Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 14 - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-23, 09:26   #3421
Aleksandra_M
Zadomowienie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 14

DUK DUK Skarby moje
melduje ze znowu zostalam nagrodzona za wytrzymanie na imprezie
moze nie jest latwo na nich wytrzymac, ale jesli zawsze w pon bedzie taka niespodzianka to ja chyba bede w stanie sie poswiecic musze czesciej sie na jakies imprezy wkrecac czy jak?
za 3 tygodnie jade na roczek siostrzenicy TŻ oby nagroda byla
no wiec dzis -1kg!!!!!! czyli wszystkie wzrosty warzywno-okresowe poszly w cholere i dodatkowo 300g wiec podpisik zmieniony
łaaaaaaaa ale mam dzis dobry humor

Cytat:
Napisane przez Sparta Pokaż wiadomość
Witam także nowe dukanki, bo chyba Was się tu sporo nazbierało i całuję namiętnie moje oblubienice
mmmmmmmm
Cytat:
Napisane przez twister07 Pokaż wiadomość
Witam,
postanowiłam się do Was dołączyć. Jestem dziś 2 dzień na dietce i mam pytanko...
W przepisach podajecie serek homo 0%. Przeszukałam już wiele sklepów i go nie znalażłam. Może cie mi zdradzić gdzie go kupujecie??
serek homo 0% Ostrowi jest w Lewiatanie, homo 0,3% jest w Aldi i Netto
Cytat:
Napisane przez zlotqo Pokaż wiadomość
moja mam powiedziała mi dzisiaj że kiepsko wyglądam, mam sińce pod oczami i blada jestem. zawsze byłam blada ale ja też zauważyłam że gorzej wyglądam. od kilku dni mam bóle głowy. myślicie że to może być związane z dietą? fakt faktem oczy zapuchnięte i zasiniałe mogę mieć od płakania, wczoraj byłam na pogrzebie kolegi, a dzień wcześniej pokłóciłam się mocno z TŻ. już sama nie wiem czy mama coś sobie wymyśla czy faktycznie może coś być na rzeczy...
mnie boli glowa od samego rana jak dnia poprzedniego za malo wody wypije. zwykle pomaga szklanka zimnej wody....
Cytat:
Napisane przez mirkaaa Pokaż wiadomość
Chyba skorce sobie PW z 3 dni na 2
Wszytsko oczywiscie na wlasna reke..
jak Ci kopa zasadze to przestaniesz wymyslac

doszlam do 111strony i musze isc zupe dziecku gotowac i po zimniory zasuwac na ryneczek. dzis mam wolne... od jutra sie zacznie kierat....
juz coraz blizej konca... odliczam dni i godziny...
tak bym chciala isc do normalnej pracy za uczciwe pieniadze, wyslac dziecko do przedszkola i wziac w koncu ten pieprzony kredyt na male slodkie mieszkanko
a tu dupa... w gownianych czasach przyszlo zyc.............
do pozniej Kochane
Aleksandra_M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 09:26   #3422
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1

Cytat:
o jak milo mirka bedzie puplety szamala
dzieki kochana i prosimy o wiecej

Dzieki ogromne ale zawsze jak zajde co carefoura to zastaje puste połki i jest tak pszenne sa i zytnie tez a tam gdzie powinny byc owisane pusto!!!
Ja nie wiem chyba w Lublienie wszyscy na Dukanie. Otrebow nie moge od 2 tyg kupic!
O ktorej godzinie chodzisz na zakupy? moze tutaj pies pogrzebany
przepraszam, czy ktos tutaj sie smieje z mojego psa pogrzebanego ?

co do wzrosciku, to ja ma dzis zastoj wlasnie po ostatnim PW a tak mi pieknie szlo wizualizacje sobie zapodalam a tutaj nic

wzrost: 174 cm
79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60-59-58

Nothing is Impossible to a willing mind
twinsplus1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 09:29   #3423
czarownica3006
Zadomowienie

GG do czarownica3006

o matko!
co drugi post to grzech chyba sierpien nie jest dobrym miesiącem dla dukających.... a juz szczegolnie ostatni weekend
powinnysmy jakas kapliczke sobie wybudowac i 01.09. zrobic do niej pielgrzymkę
same grzesznice....
oczywiscie ze mną na czele
Stary 2010-08-23, 09:33   #3424
rumcia1
Rozeznanie

Cytat:
Dzieki ogromne ale zawsze jak zajde co carefoura to zastaje puste połki i jest tak pszenne sa i zytnie tez a tam gdzie powinny byc owisane pusto!!!
Ja nie wiem chyba w Lublienie wszyscy na Dukanie. Otrebow nie moge od 2 tyg kupic!
O ktorej godzinie chodzisz na zakupy? moze tutaj pies pogrzebany
Ostatnio przechodziłam obok inter marche, przy okazji chciałam kupić otręby owsiane. Było 6 półek o długości ok 2 metrów gdzie były różne płatki, otręby zwykłe granulowane i wiecie, że owsianych nie było?? Już mi przez myśl przeszło, że to jakaś zmowa przeciwko naszej diecie i że ktoś to zrobił celowo. Taka mała shiza.

Byłam w sobotę w salonie na regulacji brwi, pytałam o kwasy. Babka popatrzyła na cerę mówi, że wrażliwa bardzo i że lepsza była by dermabrazja, ewentualnie to i kwasy na zmianę, ale kazała przyjść jesienią. Polecała jednak, żeby zacząć od kremów i aloes też może być.
Cytat:
Napisane przez songoma Pokaż wiadomość
kostki rosolowe wcale nie maja tak duzo tluszczu jak mogloby sie wydawac, biaalko 0,1g, wegle 0,4 i tluszcze 0,5 na setke produktu. a ile taka kosteczka moze wazyc?
poza tym, tylko w niej gotujesz, a nie wypijasz ten wywar.
nie wiem czy sie nie myle, moze mnie ktoras naprostuje, ale moim zdaniem - mozna.
a u mnie zastoj ta waga chyba zmowila sie z kims zeby nie pokazac mi mniej niz 65.
zobaczymy co bedzie dzialo sie jutro, ale juz mam humor zmięty :<
milego dnia
Kupiłam kostkę warzywną, niby nie taka tłusta, ale tłusta. Widać po wystygnięciu, że na wierzchu pływają grudki tłuszczyku.
Jak gotuję rosół, to dodaję odrobinkę wegety, a jak rodzince mało, to sobie dosolą na talerzu.

rumcia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 09:33   #3425
mirkaaa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez songoma Pokaż wiadomość
kostki rosolowe wcale nie maja tak duzo tluszczu jak mogloby sie wydawac, biaalko 0,1g, wegle 0,4 i tluszcze 0,5 na setke produktu. a ile taka kosteczka moze wazyc?
poza tym, tylko w niej gotujesz, a nie wypijasz ten wywar.
nie wiem czy sie nie myle, moze mnie ktoras naprostuje, ale moim zdaniem - mozna.
a u mnie zastoj ta waga chyba zmowila sie z kims zeby nie pokazac mi mniej niz 65.
zobaczymy co bedzie dzialo sie jutro, ale juz mam humor zmięty :<
milego dnia
wlasnie ja juz sama nie wiem, ostatnio na PW upichcilam sobie leczo na rosolku takim i co? Mam wzrost!! wrr
Nie polecam naprawde

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
mirka wymiana menu jest dobra można podpatrzeć i zmienić u siebie dawaj swoje porcję obiadowe
kochana ja towpadlam w rutyne juz u mnie jest alko kurak pieczony, albo mielone albo bigosik lub leczo i to wszytsko
mirkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 09:39   #3426
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica3006 Pokaż wiadomość
o matko!
co drugi post to grzech chyba sierpien nie jest dobrym miesiącem dla dukających.... a juz szczegolnie ostatni weekend
powinnysmy jakas kapliczke sobie wybudowac i 01.09. zrobic do niej pielgrzymkę
same grzesznice....
oczywiscie ze mną na czele

oj masz rację sierpień niby bezalkoholowy a grzesznic jedna z drugą ... i ja też popłynęłam ... no trudno ... nic nie poradzę na to

Cytat:
kochana ja towpadlam w rutyne juz u mnie jest alko kurak pieczony, albo mielone albo bigosik lub leczo i to wszytsko

a gołabki bez liście próbowałaś? potrawkę z pieczarek i pomidorów ?
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 09:41   #3427
kochak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez twinsplus1 Pokaż wiadomość
no a gdzie foty? swietny wynik

Marzeniocholiczka, Tysia, Konczita - dziekuje kanapa jest bardzo wygodna, wiec polamana nie wstalam

ja sie zwazylam i u mnie ani drgnelo od wczoraj, mam nadzieje, ze nie szykuje mi sie zastoj, tylko jest to wina bigosu tak to napewno bigos... bede sobie tak mowic, dzis zaczynam 5 PP wiec mam nadzieje, ze bedzie lepiej, nie zmieniam trybu jednak, bo ostatnio fajnie lecialo,a ja zmiany panicznie sie boje

