|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1051 |
Rozeznanie
|
Dot.: ZACZĘŁYŚMY 15 LUTEGO! Dieta proteinowa dr Pierre Dukana CZĘŚĆ II - dukamy 120 d
czesc dziewczyny
widzę że spadki z rana u koleżanek ![]() ![]() ![]() ![]() Ostatnio mniej mnie na forum bo troszkę zalatana jestem ale myślami wciąż z Wami ![]() hakon otręby obowiązkowo na kazdej fazie i ja jadłam dużo więcej niż zalecają. No i skup się na czytaniu forum, tam więcej wyczytasz niż w ksiązce. A jedynym minusem diety były u większości zaparcia. Więcej minusów nie widziałam. Pij dużo wody, jedz otręby i nie będzie problemów.
![]() |
#1052 |
Rozeznanie
|
Dot.: ZACZĘŁYŚMY 15 LUTEGO! Dieta proteinowa dr Pierre Dukana CZĘŚĆ II - dukamy 120 d
Hakon faza I to głównie woda
ważna owszem ale szybko ci mini to II jest ważniejsza bo tłuszczyk schodzi ja dawno w przepisy nie zaglądałam a chyba powinnam coś nowego upichcić może sernik Meggi z mikrofali a i obiadowo coś, może naleśniki z farszem pieczarkowo - kurczakowym ale to nie dziś (u mamy jestem) ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- dawno nie zaglądałam do przepisowni a są nowe przepisy zebra mniam wyglada Meggi i na sałatki z suriimi ja jakąś robiłam kiedyś i była całkiem zjadliwa co do otrąb to ja codzinnie kanapki rozpuste na śniadanie wcinam z opróżnianiem na początku to fakt był problem
![]() |
#1053 |
Rozeznanie
|
hakon- z tego co ja wiem to otrreby sie je od samego poczatku obowiazkowo! ja czytalam obie ksiazki i wydaje mi sie ze jest w nowej kilka modyfikacji i rozszerzen produktow. co do coli zero ja wam powiem dziewczyny wierzcie lub nie, ale teraz wole cole zero od zwyklej a przed dieta rzygac mi sie chcialo jak mialam sie jej napic
![]() ![]() dzis na obiad kielbasa smazona z cebula.... cos mi sie takiehgo zachcialo no i do tego pomidorowa z ryzem, a w lodowce stoi sernik na zimno nei dukanowy ;] ![]() dziewczyny macie jakis sprawdzony sposob na czyszczenie srebra? bo musez przed tym weselem cos pokombinowac z moja bizuteria bo jest taka brudna ze szok.... no i dzis jednak wpadnie kumpelka zrobic mi koka, chcemy zobaczyc jak bede wygladac wczoraj bylam u fryzjera, mam pieken biale wloski i troche sie podcielam ![]()
![]() |
#1054 |
Rozeznanie
|
no dziewczyny
kebaby, kiełbaski ![]() ja tak jak Meggi colę light plus wodę popijam
![]() |
#1055 |
Zadomowienie
|
sylwusia najlepsze do srebra:
do malego garnuszka wloz folie taki kubeczek z folii aluminiowej zrob i wsyp tam srebro i zasyp 3 lyzkami soli - gotuj na malutkim ogniu 3 godziny - srebro jak nowe!!! zawsze tak robilam i to najlepsza metoda bo te plyny co zgnilymi jajcami smierdza to porazka ![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- a poza tym wybieram obiad sylwusi ![]() ![]() ![]() ![]() ja tez musze do przepisowni zajrzec bo zrobilabym ciasto jakies z owocami - tylko nie sernik na zimno i nie ciasto z otrebow ale mp z aki kukurydzianej (wiem ze powinna byc skrobia ale na III to juz lepiej maka kukurydziana niz zwykla ![]() ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- a wogole jest jakis watek z przepisami na III ???? bo kurcze fajnie by bylo otworzyc ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- no widze ze sobie monolog prowadze ![]() no ale wlasnie na obiad przyszlam i jak napisalam robie sadzone z fasolka ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1056 |
Rozeznanie
|
dzieki karadka- mam jeszcze pytanie jak nie mam folii aluminiowej, to nie m,oge samego srebra gotowac w takim blaszanym kubeczku? no i czy nie zaszkodzi to cyrkonia? bo np jolczyki to srerbrne do okola a tak to duzy kamien w srodku
gall- wlasnie dop doczytalam ze te kebaby to az dwa na lebka!!! matko kobitko gdzie ty to wsadzisz? ![]() ![]()
![]() |
#1057 |
Zadomowienie
|
fasolka orgazmiczna!!!!! po ugotowaniu przypieklam na patelni z tym maselkiem i odrobina bulki i palce lizac - musze czesciej to jesc
![]() ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- sylwusia musi byc folia! idz i kup ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1058 |
Rozeznanie
|
karadko ja taką fasolkę mogę bez końca zajadać,ale tylko ze świeżej, bo z mrożonej to już nie to. Ale własnie sezon fasolkowy jest i ja zawsze kupuję na jeden obiad 2kg nigdy mniej,tylko obcinać końcowek nie lubię bo to długo trwa
![]() sylwusia ja dzisiaj mam tasiemca,bo za godzinę robię kebaby a przed chwilą ugotowałam 8 pierogów z kapustą(znalazłam w zamrażalniku) i wlaśnie pochłonęlam ![]() Po prostu masakra,żadnych burz ani deszczyku od dobrych kilku dni. A widziałyście tv pokazywali że w calej Polsce wykupili ludzie wiatraki(wentylatory) i są zapisy w sklepach. A producenci podnieśli ceny o 50% bo i tak sprzedadzą. ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- sylwusia ja czyszcze tak na szybkiego pastą do zębów, weź jakąś starą szczoteczkę do zębów i pastą szoruj srebro. Błyszczy się jak psu jajka sreberko
![]() |
#1059 |
Raczkowanie
|
Sylwusia ja do czyszczenia bizuterii uzywam pasty do zebow. Nakladam paste stara szczoteczka do zebow, kilka chwil szoru-szoru, oplukac, recznikiem osuszyc i blyszczy sie slicznie
![]() ![]() Co do tych otrebow ... Ksiazke czytalam i bez kitu tam nic nie bylo o tym, ze od poczatku trzeba te otreby wcinac ![]() ![]() ![]() Odnosnie przepisow z produktami proteinowymi. Czy to nie jest tak, ze w fazie II naprzemiennej trzeba wcinac, np. 5 dni czyste proteiny a potem 5 dni proteiny + dozwolone warzywka? Etap II jest chyba dosyc dlugi (do osiagniecia upragnionej wagi) i skoro mam co chwile powracac do czystych protein to wydaje mi sie, ze przepisy na faze I (czyste proteiny) sa rownie wazne ![]() ![]() Zapomnialam podziekowac za mile przyjecie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1060 |
Rozeznanie
|
hakon ja jeszcze raz radzę żebyś skupiła się na czytaniu I części wątku,tam wszystko jest podane jak na dłoni,wiem że tego dużo do czytania ale naprawdę będzie Ci pomocne. Ja sama najwięcej dowiedziałam się z netu podczytując różne fora na raz.
A gotować w fazie białek mozna wszystko: szaszłyki, kurczak duszony,pieczony,zmielony ,wszystkie ryby,klopsiki,kotlety itd Megi dała Ci link do przepisów. Tam jest wszystko co trzeba. Zostało tylko w końcu zacząć dietę a nie tylko pisać o diecie ![]()
![]() |
#1061 | |
Wtajemniczenie
|
WOW ale popisałyście - ale fajnie bo lubię was czytać
![]() będę grzeczna - zabierzcie mnie nad morze ![]() kurczę jak ja tęsknię za morzem a już ładnych parę lat nie byłam bo kurczę jakoś co roku kasy brakuje żeby z dwójką dzieciaków podrostków się wybrać ![]() Gall dałaś radę dwa kebaby?? Szacun dosłownie ![]() Ja zjadłam fasolki dużoooo i cycka kuraka z teflonu ![]() Aguś sernik z mikrofali jest spoko - wszystkim smakuje i jak nie wiedzą to nawet się nie kapują ha ha a tą sałatkę z surimi muszę poszukać ![]() Cytat:
![]() ja czasami dodaję wódki i cytrynę wciskam co by lepszy smak cola miała ![]() HAKON - książka nowa jest do ściągnięcia w pierwszym poście głównego wątku więc nie trzeba kupować, a powiem ci że szkoda kasy, bo o ile Doktorek parę rzeczy nowych pisze to ona jest głównie marketingowa - ładny papier i dużo obrazków a treści dużo mniej niż w małej ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...highlight=czat Jeśli chodzi o skutki uboczne diety to jak dużo pijesz, to nic się nie powinno dziać jak jesteś zdrowa, warto sobie też od czasu do czasu wyniki zrobić i sprawa będzie jasna. Ja po tylu miesiącach mam wyniki jak KUŃ więc chyba nie jest tak źle, a poza tym nadwaga jak sama zauważyłaś tez ma skutki uboczne więc nie warto dyskutować ![]() Otręby jemy od pierwszej fazy obowiązkowo chybaże kogoś od nich odrzuca - ![]() ![]() Co do otrąb to na ogólnym ostatnio któraś dziewczyna wrzuciła informacje z czatu z Doktorkiem i ponoć pisze on : 1. jesli mamy problemy z porcelanka odstwaiamy na ten czas otreby, spozywamy sojowe produkty z niska zawartoscia tluszczu i jemy gotowane warzywa na PW, jak sie unormuje wracamy do otrebow 2. tylko 2 lyzki otrebow owsianych dziennie 3. tylko 3 lyzki mleka w proszku dziennie 4. 100g rabarbaru dziennie na PW ten czat jest tu - po prawej stronie się przewijają pytania i odpowiedzi, więc jeśli któraś by kiedyś miała czas i coś ciekawego wyczytała to wklejcie, bo ja po angielsku tylko OK umiem ![]() http://www.dukandiet.co.uk/
Gosia Edytowane przez Megi428 Czas edycji: 2010-07-22 o 15:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1062 |
Zadomowienie
|
hakon napisze jeszcze raz bo chyba tamto bylo niezrozumiale proteiny fazy II to nie jest do konca to samo co faza uderzeniowa! bo w P mozesz skrobie, mleko w proszku, itp
a z tym srebrem to tez kiedys mylam pasta i szczoteczka ale duzo lepszy efekt z ta folia ![]()
![]() |
#1063 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1064 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1065 |
Raczkowanie
|
No Megi dzieki za te linki
![]() ![]() ![]() Kto tam chcial przepis na surimi, bo znalazlam 2 - a nie chce tu za duzo smiecic. Moge wyslac na priva ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1066 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a sałatkę z surimi ja chciałam, wyślij mi ![]()
![]() |
![]() |
#1067 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ps. Przepisy wyslalam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1068 |
Zadomowienie
|
hakon zrob sobie test jest link na pierwszej stronie glownego watku bo wtedy bedziesz wiedziec co i jak
![]() ![]()
![]() |
#1069 |
Rozeznanie
|
oki dziewczyneczkito ja powiem tylko ze ide zaraz robic koczka
![]()
![]() |
#1070 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Kurde zmienilam baterie w mojej wadze i dupa blada, musze kupic nowa ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1071 |
Raczkowanie
|
Hej Dukanki! Poczytałam Was i widzę że idzie nieźle małe spadeczki ale do przodu.
Witam nową dukankę i też jestem za tym abyś szybko zaczęła dietować nie ma się nad czym zastanawiać. Ja czytałam książkę, przepisy które podawał Dukan i nic mi nie pasowało dopiero jak poczytałam forum i rady dotyczące gotowania spodobała mi się ta dieta. Wszyscy wymyślają przepisy z produktów dozwolonych i to jest fajne Tego nie znajdziesz w książce. Dukan jest francuzem i podane przepisy nam nie pasują. Ja dzisiaj byłam u fryzjera i strzeliłam sobie nową fryzurkę- włosy krótkie bo za tydzień rozpoczynam urlop całe 3 tygodnie -bosko. Już sie nie mogę doczekać bo jestem bardzo zmęczona pracą a mam jeszcze zaległy zeszłoroczny urlop (kilka dni).
____________________ Początek 15.02.2010 waga 114kg ![]() 25.01.2011 waga 79,0 -spadek -35,0 ![]() I cel - 99kg na 8 maja - osiągnięty hura!! IIcel - 90 kg - osiągnięty Hura!!! IIIcel - tak dla zdrowia osiągnięty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1072 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() U mnie z wagą różnie jak się czuję opuchnięta to i do 90 dobiję ![]() ![]() Duże , ogromne ![]() ![]() ![]() Megi tobie szczególne ![]() ![]() ![]() Hakon słuchaj Megi i do roboty się zabieraj, bo inaczej ![]() Karadka ja piekę bardzo dobry chleb z ziarnami ( podawałam już przepis ) a w tej maszynie będzie na pewno jeszcze lepszy niż z piekarnika. Aga ja też dzisiaj grzecznie białeczka, jak odpuściłam ostatni czwartek to w poniedziałek musiałam je zrobić bo waga zaczęła szaleć.
![]() |
#1073 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A przepisy masz rację że najlepsze takie swojskie i improwizowane. Robiłam dzisiaj ten mus rabarbarowy - z premedytacją dodałam dla smaku 6 truskawek i dałam łyżkę żelatyny bo wydawał mi się rzadki i nie wiem jak na zimno, ale na ciepło do naleśników pycha - to była moja kolacja ![]() ![]() Zrobiłam niby wg przepisu ale na "oko" ![]() rabarbar - umyć, pokroić w kawałki, posypać słodzikiem (ja pochlapałam tym w płynie też na oko ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
![]() Dzięki za ![]() ![]() A HAKON nikt by lepiej nie zmotywował do diety ![]() ![]()
Gosia Edytowane przez Megi428 Czas edycji: 2010-07-22 o 21:14 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1074 |
Raczkowanie
|
Megi ale narobiłaś smaku tym rabarbarem. Fajny przepis trzeba wyprubować
![]()
____________________ Początek 15.02.2010 waga 114kg ![]() 25.01.2011 waga 79,0 -spadek -35,0 ![]() I cel - 99kg na 8 maja - osiągnięty hura!! IIcel - 90 kg - osiągnięty Hura!!! IIIcel - tak dla zdrowia osiągnięty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1075 |
Wtajemniczenie
|
Wiosenko tylko się spiesz bo to już ponoć końcówka z nim niestety, aż żałuję że wcześniej nie zrobiłam - normalnie dżemik
![]() A na jutro na grila mam naszykowane mięsko na szaszłyki i zgrzeszyłam - dałam ciut oleju do marnaty bo kurak na grilu lubi być suchy a tak to będzie lepszy ![]()
![]() |
#1076 |
Raczkowanie
|
Megi mam fajne przepisy na sałatki z ogórków jak chcesz to prześlę.
A teraz już spadam dobrej i spokojne nocki życzę ![]() ![]()
![]() |
#1077 |
Wtajemniczenie
|
Jola jasne że prześlij
![]() Kiedyś robiłam sporo zapasów, potem kilka lat parę słoików ogórków i jagód na żołądek, ale znowu zaczynam czuć wenę i trzeba zacząć robić, bo dużo lepsze niż ze sklepów ![]()
![]() |
#1078 |
Zadomowienie
|
dzesc dziewczynki
![]() odrobilam wage z podpisu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dziewczyny ja tez mam w planie ogorki i w tym roku maja w polskim sklepie(bo irlandczycy takowych wogole nie maja) tylko ze nie ma nigdzie chrzanu ![]() ![]() hakon - ja 7 dni tak jak megi robilam i uwierz mi jak zaczela waga spadac (-3,8kg w 7 dni!) to myslalam ze ze szczescia zwariuje ![]() megi szkoda ze tego dzemiku nie wymyslilysmy jak na II bylam ![]() wiosenko - wstaw zdjecie! i odpoczywaj kochana niech Ci urlop caly dukanowy wysilek wynagrodzi!!!!! jolka musze poszukac tego Twojego przepisu! a jakbys miala gdzies na wierzchu to wyslij mi prosze ![]() ![]() i z gory gratuluje wszystkich dzisiejszych spadeczkow!!! (ciekawe jak tam gall po kebabach heheheh) ---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ---------- kolezanki dukanki prosze uaktualnic podpisy bo dzisiaj liczymy kostki smalcu!!!!! ---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ---------- kasia nie chowaj sie tylko napisz co u Ciebie!!!!!
![]() |
#1079 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Moja waga dziś - 94,8 kg, uaktualniłam podpis, niestety musiałam prawie 2 kilasy dodać. No, ale jak ciągle podjada się coś niedozwolonego, to nie można się potem na wagę obrażać. Od wczoraj zdecydowałam się na modyfikację diety dukana: 1-2 dni w tygodniu czyste proteiny, 5-6 dni proteiny z warzywami, prawie codziennie niewielka porcja owoców. Reszta w zasadzie bez zmian, choć jak mnie mocno przypili na jakąś niedozwoloną potrawę, to nie będę rwać włosów, tylko spróbuję w rozsądnych ilościach, tylko postaram się, żeby na kolację były czyste proteiny. Powiem Wam, że jak postanowiłam, tak się odrazu lepiej poczułam psychicznie. Taką sobie wymyśliłam dietę (zainspirowana modyfikacją Dukana polskiej dietetyczki, chyba Megi wkleiła kiedyś do niej linka) i nie będę musiała już mieć wiecznie wyrzutów sumienia. A już chciałam zarzucić dietę, bo po prostu miałam dość, ale powiem Wam, że nie umiem - panicznie boję chleba, chyba będę musiała przejść psychoterapię, żeby zacząć go kiedyś jeść ![]() Jolka, fajnie, daj koniecznie jakieś przepisy sprawdzone na sałatki ogórkowe, bo mam ochotę trochę porobić. A jak myślicie, czy można dodać do zapraw zamiast cukru słodzik do pieczenia? Czy takie zaprawy nie będą się psuły? Megi, wyruszam dziś na poszukiwanie rabarbaru ![]() ![]() HAKON, ja faktycznie zrobiłam sobie 10 dni uderzeniówki i nie żałuję, bo wtedy mi bardzo dużo spadło. Tylko przez pierwsze 2 dni czułam się słabo, potem było ok, a że waga spadała, to czułam się super psychicznie. A! Dziewczyny, jak Wy robicie pulpety z drobiu ![]() ![]() ![]()
Dukan od 14 lutego 2010 Początkowa waga: 117,8 kg Obecnie: 96,5 kg Straciłam: 21,3 kg ![]() Edytowane przez Kasiad01 Czas edycji: 2010-07-23 o 08:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1080 |
Rozeznanie
|
hej
dziś troszkę spadło 89,4 ale nadal napuchnięta więc mam nadzieję że tak na serio mam te dwa bałwanki karadko u mnie to chyba nie ma co zmieniać w podpisie
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:42.