![]() |
#121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dieta Proteinowa Protal (Dukan) - PRODUKTY, co, gdzie i za ile?
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Przyczajenie
|
Niestety w mojej "wiosce" brak takich rarytasów więc pozostaje mi sprite za 6,99 w SklepDukana. Mam już do nich zaufajnie więc luzik. Jednak chętnie spróbowałabym Polo Colę, a nigdzie nie widziałam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W tym samym sklepie, w sprzedaży pojawiła się również sama stevia. Około 11 zł słoiczek. Sprite Zero w Polsce nie widziałam za to nigdzie. Kupuję ją sobie, gdy zdarza mi się do Niemiec zawitać. A już Fanty w ogóle moje oczy nie widziały.....Nie wiedziałam, że takowa istnieje. Dzięki za info
![]() |
![]() |
#124 |
Przyczajenie
|
Dzięki za info. Wpadnę przy okazji do Auchana i spróbuję tej nowości.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
Witajcie, to mój pierwszy post w tym wątku
![]() Mam nieśamiałe pytania, nie chcę zabić ich infantylnością, ale nie znam odpowiedzi: 1) osoby sugerują mi żeby w I fazie jeść serek wiejski LIGHT - a nie może być zwykły? Sprawdzałam opakowanie, no serka z piątnicy, ten 0,5 kg, i różnica jest taka że normalny ma 5g tłuszczu a light 3g tłuszczu, to duża różnica na diecie? Czy śmiało mogę jeść ten zwykły? : ![]() ![]() Będę wdzięczna za wyrozumiałość i odpowiedz, pozdrwaiam i powodzenia! ![]()
![]() |
#126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na fazie uderzeniowej jest w ogole zakaz jedzenia tluszczu, wiec musisz wybierac produkty o jak najwiekszej zawartosci bialka, a jak najmniejszej tluszczu ![]()
![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za odpowiedź Kruche Ciastko
![]() Czy znacie sklep w ktorym najtaniej wychodzi za kupno serkow wiejskich light, najlepiej 500g? Bo ja kupuje w carefurze i cena to: - zielony zwykly 500g - 3,70 zł - niebieski light 500g - 6 zł Identycznie w biedronce. Moze jest gdzies taniej ten niebieski light 500g? ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
Ja niestety nie wiem, zaopatrywałam się właśnie w Biedronce.
Ale pamiętaj, aby tych serków nie jeść za dużo. Najlepszy stosunek czystego białka do tłuszczu ma chude mięso, a nie przetworzony nabiał, więc lepiej skupić się na mięsie ![]()
![]() |
#129 |
Przyczajenie
|
Serek wiejski light jest w Tesco za 4,45 - LINK
Często kupuje, ale zwykły, bo te light mają zagęstniki typu guma guar, guma ksantanowa, a mój mąż je ich bardzo dużo, więc trochę tłuszczu nie zaszkodzi, a lepszy taki tłuszcz niż sztuczne zagęstniki, ale my nie jesteśmy na Dukanie, więc możemy sobie pozwolić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Np. Piatnica. ![]()
![]() |
![]() |
#131 |
Rozeznanie
|
hejka
mogę się dołączyć? na Dukanie jestem 3 tyg (dokładnie jutro będzie) chcę zejść z 55kg (mam 152 cm wzrostu i po ciąży, a rodziłam 3 lata temu dokładnie, przytyłam do tylu i nic nie ruszyło) tak do 50-48 kg (mój ideał sprzed ciąży to 45-46kg) w pierwszej fazie trwającej tydzień zrzuciłam 2 kg ale teraz jestem załamana bo mam zastój;/ tylko 0,5 kg przez dalsze 2 tyg;/ a trzymam się diety bardzo rygorystycznie, jadam regularnie 3-4 posiłki nieduże, nabiał góra do 1,5% tł ale w większości to 0%, chude wędliny, dużo drobiu;/ jestem teraz w 2 fazie (5 dni p i 5 dni p+w). Nie wiem skąd ten zastój? czy to normalne?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Wtajemniczenie
|
![]() Widzę, ze wiele wątków o dukanie ożyło po nowym roku. To pewnie przez postanowienia noworoczne. Mandarynka odpowiedziałam ci na pytanie na innym wątku. Jeśli używasz skrobi lub kakao to je odstaw. Ja miałam kilka razy zastój więc to chyba normalne.
![]() |
![]() |
#133 | |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie moge znalezc, pamieszaly mi sie 3 watki, nie wiem gdzie o tym czytalam:
JAKI serek ziolowy ma malo tluszczu? Bo szukalam dzis w carefurze i wszystkie byly tluste... nie widzialam zadnego light. istnieje taki? bo mysle co jesc jeszcze poza jogurtem, twarogiem - tak do np nadzienia fileta (roladki) albo do pasty z makreli chcialabym serek ziolowy a nei wiem czy realne jest go znalezc Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A propos serkow ziolowych to po co takie kupowac? Wez zieleninkę - szczypiorek albo zielona cebulke (w Biedronce zawsze sa swieze), ziola prowansalskie, albo sama bazylie czy tymianek z suszonych i juz masz serek ziolowy, a wiesz co w nim jest ![]() ja paste z malkreli/tunczyka/lososia robilam wlasnie na serze bialym, zielonej cebulce i odrobinie jogurtu albo serka wiejkiego, aby bylo mokre. Takie cos jest najlepsze, bo swieze ![]()
Edytowane przez Kruche Ciastko Czas edycji: 2014-01-29 o 21:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a zilowy pisalam temu bo kojarze ze ktoras Wizazanka chwalila ze znalazla GDZIES, JAKIEJS FIRMY ziolowy serek z fajjnym skladem, chcialam dla odmiany sprobowac a nie dzien dnia ten swiezy szczypiorek ;p
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem jaki light ziolowy moglby pasowac na Dukana, nic mi do glowy nie przychodzi niestety ![]()
![]() |
![]() |
#137 |
Przyczajenie
|
Witajcie, czy na Dukanie można jeść tzw. polędwice z łososia wędzone na gorąco? to jest to: http://www.sklepy24.pl/sklep/papu24_...676200198/8622
a i medialiony złososia? http://koral.pl/ea/strony/foto/KORAL_Medaliony_luz.jpg pytam, bo te polędwiczki są owszem dobre ale słone i tłuste... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedynie już potem, w fazie IV, kiedy będziesz miała do przeprowadzenia proto dzień, wtedy będziesz mogla jeść rybki, ale wyłącznie te z gatunku chudych typu dorsz. Łosoś czy makrela nie będą się nadawać. A więc smacznego.
![]() |
![]() |
#139 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 |
Rozeznanie
|
hejka
czy serek Mlekoma Emilki 0% można dostać w jakimś większym markecie/supermarkecie? i czy możecie polecić jakieś dobre parówki drobiowe |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | ||
Zakorzenienie
|
Ale proporcja białka do tłuszczu i wegli marna... Składniki odżywcze: w 100g: 7,3g białka, 3,5g węglowodanów, 5g tłuszczu. w porcji(20g): 1,4g białka, 0,7g węglowodanów, 1g tłuszczu. Nie opłaca sie go wprowadzac do diety. ![]() ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
![]() Kategoria trzecia: ryby W tej grupie pokarmow nie ma zadnych restrykcji, ani ograniczen. Wszystkie ryby sa dozwolone: tluste i chude, biale i niebieskie, swieze i mrozone, w konserwie w sosie wlasnym, nie w oleju, suszone i wedzone. - Dozwolone sa wszystkie tluste ryby o niebieskiej skorze: sardenka, makrela, tunczyk, losos - Wszystkie biale i chude ryby: sola, czarniak dorsz, dorada, barwena, okon, merlan, reja, pstrag, rdzawiec, mietus, etc. - Ryby wedzone, szczegolnie: losos, pstrag, wegorz, lupacz. (wedzony losos nie zawiera wiecewj tluszczu niz stek) - Ryby w konserwach: tunczyk, losos, makrela. W sosie wlasnym, lub w sosie z bialego wina, spozyte bez tego sosu. - Surimi Ryby nalezy przygotowywac bez dodatku tluszczu, polane cytryna i przyprawione aromatami, lub pieczone w piekarniku, nadziane ziolami i cytryna, gotowane na wywarze z jarzym albo w folii. A jesli cos z ryb wydaje Ci sie ZA slone, to zrezygnuj. Sol zatrzymuje wode i Dukan dazy do minimalizowania soli w diecie. Jak widac, jest wiele innych ryb, ktore mozesz kupic, a ktore nie beda b. slone. ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Cytat:
Niestety serka nie znam. A jesli chodzi o parowki, to nawet te z indyka maja wiecej niz 2-4% tluszczu, ktore zaleca Dukan w miesie, wiec szczerze mowiac nie wiem czy mozna znalezc parowki na Dukana ![]()
Edytowane przez Kruche Ciastko Czas edycji: 2014-02-04 o 11:38 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Zadomowienie
|
Serek Emilki można dostać w Netto
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:00.