|
|
#3871 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IV
Cytat:
![]() A ja dopiero mam 17 lat ![]() Nie wiem ile będę go jeszcze nosiła. Moj orto powiedział, że nie umie tego przewidzieć (na początku się go pytałam) powiedział, że ok. dwóch lat. No,ale jak tak patrze to chyba to niemożliwe,bo po 7miesiącach mam już ładne ząbki
|
|
|
#3872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3873 |
|
Raczkowanie
|
jak po kawałku twarzy można przewidzieć ile ktoś ma lat?
Zdolne jesteście![]() Nie no rozświetlone zdjęcie, przy oknie w piękny, słoneczny dzień, poza tym jestem bardzo blada.
|
|
#3874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3875 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3876 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczęta, od dziś jestem pełnoprawną aparatką, mam założony dół, mija właśnie 12 godzin od założenia i zaczynają straaaasznie boleć jedynki
![]() Samo zakładanie oczywiście nie bolalo, tylko ten rozdziawiacz do ust był tragiczny Później dziwne uczucie, że coś jest na zębach. Zjadłam normalny obiad, ale kotlecik pokroiłam na małe kawałeczki, bo tak łatwiej mi było gryźć. Ciężko było umyć zęby Dostałam od orto dużo wosku i taką szczoteczkę, co wygląda jak wycior Długo mi zajęło nim doczyściłam wszystko. Kupiłam sobie zapas jedzonka bardziej płynnego, bo przeczuwam jutro straszne bóle. A teraz umylam ząbki już na noc i tak mnie bolała jedynka, gdy próbowałam ją doczyścić, myślałam, że mi zaraz wypadnie, tak bolało Mam nadzieję, że to naprawdę przejdzie. Dziwnie mi się też mówi, mam wrażenie, że seplenię, ale wszyscy twierdzą, że mi się wydaje. TŻ mnie jeszcze w aparacie nie widział i na razie nie spieszy mi się, żeby mnie zobaczył, bo póki co sama się nie przyzwyczaiłam do niego i czuję się źle POCIESZCIE
|
|
|
|
|
#3877 |
|
Blond forever!
|
Już pędzę z pocieszaniem
![]() Jak ząbki bolą to dobrze - aparat jest założony prawidłowo ![]() Ból wcale nie jest taki straszny, każda z nas go przechodziła, także nie jesteś wyjątkiem I po założeniu aparatu nie sepleni się Ząbki jak bolą - pracują Dość nastały już się krzywo ![]() A do aparatu się przyzwyczaisz - człowiek to istota bardzo przywiązująca się do rzeczy martwych ![]() No i za dwa lata - błyszczysz hollywoodem na zębach I 12 godzin z aparatem już za Tobą - teraz to już z górki
|
|
|
#3878 |
|
Raczkowanie
|
Kochana, za dwa latka (a może i krócej) będziesz miała piękne, równiutkie ząbki, których wszyscy będą Ci zazdrościli!
Za kilkanaście lat nadal będziesz miała ząbki,bo nie wypadną z powodu jakiś choróbsk Aparat to fajna sprawa, na pewno ból przejdzie, przyzwyczaisz się do niego i zaakceptujesz
|
|
#3879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz pewnie myślisz że to źle,ale za parę lat uznasz za komplement jeśli ktoś powie Ci,że wyglądasz na młodszą Jejku,ciągną te szwy....dziewczyny,które usuwałyście chirurgicznie ósemki,mogłybyście mi napisać ile szwów Wam zakładali?? bo mi ona sięgają prawie tam daleko gdzie była 8 aż mniej więcej do 5!! Też tak miałyście???
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2009-02-03 o 21:01 |
|
|
|
|
|
#3880 |
|
Raczkowanie
|
Nie,nie uważam tego za złe,bo nie wiecie jak wyglądam na żywo w całej krasie
![]() Po prostu mówcie o moich zębach jeśli chcecie komentować, bo powstała debata na temat mojego rzeczywistego wieku a nie o zębach
|
|
#3881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
,tak to jest jak na forum umieszczasz swoje zdjęcia-wtedy każdy komentuje
|
|
|
#3882 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() . Raptem 4 szwy, jeden na drugim, tylko w miejscu niedoszłej 8ki. masz pewnie jeszcze opuchliznę i tylko tak Ci się wydaje, że jest ich tam milion albo i trylion ![]() ![]() . ja przynajmniej miałam takie uczucie na nodze, pod gipsem, kiedy goiło mi się z początku 11, a później 15 szwów ![]() ![]() .
|
|
|
#3883 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#3884 | |
|
Blond forever!
|
Cytat:
![]() Ja jestem tylko dorosła dla znajomych po paru głębszych Najlepiej kiedyś przypiłował mi wiek mój x.Proboszcz - przyszedł po kolędzie, wziął do ręki mój zeszyt od religii i widzi - klasa 3. Więc bez ogródek mnie pyta - jakie ja w tym roku kończę gimnazjum A ja mu na to - "Ja maturę w tym roku piszę..." Teraz mam rocznikowo 20 lat , ale urodziny dopiero w październiku (uffff.... ![]() I dziwnie przyglądają mi się inni kierowcy widząc "dziecko" za kierownicą ![]() A aparat odmładza tym bardziej.
Edytowane przez Blondi2989 Czas edycji: 2009-02-03 o 21:14 |
|
|
|
|
|
#3885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() choć ja u siebie nie widzę opuchlizny,a jeśli już jest to niewielka:jutro zapytam ile to mi szwów założyli
|
|
|
#3886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Leczenie czas zacząć! Nie bój nic-przeżyjesz. Początek może być ciężki, ale dasz radę. Dla pięknego uśmiechu warto wiele znieść sama bluzgałam na aparat, na wyciągi, na wystający drut, na ból, ryczałam i klęłam, ale WARTO BYŁO
|
|
|
#3887 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie myśl, a przejdzie
|
|
|
#3888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A gumeczki mam różowe. Jak dorwę aparat, cyknę fotkę i się pochwalę. Aha, moja orto powiedziała, że dodatkową jedynkę wyrwie mi na następnej wizycie, że teraz nie |
|
|
|
|
|
#3889 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miałam tak samo, jedynki, do tej por dolne rwią ![]() za parę dni przyzwyczaisz się do mowy i do uczucia, że coś masz w buzi, a potem wiadomo: ![]() ![]() ![]() taki uśmiech ![]() trzymaj się Cytat:
i na szczęście nie będę musiała, nie cierpię na brak miejsca w buzi
|
||
|
|
|
|
#3890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3891 |
|
Raczkowanie
|
A ja się ciesze bo w koncu po miesiącu moje ząbki dają o sobie bardziej znać, w koncu lepiej później niz w cale
Bola mnie tak ze nie jestem w stanie gryźć a już zastanawialam się czy nie zasabotować mojego aparatu tzn nie uszkodzić go by szybciej miec wizyte by założono mi inny drut czy poprawiono cos by w koncu naprawdę bolalo co do wieku, choc za miesiąc skończę 23 lata to przeważnie spotykam się z pytaniami kiedy będe pisać mature itp. to takie pocieszające bo nie czuję w ogole, że za rok będę miała tytuł magistra :/
Aparatka 23.12.2008 godzina 12:30 - góra"Smutek to coś czego nienawidzę, ale to on ukształtował moje uczucia" BECK |
|
|
|
|
#3892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale chyba muszę zaufać orto ![]() dzięki Parodia
|
|
|
|
|
|
#3893 | |
|
Blond forever!
|
Cytat:
![]() Jedne martwią się, że boli, drugie bólu wyczekują z niecierpliwością - jak to ciężko czasem człowiekom dogodzić
|
|
|
|
#3894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ech kobiety wiecie co, dzisiaj spotkałam u orto dziewczynę z aparatem lingwalnym. Tzn nie wiedzialam, że ma lingwalny, sama powiedziała mi, ale sepleniła dość mocno. Przyszła, żeby moja orto zobaczyła coś tam u niej, bo jej orto wyjechała na wakacje. aha, Weronika pytała się, po co orto robi te fotki normalnym aparatem. Pytałam mojej, to powiedziała, że właśnie po to, żeby przypatrywać się efektom leczenia, czyli tak jak mówiły wcześniej dziewczyny |
|
|
|
|
|
#3895 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dlatego ja wyczekuje go z niecierpliwościa czasami narzekam, ale co tam każdy może pozwolić sobie na chwilę słabości ;p
Aparatka 23.12.2008 godzina 12:30 - góra"Smutek to coś czego nienawidzę, ale to on ukształtował moje uczucia" BECK |
|
|
|
|
|
#3896 |
|
Raczkowanie
|
Tak sobie czytam od wczoraj...
Pisałyście o zębach i snach...nigdy nic mi się nie śniło o zębach, ale już zaczeło i mam nadzieję,że był to ost. sen. Masakra czytałam i wyśniłam ;-)! Co do wieku... Kiedy byłam pierwszy raz u Ort. zobaczyć czy jest, powiedziałam jej, że musze iśc po córkę i zaraz wracam... Gdy już byłam w gabinecie zapytała się mnie ile mam lat, a ja, że 23 a ona bo myślałam, że 15 . Z jednej strony to miłe, ale co muszą ludzie myśleć na mieście jak mnie widzą z dzieckiem- hehehe. Teraz wyglądam na 15 a za jakieś 10 lat tak mnie chwyci, to będę wyglądać jak babcia <lol>Pozdrawiam Was
|
|
|
|
|
#3897 |
|
Raczkowanie
|
Zapomniałam dodać ( już kiedyś o tym pisałam), że dla mnie ból zębów jest "pozytywnym bólem", straszne ale prawdziwe
Mam nadzję, że nie macie mnie za jakąś sadystkę |
|
|
|
|
#3898 |
|
Blond forever!
|
Eeeeee....
Nieeeee...
|
|
|
#3899 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() .Jak byłam 13stką, to może było fajne, że mają mnie za starszą i w ogóle, ale w miarę upływu czasu zaczęłam po cichu zazdrościć koleżankom postrzeganym za młodsze ![]() :roll eyes:.A co do bólu, to ja ogólnie jakaś nieczuła jestem na ból.. 'Boli' mnie wtedy, kiedy po raz pierwszy odczuwam taki ból i nie potrafię go 'zdefiniować'..
|
|
|
#3900 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:57.

Później dziwne uczucie, że coś jest na zębach. Zjadłam normalny obiad, ale kotlecik pokroiłam na małe kawałeczki, bo tak łatwiej mi było gryźć.
Dostałam od orto dużo wosku i taką szczoteczkę, co wygląda jak wycior 

Też tak miałyście???

miałam tak samo, jedynki, do tej por dolne rwią