|
|
#901 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Może prawda,może nie... Cytat:
No właśnie Bo ja już się pogubiłam
|
|
|
#902 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Straszny Wątek ;)
Jasne , jasne
pochodze z woj. lubuskiego a te miejsce jest w tej okolicy. (Od kilku lat jestem dopiero w US) . Znam te historie od dziecka. Najpierw dziadek mnie tam wozil i wylaczal silnik auta, ktore samo wjezdzalo wolno pod gore, a potem TZ - dla zabawy![]() Ponoc to miejsce ma tak bardzo silne pole magnetycznie dlatego tak sie dzieje. Jeszcze pomecze TZ'a o szczegoly
|
#903 |
|
Zakorzenienie
|
Pomęcz bo jestem ciekawa
|
|
#904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#905 |
|
Rozeznanie
|
Ja kiedyś tez co slsyzałam o 3 w nocy. Mieszkam w domku przy głwonej ulicy, ale to były odgłosy jakby ktos majstrował przy drzwiach albo oknach, ale mój pies chyba przestraszył tego kogoś. Dziś już mam rolety zew. i spie spokojnie, ale wtedy noc pod kołdra spędizłam.
|
|
|
|
#906 |
|
Raczkowanie
|
Ja chce poznać to miejsce z magiczną górką
dajcie znać dziewczyny ![]() A ja przez opowiastki mialam ciężką noc.. i obiecalam sobie,ze wylacze ten wątek..ale nic z tego.. czekam na nowe historrrrie ![]()
|
#907 |
|
Zakorzenienie
|
tez jak sie klade spac to boje sie oczy otworzyc bo moge zobaczyc cos na lozku hehe czekam na historie
|
|
|
|
#908 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam jeszcze jedna
![]() bylo to kilka lat temu,moja ciocia razem z corka pojechaly na cmentarz zeby posprzatac grob przed 1 listopada.Robilo juz sie ciemno i postanowily ze pojada juz do domu.To byl grob ojca mojej cioci i znajdowal sie tuz przy bramie.Spakowaly juz wszystko do auta i juz mialy wsiadac ale kolo bramy zobaczyly ducha ojca mojej ciotki<tego co byl tam pochowany>stal oparty na lasce<na starosc chodzil oprty o laske>czym predzej wsiadly do auta i dopiero w domu jedna zapytala druga czy widzialy to samo... |
|
|
|
#909 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Boje się zamknac, bo się boję,że jak otworze to będzie stał nade mną jakiś duch,zjawa,trup.. albo dziewczynka z ringu.
|
|
#910 |
|
Zakorzenienie
|
niezle jestesmy
|
|
|
|
#911 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja stara krowa polazłam pare dni temu z kolezankami do lasu na spacerek który trwał do b. późna, no i o duchach gadać zaczełyśmy.. Opowiedziałam im chyba wszystko co na tym wątku wyczytałam i wracałyśmy słaniając się na nogach ze strachu
Bać się lubię hehe i wiecznie szukam wrażeń Tak się składa, że jestem w grupie prowadzącej Niezależne Centrum Kultury, działające na zasadzie squotu. Znajduję się ono w budynkach po starym szpitalu. Zajmujemy pare pomieszczeń w jednym budynku a drugi stoi zdezelowany, szyby powybijane, co się dało to rozkradzione. Oglądałam to z wierzchu i bardzo mnie korci żeby tam połazic, bo wszystkie drzwi są pootwierane w środku a wejśc można przez okno przecież Kumpela poszła tam raz z chłopakami i mówiła, że przechadzali się po tych salach w nocy, przez powybijane szyby hulał wiatr.. weszli do pomieszczenia o gołych ścianach, gdzie jedynie na środku stał stary połamany fotel ginekologiczny. Obeszli go dookoła.. Nagle zapanowała cisza, przestał hulać wiatr a oni mimowolnie zaczęli rozmawiać szeptem. W pewnym momencie jeden chłopak zaczął wrzeszczeć, i pokazywać na kogoś kto rzekomo stał w drzwiach, była to jakby sylwetka kobiety... stała w wejściu tak, jakby nie pozwalała im wyjść. Udało im się wyskoczyć przez okno i galopem uciekali jak najdalej przed siebie. Myślę, że to całkiem prawdopodobne, że zobaczyli tam tego ducha bo szpital to w końcu miejsce, gdzie umiera wiele osób... Ja tam pójdę, tylko muszę sobie kogoś do towarzystwa zwerbować Tylko że raczej w dzień odwiedzę ten budynek, tam i tak ciągle jest ciemno. Jak przeżyję to napiszę jak było
|
|
|
|
#912 |
|
Raczkowanie
|
kurcze,spałam w ciągu dnia..
coś czuje że w nocy będzie strrrasznie
|
#913 |
|
Zakorzenienie
|
Nie chodzi Wam czasem o górę Żar??
Tam też tak jest, tylko że to nie jest żadne pole magnetyczne, tylko zjawisko optyczne. Wydaje sie, że jest pod górkę, i to pod taką solidną górkę, ale jak się położy poziomicę,to widać, że jest z górki ![]() A ja ostatnio lubie sobie popatrzeć na Discovery o jasnowidzach-jak pomagaja policji znaleźć zaginionych..To jest dopiero jazda byc takim jasnowidzem... |
|
|
|
#914 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jakiś byt "podszył się" pod jego przyjaciela i prowadził go "na manowce", a potem zaśmiał się i rozpłynął w powietrzu Rzeczywiście, dawniej, zwłaszcza na wsiach, słyszało się czasem o "zwodnikach"- duszach nieochrzczonych czy zabitych przez matki dzieci, które służąc złym mocom starały się zaprowadzić bładzących w jakieś niebezpieczne miejsce, np. na bagna. Podobne historie dzieją się przecież i dzisiaj, patrz- chociażby widmowi autostopowicze.
|
|
|
|
|
#915 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Opowiadała też, że kilka razy była przy śmierci pacjentów i że osoby, które za życia były dobre i miłe, tuż przed śmiercią miały taki wyraz twarzy, jakby widziały coś niesamowicie pięknego, często w chwili śmierci się uśmiechały. Natomiast źli, złośliwi ludzie, dokuczający pielęgniarkom i swojej rodzinie, umierali w męczarniach, płakali, wyraźnie się czegoś bali. Jeden wyjątkowo dokuczliwy staruszek dzień wcześniej odmówił przyjęcia Najświętszego Sakramentu, a w godzinie śmierci wył i miotał się w panice twierdząc, że jakieś czarne postacie czekają na niego - jednak ksiądz nie zdążył już do niego przybyć... |
|
|
|
|
#916 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chciałabym poznać swojego ( jeśli go mam )
|
|
#917 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chyba, że to inny byt, który podaje się za anioła
|
|
|
|
|
#918 |
|
Raczkowanie
|
Nymphetamina, zaczynamy się łączyć telepatycznie
|
|
|
|
#919 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do bytów.Tych bardziej niebiezpiecznych. One są podobno mało inteligentne ( zależy jeszcze które, chodzi mi o kategorie duchów , anioły są najwyższymi bytami: pojmują Boga i wypełniają jego zadania , cy jakoś tak).Duchy z 'wyższej półki' przejawiają się serdecznością i chętnie odpowiadają na pytania. Myślę ,że gdyby to był niższy byt,mniej inteligentny nie odpowiadałby od tak na pytania.Pewnie zacząłby coś kręcić, albo mówić w sposób prostacki.
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#920 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie zajrzałam do gazety, dziś puszczają go o: 13.35 , 19.35 i 01.35. Nie mam nawet pojecia czy filmy z tego cyklu są straszne, może dziś o 19.35 to sprawdze
|
|
#921 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Obejrzę sobie
|
|
#922 |
|
Zadomowienie
|
no! nie bylo mnie ponad tydzien a czytania tyyyyyle i jeszcze trooche
ale ooostro, dzisiaj pol nocy nie spie planowo wiec beda moze jakies ciekawe schizy ![]() co z tym Aniolem??
|
#923 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jesli tylko zechcesz mozesz nawiazac staly kontakt, ale inicjatywa musi wyjsc od Ciebie poniewaz Anioly nie posiadaja woli ( w przeciwienstwie do nas). Napisz mi na PW dokladna date urodzenia. ![]() Polecam tez goraco lektury o Aniolach. ![]() Cytat:
------------------------------ Violet Jestem wierzaca, tzn uznaje Boga. Co do teologii chrzescijanskiej to: Biblijne przykazy w oryginalnym transkrycie wygladaja nieco inaczej niz wspolczesne, ktorych teksty zostaly wielokrotnie okrojone . Jezus chcial aby czlowiek podazal za nim. Dokonywal cudow ("magia" ). Jesli dobrze/ wlasciwie zinterpretujesz jego nauki, pojmiesz co mial na mysli nauczajac, abysmy go nasladowali i bezgranicznie zaufali. Ale to temat na inny watek. Co do Aniolow: Anioly chetnie wspieraja ludzi w osiaganiu wyzszej swiadomosci. Co do magii: "magia" to chetnie naduzywane przeze mnie slowo. Magia nazywam zarowno cud zycia, narodzin, zachod slonca, bezwarunkowa milosc, medytacje jak i pierogi z jagodami mojej mamy. p.s Moj Stroz, Mehiel jest boskim bytem, nalezy do zastepu Archaniolow. Pozdrawiam
|
|
#924 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mama lezala kilka tyg temu w szpitalu.Razem z nia w pokoju byly jeszcze takie 2 panie:jedna czula sie dobrze a pod oknem lezala taka staruszka po kilku operacjach.Zdazylam ja nawet poznac bo pomagalam jej jak czegos potrzebowala.Ta Pani ciagle cos majaczyla i widac bylo ,ze jest z nia zle.Widziala swojego kota,rodzine,snieg za oknem.Pewnej nocy nad ranem zmarla.Moja mama i ta druga Pani nie spaly.W momencie gdy zmarla zrobil sie ogromny przeciag<noc byla strasznie duszna a okno bylo uchylone minimalnie>.Firanki i zaslonki lataly az pod sufit.Po chwili zamilklo,przybiegl lekarz ale juz nie dalo sie jej reanimowac.
|
|
|
|
#925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#926 |
|
Zadomowienie
|
oczywiscie, wyslij mi PW
|
#927 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ide oglądać ![]() Leo$ także wysłałam ci pw
|
|
|
|
|
#928 |
|
Zakorzenienie
|
Leo$ juz wyslalam
|
|
|
|
#929 |
|
Raczkowanie
|
Jejku ale wątek
. Chyba muszę czytać go na raty bo nie zasnę w nocy Leo$ też bym chciała poznać imię swego anioła, wiec wysyłam na priva. Pewnie biedna będziesz miała całą masę wiadomości. Zaraz sobie przypomnę jakie ja znam historie o duchach.
|
#930 |
|
Wtajemniczenie
|
wczoraj,jak zwykle czytałam ten wątek,a miałam tego nie robić. posiedziałam przed komputerem do pierwszej w nocy i poszłam się położyć.
leżę w łóżku,zerkam na drzwi,i nagle...szok! za drzwiami siedzi mój kot.i jak mu się oczy świeciły!! momentalnie skoczyło mi ciśnienie! ![]() zakryłam isę kocem i obróciłam na bok,by nie patrzeć.taki jest u mnie skutek czytania strasznego wątku. przestać nie zamierzam.
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:55.

tak slyszalam od mamy.Podobno kiedys to sie czesciej zdarzalo zwlaszcza po wojnie.Moze to prawda bo jak czytalam caly watek to tez byla historia o pewnej Pani ktora prowadzil chlopiec i nagle rozplynal sie w powietrzu
Może prawda,może nie...
ale wiem, że jechaliśmy wtedy z Żywca do Dąbrowy Tarnowskiej - może to coś da?
Ty też czy namieszałyśmy ? 
. Znam te historie od dziecka. Najpierw dziadek mnie tam wozil i wylaczal silnik auta, ktore samo wjezdzalo wolno pod gore, a potem TZ - dla zabawy

. Obejrzę sobie