|
|
#4351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IV
|
|
|
|
|
#4352 |
|
Zakorzenienie
|
kilianna góre już ściągnęłam.
Dół na pewno obfotografuję, jak będzie zorbiony, bo teraz jeszcze nie jest róno, trzeba spiłować ![]() No co zorbić tak to bywa z tymi kochankami, potrzebna jest jakas odmiana, nawet jesli wyimaginowana
|
|
|
|
|
#4353 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#4354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nie przepisała Ci niczego przeciw obrzękom,itd może można w aptece dostać coś bez recepty??ja miałam aescin-nie wiem czy on jest czy tez nie na receptęa jak sie ogólnie czujesz po zabiegu?? byłam na zdjęciu szwów-hmm-bolało-stwierdzono,że nawet za rado mi się zagoiło i były trudności trochę z ich podważeniem,rozcięciem/podważeniem/rozwiązaniem...trochę mi się krwawi dziąsło,ale to pikuś
|
|
|
#4355 |
|
Blond forever!
|
|
|
|
#4356 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
O bardzo dziękuję, tego mi było trzeba
![]() Cytat:
szczotkę orto kupisz na pewno na ul.Starowiślnej w sklepie stomatologicznym ![]() a z tego co wiem-są dwa prawie obok siebie. W Miwo-Dent nie byłam, ale w Hadt zawsze mieli ![]() Cytat:
![]() Cytat:
u każdego może być inaczej ze względu na wadę czy też wiek ![]() Cytat:
jakby był metalowy za 2600 to zapewne Damon, ale kosmetyczny... Pozostaje Ci pytanie do orto ![]() Cytat:
![]() ano ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ślicznie
|
|
|
#4357 |
|
Zakorzenienie
|
papryka ano retencyjny dół w postaci wklejonego drucika
W zasadzie gdbym dostala retiner wkladany - szyne, to na 80% mam wrażenie żeby mi się zęby ropzjechały No i jak ja bym zamykała na noc buzię? z dwiema szynami? ![]() A tak to będzie szansa że się zrośnie kość i będzie cacy no cooooooo taki fajny ten stomatolog
|
|
|
|
|
#4358 |
|
Zakorzenienie
|
No to taki jak i mój
tylko mnie skasowali 300zł
|
|
#4359 |
|
Blond forever!
|
No to się rozglądaj i podziwiaj póki nie masz jeszcze "kajdanek"
![]() Na chociażby na stomatologa
|
|
|
#4360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze poproś kogoś z rodziny by kupił Ci coś w aptece przeciwko obrzękom, moze coś w aptece doradzą??albo może zadzwoń do tego lekarza co usuwał Ci tego zęba i??masz nr tel do niego??choc opuchlizna nie jest niczym wyjatkowym po usunięciu ósemki-a bardzo spuchłaś??ja byłam trochę spuchnieta od wtorku do niedzieli a krwawi Ci albo może masz tam skrzep?? w razie co to dziś wieczorkiem lub jutro myślę,że możesz umyć ząbki w całej buzi(miękką szczoteczką po str gdzie miałaś usuwanego zęba-ja umyłam pierwszy raz po tej stronie drugiego dnia bo ten "zapach" mi przeszkadzał. jak mi usuwała dziś szwy to powiedziałą,że ąłdnie dbałam o higienę w buźce bo niektórzy pacjenci to nawet mają resztki jedzenia poprzyczepiane do tych szwów... ![]() i jeden szew też mi się rozwiązał...ciekawe jak
|
|
|
#4362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to nie moge nawet buzi tak szerzej otworzyć, żeby tam umyć.;/ |
|
|
|
|
|
#4363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
możesz i Ty otwierać buzię bo potem się szczęka jakoś tak zaciska,że jeszcze trudniej ją otworzyć a jak bardzo spuchłaś?? kiedy jedziesz na zdjęcie szwów??i jedziesz te 100 km czy u swojego dentysty je zdejmujesz
|
|
|
#4364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na zdjęcie szwów idę tu u siebie we wtorek. |
|
|
|
|
|
#4365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak jak już pisałam wg mnie to najtrudniejsze są dwa pierwsze dni ja jak spuchłam to tez byłam taki chomik-wyglądało jakbym sobie jedzeni w policzek schowała a ja mam bardzo szczupłą buzię więc to opuchnięcie było widać i to bardzo
|
|
|
#4366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najgorsze to z tą szkołe, bo się tak tam nie pokażę, a teraz mam strasznie dużo spr.;/
|
|
|
|
|
|
#4367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tam bym się nie wstydziła a co ja mam powiedzieć jak mam siniaka wygląda jakby mi ktoś uderzył...a to tylko usuwanie ósemki![]() ewentualnie jakimś szalikiem możesz się obwiązać
|
|
|
#4368 |
|
Zakorzenienie
|
papryka 300zł za drucik?
![]() mnie 300 to będzie kosztował cały retencyjny
|
|
|
|
|
#4369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4370 |
|
Kokon pro
|
moja sis tez tak miala poszla do szkoly jak chomik z siniakiem i przezyla ;] coponiektorzy tylko pytali czy jej kto nie pobil :P nie ma co swirowac troche podkladu a jak nie to jakas apaszka wysoko obwinieta i da sie przezyc te pare dni zejscia opuchlizny teraz juz raczej nie przyspieszysz na rane dobre sa plukanki z szalwii dzialaja antybakteryjnie szybciej sie rana goi
a najlepiej zaparzyc szalwie ostudzic zrobic z niej kostki lodu i ssac, raz ze ulge przynosza dwa ze wspomagaja gojenie ![]() co do osadu sporej wiekszosci ludzi zadrutowanych robi jest on jesli uzywaja pasty elmex ;] dziwne ale sie zdarza ![]() aaa jescze ktos marudzil o dwoch retencyjnych wyjmowanych ja tak mam i zyje :P wiec nie kwikac tam ^^ szczerze wole go niz drucik ;] Edytowane przez kasiek87 Czas edycji: 2009-02-10 o 14:39 |
|
|
|
|
#4371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
długo w sumie nosiłaś aparat? a może spróbuj popłukać buzię dentoseptem? Ma działanie ściągające, zmniejsza opuchliznę, bo ja nim płukam buzię, gdy dziąsła mi puchną, robią się czerwone i obolałe i praktycznie zawsze pomaga. |
|
|
|
|
|
#4372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam listę od chirurga rzeczy jakich NIE wolno robić po zabiegu a o jakich należy pamiętać i otóż: -NIE wolno płukać jamy ustnej sodą,szałwią,rumiankiem,d entoseptem lub innymi płukankami przez 3-4 dni -w ciągu 2-3 dni nie jeśc pokarmów bardzo twardych,gorących i mocno przyprawionych -w przypadku obrzmienia stosować okłady z lodu (max do 24 godz po zabiegu) -utrzymywać jak najlepsza higienę jamy ustnej -w razie bólu przyjmować leki przeciwbólowe -nic nie jeść i nie pić 2 godz po zabiegu -tampony znajdujące sie w jamie ustnej ściskać mocno przez 30 minut,a następnie wypluć niektóre są oczywiste,ale lepiej sobie przypomnieć. ja tez nie wiedziałam,że nie wolno dentoseptem i kiedyś po usunięciu ósemki płukałam...a teraz wiem,że nie wolno
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2009-02-10 o 14:54 |
|
|
|
|
|
#4373 |
|
Raczkowanie
|
Hej! Jak widzicie jestem tu nowa
![]() pozdrawiam i z gory dziekuje! |
|
|
|
|
#4374 |
|
Blond forever!
|
To też jest kicha, że retencja jest taka droga...
Stówa powinna byc maks... Tyle pjeniędzy na te zęby...
|
|
|
#4375 |
|
Zakorzenienie
|
blondi w przypadku ceny za wkladany retiner, to ja rozumiem, bo czesc z tej kwoty idzie dla protetyka-technika- ktory wykona retiner.
![]() kaska no ja nie wkiczę Tylko ja mam teraz problemy z zacisnieciem zebow z jedna szyną. wiec dwóch sobie nie wyobrażam.A czemu drut ma byc zły ? kilianna 3 lata dól i 3 lata góra. |
|
|
|
|
#4376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale dodatkowo mam szyny też -zapobiegawczo
|
|
|
#4377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4378 |
|
Kokon pro
|
a ino dlatego ze przyjaciola ma i zachwycona nie jest ;] i wg mnie wcale nie jest tak rozowo 1. to znow jakies badziewie przyklejone = mniejsza dostepnosc do zeba czyli znow trzeba sie uzerac z nicmi i kombinowac jak tu doczyscic wszystko, zreszta ja lubie dotykac w koncu swoich zebow a nie jakichs klejow
2. ciagle sie odkleja, ukrusza a przy moich zdolnosciach pewnie raz na msc to byloby minimum 3. trzeba to pozniej odklejac i pilowac znow a to niezbyt fajne uczucie ;] wiec wole moje szyna ktora nosze tylko na noc i to nie zawsze jesli chodzi o dol moja retencja ma trwac ok 2-2,5 roku wiec nie jest tak zle ![]() plukac nie wolno bo mozesz wyplukac skrzepy i zrobi sie suchy zebodol ale sproboj z kostkami tak radzil chirurg mojej sis po dlutowaniu wiec raczej wiedzial co mowi
|
|
|
|
|
#4379 | |||||
|
Zakorzenienie
|
No przepraszam-270 dałam, bo mam zniżkę
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
słyszałam, że czasem orto tak decydują, ale ja sobie tego nie wyobrażam ![]() A byłaś tylko u jednego ortodonty czy więcej? Cytat:
![]() Cytat:
![]() u mnie to chwilę trwało ale póki co-trzyma się super Eee tam zły to nie. Ma swoje plusy i minusy jak wszystko ![]() Ja mam na dole klejony to wiem. Z minusów-jedzenie mi czasem utyka pod drutem(choć ciasno przylega do zębów) i nitkowanie jest trochę problematyczne ![]() Ja robię to nicią ortodontyczną, bo ma usztywianą końcówkę i bez problemu mogę wepchnąć pod drut. Zwykła nić za nic nie chce tam wejść, bo jest zbyt wiotka. Ale ten komfort, że zęby są "uziemione" jednak jest ale pewnie też zależy trochę od wady, czy orto wybierze taką czy taką retencję.
|
|
|
#4380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tak odziwo jakoś doczołgałam sie do łazienki bo przy drugim trzebabyło mnie doprowadzać ![]() przy drugim zębie zjadłam jajecznice zaraz po przyjeżdzie do domu, ale miałam w buzi płytke uciskową i byłam odważniejsza w jedzeniu a mojemu ojcu nie przemówisz, że boli tylko masz jeść
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:30.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
może można w aptece dostać coś bez recepty??ja miałam aescin-nie wiem czy on jest czy tez nie na receptę

szczotkę orto kupisz na pewno na ul.Starowiślnej w sklepie stomatologicznym 
jakby był metalowy za 2600 to zapewne Damon, ale kosmetyczny... Pozostaje Ci pytanie do orto 

Najgorsze to z tą szkołe, bo się tak tam nie pokażę, a teraz mam strasznie dużo spr.;/
3/3/6-22/7/8