Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 8 - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-22, 14:40   #3991
loles92
Raczkowanie

GG do loles92 Send a message via Skype™ to loles92
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 8

mam dwa pytanka:
czy można żołądki drobiowe,
i czy można kawę zbożową?
loles92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 14:41   #3992
betii5
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Wisienka_81 Pokaż wiadomość
ja dzisiaj wróciłam do mojej wagi przed szpitalnej więc jeszcze tylko 0,9 i idę na III - choć może nawet jak zobaczę równe 55 to się przeniosę

ostatnio kiepsko się czuję - dopadła mnie alergia na brzozę i inne pylące drzewa i krzewy, na dodatek atakuje choroba i zmęczenie po dwutygodniowych przygodach z dziećmi - tym bardziej, że się właśnie rozchorowały
WITAM skarbie! Mam takie pytanie czy stosujesz srebro koloidalne?Wiesz ja ciągle byłam chora na anginę,i przeziębienia,moja mama jest cukrzykiem i ma dwie paskudne rany,mój mąż z kolei jest alergikiem.Muszę przyznać że po wizycie u lekarza takiego starego profesora zaczęłam je stosować i odpukać nie choruję a nawet jeśli to bardzo szybko przechodzi,mojej mamie rany się pięknie goją i mój mąż też odczuwa wielką ulgę.To srebro nazywane jest naturalnym antybiotykiem,a ostatnio mojej znajomej córeczka się poparzyła ,też smarowała tym srebrem pięknie się wygoiło i szybko.Ono ma duże zastosowanie a z tego co wiem lekarze wolą przepisać antybiotyk niż wspomnieć o tym srebrze.
betii5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 14:44   #3993
Emila3000
Zakorzenienie

[1=881a135baa34e075ff271ac 6ad77e43317518c11;1875568 9]ryba na obiad sie piecze, macie jakis pomysł na sos??
a wrociłam od lekarza i z moimi nerkami wszystko wporzadku czyli moge kontynuowac diete niestety bol jest spowodowany kregoslupem[/QUOTE]
ja daje do jogurtu odrobine sosu knorra - na 25 ml szczypte

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Cytat:
Napisane przez betii5 Pokaż wiadomość
WITAM skarbie! Mam takie pytanie czy stosujesz srebro koloidalne?Wiesz ja ciągle byłam chora na anginę,i przeziębienia,moja mama jest cukrzykiem i ma dwie paskudne rany,mój mąż z kolei jest alergikiem.Muszę przyznać że po wizycie u lekarza takiego starego profesora zaczęłam je stosować i odpukać nie choruję a nawet jeśli to bardzo szybko przechodzi,mojej mamie rany się pięknie goją i mój mąż też odczuwa wielką ulgę.To srebro nazywane jest naturalnym antybiotykiem,a ostatnio mojej znajomej córeczka się poparzyła ,też smarowała tym srebrem pięknie się wygoiło i szybko.Ono ma duże zastosowanie a z tego co wiem lekarze wolą przepisać antybiotyk niż wspomnieć o tym srebrze.
troche jak jony srebra w sprzetach agd, tez sa bakteriobojcze
poczytam, bo tez mnie zaciekawilas
Emila3000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 14:45   #3994
izakrul
Przyczajenie

Właśnie do Was dołączam. Na liczniku mam 90 kg. Docelowo 55. Dużo.
Życzcie mi powodzenia
izakrul jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 14:47   #3995
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izakrul Pokaż wiadomość
Właśnie do Was dołączam. Na liczniku mam 90 kg. Docelowo 55. Dużo.
Życzcie mi powodzenia
ksiazka przeczytana, test zrobiony?
jak tak to witamy

a ja ide na spacer
Stary 2010-04-22, 14:50   #3996
aiko83
Rozeznanie

kobiety, podziwiam was :/
ja jestem w sumie 2 dzień na dukanie i juz nie daję rady. Ciągle jestem głodna, a co gorsze całkowicie wyssana z życia:/ nie mam na nic siły i energii, a do tego najchętniej bym się rzuciła na chleb i czekoladę...

Mam 26 lat, 171 cm i 58 kilo (chociaz tydzien temu bylo 54...;/ nie mam pojęcia skąd ten skok z dnia na dzień) Mój cel to 51-52, także dużo nie musze zrzucić. Jestem więc dobrej myśli, ale jakoś na chwile obecna czarno widzę moje wytrwanie w tej diecie ;/

I tak sie zastanawiam czy nie wystarczyłoby po prostu więcej ruchu i ćwiczeń..? Bo póki co jedyne co czuję to irytację :/ chodzę wściekła jak nie wiem, ale może to przez nadciągający @.

powiedzcie mi jeszcze czy łączycie dietę z ćwiczeniami kardio czy czymś takim?

buziaki

Pomóż zabijanym psom w Korei!

Tam, gdzie jest miłość, nie ma narzucania drugiej osobie swojej woli.

aiko83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 14:51   #3997
betii5
Rozeznanie

Dziewczyny ja kupiłam kapustkę młodą,zrobiłam sobie bigosik i gołąbki .Do kapustki dodałam cebulkę,pomidory,koperek, wcześniej upieczone udka i gulaszowe z indyka oczywiście w folii.Dodalam kostkę drobiową,wegetę pieprz ziołowy,paprykę słodką i odrobinę soli,wyszło pycha.A do gołąbków miałam mięso z indyka ,oczywiście sama zmieliłam i trochę wołowego,dodałam też pieczarki i otręby owsiane.Mam wyżerkę akurat na te 5 dni warzywnych.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-22, 14:52   #3998
Korlat
Rozeznanie

GG do Korlat

Witam
Chyba wymodlilam sobie ten spadek w koncu Zniknelo 0,3kg : jupi: Ciesze sie jak glupia i mam wielka nadzieje, ze ta tendencja sie utrzyma

Wlasnie mi sie pstrag robi na parze i zaraz bede go jesc

Milego dnia

life is what happens when you are busy making other plans

Korlat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 14:53   #3999
Agnusia25
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez loles92 Pokaż wiadomość
mam dwa pytanka:
czy można żołądki drobiowe,
i czy można kawę zbożową?
"Pamiętajcie również o herbacie, herbatkach ziołowych i kawie zbożowej" to cytat z książki, więc powtórzę: można pić kawę zbożową (odnośnie tego co pisały inne dziewczyny to nie wiem czy wszystkie jej rodzaje tzn.: co z tą inką)
Stary 2010-04-22, 14:53   #4000
betii5
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Emila3000 Pokaż wiadomość
ja daje do jogurtu odrobine sosu knorra - na 25 ml szczypte

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

troche jak jony srebra w sprzetach agd, tez sa bakteriobojcze
poczytam, bo tez mnie zaciekawilas
Ciesze się że może i ty skorzystasz jeśli uznasz to za dobre dla ciebie,wiesz ja sama bym tego nie zastosowała ,gdyby nie ten starszy pan profesor.
Stary 2010-04-22, 14:56   #4001
Mo_Nika
szamanka

Gołąbki... dawno nie jadłam
Mój mózg wybitnie domaga się glukozy i niewykluczone, że wyjątkowo dziś ją dostanie

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

Drugą kawę już dziś piję...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-22, 14:59   #4002
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mo_Nika Pokaż wiadomość
Gołąbki... dawno nie jadłam
Mój mózg wybitnie domaga się glukozy i niewykluczone, że wyjątkowo dziś ją dostanie

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

Drugą kawę już dziś piję...
co najwyzej chyba laktozy

no i poszlam na spacer lunelo jak tylko przekroczylam prog domu
Stary 2010-04-22, 15:01   #4003
Agnusia25
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aiko83 Pokaż wiadomość
kobiety, podziwiam was :/
ja jestem w sumie 2 dzień na dukanie i juz nie daję rady. Ciągle jestem głodna, a co gorsze całkowicie wyssana z życia:/ nie mam na nic siły i energii, a do tego najchętniej bym się rzuciła na chleb i czekoladę...
Dukan pisze,że spadek formy w I fazie jest całkowicie normalny i, co najważniejsze przejściowy, po 3 dniach powinnaś poczuć się lepiej

Ja też dopiero zaczynam (4 dzień) i dziś mam dużo więcej energii niż wczoraj, kiedy przespałam 11h Także spróbuj jeszcze trochę, a jak za kilka dni nadal będziesz w kiepskiej formie, to wtedy pomyśl na serio o zmianie Teraz szkoda i tych Twoich 2 dni wysiłku

A irytację przypisywałabym raczej @ niż diecie

Pozdrawia
Stary 2010-04-22, 15:01   #4004
fatal21
Wtajemniczenie

No i załamka!!!(((( W zeszłytm tygodniu 63,4kg przy @, a dzis 65!!!nic zakazanego nie było!robie 4\3 i jest cieżko ale trwam a tu taka waga!!!Nie wiem co robic?Może za duzo pochłaniam, ale w końcu to co Dukan pozwolił!Ruch jak zawsze!
fatal21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 15:02   #4005
Mo_Nika
szamanka

Cytat:
co najwyzej chyba laktozy

no i poszlam na spacer lunelo jak tylko przekroczylam prog domu
Widać masz zdolności przyciągania deszczu
Ja też...
Stary 2010-04-22, 15:03   #4006
aiko83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Agnusia25 Pokaż wiadomość
Dukan pisze,że spadek formy w I fazie jest całkowicie normalny i, co najważniejsze przejściowy, po 3 dniach powinnaś poczuć się lepiej

Ja też dopiero zaczynam (4 dzień) i dziś mam dużo więcej energii niż wczoraj, kiedy przespałam 11h Także spróbuj jeszcze trochę, a jak za kilka dni nadal będziesz w kiepskiej formie, to wtedy pomyśl na serio o zmianie Teraz szkoda i tych Twoich 2 dni wysiłku

A irytację przypisywałabym raczej @ niż diecie

Pozdrawia
dziękuję kochana jesteś, pewnie masz racje, że szkoda się od razu poddawać tylko biedny mój tż, który musi znosić moje humory ale jak kocha, to zniesie :P

Po zrobieniu testu na str dukana wyszło cos takiego... ktos cos z tego rozumie? bo ja nic

Votre Juste Poids

FELICITATIONS !
Si les paramètres que vous nous avez indiqués sont corrects, votre juste poids est de 53,6 Kg, vous n'avez donc pas vraiment besoin d'un coaching minceur : votre poids actuel est tout à fait cohérent.
SOUHAITEZ-VOUS NEANMOINS VOUS INSCRIRE POUR BENEFICIER D'AUTRES SERVICES QUE LE REGIME ?
Vous êtes nombreux sur notre site à utiliser les différents outils mis à disposition de nos membres (recettes de cuisine, chat avec Pierre Dukan, appartement minceurvirtuel, exercices de gym en vidéo, accès aux forums protégés, ... ou encore consolidation et stabilisation d'un poids déjà perdu).

COMMENT S'INSCRIRE ?

Nous vous invitons à modifier vos données personnelles en renouvelant votre calcul selon les étapes suivantes :
  1. 1. Cliquez sur "Je m'inscris"
  2. 2. Modifiez vos données personnelles
Cependant n'oubliez pas que nous destinons ce site aux personnes en réel surpoids ce qui n'est peut être pas votre cas. En cas d'inscription, avec vos nouvelles données, vous serez donc seul(e) responsable de votre décision.

Stary 2010-04-22, 15:06   #4007
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez betii5 Pokaż wiadomość
Ciesze się że może i ty skorzystasz jeśli uznasz to za dobre dla ciebie,wiesz ja sama bym tego nie zastosowała ,gdyby nie ten starszy pan profesor.
dobra poczytalam odrobinke o tym
i faktycznie tak jak w moim sprzecie domowy - to sa jony srebra

bardzo fajne, po tym jak moja pralka radzi sobie z bakteriami, jestem przekonana ze napewno pomoze na rozne infekcje

napewno jak mnie cos dopadnie, jakies grypsko czy bedzie jak znalazl
Stary 2010-04-22, 15:09   #4008
patrycja1
Raczkowanie

W tym mięsie indyczym paczkowanym kostka smalcu to troche przesada, nie wiadomo co w mięsnym zmielą. Widziałam w sklepie bardzo dobre jakościowo mięsko mielone z indyka i napewno tam smalcu nie było. Wy gdzie kupujecie mielone z indyka??
patrycja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 15:09   #4009
Agnusia25
Raczkowanie

Aiko83, bardzo się cieszę jeśli moja rada podniosła Cię choć troszkę na duchu

A teraz muszę się z Wami pożegnać, Kochane dziewuszki
Miłego popołudnia życzę i spektakularnych spadków
Buziaki i do juterka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-22, 15:10   #4010
Greta83
Raczkowanie

[QUOTE=aiko83;18756280]dziękuję kochana jesteś, pewnie masz racje, że szkoda się od razu poddawać tylko biedny mój tż, który musi znosić moje humory ale jak kocha, to zniesie :P

Po zrobieniu testu na str dukana wyszło cos takiego... ktos cos z tego rozumie? bo ja nic

Votre Juste Poids

FELICITATIONS !
Si les paramètres que vous nous avez indiqués sont corrects, votre juste poids est de 53,6 Kg, vous n'avez donc pas vraiment besoin d'un coaching minceur : votre poids actuel est tout à fait cohérent.
SOUHAITEZ-VOUS NEANMOINS VOUS INSCRIRE POUR BENEFICIER D'AUTRES SERVICES QUE LE REGIME ?
Vous êtes nombreux sur notre site à utiliser les différents outils mis à disposition de nos membres (recettes de cuisine, chat avec Pierre Dukan, appartement minceurvirtuel, exercices de gym en vidéo, accès aux forums protégés, ... ou encore consolidation et stabilisation d'un poids déjà perdu).

QUOTE]
Mi też to wyszło i to znaczy ze masz prawidłowa wage i nie ma potrzeby przechodzić na Dukana tylko ewentualnie zdrowo jesc i cwiczyc
Ja przeszłam na Dukana i idzie mi bardzo dobrze.Kazdego dnia mam mniej na wadze
Dziś mi waga pokazała 59,7 a mowi sie ze jak ktos ma mniej do zrzucenia to wolniej to idzie u mnie sie to na szczescie nie sprawdza
Cel: 55kg

Edytowane przez Greta83
Czas edycji: 2010-04-22 o 15:12
Greta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 15:10   #4011
(:tysia:)
Zadomowienie

GG do (:tysia:)

Dziewczyny mam pytanie!!
W II fazie tolerowane jest odtłuszczone mleko w proszku a co myślicie o serwatce????
Poczytałam sobie trochę o tym i znalazłam, że skład jest następujący: Zawiera do 5% laktozy, do 1% białka i do 0,5% tłuszczu oraz sole mineralne i witaminy
Ponadto wyczytałam, że sprzyja przy odchudzaniu, a mianowicie:
- Wspomaga redukcję cellulitis oraz ujędrnia i przywraca skórze świeżość
- Obniża poziom cholesterolu
- Zawiera laktozę o niskim indeksie glikemicznym, która powoduje zmniejszenie uczucia głodu
- Usuwa toksyny z organizmu

co o tym sądzicie?? proszę o odpowiedź, bo dostałam duużo od taty i nie wiem czy mogę sobie pozwolić od czasu do czasu? Ponadto tata powiedział, że to super źródło białka i bez cukrów złożonych i żebym nie jadła więcej niż 3 łyżeczki bo mnie przeczyści Więc dobrze na moje problemy z porcelanką
(:tysia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 15:17   #4012
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję kochana jesteś, pewnie masz racje, że szkoda się od razu poddawać tylko biedny mój tż, który musi znosić moje humory ale jak kocha, to zniesie :P

Votre Juste Poids

FELICITATIONS !

COMMENT S'INSCRIRE ?

Nous vous invitons à modifier vos données personnelles en renouvelant votre calcul selon les étapes suivantes :
  1. 1. Cliquez sur "Je m'inscris"
  2. 2. Modifiez vos données personnelles
Cependant n'oubliez pas que nous destinons ce site aux personnes en réel surpoids ce qui n'est peut être pas votre cas. En cas d'inscription, avec vos nouvelles données, vous serez donc seul(e) responsable de votre décision.
GRATULACJE!

Jeśli ustawienia wymienione przez ciebie są poprawne, prawej wadze 53.6 kg, więc naprawdę nie potrzebują coachingu odchudzanie: Twoja aktualna waga jest dość spójny.

ale jezeli chcesz mozesz sie zarejestrowac i korzystac z serwisu <jego dobrodziejstw przerozniastych> bla bla bla

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

Cytat:
Napisane przez patrycja1 Pokaż wiadomość
W tym mięsie indyczym paczkowanym kostka smalcu to troche przesada, nie wiadomo co w mięsnym zmielą. Widziałam w sklepie bardzo dobre jakościowo mięsko mielone z indyka i napewno tam smalcu nie było. Wy gdzie kupujecie mielone z indyka??
wiem ze to nie jest przesada, bo dziewczyny kupowaly - 70% mieso wieprzowe i smalec byl dodany do srodka

a w meisnym zmielą Ci normalnie indyka na Twoich oczach

zreszta sama mozesz go zmielic w domu maszynka czy blenderem
Stary 2010-04-22, 15:17   #4013
Didier
Rozeznanie

Cytat:
GRATULACJE!

Jeśli ustawienia wymienione przez ciebie są poprawne, prawej wadze 53.6 kg, więc naprawdę nie potrzebują coachingu odchudzanie: Twoja aktualna waga jest dość spójny.

ale jezeli chcesz mozesz sie zarejestrowac i korzystac z serwisu <jego dobrodziejstw przerozniastych> bla bla bla
buuuuaaaahhhaaaaaaa
dobre Emilia, bardzo dobre tlumaczenie
Didier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 15:18   #4014
aiko83
Rozeznanie

Cytat:
GRATULACJE!

oo, dziękuję za pomoc * i tak sobie trochę dietki zaserwuje a potem do tego cwiczonka i będzie ogień :d na wakacje nówka-świeżynka

A właśnie dostałam odpowiedz z biura podróży na bycie wychowawcą lub kierownikiem obozów w hiszpanii, chorwacji, grecji itp

Stary 2010-04-22, 15:19   #4015
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Cytat:
Napisane przez magda2109;18750175
Dziewczyny, a jak myślicie? Czy taką zwykłą owsiankę z płatków owsianych na [B
II fazie[/B] mogę zjeść codziennie rano? Załóżmy z 2 łyżki płatków i 0,5-1 szklanki mleka? Wiem, że mają dużo węglowodanów, ale też chyba skrobię? Bo może mam owsiankę traktować jako danie skrobiowe i wtedy nie więcej niż 1-2 na tydzień?
Chyba chodzi Ci o 3 fazę? Jeśli tak to potraktuj te płatki najlepiej jako ucztę

Edytowane przez Ayu
Czas edycji: 2010-04-22 o 15:23
Ayu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 15:20   #4016
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
oo, dziękuję za pomoc * i tak sobie trochę dietki zaserwuje a potem do tego cwiczonka i będzie ogień :d na wakacje nówka-świeżynka

A właśnie dostałam odpowiedz z biura podróży na bycie wychowawcą lub kierownikiem obozów w hiszpanii, chorwacji, grecji itp

to ile masy do schudniecia
sama musisz sobie uderzeniowke zrobic
w ogole mozesz jeszcze schudnac - tzn. wazyalas niedawno tyle do ilu chcesz dobic?
Stary 2010-04-22, 15:20   #4017
Mariolcia =P
Zakorzenienie

czesc dziewczeta u mnie dzis proto czwartek, zrobilam sobie tv frykasiki i wyszly pycha chce jeszcze dobrze ze nie rozmrozilam wiecej cyca
spostrzezenia: nie moga byc za cienke, bo wtedy sa gumowe

Mariolcia =P jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 15:21   #4018
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ayu Pokaż wiadomość
Chyba chodzi Ci o 3 fazę? Jeśli tak to potraktuj te płatki najlepiej jako ucztę
tez chce taka uczte - co tam chipsy czy pizza - owsianka wymiata
Stary 2010-04-22, 15:23   #4019
fatal21
Wtajemniczenie

A do mnie nikt nie odpisze?Jestem załamana i jest mi źle((
fatal21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 15:24   #4020
betii5
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez patrycja1 Pokaż wiadomość
Ja zawsze kupuję każde mięso ,nie tylko drobiowe w sklepie i panie mi mielą na moich oczach,jeśli czasem nie mogą zmielić robię to sama w domu.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości