|
|
#4201 | |
|
Blond forever!
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IV
Cytat:
, że napisałyśmy do nich, a nawet jeśli nie napiszą nic prostującego to dałyśmy im sporo do myślenia i następnym razem się dobrze zastanowią zanim umieszczą na łamach gazety jakiś artykuł o prostowaniu zębów
|
|
|
|
#4202 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Irminkaa! ;D. Hmm. ja aktualnie mam zielono czerwone, ale fajnie wyglądają pomaraczowe, ciemnoróżowe też ciekawe, mi jeszcze podobają się zółto-turkusowe, czerwone. Generalnie większość kolorów gumek polecanych przez dziewczyny fajnie wygląda. A, i zgadnij kim jestem :P |
|
|
|
|
|
#4203 |
|
Kokon pro
|
ale baby produkujecie :P a ja oczywiscie jutro egzam i znow siedze i czytam wizaz
w ogole dziewczyny ale jaja jedna z aparatek, ktora sie oddrutowala jest ze mna na roku, a zeby bylo smieszniej nie kojarze jej nicku z wizazu taka dziura ze szok ^^ zauwazylam ze jestesmy razem jak napisala na forum nk mojego roku hah Papryczko moze ty kojarzysz ma inicjaly O.B.
|
|
|
|
|
#4204 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a ona pisała tu u nas? może tylko parę postów i dlatego nie kojarzymy bo ja też ni hu hu
|
|
|
#4205 | |
|
Blond forever!
|
Cytat:
|
|
|
|
#4206 |
|
Kokon pro
|
no wlasnie musiala pisac wiecej skoro mam ja w znajomych na nk
ale to bylo ze 2 watki temu tak mi sie cos zdaje, Blondi oj cichooo ja sie zebrac w sobie nie moge nie lubie sie uczyc rzeczy, ktore wg mnie sa zupelnie niepotrzebne i zbedne do zycia ^^
|
|
|
|
|
#4207 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Dziękuję za pomoc. |
|
|
|
|
|
#4208 | |
|
Blond forever!
|
Cytat:
|
|
|
|
#4209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4210 |
|
Przyczajenie
|
hej laski, jestem tu nowa aczkolwiek też aparatka i to pełno-szczękowa i wcale ku końcowi się nie zbliżam ponieważ mój orto przepowiedział mi 2,5 roku noszenia... mam takie pytanie - czy któraś z Was miała chirurgiczne usuwanie ósemek?? bo mnie to czeka i chciałabym zapytać czy to długo się goi (chociaż pewnie zależy od organizmu jak to zwykle bywa w przypadku ran) i czy to długo trwa taki zabieg? - czy boli - nie pytam bo do bólu w szczęce to już się przyzwyczaiłam tak się złożyło że przed założeniem aparatu usuneli mi cztery stałe zęby więc z wyrywaniem też już miałam do czynienia ale jednak te ósemki to trochę mnie przerażają... a mam ich do usunięcia komplet czyli czetry jeśli któraś może mi odpowiedzieć będę wdzięczna pozdrawiam wszystkie aparatki
|
|
#4211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jeżeli współpracujesz z chirurgiem to gdzieś tak 10-15 minut powinno zejść, bo jak nie .... to dłużej to potrwa
|
|
|
#4212 |
|
Przyczajenie
|
tzn może zaznaczę jeszcze że żaden z moich zębów "mądrości" (zawsze się zastanawiam kto wymyślił taką głupią nazwę
nie jest widoczny. wszystkie są pod dziąsłami w dodatku w pozycji leżącej... to jak ja mam z nim wspołpracować ??
|
|
#4213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sam zabieg nie bolał-tylko zastrzyk ze znieczuleniem był średni fajny,ale to nie był ból sam zabieg trwał może z 15-20 minut (bo ósemka była łamana więc pewnie dlatego)ale juz taki żółtawy więc zbliżający sie zniknięciu.We wtorek idę na zdjęcie szwów.nie wiem co Ci jeszcze napisać w razie co to pisz na pw to mogę więcej Ci napisac co będziesz chciała
|
|
|
#4214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie z zebami masz współpracować tylko z lekarzem Czyli masz nie płakać, nie krzyczeń i nie wiercić się ![]() Mi leciało strasznie dużo krwi, bo mam skazę krwotoczną i ciągle tylko ssak chodził, ale mimo to nie miałam siniaków na buzi czy brodzie tak jak wizażanka wyżej ![]() Ale byłam spuchnięta jak piłka lekarska hehe ![]() Potem zakłądają ci szwy i zalezy od lekarza, albo każą ci przyjeżdzać codziennie tam na płukanie i takie tam, albo dadzą ci spokój i bedziesz tylko musiała przyjechać na zdjęcie szwów
|
|
|
#4215 |
|
Przyczajenie
|
mi orto powiedział o tych ósemkach na początku mojej zębowej przygody ale jakoś tak zebrać się nie mogłam... ale teraz to już muszę tylko co tu ukrywać... boję się
( orto powiedział że przed zdjęciem aparatu muszę to zrobić najgorsze jest to że nie dość że pracę mam "gadaną" to jeszcze i wyglądać muszę a dygotka mi tu o jakichś siniakach...
|
|
#4216 |
|
Zakorzenienie
|
ty lepiej sobie weż chorobowe na dwa dni
Na dwa dni na kazdy ząb, bo odrazu ci wszytskich nie usuną
|
|
#4217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
siniakiem sama byłam zaskoczona,ale on jest taki,że podkładem by się zakryło więc luzik
|
|
|
#4218 |
|
Przyczajenie
|
dobra laski dzięki za info
napewno teraz stanę się częstszym użytkownikiem niż dotychczas bo zalogowałam się tu w listopadzie 2007 a to dopiero moje pierwsze wypowiedzi ha ha ha gódbaaaaj ![]() ![]()
|
|
#4219 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mialam usuwane wszystkie 4, wszystkie siedzialy gleboko w dziasle i byly wielkosci siodemek. Wizyta trwala od 40minut do ponad godziny, w zaleznosci od zęba. Gora idzie latwiej. Znieczulenie jest dosyc nieprzyjemne, tzn na dol, bo znieczulaja cala szczeke. Potem nacinaja dziaslo i dlutkiem podwazaja zęba. Ew. nawiercaja troche, zeby latwiej bylo zahaczyc. Jak wylezie do git (mi tylko jeden tak ladnie wylazl w calosci). Jak nie to wierca zeby go przeborowac na pol, wtedy wyciagaja w dwoch kawalkach. Jak i tak nie da rady to takimi kleszczami lamia na kawaleczki Ogolnie zabieg nie boli, ale mozna sie troche umeczyc jak dwie osoby wsadzaja na raz lapy do buzi, jedna ciagnie w jedna, druga za policzek w druga i szarpia cala glowa.No i potem zaszywanie i do domu ![]() Trzeba sobie naszykowac duzo lodu do przykladania, bo bez niego to spuchnieta chodzilam 5 dni (i to tak porzadnie).
Edytowane przez Malwiana Czas edycji: 2009-02-08 o 21:28 |
|
|
|
|
|
#4220 |
|
Zakorzenienie
|
mi siedzał głęboko jeden i drugi, ale mam je w całości w domu
Ale za to jakie dziurska miałam w dziąsłąch
|
|
#4221 |
|
Zakorzenienie
|
przypomniało mi sie,że ja jestem nadal nieco spuchnięta,ale tylko troszkę i mam nadzieję,że jutro to już mi to zejdzie do końca.mi przewiercali zęba i łamali(słychać było trzaski) ale nie było tak źle.lód trochę przykładałam,ale nie puchłam jakoś strasznie.
konieczne jeść zjedzenie śniadania i zjedzenie też też coś tego dnia co było rwane(ja mało zjadłam i rano nast dnia zasłabłam )a wydawało mi się,że górne jest gorzej usuwać bo one tam z zatokami czy z czymś tam sa połączone?ale sama nie wiem więc możlwie,że się mylę...
|
|
#4222 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laski ;* jak piszecie o tych ósemkach to się pochwalę że ja jutro mam je usuwane ;/ znaczy jedną ósemkę, wogóle jej nie widać, bo nie ma miejsca wyjść, mam wziąć ten lód czy cos? tylko ja jadę na wyrwanie 100 km ;P to nie wiem w sumie jak miałabym go wziąć ;P jakies rady na jutro? xD
|
|
|
|
|
#4223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi lód dali u chirurga ale aż 100 km,ale jedziesz z kimś samochodem,nie autobusem czy pociągiem ![]() zjedz solidne śniadanie i nie bój się-to moje rady
|
|
|
#4224 |
|
Przyczajenie
|
100 km po ból jechać
jak będziesz wracała to zatrzymuj się w miejscach gdzie lód można dostać (restauracje itp )to może jakoś dasz radę wspieram Cię duchowo daj znać jak było
|
|
#4225 |
|
Zakorzenienie
|
lód przyłozysz jak wrócisz do domu
na wszelki wypadek po zabiegu spytaj sie jakie leki przeciw bólowe możesz brac to sobie zakup w aptece bo przez ten czas moze znieczulenie zejsc a wtedy boli torszku ![]() dygodka- a miałas górne usówane ?
|
|
#4226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi na receptę przepisali full leków w tym przeciwbólowe,które nie były na szczęście potrzebne śniadanie to podstawa,no i okresu nie możesz mieć,jak śniadania nie zjesz to moze odmówić ci usunięcia zęba-może weź coś na drogę+szczoteczka do zębów.też usuwałam bezpłatnie bo te 300-400 zł mnie przerażało...
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2009-02-08 o 21:47 |
|
|
|
|
|
#4228 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to mam mieć dwie dolne usuwane, a mój brat wszystkie cztery.;/ Się najeżdzę. ;P ale i tak siębardziej opłaca niż płacić tu u mnie prywatnie.
|
|
|
|
|
#4229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a za drugim razem paracetamoll to dostałąm po tym wstrząsu a te górne ósemki to ponoć tez w puliczki rosną w sumie u mnie na foto już są, ale na razie cichosza z nimi Pewnie jak sciągne aparat to zaczną wychodzić
|
|
|
#4230 |
|
Zakorzenienie
|
to ja się pochwalę, że wszystkie moje ósemki są na linii dziąseł i mają dosyć miejsca, spokojnie sobie wyjdą
![]() ![]() ![]()
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:55.

zależy jeszcze ile osób odezwało się w tej sprawie, a znając obeznanie społeczeństwa w temacie zębów śmiem twierdzić, że niewiele
, że napisałyśmy do nich, a nawet jeśli nie napiszą nic prostującego to dałyśmy im sporo do myślenia i następnym razem się dobrze zastanowią zanim umieszczą na łamach gazety jakiś artykuł o prostowaniu zębów

w ogole dziewczyny ale jaja jedna z aparatek, ktora sie oddrutowala jest ze mna na roku, a zeby bylo smieszniej nie kojarze jej nicku z wizazu
taka dziura ze szok ^^ zauwazylam ze jestesmy razem jak napisala na forum nk mojego roku hah Papryczko moze ty kojarzysz ma inicjaly O.B.
3/3/6-22/7/8
a ona pisała tu u nas? 

hej laski, jestem tu nowa aczkolwiek też aparatka i to pełno-szczękowa
tak się złożyło że przed założeniem aparatu usuneli mi cztery stałe zęby więc z wyrywaniem też już miałam do czynienia ale jednak te ósemki to trochę mnie przerażają... a mam ich do usunięcia komplet czyli czetry
jeśli któraś może mi odpowiedzieć będę wdzięczna