Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 14 - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-11, 18:01   #811
maweth
Rozeznanie

GG do maweth
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 14

Wiecie co.. napisałam dzisiaj posta koło 13 i jakoś nie mogę go znaleźć, chyba się nie zapisał.
W każdym bądź razie, napiszę w skrócie - dzisiaj mija mi miesiąc z Dukanem i jest 4.5 kg mniej
Stary 2010-08-11, 18:10   #812
Ekatierina
Przyczajenie

Witam kochane Dukanki moje uniżone gratulacje z tytułu spadków ja będąc od 5.07.2010 zeszłam z 71,4 na 65,5(nie mówiąc że dwa dni temu było 63,5), z uda 6cm z tali 4cm, wszystko przy wzroście 165cm.
Obecnie odczuwam kolejny upadek mocy z powodu tego cholernego wzrostu
zwiększam zatem ilość wysiłku fizycznego do 60minut dziennie z tętnem 130HR na rowerku stacjonarnym plus wycieczki rowerowe z przyjaciółką oby ruszyło! Mój cel to 58kg
Serdecznie was pozdrawiam zawsze wspieracie mnie gdy was czytam czy to nowymi przepisami czy też konkretnym słowem otuchy
Ekatierina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 18:13   #813
blackredmoon
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mirkaaa Pokaż wiadomość
Mysle ze nie ma czym sie przejmowac
Ja tez w Twoim wieku i u mnie torszke inna sytuacja, nigdy nie bylam w stalym zwiazku. Nigdy sie nie zakochalam. Wydaje mi sie ze kiedysjak bylam moda kochalam tylko siebie
Facetow mialam wielu w swoim zyciu jak bylam mloda zmienialam ich non stop, nie moglam poprzestac na jednym. Szybko mi sie nudzili.
A teraz to juz w ogole w tym temacie wydaje mi sie ze wszytsko za mna, niechce mi sie najnormalniej w swiecie.
Czuje sie jakas stara, wydaje mi sie ze wyroslam z takich rezczy, faceci przesali mnie krecic!
Dziwne no nie?
Tez mam nadzieje ze ta dieta cos zmieni w moim zyciu
Sciskam mocno
Cytat:
Napisane przez broadwaydream Pokaż wiadomość
Dzięki słonko Utknęłam tu na dobre, więc w razie czego bede wam zdawac relacje na bierząco narazie staram się zajmowac studiami i nie przejmowac, w koncu trzeba myslec optymistycznie!

Dziwne, ale po troszku rozumiem. U mnie zawsze na pierwszym miejscu były ambicje zawodowe, w pełni się poswięcalam nauce (teraz studiom), może dlatego. A ile masz lat, skoro jestes "taka stara"? W sumie tez sie nigdy nie zakochalam, ale moze lepsze to niz zakochac sie bez wzajemnosci .
Ja Wam powiem, że ostatnio zakochałam się pierwszy raz w życiu, pierwszy raz traktowałam kogoś aż tak powaznie, a on pewnego dnia, po prostu mnie zostawił.. bez słowa wyjasnienia, przestał się odzywać, odbierać telefony, już nie mówiąc o spotkaniu
No to się wyżaliłam.
Też próbuję zmienić coś w swoim zyciu i czuję, że się uda!

Cytat:
Napisane przez Sparta Pokaż wiadomość
Dirty sex i fire
Ale mi kochaczki smaka robicie a TŻ jako takiego brak
Cytat:
mirkaaa - to trzymamy razem może wujek Dukan da nam siłę na zmiany (też jestem ich wielką fanką i conajmniej raz na kwartał planuję co mogę naprawić, ostatnio nawet wyszło mi parę większych zmian ).
Ej! ej! jeszcze ja, jeszcze ja!
Cytat:
Napisane przez zlotqo Pokaż wiadomość
głupie pytanie, wiem. czyli mogę kupić 1kg kostki zwykłego twarogu, przemęczyć go maszynką do mielenia i bedzie git na sernik?
a ten syr etkera to jest w Kauflandzie w cenie 10,69 za wiadereczko. przynajmniej w moim kauflandzie jest
Ja kupuję zwykły twaróg chudy i go nawet nie maszynką do mielenia a zwykłym robotem traktuję albo tą stópką to rozwalania truskawek

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Cytat:
Napisane przez maweth Pokaż wiadomość
Wiecie co.. napisałam dzisiaj posta koło 13 i jakoś nie mogę go znaleźć, chyba się nie zapisał.
W każdym bądź razie, napiszę w skrócie - dzisiaj mija mi miesiąc z Dukanem i jest 4.5 kg mniej
GRATULACJE!!
będzie: 55 kg

jest: 57
NIE DAM SIĘ!
----

Kocham Cię
blackredmoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 18:20   #814
broadwaydream
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blackredmoon Pokaż wiadomość
Ej! ej! jeszcze ja, jeszcze ja!
Czszej muszkieterowie damy radę!

Musze sie wyzalic. Mam dzis jakis pechowy dzien. Własnie zrezygnowala nam z mieszkania jedna wspolokatorka i zapowiada sie na to, ze bedziemy placic z kumpela 650 zł na głowe za chate (nie mozemy nikogo znalezc na trzeciego bo mamy pokoj z aneksem kuchennym do wynajecia, nie tak drogo wcale, centrum gdyni a koszt 400 z opłatami). Nie mam pojecia, jak sie mam wyrobic finansowo. Zostanie mi 300zł na zycie, na zarcie, bilety, wszystko inne, jestem załamana a do wrzesnia juz lada dzien niech mnie ktos przytuli.

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

Ide opierniczyc dukanowy twarozek z syropem z lidla.
Stary 2010-08-11, 18:22   #815
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez india40 Pokaż wiadomość
Ale cuuuuudne Moja jest cała biała
, tez mi się marzy białe malenstwo, taka biała snieżynka dla odmiany. W domu 3 czarne stwory, pies z wyboru a kocinki piesek sobie znalazł, najpierw kota a w tym roku kotkę. On prowadzi ośrodek adopcyjny, bo zimą jeże przyprowadzał

21.03 Dukan drugie podejście

Wspominamy tylko to, co nigdy się nie wydarzyło
avataris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 18:22   #816
xal
Zakorzenienie

Właśnie chciałam zrobić pampychy babuchy, ale tam pisze że faza II. Rozumiem, że to przez skrobię. Ile tej skrobi dziennie można zjeść na II fazie a ile na I ?
Edit:
już doczytałam że 1 łyzka dziennie, czyli tylko połowa porcji pampuchów?

Edytowane przez xal
Czas edycji: 2010-08-11 o 18:25
xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 18:31   #817
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Maricken Pokaż wiadomość
Helooł Pozdrawiam znad morza
Donoszę, że pierwszego dnia miałam potworny kryzys - z każdego rogu pachniało goframi, naleśnikami i widziałam wszędzie ludzi wcinających lody Naprawdę było źle. Na dodatek poszliśmy do knajpy na tą rybę z grilla - pasek ryby raczej w cenie zawrotnej i wściekła i głodna opuściłam ten przybytek. Na szczęście znalazłam inną knajpkę, gdzie jest sporo ryb z grilla i nawet obsługa jest na tyle miła, że w roli sałatki ważą mi do obiadu warzywa siekane jako wsad do kebaba
Oczywiście lodówkę mam wypakowaną wieśniakami i noszę je ze sobą na plażę, tak samo jak placki owsiane Nie mam tutaj wagi, ale nie sądzę, że mi przybywa...oby Tak więc dziewczyny na urlopie też można dukać! Planuję do końca sierpnia być na II fazie i potem przechodzę na III, utrwalam co zgubiłam i na koniec zobaczę czy powrócę na II czy już dam sobie spokój i przejdę na IV. Takie oto wnioski urlopowe

Gratuluję wszystkim spadeczków
ja się zastanawiałam, gdzie Ty się podziewasz a ty już urlopujesz. Maricken dukaj dzielnie, wierzę w Ciebie, bo wie, że ładnie dukasz Jesteś moja nadzieją na to, że można się oprzeć

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Właśnie chciałam zrobić pampychy babuchy, ale tam pisze że faza II. Rozumiem, że to przez skrobię. Ile tej skrobi dziennie można zjeść na II fazie a ile na I ?
Edit:
już doczytałam że 1 łyzka dziennie, czyli tylko połowa porcji pampuchów?
jak się chcę dziewczynce czegoś słodkiego to ja zrobiłam właśnie takie co na I można, okoł 300g sera białego, 1 serek homo, 2 jaja, 2 łyżki skrobi, słodzik, aromat i do piekarnika na 2o minut
Właśnie wcinam

w międzyczasie zrobiłam sernik i teraz jego kolej w piecu
mój ulubiony z aromatem arakowym:sl ina: nigdy mi się nie przeje

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-11, 18:35   #818
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez avataris Pokaż wiadomość
j
jak się chcę dziewczynce czegoś słodkiego to ja zrobiłam właśnie takie co na I można, okoł 300g sera białego, 1 serek homo, 2 jaja, 2 łyżki skrobi, słodzik, aromat i do piekarnika na 2o minut
Właśnie wcinam

w międzyczasie zrobiłam sernik i teraz jego kolej w piecu
mój ulubiony z aromatem arakowym:sl ina: nigdy mi się nie przeje
Bez proszku do pieczenia?

Stary 2010-08-11, 18:37   #819
zlotqo
Zadomowienie

ja zrobiłam placuszki otrębowe na słodko ale jakoś mi nie wyszły.. pierwsza porcja się spaliła, druga już była spoko - zjadłam z jogurtem+słodzik+ odrobina kakao.
z tym kakao to trzeba uważać żeby nie przesadzić... :/

szczęśliwa mężatka od 3.09.11

zapraszam na mój blog o tematyce urodowej -
http://merczens.blogspot.com
zlotqo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 18:45   #820
Rozeznanie

Cytat:
Bez proszku do pieczenia?
a bez

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Cytat:

Musze sie wyzalic. Mam dzis jakis pechowy dzien. Własnie zrezygnowala nam z mieszkania jedna wspolokatorka i zapowiada sie na to, ze bedziemy placic z kumpela 650 zł na głowe za chate (nie mozemy nikogo znalezc na trzeciego bo mamy pokoj z aneksem kuchennym do wynajecia, nie tak drogo wcale, centrum gdyni a koszt 400 z opłatami). Nie mam pojecia, jak sie mam wyrobic finansowo. Zostanie mi 300zł na zycie, na zarcie, bilety, wszystko inne, jestem załamana a do wrzesnia juz lada dzien niech mnie ktos przytuli.

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

no ja Cię przytulę bidulko . Zobaczysz wszystko się jakoś ułoży. Jest początek sierpnia, ktoś idzie do szkoły w nowym mieście, ktoś zaczyna studia lub pierwsza pracę. Dajcie pręciutko jakies ogłoszenie, opisując walory tego miejsca i telefony zaczną dzwonić

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Cytat:
Napisane przez zlotqo Pokaż wiadomość
ja zrobiłam placuszki otrębowe na słodko ale jakoś mi nie wyszły.. pierwsza porcja się spaliła, druga już była spoko - zjadłam z jogurtem+słodzik+ odrobina kakao.
z tym kakao to trzeba uważać żeby nie przesadzić... :/
, tak już jest, na początku dukana placki nie wychodzą, nie poddawaj się

Stary 2010-08-11, 18:54   #821
broadwaydream
Wtajemniczenie

Dobrze, żeście dziewczyny wynalazły ten syrop. Można sobie zjeść owocowy serek i nie grzeszyć. Gdyby jeszcze surimi bylo dozwolone bez oporów, byloby idealnie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-11, 19:09   #822
xal
Zakorzenienie

Cytat:
a bez
Ale bez prochów to te pampuchy ani sernik nie urośnie ... i będzie klapnięte a nie pampuchowate

Stary 2010-08-11, 19:13   #823
shemaletrouble
Raczkowanie

Witam!
Zapoznałam się z ksiązka i chciałam sie zapytac, czy ktos z Was szedl w II fazie trybem 2 dni protein, 5 dni zwyczajnego odzywiania? i jakie sa efekty? gdyz mi nie zalezy na az tak szybkim spadku wagi a dukan pisze w swojej ksiazce ze ten rytm super działa na cellulit

Bardzo prosze o odpowiedz
shemaletrouble jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 19:21   #824
mirkaaa
BAN stały

Cytat:
Ja Wam powiem, że ostatnio zakochałam się pierwszy raz w życiu, pierwszy raz traktowałam kogoś aż tak powaznie, a on pewnego dnia, po prostu mnie zostawił.. bez słowa wyjasnienia, przestał się odzywać, odbierać telefony, już nie mówiąc o spotkaniu
No to się wyżaliłam.
Pewnie ze sie uda!
Nam sie napewno uda, jeszcze z takim wsparciem
Ten facet najwidoczniej nie byl Ciebie wart! Mysle ze jeszcze duzo przed nami, a napewno przed Toba bo mi do szczescia brakuje tylko schudnac, narazie i nic wiecej
mirkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 19:22   #825
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

Hi tak szybciorem chciałam zameldowac jestem 2 dzien na PW , spadek o 0,3, natomiast moój facet od czwartku zgubił 5 kg jawna niesprawiedliwosc

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-11, 19:25   #826
mamawmw
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do mamawmw Send a message via Skype™ to mamawmw

Cytat:

wspolczuje ale moze jednak ktos sie znajdzie chetny glowa do gory! porozwieszajcie ulotki kolo szkol

a ja mam rowerek juz w domku jechalam ok10 min i spalilam 30kala zgrzalam sie jak kot
jutro wkleje fotki tego cuda

a zrobilam tez sobie ale te wkleje rowna miesiac po starcie z dukanem zobaczymy czy widac efekty bo teraz nie ma na co patrzec

jakie wy tu pysznosci pichcicie niech tylko wejde w II faze a to juz za 3 dni

dobranoc lece na filmik ale kto wie moze jeszcze zajrze
II Faza 71->21.08przerwa od10.11.start 70 -> ->cel 60
mamawmw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 19:35   #827
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Hej girls and boy DUK DUK

Wpadłam do Was na chwilę
Miałam dzisiaj ucztę na III fazie...
Jak się jadło to fajnie było ale teraz moje wyrzuty sumienia nie dają mi żyć
Zjadłam 3 kawałki pizzy i 3 plastry strucki z owocami...
eh... niby wyszystko ejst fajnie bo mogę jeść to o czym jeszcze niedawno marzyłam... ale jak to zjem to czuję się jakbym przegrała ważną dla mnie walkę...
Kosmos... ale zasady to zasady... wszystko albo nic

Cytat:
Napisane przez Ekatierina Pokaż wiadomość
Witam kochane Dukanki moje uniżone gratulacje z tytułu spadków ja będąc od 5.07.2010 zeszłam z 71,4 na 65,5(nie mówiąc że dwa dni temu było 63,5), z uda 6cm z tali 4cm, wszystko przy wzroście 165cm.
Obecnie odczuwam kolejny upadek mocy z powodu tego cholernego wzrostu
zwiększam zatem ilość wysiłku fizycznego do 60minut dziennie z tętnem 130HR na rowerku stacjonarnym plus wycieczki rowerowe z przyjaciółką oby ruszyło! Mój cel to 58kg
Serdecznie was pozdrawiam zawsze wspieracie mnie gdy was czytam czy to nowymi przepisami czy też konkretnym słowem otuchy
GRATULUJĘ to 6 cm z uda mnie zaskoczyło
Też bym tak chciała, bo mi po 1,5 miesiaca bez ćwiczeń spadło tylko jakieś 3-4 cm...
Ćwiczyłaś coś?? JAk tak do zdradź co bo z udami od zawsze mam problem

I WSZYSTKIM gratuluję spadeczków
Stary 2010-08-11, 19:38   #828
broadwaydream
Wtajemniczenie

mamawmw - Też pamietam nie moglam sie doczekac II fazy przemyszkuj blogi, to istna kopalnia przepisów *sama mam w ulubionych 13 blogów z przepisami i ciągle coś pichcę w kuchni*. Trzymam kciuki i powodzenia!
Stary 2010-08-11, 19:48   #829
Agnese69
Zadomowienie

Aleście natrzaskały. Ja dziś z pracy się wyautowałam w południe, bo laryngologa poszłam. No i mam. Przegroda krzywa, polipy są, a jakże, zatoki prześlwietliłam i jeszcze mnie do alergologa wysłał coby sprawdzić cyz ma rację, że w dodatku jestem alergikiem. By to cholera wzięła. No ale posytanowiłam w końcu tego gluta wyleczyć to chyba teraz już muszę...

No ale wracam, a tu 5 stron przybyło. Ło matko jedyno!!!!

Cytat:
Dobra to Ty zamawiaj ja juz od dzisiaj zaczelam!
Od rana nie zapalailam ani jednego papierosa, narazie sie dzielnie trzymam
A u Ciebie jak z ograniczaniem?
Ja stwierdzilam ze rzuce odrazu gwałtownie bez rozdrabniania sie
Narazie bez sytuacji kryzysowych
Brawo Mireczka!!! Dzielna dziewczynka!

Cytat:
Mysle ze nie ma czym sie przejmowac
Ja tez w Twoim wieku i u mnie torszke inna sytuacja, nigdy nie bylam w stalym zwiazku. Nigdy sie nie zakochalam. Wydaje mi sie ze kiedysjak bylam moda kochalam tylko siebie
Facetow mialam wielu w swoim zyciu jak bylam mloda zmienialam ich non stop, nie moglam poprzestac na jednym. Szybko mi sie nudzili.
A teraz to juz w ogole w tym temacie wydaje mi sie ze wszytsko za mna, niechce mi sie najnormalniej w swiecie.
Czuje sie jakas stara, wydaje mi sie ze wyroslam z takich rezczy, faceci przesali mnie krecic!
Dziwne no nie?
Tez mam nadzieje ze ta dieta cos zmieni w moim zyciu
Sciskam mocno
Bożesz Ty mój! Takie dziewczynki młodziutkie i takie herezje wygadują...
Jeszcze szmat życia przed Wami. Widać jeszcze się ów właściwy nie pojawił, a byle kogo mieć obok siebie to już lepiej żadnego nie mieć - mniej nerwów i rozczarowań. Spoko, znajdzie się, czy tego chcecie czy nie
A spróbuj się wtedy takiego pozbyć - to dopiero sztuka!

Cytat:
Napisane przez landryna210 Pokaż wiadomość
Można jeść zieloną fasolkę,czy nie ? xD
Zieloną fasolkę SZPARAGOWĄ można.

Cytat:
Napisane przez mamawmw Pokaż wiadomość
a co z ta moja watrobka? bo wiem ze dozwolona ale pomidory dopiero w II wiec jak?
na czym smazycie np watrobke? na oliwie z oliwek?
Boże broń! Nie można żadnel oliwy, ŻADNEGO tłuszczu...

[QUOTE=Sparta;21306005]
Kurdę, fryzjerka dziś do mnie nie zajedzie...a taak się cieszyłam, jutro mamy się spotkać zawsze pod wiatr, jak nie otyłość to inne cuda na kiju

A ja byłam i ciachnęłam kudły na krótko, a co tam. Czuprynkę teraz taką króką mam, tylko grzywa dłuższa na oko leci...
Bałam się, że córka ze mną z przedszkola nie będzie chciała wyjść, bo jakaś obca baba po nią przyszła

[QUOTE=mamawmw;21305868]a co z ta moja watrobka? bo wiem ze dozwolona ale pomidory dopiero w II wiec jak?
na czym smazycie np watrobke? na oliwie z oliwek?QUOTE]

Pomidory na U odpadają. Oliwa - patrz wyżej - Odpada
Amsory

Cytat:
Napisane przez Aleksandra_M Pokaż wiadomość
uwazaj... nie podoba ci sie nasze slubne zdjecie???

No cóż, nic nie poradzę, że mi się na wyobraźnię rzuca i już widzę te cztery nacierające na mnie na plaży i po prostu wpadam w panikę

a ja wiem czemu... hłe hłe hłe jak zmylas brudek z glowy to i waga spadla
hehe łajza prawde Ci powie...
No widzisz, a na to nie wpadłam...

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

Cytat:
No to się wyżaliłam.
A to dziadowina, prosty cham, podgatunek jeden!!! Ooooooooożesz ty!!! No tak to się nie robi... Jak ja nie cierpię takich tchórzy, co nawet się nie odważą powiedzieć komuś patrząc w oczy "Sorry, mała, to nie jest to, czego pragnę, odchodzę, mam nadzieję, że mi kiedyś wybaczysz..." Tylko ogon podwija pod siebie i udaje, że go nie ma.
Sorki za bezpośredniość, ale to nie fair zostawiać kogoś w niewiedzy i w cierpieniu. Nieludzkie takie... Współczuję Ci.
Agnese69 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-11, 19:59   #830
Rozeznanie

Cytat:
Ale bez prochów to te pampuchy ani sernik nie urośnie ... i będzie klapnięte a nie pampuchowate
do sernika dodaję proszek, a to pampuchów nie i są fajne

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
Hej girls and boy DUK DUK

Wpadłam do Was na chwilę
Miałam dzisiaj ucztę na III fazie...
Jak się jadło to fajnie było ale teraz moje wyrzuty sumienia nie dają mi żyć
Zjadłam 3 kawałki pizzy i 3 plastry strucki z owocami...
eh... niby wyszystko ejst fajnie bo mogę jeść to o czym jeszcze niedawno marzyłam... ale jak to zjem to czuję się jakbym przegrała ważną dla mnie walkę...
Kosmos... ale zasady to zasady... wszystko albo nic
cześc adaikaka, ale Ci zazdroszczę tej uczty na III. Ja mam plan, że to będzie sushi i lody z wedla, ale jeszcze poczekam. Trzymaj się dzielnie na III

Stary 2010-08-11, 20:01   #831
Agnese69
Zadomowienie

Cytat:
, tez mi się marzy białe malenstwo, taka biała snieżynka dla odmiany. W domu 3 czarne stwory, pies z wyboru a kocinki piesek sobie znalazł, najpierw kota a w tym roku kotkę. On prowadzi ośrodek adopcyjny, bo zimą jeże przyprowadzał
Nie mogę... To Ty tak jak ja masz zwierzyniec w domu...
Rok temu w marcu wzięłam malutką koteczkę. No wzięłam, bo była cudna, a moja córka się posrała na jej widok. 3 dni później na moim trwaniku zjawiłą się znikąd (czyli wywalona z jakiegoś samochodu) piękna srebrna kotka, atak whiskaska jak z reklamy w TV żywcem wyjęta. Trzy dni ją ignorowałam, a ona codziennie nas witała jak wracaliśmy z pracy, a nocowała w moim garażu, a jakże... No to została. Już za chwileczkę okazało się, że jest w ciąży , no załamka. Urodziłą cztery małe kaciaki. Odchowałam odkarmiłam, wymiziałam i porozdawałam. No fajnie, rozeszły się jak ciepłe bułęczki, sama byłam w szoku
OK, kotki się zadomowiły, malutka dorosła, not o co, trzeba wysterylizować, bo przecież nie wyrobię co pół roku na przykład bujać się z małymi. No to jedna po drugiej, ciachu-ciach, wysterylizowane, wypielęgnowane, mieszkają z nami i wszyscy są szczęśliwi. Trzy dni temu znowu ktoś wyrzucił psa z samochodu w naszej okolicy. Szczeniak, choć sporszy taki. No i co? No i moja córka go wypatrzyłą, oczywiście od razu poleciała do niego, mój małż poleciał za nią, z krzaczorów go wyciągnęli i do domu spraowadzili. Nakarmili, oczywiście, wygłaskali, rzecz jasna... No i co? No i mieszka u nas na tarasie, a jak. No przecież nie mam serca go wyrzucić. No bo gdzie? DO lasu go wywalę, zdechnie pod drzewem jakimś albo go coś zagryzie. Już dziś z nim u veta byłam, czyli znaczy znowu nasz chyba...
Ciekawe czy jak mi ktoś pod płotem aligatora wyrzuci to też go przygarnę... No katastrofa, ale ze mnie mięczak...
Stary 2010-08-11, 20:02   #832
xal
Zakorzenienie

Cytat:
do sernika dodaję proszek, a to pampuchów nie i są fajne
Zrobiłam pampuchy z małą ilością proszku i się pieką jeszcze. Ja nie mogę dojść do ładu z tym piekarnikiem, rozleniwiłam się na elektrycznym u mamy a tutaj mam stary gazowy (od grudnia na swoim) a na nowe nas jeszcze nie stać.

Stary 2010-08-11, 20:04   #833
Agnese69
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez shemaletrouble Pokaż wiadomość
Witam!
Zapoznałam się z ksiązka i chciałam sie zapytac, czy ktos z Was szedl w II fazie trybem 2 dni protein, 5 dni zwyczajnego odzywiania? i jakie sa efekty? gdyz mi nie zalezy na az tak szybkim spadku wagi a dukan pisze w swojej ksiazce ze ten rytm super działa na cellulit

Bardzo prosze o odpowiedz
O ile mi wiadomo, to nie ma takiej u nas
Same desperatki, co chcą szybko i dużo
Stary 2010-08-11, 20:04   #834
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Agnese69 Pokaż wiadomość
Aleście natrzaskały. Ja dziś z pracy się wyautowałam w południe, bo laryngologa poszłam. No i mam. Przegroda krzywa, polipy są, a jakże, zatoki prześlwietliłam i jeszcze mnie do alergologa wysłał coby sprawdzić cyz ma rację, że w dodatku jestem alergikiem. By to cholera wzięła. No ale posytanowiłam w końcu tego gluta wyleczyć to chyba teraz już muszę...

No ale wracam, a tu 5 stron przybyło. Ło matko jedyno!!!!

i przyszła Agnese69 i jak to Agnese naprodukowała całą stronę

Stary 2010-08-11, 20:07   #835
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
cześc adaikaka, ale Ci zazdroszczę tej uczty na III. Ja mam plan, że to będzie sushi i lody z wedla, ale jeszcze poczekam. Trzymaj się dzielnie na III
Avataris znowu nowy avatarek Szalejesz
Zobaczysz... nadejdzie przeddzień uczty i bedziesz chciała szybko iść spać żeby uczta jak najszybciej nadeszła... a jak już ją skonsumujesz to bedziesz czuła się... dziwnie

Będę trzymać się dzielnie
nie chcę jo-jo
Stary 2010-08-11, 20:08   #836
Agnese69
Zadomowienie

Cytat:
i przyszła Agnese69 i jak to Agnese naprodukowała całą stronę

No tak...
Stary 2010-08-11, 20:25   #837
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Agnese69 Pokaż wiadomość
Nie mogę... To Ty tak jak ja masz zwierzyniec w domu...
Rok temu w marcu wzięłam malutką koteczkę. No wzięłam, bo była cudna, a moja córka się posrała na jej widok. 3 dni później na moim trwaniku zjawiłą się znikąd (czyli wywalona z jakiegoś samochodu) piękna srebrna kotka, atak whiskaska jak z reklamy w TV żywcem wyjęta. Trzy dni ją ignorowałam, a ona codziennie nas witała jak wracaliśmy z pracy, a nocowała w moim garażu, a jakże... No to została. Już za chwileczkę okazało się, że jest w ciąży , no załamka. Urodziłą cztery małe kaciaki. Odchowałam odkarmiłam, wymiziałam i porozdawałam. No fajnie, rozeszły się jak ciepłe bułęczki, sama byłam w szoku
OK, kotki się zadomowiły, malutka dorosła, not o co, trzeba wysterylizować, bo przecież nie wyrobię co pół roku na przykład bujać się z małymi. No to jedna po drugiej, ciachu-ciach, wysterylizowane, wypielęgnowane, mieszkają z nami i wszyscy są szczęśliwi. Trzy dni temu znowu ktoś wyrzucił psa z samochodu w naszej okolicy. Szczeniak, choć sporszy taki. No i co? No i moja córka go wypatrzyłą, oczywiście od razu poleciała do niego, mój małż poleciał za nią, z krzaczorów go wyciągnęli i do domu spraowadzili. Nakarmili, oczywiście, wygłaskali, rzecz jasna... No i co? No i mieszka u nas na tarasie, a jak. No przecież nie mam serca go wyrzucić. No bo gdzie? DO lasu go wywalę, zdechnie pod drzewem jakimś albo go coś zagryzie. Już dziś z nim u veta byłam, czyli znaczy znowu nasz chyba...
Ciekawe czy jak mi ktoś pod płotem aligatora wyrzuci to też go przygarnę... No katastrofa, ale ze mnie mięczak...
Cieszę się, że jest więcej takich dobrych ludzi. Człowiekowi serce pęka jak patrzy na taką głodną przybłęde. Ludzie nie mają serca i za grosz odpowiedzialności. Nie kastrują, nie sterylizują kotków a potem guzik ich opchodzi co się dzieje z małymi. Biorą sobie pieska a jak się znudzi, albo trzeba lecieć na wakację do Egiptu to sru go do lasu. Jeż a kogo jeż obchodzi, kogo obchodzi, że jeż który idzie zimą drogą, nie dożyje do rana, bo zdechnie z głodu i wycieńczenia.

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
Avataris znowu nowy avatarek Szalejesz
Zobaczysz... nadejdzie przeddzień uczty i bedziesz chciała szybko iść spać żeby uczta jak najszybciej nadeszła... a jak już ją skonsumujesz to bedziesz czuła się... dziwnie

Będę trzymać się dzielnie
nie chcę jo-jo
Jakoś tak się w ramy jeszcze nie mogłam zmieścić
Poważnie? To musi być jakieś zdrowo podniecające uczucie, teraz to się nakręciłam.
OOO tak jo-jo precz

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-11, 20:25   #838
Agnese69
Zadomowienie

Cytat:
Cieszę się, że jest więcej takich dobrych ludzi. Człowiekowi serce pęka jak patrzy na taką głodną przybłęde. Ludzie nie mają serca i za grosz odpowiedzialności. Nie kastrują, nie sterylizują kotków a potem guzik ich opchodzi co się dzieje z małymi. Biorą sobie pieska a jak się znudzi, albo trzeba lecieć na wakację do Egiptu to sru go do lasu. Jeż a kogo jeż obchodzi, kogo obchodzi, że jeż który idzie zimą drogą, nie dożyje do rana, bo zdechnie z głodu i wycieńczenia.
Otóż właśnie, święte słowa... Kim trzeba być żeby otworzyć drzwi samochodu i wyrzucić tak po prostu psinę na pastwę losu...? Małe to, ma ze 3 miesiące, biegało przerażone, zdezorientowane pół dnia, w końcu się schowała w krzakach i bałą się wyjść, pewnie ją ktoś już pogonił albo i przylał... No żal patrzeć. A te oczy wpatrzone z błagalną nadzieją... a obok oczy mojej córki - identyczne w wyrazie... No żesz... no i wymiękłam... Chyba sobie na płocie powieszę baner, że więcej podrzutków nie przyjmuję i niech teraz wywożą kilometr dalej....

Edytowane przez Agnese69
Czas edycji: 2010-08-11 o 20:27
Stary 2010-08-11, 20:27   #839
Rozeznanie

Cytat:
Zrobiłam pampuchy z małą ilością proszku i się pieką jeszcze. Ja nie mogę dojść do ładu z tym piekarnikiem, rozleniwiłam się na elektrycznym u mamy a tutaj mam stary gazowy (od grudnia na swoim) a na nowe nas jeszcze nie stać.
Kiedyś tez miałam stary i nic nie piekłam, bo wszystko złe wychodziło. Teraz to ten mój piekarnik sam piecze, jeszcze nic nie spierniczyłam, wszystko mi wychodzi

Stary 2010-08-11, 20:32   #840
Agnese69
Zadomowienie

Ja to zaraz idę spać, bo coś dzisiaj jestem niewyspana chyba...
Jutro wizualizuję sobie spadek tak ze 300g chociaż. Życzę Wam, siostry kochane minimum takich właśnie spadeczków jutrzejszego poranka i mam nadzieję, że nie będę musiała znowu Was gonić pół dnia. Dobranoc.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości