|
|
#931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Straszny Wątek ;)
Ja też wysylam pw
![]() Tak sie tylko zastanawiam co Anioły maja do daty urodzenia..Bóg mówi: "słuchaj no Ariel, ty bierzesz tych od maja do września 86, Mehiel ty do grudnia itd.." czy jak? ![]() Aha, i co mam mu powiedzieć? Moge liczyc na jakąś odpowiedx z jego strony? A jak mi nie odpowie, to mam próbować dalej? ![]() Jeszcze jedno Jeżeli moge wtrącic moje dwa grosze, to uważam że tak do końca nie wiemy czego od nas chciał Jezus, bo nie wiemy, które księgi opisują zdarzenia prawdziwe, a które jakies mity czy to, co ktoś usłyszal i se zapisał
|
|
|
|
#932 |
|
BAN stały
|
Znam już imie moje Anioła : Nith-haiah . Troche trudne do wymowy
Zaczne do niego mówić może mi odpowie
|
|
|
|
#933 |
|
Zakorzenienie
|
ej, a co jak zamiast mojego Anioła przybędzie do mnie jakiś byt nieczysty?
) i chcę żeby tak zostało...![]() A znacie ten podział Aniołów? Jak macie jakiegoś linka, albo znacie rozdział z Biblii gdzie coś mogę znaleźć na ten temat byłabym wdzięczna
|
|
|
|
#934 |
|
Konto usunięte
|
Przypomniała mi się jedna historia, o gościu, który dostał zawał w baaardzo nietypowych warunkach
Otóż jechał autem i na poboczu drogi zobaczył kobietę. Pomyślał, że to autostopowiczka, więc jechał dalej. Za parę kilometrów znów zobaczył tę samą kobietę!! Postanowił się cofnąć w miejsce, w którym pierwszy raz ją zobaczył i okazało się, że był tam wypadek. Wyszedł z auta i zobaczył, że za kierownicą samochodu, który uległ wypadkowi siedzi ta martwa kobieta, a obok niej na foteliku leżało żywe niemowlę! Duch tej kobiety chciał uratować dziecko.... Gościu wezwał karetkę i dopiero po wezwaniu jej dostał zawał ![]() Co do Waszych strachów, że obudzicie się w trumnie-nie martwcie się Oglądałam kiedyś "Pogromców mitów" i oni obalali te historie. Otóż trumna pod naporem ziemi ulega zmiażdżeniu, a wraz z nią nieboszczyk leżący w środku Także nie martwcie się, nawet jak Was zakopią żywcem to nie zdążycie umrzeć z głodu czy braku tlenu
|
|
|
|
#935 |
|
Zakorzenienie
|
a moj to Hamaiah
wlasnie a jesli przyjdzie cos zlego?? :/
|
|
|
|
#936 |
|
Zakorzenienie
|
ale jesli trumna lezy w grobowcu to nie ulega zmiazdzEniu a te historie zdarzyly sie w wypadku grobowcow
|
|
|
|
#937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż i tak chciałam zostac skremowana ![]() A "Pogromców mitów" i ich 'kurczakowe działo' uwielbiam
|
|
|
|
|
#938 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Anioły oraz duchy wyższej kategorii chętnie komunikują się z ludźmi, nie wyrządzają im krzywd.Używają innego języka, serdecznego. Natomiast duchy z 'niższej półki' potrafią bluzgać, podczas seansów spirytystycznych nie ukrywają swych myśli. Przejawiają lubieżność, hipokryzję, chciwość itp. Więc w razie czego można rozpoznać czy to duch dobry czy zły.A jeśli chodzi o znikające i przesuwające się rzeczy: mowa tu o Poltergeistach. Ponoć jako jednyne nie ukazują się tylko dają znać o sobie przesuwając przedmioty itd.Istnieją wokół nas ale najczęściej nie dostrzegamy ich obecności.Nie chciałam nikogo przestaszyć jakby co
|
|
#939 |
|
BAN stały
|
Znalazłam strone o Aniołach -> http://angels.lap.pl/
Zaczeło mnie to fascynować
|
|
|
|
#940 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A czy one mogą mi coś zrobić?
|
|
|
|
|
#941 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki Leo$
Duchy istnieją obok nas - hmmm. To może bezpieczniej brykać po ciemku i pod kołdrą . Nie czytam dziś za dużo bo śpię dziś sama, a mam bujną fantazję.
|
#942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A skąd one sie właściwie biorą? Jakies zagubione duszyczki pomiędzy niebem a ziemią? Anka, mój też to Nith-haiah Biedny, pewnie ma kupe roboty z nami
|
|
|
|
|
#943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nareszcie mam o nich jakieś pojęcie (tzn. o Aniołach )
|
|
|
|
|
#944 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Noo... najwyżej dostaniesz garnkiem. Nie no, żarty żartami. Duchy wyżej rangi zazwyczaj korzystają ze zdolności tych 'stukających' Duchy wpływają na nasze zycie, jdnak tego nie odczuwamy. Naprzykład Anioły właśnie mają takie zadanie : kierować nas na właściwe ścieżki. Skąd się biorą duchy ? Hm , jedne są z nami, bo mają taką rolę. Inne zostają przywołane, a potem nie umieją wrócić w zaświaty. Jeszcze inne nie widzą co się z nimi stało, tzn. że ich ziemski właściciel nie żyje. Faktycznie są zagubione między niebem a ziemią. Nie ma chyba jednoznacznej odpowiedzi na to pytanie
|
|
#945 |
|
Raczkowanie
|
Kiedyś od siostry słyszałam dość ciekawą historię która zdarzyła się naprawde.Były to lata 70 a dokładniej zima.Paczka chlopaków założyła sie o to który pójdzie na cmentarz o 12 w nocy-czyli tzw próba odwagi.Aby nie być gorszym i akceptowanym pierwszym ochotnikiem był najmłodszy w grupie 17-letni chłopak.Idąc między grobami nagle "coś" złapało go za płaszcz (w tych latach były modne takie długie skórzane płaszcze do kolan) i nie chciało puścić. Potem okazało się że idąc miedzy grobami jego płaszcz zachaczył o metalowy krzyż.Znaleziono go rano prawdopodobnie umarł na zawał serca.I tak skończyła sie jego próba...to taka przestroga dla tych odważnych
|
|
|
|
#946 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Polecam wszystkim grube tomisko : "Wielka Księga Aniołów" - Jeanne Ruland, historia rozwoju relacji pomiędzy aniołami a ludźmi, opisuje anioły z innych kręgów kulturowych, ich działanie i właściwości. Zawiera także leksykon ponad 1400 imion aniołów wraz z opisem ich znaczenia i przyporządkowaniem do odpowiednich grup i chórów anielskich. Znajdziecie tez rozne nauki. oraz nieco lzejsza pozycja : Wszystko o Aniolach , Paul O’Sullivan Cytat:
![]() Strach zywi sie Strachem... Inaczej mowiac Zla energia zywi ze Strachem, zloscia, nienawiscia... Gdy sie boicie, polecam wtedy "wysylanie zoltego swiatla" (milosci) w dany obiekt, mysl, byt. To "unieszkodliwia" ZLe byty. (ciekawostka: zauwazcie ze taki snop swiatla uwidaczniany jest na wielu obrazach przedstawiajacych postac Jezusa). (Heh, Staralam sie napisac w miare zrozumialy sposb )W kazdym badz razie polecam goraco lektury o takowej tematyce
|
|
#947 |
|
BAN stały
|
Nymphetamina a skąd ty tyle wiesz?
Może podasz jakieś ciekawe strony?
|
|
|
|
#948 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#949 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Sporo się dowiedziałam na stronie : http://www.komnatadusz.ostrowiec.net.pl/ Niesety, obecnie jest niedostępna. Podobna treść jst na stronie: http://www.zakida7.republika.pl/spirytyzm.html
|
|
#950 |
|
Zakorzenienie
|
Fajnie tak miec jakis kontakt ze swoim aniolem
ale kto moze wiedziec jaki aniol jest dla ludzi ur np w styczniu?? kto to ulozyl??
|
|
|
|
#951 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#952 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#954 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
przecież trumny nie sa kartonowe...
|
|
|
|
|
#955 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Widziałam nieraz jak wygląda trumna : na żywo oraz na zdjęciach, To jest porządny kawał beli, nie wyobrażam sobie by takie coś mogło zostać zmiażdżone przez ziemię... A po za tym, dokonuje się ekshumacji, nieprawdaż?Nieraz odkopuje się trumny w nienaruszonym stanie .Po jaaakimś czasie trumna może być nadgnita ( w końcu to drewno),ale zmiażdżona? W życiu w to nie uwierzę.
|
|
#956 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#957 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o pochowanie żywcem to słyszałam od koleżanek ze studiów dwie takie historie: Jedna wróciła z pogrzebu ciotki i oświadczyła, ze pogrzebu nie było, bo jak jej matka chciała ostatni raz zobaczyć siostrę w trumnie zastała ją siedzącą obok.... Druga opowiadała, jak to u nich na wsi ktoś z ludzi pracujących na cmentarzu usłyszał dobiegające spod ziemi krzyki kobiety. Słyszało to jeszcze kilka osób, ale że widocznie ciemnota wiejska nie zna granic - nikt jej nie pomógł. Po trzech dniach krzyki ucichły. I jak tu nie być za kremacją?? |
|
|
|
|
#958 |
|
Zadomowienie
|
Mogę też się czegoś dowiedzieć o moim aniołku?
Urodziłam się 11 lipca 1989r.
|
#959 |
|
Zakorzenienie
|
Kurka, racja z tą ekshumacją..A juz mi sie tak fajnie spało w nocy
![]() I jak dziewczyny, gadałyście ze swoim Aniołem? Ja sie troche bałam i poczekam z tym aż nie będę sama w domu..
|
|
|
|
#960 |
|
Zakorzenienie
|
ja gadalam z moim aniolem wczoraj wieczorem
moze to glupie ale zdaje mi sie,ze poczulam taki zupelny spokoj a ten okres nie jest dla mnie najlepszy i placze jak usypiam...a wczoraj blogi spokoj,wszystkie zle mysli odeszly i usnelam jak dziecko Chyba naprawde cos w tym jest
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:53.

A czy one mogą mi coś zrobić?

)