Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 17 - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-08, 14:07   #3631
frais
Rozeznanie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 17

To mójRocky
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_1668.jpg (113,9 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_2133.jpg (116,5 KB, 4 załadowań)
frais jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 14:07   #3632
SimplyDivine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paati89 Pokaż wiadomość
Dzień dobry wszystkim.
Moje śniadanko dziś sałatka z tuńczynka
II śniadanko twaróg chudy wymieszany z jogurtem i szczypiorkiem do tego wędlinka. Mmm ale jestem najedzona
A w piekarniku od 30min piekę kurczaka w ziołach. Bo coś nie miałam chęci na zakupy na jedzonko do lecza.

A tak swoją drogą ile można mówić początkującym że najpierw wypada przeczytać książke aby wszystko wiedzieć, doczytać forum aby wiedzę uzupełnić. A one dalej przedłużają uderzeniówkę licząc na lepsze spadki co jest absolutną bzdurą bo to odbije się w późniejszych etapach diety .
Ile razy się pisało że dni warzywnych nie może być mniej niż proteinowych w II fazie.
Tabelki z produktami zakazanymi są jasno określone
Dziewczyny ogarnijcie się bo sobie krzywy narobicie!

Tyle ot co moich wywodów dziękuje za uwagę
Akurat z tym podreslonym sie nie zgodze bo sa dwa tryby o ktorych Dukan mowil na swoim czacie na brytyjskiej stronie i jest to 2PP/1PW i 4PP/3PW. Stosujac te tryby trzeba jednak pamietac by w dni warzywne zjesc tyle warzyw ile normalnie bysmy zjedli majac tryb rownomierny by dostarczyc organizmowi odpowiednia ilosc witamin i mineralow. Ja jestem na 4/3 i bardzo sobie chwale

Cytat:
Napisane przez julk44 Pokaż wiadomość
Witam wszystkich w ten południowy poranek
Ojjj nagrzeszyłam wczoraj, nagrzeszyłam kilka kieliszków wódki, piwo z sokiem, szklanka soku... Ale za to wybawiłam się przednio Wyśpiewałam się za wszystkie czasy, bo na karaoke byłam. A tam taka zasada jest, że śpiewa każdy stolik po kolei Tak więc darcie papy było pół nocy, aż sobie chyba gardło zdarłam
Wczorajsza mieszanka wybuchowa przyniosła efekt dopiero dzisiaj, ale i tak jest 1 kg mniej czyli 64,5
Teraz mozesz miec spadek na wadze bo po alkoholu zawsze jest, ale przygotuj sie na to, ze jutro albo za kilka dni wzrosnie masakrycznie i pozniej bedzie stalo przez dlugi czas... Nie musi tak byc, ale takie sa zazwyczaj konsekwencje spozywania alkoholu na I i II fazie.

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Co do @ to ja zaczynam lekko świrować bo dziś szósty dzień jak do mnie nie przyszła a ja dopiero co sześciomiesięczne dziecko odchowałam
Idę stanąć na wagę bo dopiero wstałam odbijam sobie sen jak mały jest u dziadków

hmm dalej 87,3 czyli waga stoi ale dobrze, że nie rośnie
Wczoraj mialas chyba gigant spadek co? Mi zawsze stoi dzien po duzym spadku wiec sie nie przejmuj No i pewnie woda na okres sie gromadzi albo fasolka rosnie

Dzien dobry
U mnie dzis 800 na minusie, dzis mija tydzien odkad jestem porzadnie na Dukanie spowrotem i przez te 7 dni spadlo z 87,7 do 84,3 wiec nie jest zle Moja bariera jest 82,2 - juz 2 razy mi na tym stanelo, ale mam nadzieje, ze tym razem sie nie poddam bo na dzien wyprowadzi - za 65 dni - chce juz byc na III fazie z waga minimum 72 kg
Stary 2011-01-08, 14:12   #3633
frais
Rozeznanie

Spożywanie alkoholu na duklanie może spowodować w przyszłości kłopoty z wątrobą, ona i tak jest już obciążona dukanowaniem, więc po co dodatkowo sobie dowalać?
Stary 2011-01-08, 14:17   #3634
Weronisia
Zakorzenienie

Witajcie
Jestem nowa w temacie diety Dukana. Mam nadzieję że mnie stąd nie wyrzucicie.
Dietę zaczęłam dziś. Wciągnęłam też męża.
Sporo wyczytałam, ale mam jeszcze kilka pytań, a nie jestem w stanie przeczytać całego wątku w poszukiwaniu odpowiedzi.

Bardzo proszę odpowiedzcie mi jak to jest z kurczakiem.
Wolno jeść mięso kurczaka ale bez skóry, a wszędzie znajduję przepisy na całego kurczaka, lub udka, a wiadomo, że to ma skórę. Więc jak to w końcu jest?

To samo mnie zastanawia ze słodzikiem. Wyczytałam, że można, ale nie aspartam. A przecież sporo osób na tej diecie pije np. colę light, w której jest aspartam. To w końcu można czy nie można?
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 14:25   #3635
Paati89
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Paati89

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Witajcie
Sporo wyczytałam, ale mam jeszcze kilka pytań, a nie jestem w stanie przeczytać całego wątku w poszukiwaniu odpowiedzi.

Wolno jeść mięso kurczaka ale bez skóry, a wszędzie znajduję przepisy na całego kurczaka, lub udka, a wiadomo, że to ma skórę. Więc jak to w końcu jest?

To samo mnie zastanawia ze słodzikiem. Wyczytałam, że można, ale nie aspartam. A przecież sporo osób na tej diecie pije np. colę light, w której jest aspartam. To w końcu można czy nie można?
Przepisy dotyczące kurczaka uwzględniają już to,że ma być on obrany bez skóry. Ci co książke przeczytali będa pamiętać o tej zasadzie
Ze słodzikiem chodzi o to,że jeśli będziesz go używac do wypieków nie może to być taki słodzić z apsartamem,bo pod wpływem wysokiej temp robi się gorzki i może być szkodliwy dla naszego organizmu

Paati89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 14:34   #3636
kasssikk19
Zadomowienie

Cytat:
Witajcie

kurczaka obieramy ze skóry przed przyrządzeniem ewentualnie obieramy po upieczeniu ale wiadomo jakis tłuszcz się dostanie do środka.
Aspartan nie używamy do wypieków staje się pod wpływem temperatury trujący dla organizmu
kasssikk19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 14:38   #3637
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pauledda Pokaż wiadomość
nie dziwie ci sie ale jesli karmisz piersia to normalne... ja mialam zaburzona @ nawet jak juz nie karmilam... tez swirowalam a czasem 2 tygodnie mi sie spozniala... hormony robia swoje i nic nie mozemy na to poradzic...
jesli waga stoi to pewnie zbierasz wode na zblizajaca sie @
Piersią karmiłam pierwsze 3 dni
Więc 6 miesięcy jak nie karmię, okresy zawsze miałam regularne jak w mordę strzelił.. nawet po porodzie każdy okres był regularny. Na dietę nie zwalę bo dopiero co wróciłam na dukana i jestem na nim od kilku dni i t też nie w pełni tylko z odskokami.
Z resztą wcześniej jak dukałam sumiennie to okres się nie buntował.
Ale ciii.. nie świruję.. pewnie mnie matka natura chce nastraszyć
Poza tym by była złośliwa bardzo przesuwając mi owulkę na sam koniec cyklu bo jedynie wtedy z małżem coś ten teges
Cytat:
Napisane przez frais Pokaż wiadomość
Zabużenia miesiączkowania na dukanie mogą się zdażyć, i się zdarzają, a szczególnie, gdy się jest matką karmiącą, a tak swoją drogą, czy Twojemu Dzieciątku nie zaszkodzi dietowanie Mamusi?
Nie jestem karmiąca wcale ;]
Znaczy się karmiąca mlekiem modyfikowanym bo zara by było, że dziecko głodzę

Simply - ja ci dam fasolkę

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-08, 14:39   #3638
frais
Rozeznanie

Weronisia, do wypieków, to ja używam cukru drzewnego(ksylozy), jest dozwolony na dukanie, ale drogi,1 kg u mnie kosztuje ponad 50 zł (należy KONIECZNIE zwrócić uwagę, ,żeby ten ksylitol był FIŃSKI, a nie CHIŃSKI) , ale pożądany ze względu na właściwości lekko przeczyszczające i odkwaszające organizm (co jest b ważne na dukanie)
Powodzenia Ci życzę!

Edytowane przez frais
Czas edycji: 2011-01-08 o 14:43
Stary 2011-01-08, 14:41   #3639
Weronisia
Zakorzenienie

Paati90, Kasssikk19 dzięki za szybką odpowiedź
No z tym aspartamem, to rzeczywiście też gdzieś było takie uzasadnienie. Zapomniałam o tym
Czyli mogę pić napoje słodzone aspartamem

W sprawie skóry kurczaka dziękuję za odpowiedź. Nigdy nie ściągałam skóry z kurczaka przed upieczeniem. Mam nadzieję, że to nie jest trudne

Jeszcze raz dziękuję dziewczyny
Stary 2011-01-08, 14:44   #3640
SimplyDivine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Piersią karmiłam pierwsze 3 dni
Więc 6 miesięcy jak nie karmię, okresy zawsze miałam regularne jak w mordę strzelił.. nawet po porodzie każdy okres był regularny. Na dietę nie zwalę bo dopiero co wróciłam na dukana i jestem na nim od kilku dni i t też nie w pełni tylko z odskokami.
Z resztą wcześniej jak dukałam sumiennie to okres się nie buntował.
Ale ciii.. nie świruję.. pewnie mnie matka natura chce nastraszyć
Poza tym by była złośliwa bardzo przesuwając mi owulkę na sam koniec cyklu bo jedynie wtedy z małżem coś ten teges

Nie jestem karmiąca wcale ;]
Znaczy się karmiąca mlekiem modyfikowanym bo zara by było, że dziecko głodzę

Simply - ja ci dam fasolkę
No to groszka jak fasolki nie chcesz Albo kukurydzke
Stary 2011-01-08, 14:45   #3641
frais
Rozeznanie

Cytat:
No z tym aspartamem, to rzeczywiście też gdzieś było takie uzasadnienie. Zapomniałam o tym

W sprawie skóry kurczaka dziękuję za odpowiedź. Nigdy nie ściągałam skóry z kurczaka przed upieczeniem. Mam nadzieję, że to nie jest trudne

to przeczytaj jeszcze o ksylitolu!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-08, 14:46   #3642
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Weronisia, do wypieków, to ja używam cukru drzewnego(ksylozy), jest dozwolony na dukanie, ale drogi, ok kg u mnie kosztuje ponad 50 zł (ale należy KONIECZNIE zwrócić uwagę, ,żeby ten ksylitol był FIŃSKI, a nie CHIŃSKI) , ale pożądany ze względu na właściwości lekko przeczyszczające i odkwaszające organizm (co jest b ważne na dukanie)
Powodzenia Ci życzę!
O! Nie słyszałam nawet o takim cukrze. Ciekawe czy go znajdę tu gdzie mieszkam Działanie przeczyszczające jak najbardziej u mnie wskazane, bo bardzo boję się zaparć.

Ja kupiłam słodzik w proszku, który nie ma w składzie aspartamu, to mam nadzieję, że mogę na nim piec.

A odnośnie słodzenia... to czy mogę sobie wsypać tego słodziku do jogurtu naturalnego? Bo naturalny bardzo ciężko mi przełknąć. Owocowego nie wolno. To chociaż bym sobie posłodziła...

--------------------
Paati89 ja książki nie czytałam, stąd moje pytania
Tylko mnie tu nie zlinczujcie za nie przeczytanie książki.
Mieszkam za granicą i zdobycie tu książki po polsku graniczy z cudem.
Jest polska księgarnia, ale zamówienie jest dość długo realizowane, a nie chciałam zwlekać z rozpoczęciem diety i póki bazuję na informacjach zaczerpniętych z netu.
Stary 2011-01-08, 14:48   #3643
SimplyDivine
Zakorzenienie

Cytat:

Nie wiem jak z calego surowego kuraka, ale z udek jest bardzo prosto. Podwazasz nozem z tej strony bez kosci, wsadzasz dlon pomiedzy mieso a skore i sciagasz Tylko nalezy pamietac zeby pozniej umyc miesko i sciagnac taki ''film'' co zostaje na miesie a jest czystym tluszczem. Zawsze mozesz upiec ze skora i potem upieczona sciagnac, ale wtedy strasznie kusi wiec odradzam

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

Weronisia - pierwsza strona tego watku jest zrodlem wielu informacji jak i miejscem gdzie sa linki do sciagniecia ksiazek Dukana po polsku jako plik pdf
Stary 2011-01-08, 14:54   #3644
frais
Rozeznanie

Weronisia, ja sobie robię jogurty tak: naturalne słodzę słodzikiem i dodaję kroplę aromatu pomarańczowego, bądź cytrynowego albo i to i to! Wychodzi prawie, jak owocowy

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Cytat:
O! Nie słyszałam nawet o takim cukrze. Ciekawe czy go znajdę tu gdzie mieszkam Działanie przeczyszczające jak najbardziej u mnie wskazane, bo bardzo boję się zaparć.

--------------------
Jest polska księgarnia, ale zamówienie jest dość długo realizowane, a nie chciałam zwlekać z rozpoczęciem diety i póki bazuję na informacjach zaczerpniętych z netu.
Kupisz go słonko w sklepie ze zdrową żywnością na bank, a dla mnie sprowadza go pani z hurtowni w zwykłym, spożywczaku, gdzie mają taki malutki dział z żywnością dietetyczną, możesz też spróbować zamówić na necie, ale pamiętaj, żebyś się nie nadziała na chińszczyznę, szkoda, że nie mam oryginalnego opakowania, to bym fotkę wrzuciła, ale maj już go zamówiony, tak, że w przyszłym tygodniu powinien przyjść, to wrzucę!
Stary 2011-01-08, 14:55   #3645
SimplyDivine
Zakorzenienie

Albo mozna dodac zimny wywar z herbaty owocowej do jogurtu lub tez serka homogenizowanego. Dodac do tego rozpuszczona zelatyne i bedzie pianka owocowa. Albo wywar z herbaty zastapic syropem z Lidla - jest malinowy i wisniowy i nie ma w nim grama owocow czy cukru - sama chemia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-08, 14:59   #3646
frais
Rozeznanie

Weronisia, tu masz przepisy na wypieki i słodkości na zimno, dukanowe:
sernik z nutą kawową

* 1 kg sera białego wielokrotnie mielonego 3%
* 5-6 jajek
* 3 łyżki skrobi kukurydzianej
* łyżeczka proszku do pieczenia
* słodzik w proszku wg uznania (ja tłukę ok. 10-15 tabletek)
* aromat dowolny (u mnie wanilia lub śmietankowy)
* 2 łyżki kawy rozpuszczalnej i odrobina wrzątku do jej rozpuszczenia

Ser do miski. Dodać żółtka, skrobię kukurydzianą, słodzik pokruszony, łyżeczkę proszku.
W drugiej misce ubić białka na sztywno.
Masę serową na małym obrotach dokładnie mieszam. Dodaję łyżką pianę z białek. Mieszam delikatnie, aby masa puszysta pozostała.
Dodaję aromatu wg uznania. Odkładam ok. 1/4 - 1/3 masy.
Tą większą część przekładam do formy. Do odłożonej dodaję rozpuszczone w wodzie dwie łyżeczki kawy i mieszam.
Nakładam do formy na I masę. I w ten sposób powstaje sernik z kawową warstwą. Można także podzielić na 3 części, i do jednej z nich dodać także kakao, i warstwami wylewać, pyszne, polecam

Pianka z serka
1/2 kg serka homo (najlepiej tego z Lidla)
słodzik (wg uznania)
kilka kropel aromatu (wg uznania,waniliowy, rumowy, migdałowy)
1 jajko
2 solidne łyżki żelatyny

Żelatynę zalać odrobiną wody do napęcznienia i potem podgrzać do rozpuszczenia, żółtko oddzielić od białka i białko ubić, serek ubić ze słodzikiem, żółtkiem i aromatem,dodać żelatynę, dalej ubijać, delikatnie wmieszać pianę z białek i do lodówki! Czekać cierpliwie kilka godzin, do stężenia!
SMACZNEGO!!!
ps
Jajko najlepiej przed rozbiciem sparzyć wrzątkiem, aby mikroby z niego wygonić!
smacznego!!!
Stary 2011-01-08, 15:00   #3647
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Weronisia, ja sobie robię jogurty tak: naturalne słodzę słodzikiem i dodaję kroplę aromatu pomarańczowego, bądź cytrynowego albo i to i to! Wychodzi prawie, jak owocowy
Dzięki. Ja dziś zjadłam naturalną Activię z odrobiną słodzika i otrąb i była super. Tylko, że w składzie Activia ma mało białka a dużo węgli i nic z tego nie rozumiem. Chyba przerzucę się na najzwyklejszy jogurt, skoro można go słodzić.
A aromaty owocowe to skąd? Takie normalne jak do ciast? Czyli takie olejki? Czy o coś innego chodzi?
Cytat:
Napisane przez SimplyDivine Pokaż wiadomość
Nie wiem jak z calego surowego kuraka, ale z udek jest bardzo prosto. Podwazasz nozem z tej strony bez kosci, wsadzasz dlon pomiedzy mieso a skore i sciagasz Tylko nalezy pamietac zeby pozniej umyc miesko i sciagnac taki ''film'' co zostaje na miesie a jest czystym tluszczem. Zawsze mozesz upiec ze skora i potem upieczona sciagnac, ale wtedy strasznie kusi wiec odradzam

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

Weronisia - pierwsza strona tego watku jest zrodlem wielu informacji jak i miejscem gdzie sa linki do sciagniecia ksiazek Dukana po polsku jako plik pdf
Zgadza się. Od pierwszej strony zaczęłam
Skorzystałam z tłumaczenia i zrobiłam test, z którego wyszło, że mam 10 kg do zgubienia. Mojemu mężowi wyszło tyle samo.
Tylko, że ja mam uderzeniówkę 2 dni, a on 3.
Skopiowałam mnóstwo przepisów, wydrukowałam i już leżą w kuchni. Dziś już skorzystałam z kilku z nich. Muszę powiedzieć, że na razie wszystko mi smakuje

Zastanawiam się tylko, czy to dobrze jeść tyle jajek.
No bo najpierw jadłam jajecznicę (3jaka ), potem zrobiłam pastę z ryby wędzonej (w tym 4 jaja), upiekłam kajzerki (2 jajka) i tuńczykowe dyski (2 jajka). Trochę mnie te ilości przerażają.
Nie zjem wszystkiego na raz, bo to są porcje dla mnie i dla męża, ale i tak wydaje mi się, że to dużo.

A co do udek, to rozmrożę i jutro pobawię się w ściąganie skóry. Mam nadzieję, że za mocno się nie zeschnie podczas pieczenia. Ale wolę już te udka, bo mąż nie cierpi piersi, bo są suche. A tak udka nie wzgardzi
Stary 2011-01-08, 15:03   #3648
Paati89
Zakorzenienie

Cytat:
Książka bez problemu jest do ściągnięcia z internetu.
Niestety ale moim zdaniem nie ma sensu rozpoczynać diety bez tej książki. Jest tam wiele cennych uwag zawartych.
Na 1 stronie wątku masz wszystko opisane i z tego co pamiętam link do ściągnięcia ksiązki także jest

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Cytat:
Dzięki. Ja dziś zjadłam naturalną Activię z odrobiną słodzika i otrąb i była super. Tylko, że w składzie Activia ma mało białka a dużo węgli i nic z tego nie rozumiem. Chyba przerzucę się na najzwyklejszy jogurt, skoro można go słodzić.
A aromaty owocowe to skąd? Takie normalne jak do ciast? Czyli takie olejki? Czy o coś innego chodzi?

Zgadza się. Od pierwszej strony zaczęłam
Skorzystałam z tłumaczenia i zrobiłam test, z którego wyszło, że mam 10 kg do zgubienia. Mojemu mężowi wyszło tyle samo.
Tylko, że ja mam uderzeniówkę 2 dni, a on 3.
Skopiowałam mnóstwo przepisów, wydrukowałam i już leżą w kuchni. Dziś już skorzystałam z kilku z nich. Muszę powiedzieć, że na razie wszystko mi smakuje

Zastanawiam się tylko, czy to dobrze jeść tyle jajek.
No bo najpierw jadłam jajecznicę (3jaka ), potem zrobiłam pastę z ryby wędzonej (w tym 4 jaja), upiekłam kajzerki (2 jajka) i tuńczykowe dyski (2 jajka). Trochę mnie te ilości przerażają.
Nie zjem wszystkiego na raz, bo to są porcje dla mnie i dla męża, ale i tak wydaje mi się, że to dużo.

A co do udek, to rozmrożę i jutro pobawię się w ściąganie skóry. Mam nadzieję, że za mocno się nie zeschnie podczas pieczenia. Ale wolę już te udka, bo mąż nie cierpi piersi, bo są suche. A tak udka nie wzgardzi
Dlatego ja piękę kuraka w woreczku i jest soczysty Jeśli chcę go przyrumienić bardziej z wierzchu 15 min przed końcem pieczeniem rozcinam woreczek i dopiekam

Stary 2011-01-08, 15:07   #3649
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Albo mozna dodac zimny wywar z herbaty owocowej do jogurtu lub tez serka homogenizowanego. Dodac do tego rozpuszczona zelatyne i bedzie pianka owocowa. Albo wywar z herbaty zastapic syropem z Lidla - jest malinowy i wisniowy i nie ma w nim grama owocow czy cukru - sama chemia
No i wy też piszecie o tym syropie z Lidla.
To dziwne, ale w Niemczech czegoś takiego nie ma, mimo że Lidl pochodzi właśnie z Niemiec. Wczoraj przeszuakałam Lidla, a potem nawet spytałam się sprzedawcy i nic takiego nie posiadają Szkoda.
No to pozostaje spróbować z herbatą owocową.
Cytat:
Weronisia, tu masz przepisy na wypieki i słodkości na zimno, dukanowe:
Dzięki za przepisy. Już skopiowałam.
Ja na słodkie aż tak nie choruję. Ale raz na jakiś czas lubię sobie pojeść, więc przepisy się przydadzą jak najbardziej.

A tą książkę w PDF to też trzeba zapłacić. To ja już wolę normalną książkę, a nie jeszcze potem to drukować. Nie lubię czytać książek w kompie. Muszę ją normalnie zamówić.

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Cytat:
Dlatego ja piękę kuraka w woreczku i jest soczysty Jeśli chcę go przyrumienić bardziej z wierzchu 15 min przed końcem pieczeniem rozcinam woreczek i dopiekam
Aha! Czyli muszę jeszcze zakupić woreczki.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-08, 15:08   #3650
frais
Rozeznanie

Weronisia, ja daję zwykły aromat do ciast, podobnie robię sobie serki homo, daję słodzik i aromat waniliowy, śmietankowy, migdałowy, wg gustu
Stary 2011-01-08, 15:12   #3651
Paati89
Zakorzenienie

Weronisia przy ściąganiu ksiązki z neta wcale za nią nie trzeba płacić.
Ja tak ściągałam wszystkie części i jestem zadowolona.
Książki nie drukowałam bo brak drukarki ale w razie jakiś wątpliwości wracam do niej i podczytuje

Stary 2011-01-08, 15:14   #3652
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Weronisia, ja daję zwykły aromat do ciast, podobnie robię sobie serki homo, daję słodzik i aromat waniliowy, śmietankowy, migdałowy, wg gustu
O, to super. Ale te aromaty to chyba mogę dopiero od II fazy?
Cytat:
Weronisia przy ściąganiu ksiązki z neta wcale za nią nie trzeba płacić.
Ja tak ściągałam wszystkie części i jestem zadowolona.
Książki nie drukowałam bo brak drukarki ale w razie jakiś wątpliwości wracam do niej i podczytuje
No to może ściągnę, zanim przyjdzie zamówiona książka, to chociaż w kompie poczytam.
Stary 2011-01-08, 15:21   #3653
frais
Rozeznanie

Cytat:
Nie, możesz także w uderzeniówce, tylko nie przedłużaj I fazy, max do 5 dni, (znam takie mądre co po 10 dni miały), bo potem albo będzie zastój wagowy, ale nawet wzrost wagi, a tego przecież nie chcemy...
Stary 2011-01-08, 15:22   #3654
kasssikk19
Zadomowienie

ha tym razem ja zabłysnę pytaniem
nie mam dostepu do lidla bymmusiała jechać do innego miasta a wiem że będą wrzucali produkty linessa ...
jak wygląda skład tych produktów murzynków lodów i deserów kremowych ktoś mi mówił że są dozwolone ale ja póki składu nie zobaczę nie wierze i ne opłaca mi się jechać chodzi mi ne tylko o wegle tluszcz i bialka ale bardziej o to czy ma cukier make badz skrobie ziemniaczana lub inne niedozwolone składniki...
Stary 2011-01-08, 15:23   #3655
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, możesz także w uderzeniówce, tylko nie przedłużaj I fazy, max do 5 dni, (znam takie mądre co po 10 dni miały), bo potem albo będzie zastój wagowy, ale nawet wzrost wagi, a tego przecież nie chcemy...
HI hi nie mam zamiaru Zastanawiam się jak wytrzymam te 2 dni. Przedłużać nie będę.
Modlę się tylko, żeby mój mąż wytrzymał swoje 3 dni. Faceci, a przynajmniej mój szybko się zraża, albo tym bardziej jest głodny i nie umie walczyć.
Jak wytrzyma te 3 dni, to będzie sukces.

A więc lecę jeszcze raz do sklepu. Kupię te aromaty i więcej jogurtów, żeby mężowi dać
Stary 2011-01-08, 15:24   #3656
kasssikk19
Zadomowienie

Cytat:

No to może ściągnę, zanim przyjdzie zamówiona książka, to chociaż w kompie poczytam.
mam nadzieję że test robiłaś i wiesz ile ma trwac Twoja pierwsza faza ?
Stary 2011-01-08, 15:26   #3657
frais
Rozeznanie

Nie wiem, ja z Lidla tylko Piloski kupuję, serki i jogurty, zaprawę do napojów oraz wędzone udka... O tych produktach nie słyszałam...

Edytowane przez frais
Czas edycji: 2011-01-08 o 15:34
Stary 2011-01-08, 15:42   #3658
SimplyDivine
Zakorzenienie

Kasik tych murzynkow to ktos kiedys znalazl sklad w necie i sie okazalo, ze nie mozemy. Bo kalorii to owszem one maja malo, i sa bez cukru ale make mialy w skladzie no i z wafelkiem sa i polewa czekoladowa.

Weronisia a jak Wy na uderzeniowce jestescie to jak Ty chcesz kajzerki jesc? Bo do nich proszek do pieczenia przeciez idzie

Wzielam prysznic, wypeelingowalam sie kawa, wysmarowalam maslem kakaowym a teraz wciam serek kawowy
Stary 2011-01-08, 15:46   #3659
frais
Rozeznanie

Smacznego, a ja idę czystkę w szafie zrobić, wszystko ,co za duże pochować, baardzo głęboko pochować i...
więcej do tych ubrań nie wrócić no i zrobić sobie miejsce na nowe, czas pomyśleć o wiośnie!
będzie 63 - 62 (60???)
Od 26 lutego trwa faza III
Stary 2011-01-08, 15:51   #3660
kasssikk19
Zadomowienie

Cytat:
Kasik tych murzynkow to ktos kiedys znalazl sklad w necie i sie okazalo, ze nie mozemy. Bo kalorii to owszem one maja malo, i sa bez cukru ale make mialy w skladzie no i z wafelkiem sa i polewa czekoladowa.

Weronisia a jak Wy na uderzeniowce jestescie to jak Ty chcesz kajzerki jesc? Bo do nich proszek do pieczenia przeciez idzie

Wzielam prysznic, wypeelingowalam sie kawa, wysmarowalam maslem kakaowym a teraz wciam serek kawowy
tak myslalam bo osoba ktora mi o nic mowila zawsze woli sluchac forum niz ksiazki wiec nie wierzyam za bardzo.
moze robi takie kajzerki jak ja chlebek z kubka robie i nie dodaje proszku do pieczenia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości