![]() |
#751 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Straszny Wątek ;)
Cytat:
![]() Tak moja mama straszyła mojego brata jak był mały. Panicznie bał się czarnej łapy... i przyznam się bez bicia,że ja na swoje stare już lata też mam pewne obawy ![]()
![]() |
#752 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aaaa! ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#753 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#754 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#755 | |
Zakorzenienie
|
Ja często spadam w dół podczas LD...
Cytat:
![]()
![]() |
#756 |
Wtajemniczenie
|
no to sobie na dobranocke poczytałam
![]()
#757 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#758 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#759 |
Wtajemniczenie
|
heeh, też miałam pare razy tak, ze tłumaczyłam ze sie nie boja, bo to sen. Sama nie wiem, czy potrafie to kontrolowac, ale czesto sni mi sie to co chce, np jestem starsza dziewczyna, ekstra laską, poznaje fajnego chłopaka i świadomie nim kreuje, żeby np. mnie pocałował
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#760 |
Wtajemniczenie
|
Aha, dziewczyny co to jest, takie uczucie, że spadasz w dół? Czyzby to moje ciało astralne tak powracało?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#761 |
Raczkowanie
|
Hehe, gdy szłyśmy dziś z przyjaciółką na solarkę, opowiadałam jej o tym wątku i ku memu wielkiemu zadowoleniu przypomniała jej się jeszcze jedna rodzinna anegdota
![]() ![]() ![]() ![]() Podobną historię wyczytałam już w tym wątku, więc coś w tym musi być! I jeszcze jedna historia, dziś w związku z tematem przypomniała się mojej babci ![]() Gdy była mała, pewnej zimy z wieczora zawitał do nich jakiś wędrowny dziad. Zapytał, czy może się ogrzać. Wpuścii go, nakarmili, a on nagle wstał i powiedział, że musi wyjść. Oni zrozunieli, że chce wyjść "za potrzebą", bo przecież już noc zapadała a na dworze mróz. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#762 |
Raczkowanie
|
Pogrzebalam w swoich zapiskach i znalazłam jeszcze dwie historie, o których tu jeszcze nie napisałam
![]() Mój wujek od atrony mamy ponoć kiedyś był stróżem na cmentarzu. Nocowali z kolegą w budce przy bramie. Zawsze późnym wieczorem gdy już było ciemno robili obchód cmentarza, oczywiście byli uzbrojeni, zeby chronić nagrobki przed hienami cmentarnymi. Zawsze ten obchód starali się robić jak najciszej, zeby w razie czego nie spłoszyć złodziei. często zatrzymywali sie i nasłuchiwali. Kilkakrotnie slyszeli o krok od nich odgłosy, taie, jakby ludzie grali w karty. Slychac było uderzanie karty o kartę, licytowanie, oraz kłótnie typu"Józek, z czym ty mi tu wychodzisz?" ![]() ![]() Z kolei wujek mojej znajomej (ksiądz), objął nową parafię (na wsi) po zmarłym proboszczu. Pewnej nocy drzwi się otworzyły,wszedł do jego pokoiku jakiś ksiądz, nic nie powiedział, tylko podszedł do półki, pokazal na nią palcem i zniknął. Ten znajomy ksiądz zrozumiał, że ma tam szukać, i znalazł dwie nieodprawione, ale opłacone msze za duszę jakiegoś zmarłego. Potem okazało się, że ten duch to był właśnie ów zmarły proboszcz. |
![]() ![]() |
![]() |
#763 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#764 |
Wtajemniczenie
|
VioletJewel Mistrzowskie te historie
![]() ![]()
#765 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#766 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Uwielbiam to uczucie spadania... Czuję się taka lekka jak piórko, a po przebudzeniu sprawdzam czy w łóżku napewno nie ma jakiejś dziury ![]()
![]() |
#767 |
Raczkowanie
|
![]()
moje drogie!
Przeżyłam paraliż senny chyba z 4 lub 5 razy w życiu, nawet nie wiedziałam co to jest. Budzę się w nocy, albo wystarczy że się na trochę położę w dzień, no i się budzę, mam otwarte oczy, wszystko widzę, słysze i nie moge ruszyć niczym. Nawet językiem, nawet palcem. Krzyczę w duchu ratunku, próbuje się jakby wyrwać ale nic, zawsze tak jest. Potem nagle się zrywam z krzykiem. To straszne, boje się zawsze, że się udusze bo nie moge oddychać. Raz położyłąm się w dzień podrzemać. No i właśnie złapał mnie parazliż senny, słyszałam radio, muzyke, jak mama hałasowała garnkami, sąsiadki jak rozmawiały na ulicy i nic. ![]() ![]() ![]() ![]() A teraz coś dla humoru: wyobraźcie sobie jak staracie się osiągnąć OOBE i nagle włącza się muzyka Crazy Frog "pop corn", unosicie się coraz wyżej a muzyka płynie hehe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#768 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#769 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#770 |
Zadomowienie
|
Z tym paraliżem sennym to jest tak, że on "dopada" każdego podczas snu, żebyśmy np. nie boksowali, kiedy nam się śni, że boksujemy
![]() Udowodniono także, że spotkania z UFO we własnej sypialni były zasługą paraliżu sennego ![]()
#771 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#772 |
Raczkowanie
|
babeczki, ja też KOCHAM te wszystkie historie, powiem więcej, wierzę w ich autentyczność. Ludzie, którzy je opowiadali, nie mieli podstaw, by zmyślać. Moja babcia jak wspomnia sobie "straszne" momenty, to ma autentycznie wystraszony wyraz twarzy i taki jakby skonfundowany
![]() ![]() Zgadnijcie co mam dziś dla Was? ![]() ![]() ![]() Moja babcia mieszkała we wsi Chruśla (ta sama od tego grajka ![]() A to już historia rodem z horroru - nie wiem, czy na 100% prawdziwa, bo raczej nieprawdopodobna, ale na noc jak znalazł ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#773 |
Raczkowanie
|
Acha, a co do paraliżu sennego- też doświadczyłam go kilkukrotnie. O dziwo, często zdarzał mi się w czasach, gdy zajmowałam się magią, które to hobby szczerze ODRADZAM. Raz wydawało mi się, że ktoś wciaga mnie pod biurko - biurko mam u wezgłowia mojej kanapy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#774 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Eeeeee tam..... dobrze będę dzisiaj spać chyba ![]() ![]()
![]() |
#775 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
A była, była już gdzieś podobna historia. ![]() ![]() Cytat:
A ja jakieś trzy dni temu prosto po przebudzeniu nie mogłam ruszyć lewą ręka. Czułam ją, ale największy mój wysiłek włożony w poruszenie jej nic nie dał. Później poleżałam chwilkę i samo przeszło. Tak jakby paraliz senny ręki. ![]() A dziś rano miałam hipnagogi. Najpierw ktoś się strasznie głosno kłócił, a następnie słyszałam, jakby tarcie biurka o podłogę. A jaki miłam beznadziejny sen - jechałam na rowerze i nagle zrobiło się bardzo ciemno. Na środku szosy zobaczyłam, jak idzie mój nauczyciel z podstawówki ( ![]() ![]() ![]()
![]() |
#776 |
Wtajemniczenie
|
No wlasnie ja tez mialam dzis dziwny sen.Snilo mi sie ze szlam do lazienki i mijalam lustro i widzialam tam jakas postac ubrana na bialo.Nie ja dziekuje za takie sny, ale dzieki Bogu ze to byl sen a nie jawa>To wszystko przez to ze sie boje ale i tak przychodze sie tu zaczytywac, no i masz jakies sny straszne bede teraz miec a jak cos stuknie w nocy to ja juz glowa pod koldre i boje ie strasznie mimo tego ze moj TZ jest kolo mnie.ja juz chyba mam cos z glowa.
|
![]() ![]() |
![]() |
#777 |
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj około 3 w nocy leżałam w łóżku i słuchałam przez słuchawki muzyki z kompa. Właśnie leciał Nightwish, dość szybka i mroczna piosenka (
![]() ![]()
![]() |
#778 |
Zakorzenienie
|
A ja mam pytanie trochę off-topic: w tym filmiku, co linka na poprzedniej stronie dał Fifty50 jest świetna muzyka - to chyba "In the end" Linkin Park. Ale jak nazywa się ta wersja? Skąd mogę ją wytrzasnąć? Ma ktoś może?
![]() |
#779 |
Zadomowienie
|
na wakacjach 2005 przydarzyla mi sie dziwna historia. zdarzyło się to pewnego ranka, gdy byłam u mojej babci we Wrocławiu. Babcia mieszka w dużym bloku na jednym z większych osiedli wrocłaewskich. No więc tego właśnie ranka babcia powiedziała mi, że musze jechać do mojej cioci, tylko ona zjedzie windą na dól, pojdzie do osiedlowego sklepiku na zakupy i przyprowadzi samochod z parkingu, a ja za ten czas mam się umyć , ubrać i ,,takie tam";p no więc, kiedy babcia juz poszla wstalam z łozka wzięłam stroj i poszlam do lazienki. u mojej babci w lazience jest tak dziwnie, ze w drzwiach jest szybka(taka zamazana), a będąc w lazience , kiedy patrzymy w lustro widzimy cale drzwi i ta wlasnie szybkę , no i np. kiedy ktoś przechodzi obok tych dzwi , to tez to w lustrze widać. więc, ja zaczęłam się myć , odkręcilam wodę w kranie i patrzylam w lustro, patrze, a nagle widzę, jakby ktos przechodzil obok tych dzrwi! to bylo tak realistyczne, że zakręcilam kran i sluchalam. no i uslyszalam zupelnie wyraźne kroki, jakby coś chodzilo w mieszkaniu po kuchni. wtedy zupelnie się tym nie przejelam, ponieważ pomyslalm, ze to na pewno babcia juz wrocila i zaczęłam spokojnie dalej się myć. dopiero po jakiś 5 min. usłyszalam odglos otwieranych zamkow w drzwich i glos babci, ze wrocila. bylam przerazona;p teraz myśle, ze hcyba dobrze, ze wtedy nie wyjrzalam przez te drzwi , bo hcyba bym przezyla spotkanie trzeciego stopnia;p;p dodam, ze w mieszkaniu nikt nigdy nie zmarl, nie zmarla tez zadna mieszkająca tam osoba, wypytalam też rodzinę, ktora tam mieszkala o to, czy nie wywolywali tam jakiś duchów , czy cos w tym stylu-nic. jednak to nie wszystko - kiedys moja babcia , gdy stala w drzwiach balkonu usłyszala bardzo realistyczne kichnięcie dobiegające ze środka domu;p to bylo tak realistyczne, ze az poslza sprawdzic, czy nikt nie wszedl jej do mieszkania;p;p kiedys tez, gdy moja mama nocowala w tym domu obudzila się w nocy i byla pewna, ze jakas czarna osoba siedzi na fotelu i bala się odwrocic w tamta stronę. cóż, moglabym jeszcze wymienic oparę rzeczy, ale juz i tka się rozpisałam nie jest to jakies uciążliwem ale jednak....
Edytowane przez VampIrzyca Czas edycji: 2008-07-25 o 18:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#780 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:43.