Straszny Wątek ;) - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-26, 23:21   #4711
manieczka02
Rozeznanie

Odp: Straszny Wątek ;)

Dzieki obejrze jutro

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

http://instagram.com/mhm_what_else

Fuck them so called "friends" they are all fake. Now it's time for love, me and future
manieczka02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 07:39   #4712
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00
Dot.: Straszny Wątek ;)

Wczoraj widzialam film "Mama" polecam
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 07:55   #4713
Keket
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość

Moim zdaniem beznadziejny.

Keket jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 17:49   #4714
201612291251
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez Keket Pokaż wiadomość
Moim zdaniem beznadziejny.
początek zapowiadał się fajnie, ale później przerodził się niestety w nudną bajeczkę.
201612291251 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 18:33   #4715
czokled
Wtajemniczenie

GG do czokled

U mnie spory ślad w psychice zostawił Naznaczony, nie wiem czy przez to że oglądałam go u znajomego na rzutniku (czyli obraz na całą ścianę), czy przez to, że jest on o OOBE, czyli wiem że to nie taka bajka jak się zdarza w przypadku innych horrorów
czokled jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 19:38   #4716
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Napisane przez DIABLICAorg Pokaż wiadomość
początek zapowiadał się fajnie, ale później przerodził się niestety w nudną bajeczkę.
Mi sie jedynie nie ppodobala scena koncowa na urwisku ale ogolnie film warty obejrzenia
Stary 2013-08-29, 19:07   #4717
Kukunia23
Rozeznanie

A powiedzcie mi, dlaczego niektóre z was sądzą że TheRing działa na podświadomość? W jaki sposób,jak myśleicie dlaczego na wielu osobach on tak zadziałał, że siadł im na psychice? Bardzo mnie to zaciekawiło, jak przeczytałam wąrek..

Kukunia23 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-29, 19:19   #4718
Keket
Zakorzenienie

Co do Ringu. Postanowiłyśmy go kiedyś obejrzeć z koleżanką u mnie w domu, a potem koleżanka miała u mnie nocować. Podobno w nocy się podniosłam, wskazałam palcem drugi pokój i powiedziałam "Oni już tu są". Do rana kumpela nie zasnęła. Ryje beret ten film, oj ryje.

Keket jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 21:59   #4719
inga21
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Straszny Wątek ;)

Cytat:
Napisane przez Kukunia23 Pokaż wiadomość
A powiedzcie mi, dlaczego niektóre z was sądzą że TheRing działa na podświadomość? W jaki sposób,jak myśleicie dlaczego na wielu osobach on tak zadziałał, że siadł im na psychice? Bardzo mnie to zaciekawiło, jak przeczytałam wąrek..
Też nie wiem dlaczego tak jest, na mnie w ogóle nie działał. Może to kwestia nagłośnienia tego filmu i tego szumu w internecie, gdzie się nie weszło tam ring. Jak się człowiek nastawi, że ogląda coś mega strasznego to na pewno bardziej na niego to działa.

Edytowane przez inga21
Czas edycji: 2013-08-29 o 23:17
inga21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 16:17   #4720
201612291251
Konto usunięte

Cytat:
Co do Ringu. Postanowiłyśmy go kiedyś obejrzeć z koleżanką u mnie w domu, a potem koleżanka miała u mnie nocować. Podobno w nocy się podniosłam, wskazałam palcem drugi pokój i powiedziałam "Oni już tu są". Do rana kumpela nie zasnęła. Ryje beret ten film, oj ryje.
Cytat:
Napisane przez inga21 Pokaż wiadomość
Też nie wiem dlaczego tak jest, na mnie w ogóle nie działał. Może to kwestia nagłośnienia tego filmu i tego szumu w internecie, gdzie się nie weszło tam ring. Jak się człowiek nastawi, że ogląda coś mega strasznego to na pewno bardziej na niego to działa.

właśnie ja też nie wiem o co chodzi, mi na podświadomość nie działał, horror jak horror. owszem podobał mi się, nawet mogę stwierdzić, że był straszny ale nie żeby jakoś wywarł na mnie wrażenie takie, że spać bym nie mogła czy coś

http://youtu.be/V891L9HtuVU

Edytowane przez 201612291251
Czas edycji: 2013-08-30 o 16:25
Stary 2013-08-30, 16:53   #4721
martyna_tina
Bang Bang Bang

Hej dziewczyny
Podczytuję wątek już od jakiegoś czasu i postanowiłam się dołączyć
Jeżeli chodzi o horrory, to jestem ich maniaczką Osobiście nie ruszają mnie filmy typu "Doga bez powrotu", "Piła" czy "Teksańska masakra piłą mechaniczna" Owszem, oglądam je, ale jest to dla mnie raczej relaks i kupa śmiechu (choć przyznam, że w każdej części "Piły", jej twórcy momentami zadziwiali mnie swoimi pomysłami na "pułapki") O wiele bardziej oddziałują na moją wyobraźnię horrory o opętaniach, nawiedzeniach itd. - po prostu bardziej boję się tego, czego nie widać na pierwszy rzut oka Jednym z moich faworytów jest "Paranormal activity" - niby nic nie widać, ale oglądając w nocy można się przestraszyć
http://www.youtube.com/watch?v=F_UxLEqd074
martyna_tina jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-31, 15:04   #4722
peggy_blue
Zakorzenienie

Cytat:
ja kiedyś nocowałam u kuzynki i opowiadałyśmy sobie o horrorach, m. in o Ringu. Kiedy już kładłyśmy się spać, na sekundę włączył się telewizor Nasze wrzaski na pewno słyszało pół osiedla

Też lubię horrory, ostatnio mam ochotę oglądać tylko taki typ filmów. Ostatnio oglądałam Naznaczonego, Szepty i Sinistera, spodobała mi się też Obecność. Niestety dochodzę do wniosku, że obejrzałam już każdy w miarę dobry horror, zostały mi już tylko te poniżej 5 na filmwebie, które są żałosne i po kilku minutach je wyłączam.
Może macie coś ciekawego, mniej popularnego do polecenia?
peggy_blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 15:08   #4723
czokled
Wtajemniczenie

GG do czokled

Cytat:
Napisane przez peggy_blue Pokaż wiadomość
ja kiedyś nocowałam u kuzynki i opowiadałyśmy sobie o horrorach, m. in o Ringu. Kiedy już kładłyśmy się spać, na sekundę włączył się telewizor Nasze wrzaski na pewno słyszało pół osiedla

Też lubię horrory, ostatnio mam ochotę oglądać tylko taki typ filmów. Ostatnio oglądałam Naznaczonego, Szepty i Sinistera, spodobała mi się też Obecność. Niestety dochodzę do wniosku, że obejrzałam już każdy w miarę dobry horror, zostały mi już tylko te poniżej 5 na filmwebie, które są żałosne i po kilku minutach je wyłączam.
Ja też się na Obecność przymierzam

I też mam wrażenie, że już większość widziałam, nawet te kiepskie
Stary 2013-09-02, 16:42   #4724
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=79827

tu jest wątek o horrorach, czytając od początku można dużo wyłapać nowych tytułów
Stary 2013-09-02, 17:22   #4725
Kukunia23
Rozeznanie

Poczytałam forum o The Shutter Widmo - i też ludzie piszą, że siada ten film na psychice...Kurde, strasznie mnie to ciekawi-dlaczego? Jedyne co przychodzi mi do głowy to to, że jest to o duchach i o zemście zza grobu i jest całkiem prawdopodobne w realu, tak samo jak egzorcyzmy. Pamiętam, że jak oglądnęłam Egzorcystę tego starego z lat 70-tych to trzy dni nie spałam, pociłam się ze strachu i też mi siadło na psychice...Obrzydliwy film. Ale Ringi, Klątwy, Dark Water itp. też są mocne - dużą rolę też odgrywają te paskudy duchy - ich twarze powykrzywiane i oczy...bleeee. A może wrzucicie zdjęcie np. Samary?

Kukunia23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 18:21   #4726
6610e975c85461a73511d7b83bf3e01cd5d91d24_6487a38504e0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kukunia23 Pokaż wiadomość
Poczytałam forum o The Shutter Widmo - i też ludzie piszą, że siada ten film na psychice...Kurde, strasznie mnie to ciekawi-dlaczego? Jedyne co przychodzi mi do głowy to to, że jest to o duchach i o zemście zza grobu i jest całkiem prawdopodobne w realu, tak samo jak egzorcyzmy. Pamiętam, że jak oglądnęłam Egzorcystę tego starego z lat 70-tych to trzy dni nie spałam, pociłam się ze strachu i też mi siadło na psychice...Obrzydliwy film. Ale Ringi, Klątwy, Dark Water itp. też są mocne - dużą rolę też odgrywają te paskudy duchy - ich twarze powykrzywiane i oczy...bleeee. A może wrzucicie zdjęcie np. Samary?
Dla mnie w ringu najgorsza była cisza. Nie było werbli, nie było budującej napięcie muzyki, nie było głośnego dźwięku przy strasznym widoku. Dla mnie najgorszy był szum telewizora i scena, gdzie widać twarz Noah - a jest w serii innych ujęć i widać to tylko przez chwilę. Dodatkowo, cały film (chyba od czasu obejrzenia przez Rachel kasety) jest w sinych, nienaturalnych kolorach. Ma po prostu klimat.

Dla mnie podobnie klimatycznym, chociaż nie tak przerażającym filmem, jest Silent Hill.
6610e975c85461a73511d7b83bf3e01cd5d91d24_6487a38504e0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 10:19   #4727
AnnaVanDort
Ex Mod Zbawca Wizażowy

[1=6610e975c85461a73511d7b 83bf3e01cd5d91d24_6487a38 504e0b;42594981]Dla mnie w ringu najgorsza była cisza. Nie było werbli, nie było budującej napięcie muzyki, nie było głośnego dźwięku przy strasznym widoku. Dla mnie najgorszy był szum telewizora i scena, gdzie widać twarz Noah - a jest w serii innych ujęć i widać to tylko przez chwilę. Dodatkowo, cały film (chyba od czasu obejrzenia przez Rachel kasety) jest w sinych, nienaturalnych kolorach. Ma po prostu klimat.

Dla mnie podobnie klimatycznym, chociaż nie tak przerażającym filmem, jest Silent Hill.[/QUOTE]

Zgadzam się w 100% co do Ringu

W Silent Hill bałam się tego klaustrofobicznego klimatu

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

W grę bym raczej nie pograła

I've been diagnosed with a type of amnesia where I deny the existence of certain 80's bands.
There is no cure.
AnnaVanDort jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 18:35   #4728
201612291251
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez AnnaVanDort Pokaż wiadomość
Zgadzam się w 100% co do Ringu

W Silent Hill bałam się tego klaustrofobicznego klimatu

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

W grę bym raczej nie pograła
ja właśnie grałam w grę, świetna była a film mnie niestety rozczarował, dla mnie nuda.
Stary 2013-09-05, 18:54   #4729
AnnaVanDort
Ex Mod Zbawca Wizażowy

Bardzo straszna? ja ogólnie nie lubię jakichś krzyków ,,z zaskoku'' i w takie coś nie umiałabym grać

I've been diagnosed with a type of amnesia where I deny the existence of certain 80's bands.
There is no cure.
AnnaVanDort jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-06, 17:00   #4730
201612291251
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez AnnaVanDort Pokaż wiadomość
Bardzo straszna? ja ogólnie nie lubię jakichś krzyków ,,z zaskoku'' i w takie coś nie umiałabym grać
dla mnie nie straszna, ale bardzo fajna klimat mroczny jest
jedyna gra na której się wystraszyłam to była Blair Witch Project grałam z założonymi słuchawkami, późnym wieczorem, ciemno w pokoju, wchodzę do tej chaty pustelnika, wszystko skrzypi, te wszystkie odgłosy domu i nagle przebiega mi przed nosem to zmarłe dziecko, czy tam duch, tak śmigło, że prawie z krzesła spadłam tak się wystraszyłam
Stary 2013-09-06, 17:44   #4731
pancziita
Raczkowanie

GG do pancziita

1) kiedys jeden policjant opowiedzial mi pewna historie. mianowicie zaraz po szkolce podczas sluzby z jakas mloda policjantka dostal zgloszenie, ze po wsi lata nagi mezczyzna z siekiera i odgraza sie ze zamorduje rodzine. pojechali na miejsce zdarzenia, dodam ze bylo ok 16, zima a wiec juz ciemno, dom na koncu wsi pod lasem... po wejsci do domu zastali tego faceta z siekiera, jego matke stojaca na krzesle z petla na szyi, zone w zaawansowanej ciazy lezaca w kaluzy krwi i odkrecana butle z gazem w pakiecie. policjantka wyciagnela butle z gazem na dwor, pozniej zajela sie zona, a ten policjant przystapil do 'obezwladniania' mezczyzny. tylko nie jestem pewna czy to do konca mozna nazwac obezwladnianiem, bo facet po prostu stal niewzruszony a tamten go palowal. ilosc ciosow jaka na siebie przyjal byla niewyobrazalna i normalny czlowiek juz dawno zwijalby sie z bolu, a on nic... zupelnie jakby byl w jakims transie znajomy opowiadal, ze juz nie mial sily go bic. pozniej do domu wpadla jego zona i powiedziala, ze jesli nie przestanie go bic to ona zlozy zawiadomienie do prokuratury, ze policjant bedac na interwencji uszkodzil jej plod. facet po tym wszystkim byl nadal tak silny, ze 3 policjantow nie mogl go zapakowac do radiowozu, a gabarytami raczej nie przypominal herkulesa...
Stary 2013-09-06, 18:49   #4732
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peggy_blue Pokaż wiadomość
Niestety dochodzę do wniosku, że obejrzałam już każdy w miarę dobry horror, zostały mi już tylko te poniżej 5 na filmwebie, które są żałosne i po kilku minutach je wyłączam.
Polecam takie filmy jak:
- Grobowce ślepej śmierci (cała seria jest niezła)
- Linia Śmierci
- Stary mroczny dom
- Porywacz ciał
wszystkie dość stare ale bardzo dobre.
dominikmeller25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 20:09   #4733
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

ja byłam wczoraj na The Conjuring,podobal mi sie.
Ogolnie film fabuła nie zaskakuje ale dośc fanie zrobiony,nie ma nudy ani tez poczucia,że coś jest zmyślone

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-06, 20:27   #4734
201607111632
Konto usunięte

Dzisiaj Paranormal Activity na TVNie jakby ktoś chcial
201607111632 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 22:46   #4735
czokled
Wtajemniczenie

GG do czokled

Cytat:
Napisane przez dominikmeller25 Pokaż wiadomość
Polecam takie filmy jak:
- Grobowce ślepej śmierci (cała seria jest niezła)
- Linia Śmierci
- Stary mroczny dom
- Porywacz ciał
wszystkie dość stare ale bardzo dobre.
TEN
, tak? Bela Lugosi Strasznie lubie takie stare, klimatyczne horrory. Zdecydowanie mają w sobie to coś Ja za to z podobnych tytułów oglądałam Inwazję łowców ciał z Sutherlandem, też mi się podobał, klimacik jest.

Mnie Ring, Blair Witch Project, Silent Hill ani Paranormal Activity (żadna z części) jakoś bardziej nie poruszyły, aczkolwiek lubię filmy stylizowane na amatorkę w stylu BWP albo PA. Super klimat mają japońskie horrory, mimo że czasem trudno mi odróżnić bohaterów
Stary 2013-09-07, 06:32   #4736
Diablica z Tasmanii
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Straszny Wątek ;)

Cytat:
Napisane przez pancziita Pokaż wiadomość
1) kiedys jeden policjant opowiedzial mi pewna historie. mianowicie zaraz po szkolce podczas sluzby z jakas mloda policjantka dostal zgloszenie, ze po wsi lata nagi mezczyzna z siekiera i odgraza sie ze zamorduje rodzine. pojechali na miejsce zdarzenia, dodam ze bylo ok 16, zima a wiec juz ciemno, dom na koncu wsi pod lasem... po wejsci do domu zastali tego faceta z siekiera, jego matke stojaca na krzesle z petla na szyi, zone w zaawansowanej ciazy lezaca w kaluzy krwi i odkrecana butle z gazem w pakiecie. policjantka wyciagnela butle z gazem na dwor, pozniej zajela sie zona, a ten policjant przystapil do 'obezwladniania' mezczyzny. tylko nie jestem pewna czy to do konca mozna nazwac obezwladnianiem, bo facet po prostu stal niewzruszony a tamten go palowal. ilosc ciosow jaka na siebie przyjal byla niewyobrazalna i normalny czlowiek juz dawno zwijalby sie z bolu, a on nic... zupelnie jakby byl w jakims transie znajomy opowiadal, ze juz nie mial sily go bic. pozniej do domu wpadla jego zona i powiedziala, ze jesli nie przestanie go bic to ona zlozy zawiadomienie do prokuratury, ze policjant bedac na interwencji uszkodzil jej plod. facet po tym wszystkim byl nadal tak silny, ze 3 policjantow nie mogl go zapakowac do radiowozu, a gabarytami raczej nie przypominal herkulesa...
Masakra, co za glupi babsztyl:banghead: jak sie skonczyla ta cala historia, bo rozumiem, ze patrol wezwal posilki?

Mark Twain
Diablica z Tasmanii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 09:42   #4737
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czokled Pokaż wiadomość
TEN
, tak? Bela Lugosi Strasznie lubie takie stare, klimatyczne horrory. Zdecydowanie mają w sobie to coś
tak to jest ten, stary ale dobrze się trzyma bo takich aktorów to już dzisiaj niestety nie ma.
zresztą takie stare filmy do dzisiaj mają coś w sobie lecz na takim Filmwebie są niedocenianie, a nawet krytykowane tak jak legendarny Nosferatu, parę latek i setka mu stuknie a ludziom nie podoba się że brak tam efektów, nie ma klimatu...
dominikmeller25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-08, 11:24   #4738
skara
Zakorzenienie

Odp: Straszny Wątek ;)

W dzień pogrzebu naszej babci albo dzień po siedziałam z siostrą w jej pokoju. Pokój jest na górze. Byłyśmy same w domu a niespodziewanie usłyszałyśmy jakieś hałasy na dole. Szuranie, stukanie, ktoś się tam krzątał. Zaczęłyśmy się szeptem naradzać co robić (to był dzień i jasno) i zdecydowałyśmy, że pójdziemy sprawdzić. Jak możecie się domyśleć na dole nie było nikogo. Obie jesteśmy pewne, że to babcia się krzątała po domu bo choć nie mieszkała z nami to bywała codziennie.

skara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 07:38   #4739
amg88
BAN stały

Cytat:
Napisane przez amelsss Pokaż wiadomość
Dzisiaj Paranormal Activity na TVNie jakby ktoś chcial
Ojjj a ja nic nie wiedziała ale tak mnie nie było wieczorkiem w domku ehh
amg88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 09:37   #4740
SekretnyWachlarz
Zakorzenienie

Co tu taka cisza, nikt nie ma żadnych historii?

Treningi
2016: 117/100
2017: 71/100

SekretnyWachlarz jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości