Straszny Wątek ;) - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-07-17, 13:12   #901
Rock_Fanka
Zakorzenienie

GG do Rock_Fanka
Cytat:
Napisane przez Leo$
Kilka km od mojego miasta, zapomnialam nazwe, ale zapytam TZ'a to napisze cos wiecej
Ok

Cytat:
Napisane przez bluemania
nie wiem tak slyszalam od mamy.Podobno kiedys to sie czesciej zdarzalo zwlaszcza po wojnie.Moze to prawda bo jak czytalam caly watek to tez byla historia o pewnej Pani ktora prowadzil chlopiec i nagle rozplynal sie w powietrzu
Lubię czytać o takich rzeczach ale raczej sądzę że to niemożliwe Może prawda,może nie...

Cytat:
Napisane przez justyna_dt
Rock_Fanka, nie pamiętam, niestety ale wiem, że jechaliśmy wtedy z Żywca do Dąbrowy Tarnowskiej - może to coś da?
Leo$, ale my teraz nie mówimy o USA tylko o Polsce Ty też czy namieszałyśmy ?

No właśnie Bo ja już się pogubiłam
Cos I’m living now
I’m gonna close my eyes
I can’t watch the time go by
I won’t keep it inside
Just freak out and let it go

Rock_Fanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-17, 13:21   #902
Leo$
Zadomowienie

Dot.: Straszny Wątek ;)

Jasne , jasne pochodze z woj. lubuskiego a te miejsce jest w tej okolicy. (Od kilku lat jestem dopiero w US) . Znam te historie od dziecka. Najpierw dziadek mnie tam wozil i wylaczal silnik auta, ktore samo wjezdzalo wolno pod gore, a potem TZ - dla zabawy
Ponoc to miejsce ma tak bardzo silne pole magnetycznie dlatego tak sie dzieje.
Jeszcze pomecze TZ'a o szczegoly
Leo$ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-17, 13:22   #903
Rock_Fanka
Zakorzenienie

GG do Rock_Fanka
Pomęcz bo jestem ciekawa
Cos I’m living now
I’m gonna close my eyes
I can’t watch the time go by
I won’t keep it inside
Just freak out and let it go

Rock_Fanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-17, 13:25   #904
justyna_dt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Leo$
Jasne , jasne pochodze z woj. lubuskiego a te miejsce jest w tej okolicy. (Od kilku lat jestem dopiero w US) . Znam te historie od dziecka. Najpierw dziadek mnie tam wozil i wylaczal silnik auta, ktore samo wjezdzalo wolno pod gore, a potem TZ - dla zabawy
Ponoc to miejsce ma tak bardzo silne pole magnetycznie dlatego tak sie dzieje.
Jeszcze pomecze TZ'a o szczegoly
Dokładnie, pole magnetyczne

Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6
justyna_dt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-17, 13:37   #905
kama-j
Rozeznanie

Ja kiedyś tez co slsyzałam o 3 w nocy. Mieszkam w domku przy głwonej ulicy, ale to były odgłosy jakby ktos majstrował przy drzwiach albo oknach, ale mój pies chyba przestraszył tego kogoś. Dziś już mam rolety zew. i spie spokojnie, ale wtedy noc pod kołdra spędizłam.
kama-j jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-17, 15:06   #906
God_give_me_truth_in_me
Raczkowanie

Ja chce poznać to miejsce z magiczną górką dajcie znać dziewczyny

A ja przez opowiastki mialam ciężką noc.. i obiecalam sobie,ze wylacze ten wątek..ale nic z tego..

czekam na nowe historrrrie

God_give_me_truth_in_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-17, 15:16   #907
blueania
Zakorzenienie

tez jak sie klade spac to boje sie oczy otworzyc bo moge zobaczyc cos na lozku hehe czekam na historie
blueania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-17, 15:26   #908
blueania
Zakorzenienie

ja mam jeszcze jedna
bylo to kilka lat temu,moja ciocia razem z corka pojechaly na cmentarz zeby posprzatac grob przed 1 listopada.Robilo juz sie ciemno i postanowily ze pojada juz do domu.To byl grob ojca mojej cioci i znajdowal sie tuz przy bramie.Spakowaly juz wszystko do auta i juz mialy wsiadac ale kolo bramy zobaczyly ducha ojca mojej ciotki<tego co byl tam pochowany>stal oparty na lasce<na starosc chodzil oprty o laske>czym predzej wsiadly do auta i dopiero w domu jedna zapytala druga czy widzialy to samo...
Stary 2006-07-17, 15:36   #909
God_give_me_truth_in_me
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez blueania
tez jak sie klade spac to boje sie oczy otworzyc bo moge zobaczyc cos na lozku hehe czekam na historie
ja to samo

Boje się zamknac, bo się boję,że jak otworze to będzie stał nade mną jakiś duch,zjawa,trup.. albo dziewczynka z ringu.

Stary 2006-07-17, 16:09   #910
blueania
Zakorzenienie

niezle jestesmy mi wszystko pojawia sie w myslach jak tylko sie klade
Stary 2006-07-17, 17:47   #911
anestet-ka
Wtajemniczenie

A ja stara krowa polazłam pare dni temu z kolezankami do lasu na spacerek który trwał do b. późna, no i o duchach gadać zaczełyśmy.. Opowiedziałam im chyba wszystko co na tym wątku wyczytałam i wracałyśmy słaniając się na nogach ze strachu

Bać się lubię hehe i wiecznie szukam wrażeń Tak się składa, że jestem w grupie prowadzącej Niezależne Centrum Kultury, działające na zasadzie squotu. Znajduję się ono w budynkach po starym szpitalu. Zajmujemy pare pomieszczeń w jednym budynku a drugi stoi zdezelowany, szyby powybijane, co się dało to rozkradzione. Oglądałam to z wierzchu i bardzo mnie korci żeby tam połazic, bo wszystkie drzwi są pootwierane w środku a wejśc można przez okno przecież Kumpela poszła tam raz z chłopakami i mówiła, że przechadzali się po tych salach w nocy, przez powybijane szyby hulał wiatr.. weszli do pomieszczenia o gołych ścianach, gdzie jedynie na środku stał stary połamany fotel ginekologiczny. Obeszli go dookoła.. Nagle zapanowała cisza, przestał hulać wiatr a oni mimowolnie zaczęli rozmawiać szeptem. W pewnym momencie jeden chłopak zaczął wrzeszczeć, i pokazywać na kogoś kto rzekomo stał w drzwiach, była to jakby sylwetka kobiety... stała w wejściu tak, jakby nie pozwalała im wyjść. Udało im się wyskoczyć przez okno i galopem uciekali jak najdalej przed siebie.

Myślę, że to całkiem prawdopodobne, że zobaczyli tam tego ducha bo szpital to w końcu miejsce, gdzie umiera wiele osób... Ja tam pójdę, tylko muszę sobie kogoś do towarzystwa zwerbować Tylko że raczej w dzień odwiedzę ten budynek, tam i tak ciągle jest ciemno. Jak przeżyję to napiszę jak było
anestet-ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-17, 17:58   #912
God_give_me_truth_in_me
Raczkowanie

kurcze,spałam w ciągu dnia..

coś czuje że w nocy będzie strrrasznie

Stary 2006-07-17, 18:05   #913
Justin Timberlake
Zakorzenienie

Nie chodzi Wam czasem o górę Żar??
Tam też tak jest, tylko że to nie jest żadne pole magnetyczne, tylko zjawisko optyczne. Wydaje sie, że jest pod górkę, i to pod taką solidną górkę, ale jak się położy poziomicę,to widać, że jest z górki

A ja ostatnio lubie sobie popatrzeć na Discovery o jasnowidzach-jak pomagaja policji znaleźć zaginionych..To jest dopiero jazda byc takim jasnowidzem...
Justin Timberlake jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-17, 18:15   #914
VioletJewel
Raczkowanie

GG do VioletJewel

Cytat:
Napisane przez blueania
nie wiem tak slyszalam od mamy.Podobno kiedys to sie czesciej zdarzalo zwlaszcza po wojnie.Moze to prawda bo jak czytalam caly watek to tez byla historia o pewnej Pani ktora prowadzil chlopiec i nagle rozplynal sie w powietrzu
No właśnie, moim zdaniem to prawda, bo dziadek mojej przyjaciółki też się z tym zjawiskiem zetknął Jakiś byt "podszył się" pod jego przyjaciela i prowadził go "na manowce", a potem zaśmiał się i rozpłynął w powietrzu Rzeczywiście, dawniej, zwłaszcza na wsiach, słyszało się czasem o "zwodnikach"- duszach nieochrzczonych czy zabitych przez matki dzieci, które służąc złym mocom starały się zaprowadzić bładzących w jakieś niebezpieczne miejsce, np. na bagna. Podobne historie dzieją się przecież i dzisiaj, patrz- chociażby widmowi autostopowicze.
VioletJewel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-17, 18:23   #915
VioletJewel
Raczkowanie

GG do VioletJewel

Cytat:
Napisane przez anestet-ka
Myślę, że to całkiem prawdopodobne, że zobaczyli tam tego ducha bo szpital to w końcu miejsce, gdzie umiera wiele osób... Ja tam pójdę, tylko muszę sobie kogoś do towarzystwa zwerbować Tylko że raczej w dzień odwiedzę ten budynek, tam i tak ciągle jest ciemno. Jak przeżyję to napiszę jak było
Znajoma rodziców do dziś pracuje w szpitalu jako pielęgniarka. Nieraz opowiadała o cieniach na korytarzu albo o chłodnych powiewach- świadczących o tym, że trzeba przejść się po salach, bo ktoś na pewno umarł.
Opowiadała też, że kilka razy była przy śmierci pacjentów i że osoby, które za życia były dobre i miłe, tuż przed śmiercią miały taki wyraz twarzy, jakby widziały coś niesamowicie pięknego, często w chwili śmierci się uśmiechały. Natomiast źli, złośliwi ludzie, dokuczający pielęgniarkom i swojej rodzinie, umierali w męczarniach, płakali, wyraźnie się czegoś bali. Jeden wyjątkowo dokuczliwy staruszek dzień wcześniej odmówił przyjęcia Najświętszego Sakramentu, a w godzinie śmierci wył i miotał się w panice twierdząc, że jakieś czarne postacie czekają na niego - jednak ksiądz nie zdążył już do niego przybyć...
Stary 2006-07-17, 18:23   #916
Nymphetamina
Wtajemniczenie

GG do Nymphetamina

Cytat:
Napisane przez Leo$
heh, ciekawy watek
Od najmlodszych lat widzialam, slyszalam, odczuwalam rozne, dziwne rzeczy
Pierwszy "raz", ktory pamietam byl drastyczny, dlatego pozniej przez wiele, wiele lat moje parapsychologiczne mozliwosci traktowalam jako przeklenstwo
Pewnego razu zrozumialam, ze to taka misja....
Wracajac do pierwszego razu z dziecinstwa: widzialam powieszonego mezczyzne w bialym garniturze, na sznurze do prania. Nie mial on glowy. Rano zapatalam babcie, czy ktos wywieszal lub pral garnitur..(w tym domu mieszkaly tylko 4 rodziny) okazalo sie, ze nikt takowego nie posiada. Hmm
I zaczelo sie...heh a potem
bylo gorzej...ale wole do tego nie wracac.
(...)
Zaczelam zglebac tajniki magii, parapsychologii/ezoteryki, ciagle szukajac odpowiedzi, dodam, ze nie chcialam sie pogodzic z pietnem tej dziwnej intuicji/widzenia/slyszenia/czucia.
Na szczescie TEN 'Zly Etap minal'. Poprostu musialam odczekac, zrozumiec, nauczyc sie z tym pracowac, dojrzec, nabyc swiadomosci i pojac, ze to chyba taka misja.

3 lata temu nawiazalam kontakt z moim Aniolem - Mehielem. Pomogl mi zrozumiec pewne zjawiska...Nadal sie ucze ROZUMIENIA i opanowywania emocji i strachu.
Strach to potezne narzedzie - nasz najgorszy wrog, ale mozna go oswoic, poprzez zrozumienie i przyjecie go. ( Ta, projekcja mozgu na nic sie juz wiecej nie wysili)

(heh, wlasnie minela 3 minuta po 12 w nocy, poczulam uporczywy nieznosny chlod...nie wnikam o co tym razem chodzi, pomodle sie).

Juz nie czuje sie samotna z TYM BALASTEM wiem ze takich jak ja jest tysiace.
Pozdrawiam Was
A ja mam takie pytanie skromne: jak Cię się udało nawiązać kontakt z aniołem ? Chciałabym poznać swojego ( jeśli go mam )

Nymphetamina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-17, 18:32   #917
VioletJewel
Raczkowanie

GG do VioletJewel

Cytat:
Napisane przez Leo$
heh, ciekawy watek

Zaczelam zglebac tajniki magii, parapsychologii/ezoteryki, ciagle szukajac odpowiedzi, dodam, ze nie chcialam sie pogodzic z pietnem tej dziwnej intuicji/widzenia/slyszenia/czucia.
Na szczescie TEN 'Zly Etap minal'. Poprostu musialam odczekac, zrozumiec, nauczyc sie z tym pracowac, dojrzec, nabyc swiadomosci i pojac, ze to chyba taka misja.

3 lata temu nawiazalam kontakt z moim Aniolem - Mehielem. Pomogl mi zrozumiec pewne zjawiska...Nadal sie ucze ROZUMIENIA i opanowywania emocji i strachu.
A co Anioł Mehiel na to, że zajmujesz się magią? O ile się orientuję w teologii chrzescijańskiej, powinien Ci zabronić takich praktyk Chyba, że to inny byt, który podaje się za anioła
Stary 2006-07-17, 18:33   #918
VioletJewel
Raczkowanie

GG do VioletJewel

Nymphetamina, zaczynamy się łączyć telepatycznie
Stary 2006-07-17, 18:41   #919
Nymphetamina
Wtajemniczenie

GG do Nymphetamina

Cytat:
Napisane przez VioletJewel
Nymphetamina, zaczynamy się łączyć telepatycznie

A co do bytów.Tych bardziej niebiezpiecznych. One są podobno mało inteligentne ( zależy jeszcze które, chodzi mi o kategorie duchów , anioły są najwyższymi bytami: pojmują Boga i wypełniają jego zadania , cy jakoś tak).Duchy z 'wyższej półki' przejawiają się serdecznością i chętnie odpowiadają na pytania.
Myślę ,że gdyby to był niższy byt,mniej inteligentny nie odpowiadałby od tak na pytania.Pewnie zacząłby coś kręcić, albo mówić w sposób prostacki.

Stary 2006-07-17, 18:41   #920
eM!
Zadomowienie

Wink Dot.: Straszny Wątek ;)

Cytat:
Napisane przez Justin Timberlake
A ja ostatnio lubie sobie popatrzeć na Discovery o jasnowidzach-jak pomagaja policji znaleźć zaginionych..To jest dopiero jazda byc takim jasnowidzem...
O tak apropos, przypomniało mi się, że na Discovery Civilisation jest taki program 'łowcy duchów' ale nigdy nie odważyłam się go obejrzeć, bo zawsze natrafiam na niego w nocy Właśnie zajrzałam do gazety, dziś puszczają go o: 13.35 , 19.35 i 01.35. Nie mam nawet pojecia czy filmy z tego cyklu są straszne, może dziś o 19.35 to sprawdze Ale skoro puszczają go dwa razy 'w ciągu dnia' to chyba taki straszny być nie może..
Stary 2006-07-17, 18:50   #921
Nymphetamina
Wtajemniczenie

GG do Nymphetamina

Cytat:
Napisane przez eM!
O tak apropos, przypomniało mi się, że na Discovery Civilisation jest taki program 'łowcy duchów' ale nigdy nie odważyłam się go obejrzeć, bo zawsze natrafiam na niego w nocy Właśnie zajrzałam do gazety, dziś puszczają go o: 13.35 , 19.35 i 01.35. Nie mam nawet pojecia czy filmy z tego cyklu są straszne, może dziś o 19.35 to sprawdze Ale skoro puszczają go dwa razy 'w ciągu dnia' to chyba taki straszny być nie może..
O ! Dzięki, cos dla mnie . Obejrzę sobie

Stary 2006-07-17, 19:02   #922
olaaa99
Zadomowienie

no! nie bylo mnie ponad tydzien a czytania tyyyyyle i jeszcze trooche ale ooostro, dzisiaj pol nocy nie spie planowo wiec beda moze jakies ciekawe schizy

co z tym Aniolem??

olaaa99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-17, 19:32   #923
Leo$
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nymphetamina
A ja mam takie pytanie skromne: jak Cię się udało nawiązać kontakt z aniołem ? Chciałabym poznać swojego ( jeśli go mam )
Masz. Kazdy z nas go ma. Kazda "data urodzenia" ma przyporzadkowanego swojego patrona- Aniola.

Jesli tylko zechcesz mozesz nawiazac staly kontakt, ale inicjatywa musi wyjsc od Ciebie poniewaz Anioly nie posiadaja woli ( w przeciwienstwie do nas).
Napisz mi na PW dokladna date urodzenia.
Polecam tez goraco lektury o Aniolach.
Cytat:
Napisane przez Nymphetamina
A co do bytów.Tych bardziej niebiezpiecznych. One są podobno mało inteligentne ( zależy jeszcze które, chodzi mi o kategorie duchów , anioły są najwyższymi bytami: pojmują Boga i wypełniają jego zadania , cy jakoś tak).Duchy z 'wyższej półki' przejawiają się serdecznością i chętnie odpowiadają na pytania.
Myślę ,że gdyby to był niższy byt,mniej inteligentny nie odpowiadałby od tak na pytania.Pewnie zacząłby coś kręcić, albo mówić w sposób prostacki.
To prawda
------------------------------

Violet
Jestem wierzaca, tzn uznaje Boga.
Co do teologii chrzescijanskiej to: Biblijne przykazy w oryginalnym transkrycie wygladaja nieco inaczej niz wspolczesne, ktorych teksty zostaly wielokrotnie okrojone. Jezus chcial aby czlowiek podazal za nim. Dokonywal cudow ("magia"). Jesli dobrze/ wlasciwie zinterpretujesz jego nauki, pojmiesz co mial na mysli nauczajac, abysmy go nasladowali i bezgranicznie zaufali. Ale to temat na inny watek.
Co do Aniolow: Anioly chetnie wspieraja ludzi w osiaganiu wyzszej swiadomosci. Co do magii: "magia" to chetnie naduzywane przeze mnie slowo. Magia nazywam zarowno cud zycia, narodzin, zachod slonca, bezwarunkowa milosc, medytacje jak i pierogi z jagodami mojej mamy.

p.s
Moj Stroz, Mehiel jest boskim bytem, nalezy do zastepu Archaniolow.

Pozdrawiam
Stary 2006-07-17, 19:32   #924
blueania
Zakorzenienie

Moja mama lezala kilka tyg temu w szpitalu.Razem z nia w pokoju byly jeszcze takie 2 panie:jedna czula sie dobrze a pod oknem lezala taka staruszka po kilku operacjach.Zdazylam ja nawet poznac bo pomagalam jej jak czegos potrzebowala.Ta Pani ciagle cos majaczyla i widac bylo ,ze jest z nia zle.Widziala swojego kota,rodzine,snieg za oknem.Pewnej nocy nad ranem zmarla.Moja mama i ta druga Pani nie spaly.W momencie gdy zmarla zrobil sie ogromny przeciag<noc byla strasznie duszna a okno bylo uchylone minimalnie>.Firanki i zaslonki lataly az pod sufit.Po chwili zamilklo,przybiegl lekarz ale juz nie dalo sie jej reanimowac.
Stary 2006-07-17, 19:35   #925
blueania
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Leo$
Masz. Kazdy z nas go ma. Kazda "data urodzenia" ma przyporzadkowanego swojego patrona- Aniola.

Jesli tylko zechcesz mozesz nawiazac staly kontakt, ale inicjatywa musi wyjsc od ciebie poniewaz Anioly nie posiadaja woli ( w przeciwienstwie do nas).
Napisz mi na PW dokladna date urodzenia.
Polecam tez goraco lektury o Aniolach.
Violet
Jestem wierzaca, tzn uznaje Boga.
Co do teologii chrzescijanskiej to: Biblijne przykazy w oryginalnym transkrycie wygladaja nieco inaczej niz wspolczesne, ktorych teksty zostaly wielokrotnie okrojone. Jezus chcial aby czlowiek podazal za nim. Dokonywal cudow ("magia"). Jesli dobrze/ wlasciwie zinterpretujesz jego nauki, pojmiesz co mial na mysli nauczajac, abysmy go nasladowali i bezgranicznie zaufali. Ale to temat na inny watek.
Co do Aniolow: Anioly chetnie wspieraja ludzi w osiaganiu wyzszej swiadomosci. Co do magii: "magia" to chetnie naduzywane przeze mnie slowo. Magia nazywam zarowno cud zycia, narodzin, zachod slonca, bezwarunkowa milosc, medytacje jak i pierogi z jagodami mojej mamy.

p.s
Moj Stroz, Mehiel jest boskim bytem, nalezy do zastepu Archaniolow.

Pozdrawiam
interesuje mnie to moge wyslac Ci wiadomosc z moja data ur??
Stary 2006-07-17, 19:36   #926
Leo$
Zadomowienie

oczywiscie, wyslij mi PW
Stary 2006-07-17, 19:37   #927
anka^^
BAN stały

Cytat:
Napisane przez eM!
Tak akurat czytam i patrze na zegarek a tu 19.35

Ide oglądać

Leo$ także wysłałam ci pw
anka^^ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-17, 19:46   #928
blueania
Zakorzenienie

Leo$ juz wyslalam
Stary 2006-07-17, 19:52   #929
Jota
Raczkowanie

Jejku ale wątek . Chyba muszę czytać go na raty bo nie zasnę w nocy
Leo$ też bym chciała poznać imię swego anioła, wiec wysyłam na priva. Pewnie biedna będziesz miała całą masę wiadomości.
Zaraz sobie przypomnę jakie ja znam historie o duchach.
Stary 2006-07-17, 20:00   #930
Tusio
Wtajemniczenie

wczoraj,jak zwykle czytałam ten wątek,a miałam tego nie robić. posiedziałam przed komputerem do pierwszej w nocy i poszłam się położyć.
leżę w łóżku,zerkam na drzwi,i nagle...szok!
za drzwiami siedzi mój kot.i jak mu się oczy świeciły!!
momentalnie skoczyło mi ciśnienie! zakryłam isę kocem i obróciłam na bok,by nie patrzeć.

taki jest u mnie skutek czytania strasznego wątku.
przestać nie zamierzam.

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości