|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#841 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 17
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#842 |
Raczkowanie
|
Witam mam dwa pytanka
![]() 1. Czy jest jakaś większą różnica (podczas pierwszej fazy), czy jogurty naturalne będę pił o% czy 0,1% ? 2. Czy naprawdę nie ma różnicy ile i o której jemy ? Nie będzie problemu, jeśli np. 15 min się porządnie "nażrę" ? ; D Pozdro |
![]() ![]() |
![]() |
#843 | ||
Rozeznanie
|
no wlasnie wiem ze to zalezy od tego ale nie moglam znalezc rzadnych info
![]() Cytat:
szukalam na necie bardzo dlugo, na wloskich stronach nic nie wygrzebalam ale wlasnie znalazlam cos na polskich ![]() "100 gramów mięsa zawiera 25 g białka, a przy tym tylko 2 g tłuszczy i 5 g węglowodanów" wiec chyba moge ![]() ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Cytat:
a co do drugiego pytania to mozesz jesc ile chcesz i kiedy chcesz ale dobrze zeby to bylo przynajmniej 5 posilkow dziennie
Start 22/10 84,5 kg ![]() 16/02 69,0 kg ![]() I cel 70 kg - OSIAGNIETY!! ![]() ![]() III faza - 04/03 - na razie.. ![]() II cel 68 kg III cel 65 kg Edytowane przez pauledda Czas edycji: 2010-11-23 o 16:47 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#844 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. hmm co do tej roznicy czasu nie powinno sie robic dluzszych przerw w jedzeniu jak 3,4 godzinki najlepiej 5 posiłków
![]() |
#845 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny!! Powiedzcie mi czy aż takim wielkim grzechem będzie wypicie codziennie jednego kefiru Jovi 0% owocowego? W zasadzie zależy mi na zrzuceniu 2-3 kg i zastanawiam się czy to jakoś strasznie spowolniłoby moją utratę wagi... Żadnych innych słodzonych rzeczy nie jadam. Piję tylko kawę, ale to ze słodzikiem. ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
#846 | |
Zakorzenienie
|
A ja jestem wściekła na siebie.. wkraczam na wątek z wieścią że wracam na drogę dukania i co? Zjadłam dziś tylko duży wiejski i 7 jajek na twardo z keczupem (Fit) do tej godziny! I wypiłam może pół litra wody z sokiem lidlowym
![]() Nie krzyczcie.. staram się i tak mi najszybciej jest się zorganizować i zjeść szybko a dukanowo. Mięso będzie kiedyś..nie wiem.. nie lubię. ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Cytat:
![]() Zdrowsze odżywianie, więcej ruchu i zaraz znikną te 3 kilosy ![]() Nie to co ja co mam ich niemal 30 w nadmiarze ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#847 | ||
BAN stały
|
Cytat:
wow skoro tak to sa skarbnica bialka, wiec mozesz jak najbardziej, własnie tak siedze i sie zastanawiam i cos mi sie wydaje ze w ksiazce pisalo ze wszelkie skorupiaki mozna, a to sie chyba do skoprupiakow zalicza? czy jak to jest? bo ja to przyznam szczerze slimakowa wielbicielka nie jestem , to nie wiem ![]() ---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- Cytat:
Zaraz tutaj baciki przyszykuje ![]() Nie uwazasz ze 7 jajek jak na jeden dzien to przyduzo? Mysle ze 5 to takie maksimum i to nie codziennie, mimo wszytsko. Co do wypowiedzi o kolezancke ktora jest na Dukanie bo ma do zrzucenia 2 kilo, popieram w zupelnosci! To nie jest dieta dla Ciebie Wystarczy wzmozony ruch i po Twoim problemie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#848 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Więc jak, kefir nie zaszkodzi? Jeśli zobaczę efekty, będę chudnąć dalej... ![]() Nie wiem jak to jest u Ciebie, ale moja mama schudła 10 kg w niecały miesiąc. Dodam, że na każdej innej diecie "odpadała" po 2-3 dniach, a na tej naprawdę świetnie się 3ma i na dodatek świetnie wygląda. ![]() Więc jeśli mojej mamie się udało to na pewno uda się każdej z nas. :-P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#849 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() wiem tylko ze sa bardzo pyszne i je uwielbiam ![]() w polsce nie sa zbyt popularne ale jak przyjechali znajomi na wakacje to sie zajadali az uszy im sie trzesly ![]()
![]() |
#850 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Jedz ile chcesz i o ktorej chcesz, ale najlepiej jesli ostatni posilek bedzie czysto bialkowy (nawet na dniach PW) - kurczak, tunczyk, wiesniak itp.
![]() |
#851 |
Przyczajenie
|
czytając wsze posty widzę że mam wielkie luki po przeczytaniu książki.
myslałam że skrobia i jogurt mozna jeść do woli a jeśli chodzi o żółtka z jajek to o ile pamietam z książki to można tylko 2 dziennie bo zawieraja troche tłuszczu. ---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- aha a jeśli chodzi o ten chlebek skrobiowy to mogę go jeść kilka razy dziennie czy tak jak te placuszki tylko raz? ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- wiecie, załamałam się po rozwiązaniu testu bo wyszło żę nie zejdę szybko poniżej wagi 60,6kg ![]() ---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- mam jakiś problem z moimi pytaniami dochodzą jakieś? |
![]() ![]() |
![]() |
#852 |
Raczkowanie
|
Skoro tutaj jestem, to jeszcze podpytam o parę rzeczy, Książkę Dukana przeczytałem jakby co. Dodam jeszcze, że gotować nie umiem i nie mam na to czasu, do szkoły wychodzę o 7 a wracam o 17. Jeżeli jogurtów naturalnych powinienem unikać, to w takim razie co nieskomplikowanego mogę jeść bez problemu ? Wiem, że napewno ryby, pierś z kurczaka i białko jajek. Co jeszcze mi doradzacie ? Planowałem do szkoły brać codziennie kawałek kurczaka no i 0,5l jogurtu naturalnego, ale skoro jego nie powinienem, to w takim razie nie wiem już co.
I jeszcze jedno. Co to są te wieśniaki ? Proszę o pomoc ![]() Edytowane przez Non Adson Czas edycji: 2010-11-23 o 17:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#853 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Jogurty - patrz moja wypowiedz wyzej do Non Adson Chlebek - w zaleznosci od tego z jakiej ilosci otrab jest zrobiony to tak go dzielimy - jesli jest zrobiony z 6 lyzek owsianych i 2 pszennych to dzielimy go na dwie porcje i jemy jedna porcje dziennie. Otreby najlepiej jest jesc rano - na sniadanie lub II sniadanie i w jednym posilku Test - to tylko wykres, jedyne czego nie mozemy zmienic to dlugosc fazy uderzeniowej - chyba, ze waga przestala spadac, reszta zalezy tylko od Ciebie Pytania - jak widac dochodza ![]() ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#854 |
Raczkowanie
|
ale lecicie z tymi stronami
![]() ![]() Właśnie szukam przepisu w internecie na coś dobrego na kolację, bo kurczaka znowu dziś nie chcę jeść ![]()
#855 | |
404 Not Found
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#856 |
Raczkowanie
|
Ja mam jeszcze jedno pytanko. Co z tych rzeczy, które spokojnie można jeść podczas pierwszej fazy zawiera najwięcej tłuszczu ?
Pytam z tego względu, że łykam izotek, a przyswaja on się z tłuszczem. |
![]() ![]() |
![]() |
#857 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja kurczaka jem już w sumie 9 dzień, bo ojciec myśli że odchudzam się od 14stego i mi kupuje :P a zapominam przypomnieć, no ale teraz się przyda ![]()
![]() |
#858 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Non Adson to zoltka jedz i wybieraj twarog poltlusty zamiast chudego, wiesniaki zwykle zamiast lekkich ale pamietaj by nie przekroczyc 5% ![]()
![]() |
#859 |
Raczkowanie
|
Ryby wędzone też zawierają tłuszcz, no i w dodatku, ten tłuszcz możemy jeść. Najlepiej sobie kupuj makrele wędzoną, bo jest stosunkowo tłusta i nie zawiera dużo soli. To też dobre rozwiązanie do szkoły.
|
![]() ![]() |
![]() |
#860 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Polecam Ci zamiast pół litra jogurtu wziąć serek wiejski z firmy Piątnica (ja jem light bo ma mniej tłuszczu) ale ten zwykły będzie dla Ciebie okej ze względu na nieco wyższą zawartość tłuszczu - a polecam właśnie ten bo jest dostępny w dużych opakowaniach po 500g ![]() Dziewczyny doradzają Ci tutaj wędzoną makrelę ale ja cię ostrzegam, ż epo makreli może być rewolucja w brzuchu jak ta lala ![]() Ja zjadłam kanapkę dukanową posmarowaną pastą z makreli (makrela, jaja i cebulka) i ledwo pogryzłam ostatni kęs a już musiałam pędzić do wc ![]() Wiem kochane, że jaj za dużo (ograniczę żółtka).. niestety sytuacja mnie zmusza do zawężania grona produktów do tych najtańszych no i zmuszam się do twarogu, którego nienawidzę no i żrem te jajca :/ Podliczyłam "na oko" ile kosztuje mnie ta dieta i ja tyle nie zarabiam ile wydaję na jedzenie ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#861 |
Rozeznanie
|
ale z tym kurczakiem to chyba nie obowiazkowo? bo ja jem go bardzo malo... w sumie 2 - 3 razy w tygodniu... czy to za malo?
#862 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Uważam ze najwięcej powinno sie jeść chudej wołowiny i rybek Później indyka no i kurczaka...niestety w praktyce jest on najtańszy... Dopiero na kolejnym planie nabiał... ![]() Fenris - Ale co z tego ze jest tam tyle warzyw? to przecież i tak glownie wegle a nie białko... wiec jak dochodzi do tego cukier to robi się średnio ciekawie... soki pomidorowe raczej tak... ale zawsze tez warto sprawdzić czy nie ma w składzie cukru (zdecydowana większość nie ma ale nie ręczę na wszystkie)
![]() |
#863 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, doradźcie mi i podzielcie się swą wiedzą.
W sobotę z TŻ i naszym przyjacielem planujemy wypad do krakowa do parku wodnego. Bierzemy bilet bez limitu czasu i w tym są darmowe sauny. Powiedzcie mi, czy my będąc na tej diecie, możemy iść na saune? Bo się boję, że pójdę, a później tam padnę jak pluto! Wiecie coś na ten temat? Wypowiedcie się, proszę ![]() Dodam, że bardzo lubię na saunę chodzić, ale ostatni raz byłam w saunie w wakacje, jak jeszcze nie byłam na diecie Edytowane przez asio90 Czas edycji: 2010-11-23 o 20:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#864 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
RESTART --> 9.01.2011 --> 96,2 kg Cel I: 90 kg (do końca stycznia) I JEST!! 21.01.2011 ![]() Cel II: 85 kg (do połowy lutego? ![]() Cel III: 80 kg Cel IV: 75 kg Cel V: 70 kg... ? Stan licznika: 89,0 kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#865 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny ;D
Założyłam tu konto specjalnie po to żeby w końcu schudnąć ! Po pierwsze : silnej woli brak, więc będzie ciężko . Ale wierze że pomożecie mi i dodacie motywacji w diecie ![]() Okey, a więc przechodzę na diete dukana. Podobno jest świetna. Zaczęłabym ją od dzisiaj, ale podjadłam dwie kromki chleba .. Więc chyba zaczne od nowa jutro . Na śniadanie zjem jedno jajko sadzone + dwa plasterki chudej szynki . na obiad rybę, potem jakiś jogurt naturalny . a dalej sie zobaczy . a i mam do was pytanie. słyszałam że na pierwszej fazie można jeść jogurty owocowe, ale nie wiem ile w tym prawdy . jaki jest wasz jadłospis w pierwszej fazie ? ;> |
![]() ![]() |
![]() |
#866 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Tak sobie pomyslalas, ze zaczniesz Dukana bo to ponoc fajna dieta? Jajko i plaster szynki na sniadanie? Jogurty owocowe na Uderzeniowce? Skad takie informacje? Przeczytaj pierwszy post, Vademecum i co najwazniejsze ksiazki i dopiero wtedy sie bierz za diete. Jogurty owocowe na Uderzeniowce... ![]()
![]() |
#867 |
Przyczajenie
|
ps : a co z naturalnymi jogurtami ? można je jeść ?
w diecie dukana pisze ''chude produkty nabiałowe: jogurty, serki homogenizowane, twarożki nie zawierające tłuszczu. Nabiał słodzony aspartamem jest dozwolony.'' więc myśle że można. a jakie jest wasze zdanie ? |
![]() ![]() |
![]() |
#868 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do kurczaka, to ja go lubię, ale ile można ![]() A czy mogłabym zjeść szprotki np w sosie pomidorowym , takie z puszki? ;>
![]() |
#869 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Czytałam wiele o tej diecie, chcę w końcu schudnąć.. rozumiesz ? I nie dziw sie że tylko to na śniadanie, ogółem ostatnio mało jem . A co do jogurtów owocowych to chodzi mi o drugą faze . Moja koleżanka je je w drugiej fazie i wygląda dobrze, ale sama nie wiem . usłyszała od dietetyka że można je jeść na tej diecie, więc pytam was o zdanie . |
|
![]() ![]() |
![]() |
#870 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeczytaj pierwszą stronę wątku - tam jest vademecum i linki do książek, które są obowiązkowe ![]() ![]() Jak się zapoznasz z obowiązkowymi lekturami to wtedy możemy rozwiewać wątpliwości. ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Cytat:
Co do rybek w puszce to ja kocham takie fileciki w sosie ale wszystkie jakie znalazłam mają cukier i mnóstwo węgli ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:13.