Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 17 - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-23, 16:36   #841
zmienniczka
Zadomowienie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 17

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
ja nie wiem ze Wy tak codziennie mozecie sie wazyc... jak wiem ze sie najadlam o 24 to nie ma co sie rano wazyc jak dla mnie:0
mam to samo aczkolwiek waga potrafi zaskoczyc...dzis np jestem 1 dzien na PW i rano sie nie zwazylam bo nie mialam czasu i tak popatrzylam godzine temu na wage i sobie pomyslalam..a co tam..zwaze sie choc wiem ze i tak pewnie z 300 na + bedzie..a tu taki szok!!! 400 na minusie w ciagu kilku dni!!!

http://babystrology.com/tickers/baby..."180"></embed>
zmienniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 16:42   #842
Non Adson
Raczkowanie

Witam mam dwa pytanka
1. Czy jest jakaś większą różnica (podczas pierwszej fazy), czy jogurty naturalne będę pił o% czy 0,1% ?
2. Czy naprawdę nie ma różnicy ile i o której jemy ? Nie będzie problemu, jeśli np. 15 min się porządnie "nażrę" ? ; D

Pozdro
Non Adson jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 16:51   #843
pauledda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mirkaaa Pokaż wiadomość
zalezy jakie maja wartosci odzywcze?
no wlasnie wiem ze to zalezy od tego ale nie moglam znalezc rzadnych info
Cytat:
Napisane przez Fenris Pokaż wiadomość
Ja nic nie wiem o ślimakach
szkoda, ale dzieki za odpowiedz
Cytat:
Napisane przez kasssikk19 Pokaż wiadomość
nie wiem o ślimaczkach nic dlatego siedzę cicho jak mysz pod miotełką ale jeśli nie mają dużo tłuszczu węgli no to moze można
to dlatego nikt mi nie odpisal... zapytalam tu bo jest wiele weteranek i sadzilam ze moze juz padlo kiedys takie pytanie...
szukalam na necie bardzo dlugo, na wloskich stronach nic nie wygrzebalam ale wlasnie znalazlam cos na polskich
"100 gramów mięsa zawiera 25 g białka, a przy tym tylko 2 g tłuszczy i 5 g węglowodanów"
wiec chyba moge

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Non Adson Pokaż wiadomość
Witam mam dwa pytanka
1. Czy jest jakaś większą różnica (podczas pierwszej fazy), czy jogurty naturalne będę pił o% czy 0,1% ?
2. Czy naprawdę nie ma różnicy ile i o której jemy ? Nie będzie problemu, jeśli np. 15 min się porządnie "nażrę" ? ; D

Pozdro
jogurty maja byc w malych ilosciach... ale chyba nie m roznicy 0 czy 0,1%...
a co do drugiego pytania to mozesz jesc ile chcesz i kiedy chcesz ale dobrze zeby to bylo przynajmniej 5 posilkow dziennie
I cel 70 kg - OSIAGNIETY!! zastoj
III faza - 04/03 - na razie..
II cel 68 kg
III cel 65 kg

Edytowane przez pauledda
Czas edycji: 2010-11-23 o 16:47
pauledda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 16:52   #844
kasssikk19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pauledda Pokaż wiadomość

to dlatego nikt mi nie odpisal... zapytalam tu bo jest wiele weteranek i sadzilam ze moze juz padlo kiedys takie pytanie...
szukalam na necie bardzo dlugo, na wloskich stronach nic nie wygrzebalam ale wlasnie znalazlam cos na polskich
"100 gramów mięsa zawiera 25 g białka, a przy tym tylko 2 g tłuszczy i 5 g węglowodanów"
wiec chyba moge
no to znaczy że chyba możesz

Cytat:
Napisane przez Non Adson
Witam mam dwa pytanka

Pozdro
1. nie ma wiekszej roznicy byle w jogurcie nie było CUKRU osobiscie polecam nie jedzenia ich jako samodzielny posilek ale niektore z dziewczyn jedza jednym szkodza innym nie wiec nie wiem jak to jest
2. hmm co do tej roznicy czasu nie powinno sie robic dluzszych przerw w jedzeniu jak 3,4 godzinki najlepiej 5 posiłków
kasssikk19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 17:05   #845
Balm
Przyczajenie

Dziewczyny!! Powiedzcie mi czy aż takim wielkim grzechem będzie wypicie codziennie jednego kefiru Jovi 0% owocowego? W zasadzie zależy mi na zrzuceniu 2-3 kg i zastanawiam się czy to jakoś strasznie spowolniłoby moją utratę wagi... Żadnych innych słodzonych rzeczy nie jadam. Piję tylko kawę, ale to ze słodzikiem. ;-)
Balm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 17:08   #846
Siala_Bala
Zakorzenienie

A ja jestem wściekła na siebie.. wkraczam na wątek z wieścią że wracam na drogę dukania i co? Zjadłam dziś tylko duży wiejski i 7 jajek na twardo z keczupem (Fit) do tej godziny! I wypiłam może pół litra wody z sokiem lidlowym i zaliczę jeszcze jeden posiłek ale to po zakupach.. narazie czekam na małża bo nie mam z kim dziecka zostawić :[
Nie krzyczcie.. staram się i tak mi najszybciej jest się zorganizować i zjeść szybko a dukanowo. Mięso będzie kiedyś..nie wiem.. nie lubię.

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Balm Pokaż wiadomość
Dziewczyny!! Powiedzcie mi czy aż takim wielkim grzechem będzie wypicie codziennie jednego kefiru Jovi 0% owocowego? W zasadzie zależy mi na zrzuceniu 2-3 kg i zastanawiam się czy to jakoś strasznie spowolniłoby moją utratę wagi... Żadnych innych słodzonych rzeczy nie jadam. Piję tylko kawę, ale to ze słodzikiem. ;-)
jak do zrzucenia 2-3 kilo to ja nie polecałabym Dukana
Zdrowsze odżywianie, więcej ruchu i zaraz znikną te 3 kilosy

Nie to co ja co mam ich niemal 30 w nadmiarze

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 17:16   #847
mirkaaa
BAN stały

Cytat:

wiec chyba moge

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

jogurty maja byc w malych ilosciach... ale chyba nie m roznicy 0 czy 0,1%...
a co do drugiego pytania to mozesz jesc ile chcesz i kiedy chcesz ale dobrze zeby to bylo przynajmniej 5 posilkow dziennie

wow skoro tak to sa skarbnica bialka, wiec mozesz jak najbardziej,
własnie tak siedze i sie zastanawiam i cos mi sie wydaje ze w ksiazce pisalo ze wszelkie skorupiaki mozna, a to sie chyba do skoprupiakow zalicza? czy jak to jest?
bo ja to przyznam szczerze slimakowa wielbicielka nie jestem , to nie wiem

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
A ja jestem wściekła na siebie.. wkraczam na wątek z wieścią że wracam na drogę dukania i co? Zjadłam dziś tylko duży wiejski i 7 jajek na twardo z keczupem (Fit) do tej godziny! I wypiłam może pół litra wody z sokiem lidlowym i zaliczę jeszcze jeden posiłek ale to po zakupach.. narazie czekam na małża bo nie mam z kim dziecka zostawić :[
Nie krzyczcie.. staram się i tak mi najszybciej jest się zorganizować i zjeść szybko a dukanowo. Mięso będzie kiedyś..nie wiem.. nie lubię.

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

o jojoj nie ladnie ladnie!
Zaraz tutaj baciki przyszykuje
Nie uwazasz ze 7 jajek jak na jeden dzien to przyduzo?
Mysle ze 5 to takie maksimum i to nie codziennie, mimo wszytsko.

Co do wypowiedzi o kolezancke ktora jest na Dukanie bo ma do zrzucenia 2 kilo, popieram w zupelnosci!
To nie jest dieta dla Ciebie
Wystarczy wzmozony ruch i po Twoim problemie
mirkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 17:18   #848
Balm
Przyczajenie

Cytat:

Żebym nie była "grubciem" powinna bym schudnąć znacznie więcej, a dieta ta jest o tyle fajna, że są w niej produkty, które po prostu lubię.
Więc jak, kefir nie zaszkodzi? Jeśli zobaczę efekty, będę chudnąć dalej... Ale te kefiry nie dają mi spokoju.
Nie wiem jak to jest u Ciebie, ale moja mama schudła 10 kg w niecały miesiąc. Dodam, że na każdej innej diecie "odpadała" po 2-3 dniach, a na tej naprawdę świetnie się 3ma i na dodatek świetnie wygląda.
Więc jeśli mojej mamie się udało to na pewno uda się każdej z nas. :-P
Balm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 17:20   #849
pauledda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mirkaaa Pokaż wiadomość
wow skoro tak to sa skarbnica bialka, wiec mozesz jak najbardziej,
własnie tak siedze i sie zastanawiam i cos mi sie wydaje ze w ksiazce pisalo ze wszelkie skorupiaki mozna, a to sie chyba do skoprupiakow zalicza? czy jak to jest?
bo ja to przyznam szczerze slimakowa wielbicielka nie jestem , to nie wiem
no wiem ze skorupiaki mozna ale nie wiedzialam co to za zwierze ten slimak
wiem tylko ze sa bardzo pyszne i je uwielbiam
w polsce nie sa zbyt popularne ale jak przyjechali znajomi na wakacje to sie zajadali az uszy im sie trzesly
II cel 68 kg
III cel 65 kg
Stary 2010-11-23, 17:21   #850
SimplyDivine
Zakorzenienie

Cytat:
Witam mam dwa pytanka

Pozdro
1. Jogutrow nie pijemy. Uzywamy ich jedynie jako dodatek do sosow lub przygotowywania potraw - zawieraja stanowczo zbyt duzo weglowodanow by stanowily samodzielny posilek. To samo kefir czy maslanka. Przy wyborze nabialku kierujemy sie najpierw skladem - jak nie ma dodanego cukru/glukozy/fruktozy to ok, pozniej zawartoscia tluszczu - musi byc ponizej 5%, a pozniej nierownoscia B>W+T. Im mniej wegli tym lepiej, nawet jesli tluszczu jest ze 3%.
2. Jedz ile chcesz i o ktorej chcesz, ale najlepiej jesli ostatni posilek bedzie czysto bialkowy (nawet na dniach PW) - kurczak, tunczyk, wiesniak itp.
Stary 2010-11-23, 17:49   #851
patka_3
Przyczajenie

czytając wsze posty widzę że mam wielkie luki po przeczytaniu książki.
myslałam że skrobia i jogurt mozna jeść do woli a jeśli chodzi o żółtka z jajek to o ile pamietam z książki to można tylko 2 dziennie bo zawieraja troche tłuszczu.

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

aha a jeśli chodzi o ten chlebek skrobiowy to mogę go jeść kilka razy dziennie czy tak jak te placuszki tylko raz?

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

wiecie, załamałam się po rozwiązaniu testu bo wyszło żę nie zejdę szybko poniżej wagi 60,6kg

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

mam jakiś problem z moimi pytaniami dochodzą jakieś?
patka_3 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-23, 17:50   #852
Non Adson
Raczkowanie

Skoro tutaj jestem, to jeszcze podpytam o parę rzeczy, Książkę Dukana przeczytałem jakby co. Dodam jeszcze, że gotować nie umiem i nie mam na to czasu, do szkoły wychodzę o 7 a wracam o 17. Jeżeli jogurtów naturalnych powinienem unikać, to w takim razie co nieskomplikowanego mogę jeść bez problemu ? Wiem, że napewno ryby, pierś z kurczaka i białko jajek. Co jeszcze mi doradzacie ? Planowałem do szkoły brać codziennie kawałek kurczaka no i 0,5l jogurtu naturalnego, ale skoro jego nie powinienem, to w takim razie nie wiem już co.

I jeszcze jedno. Co to są te wieśniaki ?

Proszę o pomoc

Edytowane przez Non Adson
Czas edycji: 2010-11-23 o 17:52
Stary 2010-11-23, 17:58   #853
SimplyDivine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Balm Pokaż wiadomość
Nic co ma owoce sie nie nadaje Poza tym kefir nie powinien stanowic posilku. Przeczytaj moj post wyzej bo nie chce mi sie drugi raz pisac

Cytat:
Napisane przez patka_3 Pokaż wiadomość
czytając wsze posty widzę że mam wielkie luki po przeczytaniu książki.
myslałam że skrobia i jogurt mozna jeść do woli a jeśli chodzi o żółtka z jajek to o ile pamietam z książki to można tylko 2 dziennie bo zawieraja troche tłuszczu.

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

aha a jeśli chodzi o ten chlebek skrobiowy to mogę go jeść kilka razy dziennie czy tak jak te placuszki tylko raz?

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

wiecie, załamałam się po rozwiązaniu testu bo wyszło żę nie zejdę szybko poniżej wagi 60,6kg

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

mam jakiś problem z moimi pytaniami dochodzą jakieś?
Skrobia - od II fazy, 1 lyzka stolowa dziennie, tylko i wylacznie jezeli waga spada - jesli waga stoi to jest to pierwsza rzecz, ktora odstawiamy
Jogurty - patrz moja wypowiedz wyzej do Non Adson
Chlebek - w zaleznosci od tego z jakiej ilosci otrab jest zrobiony to tak go dzielimy - jesli jest zrobiony z 6 lyzek owsianych i 2 pszennych to dzielimy go na dwie porcje i jemy jedna porcje dziennie. Otreby najlepiej jest jesc rano - na sniadanie lub II sniadanie i w jednym posilku
Test - to tylko wykres, jedyne czego nie mozemy zmienic to dlugosc fazy uderzeniowej - chyba, ze waga przestala spadac, reszta zalezy tylko od Ciebie
Pytania - jak widac dochodza

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

Cytat:
Skoro tutaj jestem, to jeszcze podpytam o parę rzeczy, Książkę Dukana przeczytałem jakby co. Dodam jeszcze, że gotować nie umiem i nie mam na to czasu, do szkoły wychodzę o 7 a wracam o 17. Jeżeli jogurtów naturalnych powinienem unikać, to w takim razie co nieskomplikowanego mogę jeść bez problemu ? Wiem, że napewno ryby, pierś z kurczaka i białko jajek. Co jeszcze mi doradzacie ? Planowałem do szkoły brać codziennie kawałek kurczaka no i 0,5l jogurtu naturalnego, ale skoro jego nie powinienem, to w takim razie nie wiem już co.

Proszę o pomoc
Zamiast jogurtu wez wieniaka = serek wiejski do 5% tluszczu, lub twarozek sobie zrob z lyzka jogurtu naturalnego i szczypiorkiem a na PW dodaj papryke, ogorek, rzodkiewke Mielone kotlety sobie zrob, albo pulpety (podziel mieso mielone wolowe lub indycze na kuleczki i gotuj w wodzie z dodatkiem Warzywka lub na bulionie) i do tego gotowane warzywka - nawet zimne sa smaczne
Stary 2010-11-23, 18:02   #854
BlueManiaczka
Raczkowanie

GG do BlueManiaczka

ale lecicie z tymi stronami Jak burza. Mi wyszło, że będę ważyć najmniej 5 kg więcej niż chcę schudnąć. Chociaż nie wiem, zobacyzmy. Na razie dzielnie prowadzę 2 dzień xD. Mi się nie chce w ogóle jakoś jeść chociaż dziś prawie dokonałam zbrodni ale uciekłam ;-). A co do słodyczy, to ja przestałam je jeść, kiedy zaczęłam pić gorzką herbatę, a potem do kawy w ogóle nie dodawałam cukru i mi przeszło

Właśnie szukam przepisu w internecie na coś dobrego na kolację, bo kurczaka znowu dziś nie chcę jeść
Stary 2010-11-23, 18:39   #855
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez BlueManiaczka Pokaż wiadomość
Właśnie szukam przepisu w internecie na coś dobrego na kolację, bo kurczaka znowu dziś nie chcę jeść
Jak po drugim dniu znudził Ci się kurczak to bardzo niedobrze. Kurczak to podstawa.
Stary 2010-11-23, 19:20   #856
Non Adson
Raczkowanie

Ja mam jeszcze jedno pytanko. Co z tych rzeczy, które spokojnie można jeść podczas pierwszej fazy zawiera najwięcej tłuszczu ?
Pytam z tego względu, że łykam izotek, a przyswaja on się z tłuszczem.
Stary 2010-11-23, 19:31   #857
BlueManiaczka
Raczkowanie

GG do BlueManiaczka

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Jak po drugim dniu znudził Ci się kurczak to bardzo niedobrze. Kurczak to podstawa.

Ja kurczaka jem już w sumie 9 dzień, bo ojciec myśli że odchudzam się od 14stego i mi kupuje :P a zapominam przypomnieć, no ale teraz się przyda
Stary 2010-11-23, 19:37   #858
SimplyDivine
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kurczaka jem już w sumie 9 dzień, bo ojciec myśli że odchudzam się od 14stego i mi kupuje :P a zapominam przypomnieć, no ale teraz się przyda
Ja kurczaka jem 5 miesiac i do tej pory mi sie nie znudzil

Non Adson to zoltka jedz i wybieraj twarog poltlusty zamiast chudego, wiesniaki zwykle zamiast lekkich ale pamietaj by nie przekroczyc 5%
Stary 2010-11-23, 19:52   #859
asio90
Raczkowanie

GG do asio90

Cytat:
Ja mam jeszcze jedno pytanko. Co z tych rzeczy, które spokojnie można jeść podczas pierwszej fazy zawiera najwięcej tłuszczu ?
Pytam z tego względu, że łykam izotek, a przyswaja on się z tłuszczem.
Ryby wędzone też zawierają tłuszcz, no i w dodatku, ten tłuszcz możemy jeść. Najlepiej sobie kupuj makrele wędzoną, bo jest stosunkowo tłusta i nie zawiera dużo soli. To też dobre rozwiązanie do szkoły.
asio90 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-23, 20:05   #860
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Jeżeli jogurtów naturalnych powinienem unikać, to w takim razie co nieskomplikowanego mogę jeść bez problemu ?

Proszę o pomoc
Właśnie wieśniaki

Polecam Ci zamiast pół litra jogurtu wziąć serek wiejski z firmy Piątnica (ja jem light bo ma mniej tłuszczu) ale ten zwykły będzie dla Ciebie okej ze względu na nieco wyższą zawartość tłuszczu - a polecam właśnie ten bo jest dostępny w dużych opakowaniach po 500g

Dziewczyny doradzają Ci tutaj wędzoną makrelę ale ja cię ostrzegam, ż epo makreli może być rewolucja w brzuchu jak ta lala
Ja zjadłam kanapkę dukanową posmarowaną pastą z makreli (makrela, jaja i cebulka) i ledwo pogryzłam ostatni kęs a już musiałam pędzić do wc

Wiem kochane, że jaj za dużo (ograniczę żółtka).. niestety sytuacja mnie zmusza do zawężania grona produktów do tych najtańszych no i zmuszam się do twarogu, którego nienawidzę no i żrem te jajca :/
Podliczyłam "na oko" ile kosztuje mnie ta dieta i ja tyle nie zarabiam ile wydaję na jedzenie mężowa wypłata na dukanowe żarcie.. moja na opłaty a na jedzenie dla małża już ni ma.. nie wspominając o całym oprzyrządowaniu dla dziecka :/

Stary 2010-11-23, 20:26   #861
pauledda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
ale z tym kurczakiem to chyba nie obowiazkowo? bo ja jem go bardzo malo... w sumie 2 - 3 razy w tygodniu... czy to za malo?
II cel 68 kg
III cel 65 kg
Stary 2010-11-23, 20:35   #862
legalna_blondynka
Rozeznanie

Cytat:
ale z tym kurczakiem to chyba nie obowiazkowo? bo ja jem go bardzo malo... w sumie 2 - 3 razy w tygodniu... czy to za malo?
nie...
Uważam ze najwięcej powinno sie jeść chudej wołowiny i rybek
Później indyka no i kurczaka...niestety w praktyce jest on najtańszy...
Dopiero na kolejnym planie nabiał...

Fenris - Ale co z tego ze jest tam tyle warzyw? to przecież i tak glownie wegle a nie białko... wiec jak dochodzi do tego cukier to robi się średnio ciekawie...

soki pomidorowe raczej tak... ale zawsze tez warto sprawdzić czy nie ma w składzie cukru (zdecydowana większość nie ma ale nie ręczę na wszystkie)
Stary 2010-11-23, 20:38   #863
asio90
Raczkowanie

GG do asio90

Dziewczyny, doradźcie mi i podzielcie się swą wiedzą.
W sobotę z TŻ i naszym przyjacielem planujemy wypad do krakowa do parku wodnego. Bierzemy bilet bez limitu czasu i w tym są darmowe sauny.
Powiedzcie mi, czy my będąc na tej diecie, możemy iść na saune?
Bo się boję, że pójdę, a później tam padnę jak pluto!
Wiecie coś na ten temat?

Wypowiedcie się, proszę

Dodam, że bardzo lubię na saunę chodzić, ale ostatni raz byłam w saunie w wakacje, jak jeszcze nie byłam na diecie

Edytowane przez asio90
Czas edycji: 2010-11-23 o 20:40
asio90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 20:50   #864
Nikita_8
Raczkowanie

Cytat:

Dziewczyny doradzają Ci tutaj wędzoną makrelę ale ja cię ostrzegam, ż epo makreli może być rewolucja w brzuchu jak ta lala
Ja zjadłam kanapkę dukanową posmarowaną pastą z makreli (makrela, jaja i cebulka) i ledwo pogryzłam ostatni kęs a już musiałam pędzić do wc
A więc to od makreli!! Nie mogłam uwierzyć że zadziałała już pół godziny po zjedzeniu :P Fakt - niezła na przeczyszczania, ale jaka dobra... Zresztą przeczyszczenie też dobre
Cel III: 80 kg
Cel IV: 75 kg
Cel V: 70 kg... ?

Stan licznika: 89,0 kg
Nikita_8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 20:52   #865
Ronni
Przyczajenie

Cześć dziewczyny ;D
Założyłam tu konto specjalnie po to żeby w końcu schudnąć !
Po pierwsze : silnej woli brak, więc będzie ciężko .
Ale wierze że pomożecie mi i dodacie motywacji w diecie
Okey, a więc przechodzę na diete dukana. Podobno jest świetna.
Zaczęłabym ją od dzisiaj, ale podjadłam dwie kromki chleba .. Więc chyba zaczne od nowa jutro .
Na śniadanie zjem jedno jajko sadzone + dwa plasterki chudej szynki .
na obiad rybę, potem jakiś jogurt naturalny . a dalej sie zobaczy .

a i mam do was pytanie. słyszałam że na pierwszej fazie można jeść jogurty owocowe, ale nie wiem ile w tym prawdy .

jaki jest wasz jadłospis w pierwszej fazie ? ;>
Ronni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 20:56   #866
SimplyDivine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asio90 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, doradźcie mi i podzielcie się swą wiedzą.
W sobotę z TŻ i naszym przyjacielem planujemy wypad do krakowa do parku wodnego. Bierzemy bilet bez limitu czasu i w tym są darmowe sauny.
Powiedzcie mi, czy my będąc na tej diecie, możemy iść na saune?
Bo się boję, że pójdę, a później tam padnę jak pluto!
Wiecie coś na ten temat?

Wypowiedcie się, proszę

Dodam, że bardzo lubię na saunę chodzić, ale ostatni raz byłam w saunie w wakacje, jak jeszcze nie byłam na diecie
Ja chodzilam i na saune na podczerwien i do lazni parowej i nic mi nie bylo To mi przypomina, ze musze odnowic karnet na silownie

Cytat:
Napisane przez Ronni Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny ;D
Zaczęłabym ją od dzisiaj, ale podjadłam dwie kromki chleba .. Więc chyba zaczne od nowa jutro .

a i mam do was pytanie. słyszałam że na pierwszej fazie można jeść jogurty owocowe, ale nie wiem ile w tym prawdy .

O matulu!
Tak sobie pomyslalas, ze zaczniesz Dukana bo to ponoc fajna dieta? Jajko i plaster szynki na sniadanie? Jogurty owocowe na Uderzeniowce? Skad takie informacje?
Przeczytaj pierwszy post, Vademecum i co najwazniejsze ksiazki i dopiero wtedy sie bierz za diete.
Jogurty owocowe na Uderzeniowce...
Stary 2010-11-23, 20:56   #867
Ronni
Przyczajenie

ps : a co z naturalnymi jogurtami ? można je jeść ?
w diecie dukana pisze ''chude produkty nabiałowe: jogurty, serki homogenizowane, twarożki nie zawierające tłuszczu. Nabiał słodzony aspartamem jest dozwolony.'' więc myśle że można. a jakie jest wasze zdanie ?
Stary 2010-11-23, 20:58   #868
BlueManiaczka
Raczkowanie

GG do BlueManiaczka

Cytat:
Napisane przez Nikita_8 Pokaż wiadomość
A więc to od makreli!! Nie mogłam uwierzyć że zadziałała już pół godziny po zjedzeniu :P Fakt - niezła na przeczyszczania, ale jaka dobra... Zresztą przeczyszczenie też dobre
Haha ja myślałam, że od otrębów, ale już wiem od czego. Ale makrela mi nie smakuje :P

A co do kurczaka, to ja go lubię, ale ile można
A czy mogłabym zjeść szprotki np w sosie pomidorowym , takie z puszki? ;>
Stary 2010-11-23, 20:58   #869
Ronni
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez SimplyDivine Pokaż wiadomość
Ja chodzilam i na saune na podczerwien i do lazni parowej i nic mi nie bylo To mi przypomina, ze musze odnowic karnet na silownie

O matulu!
Tak sobie pomyslalas, ze zaczniesz Dukana bo to ponoc fajna dieta? Jajko i plaster szynki na sniadanie? Jogurty owocowe na Uderzeniowce? Skad takie informacje?
Przeczytaj pierwszy post, Vademecum i co najwazniejsze ksiazki i dopiero wtedy sie bierz za diete.
Jogurty owocowe na Uderzeniowce...
Źle mnie zrozumiałaś, albo ja coś źle napisałam .
Czytałam wiele o tej diecie, chcę w końcu schudnąć.. rozumiesz ?
I nie dziw sie że tylko to na śniadanie, ogółem ostatnio mało jem .
A co do jogurtów owocowych to chodzi mi o drugą faze .
Moja koleżanka je je w drugiej fazie i wygląda dobrze, ale sama nie wiem . usłyszała od dietetyka że można je jeść na tej diecie, więc pytam was o zdanie .
Stary 2010-11-23, 21:01   #870
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ronni Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny ;D

nie można.. ani na pierwszej ani na drugiej. Chyba, że nie zawierają cukru i mają pulpę owocową (niedostępne w polsce)

Przeczytaj pierwszą stronę wątku - tam jest vademecum i linki do książek, które są obowiązkowe wtedy nie powinno być już niedomówień
Jak się zapoznasz z obowiązkowymi lekturami to wtedy możemy rozwiewać wątpliwości.

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Cytat:
Haha ja myślałam, że od otrębów, ale już wiem od czego. Ale makrela mi nie smakuje :P

A co do kurczaka, to ja go lubię, ale ile można
A czy mogłabym zjeść szprotki np w sosie pomidorowym , takie z puszki? ;>
Mnie otręby nie pomagają wcale na porcelankę.

Co do rybek w puszce to ja kocham takie fileciki w sosie ale wszystkie jakie znalazłam mają cukier i mnóstwo węgli

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości