|
|
#91 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: FAZA III diety proteinowey dr Pierre'a Dukana
proteiny w proszku do dostania w sklepach dla sportowcow. Nalezy tylko zwrocic uwage aby bylo jak najwiecej bialka (min 70g) i jak najmniej wegli (max 15-20g)
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
|
#92 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale za 2 razem starłam na grubych oczkach pół jabłka do serka, do tego słodzik i cynamon i tym obłożyłam omleta Pycha
I i II Faza trwały w sumie 51 dni jest mnie mniej o 10 kg 22.02 Start III Faza - teoretycznie koniec ma nadejść 22.05... ![]() Ile to jeszcze dni ![]() Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86 |
|
|
|
|
|
#93 | |
|
szamanka
|
Cytat:
dziękiA teraz mam ochotę na jakiś królewski posiłek oby skończyło się na nim, a nie później następne i następne...
|
|
|
|
#94 |
|
Raczkowanie
|
Jestem i ja na 3 fazie....ale jakaś taka nie przekonana do końca co do słuszności....Doszłam do wagi, do której marzyłam schudnąć; później pojawiła mi się myśl, żeby jeszcze ze 2 kg....no, jeszcze troszeczkę...aż mąż się wkurzył i mówi do mnie per : KOśCI....wszystko już na mnie wisi, pora na zakupy, a ja nie mogę się przekonać do chleba, innego jedzenia....Chyba coś ze mną nie tak jest....
|
|
|
|
|
#95 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja marzyłam o 60kg, ale na 62 zostałam, bo już się dobrze czuję i wyglądam, dla cyferek nie chudniesz tylko dla zdrowego/ładnego wyglądu ![]() Dziewczyny w III Fazie możemy ciecierzyce? Mama kupiła dla zdrowotności i nie wiem jak to przyrządzić Jak macie jakieś sprawdzone przepisy to zarzućcie
I i II Faza trwały w sumie 51 dni jest mnie mniej o 10 kg 22.02 Start III Faza - teoretycznie koniec ma nadejść 22.05... ![]() Ile to jeszcze dni ![]() Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86 |
|
|
|
|
|
#96 |
|
Zakorzenienie
|
ciecierzyce potraktuj tak samo jak soje.
w weekend zrobilam z niej (ciecierzycy) pasztet, dodajac uduszona watrobke, marchewke, pietruszke i wszelkie warzywa jakie mi zostaly z czyszczenia zamrazalnika (jarmuz, pietruszka, marchew, kielki), podduszone pieczarki, cebula, duzo czosnku i majeranku, garsc otrab i 2 jajka. Pieklam 1h w 180C. Bardzo dobry wyszedl. Humus zrob: zmielic z przyprawami i ziolami i na kanapke lub jako dip do warzyw, nadzienie do pierogow (porcja dozwolonych wegli) a la fasolka po bretonsku
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
|
#97 |
|
Raczkowanie
|
Za późno...........schudłam szybko, dwa rozmiary dół i jeden u góry. Czuję się ok, tylko brak cycków mnie przeraża....
|
|
|
|
|
#98 |
|
Zakorzenienie
|
Powiedziałabym, że przywykniesz gdyby nie to, że sama mam ten problem po tej diecie
|
|
|
|
|
#99 |
|
Raczkowanie
|
jak sobie radzisz? Ja czuję się sexi, tylko gdyby nie te cycki.....
|
|
|
|
|
#100 |
|
Zakorzenienie
|
Ćwiczę regularnie i nie powiem jędrność się poprawiła
Wczoraj kupiłam sobie 2 komplety pięknej bielizny, ciężko było dobrać bo stanik mi się z 75E (przed dietą), poprzez 70D (w trakcie diety) do 65C zmniejszył... No i sprzedawczynie mnie do szaleństwa doprowadzały - przynosiły mi 70C albo 75B " bo to przecież mała różnica w stosunku do 65C" ![]() Dzięki tym ćwiczeniom i kupnie nowej bielizny jakoś mi lepiej, wiesz jak wszystko pięknie dopasowane - nowa dobra rozmiarowo bielizna to i samopoczucie lepsze Polecam zakupy nowych (niestety mniejszych) sexi komplecików Ale muszę Wam tutaj dziewczyny powiedzieć, że przywykłam już do mojej nowej poDukanowej wagi i...jak mi się III. faza skończy to chcę zrzucić jeszcze parę kg
|
|
|
|
|
#101 |
|
Raczkowanie
|
Już mam ciary, jak pomyślę o zakupie nowej bielizny - te spojrzenia i zdziwienie, że miseczka A za duża jakaś jest...........bo tak właśnie jest...
Zawsze były małe, ale teraz to już szkoda gadać.... A jeszcze bym chciała ze 3 kg.... |
|
|
|
|
#102 |
|
Zakorzenienie
|
A korzystałaś z tego:
http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/index.php To pomaga w dobraniu rozmiaru Nie odchudzaj się już więcej, po co się w depresję wpędzać? |
|
|
|
|
#103 |
|
Raczkowanie
|
Jeszcze nie........ale poczytam.....
|
|
|
|
|
#104 |
|
Zakorzenienie
|
Strona 1
Bigos z młodej kapusty zmodyfikowany {cykl [P+W]} - Agna Ryba z warzywami {cykl [P+W]} – Agna Deser zebra (Faza I)– wiolqn Czekoladowe cos Faza II– wiolqn Pasta tuńczykowa Faza I– wiolqn Flaki Faza II PW– wiolqn Tort serowy na zimno Faza I– wiolqn Rolada szpinakowo-lososiowa Faza II PW– wiolqn BUŁKI KUKURYDZIANE Faza II P– wiolqn PIZZA Faza II P (lub PW zalezy od dodatkow)– wiolqn KURCZAK PO CHIŃSKU Faza II PW– wiolqn Gołąbki [P+W] – agna CHLEB DUKANA Z OTRĘBAMI OWSIANYMI – agna Chlebek Dukana lekko modyfikowany – agna Chlebek kukurydziany – agna Sałatka z łososiem – efcia11 Wiejska mizeria – efcia11 Zupa pomidorowa z pulpecikami [P+W] – agna sos do spaghetti bez makaronu – dziuba85 DUSZONA KAPUSTA – ania120kg Bakłażan faszerowany – agna Pulpeciki wołowe P+W – natalaplo sałatka z makreli wedzonej – natalaplo pierś z kurczaka z twarogiem P – natalaplo ryba w pomidorkach P+W – natalaplo Kieszonki drobiowe z patelni – margo27 Pulpety w sosie pomidorowym – margo27 pierś kurczaka – choik22 Przekąska twarogowa – choik22 TIRAMISU – wiolqn PROTOMAJONEZ – candygirl89 PLACKI Z OTRĘBÓW – candygirl89 PIERŚ W RĘKAWIE – candygirl89 SAŁATKA Z TUŃCZYKA – candygirls89 PULPECIKI INDYCZE Z PIECZARKAMI – wiolqn PLACUSZKI SEROWE – wiolqn Strogonoff z wątróbki indyczej – wiolqn Pasta rybna – wiolqn RYBA z mikrofali – wiolqn Lody – wiolqn Gęsta zupa gulaszowa – wiolqn SERNIK pieczony – wiolqn Swieza salatka – wiolqn Kawowy serek w stylu Dukana – metatron Sałatka z tuńczyka – metatron Chlebek – metatron Baklazany zapiekane w sosie pomidorowym – wiolqn BIGOS Z MLODEJ KAPUSTY – wiolqn Strona 2 Wymyślone placuszki z białym serem – neitka Placuszki z łososiem – neitka Faszerowana Papryka Faza II PW – wiolqn "Tatar" z dorsza/ łososia – AJKB Leczo z cukini/kabaczka – AJKB Chrupiace ciasteczka o smaku cappuccino Faza II P – wiolqn sernik na zimno – BogaczKa22 Expresowe Gaspacho Faza II PW – wiolqn SERNIK KAWOWY ( na P i na PW) – Pantalonada Wiosenna sałatka z dunkanowym sosem – Pantalonada Jogurtowe ptasie mleczko – BogaczKa22 Puszysty tort serowy na czekoladowym spodzie Faza II P – wiolqn Chrupiace biszkopty migdalowe Faza II P – wiolqn Eggnog Faza II P – wiolqn Magdalenki Faza II P – wiolqn PUMPKIN PIE Faza II PW – wiolqn CIASTO CZEKOLADOWE Faza II P – wiolqn CIASTO RABARBAROWE Z KRUSZONKA Faza II P – wiolqn Muffiny – assafi Pieczone filety z cukinią – didier Jajka w koszulkach z jogurtem czosnkowym - I. FAZA – didier Kurczak z papryką - II. FAZA – Didier Rybne gołąbki - II. FAZA didier Grillowane piersi kurczaka w slodko-kwaśnej marynacie - I. FAZA – didier Suflet z wątróbek drobiowych – dorotk@ Dietetyczna nutella – ciasteczka NUTELKA LIGHT – znaszmnie9 Chałwa – znaszmnie9 BOSKI SERNICZEK – margaa Brokułowo-cukiniowo-porowa zupa krem (p+w) – pupuru MUS CZEKOLADOWY Faza II P – wiolqn Pomidorowa zupa krem z papryka. Faza II PW – wiolqn NALEŚNIKI ZE SZPINAKIEM PW – wiolqn szpinak (-owa zupa) FAza II PW wiolqn NALESNIKI bez maki Faza II P – wiolqn NALESNIKI Z SEREM Faza II P – wiolqn LEKKIE NALESNIKI Faza II P – wiolqn Pasztet drobiowy – aloes61 Pasta z łososia – aloes61 Szynka garnirowana – aloes61 MUS CZEKOLADOWY Faza II P – wiolqn PIERNIK Faza II – wiolqn Placuszki z piersi kurczaka - _kasiulka_ omlet z warzywami - _kasiulka_ Bardzo czekoladowe ciasteczka Faza II P – wiolqn SERNIK DYNIOWY NA CZEKOLADOWYM SPODZIE Faza II PW – wiolqn ZUPA KREM Z DYNI Faza II PW – wiolqn Drobiowe falbanki - _kasiulka_ PRZEPYSZNE KOTLECIKI BROKUŁOWE - _kasiulka_ Zapiekanka z kurczaka (czyste proteiny) – lanka KURCZAK W SOSIE CYTRYNOWO-IMBIROWYM – anessa Pieczen rzymska – wiolqn Fahitas (faza zalezy od nadzienia) – wiolqn
|
|
|
|
#105 |
|
Zakorzenienie
|
Strona 3
BABECZKI Faza II P – wiolqn Muesli – wiolqn CHIPSY Faza II P – wiolqn Babeczki jarzynoweFaza II PW – wiolqn PSEUDO MAKARON RYZOWY Faza I – wiolqn Ciasto kruche Faza I – wiolqn Pulpeciki Wołowe-faza PROTEIN – stozynka44 Nalesnik na slono Faza II P – wiolqn Nalesnik po marokansku Faza I – wiolqn INSALATA ROSA – paraandzia Roladki z indyka z zapiekanym twarogiem i korniszonem (P) – lanka MARCHEWKOWY POTWOR (PW) – ciasto – lanka MARCHEWKOWY POTWOR LIGHT (PW) – lanka Kebab drobiowy z warzywami – hapnik Sos czosnkowy – hapnik Zupa grzybowa - II. FAZA – Didier Dzwonki karpia duszone w porach - II. FAZA – Didier Dorsz w pomidorach z pieczarkami- II. FAZA – Didier Sałatka (powiedzmy) jesienna (P+W): - Arienna NAPOLEONKA – wiolqn Omlet z kurczakiem w sosie pomidorowym – arienna Sałatka krabowa z warzywami – tycjanka Baklazanowe Lasagne Faza II PW – wiolqn FLAKIsojoweFaza II PW – wiolqn TIRAMISU II Faza II P (lepsze) – wiolqn Budyn Faza II P wersja najprostsza – wiolqn FLATBREADS Faza I – placki otrebowe – wiolqn Wołowina gotowana w sosie musztardowym – aga6891 Pasztecik z piersi z kurczaka i wątróbek- aga6891 Szpinak w sosie serowym – mara30 Udka czosnkowo-paprykowe – mara30 Mielone w sosie serowym – mara30 Meksykańska zupa z wołowiną - II. FAZA – Didier POTRAWKA Faza II PW – wiolqn BANALNY PRZEPIS NA CHLEB FAZA III – wiolqn Zapiekanka mięsno - szpinakowa (P+W) – Arienna Pycha placuszki! (P i PW) – Madzial PASZTET DROBIOWY na PP - Huni Strona 4 Tofu w sosie grzybowym PW – lanka pierś z kurczaka – martelinka czekoladowe ciastka owsiane P i PW – cinnamon witch Sałatka warstwowa z tuńczykiem P i PW – cinnamonn witch zupa siosry Anastazji zmodyfikowana (PW) – dorotA1n Pasztet drobiowy: - dorotA1n zapiekanka z ryby: - the light Deser truskawkowy – lanka Zupa rybna (PP) – The light Kotleciki mielone wolowe (PP) – The light pulpeciki w sosie pomidorowym Nigelli Lawson (PP) – aldi1174 Kurczak rozpływający się w ustach P – cinnamon witch Serek zapiekany na słodko z cynamonową nutą P i PW – cinnamon witch kotlety z miesa mielonego indyczego – justitia roladki indycze – justitia watrobki drobiowe – justitia Galaretka owocowa (P i PW) - madzial SERNIK – lanka Galaretka "cafe latte z migdałami" P i PW – cinnamon witch Galaretka "Pepsi Twist" P – cinnamon witch Pasta z wędzonej makreli z surimi – berlinianka Pasztet sojowy - II. FAZA – Didier PASZTET Z SOI Faza II PW – wiolqn Herbatniki Kariis92 – berlinianka Herbatniki Berlinianki Kotleciki jajeczne(P) – Thercia Kurczak w sosie chrzanowym (P) – Thercia Chrupiące ciasteczka cappuccino dla leniwców – mara30 SOS twarożkowo-jogurtowy – leana1 JAJKA FASZEROWANE – ruda_niunia Galaretka z kurczaka – fero_monka KETCHUP DOMOWY – fero_monka JAJA FASZEROWANE – fero_monka SERNIK – berlinianka Pyszna zupa "wodzianka" P+W - berlinianka Ciasto jogurtowe (faza I) – Milky Leciutka Zupka – malgosiaOH Omlet na słodko P – berlinianka
|
|
|
|
#106 |
|
Zakorzenienie
|
Strona 5
bakłażan faszerowany mięsem i papryką – berlinianka Ryba po grecku – aga6891 kolorowe kotleciki ( faza II PW) – anqa0210 Serowe kopytka – e_di KURCZAK W NALEŚNIKU – dorotA1n Sernik – berlinianka Faszerowana paprika – blanx Cytrynowe ciasto na jogurcie – blanx PYSZNA SAŁATKA – gosiaika Kotleciki rybno-kurczakowe (P) – Aangel86 SURIMI Z WARZYWAMI (PW) magdalenkak SAŁATKA Z SURIMI NA OSSSTROO – szarlott1983 KOPYTKA (faza PP) z otrębami – Huni Bukiet warzyw (P+W) – aga6891 BUDYŃ CZEKOLADOWY (P i PW – berlinianka Kurczak w potrawce - _kasiulek_ Kurczak w sosie wiosennym - _kasiulek_ pikantny kurczak zapiekany - _kasiulek_ gulasz z piersi kurczaka - _kasiulek_ WOŁOWINA GRILOWANA – dorotA1n Anielskie Bezy (P) – Milky Papryka faszerowana PW – elianka Wątróbka drobiowa z cebulką P –elianka Świderki z piersi imprezowe P – elianka Serowe coś z otrębami P - elianka Jajecznica (P i PW) – madzial Hamburgery z indyka z sosem jogurtowym – justa0584 Protalowy niby- żurek (P)PP - elianka "Pastella" – elianka Kotlety tuńczykowo - serowe ( P+PW) – aga6891 Wątróbka drobiowa z cebulką i ziołami (P+PW) – aga6891 Kotlety z kuraka – aga6891 Omlet z kurczakiem – aga6891 Zupa kapuściana P+W – Anulka 45 Serek z czosnkiem P - Anulka 45 Chleb – wiolka12341234 Indycze Burgery (PW) – Milky JAJKA NADZIEWANE Z ŁOSOSIEM – duleczka JAJKA NADZIEWANE Z PIECZARKAMI (PW) – duleczka Roladki z kurczaka – martin@ Kurczak w fasolce (dozwolone w fazie II) – aga6891 Strona 6 Pasta ze śledzia (P) – elianka Rzodkiew czyli rzepa P+W – anulka Pasztet (P) – elianka Mozarella ( z serka homogenizowanego ) – nulqa Przekąska z tuńczykaPW - _kasiulka_ Kapusta z grzybami – alamig Ekskluzywny tort cappucino ( P) – elianka GALARETA faza w zaleznosci od dodatkow – wiolqn Rybka na parze – jolka65 BŁYSKAWICZNA SAŁATKA – wisienka_81 Faszerowana pierś kuraka (PW – Milky CZEKOLADKI a la Lalo84 Faza II P – wiolqn salatka ŁOSOSIOWA W SOSIE JOGURTOWO CZOSNKOWYM – BLUEPEARL Gofry dukanowe (proteinowe, ale na II fazę) – elianka Naleśniki żadnego tam Dukana, tylko Berlinianki – Berlinianka Placuszki kalafiorowe (PW) – Milky Boloński tort naleśnikowyPW – Berlinianka Placek po węgiersku (PW) – elianka Ruloniki włoskie (P,PW) – elianka Faworki drobiowe – Martilla BEZY – karolinusienka Czekoladowo-pomaranczowy przekladaniec Lanki – lanka Ser biały – alamig Kurczak w sosie barbeque – OE6 Mój chlebek drożdżowy – OE6 Placuszki serowo-kukurydziane (P) – Milky Serek a'la Bita Śmietana – Milky MIELONE Z RYBY – kazopa STROGONOW (FAZA P+W) – joma44 Rozpustne kanapki (P) – Thercia GORACY SUFLET CZEKOLADOWY Faza II P – wiolqn Strona 7 "Meksykańska" salsa (P i PW) – milky Deserek – EO6 SOS 1000 WYSP- elianka KOTLETY MIELONE Z KAPUSTĄ P+W – Anulk a45 "Kolorowy" serniczek (P) – Milky Pieczony udziec z indyka (P)- elianka PRAWIE PLACKI ZIEMNIACZANE [PW] – panna B Surimi zapiekane (faza I) – OE6 Sałatka PW – margo2002 Orientalne skrzydełka (P) – Milky Biszkopt Faza II P wiolqn A la PIERNIK Faza I – wiolqn OSZUKANA BITA SMIETANA Faza I – wiolqn FLAN Faza I – wiolqn CIASTKA CZEKOLADOWE Faza II P – wiolqn CZEKOLADOWE CIASTO JOGURTOWE Faza II P – wiolqn LEKKIE CIASTO CZEKOLADOWE Faza II P – wiolqn CIASTO CYTRYNOWE Faza II P – wiolqn SZYBKIE CIASTO Z MIKROFALI Faza I – wiolqn GRANITA KAWOWO-CYNAMONOWA Faza I – wiolqn MUS WANILIOWY Faza I – wiolqn MUS CzEKOLADOWO-SEROWY Faza II P – wiolqn Galaretka z kurczaka Faza II PW – wiolqn Sałatka "Niebo w Gębie"(PW) – Thercia Panga z warzywami (PW) – natashkaa Pierś w ziołach (PP) – natashkaa FRANCUSKIE GRZANKI Faza I, II i III – wiolqn Murzynek(P) – Milky Zapiekanka kalafiorowa – tess27 roladki z kurczaka w sosie pomidorowym – koradka Zapiekanka z kurczaka(P i PW) – Milky Pierś kurczaka – tala17 sałatka colesław – karadka banalny i pyszny łosoś – karadka Wiejskie kanapeczki P i PW – berlinianka Kotleciki z tuńczyka – karolinusienka Ptasianka – berlinianka Jaja w koszulkach – berlinianka Leczo Dukanożarłoka (PW) – Thercia Mielone – natashkaa Naleśniki naleśnikowe – kwiatek99
|
|
|
|
#107 |
|
Zakorzenienie
|
Strona 8
Sernik proteinowy – megi428 SAŁATKA - faza II PW – marta 33 Ryba pod pierzynką (P+W) – megi428 słodzik waniliowy – delgadina Zupa porowa (PW) – natashkaa BATONIKI OWSIANE – wisienka_81, emilia 3000 Kotleciki z kalafiora – chooo Pierś z kurczaka w sosie serowym (P) – katarzynek89 CUKINIOWE PLACKI – elllmi Kotleciki warzywno – tuńczykowe ( faza II P+W ) – aga6891 Sos pomidorowy: ( faza II P+W ) – aga6891 Fasolka w pomidorach (faza II p+w ) – aga6891 Indyk na kanapeczki – aga6891 PLACKI DO TORTILLI FAZA II – mariolcia =p PLACUSZKI TWAROGOWO-ACTIMELOWE – delgadina curry dukana by Maevre KAPUSTA DO OBIADKU – kleopatra 1986 Mielone (pikantne)- marsenia Koperta z niespodzianką (P) – Thercia Sznycle z indyka w jogurcie (P) – dzielna84 SERNIK – szumbeska Szaszłyki z papryką (II faza) – szumbeska Pierś w sosie chrzanowym (PP) – natashkaa PLACEK DUKANA wersja z sandwich tostera – aimee_gda Wariacje na temat "WIEŚNIAKA – grupies A la kanapki Therci – gosiaika Zawijanki wolowe – grupies RYBA PO GRECKU P+W – mariolcia =P łososia w przyprawach (PP) – dzielna84 Rybka naj – najcuduko Kiełbasa biała P+PW – ciemka367 Gulasz węgierski (faza II PW) – anqa0210 Ukraińskie czenachi (faza II PW) – anqa0210 Strona 9 Chłodnik paprykowy (P+W) – chooo BUŁKI KUKURYDZIANE przerobione - _kasiulka_ Placki - kanapki P+W – Megi428 GOŁĄBKI – koradka Tortilla z kurczakiem – (PW) – angeloo1 Udko z patelni po węgiersku (P P+W) – cleopatra1986 Placuszki z Kurczaka -na P i PW – grupies ryba po grecku - grupies Grzyby w sosie sojowym (PW) – anqa0210 Lekkie leczo (faza II PW) – anqa0210 Placuszki z kurczaka (PW) – anqa0210 Zupa pizza (PW) – anqa0210 kebaby drobiowe (PW) – anqa0210 Pępuchy z kokosem (PP) – OE6 Śmietanowiec (P) – Milky Kotlety sojowe po cygansku PW – aniaxxxxx Pomidorki pod pierzynką – karadka muffinki cytrynowe – karadka jajka w sosie tatarskim – karadka Rolada szpinakowo-łososiowa (PW) – Thercia Pierogi z mięsem (P) – angel001 Czekoladowa polewa do ciasta (P i PW) – madzial Filet z kurczaka w pierzynce (P) – najcuduko jajka faszerowane (kolorowe)PW – anqa0210 Nóżki kurczaka zapiekane w kapuście kiszonej – fatal21 Kotlety Pekijajeczne FAZA III – berlinianka ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- musialam spis tresci do przepisowni tu wrzucic bo sie nigdzie nei chcial zmiescic
|
|
|
|
#108 |
|
Wtajemniczenie
|
1. 2 marchewki, 2 kiwi (porcja), jakieś 150 g serka wiejskiego, ok 100ml kefiru
2. 4 placuszki (jajko, 50g twarogu, 3 łyżki otrąb) z makrelą (maly kawałek) i ogórkiem kiszonym 3. 'pizza'- kromka razowca duża, na to pieczarki, ser żółty 40gr, 3 plasterki szynki, pomidory z puszki 4. ok 100g twarogu, jakieś 150ml jogo nat 5. śledzik, jajko, kawałki selera, 2 plastry szynki, ogórek kiszony pytalam juz w głównym wątku ale zostałam tutaj odeslana jak myslicie taki jadłospis na 3 faze obleci??
|
|
|
|
|
#109 |
|
Raczkowanie
|
wszystko zgodnie z dukanem. ale ja jadam duuuzo więcej i waga sie trzyma
|
|
|
|
|
#110 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jem duuuuuuuuuuuuużo więcej i waga w miejscu
|
|
|
|
|
#111 |
|
Wtajemniczenie
|
dopiero zaczęłam 3 wiec nie chce szaleć od początku
ale pocieszylyście mnie bardzo! mogę dużo szamać ![]() dzisiaj zjadłam tortille dukanową pycha :d |
|
|
|
|
#112 |
|
Przyczajenie
|
Drogie Panie,
wiem, ze wątek "wzrostu kilogrmów" na początku fazy utrwalania był juz poruszany...ale bardzo ogólnie...a ja potrzebuję Waszych rad, opinii i doświadczenia... Od 4 stycznia 2010 jestem na Dukanie. Moj osobisty cel to zejść z wagi 70,4 kg na 60 kg. Cel wg ankiety Dukana to 61,6 kg...czyli trochę więcej niż ja sobie założyłam. 8 marca osiągnęłam wagę 60,8 (czyli o 9,6 kg jest mnie mniej) tym samym rozpoczynając "fazę utrwalania wagi". Dzięki mojej dotychczasowej motywacji i wiary w skuteczność diety Dukana zaraziłam nią mnóstwo znajomych, którzy też ją zaczęli stosować...ale niestety teraz dopada mnie kryzys i zwątpienie ![]() Od 08.03 do 14.03 przybrałam 1,7 kg...o zgrozo ! Podzieliłam sobie tą fazę wg "przykazań" na 3 etapy. Przez ten osatni tydzień jadłam chleb razowy zaledwie kilka razy, jedno danie z ryżem (+drób i zielenina), jedna królewska uczta, zero słodyczy, max. 2 małe owoce dziennie i oczywiście jeden protodzien. Zero grzeszków...a waga i tak się mści. Fakt, mój organizm ma bardzo duże tendencje do zatrzymywania wody, ale dopiero w II połowie czyklu...a teraz jestem w I fazie cyklu i tu takie numery .Czy zjawisko wzrostu wagi w fazie III jest czymś naturalnym? Czy to możliwe, ze tak jak w fazie II po wprowadzeniu warzyw - waga "szaleje" ale potem grzecznie "wraca na miejsce" ??????? Teraz, to nawet boję się jeść codzienie warzywa...co zaczyna być paranoją...ale tak bardzo walczyłam o każdy kg mniej.... |
|
|
|
|
#113 |
|
Zakorzenienie
|
Hm Narepi sprawdź skład chleba - to, że jest na nim napisane razowy nie znaczy, że taki jest
U mnie na chlebie pełnoziarnistym z tyłu było w składzie, że to z mąki zwykłej z dodatkami ziaren ![]() Ryż najlepiej jedz brązowy lub ew basmati - odradzam biały zwykły. No i mam nadzieje, że te owoce to nie były winogrona, banany i czereśnie/wiśnie. Ruszaj się trochę - więcej spacerów czy ćwiczenia - to bardzo ważne wbrew pozorom (ja osobiście chodzę na siłownię, unikam windy etc.). No i na koniec...1,7kg to za przeproszeniem może być kup* + woda, która zbiera się na @ ![]() Ja mam całkiem inne doświadczenia z III. fazą. Nie dzieliłam jej na żadne etapy - poszłam na całość (wg starej książki) ![]() Schudłam na tym etapie jeszcze 3kg. Nic mi nie wraca. Powodzenia! EDIT: Annie1441 - no wiesz szaleć to tylko z proteinami czy warzywami cała reszta musi być trzymana w ryzach zgodnie z zaleceniami książkowymi
Edytowane przez Parvati Czas edycji: 2010-03-14 o 20:20 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#114 |
|
Raczkowanie
|
Ja też od razu stosowałam pełną wersję III fazy i też schudłam po drodze jeszcze 1kg.
|
|
|
|
|
#115 |
|
Raczkowanie
|
a jak jest z piciem w 3 fazie?czy tez zostaje woda,coca-cola light i herbaty naturalne niearomatyzowane?czy mozna pic np.zielona z dodatkami?
|
|
|
|
|
#117 |
|
Przyczajenie
|
a jak u was wyglądają uczty?
|
|
|
|
|
#118 |
|
Raczkowanie
|
u mnie to np promocja w pizza hut mama, tata i ja (oczywiście na dwie osoby) i deserek jakiś
|
|
|
|
|
#119 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może Wiolqn ma jakieś przemyślenia na ten temat ![]() Jeśli chodzi o wanilie to można myślę bez ograniczeń byle nie miała w składzie cukru (bo czasem mają).
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:04.

starłaś go czy jak?
moje beztalencie kulinarne się kłania...