![]() |
#781 |
Zakorzenienie
|
A Maciuś nie przyszedł
![]()
![]() |
#782 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Straszny Wątek ;)
Cytat:
![]() Byłam sama, poszłam do łazienki się wykąpać itp. I nagle usłyszałam wyraźny, charaktyrystyczny odgłos, że ktoś zamyka któreś z drzwi w mieszkaniu. I nie byl to odgłos z serii tych A MOŻE, tylko na pewno. Bardzo wyraźny i realistyczny. Byłam w lekkim szoku, bo w końcu nie było nikogo prócz mnie. A że nigdy nie przydarzyły mi się żadne akcje z duchami, ani z niczym, postanowiłam nie myśleć o tym ![]() ![]() To by było na tyle z mojego - jakże - mrocznego życia ![]()
![]() |
#783 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Otóż to. Ale się uśmiałam ![]()
![]() |
#784 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() *dla niewtajemniczonych- lider zespołu drze się tak, jakby ktoś drapał paznokciami po tablicy ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#785 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() (ale sorry za off top )
![]() |
#786 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#787 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#788 |
Zakorzenienie
|
O właśnie, a'propos takich realistycznych "a może"
![]() W zimie siedziałam wieczorem sama w domu, mama pojechała do brata. Kąpałam się, a że byłam sama to drzwi do łazienki zostawiłam otwarte. Po pewnym czasie usłyszałam, że mama wróciła do domu, więc krzyknęłam: "Mamo, czy mogłabyś zamknąć mi drzwi do łazienki?", na co ona: "To nie mogłaś sama zamknąć teraz?", ja: "przecież siedzę w wannie.", ona: "widziałam przecież przez okno wyraźnie jak dokładałaś drewna do kominka" i nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie to, że w kominku, do którego drewna nie dokładałam ponad pół godziny, była świeża szczapa drewna. Parę chwil później mama wyszła na papierosa przed dom, a ja suszyłam włosy przed lustrem w sypialni. Drzwi od sypialni i łazienki były uchylone, więc, gdy ktoś wchodził do łazienki, to to widziałam. W pewnej chwili zauważyłam, że mama wlazła do łazienki, a że miałam do niej jakiś interes, to od razu wyłączyłam suszarkę i wpadłam do łazienki ze zdaniem: "Mamo, a czy ty..." na ustach, gdy... okazało się, że w łazience nikogo nie ma! I w tej samej chwili usłyszałam, że mama zamyka drzwi wejściowe. Tej samej nocy nie mogłam spać, bo cały czas słyszałam, jakby ktoś chodził wokół domu i walił metalowym prętem w rynnę. Bałyśmy się sprawdzić.
![]() |
#789 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#790 |
Zakorzenienie
|
Ja jak kiedyś bywałam sama w nocy (rodzice chodzili do pracy na noc) to miałam jakieś schizy i jak chciałam pójść do kuchni czy gdzies indziej to świeciłam wszystkie światła jakie miałam po drodze.
![]()
![]() |
#791 |
Raczkowanie
|
Miałam raz bardzo dziwną sytuację... Było to parę dobrych lat temu.
Mój wójek został zamordowany. Cała rodzina była na pogrzebie, mieszkanie stało puste parę godzin. Dodam, że nikt inny nie ma kluczy do naszego mieszkania. Gdy wróciliśmy z pogrzebu ( a było to jesienne popołudnie, zachmurzone i deszczowe), tata wszedł pierwszy do salonu, chciał włączyc światło ... a tu nic. Mamy taki ogromny żyrandol na 5 dużych żarówek- nie mogły się spalic wszystkie na raz tym bardziej że porzedniego dnia wszystko było ok... Okazało sie, że wszsytkie były wykręcone ! ![]() ![]() Druga sprawa to to że często z moją mamą czujemy jakby ktoś przechodził obok, czuc podmuch wiatru pomimo,że okna są zamknięte. Często razem z tym podmuchem czuc zapach... Delikatny, kwiatowy ...Nie jest to zapach żadnych perfum które są w domu ... Już nie wspominam o sytuacjach gdy budzę się w nocy z wrażeniem że ktos na mnie patrzy ![]() Mam jeszcze jedną historię do opisania ale jest długa, więc to za chwilę ![]()
#792 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wiem, że nic nie spotkam ani nic nie zobaczę, ale i tak mam stracha. Pamiętam jak byłam młodsza i wszyscy poszli spać a ja jedna oglądałam "nie do wiary" a jak się skonczyło musiała przejść obok ogromnego lustra, aby trafić do swojego pokoju. Zawsze miałam schizę, ze zobaczę w tym lustrze jakąś zmarłą osobę z rodziny.(kiedyś gadałam na czacie z dziewczyną, która w całkowitych ciemnosciach dostrzegła w lustrze zmarła sąsiadkę).
![]() |
#793 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#794 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#795 |
Raczkowanie
|
parę lat temu spedzałam wakacje z moim chlopakiem w dużym ponad stuletnim domu w nalowniczej wiosce zabitej deskami (na marginesie ogród graniczył z kościołem i cmentarzem). przebywalismy zupełnie sami w tym opuszczonym domu. Pewnej nocy kiedy lezeliśmy już w łózku (dziadków i pradziadków) usłyszelismy wyrażne kroki dochadzące ze strychu. Dodam że nie był to żaden szczór- tylko cos mającego swoją masę maszerowało nam nad głowami po starych belkach. Myślałam, ze umrę...tego mi da sie opisać...mijają sekundy dlugie jak wieczność, a ty siedzisz sparaliżowana ze strachu. Masakra. Raz-a byla to ciemna noc-też coś trzasneło drzwiami- a choć bylo to fizycznie nie mozliwe (wszystko na noc zamykaliśmy), pamiętam wtedy że wylecielismy na dwór w piżamach... i wolelismy tam zostać niż wrocić do tego ogromnego i pustego domu...
|
![]() ![]() |
![]() |
#796 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#797 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#798 |
Raczkowanie
|
No -masz rację Lir391-jak bym była sama to chyba na miejscu zgon....
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#799 |
Wtajemniczenie
|
Hehe... Z tymi światłami to też mam 'kota'. Pół domu oświetlone kiedy idę na siusiu. Kiedyś ( kiedy jeszcze nie znałam wizażu i tegoż wątku) szłam w nocy po ciemku w każde miejsce domu.W ogole sie nie bałam. W Lustra patrzyłam normalnie, gdy siedziałam na klopie to po ciemku. Teraz to ... a w życiu ! światła muszą być !
![]()
#800 |
Zakorzenienie
|
Albo czasami biegnę sprintem z pokoju do łazienki chociaż to tak blisko
![]() Pamiętam jak kiedyś na wycieczce klasowej spałyśmy z dziewczynami w pokoju i nagle jedna dostała schizy,że za drzwiami ktoś stoi ![]() ![]() ![]() Ja mam straszne schizy ![]() ![]() Czy wy też się zastanawiacie czasami czy np. w którymś momencie po waszym pokoju nie lata ktoś w oobe? Bo ja tak ![]()
![]() |
#801 |
Konto usunięte
|
A ja wczoraj wykazałam się wielką odwagą!! Jak nie było rodziców to poszłam do łazienki!!!
![]() ![]() ![]() ![]() Ale ja przecież jestem bardzo odważna...Na horrorach się nie boję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#802 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#803 |
Raczkowanie
|
Czytam sobie wasze przygodu i z niektorych smiac mi sie chce.Ale wiem ze nie ma tu nic do smiechu.Bo jakby mi sie ktoras z tych historyjek przydarzyla to niewiem jakbym to przezyla.Ja mialam tylko jedna straszna przygode.Bylam sama w domu a moja mam i tata byli na podrowku i jaks chodzilam po schodach w dol to kolo lazienki zobaczylam jakiegos faceta ktory mial twarz podobna do Mikolaja tylko bardziej straszna.Ja niewiem czy to byla schiza czy tam rzeczywiscie ktos byl.Wiem tlyko ze sie przestraszylam strasznie.Kiedys balam sie wchodzic do jednego pokoju w moim domu ktory nalezy do babci,bop jest tam szafa z ktorej zawsze mialam wrazenie ze ktos wyjdzie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#804 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale biorąc pod uwagę liczbę mi osób znajomych, którzy praktykują oobe (równa się zero) i chęć odwiedzenia mnie podczas oobe szansa jest nikła. ![]() To oni powinni się martwić, że mogę ich 'niechcący' podejrzeć, a nie ja. No i po co było się śmiać, że mam coś do czynienia z czarną magią?! ![]()
![]() |
#805 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Anakonda: Niekoniecznie twoi znajomi ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#806 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a ja jestem teraz dwa tygodnie sama w domu i w nocy umieram normalnie
![]() ![]() ![]() A teraz jeszcze dodatkowo weszłam w ten wątek (nie umiałam sie powstrzymać ![]() ![]() Juz tydzień przeżyłam, został jeszcze tydzień... A ostatnio jak też byłam sama, o punkt 3.00 mi sie otworzyly z takim mocnym zgrzytnięciem drzwi mojego pokoju..Od razu miałam cały film "Egzorcyzmy Emily Rose" przed oczami... |
![]() ![]() |
![]() |
#807 |
Zakorzenienie
|
Aha, jeszcze mi sie przypomniało-z dwa razy miałam takie sytuacje, że gasiłam światło przy kompie, poszłam się kąpać, wracam a tam światło zapalone
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#808 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#809 |
Zakorzenienie
|
No powaga, zawał na miejscu...Potem tylko myslalam, czy aby napewno gasiłam te światło, ale mogłabym sobie dać głowe uciąć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#810 |
Zakorzenienie
|
![]() Chyba nie zasnę dzisiaj ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:23.