![]() |
#4381 | |
Pani Mizantrop
|
Dot.: Straszny Wątek ;)
Cytat:
![]()
![]() |
#4382 |
Wtajemniczenie
|
No więc zacznę od tego co przeżyłam sama.
- Po śmierci mojego kuzyna (został zamordowany) spałam w pokoju, w jednym łóżku z siostrą. Miałam wtedy 8 lat. Spałyśmy przy włączonej lampce nocnej i pewnego razu, obudziłam się w środku nocy bo poczułam jak ktoś głaszcze mnie po głowie. Jestem pewna że mi się to nie wydawało, bo wyraźnie czułam dotyk dłoni i poruszanie nią. Spojrzałam na siostrę bo myślałam, że to ona, ale ona była odwrócona do mnie tyłem ![]() - W wakacje 2007 robiliśmy ze znajomymi ognisko koło mojego domu, a mieszkam na wsi, bardzo blisko lasu i po jednej stronie domu jest duża łąka i nie ma tam domów, dopiero dużo dalej na rzeką. No i w pewnym momencie odeszłam na chwilę od reszty bo wkurzył mnie brat i usiadłam przy domu na ławce, dobre 20 metrów od ogniska. I tak sobie siedzę i usłyszałam od strony tej łąki, tak jakby koło 30 metrów przede mnie, taki dźwięk, jakby ktoś uderzał czymś ciężkim o metal, takie stuknięcia.. Podeszłam kawałek bliżej i to ucichło, jak wróciłam na ławkę to znowu to usłyszałam. W końcu wróciłam do reszty i opowiedziałam im co słyszałam a kumpel wypalił że pewnie ktoś wbija gwoździe do trumny. Wtedy się z tego śmialiśmy, ale dwa dni później, zmarła moja babcia.. Może to zbieg okoliczności ale troszkę niemiły.. - Pewnego razu wracałam z kuzynką od mojej siostry, wtedy mieszkała jakiś kilometr ode mnie. Było jakoś po 21, grudzień, więc ciemno, schodziłyśmy już drogą prowadzącą do mojego domu, wtedy jeszcze najbliższych sąsiadów miałam koło 100 metrów od domu ale trochę bliżej był budowany dom, nie było tam jeszcze okien ani drzwi. I w pewnym momencie kuzynka powiedziała żebym nie patrzyła w prawo, oczywiście popatrzyłam, ale nic nie zobaczyłam więc nie wiedziałam o co chodzi, ale oczywiście lekki niepokój mnie ogarnął.. No i troszkę przyspieszyłyśmy i starałam się zagadać na jakikolwiek temat żeby dojść spokojnie do domu a nie myśleć.. Kiedy doszłyśmy do domu, kuzynka powiedziała że w górnym oknie tej budowy, zobaczyła coś czarnego, wielkości człowieka jak tak jakby wchodzi, a raczej wlatuje w to okno ![]() ![]() To chyba tyle z moich, ale mam wiele historii mamy, babci i innych członków rodziny i na pewno je opiszę ![]()
#4383 |
Konto usunięte
|
Opisujcie, ja chętnie przeczytam, choć sama nie mam nic do napisanie na szczęście
![]() Przypomniało mi się, co mi opowiadała kumpela z mojej poprzedniej pracy. Otóż ta moja koleżanka nocowała kiedyś u swojej koleżanki i jeszcze w dzień ta dziewczyna mówi do niej: -Słuchaj, jeśli byś się obudziła w nocy, to się nie przestrasz, bo od dawna w nocy przychodzi do nas jakiś facet. I rzeczywiście. Koleżanka obudziła się kiedy już zaczynało świtać i zobaczyla, że koło firanki stoi jakaś postać-facet. Po kilku minutach znikł ![]() Edytowane przez 201605021613 Czas edycji: 2013-04-21 o 18:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#4384 |
Zadomowienie
|
nikt już nie ma żadnej ciekawej historii? :-(
#4385 |
Wtajemniczenie
|
<natchnionym głosem>
![]() Tym...którzy...wypowiedzi eli się...w tym wątku...złe duchy...odcięły...interne t... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4386 |
Zadomowienie
|
a ja wczoraj obejrzałam ten filmik
http://www.youtube.com/watch?v=_oSR5hVpVp4 w nocy nie mogłam zasnąć a jak już przysnęłam to obudziłam się o 3 w nocy zlana potem, potem znowu nie mogłam zasnąć dopiero o 6 mi się udało.
#4387 |
Konto usunięte
|
Szkoda, że nikt już nic nie pisze
![]() Ja ten wątek zaczęłam czytać w sierpniu ubiegłego roku, niedawno skończyłam i znów od nowa czytam. Mam już schizy ![]() Siedzę przy kompie i czuję jak trzymam rękę na klawiaturze, jakby ktoś mi na dłoni kładł swoją zimną dłoń. I czuję podmuchy zimnego powietrza, ostatnio zwiałam do kuchni ![]() bo bałam się być sama ![]() Przypomniało mi się coś. Na tym wątku często była mowa o paraliżach przysennych, np. że ktoś przez sen, a nawet po przebudzeniu czuje, że ktoś go dusi (jakaś zmora) i nie może złapać tchu. Przeżyłam chyba coś podobnego, tyle, że mnie nie dusiło. Było to połączone ze snem. Spałam i śniło mi się dokładnie, że śpię we własnym łożku i to na lewym boku- tak rzeczywiście spałam. I w tym śnie była nade mną jakaś postać. zupełnie niewidoczna, jakiś duch czy coś. I ta postać coś mówiła do mnie, nie widziałam jej, była ciemność, tylko słyszałam. Dodatkowo postać ta trzęsła mną, szarpała, tak jakby kołysała, aż czułam po prawej stronie ciała, jak drgają mi żebra od tego potrząsania. I ta postać, tak prześmiewczo, złośliwie do mnie przemawiała. Najgorsze, było to że pamiętam ostatnie jej słowa a były to słowa: I co? Boisz się? To poczekaj, jak krzyże zaczną wyć! Po tych słowach obudziłam się i byłam przerażona. Popatrzyłam na otwarte okno (było ciepło), za oknem cisza i noc, a ja nasłuchiwałam, czy rzeczywiście jakieś krzyże nie zaczęły wyć. A te trzęsące się żebra czułam jeszcze około minuty po przebudzeniu! Edytowane przez 201605021613 Czas edycji: 2013-05-10 o 21:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#4388 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4389 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Dokładnie, a jak jeszcze połączy się to z idiotycznym snem, to już w ogóle wariatkowo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4390 |
Wtajemniczenie
|
Moja siostra podczas takiego paraliżu widziała na sobie jakąś postać w kapturze
![]() ![]()
#4391 |
Raczkowanie
|
Tak was podczytuję i przypomniały mi się moje paraliże senne... Coś strasznego. Pierwszy pojawił się jakieś pół roku temu i od tej pory było ich już kilka. Standardowo- nie mogę się poruszyć, mam jakieś omamy, ostatnio był to człowiek z głową szakala. Niezłe schizy;D Jeszcze nigdy serce nie biło mi tak mocno jak wtedy, po przebudzeniu.
#4392 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja typowo objawów duszenia nie miałam, ale właśnie takie szarpanie, jak opisywałam wyżej. A i czasem miałam takie uczucie, jak już przysypiałam, jakby ktoś podnosił łóżko do góry, a ja z niego spadam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4393 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, żadna z Was (które mają te paraliże) nie praktykuje OOBE? Bo ekspertem nie jestem, ale tak mi to lekko tym podchodzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4394 |
Zakorzenienie
|
Rany, wyobraziłam to sobie.
![]() ![]()
#4395 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4396 | ||
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Straszny Wątek ;)
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4397 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Straszny Wątek ;)
Cytat:
![]() ![]() Ale mam jedno wspomnienie z dzieciństwa...byłam wtedy strasznie mała, ale pamiętam to ciągle od tego czasu, i jest ono związane z OOBE właśnie, więc najwyraźniej nieświadomie 'praktykowałam'. A tak w temacie OOBE to polecam film "Naznaczony", ja jak o nim myślę to wciąż mam ciary ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4398 |
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Straszny Wątek ;)
Oglądałam ten horror, nie mogłam spać po nim
![]() Co do OOBE, dziewczyny uważajcie na prawdę. Czasem z paraliżu sennego łatwo przejść do OOBE a ciała "świeżaków" są łatwym celem. Najlepiej przed snem pomodlić się (dla wierzących) czy pomedytować (dla nie wierzących) do swojego Anioła Stróża/Opiekuna abyście były bezpieczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4399 |
Raczkowanie
|
Odp: Straszny Wątek ;)
Naznaczony to ten film, w ktorym dziecko nieswiadomie wychodzilo z ciala, jak ojciec?
A ten ojciec nie mial zdjec bo od dziecinstwa pojawiala sie na nich ta stara kobieta? Wiecej nie pisze bo nie wiem jak tutaj zmienic kolor tekstu ![]() Jesli tak to ogladalam i pol nocy przesiedzialam na lozku rozmyslajac o tym wszystkim, pozniej znowu nie moglam zasnac. Fajny film ![]() Chcialabym sie kiedys przekonac na wlasnej skorze jak to jest z OOBE jesli faktycznie sie za to wezmie i dobrze nauczy. Z drugiej strony za bardzo sie boje... Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#4400 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Straszny Wątek ;)
Cytat:
![]() ![]() Do OOBE trzeba być po prostu dobrze przygotowanym psychicznie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4401 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja raz chciałam spróbować, leżę i odliczam 100 99 98..... Jakoś zaczęło mi się kręcić w głowie, pomyliłam się w liczenie i koniec eksperymentu ![]() ale może to dobrze, bo jak jakaś dziewczyna widziała podczas OBE czarnego psa obok siebie, a inni jakieś postaci w kapturach, Ja bym dostała zawału, umarła i nie miałabym gdzie powrócić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4402 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4403 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Raz tylko się obudziłam w nocy siedząc, a tak naprawdę leżałam ![]()
![]() |
#4404 |
Konto usunięte
|
Ja, kiedy miałam swój pierwszy paraliż senny to wiedziałam już co to jest, więc wystarczylo pomyśleć, ze to wlasnie to i chce sie całkowicie wybudzić i przechodziło, czułam podczas niego tez takie nie wiem jak to okreslic... taki szum w mózgu? Coś w tym rodzaju.
Od tamtego czasu czasami przy zasypianiu czuje coś takiego i nie wiem czy to ze względu na początkową faze snu, czasem sie martwie, ze cos z neurologią mojego mózgu jest nie tak, ale np. tez taki sam szum w głowie czuję kiedy się mocno wzruszę lub kiedy piję wode mocno gazowaną... wiec wydaje mi sie, ze to reakcja na bodziec, a nie stan patologiczny, aczkolwiek ciekawa jestem co to moze byc. Ktos slyszal o czyms takim? (tak czytając w necie, to chyba jest to objaw jakiegoś lekkiego i bardzo krótkotrwałego omdlenia... ale nie wydaje mi się, by to tutaj pasowało). Co do OOBE, bo ogólnie taką tematyką intesowałam się w wieku 13-14 lat, to własnie w tamtym czasie próbowałam, acz bałam sie bardzo. I kiedy raz próbowałam zasnąć, pomyslalam sobie, ze spróbuje od tak, nie wierząc, ze to sie uda, wyobrazajac sobie ze skacze z okna, bo o takich sposobach czytałam. I jakze bylam zdziwiona i w szoku kiedy na moment ''zawisłam'' nad sobą i widziałam wszystko jakby na zielono... szok przeogromny, od razu ''wróciłam'' do siebie i od tamtego czasu nigdy wiecej nie chcialam tego typu rzeczy praktykowac. Teraz jestem racjonalistką i ciekawa jestem jak nauka tłumaczy takie rzeczy, muszę poczytać o oobe pod kątem naukowym ![]() Edytowane przez 201605161006 Czas edycji: 2013-05-16 o 15:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#4405 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jeżeli byłoby tak jak mówiśz, to strach mega. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4406 |
Wtajemniczenie
|
Zmieniając temat, jak na początku wspomniałam, znam wiele dziwnych, strasznych historii i właśnie przypomniała mi się jedna z nich.
Mojej siostrze, dość dawno temu śniło się, że rozmawia z naszym dziadkiem, który w rzeczywistości zmarł wiele lat wcześniej. W tym śnie dziadek trzymał ją mocno na rękę, nie za dłoń tylko troszkę poniżej łokcia. Gdy siostra się obudziła, na ręce miała odbitą dłoń, jakby ktoś ją mocno trzymał i w dodatku to miejsce było dużo zimniejsze niż pozostała część ręki ![]()
#4407 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() podobnie, jak Twoja historia, gdy szłaś z kimś tam (nie pamiętam) i ta osoba widziała czyjś cień w oknie starego domu i ktoś potem szedł za wami... . |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4408 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4409 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój tata ma coś takiego, że jak ma umrzeć ktoś z bliskiego otoczenia (na szczęście nie z rodziny) to śni mu się, że wypadają mu zęby i w tym śnie jest również dziadek (jego tata, który już dawno zmarł). Myślałam że to ściema, ale któregoś ranka w grudniu, jak tata wyszedł do pracy, mama mówi że stanie się coś złego bo tacie się śniło, że mu wypadły zęby. No to ja oczywiście musiałam sobie to wziąć do serca i przez kilka dni o tym myślałam, aż w końcu wypadło mi to z głowy a po południu dostałam sms'a od koleżanki, że mój najbliższy sąsiad miał wypadek i nie żyje... No troszkę się przeraziłam...
![]() |
#4410 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mojej mamie też się śni jej ojciec tylko wtedy, gdy ma dojść do jakiś dramatycznych wydarzeń w jej życiu. Wyobraźcie sobie sytuację, gdy pewnego ranka mama mówi, że śnił jej się tata i że się bardzo martwi. Kilka dni później dochodzi do nas wiadomość, że jej brat cioteczny nie żyje. Znaleziono jego zwłoki gdzieś na ulicy. Ale mama mówi tak: wiecie, to bardzo smutne i bardzo przykre, ale nie jest to dla mnie ogromna tragedia, dawno go nie widziałam i nie utrzymywaliśmy ze sobą kontaktu. Nie minęło kilka dni a ofiarą bardzo poważnego wypadku samochodowego padł mój brat. Ledwo uszedł z życiem. Z kolei ja miałam bardzo dziwny sen na kilka tygodni przed śmiercią mojego ojca. Nie wiem, czy to łączyć, nie jestem zwolennikiem doszukiwania się wszędzie znaków, ale był to dość specyficzny obraz i cały czas mam to przed oczami. Bardzo ciekawy wątek, podczytuję sobie go regularnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:16.