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Ulcia2512 Pokaż wiadomość
Wstyd się przyznać. No normalnie, tylko mnie i chyba dziś tak będę chodzić . A poszła muffinka cytrynowo-makowa, rożek czekoladowy i takiż obwarzanek. Ale mnie pokarało i wylądowałam nad umywalką i było niefajnie, bo pojawiła sie krew. Ale czuje się dobrze, więc chyba jest ok. Już będę grzeczna, tak żeby brzuszkowi na myśl wymioty nie przyszły.
nie dobrze... tak Cie zemdliło po tym? ehhh... ja tez sie ucze byc grzeczna powoli
kochak jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-23, 09:41   #3428
Ulcia2512
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Ulcia2512

Cytat:
Napisane przez betii5 Pokaż wiadomość
Oj kochana to jest bardzo niepokojace co piszesz,to znaczy chodzi mi o ta krew.Za te obzarstwo słodkościami należa Ci się baty,ale jak piszesz już Cię pokarało.Udaj się do lekarza bo ta krew to niepokjąca sprawa.
Krew na szczescie byla swieza, wiec podejrzewam, ze cos co zwracalam zadrapalo przelyk. ale i tak ide w tym tygodniu do doktora to jej powiem. dziekuje za troske

108,6-106-105-104-102,5-101-100.2-99-98,8-97,7-96-95-94-93-92-91-90-89-88-87-86-85-84-83-82-81-80-79-78-77-76-75-74-73-72
Ulcia2512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 09:42   #3429
mirkaaa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Aleksandra_M Pokaż wiadomość
DUK DUK Skarby moje
moze nie jest latwo na nich wytrzymac, ale jesli zawsze w pon bedzie taka niespodzianka to ja chyba bede w stanie sie poswiecic musze czesciej sie na jakies imprezy wkrecac czy jak?
no wiec dzis -1kg!!!!!! czyli wszystkie wzrosty warzywno-okresowe poszly w cholere i dodatkowo 300g wiec podpisik zmieniony

mmmmmmmm

mnie boli glowa od samego rana jak dnia poprzedniego za malo wody wypije. zwykle pomaga szklanka zimnej wody....

jezuuuuuuuuuuu tesknilam!!
wez juz nas nie opuszczaj
Gratuluje spedczku
co do trybu to juz za pozno hehe

Cytat:
przepraszam, czy ktos tutaj sie smieje z mojego psa pogrzebanego ?

co do wzrosciku, to ja ma dzis zastoj wlasnie po ostatnim PW a tak mi pieknie szlo wizualizacje sobie zapodalam a tutaj nic
jejku cos przeoczylam?
urazilam?
jesli tak to bardzo bardzo przepraszam

Cytat:
Napisane przez rumcia1 Pokaż wiadomość
Ostatnio przechodziłam obok inter marche, przy okazji chciałam kupić otręby owsiane. Było 6 półek o długości ok 2 metrów gdzie były różne płatki, otręby zwykłe granulowane i wiecie, że owsianych nie było?? Już mi przez myśl przeszło, że to jakaś zmowa przeciwko naszej diecie i że ktoś to zrobił celowo. Taka mała shiza.

Byłam w sobotę w salonie na regulacji brwi, pytałam o kwasy. Babka popatrzyła na cerę mówi, że wrażliwa bardzo i że lepsza była by dermabrazja, ewentualnie to i kwasy na zmianę, ale kazała przyjść jesienią. Polecała jednak, żeby zacząć od kremów i aloes też może być.

Kupiłam kostkę warzywną, niby nie taka tłusta, ale tłusta. Widać po wystygnięciu, że na wierzchu pływają grudki tłuszczyku.
Jak gotuję rosół, to dodaję odrobinkę wegety, a jak rodzince mało, to sobie dosolą na talerzu.
ja inter marche to nawet nie widzialam w Lublinie
problem mam z tymi owisianymi na serio

Co do Twojej buzi to skoro jest wrazliwa to ona poleca Ci dermabrazje?
Ja jestem duzym przeciwnikiem tego zabiegu uwazam ze jest szkodliwy.
A Ty pytalas ogolnie o kwasy czy o peeling migdałowy?
Stary 2010-08-23, 09:43   #3430
missines
Raczkowanie

DUK DUK

Jestem po późnym śniadanku - makrelka i jakieś 250g wieśniaka. Żołądek juz mi się mocno skurczył, bo mam ostatnio problemy z jedzeniem konkretnych ilości.

