Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 17 - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-19, 08:13   #4711
pauledda
Rozeznanie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 17

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
pauledda - dziekuję

kasssikk19 - ślicznego masz tego urwiska

Ehhh.. z wielką zazdrością patrzę na te Wasze spadki.. jak pomyślę, że już bym była w wadze "zadowalającej" to mnie normalnie zżera złość na samą siebie. Głupia sraka jestem, że odpuściłam bo teraz kompletnie się wziąć za dietowanie nie mogę.. zaczynam rano, zjem jaja albo twaróg.. potem nie jem nic a na kolację się nawpieprzam ziemnioków ale wiem, że musi przyjść taki dzień.. wiecie.. taki dzień "bum!"... kiedyś był to dzień jak mój ówczesny narzeczony mi powiedział (po nieudanych zakupach bo nie mogłam na siebie znaleźć sensownych spodni) że to przez to że żrę jak świnia.. mało tego, że od wroga by zabolało .. to jeszcze od osoby, którą się kocha.. a sam mnie tuczył a to lodami z czekoladą.. a to popcornem itd wiem, że to ja jadłam i wcale mi nie wpychał do gardła ale wtedy nie miał obiekcji.. nie wybaczyłam mu tego, kilka miesięcy później oddałam mu pierścionek zaręczynowy i wystawiłam manatki za drzwi, odwołałam ślub, salę itd
I wtedy schudłam z zawzięcia.. by pokazać mu, że jestem laska i niech żałuje i niech widzi co stracił taka podła zołza byłam ale z korzyścią dla siebie
No i czekam na taki dzień "bum" kiedy to mnie kopnie w zad i zakłuje gorzej niż szpila w serce.

Ale zboczyłam z tematu. zazdroszczę wam, wyklinam na siebie ale kibicuję Wam jak nie wiem co
a jak już będziecie chude laski to będziecie pamiętać o takich zasiedzianych grubasach jak ja?
masz racje musi przyjsc ten moment... dla mnie kopem bylo problemy zdrowotne oraz jak moja corcia (5 lat) mi powiedziala ze jestem gruba oczywiscie nie tak po chamsku tylko jakis wywod robila w ktorym zkwitowala wlasnie jak wygladam.. stwierdzilam ze moje dziecko bedzie miec ladna mame
ty tez dasz rade, poza tym po porodzie nie jest tak latwo zrobic ze soba pozadek...
czekamy na ciebie i trzymamy kciuki
I cel 70 kg - OSIAGNIETY!! zastoj
III faza - 04/03 - na razie..
II cel 68 kg
III cel 65 kg
pauledda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 08:26   #4712
Paati89
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Paati89

Cytat:
Napisane przez paulinka89p Pokaż wiadomość
Słuchajcie mam pytanko odnosnie herbat... pije zwykla i zielona, a czy mozna owocowe?
Pewnie że można, ale bez cukru

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Ehhh.. z wielką zazdrością patrzę na te Wasze spadki.. jak pomyślę, że już bym była w wadze "zadowalającej" to mnie normalnie zżera złość na samą siebie. Głupia sraka jestem, że odpuściłam bo teraz kompletnie się wziąć za dietowanie nie mogę.. zaczynam rano, zjem jaja albo twaróg.. potem nie jem nic a na kolację się nawpieprzam ziemnioków ale wiem, że musi przyjść taki dzień.. wiecie.. taki dzień "bum!"... kiedyś był to dzień jak mój ówczesny narzeczony mi powiedział (po nieudanych zakupach bo nie mogłam na siebie znaleźć sensownych spodni) że to przez to że żrę jak świnia.. mało tego, że od wroga by zabolało .. to jeszcze od osoby, którą się kocha.. a sam mnie tuczył a to lodami z czekoladą.. a to popcornem itd wiem, że to ja jadłam i wcale mi nie wpychał do gardła ale wtedy nie miał obiekcji.. nie wybaczyłam mu tego, kilka miesięcy później oddałam mu pierścionek zaręczynowy i wystawiłam manatki za drzwi, odwołałam ślub, salę itd
I wtedy schudłam z zawzięcia.. by pokazać mu, że jestem laska i niech żałuje i niech widzi co stracił taka podła zołza byłam ale z korzyścią dla siebie
No i czekam na taki dzień "bum" kiedy to mnie kopnie w zad i zakłuje gorzej niż szpila w serce.
Mam nadzieję że te "bum" przyjdzie jak najszybciej bo coraz trudniej będzie Ci się zebrać do diety niestety
Na ogarnięcie i do dzieła!

Dzień dobry!
Ja własnie wcinam sniadanko i popijam kawkę
Za godzinkę mam klientke więc trzeba się ogarnąć i ze szczeniorem wyjść, a tak leje, no i oczywiście dalej nie mamy windy działającej Mi to na dobre wyjdzie ale o jego stawy strach się bać

Paati89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 08:36   #4713
myrmyr
Rozeznanie

Cześć Dukanki

U mnie dziś waga pokazała 96,1 czyli spadek -800g. Jestem w szoku

Niestety od samego rana boli mnie głowa... a wczoraj wieczorem czułam się fatalnie - bolały mnie wszystkie mięśnie, byłam osłabiona. Trochę łapie mnie przeziębienie, no i taka zmiana diety, pewnie organizm nieźle w dupsko zebrał...

Właśnie kombinuję co na śniadukanie zjeść
Stary 2011-01-19, 08:41   #4714
Paati89
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Paati89

Cytat:
Napisane przez myrmyr Pokaż wiadomość
Cześć Dukanki

U mnie dziś waga pokazała 96,1 czyli spadek -800g. Jestem w szoku

Niestety od samego rana boli mnie głowa... a wczoraj wieczorem czułam się fatalnie - bolały mnie wszystkie mięśnie, byłam osłabiona. Trochę łapie mnie przeziębienie, no i taka zmiana diety, pewnie organizm nieźle w dupsko zebrał...

Właśnie kombinuję co na śniadukanie zjeść
Super! Idziesz jak burza

Paati89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 08:50   #4715
kasssikk19
Zadomowienie

Witam z ranka
znalazłam chwilkę z rana żeby się z wami przywitać
Siala_Bala Twoje dzeciątko też śliczniutkie
jutro ważenie ciekawe czy cokolwiek spadło matko jak ja już bym na III przeszła albo na IV
ale cóż jeszcze długa droga przede mną ...
no kochane życzę spadeczków i gratuleje spadeczków
kasssikk19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 08:51   #4716
Magdolina1986
Rozeznanie

Uwaga, uwaga!!
Wiem, że miałam nie wchodzić na wage do końca tygodnia, ale to jest silniejsze ode mnie
A więc wchodzę dziś na wagę i tu iespodzianka .. 67kg

And I wonder why
I'm addicted to love
One day I will run away from you and this love ...

DuKaM
Faza IV
Magdolina1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 09:09   #4717
monichora
Raczkowanie

GG do monichora

Witajcie!
Wicie co... nie mogę jeść... pije na śniadanie kawę, cośtam zjem, jakiś twarożek z wędlinką, Activia z otrębami, kawa, potem dopiero obiad (fakt że wczoraj zjadłam dwa udka) i nic już. Mam takiego stresa przez sesję że nie wiem co się ze mną dzieje. Chyba jestem chora skoro nawet jeść już nie mogę...

Coś się dzieje jak jem mniej?

Start- 3.01.2011
15.01.2011- 76kg/ 109kg
12.02.2011- 72kg/ 104kg
monichora jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-19, 09:35   #4718
frywolna franka
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie dziś waga pokazała 96,1 czyli spadek -800g.

Cytat:
Napisane przez Magdolina1986 Pokaż wiadomość
A więc wchodzę dziś na wagę i tu iespodzianka .. 67kg

Cytat:
Napisane przez monichora Pokaż wiadomość
Wicie co... nie mogę jeść... pije na śniadanie kawę, cośtam zjem, jakiś twarożek z wędlinką, Activia z otrębami, kawa, potem dopiero obiad (fakt że wczoraj zjadłam dwa udka) i nic już. Mam takiego stresa przez sesję że nie wiem co się ze mną dzieje.
hehe ja na uderzeniówce i na samym początku diety na myśl o tym, że mam jeść twaróg - wolałam nic nie jeść, niż znów jeść ser, kuraka, wędliny drobiowe... Potem przywykłam.
Lepiej jeść
Stary 2011-01-19, 09:39   #4719
myrmyr
Rozeznanie

Dziękuję za gratulacje i Wam też gratuluję Zjadłam dopiero serek wiejski 3% i wypiłam kawę. Mało.W planach jeszcze:

- jajecznica na 2 plasterkach piersi z kurczaka
- jogurt 1% + 3 łyżki otrąb
- makrela wędzona

I nie mam pomysłu na obiad dziś.
Stary 2011-01-19, 10:05   #4720
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
Napisane przez monichora Pokaż wiadomość
Witajcie!
Wicie co... nie mogę jeść... pije na śniadanie kawę, cośtam zjem, jakiś twarożek z wędlinką, Activia z otrębami, kawa, potem dopiero obiad (fakt że wczoraj zjadłam dwa udka) i nic już. Mam takiego stresa przez sesję że nie wiem co się ze mną dzieje. Chyba jestem chora skoro nawet jeść już nie mogę...

Coś się dzieje jak jem mniej?
Mniej jesz, mniej chudniesz
Ja też mam sesję, w weekend 6 egzamino-zaliczeń.

Wcinam właśnie serek wiejski z babką piaskową
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 10:25   #4721
kate_rossi
Zadomowienie

GG do kate_rossi

Dziewczyny mogę się przyłączyć?

Jestem na Dunkanie od 25 lipca 2010 i z wagi 106 obecnie mam 79 kg. Byłam taka zadowolona z siebie, waga tak ładnie spadała, ale teraz przez cały grudzień, waga prawie nic się nie ruszyła, cały grudzień i kawałek stycznia wacha mi się 80-79,5- 79 kg.

Postanowiłam że zacznę od początku piewszą fazę, żeby znowu organizm miał "kopa". Jestem teraz z 4 dniu uderzeniówki. Jutro ważenie, zobaczymy co pokaże. Myślicie że dobrze zrobiłam znowu zaczynając od nowa?? Nie zepsułam całego efektu diety?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-19, 10:30   #4722
myrmyr
Rozeznanie

Witaj

Skoro nie spada to było trzeba albo przeczekać albo wyruszyć na III fazę. Później dziewczyny wracały do II z tego co czytałam...

Gratuluję już osiągniętego efektu, bo schudłaś niesamowicie!
Stary 2011-01-19, 10:32   #4723
Nikita_8
Raczkowanie

Hej Dziewczynki!
Gratuluję spadeczków i dorzucam -0,3 kg swojego obrzydliwego sadła
Waga wreszcie lekko drgnęła po prawie tygodniu zastoju. Mam nadzieję, że teraz już będzie tendencja zniżkowa i w najbliższych dniach odhaczę cel I. A jak mi się już II marzy :P Tylko czy wytrzymam? Tego niestety nie wiem nawet (a może przede wszystkim) ja. Wiem, że ważąc 80 kg wyglądałabym już całkiem nienajgorzej, ale do tego jeszcze trochę trzeba powalczyć. A 75-70 kg?? Ja tyle ważyłam chyba gdzieś w podstawówce jak byłam niższa jeszcze
No ale dobra - skupiam się na najbliższym celu! (i tym następnym powoli też).
Od dziś czyste białko, więc powinno chyba ruszyć. W razie czego zaopatrzę się w xennę

Siala_bala - jak ja Cię kopnę w ten tłusty zadek!! Nie ma że boli! Twarożki, mięsko i bez gadania! Nie warto zaprzepaścić. Gdybym ja przez święta nie szalała, to teraz bym pewnie miała poniżej 85kg bo ładnie mi leciało. A tak muszę znów startować od początku.
Przyklej się do komputera i zamiast wpierdzielać kartofle pisz tutaj!
Trzymaj się Kochana!
Cel III: 80 kg
Cel IV: 75 kg
Cel V: 70 kg... ?

Stan licznika: 89,0 kg
Nikita_8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 10:35   #4724
frywolna franka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kate_rossi Pokaż wiadomość
Jestem na Dunkanie od 25 lipca 2010 i z wagi 106 obecnie mam 79 kg. Byłam taka zadowolona z siebie, waga tak ładnie spadała, ale teraz przez cały grudzień, waga prawie nic się nie ruszyła, cały grudzień i kawałek stycznia wacha mi się 80-79,5- 79 kg.

Postanowiłam że zacznę od początku piewszą fazę, żeby znowu organizm miał "kopa". Jestem teraz z 4 dniu uderzeniówki. Jutro ważenie, zobaczymy co pokaże. Myślicie że dobrze zrobiłam znowu zaczynając od nowa?? Nie zepsułam całego efektu diety?
Po pierwsze , piękny wynik 27 kilosów!
Jesteśmy prawie "równolatkami dukanowymi" Jaką wagę miałaś najniższą w dorosłym życiu, do jakiego celu zmierzasz? Jakim trybem idziesz?
Stary 2011-01-19, 10:50   #4725
Weronisia
Zakorzenienie

Hej kobietki
U mnie cienko, tylko -1,5kg. Nie wiem czemu tak wolno chudnę.
Za to mój mąż zgubił już 3,5 kg, a więc całkiem nieźle.

Przeczytałam książkę 'Nie potrafię schudnąć' i Dukan nie pisze nic a nic o skrobii kukurydzianej, za to podaje w jednym przepisie mąkę kukurydzianą.
Wyjaśnijcie mi proszę skąd się wzięło na tym forum twierdzenie, że mąki nie wolno a skrobię tak?
I jeszcze: skąd wzięłyście, że wolno tylko tyle skrobii? Bo Dukan nie podaje żadnych ilości.
To samo się tyczy podanej tu na pierwszej stronie Listy nr 3. Nie ma jej w książce Dukana. Skąd się wzięła? Z jego drugiej książki?
Tak samo zastanawia mnie skąd się wziął pomysł, że faza II czyli naprzemienna może być 3/3 lub 4/4, bo w książce jest mowa TYLKO o 5/5 lub 1/1 dla mniej wytrwałych, ewentualnie 2/5.
Ja poszłam rytmem 3/3 i teraz nie wiem co mam zrobić.

Edytowane przez Weronisia
Czas edycji: 2011-01-19 o 11:02
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 10:52   #4726
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
Dziewczyny mogę się przyłączyć?

Źle zrobiłaś, pierwszej fazy się nie powtarza. Zastój się przeczekuje i rezygnuje wtedy ze skrobi i kakao.
Teraz to dopiero możesz mieć zastój.
Stary 2011-01-19, 10:56   #4727
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

hej u mnie dziś -900, zobaczylam równe 67kg.. ale to szok! niestety mam wrazenie, ze stresująca rodzinna sytuacja mi pomogła. wmuszam w siebie jedzenie..na śniadanie była kawa i 1/2 makreli, teraz nie jestem głodna, ale chyba sobie jajecznicę z 2 jaj wepchnę. na obiad coś z mielonego.. tylko jeszcze nie wiem co. jutro planuję pizzę, o ile mozarellę light uda mi się kupić...

Mikołaj <3
mamaNiny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 11:02   #4728
myrmyr
Rozeznanie

Hm, a nie jest trochę tak z tym powtarzaniem fazy I, że organizm traktuje to jako dni P? Przecież uderzeniówka to taki bardziej restrykcyjny dzień P?

Jeszcze się w drugą fazę tak baaardzo nie wgłębiałam, ale tak mi się wydaje

mamaNiny, gratulacje!
Stary 2011-01-19, 11:06   #4729
kate_rossi
Zadomowienie

GG do kate_rossi

No to narobiłam bigosu . Zobaczę w piątek jak z wagą.
Co do trybu to idę 5/5, ale ostatnimi czasy ciężko mi wytrzymać 5 dni bez warzywek. Tak sobie myślałam że teraz od piątku zacznę tryb 1/1. Skoro już tak namieszałam, to chyba zmiana trybu bardziej nie zaszkodzi. Jak myślicie?

Co do wagi chciałabym zejść do 65, co przy moich 172 cm wzrostu, wydaje mi się odpowiednie. Zresztą dobrze się w takiej wadze czułam, przed ciążą i tabletkami anty.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-19, 11:16   #4730
frywolna franka
Zakorzenienie

Cytat:
Hm, a nie jest trochę tak z tym powtarzaniem fazy I, że organizm traktuje to jako dni P?
Też tak myślę. Dlatego zapytałam o tryb.

Cytat:
Co do trybu to idę 5/5, ale ostatnimi czasy ciężko mi wytrzymać 5 dni bez warzywek. Tak sobie myślałam że teraz od piątku zacznę tryb 1/1. Skoro już tak namieszałam, to chyba zmiana trybu bardziej nie zaszkodzi. Jak myślicie?
Przerwałaś dietę i wróciłaś od 4 dni uderzenia? czy po normalnym 5/5 zrobiłaś krótszą P?
Spoko... spoko.

Czytałam u wujcia Dukana, że można czasem robić tzw. białe dni (tylko białe ryby, twaróg, pierś kurczaka, itd) i to jest na P. Na czacie powiedział, że to może ruszyć (czytam to na zasadzie podziałać na organizm jak U) metabolizm. Mnie nie pomogło (przy pierwszy poważnym zastoju 66,6 stosowałam to - więc żadnych ogóreczków, cebulek, budyniów, jogurtów...
Zastój należy przeczekać.
Nic się nie stanie jak zmienisz tryb na 1/1. Z tego co pamiętam to 3 razy podczas diety można zmienić tryb (nie zaburzać zbyt często nowego rytmu organizmu).
Stary 2011-01-19, 11:22   #4731
kate_rossi
Zadomowienie

GG do kate_rossi

Z tybu 5/5, czyli po 5 dniach PW zrobiłam sobie 5 dni uderzeniówki.

Fajnie że można zmianiać 3 razy tryby. Nie wiedziałam tego
Stary 2011-01-19, 11:29   #4732
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

ja w zeszłym tyygodniu zrobiłam sobie5 białych dni a potem przeszłam na 1/1.. muszę stwierdzić, że u mnie pomogło

Mikołaj <3
mamaNiny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 11:31   #4733
frywolna franka
Zakorzenienie

Cytat:
Z tybu 5/5, czyli po 5 dniach PW zrobiłam sobie 5 dni uderzeniówki.
Czyli lux. Nomenklatura nas zabija. Nie przerywając diety zubożyłaś po prostu P, tak?
Jak skończysz przejdź na taki tryb jak chcesz

Edytowane przez frywolna franka
Czas edycji: 2011-01-19 o 11:32
frywolna franka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-19, 11:31   #4734
kate_rossi
Zadomowienie

GG do kate_rossi

Czyli jest jeszcze dla mnie szansa?
Stary 2011-01-19, 11:44   #4735
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
Czyli jest jeszcze dla mnie szansa?
Przeżyjesz
Stary 2011-01-19, 11:45   #4736
frywolna franka
Zakorzenienie

Doczytałam o tych białych dniach. Można je stosować max. 3 dni! Trzeba dużo pić i robić je tylko wtedy, gdy waga nie spada mimo 10 dni grzecznego Dukania
Przeczytałam też o JOKERZE dla mnie to już spore odstępstwa i modyfikacje i nie byłabym wobec siebie aż tak uczciwa
Ciekawe te rzeczy z czatu... Któraś gadała z Pierrem?
Stary 2011-01-19, 11:49   #4737
kate_rossi
Zadomowienie

GG do kate_rossi

Tak dokładnie. Dzięki dziewczyny, postraszyłyście mnie, ale wybaczam wam bo to ja źle opisałam swoje kombinacje. Normalnie mi ulżyło.

Wszystko jest fajnie kilogramy spadają, rozmiar ubrań maleje, tylko mam jedną uwagę: Ja to zawsze muszę być odwrotowiec, przed odchudzaniem rozmiar miseczki miałam D ewentualnie małe E, myślałam że po schudnięciu bedzie jakieś fajne C, a tu co - w D się nie mieszczę, w E się nie mieszczę, w F daje radę, ale G już nie mają na stanie, bo pewnie byłoby idealne. Co za głupie te moje cycki
Stary 2011-01-19, 11:53   #4738
Magdolina1986
Rozeznanie

Gratuluję dziewczyny spadeczków

A więc postanowione, od przyszłego miesiąca przechodzę na fazę III

Czyli zostało mi 12 dni fazy II

Z tego co się orientuje, dziewczyny na III fazie również tracą zbedne kilogramy??

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Cytat:
Tak dokładnie. Dzięki dziewczyny, postraszyłyście mnie, ale wybaczam wam bo to ja źle opisałam swoje kombinacje. Normalnie mi ulżyło.

Wszystko jest fajnie kilogramy spadają, rozmiar ubrań maleje, tylko mam jedną uwagę: Ja to zawsze muszę być odwrotowiec, przed odchudzaniem rozmiar miseczki miałam D ewentualnie małe E, myślałam że po schudnięciu bedzie jakieś fajne C, a tu co - w D się nie mieszczę, w E się nie mieszczę, w F daje radę, ale G już nie mają na stanie, bo pewnie byłoby idealne. Co za głupie te moje cycki
Ale Ci dobrze, moje chyba za bardzo nie zmieniły rozmiaru, no może ciut spadły W każdym razie wydają mi się mniej jędrne
Dlatego namiętnie teraz używam balsamu ujędrniającego do biustu

And I wonder why
I'm addicted to love
One day I will run away from you and this love ...

DuKaM
Faza IV

Edytowane przez Magdolina1986
Czas edycji: 2011-01-19 o 11:51
Magdolina1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 11:56   #4739
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
Jeżeli bierzesz mniej pod biustem to miseczka jest większa, wiadomo. Każdy tak ma. Np. ktoś nosi 75B, schudnie i potem ma 70D. I rozmiar miseczki jest wtedy bardzo podobny, po prostu pod biustem mniej.
Wszystko zależy od tego ile jest pod biustem. Można mieć 65G i są to niewielkie piersi, a można mieć 90G i są bardzo duże.
Cytat:
Napisane przez frywolna franka Pokaż wiadomość
Doczytałam o tych białych dniach. Można je stosować max. 3 dni! Trzeba dużo pić i robić je tylko wtedy, gdy waga nie spada mimo 10 dni grzecznego Dukania
Ale skoro to "białe ryby, twaróg, pierś kurczaka", to czym to się różni od P ? Bo niektórzy nie jedzą zawsze na P skrobi, kakao, ciast itd.
Cytat:
Napisane przez frywolna franka Pokaż wiadomość
Przeczytałam też o JOKERZE dla mnie to już spore odstępstwa i modyfikacje i nie byłabym wobec siebie aż tak uczciwa
Co to Joker?

Edytowane przez Fenris
Czas edycji: 2011-01-19 o 12:00
Stary 2011-01-19, 12:14   #4740
frywolna franka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fenris Pokaż wiadomość
J
Ale skoro to "białe ryby, twaróg, pierś kurczaka", to czym to się różni od P ? Bo niektórzy nie jedzą zawsze na P skrobi, kakao, ciast itd.
Co to Joker?
Na P jesz również np. owoce morza, czerwone mięso (wołowina, ale również łosoś ) itp. Poza tym ogórek, cebula, itp... Ja nie jem kakao (ze trzy razy w ciągu pół roku spożywałam, ale raczej dla koloru niż smaku).

Cytat za forum Gazety Wyborczej
:
"A czy wiecie co to jest JOKER? Bo to jest rzecz ratujaca zycie, mianowicie, jak sie nie grzeszy i waga stopniowo spada, a czlowiek ma ochote na cos zakazanego i to za nim chodzi, Dukan daje wtedy Jokera, ktorego mozna wykorzystac w ciagu tygodnia, czyli raz mozna zjesc to, na co sie ma ochote. Nawet w II fazie. Warunek: absolutna uczciwosc wobec siebie, czyli nie grzeszyc oraz dojsc do wniosku, ze jak sie np. dzis nie zje makaronu, to sie umrze. To jest wlasnie JOKER."
Ja bym nie mogła zastosować JOKERA. Dla mnie to wymówki :P

Edytowane przez frywolna franka
Czas edycji: 2011-01-19 o 12:15
frywolna franka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości