|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#571 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 17
W ogóle. I nie ciagnie mnie ani trochę.
Cytat:
Gratulacje!!! Cytat:
Przynajmniej nie do końca. Miesiac temu byłam na weselu. I od początku diety głośno mówiłam,ze w tym dniu nie będę trzymać diety. Nie miałam zamiaru tłumaczyć się przed obcymi ludźmi. Okazało się, że nagrzeszyłam niewiele(rosół z makaronem, kluski do kurczaka z pieca, tort, krokiecik). Starałam się wybierać potrawy dozwolone, ale nie dało się uniknąć grzechów. Na święta mam zamiar przygotować kilka swoich potraw, znając życie nikt się nie kapnie.... Mam zamiar unikać innych, niedukanowych posiłków, ale nie będę rwać włosów z głowy jeżeli zjem coś spoza listy. Jesteśmy tylko ludźmi. Inna sytuacja jest, gdy grzeszysz raz na 3-4m-ce,inna gdy się grzeszy sporadycznie(np comiesięczna wizyta u teściów, boże jak ja się cieszę, ze dali za wygraną z dokarmianiem mnie), a inna gdy się podjada i próbuje się oszukiwać, tak jak moja kumpela: a to tylko 1 paluszek, nie zaszkodzi, a to kostka czekolady, daj spokój nic mi nie będzie. ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#572 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale ja nie jestem zwolenniczką wygłaszania na forum co to sobie niedukanowego przyrządzę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#573 |
Wtajemniczenie
|
DUNKA
![]() Aaa, ja tez nie planuje wbrew pozorom ![]() ![]() ![]() ![]() No to super widze ze kolejna lingwistka. Ja skonczylam filologie angielska ponad 5 lat temu ![]() ![]() Co do kuchni slowackiej, to staram sie unikac jak mooge, ale sie nie da, tesciowa jest perfekcyjna kucharka i zawsze wszystko jej wychodzi jak trzeba. Ja bardzo stresuje sie na ten wyjazd, chociaz to juz nie pierwsze swieta na Slowacji, ale wiem ze tam nie za bardzo podukam. Ale bede sie starac, chociaz i tak dla tesciowej to jestem dziwolagiem ![]() ![]() Jezeli chodzi o jezyk czeski to moj maz smiga perfekt, ja troche, ale rozumiem prawie wszystko, a slowacki jest latwiejszy,i tez sobie porozpravam, prepac moje ortogtraficke chyby ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- [QUOTE=[B]meddy[/B];23378009]Jasne, ale ja nie rozumiem grzeszenia " z premedytacją". Jestem już na III fazie i zdarzyło mi się kilka razy zgrzeszyć, ale tu na forum za grzechy zawsze były baciki i będą ![]() ![]() ![]() ja tez nie lubie grzeszenia z premedytacja, bo nie chce zeby z tego wyszlo takie bledne kolo, po co ta dieta do cho...ry ![]() Rozumiesz... Za grzechy lansko w doopencje a ode mnie paly!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sama sobie tez wymierze kare, jak bedzie trzeba ![]()
#574 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#575 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
RESTART --> 9.01.2011 --> 96,2 kg Cel I: 90 kg (do końca stycznia) I JEST!! 21.01.2011 ![]() Cel II: 85 kg (do połowy lutego? ![]() Cel III: 80 kg Cel IV: 75 kg Cel V: 70 kg... ? Stan licznika: 89,0 kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#576 |
Wtajemniczenie
|
SIMPLY DIVINE pisze:Ja jestem niedoszla anglistka - zrezygnowalam po pierwszym semestrze jak nam z translatoryki zrobili pedagogiczna
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Najgorsze jest to, ze na studia mgr mialo wstep wielu kandydatow spoza wydzialu, z innych uniwerkow, wiele moich przyjaciol i dobrych znajomych musialo skonczyc na licencjacie, bo nie dostalo sie na mgr ... I tym optymistycznym akcentem koniec offtopu!!!!PRZEPRASZAM FORUM Porozmawiajmy o proteinach. A wiec nazwa proteiny wywodzi sie z lacinskiego terminu 'pro' i z drugiego lacinskiego terminu 'teiny'. W przeciwienstwie do anty tein.blablabla ![]() ![]() W sumie to wasza wina, bo zaczelyscie o Swietach ![]() ![]()
#577 | |
Wtajemniczenie
|
Daj spokój
![]() ![]() ![]() A...ślicznaś ![]() Cytat:
I jakoś szybko się wkurzasz ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#578 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wsparcie bedziesz miala ale beda tez baty jesli sie bedziesz publicznie przyznawac do grzeszenia lub zamierzania grzeszenia ![]()
![]() |
#579 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
BTW: Żadna z Was nie będzie piła w Sylwestra? Podziwiam. ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Cytat:
![]() A focha nie strzelam.
RESTART --> 9.01.2011 --> 96,2 kg Cel I: 90 kg (do końca stycznia) I JEST!! 21.01.2011 ![]() Cel II: 85 kg (do połowy lutego? ![]() Cel III: 80 kg Cel IV: 75 kg Cel V: 70 kg... ? Stan licznika: 89,0 kg Edytowane przez Nikita_8 Czas edycji: 2010-11-21 o 21:46 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#580 |
Zakorzenienie
|
Nikita - przynajmniej postaraj się nie grzeszyć (wiadomo podejścia nie zmieni nikt u Ciebie , tylko Ty sama) ja tam myślę że będę trzymała się diety całkowicie, choć wątpię że dam radę z kapustą z fasolą (choc liczę że będę na III już
![]() ![]()
5.06.10-poznałam Cię ![]() 12.07.10-prawko zdane za 1. razem ![]() 26.07.10 prawko w kieszeni, kierowca oficjalnie ![]() Nie ma odwrotu z drogi obranej wierność do końca i tak będzie. Amen. Mój ukochany M. ![]() Razem od 8.08.10 licencjat 08.2011-Dziadek[*]![]() 02.2012-Ciocia[*] |
![]() ![]() |
![]() |
#581 |
Raczkowanie
|
Ale naskrobałyście!
Prawie 2 godziny was czytałam... Widzę, że panuje zagożała dyskusja na temat "Święta - co z dukaniem?" Ja osobiście uważam, że torchę przesadzacie. Nie wiem kto konkretnie, bo nie zwracam uwagi na podpisy ![]() Twierdzenie, że jeśli ktoś sobie planuje zrobić 'święto' w wigilie jest mijaniem się z celem, to dla mnie przesada. Co jemy w wigilie?? RYBY, ja np. poprosiłam rodziców o pstrągi z piekarnika. Warzywka typu KAPUSTA KISZONA Z GRZYBAMI (a to można jeść przecież), barszcz 'na uśmiechu' , czyli na kostce rosołwej, a to też można jeść, pierogi co prawda są zabronione, no bo mąka w cieście. Ale czy zjedzenie 3 pierogów jest naprawde mijaniem się z celem? Jesz przede wszystkim dla farszu, tak? Można nawet to ciasto zostawić na boku tależa. Ciasta? Co za problem, żeby zrobić sernik Dukanowy? Jak całej rodzinie smakuje, to robić, robić! Makiełki? Makówki? No cóż, UWIELBIAM... ale w tym roku postaram się nie skuśić, no bo to sam mak, bakalie i bułka namoczona w mleku z miodem. Ale jak nie będę umiała się powstrzymać, to chociaż postaram się tylko spróbować, a nie zeżreć całą miskę ![]() Więc podsumowując... Nie popadajmy w paranoje, kochane moje! Bo widzę, że niektórzy tutaj przeginają w jedną stronę, a inni w drugą. Moja rada: Jeśli wiesz, że nie dasz rady nie grzeszyć w święta, no to postaraj się, żeby na stole były potrawy zmodyfikowane na tyle, by nie szkodziły tak bardzo twoim efektom dietowania. Zrób dukanowy sernik, nie jedz ciasta z pierogów, poproś, by było mało grochu w kapuście, nie smaż ryby na tłuszczu, tylko upiecz w piekarniku I BĘDZIE GITEZ! Przynajmniej ja obrałam taką opcję, o! A na 25 i 26 grudnia zaplanuj dzien proteinowy. Pierś z indyka z piekarnika, albo coś koło tego. Pysznie dla całej rodziny, a ty będziesz się trzymać diety. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#582 | |
Zakorzenienie
|
Nie, nie bede pila. Toast wzniose Spritem Zero albo woda gazowana - kogo to obchodzi co mam w kieliszku? Powiem wiecej - mam impreze swiateczna z pracy we wloskiej knajpce i zjem zupe pomidorowa jako starter, salatke z piersia kurczaka bez dressingu jako main i kawe latte na deser a w ciagu posilku popijac bede wode gazowana. Reszta towarzystwa bedzie sie zajadac chlebem czosnkowym, oliwkami, pieczarkami w panierce, pizza, lasagne i innymi wloskimi makaronami a na deser profiteroles i tiramisu. Alkohol bedzie sie lal strumieniami bo placi na niego dyrekcja a ja i tak bede sie dobrze bawic bez tego
![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#583 |
Wtajemniczenie
|
Ja powitam nowy rok colą zero, o
![]() Jako że będzie to wyjazdowy sylwester ze znajomymi, zabieram swoje jedzenie i tyle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#584 |
Zakorzenienie
|
ja w Sylwka nie piję, i chyba się wtrynię już za kierowcę żeby nie kusiło nawet. Bez alkoholu da się żyć przecież
![]()
5.06.10-poznałam Cię ![]() 12.07.10-prawko zdane za 1. razem ![]() 26.07.10 prawko w kieszeni, kierowca oficjalnie ![]() Nie ma odwrotu z drogi obranej wierność do końca i tak będzie. Amen. Mój ukochany M. ![]() Razem od 8.08.10 licencjat 08.2011-Dziadek[*]![]() 02.2012-Ciocia[*] |
![]() ![]() |
![]() |
#585 |
BAN stały
|
Ja tez nie planuje %
Sylwester bedzie u mnie z cola zero podobnie jak u dziewczyn ![]() Bede sie zapierac rekami i nogami zeby nie tknac alko az do III fazy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#586 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Pewnie Twoja odpowiedź będzie, że mogę sobie sama przygotować posiłki. Otóż nie mogę. Nie mam takiej możliwości. Niestety moja kuchenka w domu ma tylko 4 palniki, które są zajęte przez 'normalne' potrawy wigilijne. Jedyne co mogę zrobić, to poprosić, by mama, szykując potrawy, wzięła poprawkę na mnie i postarała się zrobić to bardziej 'jadalne' dla mnie. A jak mi się nie podoba, to mogę sobie siedzieć przy serku homo, czy przed wieśniakiem, podczas gdy cała rodzina będzie wcinać pierogi, ryby, kapuste, barszcz itd itp. Nie myśl, że Cię krytykuję. Usiłuję tylko pokazać, że są różne powody ku grzeszeniu. I podejżewam, że Nikita_8 , jak zapewne jeszcze wiele osób, które nie udzielają się na ten temat, nie postanowiły, że będą grzeszyć, od tak, bo mają takie 'widzi mi się' , tylko na to składa się jeszcze sporo innych powodów. Jak np. presja rodziny. No ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#587 |
Czekam na Ragnarok
|
Uuu, ale się porobiło. Ja w tej chwili nie grzeszę w ogóle, ale na święta nie odmówię sobie pierożka ruskiego (ale zrobię dukanowe mięso, rybę, ciasto). A na sylwestra będę dukanować, ale przy alkoholu. Raz w roku nie zaszkodzi. Najwyżej popłaczę z powodu zastoju, ale chcę się dobrze bawić (ten raz w roku).
I nie piszę tu o hektolitrach alkoholu, po prostu coś tam w siebie wleję (+ pepsi max), ale dużo mniej niż zwykle. I na święta też zjem 1-2-3 pierożki, a nie 10 ![]() Nażarłam się w ten weekend twarożków, pękam. I tej pangi za 6,90zł ![]() ![]() Mniam mniam mniam ![]() Nie ważyłam się kilka dni, ciekawe jak to jutro wyjdzie. Edytowane przez Fenris Czas edycji: 2010-11-21 o 22:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#588 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też mam taki zacny plan. Z okazji, że dopiero co zdałam prawko, to będę na bank kierowcą. O północy umoczę tylko usta w szampanie, a resztę dnia (a raczej wieczoru) będę sobie pić wodę, herbatkę mrożoną albo colę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#589 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#590 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#591 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#592 | |
Rozeznanie
|
Ale sie rumienie!!! Dziekuje pieknie za mile slowa!!
![]() Cytat:
![]() ![]() Mas pravdu, Vanoce se blizi, pozdravuju taky! A jutro na sniadanko owsianeczka, nie moge sie doczekac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#593 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Swoją drogą, to by mi się też marzyło takie 'czemu mam sobie odpuszczać pyszności'... No ale na to sobie nie pozwolę. Chyba, że poślady zepnę i uda mi się zejść do 65 i akurat bym wskoczyła na III fazę zaczynając od UCZTY. Zapewne wieeeeeeeeelu z nas się to marzy, hmmm? Jak sobie tak wyliczałam, to mi wyszło, że idealnie by tak wyszła ta III faza z ucztą. Ale nie brałam poprawek na @, na owulkę, na problem z porcelaną... Chciało by się taaaaaaaaak.... ![]() Ale doktorek mi wyliczył, że II faza mi się skonczy gdzieś w połowie stycznia. Od jutra zaczynam misję: Jak oszukać przeznaczenie od doktorka? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#594 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#595 |
Czekam na Ragnarok
|
A ja mam dojść do wagi 56,8kg na koniec stycznia (czyli -12,3kg), ale chcę schudnąć do 50kg, także pewnie do wakacji mi zejdzie
![]() Witam lingwistki ![]() Dobranoc ![]() Edytowane przez Fenris Czas edycji: 2010-11-21 o 22:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#596 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja też świeżym kierowcą jestem, a przed świętami zamierzamy kupić auto i to ja będę jeździć, by się rozjeździć. I powiem Wam, ze nie tęsknie za alkoholem. Ale szczerze powiedziawszy, ja już w zyciu swoje wypiłam(jak to brzmi). Będąc nastolatką dałam nieźle w pióra.... Później mi przeszło. Wyszłam za mąż,urodziłam syna i jakoś mnie nie ciągło do alkoholu, od czasu do czasu piwo, może dwa, czasami winko Aaa i finlandia zurawinowa z pepsi, oraz absolut gruszkowy ze sprite. Ale to tak na urodzinach, imieninach itd Drink, czasem dwa. I to koniec. Zaś sie rozpisałam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#597 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A mi teraz zaczęła waga trochę wydziwiać (no, bo przed @), ale coś czuję, że będzie wolniej leciało do tych 65... No bo im mniej, tym gożej leci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#598 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zmykam spac, spadkow zycze ![]()
![]() |
#599 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do alko - też mnie nie ciągnie. Dużo ostatnio imprez było i zawsze mówiłam: nie, dziękuje, jestem na diecie. I jakoś to zaakceptowali. Dobrze mi z tym, że nie piję. Nie jestem i nie byłam żadną miłośniczką alkoholi. Piwa nie lubię, wina nie lubię, jedynie co, to wódkę, ale nie za dużo, bo mam słaby łeb. ---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- Cytat:
![]() Aż wstyd się przyznać ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#600 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Zresztą i tak nie lubię świąt a raczej spędzania ich z rodziną. Bo ciągle są jakieś fochy. Babcia i mama są strasznie fałszywe, nic nie potrafią powiedzieć wprost, tylko udają, że wszystko jest w porządku a za plecami obgadują. Tata wszystkich, którzy mają inne zdanie niż on wyzywa od debili. Najlepszy dziadek bo ma to wszystko w d**** i się nie udziela w rozmowach ![]() ![]() Przepraszam, ale musiałam komuś się wyżalić ![]() Za to sylwester będzie mam nadzieję lepszy. Chcę dla odmiany spędzić go tylko z chłopakiem. I przynajmniej nic mnie nie będzie kusiło do napicia się szampana. Mój facet szampana nie lubi, po piwie ostatnio coś źle się czuje ![]() ![]() No to pomarudziłam ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:39.