![]() |
#61 |
Raczkowanie
|
Dot.: Dieta Proteinowa Protal (Dukan) - PRODUKTY, co, gdzie i za ile?
Bardzo dobra szynka z indyka do kupienia w realu: cena ok 2.99
![]() Kochane, pomocy, nigdzie nie moge dostać skrobii kukurydzianej ![]() ![]()
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
Skrobie kukurydzianą kupisz w sklepach ze zdrową żywnością i w internetowych. A skąd jesteś?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zadomowienie
|
i w kazdej almie
![]() |
#64 |
Raczkowanie
|
Skrobia kukurydziana jest też w Intrmarche
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Raczkowanie
|
witam wszystkich
![]() od poniedzialku planuje zaczac 1 raz diete dukana. widzialam ze polecacie sobie tutaj poledwice lososiowa. z tego co wiem jest to wedlina surowa (o czym zawsze musi mnie poinformowac pani w sklepie). w ksiazce napisane jest, iz szynka surowa jest zabroniona. od razu podkreslam, ze nie znam sie na wedlinach, wiec nie widze roznicy pomiedzy szynka surowa a poledwica surowa, i stad moje pytanie: czy skoro jest to poledwica lososiowa (czyli surowa) to mozna ja jesc (bo w koncu to nie szynka) ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Raczkowanie
|
Czym zastąpiłyście śmietanę 3%?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
twarog dr oetker w mniejszych kubkach
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#68 |
Przyczajenie
|
a jaki jest jego skład i gdzie można go kupić??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Wtajemniczenie
|
Tuńczyk w sosie własnym z biedronki (około 3 zł)
Jogurt naturalny Bieluch - każdy supermarket ( 1-2 zł) http://a01.cdn.a.pl/zdjecie-11809/bi...-400g-Full.jpg Danone Naturalny bez dodatku cukru- w większości sklepów (1-2 zł) http://a01.cdn.a.pl/zdjecie-8447/dan...-180g-Full.jpg Mleko UHT 0,5% - real ( około 1.6zł)
![]() |
#70 |
Rozeznanie
|
bardzo o proszę zdjęcie tego budyniu z Lidla... 5x przeszlam lodowki i nie znalazlam...
![]()
![]() |
#71 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 |
Przyczajenie
|
Witam serdecznie -jestem od 11 dni na Dukanie znalazłam ten wątek i też chcę pokazać jakie produkty znalazłam w moim mieście .Pozdrawiam serdecznie wszystkie Dukanki
![]() twaróg lekki -real ![]() Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/U ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- kefir-inter marche ![]() Uploaded with ImageShack.us ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Serek -real ![]() ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Dzisiaj mój maż kupił mi taki serek ale czy można na Dukanie ? ser -real ![]() Uploaded with ImageShack.us cen nie pamiętam jedynie serek homog. -to 1,89 zł Edytowane przez patasia Czas edycji: 2010-10-22 o 08:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Rozeznanie
|
serki hochland - na 100% nie.. zobacz sama ile maja węglowodanów a ile tłuszczu...
Dziewczyny a gdzie dostane odtłuszczone mleko w proszku? znalazłam tylko granulowane..;(
![]() |
#74 |
Przyczajenie
|
w sprawie skrobi polecam bezgluten.pl - można na kilka osób zamówić bo trzeba wliczyć koszt dostawy.
pozdr |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
wszystko dostępne w Polo Market:
*Twaróg Chudy - POLANA w kostce 250g (cena 2,15zł) na 100g: białko 20,0g węglowodany: 2,2g tłuszcz: 0,2 g * Otręby owsiane KUPIEC w kartoniku 200g (cena 2,49zł) *Otręby pszenne Sante w torebce 150g (cena 1,15zł) Edytowane przez martasdz Czas edycji: 2010-10-31 o 12:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Przyczajenie
|
![]()
Witajcie wszystkie dzielne kobiety.....
![]() jestem na tej diecie już czternasty dzień, ale dziś wybitnie zgrzeszyłam... zjadłam wafelka kakaowego...mam go na sumieniu.. ciężki on bardzo... nie wiem jak z wagą, bo mam dopiero od 3 dni tę wagę ![]() Jogurt naturalny, dr Oetker-większe markety-ok.2 zł; kury i indyki w galarecie-ok. 13 zł/kg; coca-cola zero-prawie wszystkie sklepy... Dziewczyny, która ma przepis na chałwę z odtłuszczonego granulowanego mleka?? jak to się robi??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
Finalnie chyba nie ma tu konkretnej informacji o puddingu z Lidla
![]() firma Belbake, pudding o smaku czekoladowym lub waniliowym, pakowany po 3 sztuki (cena za paczkę - 1,49zł) skład czekoladowego: skrobia kukurydziana, odtłuszczone kakao w proszku (18%) i aromat ![]() <zdjęcie z Internetu z niemieckiego sklepu> Edytowane przez martasdz Czas edycji: 2010-10-31 o 18:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
wszystkie produkty Kaufland (konkretnie Kaufland w Łodzi przy ul. Wróblewskiego 68, obok Castoramy),
- szynka drobiowa light Könecke - 1% tłuszczu, cena 2,69zł za 100g, bardzo smaczna (na 100g: b-14,0g, w-1,0g, t-1,0g) - już wspominany Jogurt Jovi 0%, cena 1,99zł za 370g (na 100g: b-4g, w-5,3g, t-0,05g) - mleko Milblu 0,5%, cena 1,29zł za 1l (w 100ml: b-3,2g, w-4,7g, t-0,5g) - pomidory krojone w soku pomidorowym K-Classic (bez cukru), cena 1,99zł za puszkę 400g (w 100g: b-1,3g, w-3,0g, t-0,4g) - twaróg chudy w kostce Milblu, cena 1,39zł za 200g (w 100g: b-20,0g, w-2,2g, t-0,2g) <często leży gdzieś w głębi lodówki i trzeba trochę go poszukać, bynajmniej w "moim" Kauflandzie ![]() - w tym samym Kauflandzie, serek lekki z Piątnicy w kubeczkach kosztuje w regularnej cenie 1,19zł za kubeczek, taniej w Łodzi nie znalazłam jeszcze nigdzie ![]() Edytowane przez martasdz Czas edycji: 2010-11-26 o 11:08 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 |
Zadomowienie
|
Skrobia kukurydziana Lewiatan 450gr/4.35zł
![]() |
#81 |
Przyczajenie
|
Witam, a czy można jeść paluszki krabowe? Chyba podchodzą pod owoce morza?
![]() Pozdrawiam ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Przyczajenie
|
Wyśle diete DUKANA na meila, przepisy ,porady , co jeść itp gg6114028
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
to zależy od składu. większość się jednak nie nadaje
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#85 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam!
Jestem tutaj nowa. Dzisiaj rozpoczęliśmy z mężem dietę dr. Dukana. Póki co jest ciężko hehe .. Strasznie ciągnie mnie do słodkiego ![]() Słodkiego jest sporo,bo dziadki nie rozumieją ,że 14 miesięczne dziecko nie może tyle słodyczy .. A wyrzucić szkoda ![]() Moja siostra ma 5 książek dr.Dukana.. Tzn. 4 jego ,a piąta jest napisana specjalnie dla Polaków .. I jestem całkiem głupia ,bo w każdej pisze co innego... Otręby 2 łyżki teraz.. + 20min marszu .. W innej znowu pisze,że w ogóle bez ćwiczeń heh. W jednej pisze ,że ogórki konserwowe też można w 1 fazie.. Ponoć w pierwszej fazie można także colę zero.. Moja siostra póki co w ciągu 5 dni schudła 6 kg. A ja.. cóż nie mogę się doczekać aż będzie można jeść 2 kromki chlebka.. bo pasta z makreli tak bez niczego mi nie podchodzi .. pozdrawiam ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() bo dziwne, że - po przygotowaniu - w czymś, co się na mleku robi miałoby białka nie być ![]() Edytowane przez martasdz Czas edycji: 2011-02-09 o 11:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, fajny wątek. Ja polecam kurczaka wędzonego z lidla.
Są pakowane po 2 udka. Niestety nie mam przy sobie składu, ale z tego co pamiętam nie bylo do neigo dodawane nic niedozwolonego. jakby co może ktoś jeszcze sprawdzić. Naprawdę to fajna alternatywa dla zwykłej gotowanej czy pieczonej kury ![]() (oczywiście jest ze skóra, którą tzreba zdjąć ) Acha, kupiłam jeszcze dzisiaj z lidla zaprawę do soków malinową (jest jeszcze wiśniowa). Sama chemia tak jak i cola zresztą. Jest jeszcze coś takiego truskawkowego w tesco. Nie wiem jak smakuje, bo jeszcze nei spróbowałam ;p Moze da się serek naturalny homo urozmaicić. Cena niecałe 2zł. EDIT Dodałam dzisija do jogurtu, dobry był, lekko malinowy ![]() ![]()
11.06.2011 - Żonka ![]() 23.07.2012 - zostałam mamą małej Milenki ![]() nakarm Psiaka: http://www.pmiska.pl Edytowane przez amandi84 Czas edycji: 2011-02-10 o 14:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Przyczajenie
|
patrzyłam wczoraj w lidlu na pudding i w składzie wymieniona jest "skrobia", ale nie wiadomo czy kukurydziana czy ziemniaczana...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba nei było jeszcze o kefirkach jovi białko 3,9 węgle 5 tłuszcz 0,05 jakoś ponad 2zł 400g; Społem, real i tesco chyba, kiedyśkojarzę też byly w auchan
11.06.2011 - Żonka ![]() 23.07.2012 - zostałam mamą małej Milenki ![]() nakarm Psiaka: http://www.pmiska.pl Edytowane przez amandi84 Czas edycji: 2011-02-10 o 15:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:52.