|
|
#3811 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IV
Cytat:
Tak poza tym mam pytanie: Czy w każdych gabinetach ortodontycznych można założyć sobie taki aparat z kolorowymi gumeczkami?? Czy to jest odpłatne?? Będę miała zakładany w Zabrzu na ul. pawliczka. Może ktoś też miał tam zakładany aparat i wie. |
|
|
|
|
|
#3812 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
cóż to za tekst masakrakuruj sie tam ![]() a ja mam ciągle te same, chore myśli. ciągle mam wrażenie, że ***** mi z dzioba. zęby myje chyba z 5 razy dziennie (dodam, że dokładnie) i nie wiem... moze coś mi się pouwieszało jakoś w łukach, w zamkach, z pierścieniach. cholera wie jak gadam z moim chłopakiem i mówię "mam wrażenie że mi wali z buzi" to on nic sie nie odzywa... wiec pewnie mam racje. (a mógłby powiedzieć, że się myle...) az wstyd sie do kogoś odezwać
|
|
|
#3813 | |
|
Blond forever!
|
Cytat:
![]() Tym bardziej chłopakowi...
|
|
|
|
#3814 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nie mów tak do nikogo. Jesteś za bardzo bezpośrednia, nie każdy tak ma i nie każdy potrafi równie bezpośrednio odpowiedzieć ![]() Może Ci po prostu zasycha w ustach? Jak masz nieprzyjemny posmak, to żuj gumy, kupuj miętowe drażetki-cokolwiek, ale nie mów do chłopaka, żeby sprawdził, czy masz świeży oddech
|
|
|
#3815 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny przyszłam się wyżalić
![]() ![]() ![]() Strasznie napierdziela mnie ząb w lewym pierścieniu, boli nie tak jak zawsze, on boli ,bo się pewnie popsuł A poza tym jak on zobaczy, że jest chory ząb, przecież może być z boku gdzieś dziurka ,...no wiecie panika generalnie ... I ten ból
|
|
#3816 |
|
Raczkowanie
|
Tak aparat będę miała metalowy ale niby da się mieć go kolorowy.
|
|
|
|
|
#3817 |
|
Raczkowanie
|
można mieć gumeczki kolorowe, wymieniane na każdej wizycie. Zależy,czy będziesz miała aparat bez wymiennych lignatur( tak się nazywa ten typ?) czy zwykły z wymiennymi lignaturami (czyli ten kolorowy)
|
|
#3818 |
|
Kokon pro
|
jejuuuu baby jutro mam exam z filozofii ;( uczac sie zasnelam na notatkach takie sa ciekawe
i jutro postaram sie dorwac moja orto mam nadzieje ze nigdzie nie wyjechala mi sie dalej snia czasem zebowe bzdury :d ze wypadaja krzywia sie i co jeszcze sie da ja czasem tez mialam w aparacie kapcia w gebie ale jak nosilam wyciagi niestety guma po 12 h nie jest zbyt fajna w smaku trzymajcie kciuki jutro ![]() Lady no nick ja czasem tez tak mialam i dziury nie bylo, ale taki bol wlasnie byl czasami z nikad i nagle znikal po paru dniach moze u Ciebie tez tak bedzie
|
|
|
|
|
#3819 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po pierwsze-wcale nie musi być zepsuty-mnie też tak inaczej czasem bolały zęby w pierścieniach(jak widać kasiek też) i samo przechodziło, dziur nie było. Ale nawet jakby się okazało, że trzeba leczyć, to orto zdejmie pierścień i już.Odpowiedź jak niżej: Cytat:
|
|
|
#3820 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
nauczycielce? czy mam iść z tym do księdza i się wyspowiadać? ![]() nie podlatuje przecież do faceta i nie mówie mu "zobacz czy mi wali z buzi". tylko po prostu powiedziałam kiedyś siedząc z nim na kanapie i komentując druciaka, że mam wrażenie ze wali mi z dzioba. nie chuchałam na niego, tylko to powiedziałam, że mam takie uczucie...
|
|
|
#3821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc może lepiej jej zaufać, a jak się czujesz dyskomfortowo to pisałam, co możesz zrobić
|
|
|
#3822 | |
|
Blond forever!
|
Cytat:
|
|
|
|
#3823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to bym jeszcze mu chuchła Lepiej poruszyć ten temat, niż żeby facet bał sie jej pocałowac czy coś ja musiałam mojemu wszytsko objaśnić, bo tez sie bał mnie pocałowac nawet jak miałam łuk podniebienny
|
|
|
#3824 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
po prostu może nie usłyszał. czasem mówie sama do siebie. sama nie wiem![]() czasem tak ma, że jedynym uchem wpuści, drugim wypuści... ![]() a to, że jestem bezpośrednia to fakt. pomijam już to, że nie pytam o UFO, tylko o normalną rzecz, więc chciałam wysłuchać co on o tym myśli. to w końcu ktoś, kogo zdanie najbardziej mnie interesuję. bo chce żeby on też czuł się komfortowo, kiedy się całujemy. jestem bezpośrednia z chłopakiem. bo jaka mam być? mam się bać z nim rozmawiać na niektóre tematy? ![]() Cytat:
w ogóle wkurzyłam się. bo byłam u orto i zamiast mi pozwolić umyć zęby jak mi to tam wszystko na chwilkę pościągała, to przemieniła tylko co chciała i mnie puściła. powiedziała, że za 2 miesiące sobie umyje dokładnie wszystko pod łukiem. przez te dwa miesiące to mi się tam próchnica może zacząć robić ![]() tak, jestem panikarą w temacie zębów, bo mam uraz z dziecinstwa i wole mieć zdrowe niż cierpieć męki na fotelu stomatologicznym :/
Edytowane przez malaDarunia Czas edycji: 2009-02-02 o 21:46 |
||
|
|
|
|
#3825 | |
|
Zakorzenienie
|
w sumie rozumiem Darunię, ja zawsze miałam podobne myśli, wręcz obsesję! a już szczególnie jeśli miałam spotkać się z TŻ, wtedy dyskretnie szczoteczka w torebce, i szorowałam zęby na randce w restauracji (oczywiście w wc)
Jednak to chyba było tylko takie moje wrażenie, w każdym razie moja obsesja skończyła się, gdy zaczęłam płukać usta płynem Listerine. Daje mi takie odświeżenie, takiego "kopa", mmmm uwielbiam tę świeżośćCytat:
|
|
|
|
|
|
#3826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc rozmowa o smrodku z buźki nie jest czymś przerażającym
|
|
|
#3827 | |
|
Blond forever!
|
Cytat:
|
|
|
|
#3828 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z jednej strony dobrze, ale z drugiej, za każdym razem kiedy po niego sięgam, myślę o tym wyżeraniu moich obżartych od środka policzków
|
|
|
#3829 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą rób jak uważasz. Cytat:
przez dwa lata noszenia druta orto tylko na jednej wizycie pozwoliła mi umyć zęby po zdjęciu łuków(bo nigdy nie było czasu na takie atrakcje) i jakoś nie dorobiłam się żadnego dziadostwa z tego powodu ![]() Na razie papryka ma za dużo czasu, ale to się wkrótce zmieni wtedy będziecie radzić sobie beze mnie lub z dużo mniejszym moim udziałem![]() Cytat:
|
|
|
#3830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Darunia,to dobrze,że wyżera ja kocham to uczucie pieczenia, wyżerania, ten ból ... ach a wcześniej miałaś takie uczucie? Czy to się zaczęło od chwili, gdy założyłaś aparat? |
|
|
|
|
|
#3831 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#3832 | |
|
Blond forever!
|
Cytat:
|
|
|
|
#3833 |
|
Zakorzenienie
|
Listerine mówicie?
muszę wypróbować, jak mi się skończy elmex, który dostałam od orto, bo właśnie brakuje mi tego uczucia odświeżenia
|
|
|
|
|
#3834 |
|
Raczkowanie
|
Ludzie potrzebują wielu rzeczy, aby poczuć, że żyją -Rodziny. Miłości. Seksu. -Ale tak naprawdę potrzebujemy tylko jednej rzeczy. By rzeczywiście żyć, potrzebujemy bijącego serca. -Bo kiedy jest ono zagrożone. Działamy w dwojaki sposób -Uciekamy... albo Atakujemy Walcz albo uciekaj -To instynkt |
|
|
|
|
#3835 |
|
Raczkowanie
|
wydaje Ci się
![]() No nie miałam się nie odzywać cały dzień do faceta,ale jednak to zrobiłam,bo nie wytrzymałam, głupia ja ![]()
|
|
#3836 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam takie słabe genetycznie... ciągle gdzieś się robiły dziury. od zawsze. a zawsze dbałam o zęby. dlatego tak panikuje ![]() wolę zapobiegać niż leczyć ![]() a dentysty się boję jak ognia od 3 klasy podstawówki. bo niestety w mojej szkole pracowały chyba jakieś higienistki zamiast zębologa. i zrobiły mi "małą" operację wjeżdżając wiertłem w dziąsło. całe dziąsełko mi pochlastały. była krew (której nie cierpie, bo mi sie zaraz słabo robi), ból i mój RYK na całą szkołe ![]() kilianna zawsze tak piekło ![]() mnie to masakrycznie boli, bo mam ranki w buzi i cholernie szczypie. przeboleje... zostało mi jeszcze 1/5 butelki... z litra... wiec dam radę ![]()
Edytowane przez malaDarunia Czas edycji: 2009-02-02 o 23:13 |
|
|
|
|
|
#3837 |
|
Blond forever!
|
Też nie lubię dentystów/ek
Nie cierpię tego specyficznego zapachu wierteł i innych narzędzi dentystycznych...brrrrr.. . Ale o dziwno zawsze jestem dzielna
|
|
|
#3838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3839 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() na noc oczywiście, czasami pierścienie na dzień i jak się budziłam to miałam"podleczone" wszystko a przez dzien wosk ![]() Cytat:
ja jedank wole nie sprawdzać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
chemia?! no jak możecieeee najkochańszy przedmiot ![]() Cytat:
![]() ja dzisiaj rozpoczelam diete wrac z fochem na ojca śniadaniem z 2 małych jogurcików naturalnych.. potem umyłam zeby itd ale cały dzien czułam hmm jak by to nazwać ![]() jakbym miała gówno w gebie xD potem wyzebralam skibke chleba i bylo lepiej ![]() ile wy piszecie :O
|
|
|
#3840 |
|
Blond forever!
|
To jest forum, także my korzystamy z tego przywileju i dyskutujemy zaciekle
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:55.

, cały i zaczęłam płakać 

cóż to za tekst
masakra

A poza tym jak on zobaczy, że jest chory ząb, przecież może być z boku gdzieś dziurka ,...no wiecie panika generalnie ... I ten ból

3/3/6-22/7/8
czy mam iść z tym do księdza i się wyspowiadać? 

muszę wypróbować, jak mi się skończy elmex, który dostałam od orto, bo właśnie brakuje mi tego uczucia odświeżenia