![]() |
#2671 |
żona
|
Dot.: Straszny Wątek ;)
|
![]() ![]() |
![]() |
#2672 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2673 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Chciałam obejrzeć "Głosy", czy jakoś tak, o EVP, ale jakoś mi się tak nie złożyło... ![]() Edytowane przez illuvies Czas edycji: 2009-07-28 o 11:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2674 |
Zakorzenienie
|
O egzorcyzmach Emily to nawet nie chce myślec...
Nie doooglądałam tego do końca przy zawświeconym świetle nawet. A potem to przez cały wieczór już nic nie mówiłam . Od tego czasu już nie chce słyszeć o żadnych opętaniach i egzorcyzmach . |
![]() ![]() |
![]() |
#2675 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Egzorcyzmy Emily chciałam obejrzeć, ale leciało późno w nocy i po 20 minutach czy 30, po prostu mnie znudziło i poszłam spać. Nie wiem, czy mam żałować, może jeszcze kiedyś obejrzę, wspomagając sie na początku mocną kawą ![]()
![]() |
#2676 |
Wtajemniczenie
|
Ja Smętarz czytałam daaawno temu. Faktycznie, fajny, ale nie żeby jakoś szczególnie straszny... Za to bardzo pomysłowy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2677 |
Raczkowanie
|
a oglądałyście może horror 'Udręczeni' ? o to też chyba na faktach jest..
|
![]() ![]() |
![]() |
#2678 |
Zakorzenienie
|
Co do horrorów, to boję się japońskich, oglądałam i Ring, obie wersje, i Klątwe wszystkie części, w sumie już mi się te, jak to moja koleżanka mówi, blade mordy opatrzyły, ale mimo wszystko potem się boję
![]() co najśmieszniejsze - mam na ścianie obraz Sadako z Ringu namalowany przez koleżankę, więc powinnam się przyzwyczaić ![]() A Sierociniec również bardzo polecam, nie ma krwi ani niewiadomo jakich efektów ale daje po psychice. |
![]() ![]() |
![]() |
#2679 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Mnie się bardzo podobał film "Lśnienie" i "1406". Podobno skazani za Sahswank to jedna z najlepszych ekranizacji Kinga ![]() Cytat:
![]() ![]() w sierocińcu najbardziej przeraził mnie chłopczyk w tej dziwnej masce/worku. Co do horrorów na faktach autentycznych... Warto poszukać jakichś o egzorcyzmach. Nieznajomi, ciekawy horror, aczkolwiek nie zaliczyłabym go do horroru. Oczywiście uwielbiam horrory, które działają na wyobraźnię. Dlatego po obejrzeniu The Blair witch project przez dłuższy czas bałam się wejść do lasu. Co najgorsze dzien po obejrzeniu tego horroru, prawie zgubiłam się ze znajomymi w lesie. Myślałam, że tam umrę ze strachu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2680 |
Zakorzenienie
|
Ja właśnie też jestem fanką dobrych horrorów, ale nie tych krwawych, praktycznie bez fabuły i czegokolwiek, tylko tych dających po psychice, zagadkowych, niewyjaśnionych. Sierociniec zdecydowanie do takich należy
![]() ![]() ![]() Macie może jeszcze jakieś fajne propozycje? ![]() Edytowane przez hula_hula Czas edycji: 2009-07-28 o 12:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#2681 |
Wtajemniczenie
|
Mi się podobał Klucz do koszmaru, nie wiem, czy wspominałam już o nim, czy nie, ale jest naprawdę ciekawy.
A tak w ogole - wczoraj, podczas seansu Sierocińca - jak bohaterka chciała wziąć w rękę ten gwizdek, i kobieta ją złapała za rękę, mój TŻ, wielki niestrach, aż podskoczył z wrażenia. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2682 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Opowieść o dwóch siostrach. To znaczy początek, bo później trochę mnie znudził. Jak to bywa w azjatyckich produkcjach, akcja toczy się w żółwim tempie ![]() Wiolonczela, Lustra (jedyny remake, który Amerykańcom lepiej wyszedł niż oryginalna wersja azjatów) Dreszczyk (podobno świetna, moja siostra, koneserka horrorów poleca, ja jeszcze nie miałam okazji zobaczyć) Trochę jest tych horrorów, ale nie mogę sobie przypomnieć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2683 |
Zakorzenienie
|
Ja wyłączyłam dość szybko Blair witch project, bo mnie mega znudziło....
Sierociniec chciałam obejrzeć ale wyleciało mi z głowy, dobrze, że przypomniałyście ![]() Też lubię japońskie horrory , i dużo bym oddała za malunek Sadako na ścianie ![]()
#2684 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2685 | |
Raczkowanie
|
a właśnie...jakie wolicie horrory ? japońskie czy amerykańskie ?
![]() ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2686 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
clik! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2687 |
Zakorzenienie
|
sam plakat już nieprzyjemny
![]() aha, miałam napisać o horrorach, Klucz do koszmaru jest ogólnie trochę słaby, ale obejrzeć można bo nieźle zakombinowany na końcu ![]() Ostatnio oglądałam Nienarodzonego i w sumie też kilka strasznych momentów jest. Edytowane przez KawaMarcepanowa Czas edycji: 2009-07-28 o 14:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#2688 |
żona
|
mm zapisalam kilka tytułów i postaram sie zdobyc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2689 |
Raczkowanie
|
ja oglądałam dzisiaj Rec i szczerze mówiąc jak dla mnie to daremne to było :P mi sie nie podobało xD
|
![]() ![]() |
![]() |
#2690 |
Rozeznanie
|
Mi się podobał film dokumentalny o Egzorcyzmach Anneliese Michel, który był jakoś niedawno w tv. Najgorszy moment to był wtedy kiedy puszczali taśmę z egzorcyzmów, nie dało się tego spokojnie oglądać.
Nie wiem czy to taki straszny horror, ale naprawdę ciekawy film to " Sztorm stulecia" ![]()
#2691 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do Sierocińca - więcej takich filmów ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2692 |
Raczkowanie
|
Super wątek. Ja kiedyś też miałam duuuuuuużo strasznych historii. Opisze tylko niektóre bo wszystkich nie dam rady. OK, to zaczynam:
1. Miałam wtedy 15 lat. Moi rodzice pojechali na wakacje. Ja byłam wtedy na koloniach, mój 17- letni brat Daniel też, a siostra Sonia( miała wtedy 6 lat) nie chciała jechać z rodzicami to zostałą w domu z ciocią. I kiedy ja z Danielem już wróciliśmy z kolonii to akurat ciocia miała tydzień z rzędu pracować na noc. Rodzice jeszcze na wakacjach a babcia( mieszkała wtedy z nami) była w jakimś uzdrowisku czy coś. Było już dobrze po 23 a ja z bratem siedzimy w salonie przed TV( dom był duży, parter i dwa piętra + piwnica i strych) i przychodzi Sońka, że nie może spać. No to wzięłam ją na kolana i oglądamy. Za ok pół godziny mała zaczęła usypiać( pamiętam to jakby było to dziś, a nie pare lat temu). I w pewnym momencie Rawik ( nas ówczesny kotek) wpada do pokoju i zaczyna syczeć na drzwi. Mała się rozbudziła i pyta co jest. No to Daniel wziął kota i go "uciszył". I w penym momencie BUM!! w piwnicy. Aż podskoczyliśmy. Mówie bratu, żeby poszedł zobaczyć co to było. Jak wrócił mówie że nic. Był w piwnicy jeszcze pare razy potem. Mała się rozpłakała, my wystraszeni siedzimy ( ja z Sonią na kolanach i wtulona w Daniela). Aż to BUM!! zaczęło się jakby przybliżać. I potem doszedł do tego jakiś świst. Potem kot zaczął znowy syczeć i prychać na drzwi. Potem okno w pokoju( tym w którym siedzimy) otworzyło się na ościerz!! Ja w wrzask, tak samo brat i siostra! A kiedy znowu było to BUM!! koło nas... SPRINTEM NA DWÓR!! Reszte nocy ( razem z kotem) spędziliśmy na placu. A następne noce ( kiedy byliśmy sami) spaliśmy razem u mnie w pokoju( brat oczywiście na podłodze). 2. Miałam wtedy 12 lat. Była jakaś wycieczka klasowa. Ja z dwoma koleżankami ( Magda i Daria) już zasypiałyśmy( 1 dzień, zmęczone po podróży) . Ja mam łożko pod oknem , Daria przy ścienie na prawo ode mnie, Magda koło drzwi. i w pewnym momencie Magda, która już spała budzi się i siada na łożku. Ja i Daria akurat gadałyśmy i patrzymy co ona robi. A ona nasłuchuje i rozgląda się po pokoju. W końcu patrzy na nas. Była taka... hmmm...zdezorientowana. Pyta czy ją budziłyśmy. My, że nie. No to ona mówi, że ktoś nią potrząsał.Daria, że jej się wydawało. No i Maga już nie chciałą spać i gadamy dalej. A ja słysze jak mi ktoś mówi jakby do ucha: Miło tu??. Zerwałam się jak oparzona. Dziewczyny pytają co się stało. Powiedziałam im o tym. Magda wystraszona, a Daria nie wierzy. Było już po północy, i pomyślałyśmy, że już pójdziemy spać. Wyłączyłyśmy TV i w ciszy leżymy. Tak od niechcenie patrze na okno, a tam!! Twarz!! Jakiegoś faceta!! A to było 3 piętro!! Już miałam się zacząc drzeć się, ale pomyślałam, że mi się zdawało i się odwróciłam. To nie była miła noc. Co chwila, któraś z nas zrywa się z krzykiem, bo ktoś ją szturcha, słyszy jakiś głos albo ktoś ją dotyka. Około 2 w nocy Magda zrywa się i drze, że ktoś stoi nad jej łożkiem, zapalamy światło, lampki, TV i czekamy do rana. Kiedy powiedziałyśmy klasie, okazało się , że u innych dziewczyn ktoś chodził po pokoju , u chłopców trzaskała szafa, wszystkich ktoś dotyka, prawie każdy słyszał jakiś głos. Marcina( brata Darii) ktoś zrzucił z łożka!! Skończyło się na tym, że wszyscy( z jednego pokoju) spali w jednym łożku. Tak się baliśmy!! 3. Ta historia przdarzyła się mojej baci. Mieszka z dziadkiem w dwupokojowym mieszkanku( plus kuchnia i łazienka). Mowiła, że kiedyś słyszy, że ktoś puka do drzwi. Idzie, patrzy a tam nikogo nie ma. Było tak jeszcze pare razy. Dotego pies ( który prawie nigdy nie szczeka) ujadał jak oszalały. 4. To było stosunkowa nie dawno. Ide z psem na spacer ( wieczorem, koło 20:00). Była późna jesień. Deszcz , błoto i wiatr. Koło mojego domu jest lasek. I ide tam do lasku z moim psem ( rotwailer). W pewnym momencie Duma( moja suńka) zaczyna ujadać w strone krzaków. A za chwile ku mojemu zdziwieniu, podkuliła ogon i chodu!! wyrwała mi się i musiałam ją gonić. A strachliwa to ona nie jest. |
![]() ![]() |
![]() |
#2693 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2694 |
Zakorzenienie
|
to może bardziej alternatywnie- "Lokator " Polańskiego- najbardziej przerażająco- schizofreniczny film jaki widziałam. Duszna atmosfera starej paryskiej kamienicy. Polecam.
![]() |
#2695 |
Raczkowanie
|
Hmmmm. "Sztorm..." był naprade super. Ale "Egzorcyzmy Emily Rose"... Byłąm na tym w kinie z kupelą. Ja wcale się nie bałam, a ona trzymała się za brzuch i trzęsła ze śmiechu
![]() ![]()
Miliony marzą o nieśmiertelności, jednocześnie nie wiedząc co ze sobą zrobić w niedzielne, deszczowe popołudnie - Susan Ert Świat należy do ludzi, którzy mają odwagę marzyć i ryzykować, aby spełniać swoje marzenia. I starają się robić to jak najlepiej. - Paulo Coelho |
![]() ![]() |
![]() |
#2696 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2697 |
... choć nie Westwood
|
Jest wątek o horrorach i thrillerach, może opinie wyrażajcie tam? Bo tego wątku jednak idea jest nieco inna... aż nie chce się czytać jak się wchodzi na wątek a tu tylko filmy, filmy, filmy...
![]()
![]() |
#2698 |
Zakorzenienie
|
Przeczytałam 3 strony wątku i mimo upału na zewnątrz mam gęsią skórkę.
![]() Opowiem wam historię. Mając 18 lat przeprowadziłam się do mojego chłopaka do innej wsi. On mieszkał ze swoim bratem tylko. Dom należał kiedyś do ich dziadków, którzy już nie żyją. No i powiem wam, dziwne rzeczy w tym domu się działy, zwłaszcza jak zostawałam sama z moim chłopakiem( teraz już mężem ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2699 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
To znacznie fajniejszym filmem w tym stylu są "Inni" Cytat:
Niestety im nowsze filmy Kinga tym moim zdaniem gorsze, "Mgła" i "1408" zupełnie mi się nie podobały, za bardzo poszli w efekty specjalne nie zostawiając pola wyobraźni. Za to bardzo podobały mi się stare filmy jak "Czerwona Róża", "Zielona Mila", "Sztorm Stulecia".
![]() |
#2700 |
Wtajemniczenie
|
"Innych" nie dałam rady obejrzeć - po prostu mnie znudzili.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:53.