|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3931 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 14
Cytat:
a może to od ćwiczeń mięsnie Ci rosną? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3932 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Cytat:
2 jajka + makrela serek wiejski + jajko 2 filety z łososia smażone na teflonie serek wiejski 3 babeczki serowe 1 filet z łososia + trochę twarogu Dla Ciebie to pewnie "kosmiczna" ilość jedzenia, ale jak widać po moim podpisie chudnę jedząc tyle, a czasem jeszcze więcej |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3933 |
Zadomowienie
|
lioli pozwoliłam sobie policzyć ile kalorii ma Twój jadłospis i zakładając średnie porcje tych produktów wychodzi mi to jakieś 800 kcal. A ćwicząc intensywnie codziennie potrzebujesz ok. 1500-1700 ( żeby ok 1 kg tygodniowo chudnąć ).
Oczywiście wartości orientacyjne, bo nie znam ani dokładnych wielkości porcji ani Twoich wymiarów itd.. ale nakreślają problemdość dobrze.
Edytowane przez eifersucht Czas edycji: 2010-08-24 o 21:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#3934 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() dobrej nocy i owocnych spadeczków ![]()
#3935 |
Raczkowanie
|
podam Ci co jadlam przed wczoraj na PP. nie podaje konkretnych posilkow bo jem bardzo czesto malymi porcjami.
chlebek dukanowy z wedlina serek homo z kawa i slodzikiem dwie pieczone nozki z kurczaka (te paleczki, bez udka) pampuchy serowe lody dukanowe kotlet z miesa mielonego zrobilam sobie tez bezy i zarlam je przez caly wieczor dwa jajka faszerowane i na koniec znowu pan sernik duzo wody, okolo litra pepsi light, ze dwie herbaty juz nie patrzcie na to ile lakoci, mialam po tym spadek XD ale to byl jeden z tych dni z zoladkiem bez dna. tak czy siak, porownaj sobie ile ja zjadlam a ile Ty zjadasz. to nie jest glodowka, kalorycznie musisz wyjsc powyzej 1000.. a we wszystkim co tu jadlam mialam serki, trwarozki i jajka tyle ze w ciekawszej postaci. zjadlam tez troche miesa - to wszystko jest wazne! a dzis na warzywkach apetyt juz normalny wiec zjadlam: serek homo z kawa jajecznica na szynce i pomidorach z cebulka chlebek dukanowy z wedlina cala papryka w paseczkach do chrupania w pracy pan sernik kotlet mielony dwie marchewki szklanka maslanki z sokiem z lidla (szczerze mowiac nie wiem czy wolno nam maslanke, ale raz tak sobie kupilam. mozna? ![]() i jeszcze mroza mi sie lody, chociaz pewnie ich juz nie zjem, spac mi sie chce ;c tak czy siak - nie katuj sie 3 posilkami dziennie, jedz jak najczesciej a malymi porcjami. ps. malo dzis tych warzyw zjadlam ale jakos mi sie nie chcialo kompletnie~~ |
![]() ![]() |
![]() |
#3936 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
serek ok. 120 mała pierś to max 150 kcal jogurt nie więcej niz 200 Otręby 3 łyzki ok 70 kcal Na diecie 500 kcal można się co najwyżej do grobu wpędzić, a nie trwale i zdrowo schudnąć |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3937 |
BAN stały
|
ja ogolnie tez mam problem zjedzieniem, w ciagu dnia za chiny ludowe nie wcisne w siebie 1500kcal niemam nawet czasu na to zeby tyle zjesc,a nawet jak zjem to pozniej mam wyrzuty sumienia chodze nadeta jak slon to nie jest takie proste wbrew pozorom ja dzisiaj zjadlam:
-3 lyzki otreb pol szklanki mleka z 1 tabletka slodzika -kawa -jogurt naturalny 1.5% tluszczu -2 udka kuraka gotowane + sosik czosnkowy -150g twarogu -galaretke -2 jajka na twardo do tego cholernie duzo pije mysle ze dzisiaj ze 3 litry w tym cola, kawa, herbata czy woda ![]() i bylam i jestem mega najedzona nawet przez chwile nie pomyslalam o jedzieniu ![]() Edytowane przez mirkaaa Czas edycji: 2010-08-24 o 21:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#3938 |
Zadomowienie
|
Policzyłam nieco więcej za serek i pierś, ale no cóż - 500 czy 800 - to i tak zdecydowanie zbyt mało.
#3939 |
Raczkowanie
|
czytam co tu piszecie o swoich jadłospisach i az mi wstyd ze tyle wpieprzam XD
a wlasnie, a propos ograniczenia bialka - ktos mi przypomni ile dziennie mozemy zjesc? bo chyba bylo cos takiego? tzn chodzi mi o serki jogurty itp |
![]() ![]() |
![]() |
#3940 |
Zadomowienie
|
dziewczęta moje, możemy pić jogurty Jovi 0% i kefiry z biedronki 0%? bo od poniedziałku zaczynam pracę, na tygodniu będę pracować 3-4 godziny wieczorem, planuję jeść przed wyjściem ale w czasie pracy przydałaby się jakaś przekąska, coś czym mogę zapełnić trochę żołądek i dodać sobie energii...
![]() ja dziś zjadłam (PP): - porcję placków otrębowych z 4 plastrami szynki (kanapki takie ![]() - pół galaretki z soku lidlowskiego - średnią pierś z kurczaka w przyprawach+jajko sadzone - nutellkę ![]() - jajecznicę z 3 jajek - wieśniaka ze słodzikiem i odrobiną kakao do tego piłam wodę, kawę, herbatę, colę zero. o! ![]()
![]() ![]() szczęśliwa mężatka od 3.09.11 ![]() zapraszam na mój blog o tematyce urodowej - http://merczens.blogspot.com Edytowane przez zlotqo Czas edycji: 2010-08-24 o 21:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#3941 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3942 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja osobiscie nawet nie wiem jakie to jogurty ![]() ![]() chociaz.. teraz i tak mam jogurty - z sokiem z lidla!XD ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3943 |
Raczkowanie
|
Sparta jeżeli chodzi o wycinanie migdałków to ja miałam zabieg jakieś 2 lata temu i powiem Ci, że nie będziesz miała problemu z połknięciem pomidorka, bo po prostu przez tydzień nie będziesz mogła go jeść
![]() ![]() Tak wogóle to wydaje mi się, że to ten zabieg przyczynił się do mojej nadwagi. Co prawda nigdy nie byłam szczuplutka, ale przez 3 dni nie mogłam nic jeść (dzień przed zabiegiem, w dniu zabiegu i następnego), a potem tylko te serki, więc jak już zaczęłam jeść normalnie to bardzo szybko wróciło to co przez ten czas spadło i to z dużą nawiązką. Ale teraz Dukam już ponad miesiąc i uda się, musi ![]() Miałam już tego tematu nie poruszać, ale nie daje mi to spokoju. Też jestem kasjerką i wiem jak to jest. twinplus - ja na miejscu tej kasjerki przyjęłabym tą kartę, ale różnie to bywa, może ona była nowa i bała się podpaść dyrektorowi? Głupia sytuacja, mogło się obyć bez awantury, ale wiem też, że zazwyczaj "starsze" kasjerki bardzo nerwowo traktują klientów. Także sprawa do dogadania, ale jeśli chodzi o wypowiedź xal to ja też bym nie przyjęła Twojej karty. Przecież to jest Wasza decyzja, ze wzięliście kartę w tym banku, to że Wy musicie robić tą kartą zakupy itd. to przecież nie jest wina kasjera. Dlaczego ktoś ma płacić za to, że Ty akurat robisz zakupy, i to jeszcze kartą w zasadzie obcej osoby, bo to nawet nie jest Twój mąż. No nie wiem, dla mnie to jest jakaś paranoja... Chciałabym jeszcze powiedzieć, że pracuję jako kasjerka tymczasowo, więc nie bronię zaciekle wszystkich moich "koleżanek z pracy", ale takie sytuacje po prostu są niepotrzebne. Ty masz swoją pracę i nie lubisz też napewno jakichś chorych sytuacji, ja też ich unikam, ale nie chce wylecieć z pracy za to, że komuś się coś nie podoba i ma inne zdanie, bo takie są przepisy a nie inne. Ty akurat jesteś uczciwą osobą, bo płacisz kartą swojego TŻ, a jakby się okazało że przyszła jakaś kobieta, mówiła tak samo jak Ty, a się okazało że jest jakąś naciągaczką i właśnie wydaje kasę jakiegoś "niby swojego" faceta? Przepraszam za tak długi post, ale czasem drażni mnie to jacy niemili są ludzie. Ja też jestem człowiekiem i też należy mi się normalne traktowanie, a nie krzyki i awantury najczęściej spowodowane nie z mojej winy. |
![]() ![]() |
![]() |
#3944 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
--- juz sie doczytalam, bol w dole plecow. w takim razie moje nerki na razie maja sie dobrze ;o ale, ale, pamietam o tym ze trzeba o nie dbac i pije jak najwiecej sie da. tak jak juz pisalam, czasem i 3-4l dziennie. pobolewa mnie za to cos jakby watraba, ale nie moge skumac dlaczego - ani nie jem tlustosci, ani nie pije alkoholu, czasem jednak dostaje jakiegos bolu wlasnie w prawej gornej czesci brzucha. zaczelam sie zastanawiac czy to nie slodzik, albo moje tabletki - jeszcze nie skonczylam tego zelaza i calej reszty suplementow. Edytowane przez songoma Czas edycji: 2010-08-24 o 21:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3945 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3946 |
Przyczajenie
|
może ja mam jakieś wypaczone pojęcie o dietach ale mój żołądek tego nie zmieściłby... dzisiaj jedną pierś z kurczaka ledwo tam wcisnęłam i w efekcie ból brzucha ;/ mówicie o jogurtach, mam odnośnie tego pytanie bo właśnie nie wiem jak z nimi jest, czy np jogobella jagodowa jest ok czy nie na PP ?? bo moja koleżanka na tej diecie w 2 miesiące ponad 10 kg spadła a ja w drugą stronę ;/ wiem ze ona owocowe jogurty jadła na PP i jeżeli u Was też jest ok to chętnie do jagód bym wróciła bo marzę o nich...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3947 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
na II fazie diety nie można żadnych owoców jeść... jogurtów owocowych też. chyba że nie mają kawałków owoców, czy coś. songoma Jovi 0% nie mają chyba owoców, to są pitne jogurty więc mają raczej coś w rodzaju "wkładu". tak mi się wydaje. są dostępne w storkrotce, w 4 smakach. ja piłam jak na razie jeden waniliowy. co do nerek, cierpiałam w wieku lat 16 na kamicę nerkową i nikomu nie życzę bólu... na szczęście wypłukali wszystko ze mnie ![]() ![]() jak tak czytam siebie to ja jestem chodzącą chorobą, jak nie korzonki, to nerki, to kręgosłup, to żołądek ![]()
![]() |
#3948 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
pomysl co by bylo jakbys przeszla na 3 i MUSIALA, bo to wymog, zrobic sobie uczte - co bys zmiescila? nie wiem co poradzic na to, nie wiem jak to odwrocic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3949 |
Rozeznanie
|
Pracuję i podczytuję Was, ale już padam. Jutro poczytam dokładniej. Dobrej nocki, Szczypiorki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3950 |
Zadomowienie
|
ja dzisiaj nie mam weny, nie mogę się skupić. odpuszczam sobie, idę spać. wstanę z rana, pójdę po mięsko i inne pyszności
![]() dobrej nocy chudzinki. i muszą wizualizację zrobić bo nigdy tych 71 nie zobaczę. prosze tylko o 500g!!! ![]() ![]()
#3951 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() twinsplus WOW! gratuluje! Cytat:
Edytowane przez adrijah Czas edycji: 2010-08-24 o 23:24 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3952 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja juz zmykam do spanka, wlasnie zrobilam sobie zakupy na ebayu (kosmetyczne oczywiscie) kupilam sobie palete cieni firmy sleek, ma fajne recenzje na KWC no i ciasteczko25 ![]() dukanoc dziewczyny ![]()
![]() |
#3953 |
Raczkowanie
|
Jupiiii!
Waga pokazała kolejne 400g mniej cielska! 73,8 to już dawno nie widziałam!!!!!!!
#3954 |
Raczkowanie
Lokalizacja: sercem w Dalmacji :) a ciałkiem gdzie Hitler i Stalin zrobili co swoje...
|
Bry
![]() mi waga pokazała o 400g więcej ![]() ![]() ![]() ![]()
moje Motto: jestem piękna, zgrabna, mądra, zaje***ta i mogę w życiu wszystko!!!! czas w to uwierzyć ![]() Edytowane przez wiewiorka07 Czas edycji: 2010-08-25 o 07:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#3955 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja zaczłam dietą 09.08 z wagą 77,6kg Dziś waga pokazała równe - 5 kg czyli 72,6 kg ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3956 |
Przyczajenie
|
Ja spadeczek o 0,900
![]() ![]()
#3957 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Duk Duk U mnie to samo co wczoraj, waga stoi, jutro @ zobaczymy czy będzie ![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3958 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
tymbardziej, ze zaczynalysmy chyba jakos razem a ja zostalam daleko w tyle.... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3959 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() dzisiaj minimalny spadek - 200 ale mam 50 dni na dukanie oczywiście liczę tez moje wakacje i wesele czyli około 8 dni mega grzeszenia ![]() ![]() a więc dzisiaj był dzień mierzenia i mam w pasie - 5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() gratuluję wszystkich spadeczków ... a i wychodzi że ja to głodomor jednak jestem wyhhh
#3960 |
Zadomowienie
|
Bry ;]
Było tak pięknie i się rypło ![]() ![]() Piłam dziś pierwszy raz w życiu aloes, bo mi ktoś ![]() ![]() W ogóle powiem Wam że wczoraj miałam sesję z depilatorem i po oskubaniu 1,5 nogi zwiędłam dosłownie i odłożyłam to na "kiedy indziej" ![]() twinsplus1 normalnie bombowa z Ciebie teraz szprycha ![]() ![]() ![]() ![]() sinioritag,anndziax, Ania1367 gratki laseczki ![]() wiewiorka07 że tak powiem, witaj w klubie...ale nie damy się! ![]() Achika co do grouponu to nie ma żadnych kar, płacisz za jedno, a nawet jak zapłacisz i nie wykorzystasz to kasę zwracają ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:53.