|
|
#3511 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IV
Po zdjęciu aparatu były śnieżnobiałe,nie pytajcie jak to się stało bo nie mam pojęcia
ale żeby utrzymać ten efekt od trzech miesięcy myję zęby tylko pastami wybielającymi i czasem się potraktuję Białą Perłą z moich ostatnich odkryć polecam pastę Signal White Now ![]() MeMyselfI,ja też go nie lubiłam,zwłaszcza że miałam z nim różne nieciekawe przygody,np. jedna strona mi odpadła a druga była nadal przycementowana - i to był najgorszy ból jakiego doznałam w życiu. Potem zdejmowanie i zakładanie go od nowa,duża męczarnia ale jak widać warto było! Edytowane przez Blonde_Stranger Czas edycji: 2009-01-30 o 12:02 |
|
|
|
|
#3512 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do cen-wcale nie jest jednym z droższych, moja orto tak samo mnie kasowała ![]() Cytat:
|
|
|
#3513 |
|
Zakorzenienie
|
Blonde, cudowne masz ząbki i jakie bielutkie
|
|
|
|
|
#3514 |
|
Raczkowanie
|
I w tym momencie zaczynam żałować, że moich sszczęk nie dało się rozszerzyć, bo pasowały do siebie i są takie wąskie
![]() ![]() Blond masz przepiękne ząbki no i cała jesteś piękna
|
|
#3515 |
|
Blond forever!
|
Blonde_Stranger - ja już nie będę chwalić Twoich ząbków, a są śliczne, bo jeszcze wpadniesz w samozachwyt
![]() Ale jak patrzę na taki rezultat, zazdroszczę, ciesząc się jednocześnie, że mam aparat, że już tyle czasu go mam, że teraz już będzie z górki i niedługo ja też będę czarować otoczenie takim wymarzonym uśmiechem Prawie co dzień wyobrażam sobie reakcję moich znajomych, przyjaciół i rodziny jak zobaczą mój "oddrutowany" uśmiech...
|
|
|
#3516 |
|
Zadomowienie
|
Blondi - najcenniejsza jest Twoja własna mina po pierwszym spojrzeniu w lustro,tuż po oddrutowaniu - ja się popłakałam
|
|
|
|
|
#3517 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#3518 | |
|
Blond forever!
|
Cytat:
PeeS. Dołączam się do pytania paulincix07 - Blonde_Stranger - ile miałaś lat jak założyłaś, ile teraz masz ( bo chciałam zapytać, czy efekt jest trwały, czy nic tam się nie ruszyło i ile czasu nosiłaś retencję). PeeS 2. Nie uważacie Koleżanki, że powinna pojawić się emotikonka z aparatem na zębach??
Edytowane przez Blondi2989 Czas edycji: 2009-01-30 o 13:07 |
|
|
|
|
|
#3519 |
|
Zadomowienie
|
Paulincia - 17 lat
![]() Blondi,mnie też nie można było uspokoić - wracałam od ortodontki zapłakana i w życiu nikt by się nie domyślił że właśnie przeżywam ekstazę i mega radość
|
|
|
|
|
#3520 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ehh no naprawdę aż się chce nosić ten aparacik dla takiego efektu
|
|
|
#3521 |
|
Zadomowienie
|
Prosze Państwa - wróciłam od ortodontki
po pierwszej wizycie sytuacja wygląda tak: muszę wyleczyć jeden ząb, zrobić prześwietlenie drugiego, pojechać na wizyte zrobić odciski i na trzeciej wizycie będę miała zakładane dwa łuki.Koszt - 1200 łuk metalowy 1700 łuk z przezroczystymi zamkami Nie wiem na co się zdecydować, górę na 100% biorę przezroczystą nad dołem sie zastanawiam.... 500 zł różnicy. Wymiana łuku 80 zł, a czas leczenie ok. 1,5 roku. Ufff zębów żadnych nie muszę usuwać... po nałożeniu wkleję fotkę
|
|
|
#3522 |
|
Raczkowanie
|
Blonde_Stranger Twoje ząbki powalają ;D I wiecie co mnie najbardziej zaskakuje? Że masz je o wiele większe i ładniejsze ^^ Jest możliwe to, żeby ortodonta ściągnął trochę w dół zęby aby były większe? o_O
|
|
#3523 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
także czekamy na efekty
|
||
|
|
|
|
#3524 |
|
Zadomowienie
|
Palemka,ja sama nie wiem jak ona to zrobiła,ale moja ortodontka jest prawdziwą pasjonatką i mistrzynią
Nosiłam też jakiś czas wyciągi,na pewno zęby poszły mi trochę w dół |
|
|
|
|
#3525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Blonde_Stranger, śliczny uśmiech
|
|
|
|
|
|
#3526 |
|
Raczkowanie
|
No nie wiem, tylko pozazdrościć ;* Moze po prostu tak je powykręcała? xD juz nie wiem xD A wyciągi też będę mieć ^^
|
|
#3527 |
|
Wtajemniczenie
|
a w jakim celu zakłada się wyciągi?
przepraszam za banalne pytanie, ale naprawdę nie wiem
|
|
#3528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3529 |
|
Wtajemniczenie
|
ech, przepraszam.
czytałam orto-faq, ale najwidoczniej niedokładnie
|
|
#3530 |
|
Raczkowanie
|
Noo co za uśmiech
Pięknie
|
|
|
|
|
#3531 |
|
Rozeznanie
|
obudził się (nie żeby złośliwie)btw. Blonde sama się zdecydowałas na druciaka? polubiłas go? Edytowane przez paulinciax07 Czas edycji: 2009-01-30 o 14:41 |
|
|
|
|
#3532 |
|
Zadomowienie
|
Tak,sama się zdecydowałam - w końcu jak długo można żyć z takimi brzydkimi zębami?? Nie chciałam mieć dłużej kompleksów
swojego druciaka bardzo lubiłam - co miesiąc z fascynacją oglądałam w lustrze efekty kolejnych wizyt
|
|
|
|
|
#3533 |
|
Raczkowanie
|
To ja wkleje swoje jakże piękne ząbki w różnych etapach
![]() 1.Moje górne zęby przed założeniem. Generalnie miałam ładne zęby tylko jedynki wystające, wyglądałam jak królik. Z góry pozbyłam się dwóch 4 ![]() 2.To moje dolne zęby pare dni po założeniu dolnego aparatu, dwójki wykrzywione strasznie. I śliczne fioletowe gumeczki ![]() 3. To chyba 2miesiące po założeniu dołu i 5 miesięcy góra. Nie lubiłam tych różowych gumek, ale jak patrze na zdjęcie to całkiem ładnie wyglądały Dolne zęby na tym zdjęciu już prościutkie (2miesiące!!) tylko widać, że dwójki i jedynki nie stoją w jednym rządku z resztą zębów...4. To miesiąc kiedy pomiędzy każdym moim zebem była szparka, heh... No wtedy najbardziej sepleniłam i troszkę przeszkdzało ![]() 5.To zęby dzisiaj I niebieski łańcuszek, który już mi się troszkę znudził,ale za 10dni go zmieniam. Moje dolne jedynki są większe od dwójek i wygląda to jakby było krzywe, ale są prościutkie. Trzeba będzie spiłować...6... ooo tu jest do opisania. Pozostałości na górze,czyli trzeba cofnąć dwójki do trójek i do tyłu jedynki i koniec Generalnie prawa jedynka się już trochę cofnęła Oraz dolne ząbki, które w końcu stoją w jednym rządku... dół uważam, że po tych 5 miesiącach już jest całkiem prosty i ładny, pewnie posłuży mi teraz tylko do wyciągów![]() Miłego oglądania moich krzywulców
|
|
#3534 |
|
Raczkowanie
|
Ucieło 5 zdjęcie
No to dodam tutaj.
|
|
#3535 |
|
Raczkowanie
|
Także bardzo ładne ząbki
Dodałem kilka info do swojego profilu gdyż chyba się tu zadomowię Oczywiście jeśli mnie zechcecie |
|
|
|
|
#3536 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój dentysta plątał się w recepcji, a ja byłam jakoś tak totalnie zawieszona, że nie wyszczerzyłam się wtedy do niego ![]() Dopiero jak już zapłaciłam, ubrałam się i poszłam do lustra do łazienki, żeby zawiązać szalik, to wtedy do mnie dotarło z siłą wodospadu Wyszczerzałam się i miałam ochotę piszczeć i skakać z radości ![]() a potem wyszłam prawie w podskokach szczerząc się na prawo i lewo jak głupia do sera ![]() Cytat:
(tzn Wy stanowicie bo ja już nie ). Może ktoś zapuka do admina w tej sprawie? ![]() Bardzo ładne-na prawdę Cytat:
![]() Rozgość się, zapraszamy ![]() Blonde_Stranger miała zęby mocno przechylone do wewnątrz(tak na zdjęciu widać) i pewnie dlatego wyglądały na takie małe. Orto postawiła je pionowo i od razu zrobiły się większe, a kto wie-może też je troszkę wyciągnęła. Na prawdę efekt świetny
Papryczki wróciły!!! Edytowane przez papryka85 Czas edycji: 2009-01-30 o 15:46 |
|||
|
|
|
|
#3537 |
|
Raczkowanie
|
O matko kochana...Lady No Nick ma boskie ząbki ;D Też chce takie
Ja mam okropny kształt.
|
|
#3538 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie Aparatki
!Chciałam do Was dołączyć . Aparat miałam założony 19.05.08. na góre. Moja wada polega na tym, że nie wyrosła mi 2-ka u góry i przez to miałam wielka szpare. Na zdjęciach okazało się, że zęba nie ma w dziąśle i będę mieć sztuczny;/. Jak będe mieć czas dołącze zdjęcia... Obecnie mieszkam za granicą, wizyty mam co 2,5- 3mies w Polsce. Ogólnie jestem zadowolona. Zastanawiam się czy założyć aparat na dół, nie mam tam już 2-ch szóstek i miałabym mieć implanty ale nie chciałabym ich mieć...no ale zobaczymy jak to wszystko będzie się układać i co powie ort.Pozdrawiam Was wszytskie Aparatki. |
|
|
|
|
#3539 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mi również nie wyrosła dwójka u góry (zamiast niej mam trójkę, którą przesuwam w celu wstawienia implantu) więc problem mamy podobny
|
|
|
#3540 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no, ale zdecydowanie było warto ![]() moją jedyną jak na razie nieciekawą przygodą z hasem było utknięcie kluczyka w śrubie ![]() a zmieniły Ci się rysy twarzy po tym rozszerzaniu? |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:17.

ale żeby utrzymać ten efekt od trzech miesięcy myję zęby tylko pastami wybielającymi i czasem się potraktuję Białą Perłą
z moich ostatnich odkryć polecam pastę Signal White Now 

bo ja już nie