Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 8 - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-12, 05:31   #241
francuzeczka9
Raczkowanie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 8

Dla wadomosci panikar takich jak ja : chyba jednak nie ma znaczenia czy sie je duzo czy mało rzeczywiscie, tak jak ostrzegał Dukan Myslalam ze bede wazyc wiecej dzis rano, a tu psikus, 0,7 kg mniej, co daje 1,7 kg mniej w tygodniu Bardzo sie ciesze i raczej juz sie nie bede przejmowac tak tymi ilosciami, choc kto wie, moze niestety marudzeniem bede jeszcze jednego zanudzac
Stary 2010-04-12, 06:46   #242
ganimedea
Zakorzenienie

Melduję się już jako aktywna Dukanka .
Waga początkowa 67,1kg, śniadanko w postaci 200g wieśniaka, jajco faszerowane tuńczykiem plus herbatka w trakcie. Do pracy mam kurzy cyc z ziołami prowansalskimi i kolejne jajco lub 2 . Wieczorkiem po pracy będzie chyba rybka

Co do spadków w biuście, to wolałabym, by zbyt wielki nie był . W grudniu sprawiłam sobie kilka świetnie dopasowanych staników i lekko stały się do tej pory przymałe, więc najlepiej byłoby zrzucić w tym rejonie tyle, by z powrotem leżały idealnie . Zdaję sobie jednak sprawę, ze tak się trafić nie da...

Odwyk pielęgnacyjny
Zbiory-kolorówka
ganimedea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 07:08   #243
Mariolcia =P
Zakorzenienie

Hej dziewczyny oficjalnie rozpoczelam III faze, kanapka z chlebkiem dukana, presidentem i dzemikiem fruktozowym truskawkowym pyyycha do szkoly biore jabluszko i narazie tyle z III, bo nie mialam jak zakupow zrobic

Mariolcia =P jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 07:22   #244
khaya
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mariolcia =P Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny oficjalnie rozpoczelam III faze, kanapka z chlebkiem dukana, presidentem i dzemikiem fruktozowym truskawkowym pyyycha do szkoly biore jabluszko i narazie tyle z III, bo nie mialam jak zakupow zrobic
Gratulacje! Przejśćie na III fazę to jak wyższy stopień wtajemniczenia
Strasznie zazdroszczę jabłuszka

Ja dziś jak stanęłam na wagę to zaraz zaczęłam na niej skakać Pokazała mi równo 73,5kg czyli równo 9kg mniej! Po 41 dniach diety Łiiiiiii!

teraz laserek
khaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 07:27   #245
Annie1441
Wtajemniczenie

jeszcze dwa dni 3 fazy.., proteinowa środa i w czw 4 faza.. ale boję się stanac na wagę bo ostatnio mam zwyżki i jakieś boczki ;/
Annie1441 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 07:36   #246
zagadka6
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mariolcia =P Pokaż wiadomość

Witam Gratuluje przejścia na III Faze No a ja dziś zaczynam od protein Musiałam zrobić przerwe w diecie bo lekarz kazał jeść normalnie przy mocnym antybiotyku. I pewnie czas diety mi się wydłuży
Stary 2010-04-12, 07:36   #247
Mariolcia =P
Zakorzenienie

dzieki III faza, to u mnie kolejne 2 miesiace, wiec okolo do polowy czerwca
Annie gratulacje zwaz sie i nie boj napewno jest oK a potem zdaj relacje

Mariolcia =P jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 07:51   #248
1986rybka
Rozeznanie

dziewczynki, powiedźcie mi w czym pieczecie chlebek dukanowy? zwykła jakaś forma do ciasta? (chodzi mi o piekarnik, bo mikrofale to mam wiekową i niezbyt się do tego nada )
i co robicie aby nie przywarło? sreberko? czy blacha posmarowana masłem i bułką tartą? (chociaż chyba to niezbyt dobry pomysł..)
1986rybka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 07:58   #249
johambina
Zakorzenienie

GG do johambina

dzień dobry

no i mam wczorajszy kawalątek tortu zamiast spadku mam w górę o 0,1..... niby mało ale dla mnie wystarczająco dużo żeby mnie zdołować.....
no ale teraz nie ma już co płakac tylko trzeba wziąć się ostro za siebie... tym bardziej że pogoda sprzyja spacerom.....

miłego dnia

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Cytat:
Napisane przez 1986rybka Pokaż wiadomość
czy blacha posmarowana masłem i bułką tartą? (chociaż chyba to niezbyt dobry pomysł..)
rany kota.... pomysł bardzo niedobry... wręcz fatalny.....
ja co prawda robie w mikrofali ale myslę ze spokojnie możesz na papierze do pieczenia zrobić....

"kadłub przywiędły ale dusza młoda... "
johambina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 08:05   #250
1986rybka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez johambina Pokaż wiadomość
dzień dobry

rany kota.... pomysł bardzo niedobry... wręcz fatalny.....
ja co prawda robie w mikrofali ale myslę ze spokojnie możesz na papierze do pieczenia zrobić....
po napisaniu tego co napisałam i przeczytaniu dwa razy - stwierdzam, że neurony w głowie mi się przepaliły i stąd ten pomysł

johambina - thx za podpowiedź z tym papierem
Stary 2010-04-12, 08:10   #251
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

U mnie ostatni dzień 1 fazy

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-12, 08:21   #252
pani_zima82
Raczkowanie

GG do pani_zima82

Cześc Kochane po 1,5-dniowej nieobecności nie myślałam, że do przeczytania będę miała tyyyyle stron
Wczoraj miałam małą ochote na ciasto, ale nie ryzykowałam z sernikiem- zrobiłam ciasto czekoladowe z przepisu, ktory dostałam od jednej z Was- słuchajcie REWELACJ- wyszedl wysoki , pyszny i zrobienie go zajmuje max 40 min (wymieszanie składnikow+ pieczenie). A mam prośbę pożyczyłam książke koleżance i odda mi dopiero w weekend a mam mega ochote na sałatkę warzywną a`la grecką z sosem vinegrette- możecie mi podać przepis
"dzień bez diety dniem straconym"
pani_zima82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 08:24   #253
Monia_35
Raczkowanie

Witam w ten piękny prawdziwie letni poranek. Moja waga oszalała i przez tydzien staraciłam 1kg. Dzisiaj na wadze 61.9. Planowane do 26.o4- 62kg przekroczone. Cały tydzien jadłam tolerowane ale odtawiłam sery i jogurty. RYBY i JAJA dominowały . Więc kontynuuje i sie zobaczy.Ide systemem 1/1.

26.04.2010 faza III (90 dni do 25-go lipca)
mniej mnie o -8.0kg
obecnie IV faza od 26.07.2010
Monia_35 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 08:45   #254
halutkaILU
Raczkowanie

Witam cieplutko, po dluuuuuuuuugiej przerwie Nowy watek...duzo nowych dukanek ...wiosna na calego. Wszystkim zycze spadkow. Mariolka wielkie brawa, ja tez juz chce na III,jednak za bardzo nagrzeszylam w swieta , wiec musze to odpokutowac...
jeszcze 2,6 kg do celu
halutkaILU jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 09:17   #255
Zaba885
Raczkowanie

Słuchajcie już jestem miesiąc na dukania i po miesięcznej wyżerce warze 57,9kg ;]
Zaba885 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 09:20   #256
Gosiaczek21śl
Raczkowanie

Witam,

Chciałam się serdecznie z Wszystkimi przywitać i nieśmiało prosić o przyjęcie mnie do grona Dukanek. Mam 165 cm wzrostu i ważę 75,3 kg. W prezencie zajączkowym dostałam od mamy książki doktora, przeczytałam, zaopatrzyłam lodówkę i..... dziś zaczynam. Właśnie zjadam odtłuszczony serek waniliowy. Na obiad planuję naleśniki na otrębach z kurczakiem i sosem jegurtowym, potem jajka, w razie głodu niskotłuszczową wędlinkę. Czy ten jadłospis jest w miarę ok? I mam pytanko... Kupiłam słodziki, tylko nie na aspartamie a na sacharynie. Lepiej kupić te drugie czy mogę zostać przy takich?

Essence...
Gosiaczek21śl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 09:24   #257
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gosiaczek21śl Pokaż wiadomość
Witam,

Chciałam się serdecznie z Wszystkimi przywitać i nieśmiało prosić o przyjęcie mnie do grona Dukanek. Mam 165 cm wzrostu i ważę 75,3 kg. W prezencie zajączkowym dostałam od mamy książki doktora, przeczytałam, zaopatrzyłam lodówkę i..... dziś zaczynam. Właśnie zjadam odtłuszczony serek waniliowy. Na obiad planuję naleśniki na otrębach z kurczakiem i sosem jegurtowym, potem jajka, w razie głodu niskotłuszczową wędlinkę. Czy ten jadłospis jest w miarę ok? I mam pytanko... Kupiłam słodziki, tylko nie na aspartamie a na sacharynie. Lepiej kupić te drugie czy mogę zostać przy takich?
a co to za serek waniliowy - bez cukru jest - bo te kupne maja lyzke stoląwą cukru
Emila3000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 09:24   #258
lesia27
Zadomowienie

GG do lesia27

Cytat:
Napisane przez Zaba885 Pokaż wiadomość
Słuchajcie już jestem miesiąc na dukania i po miesięcznej wyżerce warze 57,9kg ;]
Żaba bravo tak trzymac
mi miesiac mija w czwartek:P hehehehe
-14,4 kg
będzie: 58kg moze 56kg ... zobaczę w "praniu"

"8 sesja" na VACU aktiv
"pierwsze kręcenia Hula Hop Anion"
lesia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 09:28   #259
Gosiaczek21śl
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Emila3000 Pokaż wiadomość
a co to za serek waniliowy - bez cukru jest - bo te kupne maja lyzke stoląwą cukru
Tak, bez cukru. 0,2 % tłuszczu. Już zjadłam...

Essence...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-12, 09:31   #260
LyraBea
Zakorzenienie

GG do LyraBea

Dzień dobry Dukaneczki
Waga kolejne 20 deko w dół. I tak ma być. Powoli, ale konsekwentnie, tak, żeby ciałko miało czas przyzwyczaić się do zmniejszania a skóra nadążała z kurczeniem się. Wiadomo, że chciałoby się już i natychmiast, ale rozum trzeba mieć

Cytat:
Witam,

Witaj Gosiaczek21śl
Dzisiaj wystartowałaś z uderzeniówką. Jadłospis, który wymieniłaś jest w miarę OK, ale nie jest idealny jak na ten etap.Proponowałabym Tobie bardziej skupić się na mięchu, jajach i chudym twarogu, a poczekać z naleśniczkami, sosami jogurtowymi i serkami a zobaczysz, większe spadki osiągniesz w tych pierwszych dniach. Oczywiście, jeśli pójdziesz w/g tego jadłospisu, też nie popełnisz żadnego grzechu. Będzie dobrze
Trzymam kciuki za dobry start i wytrwałość w dukaniu.
Pozdrawiam
LyraBea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 09:36   #261
betii5
Rozeznanie

witam wszystkich niestety w zimny i deszczowy dzień.Ta pogoda oddaje nastroje Polaków po tej tragedii ,która nas dotknęła.Melduje się w następnym wątku i postaram się zrelacjonować moje osiągnięcia i upadki.Więc 3 kwietnia to jest 8 miesięcy mojej przyjazni z dukanem.Swój cel miałam osiągnąć w 29 listopada 2009,niestety nie udało się ale to niema znaczenia.Niestety po świętach Bożego Narodzenia,po grzeszkach które sobie zafundowałam przybyło mnie 2kg i miałam zastój 2 miesiące.Cel osiągnęłam 17 marca i bardzo jestem szczęśliwa może szło to powoli ale doszłam do celu .Teraz jestem w zawieszeniu bo bardzo chcę osiągnąć jeszcze 2-4kg,dlatego nie przechodzę jeszcze do fazy III.Dałam sobie czas jeszcze ok 2 miesięcy jesli nie uda mi się zrzucić tych kilogramów trudno.Najważniejsze że z rozmiaru 46/48 teraz wchodzę w 40/38.Jestem innym człowiekiem tusza którą nosiłam bardzo mnie blokowała,nie było mowy o basenie ,o rozebraniu sie na plaży,zakup jakiegokolwiek ciuszka kończyło się prawie płaczem bo nawet gdy znalazłam jakiś namiot na siebie to wyglądałam jak chipcio.Dlatego teraz już wiem że NIGDY,NIGDY więcej nie pozwolę sobie na utycie choć by 2 kg.Wszystkim nowym dukającym życzę,może nie szybkiego ale trwałego ubytku wagi.
betii5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 09:38   #262
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, bez cukru. 0,2 % tłuszczu. Już zjadłam...
ok, dopiero teraz zobaczylam ze z zagranicy jestes - u nas tylko danio jest to bardzo zadroszcze serka, bo u nas same sobie musimy robic takie cuda

nalesniki to chyba z mleka chcesz robic nie? - a ono dopiero na 2 faze jest

kurczaka sobie upiecz - najlatwiej w ziola go wrzucic, zamarynowalc kilka godzin, do rekawa z 1/2 szklanki wody z wegetą i do piekranika na 20 min - na pierwszej stronie jest taki blekitny przpis, przejrzyj przepisownie i napewno cos fajnego dla siebie znajdziesz albo usmaz jak kebab
Stary 2010-04-12, 09:38   #263
Gosiaczek21śl
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez LyraBea Pokaż wiadomość
Dzień dobry Dukaneczki
Waga kolejne 20 deko w dół. I tak ma być. Powoli, ale konsekwentnie, tak, żeby ciałko miało czas przyzwyczaić się do zmniejszania a skóra nadążała z kurczeniem się. Wiadomo, że chciałoby się już i natychmiast, ale rozum trzeba mieć

Witaj Gosiaczek21śl
Dzisiaj wystartowałaś z uderzeniówką. Jadłospis, który wymieniłaś jest w miarę OK, ale nie jest idealny jak na ten etap.Proponowałabym Tobie bardziej skupić się na mięchu, jajach i chudym twarogu, a poczekać z naleśniczkami, sosami jogurtowymi i serkami a zobaczysz, większe spadki osiągniesz w tych pierwszych dniach. Oczywiście, jeśli pójdziesz w/g tego jadłospisu, też nie popełnisz żadnego grzechu. Będzie dobrze
Trzymam kciuki za dobry start i wytrwałość w dukaniu.
Pozdrawiam
Dziękuję Ci bardzo. Może faktycznie troszkę pozmieniam. Po prostu zjem samego kurczaka i może jajka. A na II fazie te naleśniczki będą chyba bardziej na miejscu. To w jakiej postaci mam dziś zjeść otręby?

Essence...
Stary 2010-04-12, 09:41   #264
fatal21
Wtajemniczenie

Witam!
Postanowiłam kupić sobie wagę!Ważyłam się na zwykłej i na dwóch elektronicznych i wiecie co?Żadna waga się nie powtórzyła!Na zwykłej wychodzi mi od 64 do 70 super tylko sobie w ł... strzelić!A wy jakie macie wagi?Ja na allegro elektroniczną zanalazłam.
Aha dziś 3 dzien PW i od jutra 4 dni P!Ciężko bedzie, ale dam rade!A na wagę nie wchodzę, bo i tak oszuka
fatal21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 09:46   #265
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez betii5 Pokaż wiadomość
witam wszystkich niestety w zimny i deszczowy dzień.Ta pogoda oddaje nastroje Polaków po tej tragedii ,która nas dotknęła.Melduje się w następnym wątku i postaram się zrelacjonować moje osiągnięcia i upadki.Więc 3 kwietnia to jest 8 miesięcy mojej przyjazni z dukanem.Swój cel miałam osiągnąć w 29 listopada 2009,niestety nie udało się ale to niema znaczenia.Niestety po świętach Bożego Narodzenia,po grzeszkach które sobie zafundowałam przybyło mnie 2kg i miałam zastój 2 miesiące.Cel osiągnęłam 17 marca i bardzo jestem szczęśliwa może szło to powoli ale doszłam do celu .Teraz jestem w zawieszeniu bo bardzo chcę osiągnąć jeszcze 2-4kg,dlatego nie przechodzę jeszcze do fazy III.Dałam sobie czas jeszcze ok 2 miesięcy jesli nie uda mi się zrzucić tych kilogramów trudno.Najważniejsze że z rozmiaru 46/48 teraz wchodzę w 40/38.Jestem innym człowiekiem tusza którą nosiłam bardzo mnie blokowała,nie było mowy o basenie ,o rozebraniu sie na plaży,zakup jakiegokolwiek ciuszka kończyło się prawie płaczem bo nawet gdy znalazłam jakiś namiot na siebie to wyglądałam jak chipcio.Dlatego teraz już wiem że NIGDY,NIGDY więcej nie pozwolę sobie na utycie choć by 2 kg.Wszystkim nowym dukającym życzę,może nie szybkiego ale trwałego ubytku wagi.
Beti kochana jestem pelna podziwu ze tak dlugo na diecie wytrzymujesz i chcesz jeszcze 2 misiace kolejne ciagnąc - wiedzialam ze dlugo juz ciagniesz, ale dopiero takie info do mnie przemowilo
chyba kazda z nas dzieki tej diecie przechodzi olbrzymią przemiane - nie tylko jezeli chodzi o nasza objetosc, ale tez psychiczną, stajemy sie bardziej pewne siebie, zadowolone z zycia, moze zaczac sie wrescie cieszyc nim, wyjsc z domu bez wstydu

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Cytat:
Dziękuję Ci bardzo. Może faktycznie troszkę pozmieniam. Po prostu zjem samego kurczaka i może jajka. A na II fazie te naleśniczki będą chyba bardziej na miejscu. To w jakiej postaci mam dziś zjeść otręby?
moze jako rozpsutne kanapki albo placki otrebowe
lub na sucho jak lubisz
Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Witam!
Postanowiłam kupić sobie wagę!Ważyłam się na zwykłej i na dwóch elektronicznych i wiecie co?Żadna waga się nie powtórzyła!Na zwykłej wychodzi mi od 64 do 70 super tylko sobie w ł... strzelić!A wy jakie macie wagi?Ja na allegro elektroniczną zanalazłam.
Aha dziś 3 dzien PW i od jutra 4 dni P!Ciężko bedzie, ale dam rade!A na wagę nie wchodzę, bo i tak oszuka
ja mam z biedronki albo z rossmana, chyba dobrze wazy, chociaz czasem mam watpliowsci jak mi z w ciagu pol h waga o kilogram sie zmienia
Stary 2010-04-12, 09:46   #266
mara30
Zadomowienie

Cytat:
Zrób sobie może do tego kurczaka taki ala omlet - otręby (wcale nie muszą być zmielone) rozbełtaj z jajcem i na patelnię smaczne i zapycha
mara30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 09:47   #267
1986rybka
Rozeznanie

Cytat:
To w jakiej postaci mam dziś zjeść otręby?
ja jem albo z jogurtem, albo z plackiem na śniadanie (z przepisów - 2 łyżki owsiaych, 1 pszennych, jajko, serek h)

Edytowane przez 1986rybka
Czas edycji: 2010-04-12 o 12:07
Stary 2010-04-12, 09:51   #268
betii5
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Emila3000 Pokaż wiadomość
Beti kochana jestem pelna podziwu ze tak dlugo na diecie wytrzymujesz i chcesz jeszcze 2 misiace kolejne ciagnąc - wiedzialam ze dlugo juz ciagniesz, ale dopiero takie info do mnie przemowilo
chyba kazda z nas dzieki tej diecie przechodzi olbrzymią przemiane - nie tylko jezeli chodzi o nasza objetosc, ale tez psychiczną, stajemy sie bardziej pewne siebie, zadowolone z zycia, moze zaczac sie wrescie cieszyc nim, wyjsc z domu bez wstydu
Tak to prawda jestem długo ale jest mi z tym dobrze.Jestem pewna że jeżeli w głowie nic się u nas nie zmieni to dieta wcześniej czy póżniej pójdzie na marne.Wiesz może do wszystkiego trzeba dorosnąć,ja póżno bo pózno,ale chyba wreszcie dorosłam i zrozumiałam co sobie robiłam przez całe życie.Ale teraz mam jeszcze więcej siły bo od dzisiaj mój syn zaczął dietkę i jeszcze nim muszę się zająć.On nie ma tak dużo do stracenia ,ale dobrze że w pore chce zmienić swoje złe nawyki żywieniowe.A ja będe go wspierać pilnować i napewno za 2 miesiące będzie już na III fazie.
betii5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 09:54   #269
Gosiaczek21śl
Raczkowanie

Dziękuję bardzo wszystkim! Ruszam do sklepu... I jeszcze raz zapytam: lepiej kupic ten słodzik na aspartamie?

Essence...
Stary 2010-04-12, 09:55   #270
mara30
Zadomowienie

Właśnie pochłonęłam placek otrębowy z presidentem naturalnym i łososiem wędzonym pyyyycha, już chyba zawsze będę sobie robić takie kanapki do pracy
mara30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości