|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1711 | |
Raczkowanie
|
Dot.: FAZA III diety proteinowey dr Pierre'a Dukana
Cytat:
No i zjadłam kawałek sernika na zimno ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1712 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie dziś koleżanka przyniosła weselne ciasta, muszę zjeść, na ucztę nie zaliczę, ucztę robię wieczorem. Jako grzech też za duży. Na razie na nie patrzę, ale ochotę mam straaaaaaszną ![]()
![]() |
![]() |
#1713 |
Zadomowienie
|
Witam
Dlugo tutaj nie zagladalam, 3 faza przechodiz jako tako...waga bez zmian waha sie od 49,5-50,5 i tak w kolko....dzis mialam uczte ae w sumie ktora trwala pol dnia znowu.... sniadanie: biala bulka z wedlina i serem i pomidorem II sniadanie kawa latte, pol gofra z borowka malina i sosem czekoladowym i smietana Obiad: 3 placki ziemniaczane ze smietana Podwieczorek: troche loda z czekoalda... i narazie nic wiecej ;] wczorajszy dzien proto byl masakryczny...kupilam jakiegos niedobrego wiesniaka ktorego wciagnelam na snaidanie z wedzonym lososiem, pozniej zjadlam wielkiego dorsza z pieca, nastepnie pol wiaderka serka homo ze slodizkiem, pozniej znowu troche serka homo z kakao na kolacje kawalek sandacza z pieca troszke zgrzeszylam bo podgryzalam gofra przez caly dzien, suchego, ale zjadlam w sumie moze z 1/4 go i moze z 3 borowki do tego na koniec dnia dowalilam, wciagnelam 4 lyzki zupki z proszku ser w ziolach i tak o to dzisiaj tylko niewielki spadek o 300 gram ja codziennie pozwalam sobie na cos slodkiego ale sa to minimalne ilosci...typu pare lizniec loda, albo wlasnie skubanie gofra--> jak narazie nie poplynelam mam umiar w tym co robie
20.IV.2010 rozpoczecie I FAZY -2kg 25.IV.2010 rozpoczęcie 2 fazy - 4 kg 12.VI.2010 Rozpoczęcie III FAZY 52!!!! I cel I cel osiagniety II cel 50 kg Moj kulinarny blog: http://pomaranczowakuchnia.blogspot.com |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1714 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez lakszmi Czas edycji: 2010-08-06 o 18:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1715 |
Zakorzenienie
|
ale dziewczyny macie problemy - dodatkowa uczta, a ewentualną nadwyzsze zlikwiduje dzien proto, lub bezgrzeszny zwykly dzien - z bialkowym sniadaniem, na drugie sniadanie chleb + owoc i bialkową kolacją, nie ma co sie obwiniac - chociaz u mnie dzisiaj pierwszy sliczny dzien "PW"
![]() ![]() ![]() mezowi od jutra robie dukana w systemie 2/0 (dukan weekendowy, na zmiane z odchudzaniem wekendowym strukturalnym) wiec mnie nie bedzie kusil i zachacal do grzeszenia ![]() ![]()
![]() |
#1716 |
Zakorzenienie
|
Witam serdecznie III fazowiczki
![]() Na początku GRATULUJĘ ![]() ![]() Ja od poniedziałku również przechodzę na III fazę i po cichu liczę na to, że mnie przyjmiecie na Waszym wątku ![]() sobota i niedziela to PP, w poniedziałek wypada PW i dawaj III fazo ![]() Stwierdziłam, że będę trzymać się książkowej III fazy... Moje dni z ucztami to będą środa i niedziela ![]() Rozumiem, że na ucztę mogę jeść DOSŁOWNIE to na co mam ochotę ![]() Czyli jak bede miała ochotę (a mam) jechać do mojej ulubionej restauracji i zamówić sobie przysmak szefa kuchni ( podsmażane ziemniaczki, faworki drobiowe z boczuciem, smażony schab soute z pieczarkami itp... + surówki... wszystko przyrządzane z udziałem tłuszczy, wielki talerz pysznego jedzenia) to mogę sobie na to pozwolić?? Czy może nie jechać tak od razu po bandzie ![]() Z jednej strony tak się cieszę że przechodzę na III fazę a z drugiej strony troszkę się boję ![]() A zdecydowałam się na ten krok bo brakuje mi ćwiczen i ruchu na który na II fazie nie mam siły ![]() ![]() No to tak po krótce... Chciałam na II fazie dobić do 60 kg... ale cycki w fazie destrukcji i brak ruchu zadecydowały, że czas już przejść na III fazę... Nie ukrywam, że i mi poleci jak Wam jeszcze parę kg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1717 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście, że przyjmiemy
![]() Na ucztę możesz zjeść wszystko. Z deserem włącznie ![]() Uczta to ma być uczta, a nie ograniczanie się. Jedz na co masz ochotę ![]() Na początku będziesz miała wzrost, jak my wszystkie. Organizm dostaje szoku od ilości węgli, ale po jakiś 2 tygodniach waga wraca mam swoje miejsce, a potem u niektórych zaczynają się nawet spadki.
![]() |
#1718 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a uczta to przystawki, 2 dania (male porcje) i deser (deser lodowy, kawalek ciasta) plus troche % (kieliszek) u mnie to byla np, pizza - 2-3 kawalki i lody lub ciasto
![]() |
![]() |
#1719 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Miałam nadzieję, że dołączę do Was niebawem tj.19 sierpnia jednak jeszcze 4kg brakuje mi do celu.........nie wyrobiłam się wg testu wujcia Dukana .................. tak więc, pozostaje podczytywać i dokształcać się zanim rozpocznę III etap . ![]()
![]() |
#1720 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1721 |
Zadomowienie
|
a]u mnie waga sobie skacze wczoraj 49 kg a dzisiaj 48,7
![]() ![]()
"Myślenie nie boli, ryzyko nie gryzie" ![]() Edytowane przez Dzi25 Czas edycji: 2010-08-06 o 20:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1722 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1723 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzięki za info, że waga może być wyższa niż startowa przez 2 tygodnie... Bo pewnie po kilku dniach zaczęłabym dostawać schizy ![]() Teraz wiem czego się spodziewać ![]() Cytat:
w środę uczta, czwartek proteinowy, piątek, sobota wg. III fazy, niedziela uczta ![]() Tak nie może być?? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1724 |
Zadomowienie
|
owszem jestem nad morzem i pracuje przy lodach i gofrach i przyznam ze jest ciezko sie powtrzymac smazace sie godry tak pieknie pachna....gdybym tyle nie grzeszyla waga by zapewne spadala tak jak Emili i Lyra ,za to stoi w miejscu wiec jest dobrze
![]() juz niedlugo 4 faza ktora nie wiem czym bedzie sie roznila od 3???
20.IV.2010 rozpoczecie I FAZY -2kg 25.IV.2010 rozpoczęcie 2 fazy - 4 kg 12.VI.2010 Rozpoczęcie III FAZY 52!!!! I cel I cel osiagniety II cel 50 kg Moj kulinarny blog: http://pomaranczowakuchnia.blogspot.com |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1725 | |||||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Chleb - tak,"normalny" razowy jem, choć od początku III fazy planuję upiec chleb wg. przepisu LyryBea, ale najpierw w ogóle miałam problem z jedzeniem chleba (odzwyczaiłam się i wmuszałam w siebie jedynie z rozsądku, więc było mi wszystko jedno jak smakuje, skoro nie smakuje ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A że masz już za swoje (+3,5 kg przez tydzień - piękny wynik ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Uczta to jedzenie na co ma sie ochotę - dobrze myślisz. Wydaje się fajne - w praktyce (szczególnie na poczatku III fazy) bywa trudne. Przynajmniej ja tak miałam. W ogóle pierwsze 2 tyg. III fazy były dla mnie bardzo trudne - mimo że się bardzo starałam, jakoś nie miałam kiedy jeść wszystkich zalecanych "nowych" produktów, dzień był za krótki. Co tam dzień - tydzień był za krótki! ![]() [QUOTE=Emila3000;21203422]weekend zrob sobie PW, bo na 3 faze trzeba przejsc z PW QUOTE] Emilia3000, po raz kolejny czytam, jak twierdzisz, że na III fazę przechodzi się po dniach PW. Zdradź, proszę, gdzie to wyczytałaś? Cytat:
![]() ![]() ![]() Witajcie nocną porą ![]() Wpadłam tylko "na chwilę" zdać raport z tygodnia, ale się zaczytałam i jakoś tak mi zeszło do tej godziny ![]() Trzymajcie kciuki, żebym wyszła z tej dukanowej psychozy, zaakceptowała nową siebie i cieszyła się szczerze osiągnięciami, bo ciężko mi jakoś ![]()
Start: 15.11. 2009 - 75 kg I faza 6 dni (test) - mniej o 5 kg II faza: 21.11.2009 - start z 70 kg III faza: 1.05.2010 - 55, 3 kg Mój cel - 55 kg - osiągnięty ![]() Test Dukana - 52,8 kg - dla mnie "za chudo"! Jest (03.09.2010) III faza - 52,5 kg - Dukan górą ![]() ...ale to jest zmienne Edytowane przez YettaV Czas edycji: 2010-08-07 o 00:24 Powód: lit. |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1726 |
Rozeznanie
|
YettaV nie jestem eksperem, ale może to tylko taka pierwsza reakcja organizmu (jak po przejściu z II na III) i po jakimś czasie waga się unormuje? Jeśli chodzi o psychikę to chyba każdy odchudzający się ma z tym problem na początku, ale wydaje mi się, że to z czasem mija (mam nadzeję!). Nie wiem co Ci poradzić
![]() ![]() ![]() A poza tym to wpadłam się przywitać ![]() ![]() Mnie dziś troszkę więcej niż wczoraj (codziennie przybywa mi jakieś 0.2 kg) ale to dopiero 4 dzień, a wczoraj miałam "wielkiego głoda", więc póki co się nie martwię ![]() Mam od wczoraj taką małą zagwozdkę, ale trochę głupio mi pytać ![]() Wczoraj postanowiłam orientacyjnie zważyć moją kromkę chleba (wiadomo, kromka kromce nie równa). No i okazało się, że najcieńsza jaką udało mi się ukroić ważyła 50g... Niby bochenek wcale nie taki wielki, kromeczka prawie przezroczysta, myślałam, że będzie trochę mniej. No i w związku z tym moje pytanie - 50g (z pierwszego postu) to waga dozwolonej dziennej porcji (2 kromek) czy 1 kromki? Przepraszam, że męczę Was takimi głupimi pytaniami, ale naprawdę mnie to zdezorientowało, a im dłużej się nad tym zastanawiam tym bardziej nie wiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1727 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dukan pisze, że 2 kromki dziennie, więc jem dwie dziennie. Nie rozdrabniam się aż tak bardzo już. Jeśli nie tyjesz to nie ma sensu kombinować czy to na pewno odpowiednia ilość chleba. ---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Ja mam po uczcie wzrost, ale jakiś taki malutki ![]() 0,5kg. A dałam czadu nieźle wczoraj. Zjadłam pizzę 3 kawałki, 3 kawałki ciasta (malutkie, bo były 3 rodzaje ciasta) no i dwa lody. Waga taka sama jak w czwartek rano ![]()
![]() |
![]() |
#1728 |
Zadomowienie
|
Hej kochane
![]() Dzieki za pozdrowienia ![]() ![]() ja na 3 faze to chyba przeszlam ![]() no ale zostalo mi jeszcze 4 lub 9 kg do celu wiec jeszcze troche... tylko, ze tu Was znam a tam na wątku z 2 fazą to juz same świeżynki.... Fajne, ze tyle z Was juz utrwala ![]()
![]() |
#1729 |
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry dziewczyny,
Witam te z Was, które do nas dołączyły ostatnio i te, które się wybierają od poniedziałku. Wszystkie radzimy sobie dobrze. Najważniejsze, że trzymamy się razem i nie uciekamy ze swoją dietą gdzieś w kąt, bo samej naprawdę trudniej. Zauważyłam po sobie, że jak tylko zaczynam rzadziej do Was zaglądać, to jakoś bardziej zapominam również o rzetelnej III-ce. Wasze problemy są mi bliskie, jedziemy na tym samym wózku i jesteśmy sobie wzajemnie mentorami... Zaczęłam więcej w siebie wpychać, żeby zatrzymać proces chudnięcia i z kolei objawiło się to ciągłym głodem. Tylko żołądek sobie rozepcham i będzie też niedobrze. No i mam dokładnie tak samo jak YettaV. Nie chcę już więcej schudnąć, a jak zaczęła mi waga rosnąć to wpadłam w panikę. Kompletna psychoza. Dukan mi mózg zwichrował. Już pisałam, to jak rozdwojenie jaźni. Nie chcę schudnąć, ale każde deko mniej gdzieś w głowie sprawia mi dziką satysfakcję. Jak jem więcej, tłumaczę sobie, że to dla mojego dobra, a potem z paniką wchodzę na wagę i przeżywam każde deko extra, bojąc się, że to właśnie wielkie JO-JO nadchodzi nieuchronnie... Miłego dnia Dziewczyny... nie dajmy się zwariować...... eyych.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1730 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Po tak długim dietowaniu faza IV to nic innego jak faza III przynajmniej u mnie. Nawyki zostaja a człowiek boi sie kazdego dodatkowego grama. Gotuje tak jak na III nie uzywam maki tłuszczu ograniczam słodycze chipsy i inne stare nawyki. Waga pieknie w miejscu...moze ktos eksperymentalnie zaszaleje ale jak widac na forum każda z nas reaguje inaczej. Co do protoczwartków. Mój jadłospis...nużący aczkolwiek dajacy efekty...ostatnio -1.6kg sniadanie: owsianka II sniadanie: kostka twarogu 0% na słodko obiad: grilowany kurczak (ile wcisne) podwieczorek: kolejna kostka twarogu kolacja: pozostałosci kurczaka z obiadu
![]() ![]() wzrost 168 26.04.2010 62 kg 26.04.2010 faza III (90 dni do 25-go lipca) mniej mnie o -8.0kg obecnie IV faza od 26.07.2010 Edytowane przez Monia_35 Czas edycji: 2010-08-07 o 10:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1731 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() za mna juz 15kg ![]() ![]() jestem pod ogromnym wrazeniem waszych fantatsycznych wynikow ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1732 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja kuzynka schudła 10 kg i jest już z miesiąc albo i dłużej na IV fazie i je wszytsko, chipsy, słodycze, pizze, słodzi normlanie, nawet smalec je ![]() u mnie już lepiej z wagą, wreszcie sobie kupiłam i codziennie rano się ważę, po moim szalonym obżarstwie gdy ważyłam 55,5 spadło do 54,5 ale zroiłam 2 dni proto, dziś juz z warzywami i owocem, normalny dzień, zobaczymy jak będzie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1733 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Przynajmniej oswojone wejdziemy w kolejny etap i mądrzejsze o doświadczenia koleżanek.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1734 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1735 |
Zakorzenienie
|
Ooo znajome twarze
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1736 |
Raczkowanie
|
wychodzi mi, że waga spada równo 3kg na miesiąc...szacunkowo moja II faza powinna więc przedłużyć się gdzieś do połowy września
....nie jem mięsa, bo nie przepadam więc może dlatego trochę wolniej mi to idzie...tylko na rybkach jadę, naprawdę sporadycznie pierś z kurczaka jak odwiedzam mamę i mi z rosołku mięsko wyciągnie ![]()
![]() |
#1737 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1738 |
Zadomowienie
|
dzieki gosiaika a tak w ogole to ja wschowianka jestem
![]()
![]() |
#1739 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1740 |
Zakorzenienie
|
Ja też was podczytuję i super sobie radzicie na III Ale ja niestety nie prędko tu przyjdę bo waga po urlopie jest masakryczna,Teraz dopiero żałuję ,że tak sobie pozwoliłam.Teraz już nie chce spadać tak szybko
![]() Ale podpisu nie zmienię.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:29.