Straszny Wątek ;) - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-07-17, 19:02   #931
Justin Timberlake
Zakorzenienie

Dot.: Straszny Wątek ;)

Ja też wysylam pw
Tak sie tylko zastanawiam co Anioły maja do daty urodzenia..Bóg mówi: "słuchaj no Ariel, ty bierzesz tych od maja do września 86, Mehiel ty do grudnia itd.." czy jak?
Aha, i co mam mu powiedzieć? Moge liczyc na jakąś odpowiedx z jego strony? A jak mi nie odpowie, to mam próbować dalej?

Jeszcze jedno Jeżeli moge wtrącic moje dwa grosze, to uważam że tak do końca nie wiemy czego od nas chciał Jezus, bo nie wiemy, które księgi opisują zdarzenia prawdziwe, a które jakies mity czy to, co ktoś usłyszal i se zapisał
Justin Timberlake jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-17, 19:06   #932
anka^^
BAN stały

Znam już imie moje Anioła : Nith-haiah . Troche trudne do wymowy

Zaczne do niego mówić może mi odpowie
anka^^ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-17, 19:09   #933
Justin Timberlake
Zakorzenienie

ej, a co jak zamiast mojego Anioła przybędzie do mnie jakiś byt nieczysty? To jest pewne, że odpowiadają tylko Anioły? Bo nie chcę się napiętnować, tak jak niektóre dziewczyny pisały, że jakieś rzeczy znikały, przesuwałysię itd..Narazie nie miałam styczności z żadnymi paranormalnymi zjawiskami (no z wyjątkiem tej lampy ) i chcę żeby tak zostało...

A znacie ten podział Aniołów? Jak macie jakiegoś linka, albo znacie rozdział z Biblii gdzie coś mogę znaleźć na ten temat byłabym wdzięczna
Stary 2006-07-17, 19:13   #934
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28
Konto usunięte

Przypomniała mi się jedna historia, o gościu, który dostał zawał w baaardzo nietypowych warunkach Otóż jechał autem i na poboczu drogi zobaczył kobietę. Pomyślał, że to autostopowiczka, więc jechał dalej. Za parę kilometrów znów zobaczył tę samą kobietę!! Postanowił się cofnąć w miejsce, w którym pierwszy raz ją zobaczył i okazało się, że był tam wypadek. Wyszedł z auta i zobaczył, że za kierownicą samochodu, który uległ wypadkowi siedzi ta martwa kobieta, a obok niej na foteliku leżało żywe niemowlę! Duch tej kobiety chciał uratować dziecko.... Gościu wezwał karetkę i dopiero po wezwaniu jej dostał zawał

Co do Waszych strachów, że obudzicie się w trumnie-nie martwcie się Oglądałam kiedyś "Pogromców mitów" i oni obalali te historie. Otóż trumna pod naporem ziemi ulega zmiażdżeniu, a wraz z nią nieboszczyk leżący w środku Także nie martwcie się, nawet jak Was zakopią żywcem to nie zdążycie umrzeć z głodu czy braku tlenu
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-17, 19:13   #935
blueania
Zakorzenienie

a moj to Hamaiah wlasnie a jesli przyjdzie cos zlego?? :/
blueania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-17, 19:15   #936
blueania
Zakorzenienie

ale jesli trumna lezy w grobowcu to nie ulega zmiazdzEniu a te historie zdarzyly sie w wypadku grobowcow
Stary 2006-07-17, 19:19   #937
Justin Timberlake
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez askawtn

Co do Waszych strachów, że obudzicie się w trumnie-nie martwcie się Oglądałam kiedyś "Pogromców mitów" i oni obalali te historie. Otóż trumna pod naporem ziemi ulega zmiażdżeniu, a wraz z nią nieboszczyk leżący w środku Także nie martwcie się, nawet jak Was zakopią żywcem to nie zdążycie umrzeć z głodu czy braku tlenu
ooo to mnie pocieszyłaś Chociaż i tak chciałam zostac skremowana

A "Pogromców mitów" i ich 'kurczakowe działo' uwielbiam

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-07-17, 19:21   #938
Nymphetamina
Wtajemniczenie

GG do Nymphetamina

Cytat:
Napisane przez Justin Timberlake
ej, a co jak zamiast mojego Anioła przybędzie do mnie jakiś byt nieczysty? To jest pewne, że odpowiadają tylko Anioły? Bo nie chcę się napiętnować, tak jak niektóre dziewczyny pisały, że jakieś rzeczy znikały, przesuwałysię itd..Narazie nie miałam styczności z żadnymi paranormalnymi zjawiskami (no z wyjątkiem tej lampy ) i chcę żeby tak zostało...

A znacie ten podział Aniołów? Jak macie jakiegoś linka, albo znacie rozdział z Biblii gdzie coś mogę znaleźć na ten temat byłabym wdzięczna
Nie przybędzie do Ciebie żaden demon , nie martw się Anioły oraz duchy wyższej kategorii chętnie komunikują się z ludźmi, nie wyrządzają im krzywd.Używają innego języka, serdecznego. Natomiast duchy z 'niższej półki' potrafią bluzgać, podczas seansów spirytystycznych nie ukrywają swych myśli. Przejawiają lubieżność, hipokryzję, chciwość itp. Więc w razie czego można rozpoznać czy to duch dobry czy zły.
A jeśli chodzi o znikające i przesuwające się rzeczy: mowa tu o Poltergeistach. Ponoć jako jednyne nie ukazują się tylko dają znać o sobie przesuwając przedmioty itd.Istnieją wokół nas ale najczęściej nie dostrzegamy ich obecności.Nie chciałam nikogo przestaszyć jakby co

Nymphetamina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-17, 19:24   #939
anka^^
BAN stały

Znalazłam strone o Aniołach -> http://angels.lap.pl/

Zaczeło mnie to fascynować
Stary 2006-07-17, 19:26   #940
anka^^
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Nymphetamina
A jeśli chodzi o znikające i przesuwające się rzeczy: mowa tu o Poltergeistach. Ponoć jako jednyne nie ukazują się tylko dają znać o sobie przesuwając przedmioty itd.Istnieją wokół nas ale najczęściej nie dostrzegamy ich obecności.Nie chciałam nikogo przestaszyć jakby co
To już wiem kto w moim domu mieszka A czy one mogą mi coś zrobić?
Stary 2006-07-17, 19:27   #941
Jota
Raczkowanie

Dzieki Leo$
Duchy istnieją obok nas - hmmm. To może bezpieczniej brykać po ciemku i pod kołdrą .
Nie czytam dziś za dużo bo śpię dziś sama, a mam bujną fantazję.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-07-17, 19:28   #942
Justin Timberlake
Zakorzenienie

Cytat:
Nie przybędzie do Ciebie żaden demon , nie martw się Anioły oraz duchy wyższej kategorii chętnie komunikują się z ludźmi, nie wyrządzają im krzywd.Używają innego języka, serdecznego. Natomiast duchy z 'niższej półki' potrafią bluzgać, podczas seansów spirytystycznych nie ukrywają swych myśli. Przejawiają lubieżność, hipokryzję, chciwość itp. Więc w razie czego można rozpoznać czy to duch dobry czy zły.

A skąd one sie właściwie biorą? Jakies zagubione duszyczki pomiędzy niebem a ziemią?

Anka, mój też to Nith-haiah Biedny, pewnie ma kupe roboty z nami
Stary 2006-07-17, 19:31   #943
Justin Timberlake
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka^^

Fajna ta stronka Nareszcie mam o nich jakieś pojęcie (tzn. o Aniołach )
Stary 2006-07-17, 19:41   #944
Nymphetamina
Wtajemniczenie

GG do Nymphetamina

Cytat:
To już wiem kto w moim domu mieszka A czy one mogą mi coś zrobić?
Zazwyczaj duchy z 'niżej półki' nie mają takiej mocy ani nie są wystarczająco inteligentne by wyrządzić komuś krzywdę. Hm jeśli chodzi o Poltergeisty, myślę że nie wyrządzą żadnej krzywdy, one po prostu są, 'bo tak i już' Noo... najwyżej dostaniesz garnkiem. Nie no, żarty żartami.
Duchy wyżej rangi zazwyczaj korzystają ze zdolności tych 'stukających'
Duchy wpływają na nasze zycie, jdnak tego nie odczuwamy. Naprzykład Anioły właśnie mają takie zadanie : kierować nas na właściwe ścieżki.
Skąd się biorą duchy ? Hm , jedne są z nami, bo mają taką rolę. Inne zostają przywołane, a potem nie umieją wrócić w zaświaty. Jeszcze inne nie widzą co się z nimi stało, tzn. że ich ziemski właściciel nie żyje. Faktycznie są zagubione między niebem a ziemią. Nie ma chyba jednoznacznej odpowiedzi na to pytanie

Stary 2006-07-17, 19:48   #945
dzasminka_17
Raczkowanie

Kiedyś od siostry słyszałam dość ciekawą historię która zdarzyła się naprawde.Były to lata 70 a dokładniej zima.Paczka chlopaków założyła sie o to który pójdzie na cmentarz o 12 w nocy-czyli tzw próba odwagi.Aby nie być gorszym i akceptowanym pierwszym ochotnikiem był najmłodszy w grupie 17-letni chłopak.Idąc między grobami nagle "coś" złapało go za płaszcz (w tych latach były modne takie długie skórzane płaszcze do kolan) i nie chciało puścić. Potem okazało się że idąc miedzy grobami jego płaszcz zachaczył o metalowy krzyż.Znaleziono go rano prawdopodobnie umarł na zawał serca.I tak skończyła sie jego próba...to taka przestroga dla tych odważnych
dzasminka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-17, 19:50   #946
Leo$
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Justin Timberlake
Ja też wysylam pw
Tak sie tylko zastanawiam co Anioły maja do daty urodzenia..Bóg mówi: "słuchaj no Ariel, ty bierzesz tych od maja do września 86, Mehiel ty do grudnia itd.." czy jak?
Aha, i co mam mu powiedzieć? Moge liczyc na jakąś odpowiedx z jego strony? A jak mi nie odpowie, to mam próbować dalej?

Jeszcze jedno Jeżeli moge wtrącic moje dwa grosze, to uważam że tak do końca nie wiemy czego od nas chciał Jezus, bo nie wiemy, które księgi opisują zdarzenia prawdziwe, a które jakies mity czy to, co ktoś usłyszal i se zapisał
Nie jestem w stanie odpowiedziec tutaj na takie pytanie ( temat rzeka),

Polecam wszystkim grube tomisko :

"Wielka Księga Aniołów" - Jeanne Ruland,
historia rozwoju relacji pomiędzy aniołami a ludźmi, opisuje anioły z innych kręgów kulturowych, ich działanie i właściwości. Zawiera także leksykon ponad 1400 imion aniołów wraz z opisem ich znaczenia i przyporządkowaniem do odpowiednich grup i chórów anielskich. Znajdziecie tez rozne nauki.

oraz nieco lzejsza pozycja :
Wszystko o Aniolach , Paul O’Sullivan

Cytat:
Napisane przez Jota
Dzieki Leo$
Duchy istnieją obok nas - hmmm. To może bezpieczniej brykać po ciemku i pod kołdrą .
Nie czytam dziś za dużo bo śpię dziś sama, a mam bujną fantazję.
Dziewczyny nie bojcie sie

Strach zywi sie Strachem...
Inaczej mowiac Zla energia zywi ze Strachem, zloscia, nienawiscia...
Gdy sie boicie, polecam wtedy "wysylanie zoltego swiatla" (milosci) w dany obiekt, mysl, byt. To "unieszkodliwia" ZLe byty. (ciekawostka: zauwazcie ze taki snop swiatla uwidaczniany jest na wielu obrazach przedstawiajacych postac Jezusa).
(Heh, Staralam sie napisac w miare zrozumialy sposb)

W kazdym badz razie polecam goraco lektury o takowej tematyce
Leo$ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-17, 19:50   #947
anka^^
BAN stały

Nymphetamina a skąd ty tyle wiesz? Może podasz jakieś ciekawe strony?
Stary 2006-07-17, 19:51   #948
Nymphetamina
Wtajemniczenie

GG do Nymphetamina

Cytat:
Napisane przez anka^^

świetna strona Coś czuję,że będę tam często zaglądać

Stary 2006-07-17, 19:56   #949
Nymphetamina
Wtajemniczenie

GG do Nymphetamina

Cytat:
Napisane przez anka^^
Nymphetamina a skąd ty tyle wiesz? Może podasz jakieś ciekawe strony?
A czytam to tu to tam

Sporo się dowiedziałam na stronie :
http://www.komnatadusz.ostrowiec.net.pl/

Niesety, obecnie jest niedostępna. Zapewne autorzy zawisili stronę ze względu na okres wakacji gdzie wiele głupich pomysłów rodzi się ludziom w głowach. Po wakacjach strona powinna być czynna.

Podobna treść jst na stronie:

http://www.zakida7.republika.pl/spirytyzm.html

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-07-17, 19:59   #950
blueania
Zakorzenienie

Fajnie tak miec jakis kontakt ze swoim aniolem ale kto moze wiedziec jaki aniol jest dla ludzi ur np w styczniu?? kto to ulozyl??
Stary 2006-07-17, 20:02   #951
VioletJewel
Raczkowanie

GG do VioletJewel

Cytat:
Napisane przez Leo$
Dziewczyny nie bojcie sie

Strach zywi sie Strachem...
Inaczej mowiac Zla energia zywi ze Strachem, zloscia, nienawiscia...
Gdy sie boicie, polecam wtedy "wysylanie zoltego swiatla" (milosci) w dany obiekt, mysl, byt. To "unieszkodliwia" ZLe byty. (ciekawostka: zauwazcie ze taki snop swiatla uwidaczniany jest na wielu obrazach przedstawiajacych postac Jezusa).
Dobrze gada
VioletJewel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-17, 20:22   #952
Nymphetamina
Wtajemniczenie

GG do Nymphetamina

Cytat:
Napisane przez blueania
Fajnie tak miec jakis kontakt ze swoim aniolem ale kto moze wiedziec jaki aniol jest dla ludzi ur np w styczniu?? kto to ulozyl??
Ułożyli to zapewne ludzie mający styczność z duchami ,aniołami itp. Duchy same im 'powiedziały'

Stary 2006-07-17, 20:47   #953
blueania
Zakorzenienie

Cytat:
Ułożyli to zapewne ludzie mający styczność z duchami ,aniołami itp. Duchy same im 'powiedziały'
a no tak czytalam gdzies o tym
Stary 2006-07-17, 22:18   #954
*Paula*
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez askawtn
Przypomniała mi się jedna historia, o gościu, który dostał zawał w baaardzo nietypowych warunkach Otóż jechał autem i na poboczu drogi zobaczył kobietę. Pomyślał, że to autostopowiczka, więc jechał dalej. Za parę kilometrów znów zobaczył tę samą kobietę!! Postanowił się cofnąć w miejsce, w którym pierwszy raz ją zobaczył i okazało się, że był tam wypadek. Wyszedł z auta i zobaczył, że za kierownicą samochodu, który uległ wypadkowi siedzi ta martwa kobieta, a obok niej na foteliku leżało żywe niemowlę! Duch tej kobiety chciał uratować dziecko.... Gościu wezwał karetkę i dopiero po wezwaniu jej dostał zawał

jak to zmiażdzeniu przecież trumny nie sa kartonowe...
*Paula* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-17, 22:34   #955
Nymphetamina
Wtajemniczenie

GG do Nymphetamina

Cytat:
jak to zmiażdzeniu przecież trumny nie sa kartonowe...
Pierwszo słyszę taką tezę o zmiażdżeniu trumny...
Widziałam nieraz jak wygląda trumna : na żywo oraz na zdjęciach, To jest porządny kawał beli, nie wyobrażam sobie by takie coś mogło zostać zmiażdżone przez ziemię... A po za tym, dokonuje się ekshumacji, nieprawdaż?Nieraz odkopuje się trumny w nienaruszonym stanie .Po jaaakimś czasie trumna może być nadgnita ( w końcu to drewno),ale zmiażdżona? W życiu w to nie uwierzę.

Stary 2006-07-17, 22:39   #956
Nymphetamina
Wtajemniczenie

GG do Nymphetamina

Cytat:
Napisane przez dzasminka_17
Kiedyś od siostry słyszałam dość ciekawą historię która zdarzyła się naprawde.Były to lata 70 a dokładniej zima.Paczka chlopaków założyła sie o to który pójdzie na cmentarz o 12 w nocy-czyli tzw próba odwagi.Aby nie być gorszym i akceptowanym pierwszym ochotnikiem był najmłodszy w grupie 17-letni chłopak.Idąc między grobami nagle "coś" złapało go za płaszcz (w tych latach były modne takie długie skórzane płaszcze do kolan) i nie chciało puścić. Potem okazało się że idąc miedzy grobami jego płaszcz zachaczył o metalowy krzyż.Znaleziono go rano prawdopodobnie umarł na zawał serca.I tak skończyła sie jego próba...to taka przestroga dla tych odważnych
Yhy znam bardzo podobną historię, opowiadali mi ją rodzice. Jakiś mężczyzna założył się z kolegami ,że pójdzie w nocy na cmentarz i o północy wbije drewniany kołek w grób. Poszedł, zabierał się już do wbijania gdy poczuł że coś go złapało za płaszcz. Facet szarpał się przez jakiś czas, w końcu dostał ataku serca. Okazało się,że kawałek płaszcza osunął się na mogiłę ,a on w to miejsce zaczął wbijać ten nieszczęsny kołek...

Stary 2006-07-18, 09:04   #957
VioletJewel
Raczkowanie

GG do VioletJewel

Cytat:
Yhy znam bardzo podobną historię, opowiadali mi ją rodzice. Jakiś mężczyzna założył się z kolegami ,że pójdzie w nocy na cmentarz i o północy wbije drewniany kołek w grób. Poszedł, zabierał się już do wbijania gdy poczuł że coś go złapało za płaszcz. Facet szarpał się przez jakiś czas, w końcu dostał ataku serca. Okazało się,że kawałek płaszcza osunął się na mogiłę ,a on w to miejsce zaczął wbijać ten nieszczęsny kołek...

Jeśli chodzi o pochowanie żywcem to słyszałam od koleżanek ze studiów dwie takie historie: Jedna wróciła z pogrzebu ciotki i oświadczyła, ze pogrzebu nie było, bo jak jej matka chciała ostatni raz zobaczyć siostrę w trumnie zastała ją siedzącą obok.... Druga opowiadała, jak to u nich na wsi ktoś z ludzi pracujących na cmentarzu usłyszał dobiegające spod ziemi krzyki kobiety. Słyszało to jeszcze kilka osób, ale że widocznie ciemnota wiejska nie zna granic - nikt jej nie pomógł. Po trzech dniach krzyki ucichły. I jak tu nie być za kremacją??
VioletJewel jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-07-18, 09:19   #958
Alatienka
Zadomowienie

Mogę też się czegoś dowiedzieć o moim aniołku? Urodziłam się 11 lipca 1989r.

Alatienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-18, 10:12   #959
Justin Timberlake
Zakorzenienie

Kurka, racja z tą ekshumacją..A juz mi sie tak fajnie spało w nocy

I jak dziewczyny, gadałyście ze swoim Aniołem? Ja sie troche bałam i poczekam z tym aż nie będę sama w domu..
Stary 2006-07-18, 10:21   #960
blueania
Zakorzenienie

ja gadalam z moim aniolem wczoraj wieczorem moze to glupie ale zdaje mi sie,ze poczulam taki zupelny spokoj a ten okres nie jest dla mnie najlepszy i placze jak usypiam...a wczoraj blogi spokoj,wszystkie zle mysli odeszly i usnelam jak dziecko Chyba naprawde cos w tym jest
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości