|
|
#361 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IV
W dodatku, że klej na który przyklejane sa zamki jest z fluorem o_O
|
|
#362 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie wiedziałam, że to się 'wyciąg' nazywa.
|
|
|
#363 |
|
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez ewciaa92aa Czas edycji: 2009-11-23 o 21:53 |
|
|
|
|
#364 |
|
Raczkowanie
|
a ja niestety muszę zmienić ortodonte, bo ta mnie coś czaruje...
-.-
|
|
|
#365 |
|
Zakorzenienie
|
a co się dzieje?
|
|
#366 |
|
Raczkowanie
|
niestety nie mam takich zdjęć xD nie przewidziałam tego :P
|
|
|
|
|
#367 |
|
Zakorzenienie
|
tralala wlepiam fotki:p nie patrzcie na kamien nazebny:P i na prochnice na osttanim zebie bo musze sie wybrac;P hehe
opisy sa jakby kos nie kumał czaczy;] dodaje tez zdjecie z wrośniętym pierscieniem:P heh az sie boje jak beda mi go zdejmowac kiedys w przyszlosci:P
|
|
#368 |
|
Kokon pro
|
SMV jaka sesja
normalnie fotomodelka ^^
|
|
|
|
|
#369 |
|
Zakorzenienie
|
hehe no nie;D
|
|
#370 |
|
Zakorzenienie
|
smv ulala, zaszalała kobieta
![]() Wszystko już wiem i już piszę, co sądzę ![]() Pierścień faktycznie "wrośnięty", ale podejrzewam, że dziąsła tylko na niego naszły, ale jak będzie Ci go zdejmować, to się nie poszarpią. W każdym razie-tego się nie obawiaj, będzie dobrze ![]() Co do "szparzyska"-też się nie obawiaj. Nie jest to wyrok-wyciągi. Może Ci dokleić rurkę na ósemce lub zacementować pierścień, dociągnąć siódemkę do ósemki i wtedy zębolek się wyprostuje. Ja miałam jeszcze bardziej pochyloną siódemkę i orto tak właśnie zrobiła. Nie udało się jej idealnie wyprostować, ale ja miałam tego zęba bardzo krzywo od dobrych paru lat. Ale takie skrzywienie jak Ty masz spokojnie Ci skoryguje. Myślę, że to wygodniejsze niż wyciągi. No chyba, że coś tam ze zgryzem nie tak, to Cię to nie minie
|
|
#371 |
|
Raczkowanie
|
ewciaa92aa - to, że zawiera tam jakies substancje wspomagające, a nie jest sam w sobie zwykłym klejem ;p
smv - śliczne masz ząbki *_*
Aparatka ![]() Góra: 26.06.09 Dół: 04.02.09 Edytowane przez Palemka005 Czas edycji: 2008-11-10 o 20:09 |
|
|
|
|
#372 |
|
Rozeznanie
|
smv-świetne masz te ząbki
zazdroszczę ci, ja niedługo dopiero założe aparat ![]() a mam takie pytanie:ten drucik odstający nie obciara cię?? nie przeszkadza ci?? |
|
|
|
|
#373 |
|
Raczkowanie
|
Papryka85 hm... denerwuje mnie to że robi mi coś w ząbkach a nie mówi co... nie tłumaczy co robi.. co teraz przesuwa, po co zakłąda to a po co tamto.. tylko cisza.. a jak sie pytam to mówi.. no żeby to weszło i lol ... ;/ i denerwuje mnie to że nie pozwoliła mi wziąć dolnego aparatu na raty... i ma czelność bezczelnie mówić żę jak najszybcije musze go mieć.. i że mowila o tym na początku a nie mówiła ! ... a mojemu koledze bezczelnie poweidziała że jak nie założy za miesiąć to bedzie miał krzywe zęby A CO MY śPIMY NA PIENIĄDZACH !? poprostu kicha... nie mówi co i jak co by było gdy by i w ogóle..
|
|
|
#374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
krew sie lała, spuchniete bylo, ale sie sluzówka przyzwyczaiła i jest luzik drapie ciagle ale juz takie mam chyba tam blizny ze nic nie jest w stanie tego wydrzec:Pz reszta 28 list. znow (albo dopiero) mam ortodonte wiec pewnie ponownie sie pomecze z tydzien z wystającym drutem;P hehe najsmieszniejsze jest to ze z wrazenia nigdy nie czuje nic u orto a jak wyjde z gabinetu zraaz mnie cos kłuje, skubie;P a ze juz ktos wtedy siedzi na fotelu to nie chce mi sie czekac z obcinaniem;P wychodze z zalozenia: wszytsko sie da przezyc.P ach ogladnełam sobie Dirty Dancing na DVd i sie rozmarzyłam
|
|
|
#375 |
|
Przyczajenie
|
Aaaauuuućććć!! To pierścienie tak wrastają czasami? Nie wyobrażam sobie ściągania tego no ale ja w ogóle mam fobię przed fotelem dentystycznym..
|
|
|
|
|
#376 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, myślę coraz intensywniej nad aparatem. Nie wiem tylko czy na taką wadę jaką mam stały się opłaca, są przecież drogie
.Ortodontka, u której byłam jakieś pół roku temu powiedziała że mimo że mam 15 lat taką wadę skorygowałby aparat ruchomy. Jak myślicie? Załączam jedno zdjęcie. Nie wiem teraz co robic...
Edytowane przez Anja92 Czas edycji: 2017-06-19 o 17:17 |
|
|
|
|
#377 |
|
Zakorzenienie
|
tu wystarczy założyć moim zdaniem aparat stały na pół roku, bo trzeba ząbki troszku do pionu przywrócić, bo zeszły do tyłu
Ruchomu moim zdaniem gów.no daje, bo nosiłam do ponad 10 lat a teraz mam stały drugi raz ![]() A i ja sie pochwalę A co ?![]() Byłam dzis u orto, na mój kwadtarowy łuk założyła łańcuszek i za dwa tygodnie zmieniamy ten łuk na ostatni już wmojej karierze a Na przełomie grudnia stycznie ściagamy ![]() Możemy już ściągnąć w grudniu, ale w moim przypadku, nie chce już trzeci raz zakładać stałki ( chociaż wtedy to orto by mi już to chyba za free zrobiła ) Więc lepiej ponośić stałkę te pół miecha dłużej, co by ząbki się ustały ![]() W sumie myślałam, że w Sylwka zaczaruję zębami bez złomu, ale cóż życie ![]() a i wydatek mnie czeka : druga szyna 250 plnów
|
|
#378 |
|
Wtajemniczenie
|
A no się właśnie cofnęły, tylko cały czas myślę czy się opłaca
. Bo nie chcę tak od rodziców znowu wyciągac. Z drugiej strony chciałabym miec zupełnie proste zęby
|
|
#379 |
|
Zakorzenienie
|
mi po sciągnięciu pierwszego stałego aparatu zęby się cofły i załozyłam sobie teraz drugi raz stały na pół roku
Zęby wyszły do przodu na tyle ile się u mnie dało je wyciągnać i jak wyżej napisalam dgrudzien/styczen sciągam Nosiłam wyciągany aparat wtedy jak mi się zeby to tyłu przesunęły i nic nie dawał
|
|
#380 |
|
Raczkowanie
|
jak patrzę na Wasze ząbki to mi wstyd po prostu.
. Tez już takie chcę. A mam pytanie. Czy stosowanie past wbielających w ciągu leczenia aparatem nie będzie szkodliwe ?;>
|
|
|
#381 |
|
Raczkowanie
|
Mi też wstyd, ale na szczęście zaniedługo aparat będzie już działał
|
|
#382 |
|
BAN stały
|
Ja zaloze aparat wyleczylam juz zabki i czeka mnie pierwsza wizyta u ortodaty i troche sie obawiam ze majac aparat bede mowic niewyraznie?
|
|
|
|
|
#383 |
|
Zakorzenienie
|
Łooo już kolejny wątek
Szybko piszecie. Ja tutaj też kiedyś pisałam, pewnie nikt nie pamięta Aparat będę miała za 10 dni. ale to minęło. Troszkę się boję jak będę wyglądała, czy to mocno odstaje. Moja orto mówiła, że mam już sobie zrobić foto do dowodu o.0 , a to dopiero za rok, więc nie ma sensu smv masz ładne ząbki
|
|
#384 |
|
BAN stały
|
effciaa16 a ile juz czekasz na aparat tak mniej wiecej?
|
|
|
|
|
#385 |
|
Zakorzenienie
|
byłam we wrześniu na wyciskach i prawdopodobnie gdyby nie urlop Pani orto to miałabym już we wrześniu. Tak to dopiero 21.11 będę miała.
Pani powiedziała, że nie lubi zostawiać swoich pacjentów. Ogólnie to ona jest za aparatem bezligaturowym, jednak ja wolę i bardziej mi się podoba z.
|
|
#386 |
|
Raczkowanie
|
Ja będę miała zakładany 19.11 ;D Nie mogę się doczekać. Jak dotąd u ortodonty zapłaciłam 270 zł na pierwszej wizycie, za wyciski, zdjęcia itd, panorame już miałam ;P Za separację nic nie płaciłam, za zrobienie wycisków z pierśceniami i kolejną separację również nic ;P Na następnej wizycie godzinka na fotelu, pierwsza rata za aparat + za wizytę , tak podejrzewam ;P
|
|
#387 |
|
Raczkowanie
|
ale ja juz mam od czerwca. :P. wstyd mi mojej żółci :P
|
|
|
#388 |
|
Raczkowanie
|
Ee, to dużo, ja za wyciski + wizyte 80 zł. A tydzień później już zakładała mi aparat
.A jak to jest z próchnicą w czasie noszenia? Na szczescie jeszcze nie mam, ale dmucham na zimne, zdejmuje aparat? Czt jak jest po wewnętrznej stronie obejdze sie bez sciągania? Jutro wizyta, ciekawe co mi zaproponuje, bo nic sie nie ruszyło... nie mam kompletnie miejsca, nie wiem jak ona mnie leczy ;o. Stłoczenie mam, a zębów w gole nie wyrywałam, boje sie ze jutro powie ze trzeba jednak 4 wyrwac... a sie pytałam, myslałam ze wie co robi .. |
|
|
|
|
#389 |
|
Raczkowanie
|
na pewno wie co robi
. smv obawiam sie ze tez mam ''wrosniety'' pierscien ale u gory. ;/. tez sie boje sciagania ;p ostatnio jak chciala zmienic drut i mi sciagnela to myslalam ze mi sie zeby porozchodzily ;p taki luz..;d;d
|
|
|
#390 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Za rowny tydzien jestem umowiona na separacje ![]() Kurcze mam nadzieje ze nie kaze mi jej jakos strasznie dlugo nosic i szybko bede miala juz aparat na zebach Wystarczajaco dlugo sie naczekalam
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:00.

3/3/6-22/7/8

.