![]() |
#91 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dieta Proteinowa Protal (Dukan) - PRODUKTY, co, gdzie i za ile?
Nowy homo serek znalazłam mlekowity.
Wiem, że ma "bardzo fajne parametry",ale niestety zostawiłam go w aucie ;/ I jogurt naturalny z tej firmy też jest i tutaj mam go przy sobie więc: białko 3,15 węgle 4,5 tł. 0,05 Kupione w realu. jest też od nich mleko 0%, ale się bliżej nie przypatrzyłam, bo mam jeszcze 2 łaciate.
11.06.2011 - Żonka ![]() 23.07.2012 - zostałam mamą małej Milenki ![]() nakarm Psiaka: http://www.pmiska.pl Edytowane przez amandi84 Czas edycji: 2011-02-11 o 17:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Zakorzenienie
|
w Biedronce pojawiły się serki wiejskie Mlekovita 200 g, naturalny 3% tł i ze szczypiorkiem, 2,5% tłuszczu, cena 1,69.
Nie wiem jak u Was z cenami, ale u mnie bardziej się opłaca, bo opakowanie większe o 50 g. Wersja ze szczypiorkiem B 9,9 W 2,7 T 2,5 Wersja naturalna B 11 W 2,4 T 3 ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Cytat:
![]() B 11,5 W 3,5 T 3 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Raczkowanie
|
Hej Ja uwielbiam miniaturowe korniszony chilli z Lidla Temat korniszonow jest kontrowersyjny z powodu zawartosci cukru ale znalazlam wypowiedz pani ktora odchudzajac sie wraz z mezem zajadala sie nimi do obiadu tak ze nawet caly sloik poszedl a i tak chudla
![]() Mleko łaciate 0% (niebieskie) real
![]() |
#94 |
Rozeznanie
|
Edit: pomyliłam wątki.
Odliczam do wakacji ![]() Edytowane przez myrmyr Czas edycji: 2011-02-20 o 23:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
Skrobia kukurydziana 200g firmy Maize - 4,99zł dostępna w sklepach "Chata Polska"
Przynajmniej w Jeleniej Górze - na Zabobrzu jest ![]() Edit: Mleko odtłuszczone Mlekovita jest w Carrefourze ![]()
Figarro Scent Stories - pisze się o perfumach ....troszkę ![]() ![]() https://www.instagram.com/figarroscentstories/ Zapraszam ![]() Wymieniam się ![]() ![]() Edytowane przez Figarro Czas edycji: 2011-05-03 o 15:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
Syrop z Lidla
dodaję zdjęcie (nigdzie go nie ma, a przyda się,tym,którzy go jeszcze nie znają ![]() jest jeszcze malinka ![]() edit zmieniam zdjęcie na wyraźniejsze
Figarro Scent Stories - pisze się o perfumach ....troszkę ![]() ![]() https://www.instagram.com/figarroscentstories/ Zapraszam ![]() Wymieniam się ![]() ![]() Edytowane przez Figarro Czas edycji: 2011-05-08 o 07:21 Powód: aktualizacja |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
Kompleksowo moje produkty z I fazy ... :
- MLEKOVITA- Mleko odtłuszczone 0% (real) - MLEKOVITA- serek wiejski lekki 3% (real, biedronka) - LINESSA - serek wiejski light 0,4% (lidl) - MLEKPOL "Mazurski Smak"- twaróg lekki 0% (real) - PIĄTNICA- kefir 0% (real) - Makrela wędzona (biedronka) - Łosoś wędzony (biedronka, lidl) - tuńczyk w sosie własnym (biedronka) - ZŁOTA RYBKA filet z Morszczuka, Dziki Łosoś (mrożone: biedronka) - SANTE- otręby owsiane, pszenne (real) - JOVI- jogurt naturalny 0% (real) - BAKOMA - Twist 0% (społem) - to są jogurty o smaku owocowym, miałam ochotę na coś słodkiego, więc kupiłam, ale dziwnie smakują, jak jogurt ze słodzikiem:/ (społem) - SOKOŁÓW- polędwica sopocka, szynka drobiowa- plastry (biedronka) - ale uwaga na sól, także zwłaszcza polędwica w umiarkowanych ilościach. - KAMIS - Fit Up- kompozycja ziół i przypraw do jajek, twarożków i kefirów (real) - dowolna firma- zioła prowansalskie, czosnek granulowany, curry, słodka papryka, cząber, pieprz ziołowy, majeranek - drób, jaja- ja preferuję bazary (no i myślałam, że Surimi z Lidla dadzą radę, ale mają za dużo węglowodanów) wody niegazowane: Muszynianka, Kinga Pienińska ps. MAIZE skrobię kukurydzianą dostałam w SPOŁEM
Edytowane przez Onetta Czas edycji: 2011-05-11 o 12:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
![]() ja używam tylko tego z Lidla (i chyba jeszcze sporo innych osób również ![]() a tu jeszcze wyjaśnienie kwestji syropu KLIK punkt 14 w wielu wątkach i na blogach dukanowych, syrop przewija się w przepisach ![]()
![]() |
#101 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() ![]() Właśnie zrobiłam bułeczki dukanowe! Zamierzam schrupać je z wędlinką sopocką, mniam! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Zadomowienie
|
Skład Syrupu malinowego:
woda, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancje słodzące: cyklaminian sodu, aspartam, sacharynian sodu, acesulfam K, baza malinowa (aromaty, barwnik, azorubina), barwnik, karmel amoniakalno - siarczynowy, substancje konserwujące: sorbinian potasu, benzoesan sodu, sok malinowy odtworzony z zagęszczonego soku malinowego (0,1%), przeciwutleniacz: kwas askorbinowy. Czyli soku malinowego w całej litrowej butelce jest 1ml. Żeby była łyżeczka soku, to potrzebujemy 5 butelek syrupu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Przyczajenie
|
Znalazłam dzisiaj w Kauflandzie szynkę wieprzową light:
- tłuszczu - 2,0 g, - węglowodany - 1,2 - białko - 14,0 g - błonnik - 1,0 g Kupiłam też odtłuszczone mleko w proszku (i kombinuję, bo mam straszną ochotę na coś słodkiego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
Witam!
Polecam wędzone piersi z kurczaka pakowane po 2 szt w sklepach Biedronka.Bardzo smaczne.A w sklepach społem i chacie polskiej pojawił się deser Satino firmy Bakoma o smaku waniliowym i czekoladowym 0,9% tłuszczu 0% cukru - pycha ( szczególnie dla łakomczuchów) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
Deser satino jest dostępny w carrefurze i czekoladowy jest pyszny.
![]()
![]() |
#107 |
Przyczajenie
|
Polecam także sklepy Lux - "społem". Można dostać tam m.in. wspomniane wyżej satino <mniam>, twarożek fit 0%, jogurt naturalny 0%, mleko łaciate 0%.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziś dorwałam w Carrefurze Jogurt pitny "Aromatyczna wanilia" 0% Jovi pyyyycha! Cena koło 2 zł. Właśnie go wszamałam. ![]() Waniliowy skład: Wanilia 0,001% B: 4,7g W: 6,8g T: 0,05g
![]() ![]() Edytowane przez Ariena Czas edycji: 2011-05-29 o 19:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Przyczajenie
|
Mam pytanko
![]() http://www.spolem.bielsko.pl/8816,kr...vera-plus.html Zastanawiam się, czy na dukanku można użyć jedną tabletkę musującą dziennie, zależy mi na witaminkach ![]() Skład: substancje słodzące: acesulfan K i aspartam, regulator kwasowości, kwas cytrynowy i wodorowęglan sodu, subst. wypełniająca: sorbitol, aromaty, wit. C, subst. słodząca - cyklaminian sodu, ekstrakt z aloesu zyczajnego, L-cysteina, L-metionina, koenzym Q10, wit. A, foliany, biotyna. Zawiera źródło fenyloalaniny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Przyczajenie
|
Powiedzcie mi kochane, jak to w koncu jest z otrebami mozna czy nie mozna w pierwszej fazie? I pytanie drugie czy to sa otreby (wiem ze sluza do zagotowywania jesli to komus cos mowi)http://quaker.co.uk/traditional ? Zawsze bylam na bakier z produktami zbozowymi a po angielsku to juz w ogole sobie nie radze. Z gory dzieki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
![]()
![]() |
#112 |
Przyczajenie
|
I dlatego pytam, czy to tak ciezko zrozumiec?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Przyczajenie
|
Witam serdecznie,
znalazłam budyn Albona - do kupienia w sieci Aldi. Skład: skrobia kukurydziana, sól, aromat, barwniki: ryboflawina, norbiksyna. Pakowane po 5 sztuk. Ceny niestety nie pamiętam, ale nie jest zbyt wysoka. Czy wegług Was można go jeść? Edytowane przez wretyf Czas edycji: 2011-07-11 o 20:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
Wretyf jeżeli nie ma w składzie skrobi ziemniaczanej to można.
Znalazłam w Tesco mleczko zagęszczone lekkie 2,5 % z magnezem Mlekovita. ![]() ![]() Cena 2,69 zł za 500 ml. ![]()
![]() ![]() Edytowane przez Ariena Czas edycji: 2011-07-24 o 22:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#116 |
Raczkowanie
|
A to parę rzeczy które ja przetestowałam ostatnio (chyba o nich nic jeszcze nie było), ogólnie wszystkie są godne polecenia
***Wędliny - Sokołów - Mięso wołowe mielone extra 300g / Carrefour - Krakowski Kredens - Szynka wołowa Cesarzowej Sisi /stoiska KK, Alma (B 20, W 1, T 1,9) - Olewnik - Krakowska wołowa /Delima ***Nabiał - Fage - Total 0% jogurt grecki (extra kremowy) B 9, W 4, T 0 / Delima |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Raczkowanie
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
Cola polo słodzona naturalnym słodzikiem Stevia:
>>> info <<< ![]() więcej o Stewii: http://www.kigpr.pl/index/article/id/468
![]() |
#120 |
Przyczajenie
|
Gdzie kupiłaś Polo Colę na stevi? Jak smakuje? Ja ogólnie przerzuciłam się od jakiegoś czasu na Sprite i Fantę zero. Niestety w Polsce brak więc kupuję je w SklepDukana.pl. Cenę za 1,5 litra mają w miarę, ale poczuć smak sprita czy fanty w ostach bezcenne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:07.