|
|
#3661 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IV
Cały dzień mnie nie było, a tu 3 strony do nadrobienia i jeszcze widzę, że biedna Parodia została uszczęsliwiona jakąś zaporą. Trzymaj się dzielnie, na pewno ciężko się przyzwyczaić, wierzę, bo widzę, że do najwygodniejszych elementów leczenia to nie należy . Ale Veneno tutaj pociesza, że jej kuzynowi pomogło, więc pewnie i Tobie pomoże
Cytat:
Powodzenia na sesji, 5 życzę
|
|
|
|
|
|
#3662 |
|
Zadomowienie
|
Wkleiłabyś swój aparat bo mówiłaś, że jest inny od tego, co ma malaDarunia. JEstem ciekawa czy są różne w wyglądzie aparaty ceramiczne.
|
|
|
#3663 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny ja planuje w tym roku zalozyc aparat ale nie wiem jakie waruki musze spelnic zeby to zrobic, obecnie jestem za granica, do Polski wracam na dwa tygodnie i nie wiem czy uda mi sie w tak krotkim czasie wszystko zalatwic.....co o tym sadzicie dziewczynki..[IMG]file:///C:/Documents%20and%20Setting s/ewolancz/Desktop/baby2.gif[/IMG]
|
|
#3664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3665 |
|
Raczkowanie
|
O rany rany, ale napisałyście
![]() Ja już powoli, zaczynam przyzwyczajać się do przyjaciela, mimo, ze to dopiero 3 dzień Jestem strasznie strasznie bardzo zadowolona Choć początki były ciężkie, wieczory zresztą tez... wosk ratuje bardzo, choc uzylam go dopiero raz, ale za wczasu przed mocnym otarciem wiec okAle z jedzeniem to masakra, ja lasuch i obzartus msuze jesc papki Ale robie sobie takie pyszne, mielone z bananami, jablkiem , jakies serki ala danio z oliwkami i ogorkiem... do tego zupka mamy, i moze przezyjeWczoraj za to, bylam na obiedzie z siostra i ze sffagrem... zaprosili mnei do takiej extra resyauracji, takiej swojskiej, golonki, pierogi, bigos w chlebie... a ja co zamowilam? Zupe Ale pyszna byla, choc mieska nie moglam zjesc![]() Dobrze, ze mi orto nalala cos na te 6 czy 7, bo przod nie ociera sie o siebie, jak walne czasami jezykiem lub niechcacy stukne to strasznie bola... ale tak normalnie to nie... Jestem dumna z mojego zelastwa!! W przyplywie radosci skrobne moze cos do shape'a... Pozdrawiam
|
|
#3666 |
|
Wtajemniczenie
|
musisz mieć wyleczone wszystkie zęby, zdjęcia rentgenowskie zębów, być zapisana do ortodontki w pierwszym tyg swojego przyjazdu (na separacje zębów) i jeszcze zmieścić się w drugim tygodniu z założeniem aparatu
przynajmniej ja tak to widzę.
|
|
#3667 |
|
Zakorzenienie
|
ile czeka się na założenie aparatu po zrobieniu wycisku?
|
|
|
|
|
#3668 |
|
Raczkowanie
|
I apropo zdjęć, to mi tez orto robił... ale od razu pomyślałam, że robi to w celu, żeby móc porównać efekty. Robił z przodu z uśmiechem, z profilu, no i same zęby z taki rozszerzaczem plastikowym...
A oto moje maleństwo ![]()
|
|
#3669 |
|
Raczkowanie
|
Mi się poszczęściło i w czwartek byłam umówiona na pierwsza wizytę (czekałam niecałe 2 tygodnie na nią), przyszłam ze zdjęciem, zęby miałam wyleczona, 8 już dawno usunięte, zrobił mi wyciski i... umówiłam się na kolejny dzień na założenie aparatu... także u mnie dwa dni, ale to chyba rekordowo szybko
![]() Także Maqua, jak wsyztsko zrobisz wczesnij, chociażby wyleczyć zęby i zrobienie zdjecia panoramicznego, na pewno to przyspieszy wsyztsko... i musisz byc wczesniej umówiona
|
|
#3670 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję za szybką odp
![]() wycisk mam 12 lutego. dalej nie wiem, czy usuną mi jakieś zęby - była mowa o tym ale jakoś nikt się specjalnie tym nie przejął... teoretycznie powinnam mieć usunięte ósemki bo jak już 'wyjdą' to będzie za późno - i tak mam już mało miejsca w buzi i zęby się tłoczą.
|
|
|
|
|
#3671 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
o 12 idę do orto mam mi ją zdjąć... albo wymyśleć coś innego, np potem przy retencjiVeneno, ale Twój kuzyn miał przy aparacie stałym? nauczył się w ogóle mówić? bo tak jak teraz to nie mogę normalnie funkcjonować, wiadomo, że dobrze, żebym tym językiem nie wypychała, ale nie za taką cenę (dodam, ze należę do osób towarzyskich, które dużo mówią i wszędzie ich pełno, nie zamknę się w czterech ścianach na pół roku noszenia zapory...)
|
||
|
|
|
|
#3672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3673 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#3674 |
|
Raczkowanie
|
Parodia,współczuje...
Mam nadzieję że orto zdejmie Ci to i wymyśli coś lepszego. |
|
|
|
|
#3675 |
|
Raczkowanie
|
Nie bolą już jupiii ^^
|
|
#3676 |
|
Wtajemniczenie
|
a mnie ogóle zębiska nie bolały po założeniu aparatu
![]() to znaczy trochę je czułam, ale nie uważam żeby to był ból. zobaczymy, jak będzie po 1 zmianie gumeczek ![]() to już 20.02.
|
|
#3677 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już zdjęła, stwierdziła, że wątpiła czy to będzie dobry pomysł za dwa-trzy tygodnie założy mi coś innego, pewnie inną zaporę, ale taką, żeby mi nie przeszkadzała w mówieniu ![]() na razie spokój ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#3678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale przynajmniej masz czyste sumienie, że spróbowałaś ![]() ciekawa co nowego ci założy ?
|
|
|
#3679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja bym chyba wolała, żeby to był jakiś drucik przyklejony do zębów, żebym nie mogla tam dotykać... |
|
|
|
|
|
#3680 |
|
Zakorzenienie
|
może ten łuk za zębowy ci da
W sumie to ja specjalnie sama wypycham językiem przednie górne zęby do przodu i pomagam aparatowi je wysunąc, bo troche w tyle je mam a u ciebie to jednak problem i to wielki ![]() Ja czekam z niecierpliwością na nowy wynalazek twojej orto
|
|
#3681 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ooo jaki cieniuteńki drucik gumeczki bardzo ładne Cytat:
nie no masakra- po takich przebojach też bym piernicznęła tym w diabły ![]() Cytat:
|
|
|
#3682 |
|
Zakorzenienie
|
a dostaniesz coś nowego?
|
|
|
|
|
#3683 |
|
Raczkowanie
|
1.jpg
2.jpg 3.jpg Tylko się nie śmiejcie ! Wiecie co martwi mnie jedna rzecz, a mianowcie to, że dolne i górne zęby nie są w równej lini (górne jedynki są za bardzo przesunięte względem dolnych). Czy to jest normalne? Czy będę potrzebować aparat na dół? Luknijcie swoimi fachowymi oczkami i dajcie znać. Pozdrawiam |
|
|
|
|
#3684 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#3685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc zapytam...Nie masz prawej dwójki? A ta sprężynka ma nie dopuścić do zejścia się jedynki i trójki, tak? Tam będzie implant? Nie wiem, czy dobrze kojarzę ![]() Co do symetrii. Wydaje mi się, że to góra jest za bardzo przesunięta w prawo względem środka ust i jak orto przesunie zęby w lewo, to będzie wtedy równo z dołem. Chyba, że mnie zdjęcie myli ![]() Zresztą nawet jak linia środkowa nie będzie się idealnie zgadzać, to nic. Z tego powodu nikt Ci nie każe zakładać drugiego aparatu. A w ogóle drugiego aparatu nie będziesz miała, żeby ustawić dobrze zgryz??
Papryczki wróciły!!! Edytowane przez papryka85 Czas edycji: 2009-02-01 o 13:50 |
|
|
|
|
|
#3686 |
|
Zadomowienie
|
kolikoko masz porcelanowe? Ja jestem przed nałożeniem - końcówka lutego i robię rozeznanie. A z dolnymi to nie wiem jak to jest.Moja orto mówiła, że góra musi być symetryczna jeśli chodzi np, o wyrywanie zębów, a na dole nie jest to konieczne. Nie wiem w sumie dlaczego nie
|
|
|
#3687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3688 |
|
Zakorzenienie
|
Kolikoko tak, tak, mnie też się wydaje, że górne ząbki są przesunięte w prawo
![]() Na razie ważne aby wyprostowac ząbki, a symetria wyjdzie w praniu, ajk sie zabki będą ustawiac ![]() a aż takie złe to one nie są
|
|
#3689 |
|
Blond forever!
|
Ulala - zostawic Was na trochę i już człowiek ma parę stron do tyłu
![]() Parodia, to co Ty miałaś to była jakaś maskara ![]() Dobrze, że już tego nie masz. A może da Ci podwyższenie? Ja miałam właśnie podwyższenie w celu prostowania zgryzu. Miałam to "zagipsowane" Też początkowo bardzo sepleniłam przez około dwa tygodnie co mnie bardzo irytowało, bo ja lubie miec nad wszystkim kontrole, a czułam, że to mnie ogranicza.Potem, jak to w życiu bywa, najzwyczajniej w świecie się przyzwyczaiłam ( dobrze, że nie miałam wówczas chłopaka, bo nie wyobrażam sobie jakbym isę w tym całowała ![]() ), jak mi to orto zdjęła, to spanikowłam bo zupełnie nie wiedziałam jak mam układac sobie zryz - podwyższenie robiło to za mnie
|
|
|
#3690 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie uczę się do egzaminu i odkryłam jeszcze jedną zaletę aparatu. Nie da się obgryzać paznokci
. Do tej pory miałam z tym problem a teraz chyba w końcu zwalczę ten nawyk.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:46.

Jestem strasznie strasznie bardzo zadowolona
Choć początki były ciężkie, wieczory zresztą tez... wosk ratuje bardzo, choc uzylam go dopiero raz, ale za wczasu przed mocnym otarciem wiec ok
Ale robie sobie takie pyszne, mielone z bananami, jablkiem , jakies serki ala danio z oliwkami i ogorkiem... do tego zupka mamy, i moze przezyje
Ale pyszna byla, choc mieska nie moglam zjesc

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

co mnie bardzo irytowało, bo ja lubie miec nad wszystkim kontrole, a czułam, że to mnie ogranicza.