|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2131 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 14
Cytat:
podczas prawidłowego cyklu dochodzi do wytworzenia ciałka żółtego podczas owulacji, plamienia po okresie bądź w trakcie cyklu mogą świadczyć o problemie z progesteronem .. i tu już zaczyna się bajka z ginem ... o której aktualnie nie marzę ... ![]()
![]() |
#2132 |
Raczkowanie
|
Załapałam doła
![]() A to byl taki dobry dzień... Był.
#2133 |
Raczkowanie
|
Patrzcie co znalazłam na innym forum:
"W zeszłym roku po 3 miesiącach protalu straciłam okres. Nie miałam go przez następne 3 miesiące, więc zrezygnowałam z protalu i okres powrócił. Ta dieta jest dobra w przypadku szybkiej utraty kg, ale zbyt zdrowa nie jest. Po prostu jest za mało urozmaicona i organizmowi zaczyna brakować pewnych składników. Teraz stosuje protal od czasu do czasu, ale max przez 14 dni." Czyli na Dukanie zdarzają się problemy z okresem, okeeej, rozumiem. Ale nie wiem, tępa jakaś dziś jestem chyba, ale wytłumaczcie mi jak można stosować protal od czasu max przez 14 dni? ![]()
![]() |
#2134 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ja chyba niedlugo zlece sobie morfologie, bo w sumie kiedys czytalam ze diety bialkowe jesli bardzo restrykcyjne, moga prowadzic do anemii, a mam zadatki, wiec.. ![]() warto sie kontrolowac, chociaz nie czuje sie jakas slaba, czy cos. Edytowane przez songoma Czas edycji: 2010-08-16 o 21:05 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2135 |
Raczkowanie
|
Witajcie. Po raz drugi już się tu wpisuje. Spróbowałam zacząć tą dietę jakiś czas temu, ale poszło wszystko w diabły po dwóch dniach. Silnej woli to ja mam zero...
Dokształciłam się w temacie, wynalazłam mnóstwo Waszych przepisów i postanowiłam spróbować jeszcze raz. Może jak będę tu pisać codziennie to udzieli mi się Wasza motywacja ![]() Zaczynam od jutra. Placki na śniadanko już usmażone ![]() Podziwiam Was i gratuluje rezultatów! Dobranoc wszystkim! |
![]() ![]() |
![]() |
#2136 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() To mamy podobne zmartwienie, ale będzie dobrze, prawda? ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() My Cie dopingujemy!! I wierzymy że się uda! Pokaż im, że potrafisz, a niech im w pięty pójdzie! Zobaczą że nadal potrafisz to i wspierać zaczną, no i podziwiać! Wyśpij się i nie bluźnij, pisz do nas jak będzie Ci źle, każda chyba miała chwile zwątpienia.. razem damy radę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2137 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochana my będziemy Ciebie dopingować i to w silnej ekipie dasz radę !!!! ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Cytat:
mam nadzieje że nie będę musiała zrezygnować z diety bo mi się podoba ale cóż zdrowie jest najważniejsze
![]() |
#2138 |
Raczkowanie
|
aha i jednego jestem pewna - dostarcze sobie tyle wapnia w tym nabiale, ile jeszcze moj organizm nie widzial XD juz sie nie musze martwic o zeby i kosci! XD
|
![]() ![]() |
![]() |
#2139 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Od 5 lat miałam problemy z okresem, zdarzał mi się co kilka ładnych miesięcy, wywoływali mi milion razy, żarłam hormony, odstawiałam i znowu doopa. Jakoś od grudnia już nie brałam żadnych hormonów, bo miałam dość... (potem okresu ani widu ani słychu) a tu się okazuje, że ponad tydzień od rozpoczęcia diety dostałam okres, teraz minął miesiąc jak w zegarku dostałam kolejny! normalnie okres mi się unormował, szok ![]()
![]() |
#2140 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2141 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny przyłącze sie do was
![]() Poczytałam już mnóstwo rzeczy na temat dukana i wczoraj sie zdeecydowałam. ![]() Zjadłam dziś - jajecznicę (2 jajka) z chudą szynką Później - zjadłam takie twarogowe coś xD (2 jajka+chude mleczko+ twaróg takie a'la naleśniki ![]() ![]() No i zjadłam trochę winogorn...Nie wiem czy tak może być, czy może mam zaczynać od nowa? |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2142 |
Zadomowienie
|
Ja się ważę ok 6 rano jak wstaję do pracy. W weekend później, rzecz jasna, ale też od razu po wstaniu i siusiu. Nie przykładam aż takiej wagi do tego. Po prostu - rano, naczczo, po łazience, w bieliźnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
owoce są zabronione ! witamy na dukanie ![]()
![]() |
#2144 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2145 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() powodzenia;*
![]() Edytowane przez broadwaydream Czas edycji: 2010-08-16 o 21:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2146 | |
Rozeznanie
|
pewnie w każdym sklepie inaczej to nazywaja
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2147 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nic od nowa nie zaczynaj, bo już zaczęłaś. Trzymaj się po prostu zasad uderzeniówki - CZYSTE BIAŁKO. Książkę przeczytałaś? Jeśli nie to przeczytaj - dla włąsnego dobra i świadomości co i jak masz robić żeby sobie nie szkodzić. No i pierwszy post naszego wątku obowiązkowo. Test robiłaś? Ile Ci Dukan wyliczył uderzeniówki? Jeśli nie robiłąś to też zrób - będzie pomocny - też w pierwszym poście znajdziesz link do niego oraz tłumaczenie. Witaj i życzymy powodzenia, ale o owocach zapomnij aż do III fazy ![]() O winogronach, aż do IV-tej. Edytowane przez Agnese69 Czas edycji: 2010-08-16 o 21:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2148 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Babcia kupiła tą galaretkę bez cukrową, nie mam pojecia gdzie. xD No to znów zaczynam od nowa. Ech ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eee tam warkocz to zupełnie inna część co innego niż brzuszek. Przede wszystkim , często w warkoczach poza filetem z łososia jest też jakaś inna ryba (gdy jest to sam filet to warkocz kosztuje ok 50 zl a nie 25 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2150 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A test oczywiście, że zrobiłam! ![]() ![]() Dziękuję wam bardzo! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2151 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() kolorowych senków i ładnych spadków najlepiej kilogramowych ![]() ![]() ![]()
#2152 | |
Zadomowienie
|
OK, doczytałam Was, Szkoda, że trzeba już iśc spać
![]() Dziękuję Wam za rady odnośnie mojej III. Wychodzi mi prostą kalkulacją, że jednak Plan A jest lepszy, a więc idę na III od soboty. Trzymajcie za mnie kciuki żebym na tych wczasach nie popłynęła ![]() ![]() Ja dziś po pracy zrobiłam polowanie na pożywienie. No i wzięłam się w sobie i pojechałam te 20 km do Kauflandu. No i ![]() ![]() ![]() Powróciwszy do domeczku, nakarmiłam całe stado ludzi i zwierząt, a następnie wywlokłam na spacer na pola i łąki swoją córcię i małża wraz z naszym nowo przysposobionym psiorem - przybłędką nazwaną przez moją córkę wdzięcznym imieniem SASHA. Złachaliśmy obydwa stworzenia małe wróciły na czterech obie i teraz obie śpią jak ubite. Córce zresztą udało się skręcić nogę - cudownie - ciekawe jakie atrakcje czekają mnie jutro w związku z tym ![]() Przed wyjściem zmontowałam jeszcze na szybciutko mojego ukochanego Malinowego Księcia, więc po powrocie był już zastygły ![]() Dlatego też dopiero wieczorową mocno porą zasiadłam do kompa i zanim Was dogoniłam to sama na ryj padłam i za chwilę pójdę spać jak człowiek. O, i tyle z tego wynikło... ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Cytat:
![]() Wyciśnij z niej tę informację, proszę Cię uprzejmie i łagodnie ![]() ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- No to i ja idę. DObranoc siostry. Spadeczków jutro dużych Wam (nam) życzę. Ja mam nadzieję zobaczyć jutro spadek całej tej dzisiejszej nadwyżki. Czy to możliwe? Nie wiem, ale powizualizuję to sobie przed snem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2153 |
Raczkowanie
|
Konczita ja przez 3 miesiace miałam podczas dietkowania @. Teraz nie ma już 43 dni
![]() ![]() ![]()
06.05.2010 67 kg 05.06.2010 60.9 kg 30 dni -6.1 kg 14.07.2010 57 kg 70 dni -10kg 15 dni zastój! 11.08.2010 55 kg 100 dni -12 kg 23.01.2011 III Faza 62 ![]() pas 92/72 -20 cm, biust 93/83 -10 cm, pod biustem 80/73 -7 cm, udo 60/54 -6 cm |
![]() ![]() |
![]() |
#2154 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Dobranoc dziewczynki, spokojnych snów i dużych spadeczków jutro rano
![]() ![]()
![]() |
#2155 |
Zadomowienie
|
witam i żegnam bo chcę żeby dzień dobiegł końca...
dzisiaj się dowiedziałam że mój znajomy nie żyje... utopił się w jeziorze... przez to złapałam ogromnego doła. normalnie uciekłabym w alko, ale że trzymam sie dzielnie to po prostu pójdę spać. życie jest podłe... dobrej nocy kochane ![]()
#2156 | ||
Rozeznanie
|
rumcia jak Ty fajnie wyglądasz i jakich masz słodziaków chopaków
![]() ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() To tak jak z tymi cielęcymi parówkami ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Przez te owoce ja bym zaczęła jeszcze raz ![]() ![]()
Dukam od 28.06 ![]() Waga 58kg ![]() ![]() Cel 51kg ![]() 21.03 Dukan drugie podejście ![]() Wspominamy tylko to, co nigdy się nie wydarzyło Edytowane przez avataris Czas edycji: 2010-08-16 o 22:52 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2157 |
Zadomowienie
|
słuchajcie, a wiecie może czy możemy w naszej diecie jeść dziczyzne?
bo mój tata jest z zamiłowania mysliwym :P i takowa w domu posiadam. wiem, że jest to mięso bardzo chude i właśnie tak myśle sobie nad tym ![]()
Życie jest zaskakujące... ponad 2 000 km - a cóż to jest dla Miłości...? przyszła pani psycholog, w zamiarze seksuolog+psychoonkolog. krew barwiona tlenkiem żelaza - tattoomaniak. little nerd - wierny kibic League of Legends. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2158 | |
Rozeznanie
|
zmykam
![]() Jeszcze tylko wyjadę sernikiem z piekarnika ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- Cytat:
kiedyś tu o to pytałam, ale nikt nie potrafił mi odpowiedzieć ![]() ![]()
![]() |
#2159 |
Raczkowanie
|
Agnese69 dziekuję za wskazówki, serniczek jest boski, oczywiście z galaretką z Twojego przepisu. Nie wiedziałam, że takie pyszności mozna jeść na dietce
![]() Kolejne moje pytanie - ile jajek można dziennie zjeść ? Czytałam gdzieś że dwa ale po Waszych jadłospisach wnioskuję, że więcej. Jeśli chodzi o otręby - może i ja się na coś przydam - polecam omlet: otręby owsiane - 3 łyżki jajko - 1 szt (oddzielnie białko i żółtko) jogurt naturalny - 1 łyżka słodzik - do smaku. Wymieszać wszystkie składniki (otręby opcjonalnie zmielić), dodać ubitą pianę z białek i smażyć na rozgrzanej patelni. Omlet jest puszysty, pyszny i na długo daje uczucie sytości. A na porcelankę ![]() Działa na pewno ale nie stosować za często bo rozleniwia jelita. Dobranoc Wszystkim i dużych spadeczków rano życzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2160 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:05.