|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 11
Maricken, przyznaję się bez bicia miałam dołek.
![]() Wyciągnęłyście mnie za uszy i chwała wam za to. DZIĘKI!
|
#3542 |
|
Raczkowanie
|
Czyli zastój minął!
|
#3543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zobaczę jeszcze troszkę i najwyżej utrwalę to co zgubiłam i później wrócę zeby zrzucić resztę bo zaczyna mi się nudzić jedzenie tego samego w koło... może do końca lipca pociągnę i zobaczę co dalej ![]() dzieki wielkie za odpowiedź
|
|
#3544 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zwaz sie po przespanej nocy, albo moze jak sie przespisz w dzien? jezeli nie ma skrobi i otrebow, to mozesz wtrąbić 800 g tego sernika i peknąć Cytat:
ale robilam go z sera mielonego sernikowego albo z presidenta smietankowego sery z biedronki sa obrzydliwe, takie kwasne i twarde, smakuja tak jak koszytuja wiec moze dlategosernik proteinowy - kilo sera + 6 jajek
|
|
#3545 |
|
Zakorzenienie
|
Też sie martwiłam ostatnio, bo po udanej uderzeniówce lekko się porcelankowo
przyblokowałam. Po pierwszym dniu z warzywkami wzrosłam z 67,8 do 68,2. Po drugim (czyli wczoraj) mimo znów braku atrakcji - dziś rano waga pokazała 67,9. Aż się boję co będzie, jak otręby mnie w końcu wspomogą i się załatwię
|
|
#3546 |
|
Zadomowienie
|
heja Dziewczynki
![]() u mnie na wadze -0,2 kg jestem happy poza tym doprawilam sie do konca, mam katar ból gardła i ogolne przybicie... masakra.... rozchorowac sie w takie piekne słoneczne dni wrrr!!!!!!!ps: gratki za spadki
|
|
#3547 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Kochane!!
Wróciłam wczoraj w nocy znad morza i poczytałam Was trochę, ale wszystkiego nie nadrobiłam! Zobaczyłam oczywiście mini mleko w proszku, baardzo mnie zaintrygowało i będę go poszukiwać LyraBea Twoje ciasta są przepięknę, narobiłaś mi smaczku!![]() A ja, tak jak mówilam od dziś przechodzę na III fazę, mimo że upragnionej wagi nie osiągnęłam, ale robię to dla zdrowia psychicznego i dla uniknięcia efektu jojo. Ale już po wakacjach pewnie do Was zajrzę ![]() Gratuluję wszystkim spadków i zyczę wytrwalości w dążeniu do celu!! |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3548 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mi do 3 fazy brakuje 3,7 kg ale jeszcze troche poczekam.... a co do Ciast LyraBea fakt!!!! pyszota!!!
|
|
|
#3549 | |
|
Rozeznanie
|
Hejka
i ja Was witam slonecznie ![]() Nie wim jak waga, zwaze sie pozniej ale ja ociezala jestem. Wskakuje dospac, to narka ![]() Gratuluje Wsjem spadkow, oczywiscie ![]() ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Cytat:
to wyjasnia dlaczego jestem niewyspana zartuje ja ciagle tak mamKtora noca wianuszki puszczala? ha?
|
|
|
|
|
#3550 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Podczas pieczenia wystrzelił w górę do 10cm i myslalam że wypadnie poza foremkę Piekłam w zwykłej tortownicy 24cm wyłożonej papierem. Użyłam aksamitnego twarogu DR. Oetkera o zawartości tłuszczu 3,0g i mleko 0,5% - proporcje wg poniższego przepisu. Jedynie temperaturę dostosowałam do swojego piekarnika, sprawdzonego już na sernikach - termoobieg 150stpni przez 1h. I w smaku jest naprawdę bardzo dobry - polecam jako miłośniczka słodyczy i serników ![]() Za to pierwszy sernik na otrębach miał 1,5-2cm i posmak omletu. Zdecydowanie lepszy jest bez otrębów - jak prawdziwy sernik. składniki na 8 porcji (tortownica 24cm): - 1 kg sera twarogowego odtłuszczonego - 6 jajek - 1 szkl chudego mleka - 8 łyżek skrobi kukurydzianej - łyżeczka proszku do pieczenia - 9 łyżeczek słodziku do pieczenia - kilka kropli aromatu waniliowego Jajka ze słodzikiem utrzeć mikserem. Ucierając, dodawać resztę składników. Wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok 1h w temperaturze 170°C. Zaraz po upieczeniu odkroić brzegi od foremki żeby równo opadł.
|
|
#3551 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, poszukam i wypróbuję ![]() ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
Ale tego też na pewno spróbuję
Edytowane przez lakszmi Czas edycji: 2010-06-21 o 12:57 |
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3552 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurdę, zrobiłabym sernik ale boję się że znowu nic mi nie wyjdzie
|
#3553 |
|
Zadomowienie
|
sprobuj co CO szkodzi....
![]() pizze robilas jeszcze raz? ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- ja robilam w piatek pizze i ciutke mi nie wyszła bo .... źle włozylam blaszke do piekarnika i z jednej strony ciasto bylo takie mega grrube ale z drugiej strony plaściutkie jak papier ale dalo sie zjesc![]() ps: wykoncze sie tym katarem i kichaniem ...bleee!!!1 ps: macie jakies fajne pomysly na dania dukanowo - imieninowe dla Gosci na imprezke? )
|
|
#3554 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny na wzrosty polecam herbate z pokrzywy...nie pilam jej przez dwa dni bo nie mialamc zasu i mialam wzrost o 0,8kg powaga....az sie zdziwilam...wczoraj jadlam normalnie jak to na 3 fazie- bez zadncyh uczt ale byla kukurydza i czerwona fasola...za to wypilam dzbanek zielonej herbaty na zimno i dwie herbaty z pokrzywy....dzis piekny spadek o te nieszczesne 0,8 kg....kurde dawno nie mialam takiego spadku az uwierzyc nie moglam....myslalam ze moze waga oszukuje to poszlam sie zwarzyc na druga i to samo
)i jak tu nie kochac dukana?;PP ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- lesia zrob kotleciki mielone na patykach.. do tego sosik czosnkowy ...super sprawa jako zagryzeczka :P,
20.IV.2010 rozpoczecie I FAZY -2kg 25.IV.2010 rozpoczęcie 2 fazy - 4 kg 12.VI.2010 Rozpoczęcie III FAZY 52!!!! I cel I cel osiagniety II cel 50 kg Moj kulinarny blog: http://pomaranczowakuchnia.blogspot.com |
|
|
|
#3555 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry Dukaneczki
...( ( ...) ) ("'"'"'")o """""""" Oczywiście witam się z Wami znad kawusi..... U mnie bez zmian. Stabilizacja wzorowa ![]() Wczoraj wieczorem mój kot dobrał się do mojego pysznego biszkopcika rabarbarkowego z różyczką i zwalił go na ziemię z talerzem. Talerz poszedł w drobny mak a resztka ciasta do śmietnika. ![]() A Wy coś tu pisałyście o ślicznych milusich koteczkach. No poczekajcie tylko na moment, jak Was któryś tak załatwi... a tak sobie ciasto oszczędzałam ...eyych. Dobrze, że wcześniej zdążyłam się połową podzielić z moją mamą. Męcząc jeszcze temat serniczka, ja piekę chyba właśnie ten a la Meggi, ale wiadomo, że nie byłabym sobą, jakbym go nie zmodyfikowała. Właśnie dlatego że chciałam go jeść kiedy mam ochotę i na ile mam ochotę bez dozowania i obliczania porcji na dni, zaniechałam stosowania skrobi. I tak się świetnie trzyma. Piekę właśnie na serniku Dr Otkera Aksamitnym w wiaderku 1 kg. W przepisie jest żeby dobrze ubić białka i delikatnie wymieszać z masą serową. Ja tak nie robię. Wiadomo, że jak nie ma skrobi, to nie ma co utrzymać tego pięknie wyrośniętego w trakcie pieczenia sernika i zaraz po upieczeniu drastycznie zaczyna opadać. Ja ubijam białka tylko trochę i takie lekko lejące jeszcze mieszam z masą twarogową (masy też nie mieszam mocno i długo, żeby jak najmniej powietrza dostała, bo potem właśnie niepotrzebnie rośnie i opada). Po mojemu po takim potraktowaniu sernik aż tak bardzo nie wariuje w piekarniku w czasie pieczenia a po opadnięciu pozostaje puszysty, piankowy. Dno posypuję otrębami, które dosyć praktycznie pochłaniają część wilgoci z sera i dłużej podpiekam żeby spód był przyrumieniony. U mnie taki sernik z kilograma sera na dwóch grzałkach elektrycznych musi siedzieć w piekarniku 1 godzinę i z 20 minut. A zjeść go można na upartego nawet w jeden dzień...ale gratuluję tej, której to się uda .Ile kucharek, tyle porad
|
#3556 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzieki
|
|
|
#3557 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po siusiu i na golasa Cytat:
super wiadomość z tym serniczkiem ![]() weszłam na wagę jak przyjechałam do domu iiii kolejne 0,5 kg mniej ![]() W sumie na uderzeniówce straciłam ... 2,3 kg co najmniej bo nie wiem czy nie było by wiecej gdyby nie ta nocka w pracy W ogóle to straciłam apetyt (co mnie cieszy, bo przez pierwsze 2 dni U objadałam się jak świnka ), na słodkie póki co nie ciagnie mnie jak dawniej...Dobry znak ![]() GRATULUJE dzisiejszych spadków
|
||
|
|
|
#3558 |
|
Raczkowanie
|
Witam
gratuluję wszystkim wyników trzeba by kiedyś podliczyć,ile już razem w tym wątku schudłyśmy![]() U mnie -0,3. Upragniona waga zbliża się powoli, ale nieuchronnie ![]()
|
|
|
|
#3559 | |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkie nowe twarze
![]() Cytat:
ale w większości wódeczka lub drinki z czym to nie wiem i nawet mnie to mało interesuje, parę piw też wpadło, ale teraz mam zamiar tylko wódkę pić, a balety do samego rana aż klub zamknęli, wcześniej troszkę tułaczki po jakiś ławkach, parkach damy przed 6 byłam w domu na wadze wczoraj i dziś ta sama liczba bo 59,8 i ostatni dzień warzyw![]() Znów ciężko Was nadrobić, ostatnio tak myślałam co bym zjadła dobrego na III fazie i co dziwne, ale nic mnie nie ciągnie, nie mam żadnych ochotek z niedowolnego jedzenia tak mnie to cieszy, bo jeszcze niedawno to wciskałam w siebie tony tłuszczów i cukrów a teraz idąc pomiędzy półkami w sklepach to nic
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3560 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak te piękne istotki na nas działają! Ja pamiętam jak moja mała kotka tak szalała, że co tydzień moje kwiatki lądowały na ziemi, ale raz z uśmiechem raz bez sprzątalam i wybaczałam![]() Ale żeby już nie offtopować, to chcę napisać, że podziwiam was, bo ja niby mam sporo czasu, ale nie chce mi się piec tych ciast poza tym wraz z wejściem na III fazę, rezygnuję za słodzików (z nadzieją, że dwukrotna uczta i owoce zaspokoją mój głód), bo nie chcę się od nich uzależnić. Zaraz biegnę do sklepu, musze jakiś chleb wybrać, ale nie mam pojęcia jaki
|
|
|
|
|
#3561 |
|
Przyczajenie
|
O co chodzi pomocy!!!Stosuje dietę już około miesiąca i jednego tygodnia.W pierwsze dwa dni spadło mi dwa kilo.Teraz od pieciu tygodni nic mi nie spada mało tego wróciło mi te dwa kilo.Ktoś potrafi mi udzielić pomocy??Bo ja się zraz załamie!!Chora na tarczyce nie jestem.
|
|
|
|
#3562 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3563 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3564 |
|
Zadomowienie
|
raszpel
![]() mamy na dzis taka sama wage hehehehe![]()
|
|
#3565 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
|
|
#3566 |
|
Przyczajenie
|
pierwsze śniadanie-Jajecznica z 4 jaj +jogurt diat(z lidla ma 0 %tłuszczu jest dostępny w kilku smakach)
drugie śniadanie-kilka plasterków szynki drobiowej +3 łyżki otrąb+szklanka mleka 0,5%+makrela wędzona obiad- 2 uda wędzone z kurczaka+jogurt diat kolacja-twaróg chudy 0%+makrela wędzona+dwa jajka |
|
|
|
#3567 | |
|
Raczkowanie
|
I tak samo jak ja chcesz zobaczyć w praniu do jakiej wagi schudnąć
ja mam niby w planach 56, ale podejrzewam, że 57 mnie zadowoli już teraz prawie nie mam co na siebie włożyć, wszystko wisi![]() uwielbiam tą dietę ![]() ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
Może zrezygnuj na razie też z mleka? Ma dużo węgli. I na noc może nie jedz ryby (jeśli źle pamiętam sugestie pozostałych forumowiczek - proszę o poprawienie ).Udka tez są dosyć tłuste, może lepiej więcej piersi? Ja jem udka oporowo, ale każdy ma inny organizm. |
|
|
|
|
#3568 |
|
Przyczajenie
|
Dodam jeszcze że wiem dlaczego wróciły te dwa kilo raz zjadłam kiełbase z grilla raz wypiła drinka to mogły wrócić ale dlaczego jak wróciła do diety to one nie spadają spowrotem??
|
|
|
|
#3569 |
|
Wtajemniczenie
|
A właśnie. Jak zrobię sernik to ile kawałków można zjeść dziennie? Mogę dodać słodzik w tabletkach rozkruszony?
|
#3570 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:31.

(-6,4 kg)

jak ja się dzisiaj zważe 
) dzisiaj już stwierdziłam że dopóki nie stanę na wagę to się ograniczam z piciem wody... Wypiłam tylko kawkę...
, poszukam i wypróbuję