Straszny Wątek ;) - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-08-02, 12:31   #1351
anakonda
Zadomowienie

Dot.: Straszny Wątek ;)

Fajne historie.

anakonda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-02, 21:38   #1352
anakonda
Zadomowienie

Dziewczyny, a Wy gdzie?!

Stary 2006-08-02, 22:23   #1353
Mysia_
Zadomowienie

to nie sa fajne histoeir! o niee:P ja sie teraz przez was boje, a juz 22.22:P aaa nie zasne dzis
Stary 2006-08-03, 11:17   #1354
Rock_Fanka
Zakorzenienie

GG do Rock_Fanka

Cytat:
Napisane przez Mysia_
to nie sa fajne histoeir! o niee:P ja sie teraz przez was boje, a juz 22.22:P aaa nie zasne dzis
Cos I’m living now
I’m gonna close my eyes
I can’t watch the time go by
I won’t keep it inside
Just freak out and let it go

Rock_Fanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-05, 02:43   #1355
Laura2112
Raróg

Send a message via Skype™ to Laura2112

Nie wiem, czy to się tu nadaje, ale jeśli ktoś boi się pewnych zwierzątek…
Jakiś czas temu, w sobotę, szykuję się w łazience na RockNoc. Robię spokojnie makijaż, słyszę, że w pokoju obok kot czymś się bawi. Czyli wszystko ok. Cały czas słyszę jakiś dźwięk, ale jestem przekonana, że to świerszcze za oknem czy coś w tym rodzaju.
Kot coraz bardziej zbliża się do łazienki, dziwny dźwięk też… Odwracam się i widzę, że przed kicią pełznie coś sporego, czarnego. Tysiąc myśli przemknęło mi przez głowę: jakaś zabawka, może ten śmieszny podskakujący pająk (ale skąd? kolega podrzucił?). W końcu z niedowierzaniem rozpoznałam w tajemniczym obiekcie… nietoperza! Wrzasnęłam, następnie rzuciłam się na paskuda z wiadrem, żeby go przykryć. Potem ze strachem wsunęłam pod spód kawał solidnej tektury i wypuściłam biedaka na balkon. Pozbierał się i poleciał w noc. Dostał się zapewne przez uchylony lufcik, który natychmiast zamknęliśmy.
I jestem wdzięczna koledze, że przez niego sobotnie wyjście się opóźniło. Musiał iść do wypożyczalni po film, inaczej wyszlibyśmy wcześniej i wolę nie myśleć, jak skończyłoby się spotkanie nietoperza z kotem sam na sam, przez tyle godzin naszej nieobecności :/

Wracamy z imprezy, w łazience widzę dziwny bałagan, jakby pył od farby. Nie miałam pojęcia, skąd się to wzięło, posprzątałam i tyle. Następnego dnia – niedziela, wiadomo, łazienkę się odwiedza, wieczorem bierze odprężającą, długą, miłą kąpiel I do wyrka, oglądać film. W nocy idę do łazienki, zapalam światło, wchodzę, a z rur pod sufitem startuje prosto na moją twarz nikt inny, jak nietoperz! W ostatniej chwili, z przerażającym wrzaskiem zatrzasnęłam mu drzwi przed nosem! Nie pamiętam, kiedy ostatnio tak bardzo się przeraziłam! Nietoperz natomiast spokojnie wrócił na swoje miejsce w rurach i ani myślał ruszyć się stamtąd. W końcu udało się go wypłoszyć, co dłuższą chwilę zabrało, bo drań ani myślał opuścić kryjówkę; szczerzył tylko wampirze zębiska i wydawał te swoje dźwięki. W końcu zaczął latać po łazience, a nietoperze mają to do siebie, że jak czymś się rzuci, to w to wlatują (myśląc, że to jakaś jaskinia). Więc rzuciliśmy wiaderkiem i skubany sam w nie wleciał. Podobnie, jak jego kolega z soboty, wylądował na balkonie, doszedł do siebie i poleciał.
Dostał się, jak sądzę, przez komin i piecyk gazowy, stąd ten bałagan w sobotę. No i ślady sadzy na rurze, pewnie sobie na niej spał. Najgorsze jest to, że siedział w tej łazience calutką niedzielę. I nikomu nie życzę nietoperza rzucającego się na twarz!

Bałam się tym bardziej, że oglądałam niedawno pewien reportaż. Dziewczynkę ugryzł nietoperz, rodzice to zbagatelizowali, mała leży teraz w szpitalu, jest w śpiączce

Nie znam się na gatunkach, ale tak mniej więcej wyglądały nasze "milaski". Ten niedzielny był jeszcze czarniejszy, od sadzy :/
pe pe pe pe pe pe bla bla bla i *uj wie o co jej chodzi.

🌹14 lat z Wizaż.pl

Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc...

Laura2112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-05, 12:31   #1356
VioletJewel
Raczkowanie

GG do VioletJewel

Oj Laura Laura, taka z Ciebie rock fanka, a nietoperzy się boisz? Wiem, wiem, nawet jak by to był mały ptak też bym sie przestraszyła A gdyby to była duża ćma...kąpiel wzięła bym w kuchni
VioletJewel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-05, 14:09   #1357
In_ThE_ShAdOwS
Wtajemniczenie

O Boże! Laura, wspołczuje! Ja się nietoperze tak, boję, że...aaa! Gdybym zobaczyła w domu zmedłabym na miejscu, na szczescie w łazience zadnych rur nie mam. chociaz balkon zawsze otwarty na noc Pamietam jak byłam u babci na działce, am taki duzy drewniany domek koło lasu. siadam sobie na kanaapie, podnosze głowe do góry i szok! W rogu ogromny nietoperzez otulony swoimi okropnymi szkrzydłami. Wyleciałam z domu z krzykiem, aż sie kurzyło. Moja odwazna babcia wzięłam go w jakaś sciere i wyrzuciła za płot. W ogole boje się ptakówm a wron to juz w ogole Moja ciocia znalazłam w swoim domu ogromna, zdechła sowe, nie wiem jakbym takie cos wyniosła
In_ThE_ShAdOwS jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-08-05, 14:14   #1358
agnieska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez VioletJewel
Wiem, wiem, nawet jak by to był mały ptak też bym sie przestraszyła
agnieska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-05, 21:42   #1359
Rock_Fanka
Zakorzenienie

GG do Rock_Fanka

Cytat:
Oj Laura Laura, taka z Ciebie rock fanka, a nietoperzy się boisz? Wiem, wiem, nawet jak by to był mały ptak też bym sie przestraszyła A gdyby to była duża ćma...kąpiel wzięła bym w kuchni
No wiesz co
Cos I’m living now
I’m gonna close my eyes
I won’t keep it inside

Stary 2006-08-06, 06:43   #1360
Laura2112
Raróg

Send a message via Skype™ to Laura2112

Nie powiem, wyglądał całkiem sympatycznie - ta jego mordka i uszka Gdyby nie strach, nawet bym pogłaskała Patrzyliśmy przez szybę balkonu, jak dochodzi do siebie - widownia sładała się z TŻta, zaaferowanego nieziemsko kota i mnie
Ale po tym reportażu o pogryzionej dziewczynce wpadłam w panikę.
No i rzucił się z piskiem prosto na moją twarz, tak bliskie spotkanie zdecydowanie nie jest moim marzeniem Dziewczyny na kocim wątku śmiały się, że powinnam założyć wątek "Za co kochamy nietoperki"

Ćmy dla odmiany lubię Niestety na ogół kończą żywot w kociej paszczy
pe pe pe pe pe pe bla bla bla i *uj wie o co jej chodzi.

🌹14 lat z Wizaż.pl

Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc...

Laura2112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-06, 12:09   #1361
anakonda
Zadomowienie

Moja mama miała dwa nieciekawe spotkania z nietoperzami. Raz "szturchała" nietoperza szczotką na kiju, ponieważ wisiał nad drzwiami i myślała, że to brud(był późny wieczór ) (oczywiście biedak szybko się poderwał i poleciał ) a drugi, jak wpadł do domu i nie mógł znaleźć wyjścia żeby wylecieć. Później przyszedł tata i otworzył okno.
Mama od tej pory nienawidzi i boi się nietoperzy. Ja za to brzydzę się pająków...
Fuj. Przysmak mojego psa.Jak jakiegoś spotka od razu zjada. Jakby wiedział, że tego nie lubię.

Stary 2006-08-06, 13:15   #1362
Daenerys
Wtajemniczenie

Anakonda to Ty na avatarku?

Daenerys jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-06, 16:58   #1363
VioletJewel
Raczkowanie

GG do VioletJewel

Cytat:
Napisane przez Rock_Fanka
No wiesz co
LOL Miałam na myśli, no wiesz. To tak, jakby goth bał się wampirów i pająków
Stary 2006-08-06, 17:34   #1364
obca
Zadomowienie

na te nietoperze lepiej uważajacie :0

ostatnio jakaś dziewczynka zachorowała na wściekliznę po ugryzieniu przez jednego "krwiopijcę".. w sumie na każde dzikie zwierzę trzeba uważać (zwłaszcza we własnym domu
obca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-07, 10:59   #1365
Rock_Fanka
Zakorzenienie

GG do Rock_Fanka

Cytat:
LOL Miałam na myśli, no wiesz. To tak, jakby goth bał się wampirów i pająków
No dobra,niech Ci będzie
Cos I’m living now
I’m gonna close my eyes
I won’t keep it inside

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-08-07, 16:29   #1366
anakonda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Daenerys
Anakonda to Ty na avatarku?
A kojarzysz 'mnie' z kimś...?

Stary 2006-08-17, 14:46   #1367
anamnezis
Rozeznanie

Co się dzieje, że tu pusto?
Ja chcę straszne historie
i pragnę powrócić przed oblicze Tego,
w imię Którego zawsze walczyłem.
anamnezis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-17, 15:28   #1368
Rock_Fanka
Zakorzenienie

GG do Rock_Fanka

Cytat:
Napisane przez anamnezis
Co się dzieje, że tu pusto?
Ja chcę straszne historie
No właśnie
Cos I’m living now
I’m gonna close my eyes
I won’t keep it inside

Stary 2006-08-19, 14:54   #1369
VioletJewel
Raczkowanie

GG do VioletJewel

Hahaha odkąd mieszkam sama (a to dopiero 2-gi miesiąc) jakoś mi przeszła ochota na wyszukiwanie nowych historii Dzięki temu przynajmniej mogę spać spokojnie, co jeszcze rok temu (przy mojej bujnej wyobraźni) pod nieobecność domowników było awykonalne!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-08-19, 15:56   #1370
Madz!uHa
Zadomowienie

GG do Madz!uHa

A propos historii z telefonem...

Przedwczoraj siedziałam w koleżanki z jeszcze jedną koleżanką i oglądałyśmy horror "Nieodebrane Połączenie". Nucimy sobie ten dzwonek, wszystko jest ok... Nagle z moją komórką zaczęły dziać się dziwne rzeczy Dzwonek (The Drill) puścił się sam, a ja nawet nie dotykałam komórki!! Jakby ktoś do mnie dzwonił, ale nikt nie dzwonił!! Nawet wyświetlacz się nie podświetlił!! Nic się na nim nie wyświetlało!! Nagle telefon sam się wyłączył. I nie chciał działać przez całą noc :/ Dopiero wczoraj się włączył. Też sam :/

I co Wy na to? Bo ja już nie wiem, co myśleć... I mam nadzieję, że zrozumiałyście wszystko

just take it and fly...
Madz!uHa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-19, 16:04   #1371
blueania
Zakorzenienie

ja bylam kilka dni u siostry i pilnowalam jej domu bo pojechala na wakacje.Odkad przyjechalam to jej pies bardzo czesto wyl.Przerazalo mnie to zwlaszcza wieczorem:/ Drugeiej nocy leze sobie w lozku i ogladam tv,bylo ok 00.30 i nagle uslyszalam halas jakby ktos otwieral rozsuwane drzwi do garazu przestraszylam sie:/ rano od razu wyszlam sprawdzic te drzwi ale byly zamkniete:/ pozniej bylo tylko samo wycie psa,raz wyjrzalam przez okno patrze na niego,wolam go a on sie patrzy w jeden punkt i wyje
blueania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-19, 16:20   #1372
Rock_Fanka
Zakorzenienie

GG do Rock_Fanka

Cytat:
Napisane przez Madz!uHa
A propos historii z telefonem...

Przedwczoraj siedziałam w koleżanki z jeszcze jedną koleżanką i oglądałyśmy horror "Nieodebrane Połączenie". Nucimy sobie ten dzwonek, wszystko jest ok... Nagle z moją komórką zaczęły dziać się dziwne rzeczy Dzwonek (The Drill) puścił się sam, a ja nawet nie dotykałam komórki!! Jakby ktoś do mnie dzwonił, ale nikt nie dzwonił!! Nawet wyświetlacz się nie podświetlił!! Nic się na nim nie wyświetlało!! Nagle telefon sam się wyłączył. I nie chciał działać przez całą noc :/ Dopiero wczoraj się włączył. Też sam :/

I co Wy na to? Bo ja już nie wiem, co myśleć... I mam nadzieję, że zrozumiałyście wszystko
Trzeba zgłosić reklamację,że telefon fiksuje
Cos I’m living now
I’m gonna close my eyes
I won’t keep it inside

Stary 2006-08-19, 17:33   #1373
Madz!uHa
Zadomowienie

GG do Madz!uHa

O tak... No jasne, jakież to proste... sarkazm

Dziwne to było z deczka... Naprawdę.

just take it and fly...
Madz!uHa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-19, 23:28   #1374
Monikita
Raczkowanie

GG do Monikita

Cytat:
Napisane przez blueania
ja bylam kilka dni u siostry i pilnowalam jej domu bo pojechala na wakacje.Odkad przyjechalam to jej pies bardzo czesto wyl.Przerazalo mnie to zwlaszcza wieczorem:/ Drugeiej nocy leze sobie w lozku i ogladam tv,bylo ok 00.30 i nagle uslyszalam halas jakby ktos otwieral rozsuwane drzwi do garazu przestraszylam sie:/ rano od razu wyszlam sprawdzic te drzwi ale byly zamkniete:/ pozniej bylo tylko samo wycie psa,raz wyjrzalam przez okno patrze na niego,wolam go a on sie patrzy w jeden punkt i wyje
O kurcze ja bym chyba wykitowala.Byc sama wdomu i skyszec jakies dziwne dzwieki.Ja sie boje byc w domu w nocy kiedy wszyscy spia.Moja wyobraznia wtedy fiksuje a jak jeszcze sobie poczytam tez watek to wtedy mam setki mysli na minute
Monikita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-19, 23:53   #1375
Nymphetamina
Wtajemniczenie

GG do Nymphetamina

Cytat:
Napisane przez Laura2112
Nie wiem, czy to się tu nadaje, ale jeśli ktoś boi się pewnych zwierzątek…
Jakiś czas temu, w sobotę, szykuję się w łazience na RockNoc. Robię spokojnie makijaż, słyszę, że w pokoju obok kot czymś się bawi. Czyli wszystko ok. Cały czas słyszę jakiś dźwięk, ale jestem przekonana, że to świerszcze za oknem czy coś w tym rodzaju.
Kot coraz bardziej zbliża się do łazienki, dziwny dźwięk też… Odwracam się i widzę, że przed kicią pełznie coś sporego, czarnego. Tysiąc myśli przemknęło mi przez głowę: jakaś zabawka, może ten śmieszny podskakujący pająk (ale skąd? kolega podrzucił?). W końcu z niedowierzaniem rozpoznałam w tajemniczym obiekcie… nietoperza! Wrzasnęłam, następnie rzuciłam się na paskuda z wiadrem, żeby go przykryć. Potem ze strachem wsunęłam pod spód kawał solidnej tektury i wypuściłam biedaka na balkon. Pozbierał się i poleciał w noc. Dostał się zapewne przez uchylony lufcik, który natychmiast zamknęliśmy.
I jestem wdzięczna koledze, że przez niego sobotnie wyjście się opóźniło. Musiał iść do wypożyczalni po film, inaczej wyszlibyśmy wcześniej i wolę nie myśleć, jak skończyłoby się spotkanie nietoperza z kotem sam na sam, przez tyle godzin naszej nieobecności :/

Wracamy z imprezy, w łazience widzę dziwny bałagan, jakby pył od farby. Nie miałam pojęcia, skąd się to wzięło, posprzątałam i tyle. Następnego dnia – niedziela, wiadomo, łazienkę się odwiedza, wieczorem bierze odprężającą, długą, miłą kąpiel I do wyrka, oglądać film. W nocy idę do łazienki, zapalam światło, wchodzę, a z rur pod sufitem startuje prosto na moją twarz nikt inny, jak nietoperz! W ostatniej chwili, z przerażającym wrzaskiem zatrzasnęłam mu drzwi przed nosem! Nie pamiętam, kiedy ostatnio tak bardzo się przeraziłam! Nietoperz natomiast spokojnie wrócił na swoje miejsce w rurach i ani myślał ruszyć się stamtąd. W końcu udało się go wypłoszyć, co dłuższą chwilę zabrało, bo drań ani myślał opuścić kryjówkę; szczerzył tylko wampirze zębiska i wydawał te swoje dźwięki. W końcu zaczął latać po łazience, a nietoperze mają to do siebie, że jak czymś się rzuci, to w to wlatują (myśląc, że to jakaś jaskinia). Więc rzuciliśmy wiaderkiem i skubany sam w nie wleciał. Podobnie, jak jego kolega z soboty, wylądował na balkonie, doszedł do siebie i poleciał.
Dostał się, jak sądzę, przez komin i piecyk gazowy, stąd ten bałagan w sobotę. No i ślady sadzy na rurze, pewnie sobie na niej spał. Najgorsze jest to, że siedział w tej łazience calutką niedzielę. I nikomu nie życzę nietoperza rzucającego się na twarz!

Bałam się tym bardziej, że oglądałam niedawno pewien reportaż. Dziewczynkę ugryzł nietoperz, rodzice to zbagatelizowali, mała leży teraz w szpitalu, jest w śpiączce

Nie znam się na gatunkach, ale tak mniej więcej wyglądały nasze "milaski". Ten niedzielny był jeszcze czarniejszy, od sadzy :/
A pf... mnie nietoperze sie boją ,żaden nie chce się do mnie zbliżyć. Ciekawe czemu ? ( Czyzby przerażał je mój czarny płaszcz i wizerunek Don Pedra z krainy Dreszczowców ? - czy jakoś tak )
A ten z obrazka jest słodki

Nymphetamina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-20, 00:22   #1376
Lazy_Morning
Wtajemniczenie

Pewnie robiłabym sceny z tym nietoperzem - chociaz się nie boję... ale bałabym się, że kot coś podłapał

Ha, juz jakiś czas nic tu nie pisałam
Niedawno nieco słabiej sypiałam- trochę się podziębiłam i wstawałam w nocy do lazienki, co normalnie mi się nie zdarza. Idąc do łazienki mijam korytarzyk bez drzwi, prowadzący do kuchni. No i tak sobie chodziłam 3-4 noce i za każdym razem widzialam w kącie kuchni duże białe coś. Myślałam- lodówka. Dopiero parę dni temu dotarło do mnie, że lodówka jest przecież po drugiej stronie!
Wiem, pewnie wzrok płatał mi figle, albo coś się odbijało... ale wolałabym przespać dziś całą noc
Stary 2006-08-20, 01:33   #1377
Nymphetamina
Wtajemniczenie

GG do Nymphetamina

Cytat:
Napisane przez Lazy_Morning
Pewnie robiłabym sceny z tym nietoperzem - chociaz się nie boję... ale bałabym się, że kot coś podłapał

Ha, juz jakiś czas nic tu nie pisałam
Niedawno nieco słabiej sypiałam- trochę się podziębiłam i wstawałam w nocy do lazienki, co normalnie mi się nie zdarza. Idąc do łazienki mijam korytarzyk bez drzwi, prowadzący do kuchni. No i tak sobie chodziłam 3-4 noce i za każdym razem widzialam w kącie kuchni duże białe coś. Myślałam- lodówka. Dopiero parę dni temu dotarło do mnie, że lodówka jest przecież po drugiej stronie!
Wiem, pewnie wzrok płatał mi figle, albo coś się odbijało... ale wolałabym przespać dziś całą noc
Pewnie fatamorgana jakaś od gorączki

Z drugiej strony, bardzo to ciekawe hły hły

Nymphetamina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-20, 11:26   #1378
Lazy_Morning
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nymphetamina
Pewnie fatamorgana jakaś od gorączki

Z drugiej strony, bardzo to ciekawe hły hły
Nymphetamina gorączki nie miałam A minionej nocy już tego czegoś nie widziałam Może to jakieś wybiórcze halucynacje albo rzeczywiście ta fatamorgana hiehie
W ogóle taka wrażliwa jestem nie powinnam była oglądać "Klątwy" ani "Kręgu", tylko poprzestać na "Bolekkk und Lolekkk und der Schatzgeist"
Stary 2006-08-20, 13:41   #1379
blueania
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monikita
O kurcze ja bym chyba wykitowala.Byc sama wdomu i skyszec jakies dziwne dzwieki.Ja sie boje byc w domu w nocy kiedy wszyscy spia.Moja wyobraznia wtedy fiksuje a jak jeszcze sobie poczytam tez watek to wtedy mam setki mysli na minute
balam sie w dodatku ogladalam wtedy horro o duchach mialam ciagle schizy ,ze zaraz zobacze w drzwiach jakiegos ducha
blueania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-20, 14:44   #1380
Nakuś
Raczkowanie

GG do Nakuś

brr jak to wszystko czytam to mi się przypominają moje historie.. a dużo ich...

No więc..
Mieszkam w bloku na 3 piętrze a wczoraj w nocy usłyszałam jak ktos mi w okno puka.. nawet podeszłam ale nikogo tam nie było..

Codziennie w nocy słysze jak ktoś zamyka drzwi które tak strasznie skrzypią i do tego z takim wielkim hukiem są zamykane..wszystkich to w domu budzi nawet kiedyś tata poszedł porozmawiac z sąsiadami z 4 piętra ale oni powiedzieli że ich drzwi nie skrzypią

Ostatnio obudziłam się w nocy..i zobaczyłam na półce z książkami odbitą taką czarną ręke.. boże jak się zaczełam drzeć..co to mogło być.. ?

Mama mi kiedyś opowiadała jak się urodził mój brat(5 lat starszyto mieszkała z moja babcią..tata akurat był w pracy na nocna zmiane..mój brat był w wózku i nagle zaczął płakać..jak mama doszła do pokoju to zobaczyła jak wózek się kołysze a mój brat śpi..poszła wtedy do mojej babci a ona jej powiedziała że dziadek przyszeł odwiedzić wnuka..( a wtedy mój dziadek już 4 lata nie żył!)..

głupie co..?

duzo jeszcze tego ale co sie będe rozpisywać..

It must have been love, but it's over now
It must have been good, but I lost it somehow. .
Nakuś jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości