragedia, bo wg mnie amerykańska wersja jest dużo lepsza..
#415 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#416 |
Zakorzenienie
|
o właśnie, miałam Shutter na myśli. Stale mam wrażenie, że zaraz się obudzę przy tej zjawie.
![]()
#417 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tak jak np teraz ludzie wierzą w UFO, a ostatnio czytałam, że to jakieś wyładowania i dlatego ludzie widzą kręcecy się talerz ![]() A teraz się może mniej słyszy takich opowieści, bo ludziom głupio opowiadać takie historie. Może by im nikt nie uwierzył ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#418 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja oglądałam właśnie tą amerykańską wersję a teraz kombinuje nad ściagnieciem tej japońskiej, bo od sporo osób słyszałam, ze jest dużo lepsza. ![]() ![]() A oglądałyscie "Laleczkę Chuckie"?(chyba tak to się pisze) ![]()
![]() |
#419 |
Zakorzenienie
|
Oczywiscie... nawet niedawno zrobilam u mnie w domq maraton Chuckie
![]() Ale jakos to straszniejsze bylo jak sie mialo conajmniej 8 lat mniej, a teraz to bajeczka ![]() A co do Ringu... no coz jeden i drugi byl jak dla mnoie straszny,ale przewage ma japonski bo z niego dowiadujemy sie co sie stalo, czemu, kto, dlaczego a nie glupie bieganie i w sumie nie wiadomo o co dokladnie chodzi ![]()
#420 |
Wtajemniczenie
|
Eh.. Ring, Ring.... już gdzieś na początku tego wątku pisałam.. jak mi na banie siadł ten film..
póki co mam spokój od jakiegoś czasu.. a i wersja japońska jest lepsza i straszniejsza jak dla mnie.. zreszta tak samo jak Klątwa czy Dark Water .. ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:56.