Straszny Wątek ;) - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-12, 19:21   #2551
veronicas15
Zakorzenienie

Dot.: Straszny Wątek ;)

A ja mam co noc jakieś schizy. Jak się przypatrzę przez chwilę po ciemku w jedno miejsce to widzę jakieś duchy, w ogóle chyba to wszystko przez te horrory, koniec z tym ;/ Bo niedługo do wariatkowa pójdę ;p
veronicas15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-12, 19:44   #2552
camelia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jeanne90 Pokaż wiadomość
Ktoś dał Ci znak, że czas zetrzeć kurz z telewizora...
camelia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 16:34   #2553
illuvies
Wtajemniczenie

Ja nie miałam jakichś wyjątkowo strasznych historii, w rodzinie też żadne nie krążą. Pamiętam tylko, jak szłam jakąś ciemną uliczką z TŻ i nagle zobaczyłam przed sobą rottweilera. Tak się wystraszyłam, że się cofnęłam, na szczęście tylko wydawało mi się.
Innym razem, jak miałam jeszcze małe kociaki (nie miały roku, było ich trzy), siedziałam w kuchni i rozmawiałam z matką, a koty nagle wypadły z pokoju z wrzaskiem i prychaniem, wystraszone, zjeżone, nie chciały wejść z powrotem do pokoju. Okno było otwarte, może jakiś obcy kocur wskoczył na parapet? Nie wiem, wiem, że się trochę wystraszyłam.

Generalnie kiedyś dużo oglądałam horrorów, lecz z czasem coraz częściej się rozczarowywałam i przerzuciłam się na dramaty i komedie. Ciężko znaleźć dobry horror, zachwalany tutaj Ring japoński był dla mnie tragicznie nudny, to samo dwójka. Nie oglądałam innego azjatyckiego, zniechęciłam się.
Pamiętam, że The Blair Witch Project mi się podobał, ale oglądałam go daaawno, jak w podstawówce byłam. Obierałam wtedy jabłka na szarlotkę, do tej pory mi się ten film z jabłkami kojarzy.
Ostatni film, który mnie ruszył, to chyba The Silent Hill, ze względu na fantastyczne efekty specjalne i całokształt. Nic mnie nie prześladowało, nie bałam się ciemności, ale wgniotło mnie w fotel.

Wspomniane wielokrotnie Egzorcyzmy Emily Rose oglądałam chyba trzy razy?... I nigdy się nie obudziłam o 3 ani nic z tych rzeczy. Wrażenie na mnie zrobiła postać stojąca na schodach, we wspomnieniach księdza.

Trochę z innej beczki - dziewczyny, zna któraś szeptuchę przy wschodniej granicy? Z chorobą osoby z mojej rodziny wiąże się zdecydowanie za dużo "zbiegów okoliczności", które nie zależą od człowieka, leki nie działają, chciałabym się skontaktować z kimś kto mógłby mi/nam pomóc.

Edit:
Przypomniało mi się coś.
Jak byłam mała (podstawówka) uwielbiałam Czarodziejkę z Księżyca. Nadeszły święta, kumplowałam się z jedną dzieweczką, umówiłyśmy się u mnie w domu by się bawić. Choinka już była ubrana i chciałyśmy, by mój ojciec zrobił nam zdjęcie. Obok nas stał TV, był wyłączony podczas zdjęcia.
Po wywołaniu kliszy zobaczyłam, że na zdjęciu, obok mnie i Anity, jest Usagi jako Czarodziejka z Księżyca!! Kadr jak z telewizora, naprawdę, nie wiem jak to się stało.

Edytowane przez illuvies
Czas edycji: 2009-04-15 o 16:49
illuvies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 17:56   #2554
kucyk ponny
Zakorzenienie

Dziewczyny a widziałyście to:

http://www.youtube.com/watch?v=jPe7f...eature=related

http://www.youtube.com/watch?v=XSLBtm__aKw

http://www.youtube.com/watch?v=EzZI1...eature=related

http://www.youtube.com/watch?v=hnNpl...eature=related

Jak to obejrzałam miałam niezłego stracha.
kucyk ponny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-17, 22:46   #2555
k4rotk4
Rozeznanie

boję się..

— Albert Camus
k4rotk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-17, 23:03   #2556
Miss Dramatique
Zakorzenienie

GG do Miss Dramatique

o nie. nie wejdę na to, tym bardziej, że to już taka późna godzina .
Stary 2009-04-18, 00:50   #2557
Costynuuna
Zadomowienie

ja tak samo ..

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-04-18, 09:59   #2558
illuvies
Wtajemniczenie

Dooobry jest ten film z Teresą, lecz oto co znalazłam na jednej stronie:
Cytat:
Film pt. “A Curva” to oczywiście żadne przypadkowe nagranie spotkania trzeciego stopnia z duchem, tylko bardzo realistyczna produkcja - autor filmu to Portugalczyk David Rebordão. Film został nakręcony w 2003 roku. Jak podaje autor tłumaczenia na język angielski, Teresa Fidalgo rzeczywiście zginęła w wypadku w roku 1983 i raczej nie było żadnego wypadku z Tiego, Tanią i Davidem - przynajmniej napewno nie z tymi z filmu . Autor jest pod wrażeniem tego jak bardzo film rozprzestrzenił się w sieci i jakie emocje wywołał.
Stary 2009-04-18, 10:12   #2559
Miss Dramatique
Zakorzenienie

GG do Miss Dramatique

Cytat:
Napisane przez illuvies Pokaż wiadomość
Dooobry jest ten film z Teresą, lecz oto co znalazłam na jednej stronie:
tak czy siak. bardzo realistycznie . przestraszyłam się nie na żarty .
Stary 2009-04-20, 16:13   #2560
xwhathaveyoudonex
Raczkowanie

5656254256

523552652626223256562

Edytowane przez xwhathaveyoudonex
Czas edycji: 2011-12-29 o 10:29
xwhathaveyoudonex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-24, 12:34   #2561
Selene2203
Rozeznanie

Przycichło tu trochę, więc ja się dołączę

Na początek, kilka Urban Legends. Co do horrorów - "Egzorcyzmów Emily Rose" jakoś się nie bałam. "Hostel"był obrzydliwy, ale nie wiem, czy taki straszny. Dawno temu oglądałam "13 duchów". Mała wtedy byłam, to się bałam Przyznam, że przestraszył mnie "Ring" i "Klątwa". A co do "Drogi bez powrotu" czy "Wzgórza mają oczy"... Jakieś mam chyba odchyły na psychice, bo śmiałam się na tym jak nienormalna W każdym razie przed chwilą ściągnełam "Shutter", zobaczymy, czy faktycznie straszy

A co do strasznych historii... Siedziałam niedawno sama w domu w nocy i oglądałam na Discovery bodajże program o zjawach ("Haunting" czy jakoś tak). Najpierw usłyszałam, jak gdzieś w piwnicy trzasnęły drzwi. Przeciąg - myślę sobie, ale szczelniej zawijam się w koc. Później słyszę, że otwierają się drzwi wejściowe. Myślę sobie - fajnie, rodzice już wrócili. A tu mama dzwoni, że się trochę zasiedzieli i wrócą za jakąś godzinę. No nie powiem, kopara mi opadła, tym bardziej że drzwi wejściowe są solidne i żaden przeciąg nie ma prawa ich ruszyć.

Żyję w przekonaniu, że...

"Everybody lies"

Dr House

Selene2203 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-24, 14:27   #2562
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Selene2203 Pokaż wiadomość
Przycichło tu trochę, więc ja się dołączę

Na początek, kilka Urban Legends. Co do horrorów - "Egzorcyzmów Emily Rose" jakoś się nie bałam. "Hostel"był obrzydliwy, ale nie wiem, czy taki straszny. Dawno temu oglądałam "13 duchów". Mała wtedy byłam, to się bałam Przyznam, że przestraszył mnie "Ring" i "Klątwa". A co do "Drogi bez powrotu" czy "Wzgórza mają oczy"... Jakieś mam chyba odchyły na psychice, bo śmiałam się na tym jak nienormalna W każdym razie przed chwilą ściągnełam "Shutter", zobaczymy, czy faktycznie straszy

A co do strasznych historii... Siedziałam niedawno sama w domu w nocy i oglądałam na Discovery bodajże program o zjawach ("Haunting" czy jakoś tak). Najpierw usłyszałam, jak gdzieś w piwnicy trzasnęły drzwi. Przeciąg - myślę sobie, ale szczelniej zawijam się w koc. Później słyszę, że otwierają się drzwi wejściowe. Myślę sobie - fajnie, rodzice już wrócili. A tu mama dzwoni, że się trochę zasiedzieli i wrócą za jakąś godzinę. No nie powiem, kopara mi opadła, tym bardziej że drzwi wejściowe są solidne i żaden przeciąg nie ma prawa ich ruszyć.
może włamywacz?

a co to tych horrorów... Mnie też nie przestraszyły te amerykańskie filmy.
Ogólnie wolę azjatyckie horrory
Rignu bałam się jak cholera, Klątwę boję się nawet obejrzeć
Pamiętam jednak jak obejrzałam "The Blair witch Project" film cholernie zadziałał mi na wyobraźnię. A co najgorsze na drugi dzień prawie zgubiłam się w lesie ze znajomymi. Myślałam, że zejdę na zawał :d
Bardzo podobał mi się film Shutter, ale oglądałam tylko tajlandzką wersję.
Ostatnia scena była genialna

aha... Niedawno obejrzałam po raz drugi 13 duchów. (pierwszy raz obejrzałam go kilka lat temu, wtedy bardzo się go bałam, jak większości horrorów) Film po prostu śmieszny :d
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-24, 16:12   #2563
Selene2203
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
może włamywacz?

Pamiętam jednak jak obejrzałam "The Blair witch Project" film cholernie zadziałał mi na wyobraźnię. A co najgorsze na drugi dzień prawie zgubiłam się w lesie ze znajomymi. Myślałam, że zejdę na zawał :d

aha... Niedawno obejrzałam po raz drugi 13 duchów. (pierwszy raz obejrzałam go kilka lat temu, wtedy bardzo się go bałam, jak większości horrorów) Film po prostu śmieszny :d
Drzwi do wiatrołapu miałam cały czas na oku a braku butów nie stwierdziłam
Chociaż, duchy chyba nie trzaskają drzwiami?

Ale, fakt faktem, Azjaci są świetni w budowaniu napięcia. Po przejściu przez hollywoodzką maszynkę to już nie jest to samo. Z tego co widzę, "Shuttera" też mam tajlandzkiego Szykuje się fajna noc

No to oprócz incydentu z trzaskającymi drzwiami, więc dziwnych zjawisk nie doświadczyłam. Noo, chyba że Pan Na Rowerze goniący mnie i kuzynkę po lesie się liczy? Ale, jak się okazało, chciał biedny po prostu ognia Co nie zmienia faktu, że było ekscytująco...

"Everybody lies"

Dr House

Stary 2009-04-26, 21:41   #2564
Miviki666
Zadomowienie

Dziewczyny macie jakieś ciekawe, straszne historje z duchami do opowiedzenia??

Chciałabym sobie jakiś straszny film opart na faktach sciągnąc ale malo znam takich, co mozecie polecić???
Stary 2009-04-27, 06:53   #2565
6roove
Zakorzenienie

obejrzyj sobie Egzorcyzmy Anneliese, ale dokument polski.
na tych wydarzanich byly oparte egzorcyzmy emili rose
polecam do posluchania nagran (na tasmach magnetofonowych) egzorcyzmow przeprowadzanych na Anneliese, wlosy staja deba

a moze ktos ogladal? na tvp1 w Wielki Piatek emitowali
pzdr

6roove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-27, 13:10   #2566
Miviki666
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 6roove Pokaż wiadomość
obejrzyj sobie Egzorcyzmy Anneliese, ale dokument polski.
na tych wydarzanich byly oparte egzorcyzmy emili rose
polecam do posluchania nagran (na tasmach magnetofonowych) egzorcyzmow przeprowadzanych na Anneliese, wlosy staja deba

a moze ktos ogladal? na tvp1 w Wielki Piatek emitowali
pzdr
Ja słuchałam tych nagran na magnetofonie. Straszne
Stary 2009-04-27, 13:39   #2567
KawaMarcepanowa
Zakorzenienie

Ja na jutubie i też myślałam że zejdę na zawał..
KawaMarcepanowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-27, 13:58   #2568
illuvies
Wtajemniczenie

Ja oglądałam ze znajomymi na YT. Spaliśmy wtedy z kumplem na kanapach w salonie (kanapy były dwie , byliśmy przelotem u znajomych). Wystraszyło mnie nieźle, lepsze niż Egzorcyzmy Emily Rose. Później straszyłam kumpla, że będę go budzić jak mnie coś nastraszy w nocy.

A wiecie dziewczynki że Egzorcyzmy Anneliese Michel już były poruszane w tym wątku?

A propo horrorów, oglądałam ostatnio "The Uninvited Guest", o dziewczynie która po wypadku w którym zginęła jej matka spędziła jakiś czas w szpitalu psychiatrycznym, lekarz uznał że jest gotowa wyjść i wróciła do domu. W domu zaszły pewne zmiany, z którymi się nie może pogodzić. Fajny, myślałam że przewidywalny, ale zaskoczył mnie na końcu. Okazało się, że nic nie było tak jak się wydawało. Mało krwawych scen, trzyma w napięciu, parę razy podskoczyłam (ale dawno horrorów nie oglądałam i wyszłam z wprawy. )
Stary 2009-04-27, 16:47   #2569
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8
Konto usunięte

Cytat:
może włamywacz?

Nawet Oko tajskie jest całkiem inne
Zakończenie o wiele bardziej mi się podobało, również polecam USA poległo znowuż, jedynie Ring mi się podobał, bo tutaj przeciwnie japoński mnie znudził, ze nawet nie obejrzałam całego
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-27, 19:01   #2570
201604200942
Konto usunięte

[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;12062686]Nawet Oko tajskie jest całkiem inne
Zakończenie o wiele bardziej mi się podobało, również polecam USA poległo znowuż, jedynie Ring mi się podobał, bo tutaj przeciwnie japoński mnie znudził, ze nawet nie obejrzałam całego
[/quote]
zauważyłam, że te azjatyckie horrory mają to do siebie, że bardzo wolno się "rozkręcają". Zanim zdążysz sie przestraszyć, możesz sobie uciąć drzemkę
Ale kiedy jednak przestraszą, zrobią to naprawdę dobrze, bez żadnego wypruwania flaków
Muszę jednak przyznać, że film "lustra" w wersji amerykańskiej była o wiele lepsza od koreańskiej produkcji pt. "lustro". Jest to chyba jedyny remake, który bardziej mi się spodobał od oryginału

Wszystkim miłośnikom kina koreańskiego polecam "opowieść o dwóch siostrach" oraz "wiolonczela"
Stary 2009-04-27, 19:07   #2571
Konto usunięte

Cytat:
zauważyłam, że te azjatyckie horrory mają to do siebie, że bardzo wolno się "rozkręcają". Zanim zdążysz sie przestraszyć, możesz sobie uciąć drzemkę
Ale kiedy jednak przestraszą, zrobią to naprawdę dobrze, bez żadnego wypruwania flaków
Muszę jednak przyznać, że film "lustra" w wersji amerykańskiej była o wiele lepsza od koreańskiej produkcji pt. "lustro". Jest to chyba jedyny remake, który bardziej mi się spodobał od oryginału

Wszystkim miłośnikom kina koreańskiego polecam "opowieść o dwóch siostrach" oraz "wiolonczela"
Ciekawe, trzeba poszukać innych produkcji azjatów.
Lustra mi się nie podobały.

Uwielbiam ich straszenie
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-27, 19:18   #2572
201604200942
Konto usunięte

[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;12065112]Ciekawe, trzeba poszukać innych produkcji azjatów.
Lustra mi się nie podobały.

Uwielbiam ich straszenie
[/quote]
parę miesięcy temu miałam z siostrą codzienny seans azjatyckich horrorów
ogólnie to w każdym, a przynajmniej większości filmów są dzieci, takie troche flegmatyczne, małomówne, z włosami na twarzy
Największy problem mam z rozpoznawaniem kto jest kim, bo tam, kurczę wszyscy są do siebie podobni!
Stary 2009-04-27, 19:38   #2573
Konto usunięte

Cytat:
parę miesięcy temu miałam z siostrą codzienny seans azjatyckich horrorów
ogólnie to w każdym, a przynajmniej większości filmów są dzieci, takie troche flegmatyczne, małomówne, z włosami na twarzy
Największy problem mam z rozpoznawaniem kto jest kim, bo tam, kurczę wszyscy są do siebie podobni!
Dokładnie Jak oglądałam "Klątwę", to miałam problem o co chodzi w filmie, bo on jest przecież podzielony wg postaci i trochę mi zajęło układanie tego w logiczną całość.

Ciekawi mnie teraz film "30 dni w mroku", zapowiedzi fajne ale wiadomo, że nie powinno się tym sugerować, efekty interesujące. Do kina raczej nie pójdę ale w domku chętnie obejrzę
Stary 2009-04-27, 19:47   #2574
Wenress
Zakorzenienie

A ja nie mam skąd brać azjatyckich horrorów, nie są zbyt popularne... ale trudno. Jak już jesteśmy przy tych tematach, to może znacie jakieś straszne anime, bądź też zwykłe (niekoniecznie japońskie i w tym charakterystycznym stylu) animacje?
Oglądałam pierwszą część Ayakashi, bo to podobno horror. Podobało mi sie, ma ciekawy klimat Poza tym lubię anime, zwłaszcza, jeśli nawiązują do jakichś tajemniczych wydarzeń, legend itp

"„Tōkaidō Yotsuya kaidan” opisuje przejmującą legendę o Oiwie, zdradzonej i zamordowanej przez męża, jak i późniejsze dzieje jej krwawej zemsty zza grobu. Część druga – „Tenshū monogatari” – to miłosna opowieść o niecodziennym związku księżniczki Zapomnianych Bogów o imieniu Tomi i sokolnika Zusho no Sukego. Ostatnia z części, „Bakeneko”, jest rozpisaną na trzy epizody historią egzorcyzmów odprawianych nad pewną rodziną w celu przepędzenia nękającego ją kociego demona."

Ćwiczę!
Wenress jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-27, 19:55   #2575
hula_hula
Zakorzenienie

GG do hula_hula

[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;12065734]

Ciekawi mnie teraz film "30 dni w mroku", zapowiedzi fajne ale wiadomo, że nie powinno się tym sugerować, efekty interesujące. Do kina raczej nie pójdę ale w domku chętnie obejrzę
[/quote]
Ja oglądałam, zasnęłam w połowie Jak dla mnie ciągnął się jak flaki z olejem, właściwa akcja zaczęła się rozkręcać dopiero w połowie filmu, a wcześniej same nic nie znaczące szczegóły. Wampiry ukazane jako krwiożercze bestie, ogólnie krwawa masakra w małym miasteczku. Moja opinia troszkę nieobiektywna, bo nie obejrzałam do końca, ale tak czy tak, cieszę się, że na bilet kasy nie straciłam
hula_hula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-27, 19:55   #2576
201604200942
Konto usunięte

[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;12065734]Dokładnie Jak oglądałam "Klątwę", to miałam problem o co chodzi w filmie, bo on jest przecież podzielony wg postaci i trochę mi zajęło układanie tego w logiczną całość.

[/quote]
heh mogliby chociaz ich jakoś oznaczyć, bo Europejki mają chociaż inne fryzury a tam azjatki mają wszystkie czarne, proste włosy
mam nadzieję, że 30 dni w mroku będzie lepsze od Zmierzchu

Wenress: ja mam ten sam problem z szukaniem azjatyckich horrorów...
od dawna szukam "Jasia i Małgosię" (Henjelgwa Geuretel) i nie mogę ich znaleźć
Stary 2009-04-27, 21:00   #2577
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez hula_hula Pokaż wiadomość
Ja oglądałam, zasnęłam w połowie Jak dla mnie ciągnął się jak flaki z olejem, właściwa akcja zaczęła się rozkręcać dopiero w połowie filmu, a wcześniej same nic nie znaczące szczegóły. Wampiry ukazane jako krwiożercze bestie, ogólnie krwawa masakra w małym miasteczku. Moja opinia troszkę nieobiektywna, bo nie obejrzałam do końca, ale tak czy tak, cieszę się, że na bilet kasy nie straciłam
Nie odstrasza mnie to, że akcja dzieje się późno. Skoro daję radę i lubię czytać Kinga, gdzie coś zaczyna się dziać w 3/4 ksiażki, to tutaj dam radę Ważne co dalej będzie, jestem ciekawa i obejrzę. O!

Zmierzchu jeszcze nie widziałam ale dzięki, bo sobie obejrzę w takim razie, jak będzie wolny czas, to w sam raz Skoro wszyscy już widzieli
Stary 2009-04-29, 22:37   #2578
illuvies
Wtajemniczenie

Hop hop! Co tak cicho? Nikogo nie straszą?
Stary 2009-04-30, 14:00   #2579
Selene2203
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez illuvies Pokaż wiadomość
Hop hop! Co tak cicho? Nikogo nie straszą?
Weekend majowy się zbliża, duchy też chcą odpocząć

"Everybody lies"

Dr House

Stary 2009-05-04, 07:46   #2580
DarkLilly
Raczkowanie

Ludzie,co tak cicho? Straszcie znowu

KOCHAć I BYć KOCHANYM!

DarkLilly jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości