|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1921 |
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 17
witajcie!
moje chlopoki spia wiec mam okazje zeby napisac.... ja dzisiaj z rana chodzilam wesolutka , kolejny spadek na 61,9cud bo o takij wadze nawet nie marzylam!! a potem obiadek, ciasto( jadlam wszystko dozwolone, zrobilam torcik serowy, przepyszny!) a potem nie wiem po co przed kapiela weszlam na wage ![]() ![]() SIMPLY ogladalm zdjecia na facebook mniam ![]() ![]() milej nocki! |
![]() ![]() |
![]() |
#1922 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1923 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mama dobrze wie, że mam słabą wolę.. wie, że staram się schudnąć, wie, że jestem na diecie.. więc z łaski swojej mogłaby mi na siłę to torebki nie wpychać batonów ![]() Nie oczekuję że mi zaserwuje dukanowy obiad... ale zamiast mnie choć wesprzeć to mi rzuca kłody pod nogi znając dobrze moją wolę. Wystarczyłby mi nawet brak wsparcia i brak "kłód" ![]() Oczywiście, że to mój wybór i mogłabym wywalić te batony do barku jak wrócę do domu ale każdy z mojej rodziny wie, że na 99% je zeżrę ![]() Ja sama jak robię zakupy to dukanowe i absolutnie wybieram omijanie regałów z czekoladą ![]() I nieraz mówię mamie "nie nie chcę ciasta do kawy.. mamo jestem na diecie.. nie no, nie dawaj mi..." a ona poda mi kawę i postawi ciasto przed nosem mówiąc "specjalnie dla ciebie kupiłam bo wiem, że lubisz" No i ja choć się opierałam i wzbraniałam to na końcu i tak wsunęłam ten kawałek babki.. a potem wyklinałam w myślach na siebie (nie mamę). Ale już jestem u siebie i się do mamy nie wybieram w najbliższych dniach ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-12-05 o 21:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1924 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a wracajac do tematu...to nie dziwmy sie potem, ze co 2-3 dziecko w szkole jest otyle...jesli ma takich rodziow mame czy tate jak Ty...oczywiscie nie obraz sie...ale jak mozna wciskac cos komus...zamiast zadbac, zeby bylo zdrowe jedzenie w domu...szok ![]()
![]() |
#1925 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1926 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ojjj z moją mamą było tak od zawsze.. jak tylko powiedziałam przy jedzeniu czegokolwiek "o dobre to" to ona już kupowała mi to co dzień ![]() Czy to szynka, czy ser, czy batonik.. cokolwiek ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No a dziś na obowiązkowym niedzielnym obiadku.... pytała czy chcę kotleta (kurczakowa pierś w panierce i na oleju) czy mięsko z rosołu ![]() ![]() ![]() deserowo była galaretka.. zjadłam choć pewnie była z cukrem.. zjadłam pół (drugiego pół odmówiłam.. wkręciłam jej, że śniadanie jadłam późne i jestem najedzona.. jeszcze ta noga kurczakowa mnie dopchała, że nie mam miejsca na cały deser) ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1927 |
Raczkowanie
|
Wpadłam tylko powiedziec ze u mnie 5 kg juz nie ma
![]() ![]()
Dietka Zaczynamy I faza od 18.11.2010 - 70,3 kg (w 19 mieięcy po urodzniu Olinka ) II faza od 20.11.2010 - 68,9 kg ![]() 22.11.2010 - 67,7 kg 05.12.2010 - 65,3 kg 21.12.2010 - 64.0 kg 11.01.2011 - 62,5 kg ![]() 05.02.2011 -60,3 kg Cel osiągnięty. Na III od 6.02.2011 |
![]() ![]() |
![]() |
#1928 |
Czekam na Ragnarok
|
![]() A ja zrobiłam źle. Byłam poza domem i tak sobie myślę... zielonego groszku nie można... ale kukurydzę... o niej nic nie pamiętam. I kupiłam puszkę kukurydzy bez cukru i zjadłam. A teraz sprawdzam, że nie można a ja zapomniałam ![]() I co teraz? To bardzo źle? Nie miałam listy pod ręką, a nie jadłam już kukurydzy od bardzo dawna. Dobranoc. |
![]() ![]() |
![]() |
#1929 | ||
Rozeznanie
|
wiecie co, wymyslilam ciasteczka cynamonowe, pewnie juz takie robilyscie i moje to rzadne odkrycie a tak nosilo mnie na jakies ciacho wiec zrobilam:
2 jajka, 3 lychy otrab (otrebow?) owsianych, cynamon (na oko) ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- Cytat:
![]() moze wielkiej szkody ci nie na robi... ja jak bylam chora to pilam herbate z miodem i sokiem malinowym (nie lidlowy).. ---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Cytat:
![]()
Start 22/10 84,5 kg ![]() 16/02 69,0 kg ![]() I cel 70 kg - OSIAGNIETY!! ![]() ![]() III faza - 04/03 - na razie.. ![]() II cel 68 kg III cel 65 kg Edytowane przez pauledda Czas edycji: 2010-12-05 o 22:27 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1930 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1931 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Najbardziej tucza wyrzuty sumienia...
![]() |
#1932 |
Przyczajenie
|
Znalazlam ostatnio ciastka dietetyczne z "LU GO energia na caly poranek kakaowe" z ziarnami zbóż.Czy Dukan je obejmuje bo mam bardzo ochote na nie??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1933 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ciastka, chispy, czekoladki.... frytki, zapiekanki, pizze, kebaby... Oczywiście tak jak na każdej innej diecie "redukującej" ![]() A najlepiej to się najeść przed snem... ![]() Kobieto litości... ![]() Na ew. pytania chętnie odpowiemy...ale bez przesady... ![]()
![]() |
#1934 |
Czekam na Ragnarok
|
![]() Tak się bałam z tą kukurydzą, a tutaj niespodzianka ![]() ![]() Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1935 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() + 0,1 kg znów... Nie ma tragedii, ale jednak nadzieja matką głupich... Jutro ostatni dzień na warzywkach, więc może pod koniec tygodnia coś ruszy. A może @ przyjdzie? powinna jutro, ale u mnie nigdy co do dnia nie jest, niemniej w tym tygodniu byłoby miło. Poprzednią fazę warzywno nieco zaniedbałam, ale ta już konkretniejsza. W piątek kapusta z grzybami, w sobotę dorsz z pieczarkami i pomidorami, wczoraj placuszki kalafiorowe, dzisiaj sałatka z tuńczykiem, pomidorem, ogórkiem, sałatą lodową i kurczak "rozpływający się w ustach" (z przepisów na wizażu). Smacznie i zdrowo ![]() Miłego dnia wszystkim! ![]()
RESTART --> 9.01.2011 --> 96,2 kg Cel I: 90 kg (do końca stycznia) I JEST!! 21.01.2011 ![]() Cel II: 85 kg (do połowy lutego? ![]() Cel III: 80 kg Cel IV: 75 kg Cel V: 70 kg... ? Stan licznika: 89,0 kg |
![]() ![]() |
![]() |
#1936 |
BAN stały
|
Dobry!
Masakryczne sie czuje, w nocy miałam chyba gorączkę bo az mną telepało z zimna a kaloryfery były ciepłe ![]() ![]() a miałam dzis isc na aerobik po uczelni i chyba nie pójdę ![]() i jeszcze malutki spadek 0,1kg ![]() i zaraz trzeba wychodzić na uczelnie a jak mi sie nie chce jeszcze taka pogoda ![]() miłego dnia Wam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1937 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() wracam po kilku dniach, byłm na przedłuzonym weekendzie ze znajomymi i starałam sie nie grzeszyc ale parę ich było... ![]() ![]() ![]() ![]() idę Was powoli nadrabiać... ![]() miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1938 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nikita_8 ach to nie jest duzy wzrost tym bardziej że wachania wody w organiźmie są dużo większę ![]() ![]() Ps. Co do wcześniejszych wypowiedzi na pytanie Nikity_8 na które kilka Dziewcząt już odpowiedziało, a mianowicie o tym czy jeśli schudniemy będzie nam się lepiej żyć wiem głupia teoria bo to nie powinno wpływać na nasze życie zewnętrzne oprócz zdrowia bo otyłość to oczywiście choroba ... ale jeśli z tego powodu siedzimy w domu nie wychodzimy nie czujemy komfortu a gdy schudniemy to się zmienia to oczywiście poprawia nam się samopoczucie życie staje się kolorowsze ![]() ![]() ![]() Ach to były czasy chciałabym do nich wrócić ![]() Miłego dzionka ![]() ![]()
https://www.suwaczki.com/tickers/uru7k1j5g6yfym7u.png Edytowane przez kasssikk19 Czas edycji: 2010-12-06 o 08:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1939 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1940 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie tak samo robiła babcia. Od dziecka wciskała mi wszystko co słodkie, tłuste itd. I jeszcze te gadanie: jak nie będziesz jadła to nie urośniesz ![]() ![]() ![]() Ostatnio udało mi się chociaż przekonać mamę, żeby do mizerii wzięła jogurt odtłuszczony ![]()
![]() |
#1941 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie dzis -100, powolne zrzucanie wzrostu na wlasne zyczenie trwa... ![]()
![]() |
#1942 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a ja witam wszystkich. dzis mam PW wczoraj zrobilam bigos a na sniadanie zjadlam jajecznice na szynce i pieczarkach... ![]() ![]() milego dnia
![]() |
#1943 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1944 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() powodzenia
![]() |
#1945 |
Raczkowanie
|
Hej,
u mnie dziś znów wzrost. +300... czyli ogolnie mam wzrost o 0,9 kg.... ![]() Nie podobuje mi się to... ![]() Czyli moje magiczne "6" już dawno zniko i jest spowrotem 7! ![]() Edytowane przez asio90 Czas edycji: 2010-12-06 o 08:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#1946 | |
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
Teraz jestem z tym pierwszym (od tyłka, ud i brzucha) i przykro trochę jak widać jak się cieszy, że chudnę. Chciałabym, żeby mnie akceptował przez cały czas. Mam straszne kompleksy przez swoją wagę. Bardzo chciałabym ważyć już te 50kg i móc normalnie "wyjść do ludzi" i chodzić uśmiechnięta. Przez wagę bierze się dużo moich osobistych problemów. Simply - wiem wiem, ale mam nadzieję, że zastój mnie ominie. Już za długo miałam zastoje bez grzechów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1947 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() wiesz co, gadam czasem z kolezankami, widza ze chudne i pytaja co jem.. ja na to: na sniadanie omlet z pieczarkami.. na podwieczorek ciasteczka z kawa, na obiad 2 kotlety, serek wiejski z pomidorem, bigos, sernik i kawa, wieczorem udko w galarecie a na kolacje 2 ryby z grilla, osmiornice z czosnkiem i krewetki, do tego sernik i galaretka... ![]() one na to: jaja se robisz i odchodza z niedowierzaniem ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1948 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1949 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fenris, głowa do góry! I więcej wiary w siebie!!!! Ale mi narobiłyście smaka na bigos... A tu do piątku trzeba zaczekać :/
Obecnie ok. 69 kg ![]() Edytowane przez frywolna franka Czas edycji: 2010-12-06 o 09:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1950 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() zapytalam go czy widzi ze schudlam i sie juz nie pyta... czasem sie tylko rzuca ze za duzo jajek jem bo twierdzi ze max 4 tygodniowo mozna jesc. dobrze ze tesciowa nie wie bo by zawalu dostala. ![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:54.