Straszny Wątek ;) - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2005-07-19, 20:10   #151
Tusio
Wtajemniczenie

Dot.: Straszny Wątek ;)

Hej,bo ja się będę bała spać w nocy! ;(
Stary 2005-07-19, 20:31   #152
muron
Zakorzenienie

Człowiek to dziwne stworzenie- jako jedyna lubi sie bac, ma słabo wykształcony instynkt zachowawczy, ryzykuje swoje zycie dla głupot. Czekam na nowe historie
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-07-19, 20:34   #153
Tusio
Wtajemniczenie

Racja
Stary 2005-07-19, 20:35   #154
Lazy_Morning
Wtajemniczenie

Alex O tym "Shutterze" mówisz? http://www.filmweb.pl/FilmDescriptions?id=104321#122443
Fragment wypowiedzi: "Genialny film. Jak żółtki coś zrobią, to ja wymiękam. Nie dało się oglądać bez zapalonego światła... Fabuła niby prosta, ale w tej prostocie było zdecydowanie 'to coś'.(...)"

Mam ochotę zrobić sobie noc horrorów ale może to i dobrze, że brak czasu
Stary 2005-07-19, 20:38   #155
Tusio
Wtajemniczenie

O czym jest ten film? Będzie w wypożyczalni?
Stary 2005-07-19, 20:46   #156
Joey
Zakorzenienie

Gorsze niż The Ring? Lazy, odwagi życzę

Paradoks polega na tym, że ja uwielbiam się bać, a jednocześnie nienawidzę. Uwielbiam jak wzrasta napięcie przy horrorze/strasznej historii/wyprawie na cmentarz w lesie w środku nocy, ale nienawidze tego, że za bardzo się tym przejmuję i nie mogę zasnąc po czymś takim.

A jeszcze a propos The Ring'a. Ten horror po prostu mną wstrząsnął, staram sie wyprzeć go z pamięci, ale nie wiem, czy kiedykolwiek będę w stanie podejść do niego tak "lekko" jak podchodzę do innych horrorów. Nie ma tam żadnych obleśnych, przerażających scen. Tak naprawdę jedna tylko scena przeraziła mnie ze względu na "obleśność". Ten klimat, ta atmosfera tego filmu. Ten film na kasecie wideo. To wszystko jest take dziwne, przerażające. Jak w jednych z tych moich snów, gdzie śnię o codziennym życiu, ale wszystko ma taki dziwaczny klimat, staje się takie straszne, nie wiadomo dlaczego. Powiem szczerze, że nie bałam się w trakcie oglądania The Ringa jakoś specjalnie. Dużo bardziej bałam się PO obejrzeniu tego filmu, do teraz się boję kiedy wspominam poszczególne sceny.

Słyszałam, że film ten ma coś takiego w obrazie, co dociera do podświadomosci i sprawia, że się boimy. Słyszałyście coś o tym?
Joey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-07-19, 20:49   #157
Tusio
Wtajemniczenie

Na szczęście nie widziałam Ale ciekawe z tą podświadomością,Joey...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-07-19, 20:56   #158
czarna.noc
Wtajemniczenie

Joey, ja mam dokladnie to samo nie znosze the ring chociaz jako film "podobal" mi sie. Do tej pory robi mi sie slabo jak przypominaja mi sie jakies sceny. A na samo haslo "noc horrorow" uciekam gdzie pieprz rosnie. Nie na moja psychike, w normalnym zyciu trwarda jak skala, ale gdy idzie o horrory..
Dlatego nie mam nawet ochoty obejrzec twin peaks chociaz kolezanka nagrala wszystkie odcinki. Czy to jest naprawde takie straszne?? dodam ze dla mnie straszny byl tez mulholland drive..
czarna.noc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-07-19, 21:00   #159
Tusio
Wtajemniczenie

Dlatego komedie górą Chyba bym wskoczyła pod fotel,gdybym miała oglądnąć coś tak strasznego...
Stary 2005-07-19, 21:05   #160
czarna.noc
Wtajemniczenie

O nieeeee, czytam od dolu, doszlam do 1szej opowiesci Muron i juz mnie tu nie ma!!!!! dzis chyba bede cala noc siedziec az do switu ;(
Stary 2005-07-19, 21:07   #161
Tusio
Wtajemniczenie

czarna.noc-że też ci się tak chce ja idę zaraz spać :P
Stary 2005-07-19, 21:14   #162
martaa65
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czarna.noc
O nieeeee, czytam od dolu, doszlam do 1szej opowiesci Muron i juz mnie tu nie ma!!!!! dzis chyba bede cala noc siedziec az do switu ;(
skad ja to znam
jak jest jasno lepiej obserwowac czy ktos nie stoi przy lozku, nie zaglada przez okno, albo nie puka w drzwi nie potrafie zasnac, jezeli nie zamkne wszystkich szafek i szuflad, jeszcze nie daj boze cos z nich wyskoczy
O o O o O o O o O o O o O o O o
martaa65 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-07-19, 21:21   #163
czarna.noc
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tusio
czarna.noc-że też ci się tak chce ja idę zaraz spać :P
Tusio, przywyklam co tydzien (jesli akurat zostaje sama :P ) gdy rodzice sa na dzialce siedze do 4tej rano i czekam na rozproszenie mroku hihi
Stary 2005-07-19, 21:23   #164
czarna.noc
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martaa65
skad ja to znam
jak jest jasno lepiej obserwowac czy ktos nie stoi przy lozku, nie zaglada przez okno, albo nie puka w drzwi nie potrafie zasnac, jezeli nie zamkne wszystkich szafek i szuflad, jeszcze nie daj boze cos z nich wyskoczy
Bez takich dokladnych opisow prosze
dzis naprawde bedzie ciezko..
pocieszam sie ze nawet superodwazna Yennefer zawsze zasypiala przy swiecy
Stary 2005-07-19, 21:52   #165
Lazy_Morning
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tusio
O czym jest ten film? Będzie w wypożyczalni?
Tusio, na filmweb piszą, że to o parze, która po pijanemu potrąciła kobietę i uciekła z miejsca wypadku. A potem na zdjęciach faceta zaczęło pojawiac się coś dziwnego Powinien być w wypożyczalni

Joey "Ring"? - nie oglądałam, zbieram się od X czasu I nie słyszałam o tej podświadomości...
Skoro tak zareagowałaś na "Ring", pewnie podobnie byłoby po tym skandynawskim, którego poszukuję; widziałam go dawno temu w tv i do tej pory pamiętam, jak długo potem wracało uczucie... hmm... trudne do określenia- właśnie tak jakoś ciężko się robiło, strasznie... wszechogarniające poczucie chorej rzeczywistości... że coś jest bardzo nie tak i nie ma ratunku... brrrrrr

Nocko, w chwilach grozy może wspominaj pewnego pana J.?

Dziewczyny, nienawidzę gasić światła (np. w kuchni) i wracać do pokoju mając za sobą czarną przestrzeń... A jak jeszcze coś się akurat obsunie (np. talerz na suszarce albo pudełko herbaty)...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-07-19, 22:11   #166
muron
Zakorzenienie

Jesli mówimy o strasznych filamch- nie boje się potworów, morderców, Freddych i Jasonów. Ale obraz gdzie trzeba patrzec na szczególy i np. powtarzajacy sie przedmiot staje się "potworem", jak w Ringu- te szczególy- drabina, dom, konie. Włąśnie! Genialna, choc okrutna scena z koniem który wyskakuje ze statku. Straszneeeeee.
nastepnie "Przepowiednia" (Mothman) z Gerem- znowu szczególy i niewiadomo co, ta muzyka!
"Blair Witch Project"- bo jak dokument. Znowu nic nie pokazuja, a myslałam, że mnie cos zje od srodka.
Stary 2005-07-19, 22:53   #167
Brand New Star
Raczkowanie

mnie przerazaja wszelkie prawdopodobne historie i filmy.tzn takie ktore mogly sie zdarzyc pamietam jak po Blair Witch nie moglam w gorach chodzic po lesie,no zawal normalnie-najgorsze to zakonczenie bylo
Ring to juz w ogole osobna historia-jak ta dziewczynka wypelza ze studni,bleeeeeeeee.
horrory zreszta nalogowo ogladam-masochistka ze mnie totalna
jest jeszcze taki Darkness Falls-o zebowej wrozce...brrrrrr normalnie malo sie nie udusilam,nakrylam sie koldra bo mi sie zdawalo ze ona nademna wisi
a widzial juz ktos Amityville ,ten najnowszy?
Brand New Star jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-07-19, 23:12   #168
muron
Zakorzenienie

idę spać... a opowieści niech przybywa...na jutrzejszy wieczór. Wrócmy do historii. Jeszcze sobie przypomniałam. Ale to jutro. DOBREJ nocy
Stary 2005-07-19, 23:13   #169
piwko
Przyczajenie

Ja się boję tylko prawdziwych historii... Prawdziwych w tym sensie że opiadanych przez kogoś (takie z życia). W mojej rodzinie są osoby które mają zdolności, nazwijmy je medialne i faktycznie przyciągają coś do siebie. Ostatnie takie zdarzenie którym był świadkiem mój brat, było jak podczas rozmowy był poruszany temat osoby która parę lat temu zmarła i wtedy na stole szklanka zaczeła sie powoli -tak sama z siebie przesuwać. Brat mało nie umarł ze strachu , prawdopodobnie zrobił się biały jak ściana...
piwko jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-07-19, 23:41   #170
Lazy_Morning
Wtajemniczenie

Wpadłam we własnoręcznie wykopany dołek- poszło oświetlenie w kuchni, pokojach i na korytarzu, jest tylko w łazience....... siedzę przy świecy jak najszybciej idę spać!!!!!
Dobranoc... heeeehh.....
Stary 2005-07-20, 00:19   #171
marmi
Raczkowanie

GG do marmi

Ja tylko powiem, że jestem po lekturze kilku postów na pierwszej stronie i nie wiem jak zasnę bo jestem sama w domu A już "się nastraszyłam" !!!!
marmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-07-20, 00:32   #172
aniielica
Zakorzenienie

No to opowiem wam historię poi której na pewno nie będziecie mogły zasnąć

Moja koleżanka, ta o której pisałam w poprzednim poscie miała taką sytuację. W liceum zachwycała się poezją Tetmajera. I którejś nocy zaczęła mówić do niego, że fajnie by było jakby żył, mogłaby z nim pogadać, itp. Mówiła to na głos. I poczuła że on przyszedł do niej. Zaczęła z nim rozmawiać. Potem... to mnie najbardziej zaskoczyło... stwierdziła że odbyła z nim stosunek. Po tym zaczęła strasznie wrzeszczeć. Wpadła w histerię, obudziła cały dom. Nikt jej nie mógł uspokoić. Od tamtej pory przez jakiś czas musiała z nią spać babcia. Od tamtej pory czasami widzi w lustrze swoją twarz taką przeraźliwie białą, z cieniutką skórą, białymi oczami, taką trupią, demoniczną. Mówi, że czuje jak ten demon (bo to jest ewidentnie demon- jest pod wpływem demonicznym) próbuje przejmować nad nią kontrolę. Ona wtedy stara się myśleć o dobrych rzeczach, robić dobro. Potrafi czytac w myślach innych ludzi, przekazywać swoje myśli, tak jakby telepatycznie.

Dla mnie jest to czysty przypadek opętania. Mówiłam z przyjaciólką jej o tym, że może zostać uwolniona. Ale ona nie chciała Niestety Może kiedys sobie przypomni to co jej mówiłysmy... W koncu naszym zadaniem jest siać a kto inny bedzie zbierał plony
aniielica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-07-20, 09:26   #173
cappucino
Rozeznanie

GG do cappucino

oooojjjjj dziewczyny jestescie okropne!!!!!!!! ja nie moglam dzisiaj w nocy zasnac, przewalalam sie w lozku 3 godziny! kazdy drobny szmer przyprawial mnie o dreszcze, a co najlepsze ok godz.00.00 zerwal sie wiatr i gdzies z wielkim hukiem wypadlo okno !!! Mialam tu dzisiaj nie wchodzic, ale postanowilam, ze napisze Wam o tym i nie mogac sie powstrzymac zamiast nacisnac na ostatnia strone pokolei prrzelecialam wszystkie czytajac co nieco... a prosze i napiszcie,ze te historie to efekt Waszej wyobrazni

Pozdrawiam

Edytowane przez cappucino
Czas edycji: 2005-10-16 o 13:24
cappucino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-07-20, 09:34   #174
martaa65
Rozeznanie

Ja tez tak czesto mam nie moge zasnac, tedy odpalam kompa i siedze az zacznie switac jak jest ciemno i leze w lozku, cala sie trzese, nawet glowy nie mam ulozonej na poduszce tylko krece nia na prawo i lewo kiedys jeszcze mi sie cos takiego przytrafilo, ze jak spalam to ktos mnie uderzyl w brzuch (dokladnie w te pierwsze wystajace zebro). To bylo dosyc mocne klepniecie bo az sie obudzilam. Moja mama probowala mi wytlumaczyc, ze to byl po prostu skurcz miesni albo jakis odruch .ale ja w to nie wierze, bo skurcz wyglada inaczej. Z koleji mojej cioci ktos polozyc zimne dlonie na plecach....
Stary 2005-07-20, 10:40   #175
monyczkaaa
Zakorzenienie

http://strach997.blog.onet.pl/

polecam ten blog niektóre historie są naprawdę straszne
Stary 2005-07-20, 11:04   #176
Joey
Zakorzenienie

Ja na ten blog nie wchodzę Monyczko, co to to nie. Nie lubię strasznych stron. Raz weszłam na www.sheishere.com i obejrzałam filmik, który tam był, i od tego czas wystrzegam się wszelakich stronek o strasznej tematyce. Zresztą, chyba podałam zły adres, ale na pewno nie wejdę i nie sprawdzę.

Muron, "Blair witch project" jest też straszny, choć ja nie boję się go tak jak "Ringa". Właśnie najgorsze jest to, jakie to jest "autentyczne", masz rację, że jak dokument. Najgorsze wg mnie było zakonczenie. Takie nawiązanie do tego, co powiedział na poczatku filmu jeden z mieszkanców miasteczka. Straszne! W dodatku ten film ma taką okropną klaustrofobiczną duszną atmosfere. Przynajmniej ja miałam takie odczucia (może dlatego, ze ponad wszystko nie znoszę małych zamkniętych pomieszczeń). Wszędzie ten las, las, las, chodzenie w kółko. Ci ludzie tam wariowali i wcale sie nie dziwie. Poza tym, ten film pokazuje takie bardzo ludzkie reakcje na coś przerażającego, wszystko jest takie naturalne.

Heh, konczę wywód i zmykam z tego wątku bo już zaczynam słyszeć dziwne odgłosy
Joey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-07-20, 11:48   #177
schizuko
Raczkowanie

Wink Dot.: Straszny Wątek ;)

Cytat:
Napisane przez sylwia18
ja się boję nocy i to bardzo. w moim pokoju mam dodatkowo duże lustra więc zawsze się jakieś dziwne rzeczy zobaczy...w każdym razie napewno nie przejde korytarzem bez zapalonego światła
hi hi.Wiesz sylwia18,że w lustrze najcześciej można zobaczyc zmarłych?Szczególnie jeśli w pokoju jest półmrok....?To zostało udowodnione.Dlatego na twpim miejscu nie patrzyła bym wogule w kierunku luster:P
schizuko jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-07-20, 12:18   #178
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

dziwne, a ja patrze co wieczor w lustra przed zasnieciem i nic tam nie ma, a mam duuuuza szafe cala w lustrach na przeciw lozka

moze duchacze sie mnie boja

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-07-20, 12:19   #179
martaa65
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez schizuko
hi hi.Wiesz sylwia18,że w lustrze najcześciej można zobaczyc zmarłych?Szczególnie jeśli w pokoju jest półmrok....?To zostało udowodnione.Dlatego na twpim miejscu nie patrzyła bym wogule w kierunku luster:P
jeeezuu... na szczescie nie mam duzych luster w pokoju ale na parapecie zawsze stoi male lusterko odwrocone w strone lozka Ale na korytarzu wisi lustro (tam jest dosyc ciemno) ja juz nigdy w nie nie spojrze!! never!!
Stary 2005-07-20, 12:23   #180
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

buahahah, dziewczatka ale jestescie strachliwe wiesz w lustrze czasami w polmroku gra cieni wyglada potworzasto plus wyobraznia i masz horror gotowy.
Ja zem ciekawa takich klimatow, to nigdy mi sie nie zdarzylo cos w tych lustrach oprocz swojej japy zobaczyc Moze mam zle lustra?

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości