|
|
#4381 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IV
Ja już wczoraj myłam, ale dopiero dzisiaj tak bardziej sięgnęłam szczoeczką w tamto miejsce, w sumie nie bolało, ale się boję pchać tam szczoteczkę. ;P Jeszcze moja mama ciągle, mój chomiczku wrrr ;/
|
|
|
|
|
#4382 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie czuję jej wcale jedyny mankament, to to utykanie jedzenia trzeba dłubać i dokładnie nitkować
|
|
|
#4383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Całe ząbki od tyłu zaklejone przynajmniej równą powierzchnię tam mam Taką slizką![]() A jak sie odkleja to cały klej na raz i nie trzeba szlifowac czy odklejac resztek
|
|
|
#4384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i mamy inaczej klejone, ja mam na każdym zębie kulkę kleju i w tym zatopiony drut
|
|
|
#4385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo lubie mieć tam taki opływowy kształt ![]() p.s ciiii ale chyba zaliczyłam fizjologie człowieka
|
|
|
#4386 |
|
Raczkowanie
|
Dygotko byłam dziś u orto i zakładam dół 4 marca
...Tylko Ty Kochany ...bo być piękną to czuć się dobrze we własnym ciele... Aparatka od 27 maja 2008r. góra-metal dół-metal od 4 marca 2009r. ![]() ![]() Zdałam egzamin na prawo jazdy za pierwszym razem!!!!!!-04.09.2009. |
|
|
|
|
#4387 |
|
Przyczajenie
|
Hej.byłam dziś u dentysty-chirurga. Miałam się umówić na usunięcie dwóch dolnych ósemek, ale panie (dwie) powiedziały że one się nie podejmą. Mam problemy z krzepliwością (niedobór czynnika Hagemana - jeśli ktoś wie o co chodzi). Niby nic strasznego, ale odesłały mnie do szpitala- do kliniki chirurgii szczękowo-twarzowej...Chyba wszystko się sprzeciwia założeniu aparatu. Buuu.......
|
|
#4388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i też się cieszę![]() ja zakładam na dół za 20 dni a Ty za 22 pewnie pisałaś,ale ja nie pamiętam...ile czasu ma trwać u Ciebie leczenie-do kiedy masz nosić aparat bo ja do listopada,ale pewnie z miesiąc,półtora dłużej ponoszę dla spokojnościzastanawia mnie myśl...gdzie jest aluchelek i smv ![]() :conf used:
|
|
|
#4389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
katerina u nas w wątku pisała,że ma problemy z krzepliwością więc na pewno doradzi Ci coś więcej(o ile to ta sama choroba)
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2009-02-10 o 16:25 |
|
|
|
|
|
#4390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musisz isc do hematologa, on powinien przepisac ci leki na krzepliwośc krwi, jeśli będziesz miała juz dobre wyniki krwi to ci zrobią zabieg, ale musisz i tak liczyć się z tym że krew będzie się lała i bedziesz trzeba użyć ssaka do odciągania jej z buzi ![]() Ja dolne mam już za sobą, teraz czekam na górne
|
|
|
#4391 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
byle byś tylko trafiła na dobrego lekarza ![]() Też mnie zastanawia. Przepadły nam dziewczyny
|
|
|
#4392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4393 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze ale jestem zła!
Wczoraj byłam u orto. Założyła mi druty. Chyba nawet 18stke, o ile dobrze zrozumiałam, a zęby nic nie bolą. Nic a nic. Denerwuje mnie to, bo jak nie bolą to się nie ruszają. Troszkę mnie trzonowce bolą. Po założeniu też mnie nie bolały. A po separacji bardzo. Miałam foty zrobić. To lecę zęby umyć. I już robię. |
|
|
|
|
#4394 |
|
Zakorzenienie
|
A ja sie umowilam do dentystki na piatek. Moze mi zrobi juz zeby i umowie sie wreszcie na rwanie
|
|
#4395 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja tam mam niemiłe wspomnienia dotyczące wyrywania zębów xD
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#4397 |
|
Zakorzenienie
|
moze nie ciesze sie na mysl o wyrywaniu zebow, ale o tym, ze jestem coraz blizej zalozenia aparatu
Bo przez ostatnie dni ciagle cos przeszkadzalo...
|
|
#4398 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4399 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to jak mi tą ósemkę wyrywał to robił to z taką siłą, że myślałam, że zaraz aparat mi uszkodzi. ;P NIe wyobrażam sobie aby kobieta to robiła. ;P
|
|
|
|
|
#4400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jak łamała mi tego zęba to bardzo mnie bolał...kark od trzymania głowy prosto,itd kobitka się namęczyła,ale dała rady mojemu twardemu,mocnemu ząbkowi
|
|
|
#4401 |
|
Zakorzenienie
|
Znaczy ja na dole tez na szczęście nie mam jeszcze, ale myslałam że ten u góry mi rozwali takimi szczypcami bo tak je opierał o tą górną wargę.;/ To bolało bo opierał je tam gdzie nie miałam znieczulenia.;/
|
|
|
|
|
#4402 |
|
Rozeznanie
|
Ja przed chwila scianelam szwy, w sumie tylko jeden bo mialam 2, z czego jeden sam wypadl, chociaz nie wiem jak to mozwe. