Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 8 - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-25, 19:17   #4921
Monia_35
Raczkowanie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 8

Pragnę tylko zameldować, że lada moment, "już za chwileczkę, już za momencik" - czyli za 0,2 kg - przechodzę na III fazę Taki przynajmniej mam plan. Choć kusi mnie jeszcze to 54, żeby pogodzić mój cel z celem wyliczonym w teście - byłoby to takie spotkanie w pół drogi...
Waga, którą wyliczył mi Dukan w teście jest jednak dla mnie za niska - już teraz jestem straaaasznie mała! I ciągle słyszę - nie odchudzaj się więcej!
Coś mi poradzicie?[/QUOTE]

Ja od jutra równiez przechodze na III choć wage obliczona w teście czyli 62 mineła jakies 2 tyg temu (odpisuje tak pozno bo równiez na brak czasu narzekam).Moja mama jest na 3 juz miesiac i nadal chudnie choc juz nie chce, wiec wydaje mi sie ze te dodatkowe pare deko czy kg zgubimy na utrwalaniu.

26.04.2010 faza III (90 dni do 25-go lipca)
mniej mnie o -8.0kg
obecnie IV faza od 26.07.2010
Monia_35 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-25, 19:17   #4922
Dzi25
Zadomowienie

GG do Dzi25

Cytat:
Napisane przez Ayu Pokaż wiadomość
Trzymałam się ładnie, tylko waga jakoś nieszczególnie zwracała na to uwagę. Chciałam przed wakacjami na 3 fazę, bo szykuje mi się wyjazd za granicę
A tu coś czuję, że lipencja będzie

Ja sobie tłumaczę, że może metabolizm mi ruszy po tym A będzie na odwrót niestety

Gryzę się po paluchach, żeby nie iść do Centrum po czekoladę To już lepiej pójdę spalać zżarte zakazańce z Shaunem.

Czarna seria dziś jak widzę
Czekolada z Wedla truskawkowa

"Myślenie nie boli, ryzyko nie gryzie"
Dzi25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-25, 19:20   #4923
Monia_35
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Wisienka_81 Pokaż wiadomość
Gratuluję
masz sytuację taką jak ja
dukan wyliczył mi 54,4 a ja dziś miałam 55,1 więc do celu tylko kilka gram ale też już od pewnego czasu słyszę bym się nie odchudzała więcej

ja planuję przejść na III w poniedziałek więc może ty też się zdecydujesz? będzie mi raźniej
I ja sie przyłączam od jutra 26 kwietnia" z racji wieku" kończe odchudzanie...witajcie owocki

mniej mnie o -8.0kg
Stary 2010-04-25, 19:26   #4924
Mo_Nika
szamanka

Zazdroszczę Wam tej III fazy i gratuluję oczywiście też
Ja to mam chyba coś z głową nie tak... więc nie prędko
Stary 2010-04-25, 19:26   #4925
johambina
Zakorzenienie

GG do johambina

Cytat:
Napisane przez Dzi25 Pokaż wiadomość
Czekolada z Wedla truskawkowa
och ty wredna.... język mi do tyłka uciekł....... :brzyda l:

"kadłub przywiędły ale dusza młoda... "
johambina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-25, 19:33   #4926
sikoreczka111
Zakorzenienie

GG do sikoreczka111

dolączę do Was

Musze się wziąsć za siebie, wszyscy wokół mnie są coraz szczuplejsi więc i ja muszę na początek postanowiłam przestawić się na więcej białka , a teraz już konkretnie wzięłam się do walki

a teraz wracam do czytania watku od początku
sikoreczka111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-25, 19:41   #4927
dominikaneta
Przyczajenie

Wink Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 8

witam ja pierwszy raz czytam to wszystko a to już jakieś 3 godziny i jestem pełna podzwu dla tych którym spadło ponad 10 ja jestem na etapie 6 dnia dałam radę przejść pierwszą fazę ze skutkiem 4kilo mniej ale boję się że dopadnie mnie zwątpienie jak zobaczę że w przyszłym tygodniu waga będzie stała ale narazie mam pozytywne nastawienie

start72kg
jest 68kg
upragniona waga58kg dam radę
dominikaneta jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-25, 19:44   #4928
(:tysia:)
Zadomowienie

GG do (:tysia:)

Cytat:
Napisane przez sikoreczka111 Pokaż wiadomość
dolączę do Was

Musze się wziąsć za siebie, wszyscy wokół mnie są coraz szczuplejsi więc i ja muszę na początek postanowiłam przestawić się na więcej białka , a teraz już konkretnie wzięłam się do walki

a teraz wracam do czytania watku od początku
czytaj czytaj, a najdokładniej pierwszy post

Cytat:
Napisane przez dominikaneta Pokaż wiadomość
witam ja pierwszy raz czytam to wszystko a to już jakieś 3 godziny i jestem pełna podzwu dla tych którym spadło ponad 10 ja jestem na etapie 6 dnia dałam radę przejść pierwszą fazę ze skutkiem 4kilo mniej ale boję się że dopadnie mnie zwątpienie jak zobaczę że w przyszłym tygodniu waga będzie stała ale narazie mam pozytywne nastawienie

start72kg
jest 68kg
upragniona waga58kg dam radę
dasz radę! a czemu nie?
(:tysia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-25, 19:47   #4929
mrofka
wizażowy robalek

A ja już daawno po kolacyjce - brzuszek nadal pełny, Mrówa szczęśliwa i ją nic nie wkurza

Zrobiłam omlecik-improwizację. 2 jajka, 2 łyżki otrębów, trochę soli i pieprzu i świeżego szczypiorku - wyszło mniam I byłam szczęśliwa, że to zjadłam bez 'zapychacza' - bo zazwyczaj jem do czegoś takiego chlebek. No ale teraz nie można

Ayu znalazłam w domu taką fajną patelenkę, co do niej nic nie przywiera

Wkurza mnie tylko postawa moich rodziców... cały czas mi docinają, dogryzają... "więc tego i tego też nie będziesz jadła?", "ooo, nasza dietetyczka idzie..." wrrr Aż mi się nie chce eksperymentować w kuchni, bo zaraz usłyszę: "Co ty robisz?! Przypalisz!/ to nie tak!/ daj ja to zrobię!". Heh... dlatego praktycznie nigdy nie gotuję... bo wiem, że rodzice zabiliby mnie samym wzrokiem, patrząc co robię
mrofka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-25, 19:49   #4930
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mrofka Pokaż wiadomość

Wkurza mnie tylko postawa moich rodziców... cały czas mi docinają, dogryzają... "więc tego i tego też nie będziesz jadła?", "ooo, nasza dietetyczka idzie..." wrrr Aż mi się nie chce eksperymentować w kuchni, bo zaraz usłyszę: "Co ty robisz?! Przypalisz!/ to nie tak!/ daj ja to zrobię!". Heh... dlatego praktycznie nigdy nie gotuję... bo wiem, że rodzice zabiliby mnie samym wzrokiem, patrząc co robię
A ja olewam, że ktoś patrzy albo komentuję i robię i dobrze wychodzi. W końcu zaczęłam gotować i mi wychodzi i podoba się! Chyba zrobie jakoś niedługo rybę po grecku

Do dziewczyn, które robiły deser zebre: ile czasu czekałyście aż deser w lodówce całkowicie stężeje?
Stary 2010-04-25, 19:49   #4931
Monia_35
Raczkowanie

Mam pytanko do dziewczyn, które są na III fazie, albo do tych, które znają na nie odpowiedź:
Dukan mówi co do owoców, że porcja to 1 jabłko, 1 gruszka, 1 miseczka malin...i że: "dozwolona jest jedna porcja dziennie wszystkich tych owoców, ale nie do każdego posiłku" (105 s.) czyli, że można zjeść jednego dnia i 1 jabłko, i miseczkę truskawek, i kawałek arbuza??? czy że jak zjem 1 jabłko to już nie mogę tknąć tego dnia żadnego innego owocka? odpowiedzcie plissss[/QUOTE]

ja dostałam kiedys taka rozpiskę:
1 OKRES :
Produkty dozwolone:
- Proteiny i warzywa z fazy naprzemiennej przez 6 dni z 7
- 1 porcja produktów skrobiowych na tydzień, zamiast 2
- 1 posiłek królewski na tydzień, zamiast 2
- żółte sery dopiero w drugim etapie
- 2-3 kawałki chleba dziennie (40-50 g).
- 1 owoc rano i 1 owoc wieczorem lub mus owocowy bez cukru

wiec sie zastosuje ale myslę ze jak na 1 miseczke wrzucimy 1/2 jabłka 1/2 gruszki kilka malinek truskawek to będzie porcja

mniej mnie o -8.0kg
Stary 2010-04-25, 19:53   #4932
JeannyGd
Raczkowanie

Nooo tak wywołałyście wilka z lasu - myślę tu o czekoladzie z truskawkami - ZGRZESZYŁAM!!! po dwóch tygodniach bez słodyczy - WRĄBAŁAM 5 CUKIERKÓW (a dokładnie były to michałki) proszę o pocieszenie i rozgrzeszenie chyba nie wszystko stracone, co????
Icel- 85kg (3 m-ce)

-
JeannyGd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-25, 19:54   #4933
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tabinga Pokaż wiadomość
Acha co z tym słodzeniem kawy? Musi być jakiś konkretny słodzik? Czy na fazie uderzeniowej można słodzik? Na liście w książce do tej fazy nie ma słodzika to co zabroniony?
ten tabletkowy, aspartam - np, w kauflandzie sa
na U wedlug pierwsszej ksiazki mozna
Cytat:
Dziękuję za podpowiedzi w sprawie śniadanek bo miałam problem jak to ugryźć w fazie uderzeniowejTak sobie myślę, że z tymi cenami to poprostu trzeba szukać w marketach-może tańsze odpowiedniki. Mam osiedlowy sklep i market nieopodal-różnica w cenach około 20% się zdarza. Jajka sa tanie, nabiał też a ryby czy mięso drobiowe czy wieprzowe to i tak się kupuje. Warzywa już wkrótce będą tanieć. Myślę, że ta dieta nie jest taka droga.
mozesz sobie zrobic chlebek dukanowy z mikrofali (jak juz bedzies na 2 fazie ) - 3 lychy otrebow, szczypta proszku, sol, pieprz, mozna dac ziola jakies (ja daje prowansalskie), 2 lychy jogurtu i jajco

sypkie produkty zawsze szykuje na wieczor w pojemniczku, rano daje tylko jajco i jogurt, mieszam na talerz lub do miseczki wylozonej papierem do pieczenia lub sylikonewj foremki - i na 5,30 -6 min w tym czasie mozesz sobie mejkapa zrobic czy ubrac sie
i dalej postepuje sie jak z prawdziwm chlebem i syci bo otreby ma
mezowi rano zawsze robie

Cytat:
Jadła może któraś z Was rybkę,która nazywa się karmazyn? Dobre to to? Właśnie mi się dusi i zastanawiam się czy to będzie zjadliwe
Aida chyba jadla i nie poleca
Emila3000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-25, 19:56   #4934
sikoreczka111
Zakorzenienie

GG do sikoreczka111

czytam czytam;d równoczesnie też przeglądam przepisy ;d i normalnie jestem zachwycona ... jedyne co mnie martwi to to, że musze gotować teraz 2 rózne obiady ...dla siebie i dla tż ... ale do niektórych potraw też go przekonam ...po weekendzie majowym muszę zaopatrzyć sie w produkty takie jak skrobie kukurydziana i inne i wtedy to już wogóle będę szaleć

aaa i jeszcze jedno nie mam wagi , ale widzę, że spadło mi trochę na tej przed-fazie I w sumie cieszę, sie, że ją zrobiłam, bo nie umiałabym tak z dnia na dzien wszystkiego rzucić
sikoreczka111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-25, 20:13   #4935
aggie30
Raczkowanie

Cytat:
ja też jestem zszokowana cenami produktów w tej diecie,niesamowite,że będąc na diecie wydaje się więcej pieniędzy niż jedząc "normalnie"
To fakt, ceny są z lekka powalające, ale tylko niektórych produktów. Z drugiej strony nie jest aż tak źle-gdyby tak zsumować koszt "normalnych" zakupów jakie kiedyś robiłyśmy:masło, chlebek,jogurty, warzywa, owoce, słodycze itp jak kto lubi, to uważam że cena i tak wyjdzie porównywalna do "naszych" dukanowych zakupów. PRAWIE tak samo płacimy w kasie tylko za mniej... ale to wg moich obserwacji "na oko".
Cytat:
Napisane przez dominikaneta Pokaż wiadomość
Zaczynasz z podobną wagą do mojej.Ile masz wzrostu?jeśli moge wiedzieć?
Cytat:
Napisane przez sikoreczka111 Pokaż wiadomość
czytam czytam;d równoczesnie też przeglądam przepisy ;d i normalnie jestem zachwycona ... jedyne co mnie martwi to to, że musze gotować teraz 2 rózne obiady ...dla siebie i dla tż ... ale do niektórych potraw też go przekonam ...po weekendzie majowym muszę zaopatrzyć sie w produkty takie jak skrobie kukurydziana i inne i wtedy to już wogóle będę szaleć
Wcale nie musisz gotować 2 obiadów. Ja sobie tak to poukładałam że z mężem jemy to samo a jemu jedynie dogotowuję do obiadu np ziemniaki. Zresztą mimo że On nie jest na diecie to i tak wszystko ładnie wcina co dukanowe. To jedzenie jest na prawde pyszne.

U mnie nadal wszystko jak osioł stoi, ni cholery w dół ani w góre-to lepiej wczorajsze skakanie po drabinie też nic nie dało jeśli chodzi o spadki na wadze. Musze to przetrzymać i tyle
aggie30 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-25, 20:26   #4936
joanna110977
Raczkowanie

GG do joanna110977

Cytat:
Napisane przez aggie30 Pokaż wiadomość

U mnie nadal wszystko jak osioł stoi, ni cholery w dół ani w góre-to lepiej wczorajsze skakanie po drabinie też nic nie dało jeśli chodzi o spadki na wadze. Musze to przetrzymać i tyle
No ...ja też mam podobnie...tylko ,że u mnie skacze do góry.Pocieszające jest ,że jestem po warzywkach i dziś pierwszy dzień czystych P.może w końcu ruszy
Waga wyjściowa:XXX kg
Jest mnie mniej - 6,4kg
Na pewno mi się uda!!!
joanna110977 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-25, 20:33   #4937
Mariolcia =P
Zakorzenienie

ja w sklepie robie wyliczenia ile potrzeba mi serkow wiejskich do nastepnych zakupow, a potem jem dzienna dawke i nie jestem glodna

Mariolcia =P jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-25, 20:36   #4938
tabinga
Raczkowanie

Emilciu dziękuję. Jutro zaczynam. śniadanie jajecznica z 2 jajek, II śniadanie serek zero procent z otrębami. Obiad pierś z kurczaka. Podwieczorek chyba jogurt zero procent a kolacja może znów serek. Czy to wystarczy? Generalnie jak czytam w tej książce chodzi o to w I etapie by jeśc co wolno ale nie mogą to być małe ilości bo wtedy łatwiej o pokusę. Oprócz 2 kaw z mlekiem zero procent i słodzikiem który poleciłaś trzeba wypić 1,5 l wody np. Żywiec Zdrój. Poprawcie mnie jesli coś nie tak ale sprawdziłam w książce-to mogę
tabinga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-25, 20:38   #4939
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Emilciu dziękuję. Jutro zaczynam. śniadanie jajecznica z 2 jajek, II śniadanie serek zero procent z otrębami. Obiad pierś z kurczaka. Podwieczorek chyba jogurt zero procent a kolacja może znów serek. Czy to wystarczy? Generalnie jak czytam w tej książce chodzi o to w I etapie by jeśc co wolno ale nie mogą to być małe ilości bo wtedy łatwiej o pokusę. Oprócz 2 kaw z mlekiem zero procent i słodzikiem który poleciłaś trzeba wypić 1,5 l wody np. Żywiec Zdrój. Poprawcie mnie jesli coś nie tak ale sprawdziłam w książce-to mogę
serkow za duzo
rybke wedzoną zjedz
tunczyka
jajka na twardo

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-25, 20:49   #4940
Korlat
Rozeznanie

GG do Korlat

Cytat:
Napisane przez Mariolcia =P Pokaż wiadomość
ja w sklepie robie wyliczenia ile potrzeba mi serkow wiejskich do nastepnych zakupow, a potem jem dzienna dawke i nie jestem glodna
Tez tak robie Wyliczam sobie ile zjem do nastepnych zakupow

Zjadlam jeszcze jogurt naturalny Mniam. Pycha byl Ja juz chce III faze i owoce. Strasznie mi ich juz brakuje.

life is what happens when you are busy making other plans

Korlat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-25, 20:54   #4941
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Korlat Pokaż wiadomość

Zjadlam jeszcze jogurt naturalny Mniam. Pycha byl Ja juz chce III faze i owoce. Strasznie mi ich juz brakuje.
a ja nie umiem sobie wyliczyć, ale jem tych wieśniaków tyle, że aż się zastanaiwam, czy to ok..
Stary 2010-04-25, 20:56   #4942
Mariolcia =P
Zakorzenienie

hehe czasem bywa, ze nawet mi zostaje wtedy na 2 dzien mam wyzerke

Mariolcia =P jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-25, 21:04   #4943
Zadomowienie

a ile serków Ci przypada na dzień?
Stary 2010-04-25, 21:07   #4944
Monia_35
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez (:tysia:) Pokaż wiadomość
a ile serków Ci przypada na dzień?
ja zjadam 1 dziennie a od jakis 2 tygodni nie zjadłam ani łyzeczki nie moge na nie patrzec choc pełna lodówka bo TZ zjada codziennie

mniej mnie o -8.0kg
Stary 2010-04-25, 21:08   #4945
aniela40
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mariolcia =P Pokaż wiadomość
to jaką masz dzienną dawke serków ?
jesz więcej mięsa i ryby niż nabiału?????

aniela40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-25, 21:10   #4946
aggie30
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez (:tysia:) Pokaż wiadomość
a ja nie umiem sobie wyliczyć, ale jem tych wieśniaków tyle, że aż się zastanaiwam, czy to ok..
Cytat:
Napisane przez Korlat Pokaż wiadomość
Ja nie wiem jak wy to robicie-ile wieśniaków bym nie kupiła wiecznie mi ich mało ostatnio zaparłam się i wzamian nutelki wciągam wieśniaki na słodko, więc może dlatego "wyparowują"...

Doliczyłam się że dziennie-nie wiem czy to nie przegięcie-schodzi mi 5 średnich wieśniaków!

Edytowane przez aggie30
Czas edycji: 2010-04-25 o 21:12
aggie30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-25, 21:11   #4947
Monia_35
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aniela40 Pokaż wiadomość
to jaką masz dzienną dawke serków ?
jesz więcej mięsa i ryby niż nabiału?????
pozwole sie wtracic:
1 serek dziennie wiejski lub 1 kostka twarogu
od 3 do 6 jaj dziennie
obiadek miesko
kolacja rybka
jogurty tylko jako dodatek do miesa (sos)

mniej mnie o -8.0kg
Stary 2010-04-25, 21:12   #4948
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Cytat:
Napisane przez JeannyGd Pokaż wiadomość
Nooo tak wywołałyście wilka z lasu - myślę tu o czekoladzie z truskawkami - ZGRZESZYŁAM!!! po dwóch tygodniach bez słodyczy - WRĄBAŁAM 5 CUKIERKÓW (a dokładnie były to michałki) proszę o pocieszenie i rozgrzeszenie chyba nie wszystko stracone, co????
Nie Ty jedna dziś zmaściłaś jeśli to Cię pocieszy Jutro czyściuteńkie proteiny i bezgrzesznie do upragnionej wagi.
Takie mam założenie przynajmniej
Stary 2010-04-25, 21:13   #4949
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monia_35 Pokaż wiadomość
ja zjadam 1 dziennie a od jakis 2 tygodni nie zjadłam ani łyzeczki nie moge na nie patrzec choc pełna lodówka bo TZ zjada codziennie
ja moglabym wciagnac calą palete na raz, zwlaszcza na slodko
Stary 2010-04-25, 21:16   #4950
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Emila3000 Pokaż wiadomość
ja moglabym wciagnac calą palete na raz, zwlaszcza na slodko
to tak jak ja!! a ostatnio zrobiłam serek wiejski na patelni i z jajkiem i slodzik, o matko naprawde dobre!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości