|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2521 | ||||
Rozeznanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 17
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() milego dnia wszystkim
![]() |
#2522 |
Zakorzenienie
|
![]() Mnie humor nie opuszczał w weekend- w sobotę spadek, w niedzielę tyż nagły i niespodziewany spadek, więc mam dziś cudny wzrost (I hope so, że to woda, bo wczoraj wieczorem wciągnęłam tyllllle kapusty kiszonej, że ho ho)...
Obecnie ok. 69 kg ![]() Edytowane przez frywolna franka Czas edycji: 2010-12-13 o 08:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#2523 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki, zeby Ci sie udalo ![]() ![]() Nikita moj okres sie pojawil, spozniony o okolo 2 tygodnie, ale jest ![]() ![]() franko kapusta kiszona na noc to Ci pewnie multum wody zatrzymala - duuuzo pij a spadnie ![]() legalna_blondynka gratuluje spadku! Doczekalas sie i to odrazu jakiego ![]() ![]() U mnie dzis znow 82,4 na liczniku (to samo co wczoraj) ale okres mam i spuchnieta jestem :/ poza tym byla gigant porcelanka po sniadaniu (zawsze po zjedzeniu placka otrebowego rano mam wizyte ![]() ![]()
![]() |
#2524 |
Raczkowanie
|
Wczoraj na noc nażarłam się ogórków kiszonych i grzybków marynowanych, no i dziś na wadze + 500
![]() Aż dziwne, że tyle, bo wieczorem była porcelana... ![]() A myślałam, że zejde do tych 67 do świąt... Ale chyba mi się nie uda, bo mi się waga ciągle cofa.... Muszę się wziąć w garść ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2525 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2526 | |
Rozeznanie
|
Dziękuję wam wszystkim wszystkim za wsparcie... jesteście cudowne !!!
Bez forum na 100% bym nie dala rady... ![]() Cytat:
Teraz ostatni posiłek do 20... od kiedy tak robię zaczęło spadać... Nie twierdze ze to zasada... ale przy zastoju (wzroście) warto wypróbować... ![]()
![]() |
#2527 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No cóż, lecę parzyć herbatki ziołowe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2528 |
Raczkowanie
|
Dziękuję Dziewczyny!
![]() Też dziś jestem na "detoksie" :P Widzę, że w weekend mało siusiania było, więc na bank woda zatrzymana. Dziś będę się opijać jak głupia ![]() Gratuluję spadków!! ![]()
RESTART --> 9.01.2011 --> 96,2 kg Cel I: 90 kg (do końca stycznia) I JEST!! 21.01.2011 ![]() Cel II: 85 kg (do połowy lutego? ![]() Cel III: 80 kg Cel IV: 75 kg Cel V: 70 kg... ? Stan licznika: 89,0 kg |
![]() ![]() |
![]() |
#2529 | |
Rozeznanie
|
Witam dziewczynki
![]() ![]() Grzecznie dukam sobie, na blogu staram się pisać, choć problemy z netem mam koszmarne. Przeczytałam tu tylko 3 ostatnie strony, bo całości bym nie zmordowała.... Będę zaglądać, ale niekoniecznie pisać, dopóki mi net nie będzie pozwalał... Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2530 |
Czekam na Ragnarok
|
Dziewczyny, mam problem.
Od soboty mam problemy żołądkowe, co zjem to lecę do toalety ![]() Edytowane przez Fenris Czas edycji: 2010-12-13 o 11:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#2531 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A na biegunkę może węgiel spróbuj?
RESTART --> 9.01.2011 --> 96,2 kg Cel I: 90 kg (do końca stycznia) I JEST!! 21.01.2011 ![]() Cel II: 85 kg (do połowy lutego? ![]() Cel III: 80 kg Cel IV: 75 kg Cel V: 70 kg... ? Stan licznika: 89,0 kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2532 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2533 |
Raczkowanie
|
Fenris ja to tak przed @ sie czuje wiec może to coś w tym stylu?
a tak w ogóle to czytam was w miare mozliwosci,ale tyle sie tu dzieje ze wszystkiego sie nie da nadrobic ![]() cos mi ta waga stoi bo chyba ze 3 tygodnie w kolko sie krece. spadek, spadek, wzrost, spadek, spadek, wzrost. oszaleje chyba ![]() nie moge ostatnio jedzenia w siebie wmusic. co tu wymyslic ![]()
#2534 |
Czekam na Ragnarok
|
Plecy na dole bolą tak dziwnie, bo nie mocno, tylko tak je czuję po prostu, nieprzyjemne uczucie.
Brzuch boli co jakiś czas całkiem mocno. Do lekarza chyba nie ma sensu. Przemęczę się i kupię coś w aptece po pracy. Tylko jedzenie białka w tym momencie chyba jeszcze mi pogarsza... Bez sensu. @ to nie, bo nigdy tak przed @ nie miałam. A teraz w ogóle nie mam od 2 miesięcy (zmiana tabletek). |
![]() ![]() |
![]() |
#2535 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jak Ci się nasili to weź no-spę (rozkurczowe). Ale jeśli biegunka nie przejdzie do jutra, to jednak bym się na Twoim miejscu wybrała do lekarza. A ja jutro idę na kontrolę z pęcherzem, bo niestety nadal boli - nie tak mocno, ale jednak. Nerki miałam badane w sierpniu i było ok, ale czasem czuję takie leciutkie pobolewanie, za które właśnie je podejrzewam. No nic - zobaczymy. Generalnie rzecz biorąc odchudzam się nie po raz pierwszy, ale po raz pierwszy jestem na diecie na której tak ładnie się chudnie nie głodując, ale też po raz pierwszy na diecie odczuwam dolegliwości w stylu zaparcia, tajemnicze bóle, itp. Oby w tym gadaniu o Dukanie nie było jednak cienia prawdy...
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2536 |
Rozeznanie
|
na biegunkę to może mięty sobie zaparz??
Moze grypa? a kark Cie boli?
#2537 |
Zakorzenienie
|
hop hop!!! jaka cisza.... wszystkie dukanki pieką świąteczne pierniczki?
![]() |
#2538 |
Raczkowanie
|
Dzien dobry Dziewczynki
![]() Moja waga też ostatnimi czasy bardziej stała w miejscu, przestrzegałam wszystkich zasad a jednak mimo to codziennie albo wzrost albo to samo... do dzisiaj ![]() 61 kg na liczniku jak miło.... Generalnie postanowiłam nie jeść na noc, to działa. Chodze spać ok 23, więc od 18-19 staram się już nic nie jeść, po prostu żeby kłaść sie spać glodna mysląc o porannym super- sniadanku.
#2539 |
Zakorzenienie
|
Mam dokładnie odwrotnie... Jak jem, to mam spadki. Najczęściej jestem bardzo zdziwiona tym, że spadło, skoro tyle zjadłam...
Ale ja już nie trybię kiedy co... Teraz mam spadek, jak postanowiłam żałować, że "grzeszyłam" (1/3 porcji budyniu, cebulą, kefirem)... Cierpliwość w tej diecie bardzo popłaca - to wiem na 100%.
![]() |
#2540 |
Raczkowanie
|
hej
ja dzisiaj bylam u lekarza(gienkologa) i powiedzial mi ze chyba przestanie mi wypisywac recepty na tabl. bo rodze takie ladne dzieci i ze szczuplo wygladam!ha! ![]() a ja wczorak kapusty kiszonej sie najadlami wzrost i jelita nie chca ze mna wspolpracowac, brak porcelanki. dzisiaj uczta, pizza!!! ja na sw zrobie sernik, moze krokiety z kapusta i grzybami bo barszczyku. i ico jeszcze?jade do mamy ,a potem do tesciow wiecmusze sobie zabrac prowiant |
![]() ![]() |
![]() |
#2541 |
Raczkowanie
|
Jaki fail - dziś 1. dzień P o czym zapomniałam i wsunęłam rano ogromną porcję warzyw
![]() Fail nr 2 - przy okazji sprzątania w kuchni odkryłam*, że moja mama kupiła dla mnie fairtrade-owe ekologiczne kakao... Pełnotłuste jak tylko się da, a ja już zużyłam jakąś połowę ![]() ![]() Ja przestałam czatować na sukienki, mama mi szyje XDD niestety o jednej jej się zapomniało i tak po pół roku okazało się, że trzeba od początku szyć, bo za duża ![]() ![]() *kakao jest w osobnym słoiku, opakowanie znalazłam przypadkiem w makulaturze Edytowane przez Olggie Czas edycji: 2010-12-13 o 15:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#2542 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Niestety, ale rodzina zawsze najbardziej krytykuje wygląd swoich bliskich. Nie wiem jak u innych, ale u mnie tak jest. ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Cytat:
Dziś byłam na świątecznych zakupach... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2543 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No i od ostatniej takiej uwagi babcia mnie na oczy nie widziała. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2544 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
tez byłam na światecznych zakupach ![]()
![]() |
#2545 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() a ja wlasnie pieke ciacho z burakami ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2546 |
Raczkowanie
|
Ciacho z burakami??
A to jadalne...? ![]() Co do słodkości, to właśnie sobie zrobiłam białą nutelkę, bo mi się bardzo chce słodkiego.. ![]() Co prawda mam wzrost... Ale cóż mam poradzić? Serek homo ze słodzikiem nie spełnia u mnie roli zapychacza maksymalnie słodkiego.... Edytowane przez asio90 Czas edycji: 2010-12-13 o 16:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#2547 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2548 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Bo nie ważne za jakie ciasto się wezmę, to mi nie wychodzi odkąd jestem na Dukanie. Ostatnio mnie mama prosiła, żebym jej upiekła biszkopt - najprostrze ciasto jakie można. Zawsze, ale to zawsze mi wychodziło, nawet za dzieciaka jak robiłam. A tu co? Asia jest na dukanie i zDupczyła biszkopt! ZAKALEC wyszedł... Pierwszy raz w życiu. Tak samo było, jak robiłam jakieś muffinki, ciasteczka z serem białym, babka piaskowa i jeszcze mnóstwo innych cudów. Za którymś razem stwierdziłam, że 'gotowanie na dukanie' nie jest dla mnie ![]() Więc jedyne słodkości jakie jem, to nutellka albo serki homo z toną słodzika. I żyję ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2549 | ||||
BAN stały
|
Witajcie
![]() znowu jestem przeczołgana po fitnessie ![]() nawet sie nie waze bo mam @ i nie chce sie denerwować ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() zeby to było ostatni raz ![]() Cytat:
![]() ja uwielbiam chodzić na zakupy choćby żywnościowe ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez Inuyashka Czas edycji: 2010-12-13 o 16:52 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2550 |
Raczkowanie
|
Oh tak. Co jak co, ale dieta Dukana uczy cierpliwosci epicko!
W zyciu naprawde przechodzilam juz rozne diety, tylam i chudlam i tak wkolko... ale zawsze dzialo sie to szybciutko. Teraz juz wiem ze to byla kompletna glupota. Teraz w 3 tyg schudlam 4 kg, kiedys bym schudla pewnie z 6-7. Podoba mi sie ten tryb. Nie chodze glodna, pozwalam sobie na "przyjemnosci". Zamiast rzucac sie na batoniki jak w ciezkich dniach na innych dietach tutaj rzucam sie na nalesniki z otrab z serkiem chudym z cynamonem. Bo sa takie pyszne ![]() A lepiej grzeszyc 2 lyzkami otrab za duzo na dzien niz ociekajacym tluszczem kebabem czy bulą z boczkiem jak to kiedys bywalo.. Na tej diecie nie mozna nie schudnac. Chudnie sie wolno, ale sam fakt eliminacji makaronow, kasz, ryzow, ziemniakow... Sukces jest gwarantowany ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:23.