![]() |
#2551 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Straszny Wątek ;)
A ja mam co noc jakieś schizy. Jak się przypatrzę przez chwilę po ciemku w jedno miejsce to widzę jakieś duchy, w ogóle chyba to wszystko przez te horrory, koniec z tym ;/ Bo niedługo do wariatkowa pójdę ;p
![]() |
#2552 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2553 |
Wtajemniczenie
|
Ja nie miałam jakichś wyjątkowo strasznych historii, w rodzinie też żadne nie krążą. Pamiętam tylko, jak szłam jakąś ciemną uliczką z TŻ i nagle zobaczyłam przed sobą rottweilera. Tak się wystraszyłam, że się cofnęłam, na szczęście tylko wydawało mi się.
Innym razem, jak miałam jeszcze małe kociaki (nie miały roku, było ich trzy), siedziałam w kuchni i rozmawiałam z matką, a koty nagle wypadły z pokoju z wrzaskiem i prychaniem, wystraszone, zjeżone, nie chciały wejść z powrotem do pokoju. Okno było otwarte, może jakiś obcy kocur wskoczył na parapet? Nie wiem, wiem, że się trochę wystraszyłam. ![]() Generalnie kiedyś dużo oglądałam horrorów, lecz z czasem coraz częściej się rozczarowywałam i przerzuciłam się na dramaty i komedie. Ciężko znaleźć dobry horror, zachwalany tutaj Ring japoński był dla mnie tragicznie nudny, to samo dwójka. Nie oglądałam innego azjatyckiego, zniechęciłam się. Pamiętam, że The Blair Witch Project mi się podobał, ale oglądałam go daaawno, jak w podstawówce byłam. ![]() Ostatni film, który mnie ruszył, to chyba The Silent Hill, ze względu na fantastyczne efekty specjalne i całokształt. Nic mnie nie prześladowało, nie bałam się ciemności, ale wgniotło mnie w fotel. Wspomniane wielokrotnie Egzorcyzmy Emily Rose oglądałam chyba trzy razy?... I nigdy się nie obudziłam o 3 ani nic z tych rzeczy. Wrażenie na mnie zrobiła postać stojąca na schodach, we wspomnieniach księdza. Trochę z innej beczki - dziewczyny, zna któraś szeptuchę przy wschodniej granicy? Z chorobą osoby z mojej rodziny wiąże się zdecydowanie za dużo "zbiegów okoliczności", które nie zależą od człowieka, leki nie działają, chciałabym się skontaktować z kimś kto mógłby mi/nam pomóc. Edit: Przypomniało mi się coś. ![]() Jak byłam mała (podstawówka) uwielbiałam Czarodziejkę z Księżyca. Nadeszły święta, kumplowałam się z jedną dzieweczką, umówiłyśmy się u mnie w domu by się bawić. Choinka już była ubrana i chciałyśmy, by mój ojciec zrobił nam zdjęcie. Obok nas stał TV, był wyłączony podczas zdjęcia. Po wywołaniu kliszy zobaczyłam, że na zdjęciu, obok mnie i Anity, jest Usagi jako Czarodziejka z Księżyca!! ![]() Edytowane przez illuvies Czas edycji: 2009-04-15 o 16:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#2554 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a widziałyście to:
http://www.youtube.com/watch?v=jPe7f...eature=related http://www.youtube.com/watch?v=XSLBtm__aKw http://www.youtube.com/watch?v=EzZI1...eature=related http://www.youtube.com/watch?v=hnNpl...eature=related Jak to obejrzałam miałam niezłego stracha ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2555 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() boję się.. ![]()
Gdy się zobaczyło tylko raz piękno szczęścia na twarzy ukochanej osoby, wiadomo już, że dla człowieka nie może być innego powołania, jak wzbudzanie tego światła na twarzach otaczających nas ludzi. — Albert Camus |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2556 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2557 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2558 | |
Wtajemniczenie
|
Dooobry jest ten film z Teresą, lecz oto co znalazłam na jednej stronie:
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2559 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2560 |
Raczkowanie
|
5656254256
523552652626223256562 Edytowane przez xwhathaveyoudonex Czas edycji: 2011-12-29 o 10:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#2561 |
Rozeznanie
|
Przycichło tu trochę, więc ja się dołączę
![]() Na początek, kilka Urban Legends. Co do horrorów - "Egzorcyzmów Emily Rose" jakoś się nie bałam. "Hostel"był obrzydliwy, ale nie wiem, czy taki straszny. Dawno temu oglądałam "13 duchów". Mała wtedy byłam, to się bałam ![]() ![]() ![]() A co do strasznych historii... Siedziałam niedawno sama w domu w nocy i oglądałam na Discovery bodajże program o zjawach ("Haunting" czy jakoś tak). Najpierw usłyszałam, jak gdzieś w piwnicy trzasnęły drzwi. Przeciąg - myślę sobie, ale szczelniej zawijam się w koc. Później słyszę, że otwierają się drzwi wejściowe. Myślę sobie - fajnie, rodzice już wrócili. A tu mama dzwoni, że się trochę zasiedzieli i wrócą za jakąś godzinę. No nie powiem, kopara mi opadła, tym bardziej że drzwi wejściowe są solidne i żaden przeciąg nie ma prawa ich ruszyć. |
![]() ![]() |
![]() |
#2562 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a co to tych horrorów... Mnie też nie przestraszyły te amerykańskie filmy. Ogólnie wolę azjatyckie horrory ![]() Rignu bałam się jak cholera, Klątwę boję się nawet obejrzeć ![]() Pamiętam jednak jak obejrzałam "The Blair witch Project" film cholernie zadziałał mi na wyobraźnię. A co najgorsze na drugi dzień prawie zgubiłam się w lesie ze znajomymi. Myślałam, że zejdę na zawał :d Bardzo podobał mi się film Shutter, ale oglądałam tylko tajlandzką wersję. Ostatnia scena była genialna ![]() aha... Niedawno obejrzałam po raz drugi 13 duchów. (pierwszy raz obejrzałam go kilka lat temu, wtedy bardzo się go bałam, jak większości horrorów) Film po prostu śmieszny :d |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2563 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Chociaż, duchy chyba nie trzaskają drzwiami? ![]() Ale, fakt faktem, Azjaci są świetni w budowaniu napięcia. Po przejściu przez hollywoodzką maszynkę to już nie jest to samo. Z tego co widzę, "Shuttera" też mam tajlandzkiego ![]() ![]() No to oprócz incydentu z trzaskającymi drzwiami, więc dziwnych zjawisk nie doświadczyłam. Noo, chyba że Pan Na Rowerze goniący mnie i kuzynkę po lesie się liczy? Ale, jak się okazało, chciał biedny po prostu ognia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2564 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny macie jakieś ciekawe, straszne historje z duchami do opowiedzenia??
![]() Chciałabym sobie jakiś straszny film opart na faktach sciągnąc ale malo znam takich, co mozecie polecić???
#2565 |
Zakorzenienie
|
obejrzyj sobie Egzorcyzmy Anneliese, ale dokument polski.
na tych wydarzanich byly oparte egzorcyzmy emili rose polecam do posluchania nagran (na tasmach magnetofonowych) egzorcyzmow przeprowadzanych na Anneliese, wlosy staja deba ![]() a moze ktos ogladal? na tvp1 w Wielki Piatek emitowali pzdr
#2566 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2567 |
Zakorzenienie
|
Ja na jutubie i też myślałam że zejdę na zawał..
|
![]() ![]() |
![]() |
#2568 |
Wtajemniczenie
|
Ja oglądałam ze znajomymi na YT. Spaliśmy wtedy z kumplem na kanapach w salonie (kanapy były dwie
![]() ![]() A wiecie dziewczynki że Egzorcyzmy Anneliese Michel już były poruszane w tym wątku? ![]() A propo horrorów, oglądałam ostatnio "The Uninvited Guest", o dziewczynie która po wypadku w którym zginęła jej matka spędziła jakiś czas w szpitalu psychiatrycznym, lekarz uznał że jest gotowa wyjść i wróciła do domu. W domu zaszły pewne zmiany, z którymi się nie może pogodzić. Fajny, myślałam że przewidywalny, ale zaskoczył mnie na końcu. Okazało się, że nic nie było tak jak się wydawało. Mało krwawych scen, trzyma w napięciu, parę razy podskoczyłam (ale dawno horrorów nie oglądałam i wyszłam z wprawy. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2569 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Zakończenie o wiele bardziej mi się podobało, również polecam ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2570 |
Konto usunięte
|
[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;12062686]Nawet Oko tajskie jest całkiem inne
![]() Zakończenie o wiele bardziej mi się podobało, również polecam ![]() zauważyłam, że te azjatyckie horrory mają to do siebie, że bardzo wolno się "rozkręcają". Zanim zdążysz sie przestraszyć, możesz sobie uciąć drzemkę ![]() Ale kiedy jednak przestraszą, zrobią to naprawdę dobrze, bez żadnego wypruwania flaków ![]() Muszę jednak przyznać, że film "lustra" w wersji amerykańskiej była o wiele lepsza od koreańskiej produkcji pt. "lustro". Jest to chyba jedyny remake, który bardziej mi się spodobał od oryginału ![]() Wszystkim miłośnikom kina koreańskiego polecam "opowieść o dwóch siostrach" oraz "wiolonczela" |
![]() ![]() |
![]() |
#2571 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Lustra mi się nie podobały. Uwielbiam ich straszenie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2572 |
Konto usunięte
|
[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;12065112]Ciekawe, trzeba poszukać innych produkcji azjatów.
Lustra mi się nie podobały. Uwielbiam ich straszenie ![]() parę miesięcy temu miałam z siostrą codzienny seans azjatyckich horrorów ![]() ogólnie to w każdym, a przynajmniej większości filmów są dzieci, takie troche flegmatyczne, małomówne, z włosami na twarzy ![]() Największy problem mam z rozpoznawaniem kto jest kim, bo tam, kurczę wszyscy są do siebie podobni! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2573 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ciekawi mnie teraz film "30 dni w mroku", zapowiedzi fajne ale wiadomo, że nie powinno się tym sugerować, efekty interesujące. Do kina raczej nie pójdę ale w domku chętnie obejrzę |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2574 |
Zakorzenienie
|
A ja nie mam skąd brać azjatyckich horrorów, nie są zbyt popularne... ale trudno. Jak już jesteśmy przy tych tematach, to może znacie jakieś straszne anime, bądź też zwykłe (niekoniecznie japońskie i w tym charakterystycznym stylu) animacje?
Oglądałam pierwszą część Ayakashi, bo to podobno horror. Podobało mi sie, ma ciekawy klimat ![]() ![]() "„Tōkaidō Yotsuya kaidan” opisuje przejmującą legendę o Oiwie, zdradzonej i zamordowanej przez męża, jak i późniejsze dzieje jej krwawej zemsty zza grobu. Część druga – „Tenshū monogatari” – to miłosna opowieść o niecodziennym związku księżniczki Zapomnianych Bogów o imieniu Tomi i sokolnika Zusho no Sukego. Ostatnia z części, „Bakeneko”, jest rozpisaną na trzy epizody historią egzorcyzmów odprawianych nad pewną rodziną w celu przepędzenia nękającego ją kociego demona."
#2575 |
Zakorzenienie
|
[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;12065734]
Ciekawi mnie teraz film "30 dni w mroku", zapowiedzi fajne ale wiadomo, że nie powinno się tym sugerować, efekty interesujące. Do kina raczej nie pójdę ale w domku chętnie obejrzę[/quote] Ja oglądałam, zasnęłam w połowie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2576 |
Konto usunięte
|
[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;12065734]Dokładnie
![]() Ciekawi mnie teraz film "30 dni w mroku", zapowiedzi fajne ale wiadomo, że nie powinno się tym sugerować, efekty interesujące. Do kina raczej nie pójdę ale w domku chętnie obejrzę[/quote] heh mogliby chociaz ich jakoś oznaczyć, bo Europejki mają chociaż inne fryzury a tam azjatki mają wszystkie czarne, proste włosy ![]() mam nadzieję, że 30 dni w mroku będzie lepsze od Zmierzchu ![]() Wenress: ja mam ten sam problem z szukaniem azjatyckich horrorów... od dawna szukam "Jasia i Małgosię" (Henjelgwa Geuretel) i nie mogę ich znaleźć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2577 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Zmierzchu jeszcze nie widziałam ale dzięki, bo sobie obejrzę w takim razie, jak będzie wolny czas, to w sam raz ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2578 |
Wtajemniczenie
|
Hop hop! Co tak cicho? Nikogo nie straszą?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2579 |
Rozeznanie
|
Weekend majowy się zbliża, duchy też chcą odpocząć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2580 |
Raczkowanie
|
Ludzie,co tak cicho? Straszcie znowu
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:20.