![]() |
#61 |
Zadomowienie
|
Dot.: Straszne zdjęcia
No to ja załączę jeszcze płaczącego chłopca. Opis z http://www.paranormalium.pl/520,22,artykul.html :
"Innym zasługującym na miano "przeklętego" obrazem jest słynny "Płaczący chłopiec" pędzla nieznanego z imienia i nazwiska hiszpańskiego malarza. Tajemnicze wydarzenia miały miejsce już w kilka dni po ukończeniu obrazu, kiedy to pracownia jego autora doszczętnie spłonęła, zaś niedługo potem sportretowany chłopiec zginął zabity przez samochód. Obraz masowo kopiowano na terenie całej Wielkiej Brytanii i mimo, iż oryginał jest tylko jeden, klątwa wydaje się spoczywać na każdej jego kopii. Mówi się, że dosięga ona każdego, kto zna historię obrazu i posiada jego reprodukcję. W jesień 1985 roku uwagę większości ludzi zwróciła seria tajemniczych pożarów w Wielkiej Brytanii. W spalonych domach odkryto później reprodukcje jednego i tego samego obrazka. Był to "Płaczący chłopiec". Za każdym razem, bez wyjątku, obrazek był nietknięty, mimo iż wszystko dookoła niego było doszczętnie zniszczone. Sprawa została nagłośniona między innymi za sprawą jednego ze strażaków, którzy brali udział w gaszeniu tajemniczych pożarów. Po tym, jak strażak Peter Hall z Yorkshire opowiedział w radiu o znalezionych wśród zgliszczy obrazkach, jego niedowierzający brat postanowił celowo przynieść jeden z nich do domu. Wkrótce potem i jego dom spłonął w niewyjasnionych okolicznościach. Także i w tym przypadku nietknięty pozostał jedynie obrazek oprzedstawiający płaczącą sierotkę... Po ukazaniu się pierwszych artykułów na temat tajemniczego fenomenu linie telefoniczne redakcji gazet rozgrzały się do czerwoności - setki osób posiadających kopie "Płaczącego chłopca" donosiło o podobnych zdarzeniach. Płonęły niekiedy całe rodzinne galerie, zdarzały się również przypadki, że ktoś w pożarze doznawał oparzeń. Po serii niewyjaśnionych pożarów jedna z gazet w Shropshire zasugerowała zorganizowanie akcji, w czasie której czytelnicy masowo paliliby kopie obrazu w noc Guya Fawkesa. Mimo, iż większość ludzi doniesienia o pożarach potraktowała jako swoistą zapchajdziurę na czas sezonu ogórkowego, wiele osób przechodziło trwające wiele miesięcy załamanie nerwowe, wierząc, że "duch" obrazu wciąż ich przesladuje. Obwiniano obraz o zesłanie śmierci na członków rodziny i inne nieszczęścia. 12 października Malcolm Vaughan z Church Down w Gloucestershire pomógł sąsiadowi zniszczyć posiadaną przez niego kopię obrazu, jednak gdy wrócił, zastał jeden ze znajdujących się w jego domu pokoi w płomieniach, a strażacy wezwani na miejsce zdarzenia nie byli w stanie ustalić przyczyn pożaru. Kilka tygodni później w tajemniczym pożarze w Weston-Super-Mare w Avonie śmierć poniósł sześćdziesięciosiedmiolet ni William Armitage. Obok jego zwęglonego ciała znaleziono nietkniętą przez ogień kopię obrazu "Płaczący chłopiec". Niedługo w prasie ukazała się wypowiedź jednego ze strażaków biorących udział w akcji gaśniczej: Aż do tej chwili nie wierzyłem w te wszystkie historie o przedmiotach sprowadzających nieszczęście. Jednakże jeśli w strawionym przez pożar pokoju znajduje rzecz, która jako jedyna nie została zniszczona, to jest to coś bardzo dziwnego..." |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
naprawde sie tego boicie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Rozeznanie
|
Ja wierze w duchy!! Lubie sluchac opowiesci mojej babci o dziwnych zdarzeniach, ktore mialy miejsce brrrrrrrrrr
![]() |
#64 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#65 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
A ja nie wiem czy wierzę, ale napewno mnie takie historie przerażają.
![]() |
![]() |
#67 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Wtajemniczenie
|
Ych... bujdy, po co wymyślać takie rzeczy? Potem ze strachu spac nie mozna i glupie przywidzenia zaczynaja nas nawiedzac. Ja tego nie rozumiem... tak samo jak ogladania wszelkich horrorow z duchami itp.
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
bez kitu siedze teraz z kumpela cisza bo sie uczymy i radio sie włączyło
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zadomowienie
|
hehe a ja lubię dla tego dreszczyka- bo ten dreszczyk mnie kręci. Zaraz się napatrzę na ten obraz hands resist him i zdam relacje czy miałam złe sny
![]() ![]()
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
hehe ja mam taki sam plan
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Rozeznanie
|
To ja coś znalazłam dzisiaj na Onecie
![]() http://wiadomosci.onet.pl/1935266,12...nuka,item.html
![]() |
#73 |
Rozeznanie
|
Fajny wątek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Rozeznanie
|
Mieszkam w UK i wczoraj poprosilam Piotra aby sie popytał w pracy o Płaczacego chłopca i to jest prawda!! Pamiętają, że kiedys było wiele niewyjasnionych pożarów ..............
![]() |
#75 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Wtajemniczenie
|
Dla lubiących straszne zdjęcia, polecam film "Shutter (Widmo)" z Joshua Jackosnem. O duchach na zdjęciach.
Mnie osobiście nie zachwycił, ale jak ktoś lubi to polecam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zadomowienie
|
nie śniło mi się nic a nic...e tam
![]()
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
Jestem bardzo strachliwa i to, co tu czytam trochę mnie wystraszyło, te obrazy i klątwy... ech.... gdzie jesteś TŻ????!!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | ||
Zadomowienie
|
Bo pamiętałaś o obrazie, może trzeba zapomniec
![]() Cytat:
![]() ![]() A po klątwie nadal mam schizy, że jak schowam się pod kołdrę, to TAM coś będzie... Cytat:
A wierzycie w backmasking? http://www.youtube.com/watch?v=3zsoCpF6Y1I Ja jak tego słuchałam, to miałam dreszcze, tak to dziwacznie brzmi:P ale czy to prawda? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale też się kiedyś zastanawiałam nad tym czy wierzyć w takie coś, w końcu kiedyś taki motyw powtarzał się ciągle w horrorach ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
ee nic mi sie nie snilo dzis
ja nie kumam o co chodzi z tym backmaskingiem Edytowane przez gosiaczek6 Czas edycji: 2009-03-17 o 16:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
The Hands Resist Him mnie przeraża.. z jednej strony chciałabym wydrukować ten obraz i go powiesić , ale z drugiej strony sie boję :P Zobaczę czy dzisiaj będe miała koszmary. Choć wolałabym nie mieć bo ostatnio śniło mi się coś okropnego..
---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- Backmasking (ang. tylne, wsteczne maskowanie) to wykorzystywana głównie w muzyce metoda ukrywania wiadomości, możliwej do odczytania tylko przy wstecznym przesłuchaniu utworu (tekstu).
![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
i ten backmasking ma byc taki straszny?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
był już na wizazu cały watek o backmaskingu, siedziałam w nim kilka dobrych dni tak się zaczytałam....
Podobno Magik przepoweidział w ten sposób swoją śmierć. Tutaj macie link do tego watku jakby kogoś interesowało... https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=239792 Edytowane przez isiaczekk Czas edycji: 2009-03-17 o 18:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
(Nerwowo szuka nagrań swoich piosenek, żeby odsłuchać od tyłu ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
Ja na takie rzeczy patrzę z przymrużeniem oka, ale i tak przerażają ^^
![]() |
![]() |
#89 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Można też założyc, że każdy ma gdzieś w głowie zapisane swoje życie ![]() ![]() To też jest ciekawe : "Podczas wywiadu Patsy Ramsey mówi o tym, że na Ziemi są tylko dwie osoby, które wiedzą kto zabił jej córkę: zabójca i osoba, której powierzył on ten sekret. Przy odtwarzaniu tej rozmowy wstecz, słychać jak Patsy mówi: "I'm that person" (Ja jestem tą osobą)" |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
Podobno takie zdolności posiadają ludzie chorzy na schizofrenię...
nie wiem ile w tym wszystkim prawdy ale dreszczyk jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:43.