Cytat:
Napisane przez Kasiulek1029 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie Dukajace
A ja sie pochwale ze dzisiaj mija mi 8 tygodni Dukania i na wadze 8 kg mniej !!!!
łoo, cudowny wynik! Gratuluję! Ty 8kg w 8 tygodni a ja 8kg w 3 miesiące

A jak wygląda Twoja skóra przy takim tempie chudnięcia????????

missines jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 09:43   #3431
kochak
Rozeznanie

Cytat:
DUK DUK Skarby moje

mmmmmmmm

doszlam do 111strony i musze isc zupe dziecku gotowac i po zimniory zasuwac na ryneczek. dzis mam wolne... od jutra sie zacznie kierat....
tak bym chciala isc do normalnej pracy za uczciwe pieniadze, wyslac dziecko do przedszkola i wziac w koncu ten pieprzony kredyt na male slodkie mieszkanko
do pozniej Kochane
1kg meeega gratki, jestem z Ciebie mega dumna!!!! tak się ciesze
kochak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 09:44   #3432
rumcia1
Rozeznanie

Cytat:
DUK DUK Skarby moje
pięknie, widzę, że się dopięłaś do tych sanek w dół

Stary 2010-08-23, 09:47   #3433
Konczita
Zakorzenienie

Aleksandra normalnie lecisz w oczach super !!!!
Stary 2010-08-23, 09:48   #3434
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1

Cytat:
Napisane przez Ulcia2512 Pokaż wiadomość
Wstyd się przyznać. No normalnie, tylko mnie i chyba dziś tak będę chodzić . A poszła muffinka cytrynowo-makowa, rożek czekoladowy i takiż obwarzanek. Ale mnie pokarało i wylądowałam nad umywalką i było niefajnie, bo pojawiła sie krew. Ale czuje się dobrze, więc chyba jest ok. Już będę grzeczna, tak żeby brzuszkowi na myśl wymioty nie przyszły.
nawet nie zwlekaj i lec do lekarza kochana, krew w tresci zoladkowej to nie przelewki, moja kolezanka tak miala, trafila na durna lekarke i nie powiem jak to sie skonczylo, bo krwawienia z trescia pokarmowa moga byc z roznego powodu - WIEC ZASOWAJ DO LEKARZA!!!

Cytat:
twins dobrze że wyspana - mężowina zakumał ???
ja też nie zmieniam niech sobie jeszcze będzie moje 5/5

mirka wymiana menu jest dobra można podpatrzeć i zmienić u siebie dawaj swoje porcję obiadowe

Rumcia pięknie już malutko
a tam zakumal, jemu na banerze napisac i nie zajarzy ale sie odplace pieknym za nadobne ale oczywiscie rozmawiamy jakby nigdy nic
co do trybu, to nie wiem czemu, ale panicznie boje sie zmiany

Cytat:
bardzo ładny wynik

Twinsplus1 mam nadzieję, że emocje opadły, a M jakoś się zreflektuje.
no opadly mi juz, dzieki w srode idzie do pracy, do srody wytrzymam, a jak go nie ma w domku, to zaczynam za nim tesknic - zalosne to wiem no ale coz kocham tego mojego lobuza

Cytat:

Wlasnie dzisiaj o nich myslalam musze znalezc jakies z 72kg i zrobic sobie teraz, a te z 72kg beda dobra motywacja

Hehehe moj spadek to pikus przy twoim

Dzieki wszystkim
zrob obowiazkowo, to najlepsza motywacja dla nas tez

Stary 2010-08-23, 09:50   #3435
(:tysia:)
Zadomowienie

GG do (:tysia:)

Cytat:
Napisane przez adrijah Pokaż wiadomość
4pp/3pw z pewnością przynosi lepszy efekt niż odwrotna wersja, ale zastanawiam się czy to aby na pewno dobre rozwiązanie ze względu właśnie na małą ilość witamin i błonnika.
ja spróbuję iść trybem 1/1 w nowym podejściu do diety. Może będzie na mnie dobrze działało. Czyli Ty, adrijah też nim szłaś? Efekty były?

Cytat:
Napisane przez marzenioholiczka Pokaż wiadomość
Przyjmujemy z powrotem do naszego grona, nie obejdzie się ale bez dla jednej i drugiej!! Żebyście miały nauczę na przyszłość, ze Dukanek się nie zdradza
moja wina, moja wina... ale już się biorę w garść!!

Cytat:
Napisane przez broadwaydream Pokaż wiadomość
Witam spowrotem Jasne, że nie będziesz grzeszyć i jasne, że z nami, bo z nami prosciej! Trzymam kciuki i ciesze sie ze wracasz na dobra droge
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez Basketgirl Pokaż wiadomość
I mam małę pytanie: gotujecie sobie pierś lub noge z kury ? jak tak to z jaką przyprawą? Moge z kostką rosołową? Lub vegetą? Ziarenkiem smaku?

buziaki!
ja z vegetą gotowałam, czasem z curry, czosnek, cebulka.

Cytat:
Witam wszystkie Dukajace
A ja sie pochwale ze dzisiaj mija mi 8 tygodni Dukania i na wadze 8 kg mniej !!!!
Gratuluję!!! wspaniały wynik!!!

Cytat:
Jadłyście kiedyś taki krem na kanapki o smaku malinowym??
a jakiś przepis??

Cytat:
Napisane przez betii5 Pokaż wiadomość
Kochana niema to jak uczyć się na błędach.Ja nie jestem lepsza i pewnie wiele z nas.Po wakacjach dorobiłam sobie przeszło 3kg no i pytam sama siebie po co ci to było?Tak myślę że po to żeby się w końcu otrząsnąć i iść dalej razem z Doktorkiem.Udało mi się już zrzucić z tego nadmiaru 2.800,trzymam za Ciebie kciuki ,jestem z Tobą.
Kochana, jak miło, że się odezwałaś! Pamiętam jak czytałam Twoje posty, podziwiałam i chciałam tak samo! Cieszę się, że nie tylko ja tak popadłam, że to się zdarza i co najważniejsze, że wyszłyście z tego i wy! To naprawdę mobilizujące! Dziękuję za ciepłe słowa i wierzę, że damy radę razem!

pewnie "stare" dukanki pamiętają, że wraz z dukanem nabawiłam się braku @, nie miałam przez 5 miesięcy i własnie dziś nad ranem się pojawiła!! Cieszę się niezmiernie, bo już moja ginekolog mówiła, że jak wrócę i nadal nie będę miała to czeka mnie leczenie hormonalne....
(:tysia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 09:52   #3436
rumcia1
Rozeznanie

Cytat:

Babka mówiła, że na takie przebarwienia miały by właśnie ten migdałowy, ale mówiła też, że skóra będzie się bardzo łuszczyła i, że potem będę musiała przychodzić na zabiegi nawilżające do cery wrażliwej. Nie wiem czy dam radę, bo to spore wydatki te zabiegi. ( u mnie 180 - 200zł)za jeden.

Kobietka ogólnie doradzała dobrego dermatologa kosmetycznego i żeby zacząć jesienią od kremów rozjaśniających, a jeśli coś zostanie po kremach, to wtedy dokończyć peelingiem.

Zapomniałam dodać - za te dwa dni warzyw masz ode mnie lanie.

Edytowane przez rumcia1
Czas edycji: 2010-08-23 o 09:57
Stary 2010-08-23, 09:55   #3437
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
a tam zakumal, jemu na banerze napisac i nie zajarzy ale sie odplace pieknym za nadobne ale oczywiscie rozmawiamy jakby nigdy nic
co do trybu, to nie wiem czemu, ale panicznie boje sie zmiany
kochana niech mu pójdzie w boczki to leżenie - wybacz za moją czelność
ja zostaję na 5/5 nie wiem jak długo póki leci ? póki nie będzie - 15 ? nie wiem nie potrafię jeszcze się określić póki co mam 8,4 jeszcze troszkę do 10

Cytat:
Napisane przez (:tysia:) Pokaż wiadomość
pewnie "stare" dukanki pamiętają, że wraz z dukanem nabawiłam się braku @, nie miałam przez 5 miesięcy i własnie dziś nad ranem się pojawiła!! Cieszę się niezmiernie, bo już moja ginekolog mówiła, że jak wrócę i nadal nie będę miała to czeka mnie leczenie hormonalne....

cudnie że przyszła oby teraz była regularna - a jaki spadek masy miałaś przy zaniku ???
Stary 2010-08-23, 09:58   #3438
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1

Cytat:
DUK DUK Skarby moje

brawa spadki masz nieziemskie

Stary 2010-08-23, 10:10   #3439
marzenioholiczka
Raczkowanie

Cytat:
DUK DUK Skarby moje

mmmmmmmm

do pozniej Kochane
Ło jaaa Cie.... Taką niespodziankę to i ja bym chciała!! Gratuluję baaaaaaaardzo mocna!!

Cytat:
Napisane przez (:tysia:) Pokaż wiadomość

a jakiś przepis??
Przepis jak na zwykłą nutellę tylko zamiast kakao dodajemy soku lidlowego malinowego!! No i zmniejszamy troszeczkę ilość mleka w płynie, żeby za rzadkie nie wyszło Jak dla mnie pycha
marzenioholiczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-23, 10:11   #3440
mirkaaa
BAN stały

Cytat:
Babka mówiła, że na takie przebarwienia miały by właśnie ten migdałowy, ale mówiła też, że skóra będzie się bardzo łuszczyła i, że potem będę musiała przychodzić na zabiegi nawilżające do cery wrażliwej. Nie wiem czy dam radę, bo to spore wydatki te zabiegi. ( u mnie 180 - 200zł)za jeden.

Kobietka ogólnie doradzała dobrego dermatologa kosmetycznego i żeby zacząć jesienią od kremów rozjaśniających, a jeśli coś zostanie po kremach, to wtedy dokończyć peelingiem.

Zapomniałam dodać - za te dwa dni warzyw masz ode mnie lanie.
No bedzie bedzie sie luszczyc to nieuniknione ale kupisz sobie jakas maske nawilzajaca albo nawet zwykly krem bambino dla dzieci (on zawiera tlenek cynku do tego) i bedziesz miala po klopocie. Zabiegi nawilazjace nie sa tutaj wcale koniecznoscia i mozna sie bez nich obejsc. A łuszczenie łuszczeniem to prawda, tylko ze w peelingu migdałowym wlasnie o to luszczenie chodzi. Co do kremow to fakt mozesz poprobowac ale jakis zaskakujacych efektow nie bedzie. Pij aloes i przecieraj nim twarz Dermataolog tez koniecznie!
I daj znac za jakis czas jak tam buzia sie zachowuje

A co do warzyw to co ja poradze ze to PW tak mnie meczy
Dlatego sobie skrocilam, ale jak pisalam wczesniej na wlasna reke to robie i lepiej zeby nikt nie bral ze mnie przykladu!
A lanie takie wychowawcze by sie przydało
Stary 2010-08-23, 10:11   #3441
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1

Cytat:
jezuuuuuuuuuuu tesknilam!!
wez juz nas nie opuszczaj
Gratuluje spedczku

jejku cos przeoczylam?
urazilam?
jesli tak to bardzo bardzo przepraszam

ja inter marche to nawet nie widzialam w Lublinie
problem mam z tymi owisianymi na serio

a tam zaraz urazilam - nic z tych rzeczy, tylko smiesznie wyszlo, bo ja wczoraj xal pisalam tez o psie pogrzebanym

Cytat:
kochana niech mu pójdzie w boczki to leżenie - wybacz za moją czelność
ja zostaję na 5/5 nie wiem jak długo póki leci ? póki nie będzie - 15 ? nie wiem nie potrafię jeszcze się określić póki co mam 8,4 jeszcze troszkę do 10
wybaczam

Stary 2010-08-23, 10:11   #3442
mamawmw
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do mamawmw Send a message via Skype™ to mamawmw

|Hej
Ja weszlam na wage w sobote i nast wejscie w sobote , zamierzam raz w tyg sie wazyc, co prawda zgrzeszylam grillkiem ale nie moglam sie opanowac az 2 dni mialam wzdety brzuch ale wczoraj za kare zrobolam 20km na rowerku

dzis na obiadek robie to

NALEŚNIKI Z KURCZAKIEM I SOSEM CZOSNKOWYM

piers z kurczaka
srednia cebula
jajko
mleko
mąka kukurydziana
przyprawa do kurczaka
pieprz
sól
zioła prowansalskie
ząbek czosnku
jogurt naturalny
łyżka majonezu

Farsz:

pierś z kurczaka oraz cebulkę kroimy na drobne kawałeczki i dusimy na patelni teflonowej doprawiając przyprawą do kurczaka.

Naleśnik:

W misce rozrabiamy jajko z mlekiem i mąką (proporcji nie podam bo robie na oko) do konsystencji jak na zwykłe naleśniki. Dodaje odrobine soli ziołowej, pieprz oraz szczyptę czosnku granulowanego. Smażę na teflonie bez dodatku tłuszczu.

Sos czosnkowy:

Do jogurtu dodać czubatą łyżkę majonezu (oczywiście dietetycznego pieprz, odrobinę soli ziołowej i pół łyżeczki ziół prowansalskich. Na koniec dodajemy starty, całkiem duży, ząbek czosnku i dokładnie mieszamy.

GRATKI DLA SPADKOWICZOW !!!!!!!!
II Faza 71->21.08przerwa od10.11.start 70 -> ->cel 60
mamawmw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 10:12   #3443
blackredmoon
Raczkowanie

Cytat:
DUK DUK z samego rańca Przede wszystkim musze się Wam pochwalic, bo dzisiaj o mało nie spadłam z wagi....wczoraj najadłam się tyyyyyyle gofrów z nutellą, że myślałam że dzisiaj będzie wzrost o jakieś 5 kg!! chodziłam tak "przesłodzona" ale za to taka szczęśliwa dopiero wieczorem dopadły mnie wyrzusty sumienia, a raczej strach przed porannym ważeniem;P wchodzę dzisiaj na wagę i widzę 57,9 tak więc od wczoraj kolejne -0,4kg mniej
Tylko tu pojawia się problem. Wszyscy już marudzą, że mam przejść na III bo już i tak wyglądam za chudo, że się jeszcze czegoś nabawię... a mi szkoda trochę teraz wskakiwać na III gdy tak ładnie leci w dół... i co radzicie? Myślicie, że powinnam dobrnąć do zaplanowanej 55 i potem III czy już teraz przy 57,9 wskoczyć na III i na niej spróbować jeszcze coś zbić? DORADŹCIE!!

Żadna nieskromna małpa tylko śliczna, piękna szczuplutka kobieta ktorą wszyscy podziwiali i po cichu zazdrościli
Skoro tak ładnie leci to ja bym poczekała aż doleci do wymarzonej wagi albo przestanie lecieć i wtedy III No i najważniejsze czy Ty się dobrze czujesz z wagą, którą masz teraz, bo skoro tak...
Dziękuję, to miłe czasem poczuć się atrakcyjnie i widziesz, że inni też to widzą
Cytat:
Napisane przez broadwaydream Pokaż wiadomość
Dobry dzionek burza nie daje mi dziś spać, trudno, trzeba korzystać z resztek lata . Sniadanko zjedzone, pierwszy dzień PW uznaje za rozpoczęty, już się nie mogę doczekać obiadowych warzywek.
Jestem jestem i to w takim nastroju, że mogłoby się to nigdy nie mieniać. Wczoraj latałam stopami nad ziemią (może to przez odciski, ale kto by się tam odciskami martwił! ). Było booooosko!!. Wsciekla jestem tylko, ze wakacje się kończą i nic więcej z tego nie będzie (za późno się zaczeło i za mało czasu zostało na 'rozwinięcie'), ale ten jeden wieczór zapamiętam na długo (puszczanie lampionów w niebo, spacer nad jezioro i taniec w swietle księżyca do grającej w oddali muzyki z Ojca Chrzestnego, długie rozmowy, czego po weselu sie nie spodziewałam i szaleństwo na parkiecie, co dla wesela jest oczywiste, ach ).
Ciesze sie, że nie nagrzeszyłaś alkoholowo i gratuluje komplementów czyli jednak plan na zrobienie wrazenia wypalil w pełni! A wzrostów nie będzie, czuje to w kościach
eee no co Ty gadasz, a może akurat cos się rozwinie, chyba rok szkolny nie przekreśla niczego! Gratuluję wspaniałej nocy

Kochak, bierz się w garść i idz do lekarza, bo jak nie to Ci złoję tę Twoją chudą dupinkę

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

Witam się ze wszystkimi, spadku na wadze nie zobaczyłam ...bo waga nie działa. Więc wizualizuję sobie na dziś spadek -200g, a co
będzie: 55 kg

jest: 57
NIE DAM SIĘ!
----

Kocham Cię
blackredmoon jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-23, 10:19   #3444
mamawmw
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do mamawmw Send a message via Skype™ to mamawmw

prosze doradzcie co lepsze Hula hop czy twister na boczki plisssssss
II Faza 71->21.08przerwa od10.11.start 70 -> ->cel 60
mamawmw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 10:24   #3445
mirkaaa
BAN stały

Cytat:
a tam zaraz urazilam - nic z tych rzeczy, tylko smiesznie wyszlo, bo ja wczoraj xal pisalam tez o psie pogrzebanym

wybaczam
cholera musialam przeoczyc, sorkiewicz ogromny
przykro mi z powodu psa wiem co to znaczy..
Stary 2010-08-23, 10:26   #3446
wiewiorka07
Raczkowanie

Lokalizacja: sercem w Dalmacji :) a ciałkiem gdzie Hitler i Stalin zrobili co swoje...

A ja się muszę pochwalić, 4 dzień na I fazie i mam -1,5kg mniej . Dziś sie ruszyło bo do wczoraj waga stała jak zaczarowana tylko o -0,4 mniej. Dało mi to dodatkową motywację

Gratuluje Wszystkim ,które miały spadki, a tym które grzeszyły życzę powodzenia.

tyle radości bobas mi się rozchorował, ma okropny katar i non stop kicha... ehh

moje Motto: jestem piękna, zgrabna, mądra, zaje***ta i mogę w życiu wszystko!!!!

czas w to uwierzyć
wiewiorka07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 10:26   #3447
marzenioholiczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez blackredmoon Pokaż wiadomość
Skoro tak ładnie leci to ja bym poczekała aż doleci do wymarzonej wagi albo przestanie lecieć i wtedy III No i najważniejsze czy Ty się dobrze czujesz z wagą, którą masz teraz, bo skoro tak...
Dziękuję, to miłe czasem poczuć się atrakcyjnie i widziesz, że inni też to widzą
Chyba też tak zrobię, jutro zaczynam PP więc szkoda mi trochę tego wszystkiego, tym bardziej że leci w dół a nie stoi wiec mobilizacja do II fazy ciągle jest a na III przeskoczyc mogę zawsze, prawda?
marzenioholiczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-23, 10:27   #3448
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamawmw Pokaż wiadomość
|Hej
Ja weszlam na wage w sobote i nast wejscie w sobote , zamierzam raz w tyg sie wazyc, co prawda zgrzeszylam grillkiem ale nie moglam sie opanowac az 2 dni mialam wzdety brzuch ale wczoraj za kare zrobolam 20km na rowerku

dzis na obiadek robie to

NALEŚNIKI Z KURCZAKIEM I SOSEM CZOSNKOWYM

piers z kurczaka
srednia cebula
jajko
mleko
mąka kukurydziana
przyprawa do kurczaka
pieprz
sól
zioła prowansalskie
ząbek czosnku
jogurt naturalny
łyżka majonezu

Farsz:

pierś z kurczaka oraz cebulkę kroimy na drobne kawałeczki i dusimy na patelni teflonowej doprawiając przyprawą do kurczaka.

Naleśnik:

W misce rozrabiamy jajko z mlekiem i mąką (proporcji nie podam bo robie na oko) do konsystencji jak na zwykłe naleśniki. Dodaje odrobine soli ziołowej, pieprz oraz szczyptę czosnku granulowanego. Smażę na teflonie bez dodatku tłuszczu.

Sos czosnkowy:

Do jogurtu dodać czubatą łyżkę majonezu (oczywiście dietetycznego pieprz, odrobinę soli ziołowej i pół łyżeczki ziół prowansalskich. Na koniec dodajemy starty, całkiem duży, ząbek czosnku i dokładnie mieszamy.

GRATKI DLA SPADKOWICZOW !!!!!!!!

mąka kukurydziana ? nam nie wolnoooo

wybrałabym hula hop
Stary 2010-08-23, 10:28   #3449
broadwaydream
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blackredmoon Pokaż wiadomość
eee no co Ty gadasz, a może akurat cos się rozwinie, chyba rok szkolny nie przekreśla niczego! Gratuluję wspaniałej nocy

Witam się ze wszystkimi, spadku na wadze nie zobaczyłam ...bo waga nie działa. Więc wizualizuję sobie na dziś spadek -200g, a co
No niestety, te 500km odległości na samym początku jednak zniecheca i mnie (i jego myślę też). Ale co przezyłam, to moje (tym bardziej, że z facetem marzeń ).
A spadek zwizualizowany - spadek odnotowany! Bankowo musi byc mniej

Biegne robic pyszną pizzunię na obiadek. Właśnie za to kocham PW
Stary 2010-08-23, 10:30   #3450
(:tysia:)
Zadomowienie

GG do (:tysia:)

Cytat:
cudnie że przyszła oby teraz była regularna - a jaki spadek masy miałaś przy zaniku ???
hmm wcale nie był aż taki duży, bo ok. 5 kg. Też mam nadzieję, że będzie regularna!!

Uciekam do pracy, wrócę i będę was nadrabiać. Trzymajcie kciuki, żebym nie uległa pokusom, a tu owocek, a tu ciasteczko..
(:tysia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości