Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 8 - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-21, 12:48   #3601
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 8

Hej dziewczyny, mam pytanko

Czy ktoras z Was jest na 2 fazie na trybie 2/5, dwa dni protein i 5 dni w miare normalnego jedzenia? (bez specjalnej diety, ale i bez przesady)
Cosmaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 12:49   #3602
Emila3000
Zakorzenienie

Question Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 8

Cytat:
Napisane przez Cosmaaaaaaa Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, mam pytanko

Czy ktoras z Was jest na 2 fazie na trybie 2/5, dwa dni protein i 5 dni w miare normalnego jedzenia? (bez specjalnej diety, ale i bez przesady)
nie dziala ten tryb
Emila3000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 12:49   #3603
karo32708
Przyczajenie

No jak to prawie każdy facet podstawą jest mięcho Jutro mam czas wieć chciałam coś dobrego upichcić No ja niestety takiego wymyślnego dania nie zjem bo jestem w trakcie 1 fazy
karo32708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 12:50   #3604
betii5
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karo32708 Pokaż wiadomość
o mamo dziewczyny ale macie tempo Pislalam wczoraj rano pierwszy raz i juz jest 20 stron od wczoraj:O Nieźle
A tak chcialam zapytać macie jakiś taki "popisowy przepis" na cos ekstra oczywiscie w ramach diety Bo chcialam mojego chopa przekonać do tej diety bo mi marudzi, że jem niedobre rzeczy a chce żeby byl chociaż troche wyrozumialy i nie jadl przy mnie np frytek itp Zaznaczam, że przeczytalam ksiazke ale nie znalazlam nic co by mnie zwalilo z nóg pomocy! buziaki
Witaj,kochana nie zapominaj że jesteś na diecie.Jest wiele fajnych przepisów i ile nas tu jest każda ma swój ulubiony i ciężko napisać który Tobie będzie odpowiadał.Myślę że musisz przejrzeć przepisy i te najciekawsze dla Ciebie po kolei gotować i wtedy sama zdecydujesz co jest najsmaczniejesze.Ja np.bardzo lubię placki z kalafiora,chińskie żarcie,gołąbki,może pizza,albo zapiekanka obiadowa,jest tego naprawdę sporo masz wielkie pole do popisu.
betii5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 12:52   #3605
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Emila3000 Pokaż wiadomość
nie dziala ten tryb
Tzn?

Moj problem polega na tym ze zaczelam wlasnie 2 faze, we wtorek przyszly wyjezdzam do polski gdzie do dyspozycji bede miala hotelowe jedzenie no i to co uda mi sie upolowac w skepach z dozwolonych rzeczy. Moge nie chudnac w tych dniach (ok 4-5 dni) ale nie chce przytyc .... dlatego pomyslalam ze moze jakby zdarzylo mi sie zjesc restauracyjna rybe (ktora na ban bedzie usmazona na litrach oleju) to nic sie nie stanie ....
Stary 2010-04-21, 12:55   #3606
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Tzn?

Moj problem polega na tym ze zaczelam wlasnie 2 faze, we wtorek przyszly wyjezdzam do polski gdzie do dyspozycji bede miala hotelowe jedzenie no i to co uda mi sie upolowac w skepach z dozwolonych rzeczy. Moge nie chudnac w tych dniach (ok 4-5 dni) ale nie chce przytyc .... dlatego pomyslalam ze moze jakby zdarzylo mi sie zjesc restauracyjna rybe (ktora na ban bedzie usmazona na litrach oleju) to nic sie nie stanie ....
aha - hmmm mozesz sprobowac innego wyjscia nie masz
po powrocie ostra proteinki i normalny tryb
pisalam ze nie dziala, bo myslalam ze chcesz na nic cos schudnac bo sie nie chudnie
Stary 2010-04-21, 12:55   #3607
karo32708
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez betii5 Pokaż wiadomość
Witaj,kochana nie zapominaj że jesteś na diecie.Jest wiele fajnych przepisów i ile nas tu jest każda ma swój ulubiony i ciężko napisać który Tobie będzie odpowiadał.Myślę że musisz przejrzeć przepisy i te najciekawsze dla Ciebie po kolei gotować i wtedy sama zdecydujesz co jest najsmaczniejesze.Ja np.bardzo lubię placki z kalafiora,chińskie żarcie,gołąbki,może pizza,albo zapiekanka obiadowa,jest tego naprawdę sporo masz wielkie pole do popisu.

wiem wiem, dlatego napisałam że wszytsko w ramach dietki Ale no nic bedę musiała szukać. Moze to troche potrwać bo jestem wybredna troszke Dzieki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-21, 12:57   #3608
c0f5ee3455cfe7f4618d1cbf50b63003f960a820
Konto usunięte

Cytat:
No jak to prawie każdy facet podstawą jest mięcho Jutro mam czas wieć chciałam coś dobrego upichcić No ja niestety takiego wymyślnego dania nie zjem bo jestem w trakcie 1 fazy
Nie wiem, czy to ma być bardzo wykwintne ale ja wczoraj zrobiłam szaszłyczki z kurczaka - zamarynowałam je w odrobinie musztardy bez cukru, dosypałam różnych ziółek, przyprawiłam tak na ostro. Ponabijałam na patyczki na przemian z cebulką i do piekarnika Można też zrobić do tego sos czosnkowy z jogurtu. Wyszło naprawdę pyszne. Mojemu mężowi bardzo smakowała, on zjadł jeszcze do tego surówkę.
c0f5ee3455cfe7f4618d1cbf50b63003f960a820 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 13:00   #3609
syb
Raczkowanie

Cytat:
Tzn?

wiesz są to sytuacje niezależne od nas i myślę, że musisz po prostu maksymalnie odrzucic to co nie "Dukanowe". Wiadomo, że mniejszym złem będzie ryba niż schabowy, mimo że obydwa smażone.
nie schudniesz - ale przypuszczam, że chodzi o to, żeby Ci nie wróciło...

później tak jak dziewczyny piszą - ostre proteiny.

syb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 13:00   #3610
karo32708
Przyczajenie

Eileen82 dzieki Te szaszłyki chyba byly też w książce, o ile dobrze sobie przypominam
Stary 2010-04-21, 13:01   #3611
halcia69
Raczkowanie

Emilia3000 i inne madralinskie...zagladam na to forum juz od kilku watkow i to co sie dzieje w 8 czesci jest wielka porazka...Emila wiekszasc dziewczyn jest nowa, wiec mozesz sie szarogesic, w poprzednich czesciach dostawalas pstryczka od prawdziwych dukanek i przestawalas podskakiwac...jezeli jestes tak wyedukowana w kazdym temacie to moze powinnas otworzyc swoj watek pt. rady emilii i wowczas odpowiadasz komu chcesz i co chcesz. To jakas paranoja, zeby przepraszac za to , ze zadaje sie pytanie, zastanawiac sie ,czy pani Emilia sie nie zdenerwuje...mam nadzieje ze nastepnym razem pomyslisz, zanim zaatakujesz.A i jeszcze cos ...jesli mam byc szczera to twoje efekty w odchudzaniu cos nie ida w parze z twoja pseudo wiedza...a przeciez jestes doskonala, nigdy nie naginasz zasad dukanowych , nigdy nie grzeszysz, kazdy kes ktory trafia do twych ust jest czysto dukanowy. Z mojej strony to wszystko.
halcia69 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-21, 13:02   #3612
c0f5ee3455cfe7f4618d1cbf50b63003f960a820
Konto usunięte

Cytat:
Eileen82 dzieki Te szaszłyki chyba byly też w książce, o ile dobrze sobie przypominam
Tak, w książce jest nawet kilka przepisów na szaszłyki, ale myślę, że dowolność jest dość duża, wszystko zależy od tego, jakie przyprawy lubimy
c0f5ee3455cfe7f4618d1cbf50b63003f960a820 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 13:03   #3613
Olci_a
BAN stały

Cytat:
a co do tego specyfiku to dieta jest bardzo skuteczna i nie trzeba dopalaczy
jak chcesz lykaj sobie linee czy co, ale jak dla mnie to niepotrzebne obciazanie i tak juz przeciazonych nerek, a niczego hamujacego przyswajanie wegli ani tluszczy nie potrzebujemy bo nie jemy ich
chromu tez nie bo mamy przepisownie z deserami dietetycznymi
co do przepisów to wykorzystuje je systematycznie bo jestem ciekawa tego co zostało opracowane i pokazane w książce dukana:P
ale placków otrębowych których próbowałam robić 1000000000 razy nie potrafie pomimo tylu prób :P
Olci_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 13:03   #3614
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
wiem wiem, dlatego napisałam że wszytsko w ramach dietki Ale no nic bedę musiała szukać. Moze to troche potrwać bo jestem wybredna troszke Dzieki
kebab
faszerowany cycek - wiesniakiem i pieczarkami czy innymi dodatkami
bigos mozna zrobic
Stary 2010-04-21, 13:04   #3615
Ewik86
Zakorzenienie

Dzień dobry Dziś zaliczyłam mały wzrost wagowy, ale staram się tym nie przejmować, bo niedługo powinnam @ dostać, także mam nadzieję, że to jest powodem... Zresztą przestanę się chyba ważyć codziennie...

Cytat:
Napisane przez Ayu Pokaż wiadomość
Kieszonki z piersi kurczaka już mi się grzeją w piekarniku Do środka władowałam wieśniaka z suszonym koperkiem i ciut ciut kostki Knorr pod tytułem "Cebulka smażona", bo znalazłam w odmętach szafki Jessoo, spróbowałam troszkę tego nadzienia i bym od razu całe wciągnęła
Brzmi bardzo apetycznie Chyba jutro ściągnę od Ciebie i zrobię sobie coś podobnego

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 13:08   #3616
Olci_a
BAN stały

mmmmm też jutro zrobie :P
aż mi ślinka cieknie a jeszcze 2h w pracy:P
ja dzis mam rybkę :P w ziołach z sosikiem dukanowym
Olci_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 13:10   #3617
LikeTheChocolate
BAN stały

GG do LikeTheChocolate

Cytat:

Dodajemy je w 3 fazie. Ile gramów, ile razy w tygodniu jest pięknie opisane w książeczce
Si wczoraj (po stu latach oczekiwania ) przyszła książeczka i od jutra zaczynam 2 dni uderzeniówki jakoś przeżyje, a potem moje owocki, ziemniaczki? dżizus :brzyda l:

Napiekę wszystkich ciast i będe brała na każde wyjście, jak mnie słodyczowy głód napadnie

Kupiłam dziś słodzik na bazie apsartamu, Diaspam (1 tabletka zawiera 18mg aspartamu) chyba dobry, co?
LikeTheChocolate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 13:12   #3618
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez halcia69 Pokaż wiadomość
Emilia3000 i inne madralinskie...zagladam na to forum juz od kilku watkow i to co sie dzieje w 8 czesci jest wielka porazka...Emila wiekszasc dziewczyn jest nowa, wiec mozesz sie szarogesic, w poprzednich czesciach dostawalas pstryczka od prawdziwych dukanek i przestawalas podskakiwac...jezeli jestes tak wyedukowana w kazdym temacie to moze powinnas otworzyc swoj watek pt. rady emilii i wowczas odpowiadasz komu chcesz i co chcesz. To jakas paranoja, zeby przepraszac za to , ze zadaje sie pytanie, zastanawiac sie ,czy pani Emilia sie nie zdenerwuje...mam nadzieje ze nastepnym razem pomyslisz, zanim zaatakujesz.A i jeszcze cos ...jesli mam byc szczera to twoje efekty w odchudzaniu cos nie ida w parze z twoja pseudo wiedza...a przeciez jestes doskonala, nigdy nie naginasz zasad dukanowych , nigdy nie grzeszysz, kazdy kes ktory trafia do twych ust jest czysto dukanowy. Z mojej strony to wszystko.
Oby tak dalej...
1 pkt karny
zlosliwiec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 13:16   #3619
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Cytat:
aha - hmmm mozesz sprobowac innego wyjscia nie masz
po powrocie ostra proteinki i normalny tryb
pisalam ze nie dziala, bo myslalam ze chcesz na nic cos schudnac bo sie nie chudnie
Cytat:
Napisane przez syb Pokaż wiadomość
wiesz są to sytuacje niezależne od nas i myślę, że musisz po prostu maksymalnie odrzucic to co nie "Dukanowe". Wiadomo, że mniejszym złem będzie ryba niż schabowy, mimo że obydwa smażone.
nie schudniesz - ale przypuszczam, że chodzi o to, żeby Ci nie wróciło...

później tak jak dziewczyny piszą - ostre proteiny.
Wlasnie o tym myslalam. Bede starac sie jesc dukanowe rzeczy choc nie bedzie mozliwe zeby utrzymac diete calkowicie ... tak, chodzi mi tylko o to zeby jojo nie bylo zaraz po powrocie zrobie od nowa 1 faze i dalej pojde juz normalnym torem dzieki dziewczyny za odpowiedz

Emilia, nie chudnie sie bo to faza dla ludzi ktorym nie zalezy na szybkim spadku wagi, dla kobiet ktore borykaja sie ze szczupla gorna paria ciala w szeroka dolna- biodra, uda itd No i celulit.

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Olci_a Pokaż wiadomość
ale placków otrębowych których próbowałam robić 1000000000 razy nie potrafie pomimo tylu prób :P
a co dodajesz do nich? ( serek/jogurt czy co?)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-21, 13:16   #3620
loletka1986
Raczkowanie

GG do loletka1986

Fora mają to do siebie, że jest na nich "zlepek" przeróżnych ludzi o różnorodnych poglądach i charakterach, w różnym wieku i musimy się liczyć z pewnymi nieporozumieniami. Najważniejsze, że łączy nas wspólny cel
Ja też kiedyś zapytałam o otręby bo nie miałam całej książki... Koleżanka skserowała mi od strony 60 i nie było tam, że otręby są nieodzowne :P zapytałam, pewnie niejedną z Was zdenerwowałam... takie życie, ale nerwy nam w diecie nie pomogą

Także kochane Dukanki UŚMIECH niech gości na Waszych buziach do końca tego ponurego dnia.

Ja uciekam na meczyk piłki nożnej Będę kibicować mojemu narzeczonemu
Oby nie padało

Było 86,6 kg
Dziś jest 65,1 kg (-21,5kg)
Celem jest 63

18 marca - 86,6 kg
18 kwietnia - 80,2 kg(-6,4kg)
18 maja - 74,3 kg(-5,9kg)
18 czerwca - 70,0 kg(-4,3 kg)
18 lipca - 65,4kg(-4,6kg)
loletka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 13:16   #3621
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Wlasnie o tym myslalam. Bede starac sie jesc dukanowe rzeczy choc nie bedzie mozliwe zeby utrzymac diete calkowicie ... tak, chodzi mi tylko o to zeby jojo nie bylo zaraz po powrocie zrobie od nowa 1 faze i dalej pojde juz normalnym torem dzieki dziewczyny za odpowiedz

Emilia, nie chudnie sie bo to faza dla ludzi ktorym nie zalezy na szybkim spadku wagi, dla kobiet ktore borykaja sie ze szczupla gorna paria ciala w szeroka dolna- biodra, uda itd No i celulit.
wiesz ze uderzeniowka juz nie zadziala - ale mozesz ja zrobic - tyle dni ile twoj tryb ma dni PP

a tą faze 2/0 juz przerabialysmy w praktyce i wiem to z doświadczenia od Marty
Stary 2010-04-21, 13:17   #3622
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez LikeTheChocolate Pokaż wiadomość
Si wczoraj (po stu latach oczekiwania ) przyszła książeczka i od jutra zaczynam 2 dni uderzeniówki jakoś przeżyje, a potem moje owocki, ziemniaczki? dżizus :brzyda l:

Napiekę wszystkich ciast i będe brała na każde wyjście, jak mnie słodyczowy głód napadnie

Kupiłam dziś słodzik na bazie apsartamu, Diaspam (1 tabletka zawiera 18mg aspartamu) chyba dobry, co?
O owockach i ziemniaczkach jeszcze na jakis czas musisz zapomniec dopiero na 3 fazie, kochana w drugiej dorzucasz tylko warzywa- w ksiazce masz dobrze wypisane jakie powodzenia w takim razie
Stary 2010-04-21, 13:19   #3623
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Cytat:
Napisane przez halcia69 Pokaż wiadomość
Emilia nie skomentowała, ale skomentuję ja ze względu na pogrubione. Cóż, staramy się jak możemy, żeby początkujące nie robiły głupot. Może popierasz postawę "nie czytałam książki, ale na forum m powiedzą co mam robić ", nie wiem.
Nie mam czasu powtarzać wszystkich swoich ostatnich wypowiedzi, jeśli czytałaś caaałą 8 część to wiesz co ja myślę w tym temacie, a także jak było przed moim prawdziwym dukaniem.

Jeśli chodzi o Emilię, to ją broniła będę. Po pierwsze jest wegetarianką, więc ma o wiele trudniej, bo mięsa nie może jeść (co pewnie też wiesz). Nawet jeśli nie ma jakiś spektakularnych efektów, to ma wiedzę, którą się dzieli z innymi. Nie zauważyłam u niej jakiegoś wymądrzania się czy wywyższania.
Ogólnie, takie wycieczki osobiste jakie zaprezentowałaś, są nie na miejscu i nie na temat. Uwagę można zwracać, lecz nie w tak agresywny sposób. Może zamiast oskarżać i obrażać, podzieliłabyś się z nowymi Twoją wiedzą i poradami? To by się bardziej przydało

Dziękuję za uwagę, zmykam do pracki, pojawię się w okolicach 18 Jeśli ktoś ma jakąś sprawę/pytania/zarzuty/cokolwiek, proszę o wiadomość prywatną. Chętnie podyskutuję, jak wrócę.
Papapa

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-21, 13:21   #3624
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Cytat:
wiesz ze uderzeniowka juz nie zadziala - ale mozesz ja zrobic - tyle dni ile twoj tryb ma dni PP

a tą faze 2/0 juz przerabialysmy w praktyce i wiem to z doświadczenia od Marty
A skad Ty mozesz to wiedziec, czy zadziala czy nie? Dukan pisze wyraznie ze w chwili gdy trzeba przerwac diete powinno sie przejsc automatycznie na 3 faze, a w momencie gdy mozemy stosowac juz diete zaczynamy od 1.
Ja na 3 nie przejde bo tylko kilka dni nie bede miala jak calkowicie podporzadkowywac sie zasadom diety, wiec nie bede panikowac.

Dzisiaj zaczelam 2 faze dopiero. Mam zamiar isc trybem 3/3.
Stary 2010-04-21, 13:23   #3625
karo32708
Przyczajenie

Kurcze dziewczyne... nie klóćcie się to głupie Jestem tu od wczoraj i już widzę takie nieporozumienia. Spokojnie, i do przodu Tak jak napisała loletka, przyświeca nam 1 cel Niech każda z Nas odpisuje na to na co chce i nie będzie niepotrzebnych nerwów
Stary 2010-04-21, 13:25   #3626
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
A skad Ty mozesz to wiedziec, czy zadziala czy nie? Dukan pisze wyraznie ze w chwili gdy trzeba przerwac diete powinno sie przejsc automatycznie na 3 faze, a w momencie gdy mozemy stosowac juz diete zaczynamy od 1.
Ja na 3 nie przejde bo tylko kilka dni nie bede miala jak calkowicie podporzadkowywac sie zasadom diety, wiec nie bede panikowac.

Dzisiaj zaczelam 2 faze dopiero. Mam zamiar isc trybem 3/3.
stad ze to jest uderzeniowka ktora dziala tylko raz w zyciu (albo z np. rocznym odstepem i jedzeniem normalnym), jezeli stosujesz diete i robisz 4 dni przerwy to juz nie bedzie takie efektu uderzenia - na uderzeniowce leci tylko woda, ktores sie juz pozbylas kilka dni temu robiac uderzeniowke
ale trzeba ja zrobic, zeby rozbujac znowu metabolizm
Stary 2010-04-21, 13:26   #3627
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Cytat:
stad ze to jest uderzeniowka ktora dziala tylko raz w zyciu (albo z np. rocznym odstepem i jedzeniem normalnym), jezeli stosujesz diete i robisz 4 dni przerwy to juz nie bedzie takie efektu uderzenia - na uderzeniowce leci tylko woda, ktores sie juz pozbylas kilka dni temu robiac uderzeniowke
ale trzeba ja zrobic, zeby rozbujac znowu metabolizm
Ona nie ma u mnie na nowo zadzialac, bym zrzucila nowe kg w szybkim czasie, tylko ma moj metabolizm postawic na nogi po tych 4 dniach zebym mogla dalej z czystym sumieniem Dukac widocznie zle sie zrozumialysmy
Stary 2010-04-21, 13:28   #3628
LikeTheChocolate
BAN stały

GG do LikeTheChocolate

Cytat:
O owockach i ziemniaczkach jeszcze na jakis czas musisz zapomniec dopiero na 3 fazie, kochana w drugiej dorzucasz tylko warzywa- w ksiazce masz dobrze wypisane jakie powodzenia w takim razie
wiem! d ziękuję
LikeTheChocolate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 13:29   #3629
emilka87-87
Raczkowanie

Witam
Właśnie jestem na 4 dniu uderzeniówki. Książkę przeczytałam a mimo to myślałam że jak zrobię całe 5 dni to będzie lepiej niż gdy zrobię 3 które teoretycznie wg planu powinnam zrobić. A tu czytam,że takie postępowanie spowalnia metabolizm. No cóż dokończę dzisiejszy dzień a jutro wezmę się za moje ukochane i wytęsknione warzywka. Mam jeszcze jedno pytanie: czy Wy też byłyście tak bardzo osłabione podczas tej pierwszej fazy? (od razu powiem że jem i nie chodzę głodna)
emilka87-87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 13:30   #3630
Marta 33
Rozeznanie

Cytat:
Ogólnie, takie wycieczki osobiste jakie zaprezentowałaś, są nie na miejscu i nie na temat. Uwagę można zwracać, lecz nie w tak agresywny sposób. Może zamiast oskarżać i obrażać, podzieliłabyś się z nowymi Twoją wiedzą i poradami? To by się bardziej przydało
dlatego też dostała punkt karny, nie można pozwolić na takie zachowanie

Marta 33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości