Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 17 - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-10, 19:37   #3901
Veredise
Zakorzenienie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 17

maszynka do mięsa? ale nie mam pojęcia czy się uda...

Veredise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 19:45   #3902
Latina19
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Indios Pokaż wiadomość
od godziny 00:00:01 zaczyna się wielki powrót diety, a ja nie omieszkałam się nażreć dziś słodyczami tak na pożegnanie Kurczę moje spodnie sprzed 4 lat znów mają mi spadać z tyłka jak 2 miesiące temu a nie leżeć idealnie! o nie! (pomijam fakt, że 4 lata temu leżały na moim dupsku 3 razy gorzej niż teraz )

powiem szczerzę, że nawet się cieszę, że znów mam zapał, zdecydowanie lepiej się czułam będąc na diecie, bo nie męczył mnie żadne wyrzuty sumienia, Dukan sprawia, iż czuję się jak rusałka z lekkością podskakująca na zielonej łące (ale tylko jak przestrzegam jego zasad)
Ooo ja dziś ostatni dzień przed dietą. Też najedzona na zapas 2 budynie, schabowy z ziemniaczkami coca cola ojjj będziemy tęsknić no ale czego się nie robi mam nadzieję, że dam radę chociaż szczerze jestem nie cierpliwa i nie zachęca mnie pomysł schudnięcia w 3 mies. chciałabym oczywiśćie od razu oby moja waga leciała szybko w dół pozdrawiam proteinki
Stary 2011-01-10, 19:49   #3903
aiyyo
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Veredise Pokaż wiadomość
maszynka do mięsa? ale nie mam pojęcia czy się uda...
Tez myslalam, ale za malutkie drobinki do zmielenia. Sprobuje jutro takim blenderem kielichowym, tam jest tez nozyk, moze jakos sie uda zmielic
aiyyo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 19:53   #3904
pauledda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aiyyo Pokaż wiadomość
Mam do Was pytanko - chce jutro zrobic ciasto marchewkowe, ale czym najlepiej zmielic otreby? Niestety nie mam takiego zwyklego blendera co sie trzyma w rece, moze macie jakis inny sposob na zmielenie?
ja nie miele, popsol mi sie blender tylko ze te tutejsze otreby sa drobniejsze, moze dlatego nie musze mielic

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Latina19 Pokaż wiadomość
Ooo ja dziś ostatni dzień przed dietą. Też najedzona na zapas 2 budynie, schabowy z ziemniaczkami coca cola ojjj będziemy tęsknić no ale czego się nie robi mam nadzieję, że dam radę chociaż szczerze jestem nie cierpliwa i nie zachęca mnie pomysł schudnięcia w 3 mies. chciałabym oczywiśćie od razu oby moja waga leciała szybko w dół pozdrawiam proteinki
mozemy cole zero pic budynie dukanowe sa nie jest zle
I cel 70 kg - OSIAGNIETY!! zastoj
III faza - 04/03 - na razie..
II cel 68 kg
III cel 65 kg
pauledda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 20:15   #3905
Fenris
Czekam na Ragnarok

Ja też nie mielę otrębów. Daję do ciast i do wszystkiego normalne z torebki.

Ale mam ochotę na czekoladowy pudding, a został mi tylko waniliowy...
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 20:22   #3906
monichora
Raczkowanie

GG do monichora

Cytat:
Napisane przez bestyjazlaaa Pokaż wiadomość
Nie powinna robić już I fazy! I to jeszcze 10 dni
No właśnie też mi się tak wydaje...

A jak jest z miodem? No i znalazłam w Kauflandzie taki słodzik gdzie nie ma ani aspartamu ani fruktozy, jest- cyklaminian sodu, substancje słodzące, cytrynian sodu i inne (za słabe zdjęcia zrobiłam i nie widzę)

Poza tym dzisiaj miałam zaliczenie na uczelni i po raz pierwszy od świąt widziałam się z moimi dziewczynami i powiedziały mi że schudłam chociaż ja czuję że akurat teraz przybyłam....
monichora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 20:23   #3907
Indios
Raczkowanie

Cytat:
Dobra, to jesteśmy razem! od jutra się meldujemy i wybijamy z głowy ewentualne grzechy!
a te 3 miechy to uwierz, szybko zlecą natomiast efekty diety są już widoczne po kilku pierwszych dniach tak było przynajmniej u mnie
ile masz do zgubienia?

edit: a z Coli wcale nie musisz rezygnować! wystarczy, że na light się przerzucisz, ja to non stop chlałam mój rarytasek heheh
najpotężniejsi z nich myślą o władzy nad galaktyką...

Edytowane przez Indios
Czas edycji: 2011-01-10 o 20:24
Indios jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-10, 20:32   #3908
achilla
Raczkowanie

Ja wpadam sie na szybko przywitac - mnostwo mam pracy ostatnio i malo czasu na forum i triumfalnie obwieszczam, ze zmienilam wlasnie podpis z -26 na -27 i zywie gleboka nadzieje, ze jutro nie bebde musiala cofnac zmiany

Pauledo - marchewkowe super!!! Dzieki jeszcze raz za przepis.

Cytat:
Napisane przez Fenris Pokaż wiadomość

Dodaj lyzeczke kakao

achilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 20:35   #3909
frais
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Fenris Pokaż wiadomość

Kakao do waniliowego dodaj! Witam wieczorkiem!
będzie 63 - 62 (60???)
Od 26 lutego trwa faza III
frais jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 20:49   #3910
zakrecoOona
Zakorzenienie

Witajcie dziewczyny !

Dołączam od dziś do Waszego grona Pierwszy dzień już prawie za mną, jest ciężko, ale wszelki głód zabijam wodą i serkiem wiejskim. Mam nadzieję, że waga szybko poleci w dół, zależy mi na zgubieniu ok. 4 kg - liczę, że faza uderzeniowa zajmie mi do 5 dni.

Pozdrawiam gorąco !
zakrecoOona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 20:53   #3911
frais
Rozeznanie

Zakręcona, mięcho jedz, a nie serki wiejskie,mięcho jest bardziej wskazane na dukanie, szybciej się chudnie i nie przesadzaj z I fazą, maż mało do zrzucenia, mogą być zastoje, zrobiłaś test?
będzie 63 - 62 (60???)

Edytowane przez frais
Czas edycji: 2011-01-10 o 20:56
Stary 2011-01-10, 20:59   #3912
zakrecoOona
Zakorzenienie

Jeśli chodzi o mięso, to jedyne co mi smakuje to gotowana pierś z kurczaka i to przynajmniej raz dziennie będę starała się jeść. A po drodze jeszcze makrela. Test robiłam, jednak wg niego mam prawidłową wagę, jednak chciałabym trochę schudnąć dla lepszego samopoczucia - wrócić do wagi sprzed wakacji. Mam nadzieje, że faza I będzie trwała jak najkrócej.
zakrecoOona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 21:00   #3913
Latina19
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Indios Pokaż wiadomość
Dobra, to jesteśmy razem! od jutra się meldujemy i wybijamy z głowy ewentualne grzechy!
a te 3 miechy to uwierz, szybko zlecą natomiast efekty diety są już widoczne po kilku pierwszych dniach tak było przynajmniej u mnie
ile masz do zgubienia?

edit: a z Coli wcale nie musisz rezygnować! wystarczy, że na light się przerzucisz, ja to non stop chlałam mój rarytasek heheh
no to świetnie, cieszę się bardzo
do zgubienia mam według testu 10 kg, ale wolałabym więcej
No tak wiem wiem light, ale to nie to samo napewno o wiele lepiej będzie smakować po odstawieniu typowej Coli
już się nie mogę doczekać efektów
już upiekłam chlebek, jutro mam w planie jajka na miękko na śniadanie, na drugie śniadanko chlebek + serek wiejski, na obiad kurczaka w jogurcie z chilli i curry tylko na kolacje 0 pomysłów
Stary 2011-01-10, 21:01   #3914
MrsVargas
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Piękny wynik!
\

Dziękuję Emilio byłaś i jesteś dla mnie wzorem do naśladowania
MrsVargas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 21:13   #3915
frais
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zakrecoOona Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o mięso, to jedyne co mi smakuje to gotowana pierś z kurczaka i to przynajmniej raz dziennie będę starała się jeść. A po drodze jeszcze makrela. Test robiłam, jednak wg niego mam prawidłową wagę, jednak chciałabym trochę schudnąć dla lepszego samopoczucia - wrócić do wagi sprzed wakacji. Mam nadzieje, że faza I będzie trwała jak najkrócej.
Nie rób więcej jak 2-3 dni, a potem... powodzenia Ci życzę, mimo prawidłowej wagi

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Ja już się pożegnam, miałam ciężki dzień w pracy i potem jeszcze dukumentację w domu do pracy robiłam! Mówię więc - dobranoc!

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Ja już się pożegnam, miałam ciężki dzień w pracy i potem jeszcze dukumentację w domu do pracy robiłam! Mówię więc - dobranoc!

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Kurde, coś mi kompek wariuje, po dwa razy posty wysyła! Szok!
będzie 63 - 62 (60???)
Stary 2011-01-10, 21:27   #3916
pauledda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez achilla Pokaż wiadomość
Ja wpadam sie na szybko przywitac - mnostwo mam pracy ostatnio i malo czasu na forum i triumfalnie obwieszczam, ze zmienilam wlasnie podpis z -26 na -27 i zywie gleboka nadzieje, ze jutro nie bebde musiala cofnac zmiany

Pauledo - marchewkowe super!!! Dzieki jeszcze raz za przepis.
gratuluje spadeczku ciesze sie ze ciasto wyszlo i smakowalo ja tez je uwielbiam

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Cytat:
Napisane przez zakrecoOona Pokaż wiadomość
pocwicz troche a nie za dukana sie zabieraj...
podczas tej diety trzeba duzo jesc a nie zapijac woda.
ja mam do zrzucenia prawie 20 kg i mialam 3 dni U a ty przy 4 chcesz zrobic 5. to jest dieta dla otylych a nie dla chudych ktorzy chca sobie samopoczucie poprawic.

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Cytat:
no to świetnie, cieszę się bardzo
do zgubienia mam według testu 10 kg, ale wolałabym więcej
No tak wiem wiem light, ale to nie to samo napewno o wiele lepiej będzie smakować po odstawieniu typowej Coli
już się nie mogę doczekać efektów
już upiekłam chlebek, jutro mam w planie jajka na miękko na śniadanie, na drugie śniadanko chlebek + serek wiejski, na obiad kurczaka w jogurcie z chilli i curry tylko na kolacje 0 pomysłów
bedzie ci smakowac, zobaczysz... jak bedziesz na glodzie to nie poczujesz roznicy
jeszcze jedno wydaje mi sie ze jakos malo wcinasz... dieta ma miec okolo 1500 Kcal, wtedy szybciej chudniemy
II cel 68 kg
III cel 65 kg
Stary 2011-01-10, 21:45   #3917
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

hejka
miło, że co poniektóre kojarzą mnie z szafy, aczkolwiek nie wiem czy to dobrze, czy to źle

tak piszecie o tym cieście marchewkowym mnie nie wyszło...nie wiem czemu trzymałam je 1,5h w piekarniku a i tak jest surowe dajcie mi jakiś lepszy przepis, bo ten zaczerpnęłam z wujka googla

w ogóle miałam dzis kulinarny dzień korzystając z tego, że mam teraz PW musiałam cos wykombinować z tym bakłażanem i papryką i tak oto zrobiłam dziś żarcie na 4nastepne dni

-lody nutellowe sa w zamrażalniku, czekają na jutro podziele się z TŻ a co mi tam

-ciasto marchewkowe, ktore jak już wiecie nie wyszło

-wołowinka na ostro z papryką i sosem pomidorowym super wyszła i mega łatwy przepis (0,5kg mielonej wołowiny dusić z dwoma pokrojonymi w kosteczkę paprykami z dowolnymi przyprawmi, ja akurat dodałam gyrosa bo nie miałam nic innego , a na koniec dodać do tego sos pomidorowy zrobiony z jogurtu, przecieru, bazyli i soli), wyszło pycha!!

-zapiekanka z kurczakiem, bakłażanem i jajkiem

a co najlepsze nie jadłam dziś kolacji i zupełnie o tym zapomniałam bo gotując tu coś skubnęłam, tam coś skubnęłam no i głód nie przyszedł ale za to jakie pyszne jedzonko w najblizszych dniach będzie, mniam

jutro rano do roboty trzeba iść ale mam nadzieje, że rano poprawi mi humor owsianka z otrab oczywiście ale jutrzejszego obiadu i deseru to juz sie doczekac nie moge

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

a teraz musze iśc pozmywać, to co nabrudziłam

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 21:51   #3918
Latina19
Raczkowanie

[/COLOR]
bedzie ci smakowac, zobaczysz... jak bedziesz na glodzie to nie poczujesz roznicy
jeszcze jedno wydaje mi sie ze jakos malo wcinasz... dieta ma miec okolo 1500 Kcal, wtedy szybciej chudniemy [/QUOTE]

szczerze mam 0 pomysłów chyba nie jestem taka twórcza jak wy oczywiście czytam przepisy, ale z Dukanowego jedzonka mam w lodówce tylko serek wiejski, jogurt grecki, serek homogenizowany, pierś z kurczaka, musztarde no i oczywiście otręby Książke musiałam oddać bo pożyczyłam od koleżanki która sama jest na diecie więc nawet nie mam jak skorzystać z podpowiedzi
Stary 2011-01-10, 21:54   #3919
Fenris
Czekam na Ragnarok

Ja mam do zrzucenia 19kg, Dukanowy test wyliczył mi 12,3kg i przy tych 12,3kg wyszło 4 dni uderzeniówki.

Puddingu jednak nie zrobiłam Od wczoraj mam fazę na jajecznicę ze szczypiorkiem i bym jadła i jadła

A tak w ogóle to się Wam poskarżę, że mojej mamie tak smakuje babka piaskowa, że ciągle mi ją podskubuje. Zrobiłam wczoraj dwie babki (na 4 dni), wzięłam dziś połowę jednej do pracy. Wracam - drugiej połowy nie ma. Patrzę wieczorem - druga babka jest cała oskubana palcami
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 21:58   #3920
achilla
Raczkowanie

Cytat:
[/COLOR]
Książke musiałam oddać bo pożyczyłam od koleżanki która sama jest na diecie więc nawet nie mam jak skorzystać z podpowiedzi
Zerknij na 1-sza strone watku, tam sa linki do sciagniecia pdf-ow ksiazki. Tym sposobem bedziesz ja zawsze miala w komputerze

achilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 22:04   #3921
monichora
Raczkowanie

GG do monichora

Czy ktoś mi odpowie?????????????????? ?????????????????
znalazłam w Kauflandzie taki słodzik gdzie nie ma ani aspartamu ani fruktozy, jest- cyklaminian sodu, substancje słodzące, cytrynian sodu i inne (za słabe zdjęcia zrobiłam i nie widzę) czy to jest coś dobrego?
Stary 2011-01-10, 22:14   #3922
pauledda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
hejka
miło, że co poniektóre kojarzą mnie z szafy, aczkolwiek nie wiem czy to dobrze, czy to źle

tak piszecie o tym cieście marchewkowym mnie nie wyszło...nie wiem czemu trzymałam je 1,5h w piekarniku a i tak jest surowe dajcie mi jakiś lepszy przepis, bo ten zaczerpnęłam z wujka googla

w ogóle miałam dzis kulinarny dzień korzystając z tego, że mam teraz PW musiałam cos wykombinować z tym bakłażanem i papryką i tak oto zrobiłam dziś żarcie na 4nastepne dni

-lody nutellowe sa w zamrażalniku, czekają na jutro podziele się z TŻ a co mi tam

-ciasto marchewkowe, ktore jak już wiecie nie wyszło

-wołowinka na ostro z papryką i sosem pomidorowym super wyszła i mega łatwy przepis (0,5kg mielonej wołowiny dusić z dwoma pokrojonymi w kosteczkę paprykami z dowolnymi przyprawmi, ja akurat dodałam gyrosa bo nie miałam nic innego , a na koniec dodać do tego sos pomidorowy zrobiony z jogurtu, przecieru, bazyli i soli), wyszło pycha!!

-zapiekanka z kurczakiem, bakłażanem i jajkiem

a co najlepsze nie jadłam dziś kolacji i zupełnie o tym zapomniałam bo gotując tu coś skubnęłam, tam coś skubnęłam no i głód nie przyszedł ale za to jakie pyszne jedzonko w najblizszych dniach będzie, mniam

jutro rano do roboty trzeba iść ale mam nadzieje, że rano poprawi mi humor owsianka z otrab oczywiście ale jutrzejszego obiadu i deseru to juz sie doczekac nie moge

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

a teraz musze iśc pozmywać, to co nabrudziłam
wielu dziewczynom nie wychodzi.. sprobuj z tego przepisu, mi wyszlo za pierwszym razem..
http://dukan.blox.pl/2010/10/Ciasto-marchewkowe.html

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

Cytat:

szczerze mam 0 pomysłów chyba nie jestem taka twórcza jak wy oczywiście czytam przepisy, ale z Dukanowego jedzonka mam w lodówce tylko serek wiejski, jogurt grecki, serek homogenizowany, pierś z kurczaka, musztarde no i oczywiście otręby Książke musiałam oddać bo pożyczyłam od koleżanki która sama jest na diecie więc nawet nie mam jak skorzystać z podpowiedzi
proponuje zebys jutro wybrala sie na zakupy kup swoje ulubione potrawy... wolowine, lososia wedzonego, watrobke, mieso mielone... to co uwielbiasz... rosol mozesz zrobic... z tego co masz w lodowce nie wiele mozna wykabinowac, ale nie mozesz jechac na samym nabiale powodzenia
II cel 68 kg
III cel 65 kg
Stary 2011-01-10, 22:18   #3923
martasdz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monichora Pokaż wiadomość
znalazłam w Kauflandzie taki słodzik gdzie nie ma ani aspartamu ani fruktozy, jest- cyklaminian sodu, substancje słodzące, cytrynian sodu i inne (za słabe zdjęcia zrobiłam i nie widzę) czy to jest coś dobrego?
mówisz może o Sussinie? jeśli jest to taki w wysokim słoiczku (w proszku) z niebieską zakrętką to jest ok, super do pieczenia i ogólnie do wszystkiego
ja go mam i używam, ale tak samo mam z Kaufl słodzik w tabletkach, niebieskie opakowanie "do wyciskania", też jest spoko
martasdz jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-10, 22:18   #3924
pauledda
Rozeznanie

Cytat:
a co to znaczy cos dobrego
slodzik to sama chemia, kazdy ma inny sklad, te co maja aspartam nie nadaja sie do "obrobki" termiczej poniewaz staja sie trujace.. moza je uzywac do herbaty i kawy lub do zimnych deserow. reszta slodzikow mozna uzywac takze do piecznenia
II cel 68 kg
III cel 65 kg
Stary 2011-01-10, 22:21   #3925
bestyjazlaaa
Raczkowanie

GG do bestyjazlaaa

Cytat:

ja mam słodzik na cyklaminianie ale z Lidla, nazywa się Cologran i jest ok, nadaje się do pieczenia. Więc ten chyba też będzie w porządku.

Ja dzisiaj pół dnia spędziłam w kuchni Naszło mnie na robienie chlebka, więc na śniadanie będzie kanapka z szyneczką i pomidorem (mmm...) Na jutrzejsze zajęcia zrobiłam sobie mini serniczki - wyszły pycha. A na obiad na jutro mam kuraka w sosie a'la bolońskim To sobie jutro pojem. A rano nie będę wchodzić na wagę, bo wiem, że będzie wzrost, bo się nażarłam dzisiaj kiszonej kapuchy. Tak za mną od kilku dni chodziła, że dzisiaj zaszalałam

Edytowane przez bestyjazlaaa
Czas edycji: 2011-01-10 o 22:25
bestyjazlaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 22:27   #3926
maimeri
Raczkowanie

Wrrr znowu mi się pomieszało 8/ Czy mazeinę można stosować w fazie uderzeniowej? A jeśli tak, to w jakich ilościach? Szukam przepisów dla poszczególnych faz i jestem zdezorientowana, bo np. przepis na biszkopt (jajka, mazeina, słodzik, proszek do p. i sól) - jest podpisany jako przepis dla fazy naprzemiennej. Tymczasem w tabeli przypraw i dodatków dla fazy 1 jest jak byk: "skrobia kukurydziana - dozwolona"... Więc co w tym przepisie sprawia, że jest on dla fazy naprzemiennej, anie uderzeniowej?..
Stary 2011-01-10, 22:36   #3927
pauledda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez maimeri Pokaż wiadomość
Wrrr znowu mi się pomieszało 8/ Czy mazeinę można stosować w fazie uderzeniowej? A jeśli tak, to w jakich ilościach? Szukam przepisów dla poszczególnych faz i jestem zdezorientowana, bo np. przepis na biszkopt (jajka, mazeina, słodzik, proszek do p. i sól) - jest podpisany jako przepis dla fazy naprzemiennej. Tymczasem w tabeli przypraw i dodatków dla fazy 1 jest jak byk: "skrobia kukurydziana - dozwolona"... Więc co w tym przepisie sprawia, że jest on dla fazy naprzemiennej, anie uderzeniowej?..
proszek do pieczenia
II cel 68 kg
III cel 65 kg
Stary 2011-01-10, 22:59   #3928
monichora
Raczkowanie

GG do monichora

Cytat:
Napisane przez martasdz Pokaż wiadomość
mówisz może o Sussinie? jeśli jest to taki w wysokim słoiczku (w proszku) z niebieską zakrętką to jest ok, super do pieczenia i ogólnie do wszystkiego
ja go mam i używam, ale tak samo mam z Kaufl słodzik w tabletkach, niebieskie opakowanie "do wyciskania", też jest spoko
Dziękuje Ci bardzo, właśnie o ten mi chodzi, ma niebieskie opakowanie i jest wysoki. Starałam sie zrobić zdjęcia składu żeby sie Was zapytać czy to cos dozwolonego. Jeszcze raz bardzo dziękuje.

Cytat:
Napisane przez pauledda Pokaż wiadomość
a co to znaczy cos dobrego
slodzik to sama chemia, kazdy ma inny sklad, te co maja aspartam nie nadaja sie do "obrobki" termiczej poniewaz staja sie trujace.. moza je uzywac do herbaty i kawy lub do zimnych deserow. reszta slodzikow mozna uzywac takze do piecznenia
Chodziło mi o to czy jest to dozwolone
Stary 2011-01-10, 23:21   #3929
SunnyGirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SimplyDivine Pokaż wiadomość
Ja pije owocowe, ale to tak raz na jakis czas. Napewno lepsze sa te aromatyzowane a nie te z suszu - czyli lepiej torebkowe jak sypane

Moze nie muffinki , ale otrebowe ciasteczka -
3 lyzki otrab owsianych, 1 jajko, 3/4 lyzeczki proszku do pieczenia, kakao/kawa/cynamon/aromat zalezy na co mamy ochote no i slodzik do smaku. Mieszamy wszystko razem, wykladamy lyzka na blache wylozona papierem do pieczenia i pieczemy 15-20 minut w 180*C
dzięki za odpowiedź trochę się martwiłam
Nie ma odwrotu z drogi obranej
wierność do końca i tak będzie.
Amen.
Mój ukochany M.
Razem od 8.08.10
licencjat
08.2011-Dziadek[*]
02.2012-Ciocia[*]
SunnyGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 23:36   #3930
martasdz
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuje Ci bardzo, właśnie o ten mi chodzi, ma niebieskie opakowanie i jest wysoki. Starałam sie zrobić zdjęcia składu żeby sie Was zapytać czy to cos dozwolonego. Jeszcze raz bardzo dziękuje.
proszę
ja od początku używałam tylko Sussiny, ale teraz, niedawno, zakupiłam też tego w tabletkach, bo jednak taniej wychodzi od Sussiny i jest bardziej "wydajny"
martasdz jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości