![]() |
#571 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Straszny Wątek ;)
Na Blair Wich Project, włąsnie sie wogóle nie bałam, mimo ze moje koleżanki strasznie Ja tam nic takiego nie widziałam
![]() The Rink i Klątwa(the Grage), to filmy tych samych twórców- na takich sie boje. Też nie baiwą mnie filmy z litrami krwi itp., ale te uważam za straszne. osada też chyba jest od tych samych, ale to już nie jestem pewna i niestety nie widziałam ![]()
#572 |
Zadomowienie
|
Jeszcze nie obejrzałam takiego filmu, który by mnie przestaszył. Jak bum cyk cyk
![]() ![]() ![]()
#573 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#574 |
Rozeznanie
|
Przez Was właśnie oglądam Shuttera po raz drugi, bo ciekawi mnie ta scena finałowa a nikt nie chce mi powiedzieć
![]() Ciekawe jak się go ogląda po raz drugi ![]() BTW lulinko masz słodkiego pieska ![]() Ma taką śmieszną mordkę na tym zdjęciu. Jakby tak spod byka na nas patrzał ![]() ![]()
![]() |
#575 |
Rozeznanie
|
Kurde dziewczyny i zaczynam się bać ! Straszycie tylko !
![]() Bałam się oglądając Blair Wich Project ale oglądałam tylko 1 część. Nie straszą mnie horrory typu Krzyk czy cóś ale na the Rin do dziś pamiętam wyraz twarzy tej dziewczyny co zdajsie w szafie była znaleziona... to mi w pamieci utkwiło... Moje mieszkanko jest tak głupio zbudowane że cały czas są zakręty i zanim sie dojdzie do mnie (mojego pokoju) to trzeba przejść całe mieszkanie. Ja biedna jestem na samym końcu bez możliwości jakiejkolwiek ucieczki bo u mnie z pokoju jest tylko jedno wyjście + okno ale mieszkam na 3 piętrze. Może ja jakaś głupia jestem ale pamiętam z lekcji fizyki taką zasadę, że każdy dzwięk to ruch (podobno nie ma ruchu bez dżwięku nawet jesli akurat go nie słyszymy/jest dla nas niesłyszalny) więc jak cos stuknie, puknie to ja od razu z ruchem to wiążę ale kogo to już druga sprawa.... Raczej nie śnią mi się koszmary czy coś tylko często widze w nocy twarze jakby wpatrujące się we mnie... |
![]() ![]() |
![]() |
#576 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#577 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#578 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
To nic innego jak najzwyklejsze oobe, takie rzeczy przechodzimy każdej nocy nieświadomie, a osoby praktykujące oobe starają się niezasnąć, aby być świadomym świadkiem opuszczenia ciała. Dziewczyny, to jest piękne - w stralu możemy robić wszystko: przyglądać się autentycznym ludziom, latać(w świecie astralnym grawitacja nie istnieje) widzieć wiecej niz 360 stopni(góra i dół) a nawet spotkać się ze zmarłym, którego ciało stralne 30 dni po śmierci istnieje jeszcze w świecie stralnym, a także z osobą, która właśnie "wyszła z ciała", np. przyjaciel. Ja osobiście po długim czasie cwiczeń doszłam do takiego stadium, ze potrafię pojawić się w mieszkaniu któregoś ze znajomych, zdarzyło mi się nawet w szkole, kiedyś nawet na środku miasta nocą albo w kościele. Wystarczy skupic się na jednym miejscu i w jednym momencie zanosi nas wiele kilometrów od ciała fizycznego. A najfajniejsze jest to, ze obserwujemy wszystko to, co dzieje się w tej chwili, więc mozemy wiedzieć co się działo, choc tak w rzeczywistosci nie byliśmy tam obecni. PeeS. Kiedyś próbowałam nastraszyć śpiacego brata, ale nic z tego nie wyszło. ![]() Cytat:
Bardzo ciekawa strona. Jedna z najlepszych o tej tematyce. Polecam również do zajrzenie na forum. ![]()
![]() |
#579 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#580 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#581 |
Zadomowienie
|
Out of Body Experience
![]()
#582 |
Rozeznanie
|
Ja też kiedyś próbowałam tego OOBE. Stosowałam wtedy metodę pragnienia
![]() W książce pisało, że należy zjeść słonego śledzia przed snem a koło łóżka postawić szklankę z wodą. Niestety nigdy nie udało mi się upuścic ciała fizycznego. Może za krótko się starałam ![]()
![]() |
#583 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Hehe, co tu dużo gadać. Wejdźcie w link który podałam, tam jest wszystko wyjaśnione, juz za mnie. ![]() Chciałabym spotkać się z kimś, kto świadomie jest w astralu i sprawdzic, jakie są mozliwoscie tam, na tym "drugim" świecie( dziewczyny, ćwiczcie, zrobimy astralny zlot wizażanek ![]() Przypuszczam, ze kiedyś gdy byłam w oobe spotkałam się z koleżanką i myślę, ze w tym czasie sniła, więc próbuję jej tłumaczyć, ze właśnie śni, więc złapałam ją za rękę i zaprowadziłam na wielką łąkę w środku lata ale zanim spróbowałam z nią porozmawiać zauważyłam, że jej nie ma(prawdopodobnie obudziła się) a gdy nastepnego dnia zapytałam sie jej, co jej się śniło, twierdzi, ze nie pamieta... ![]() Pewnie teraz po tym co napisałam wszystkie uznacie mnie za kompletną idiotkę i przeklniecie z wizażu... ![]() ![]() A i jeszcze coś: OOBE jest w 100% bezpieczne, nie ma mozliwoscie, ze nie powrócimy do swojego ciała(mówia, ze jesteśmy połaczeni ze swoim ciałem tzw. srebrnymi nićmi, które zrywają się tylko w chwili śmierci fizycznej[jak wiadomo, nieboszczyk już nie wstanie ![]() Cytat:
![]() |
#584 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja osiagnęłam swoje pierwsze, kilkusekundowe oobe dopiero po (prawie ![]() ![]() ![]() Dobra, juz więcej off topiców nie piszę. ![]()
![]() |
#585 | |
Rozeznanie
|
A ja czytałam z kolei, że ta nić łącząca może się zerwać, gdy za daleko oddalimy się od ciała, ona jest sprężysta, ale należy ją "ćwiczyć"- dlatego na początku nie powinno się wędrować za daleko. I jeszcze chyba był jeden przypadek kiedy można umrzeć podczas spaceru, ale już nie pamiętam co to było.
Cytat:
![]() Nie mam tyle cierpliwości ![]() Nie jestem systematyczna. Może z tydzień bym wytrzymała, no góra miesiąc, ale 1,5 roku?! Nie sądze ![]() Chciałabym wszystko hop siup. No ale zobaczymy, może spróbuję. Tylko kiedy :/ Rano jak poleżę w łóżku to usnę bankowo ![]() A te wszystkie metody 4+1 i inne odpadają, bo ja zwykle chodzę spać koło 4, 5 ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#586 |
Rozeznanie
|
Już po północy a ja znowu wędruje na ten straszny wątek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#587 |
Zakorzenienie
|
Ja chce straszne historie, a Wy o spaniu
![]()
#588 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nić jest nieskończenie długa i elastyczna, nie ma najmniejszej możliwości, ze się zerwie, albo o zgrozo umrzemy w trakcie OOBE. ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Porę dnia na ćwiczenia ustalasz sobie sama. Jednym lepiej jest to robić w dzień, innym po pójściem spać, a jedni tuż przed obudzeniem się rankiem, gdy są maksymalnie zrelaksowani. Ja osobiscie wybieram dzień, bo wieczorem nim się obejrzę, juz śpię... ![]() Metoda 4+1 według mnie jest najlepsza i najprostrza dla poczatkujących(podczas 4+1 moza nawet doznać LD[świadomy sen] ).
![]() |
#589 |
Raczkowanie
|
Też kiedyś czytalam o OOBE i strasznie chciałabym tego doświadczyć ale nie sądzę, żebym kiedykolwiek zdobyła się na odwagę
![]() Anakonda, na tej stronie którą podałaś, znalazłam takie coś: "Jeśli masz wyjątkowo „brudną” podświadomość (złe myśli, obrazy śmierci czy potworów), możesz natrafić na wyjątkowo realistyczne iluzje, które utrudnią Ci projekcję. Jak poznać, czy masz „brudną” podświadomość? Odpowiedz sobie na pytanie, czy często miewasz koszmary? Jeśli nie to nie masz czego się obawiać. W astralu panuje zasada przeciwna od tej, która panuje w świecie fizycznym. Ta zasada to : „Podobne przyciąga podobne”. Jeśli uznajesz swoje towarzystwo za miłe, to raczej nie spotkasz ani iluzji, ani autentycznych negatywnych istot." A ja mam praktycznie co drugą noc sny o jakiś pająkach, robakach, stworach, duchach, morderstwach itp. i strasznie boję się tego, że gdyby w ogóle udało mi się wyjść to od razu bym napotkała "kogoś" niemiłego. I już sam strach przed tym pewnie by sprawił, że właśnie tak by się stało... Może lepiej zacznę od trenowania LD? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#590 |
Zadomowienie
|
Anakonda, zaintrygowałaś mnie... ... ...
![]()
#591 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Generalnie nie odpowiem Ci na to pytanie do końca, bo nie chcę wprowadzać w błąd. Spróbuj zapytać na forum strony - tam sa osoby obeznane w tych sprawach i napewno powiedzą coś sensownego. ![]() A jeżeli chodzi o ld to jest w jakiś sposób powiązane z oobe, i mniej więcej działa na tych samych regułach. Cytat:
![]()
![]() |
#592 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() tam ludzie to juz zaawansowani na tym forum. klada sie spac i schizy od razu maja ![]() ![]()
![]() |
#593 |
Zadomowienie
|
Jużkilka lat temu zaczęłąm trenować osiąganie LD i muszę się pochwalić, że mam je prawie co noc. Prawie, bo ostatnio nie sypiam zbyt dobrze
![]() Mała dygresja. Jakiś czas temu na lekcji włoskiego moja nauczycielka powiedziała, że deja vu bierze się stąd, że jako noworodki, śpiąc bardzo długo, śni nam się całe nasze życie! I w trakcie życia przypominamy sobie nasze sny i stąd uczucie, że dana sytuacja już sie kiedyś wydarzyła. I podobno jest to naukowo udowodnione!
![]() |
#594 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie do konca prawda z tymi ludźmi - oddają takie pierwsze wrażenie. ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() To co z ich tezą na opuźnione pobieranie obrazu przez jedno oko? ![]() Ja zawsze gdy miałam deja'vu miałam wrażenie, że to jakiś czas temu mi się przyśniło, a teraz okazuje się, że to śniło mi się wieki temu... ![]() Jakos nie mogę w to uwierzyć. ![]() Jeżeli ktoś ma jakieś pytania dotyczące oobe czy ld niech pisze na PW - nie będziemy zaśmiecać wątku off topami. ![]() Dziewczyny - mozemy założyć oddzielny wątek i tam będziemy dyskutować. ![]()
![]() |
#595 |
Zadomowienie
|
Napisałam tylko tyle, co usłyszałam od mojej nauczycielki a przecież to nie byłą ezoteryka tylko italiano
![]() PS: Próbowałyście może do OOBE metodę liny?
#596 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#597 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Spoko spoko - wszystko rozumiem, tylko że teraz tych wytłumaczeń na deja'vu się narobiło tyle, że sama nie wiem, w co mam wierzyć. ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Tylko, że mogą nas wziąść za 'czarownice'<na stos z nimi> albo jakieś 'psycho' ![]() PeeS.: Alatienka - jakimi technikami osiagasz LD?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#598 |
Wtajemniczenie
|
Anakonda sławna się zrobiłaś. Ale mnie toteż fascynuje. Czytam z otwartą buzią
![]() A da sie to opisać co sie czuje jak sie jest poza ciałem?? Skąd wiadomo ze to to, a nie sen ![]()
#599 |
Zadomowienie
|
Do osiągnięcia LD byłcały program iluś-tygodniowy. Miałam go kiedyś w Wordzie ale format go unicestwił :/ Mogę jedynie powiedzieć, że najlepiej działało na mnie pytanie siebie samej w ciągu dnia kilka razy czy to na pewno jawa czy może śnię. Po jakimś czasie tak to wchodzi w nawyk, że nawet we śnie nachodzi to pytanie i tak osiągałam LD
![]()
#600 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() moze dzisiaj sprobuje przed snem? doradzcie ktora metoda? ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:05.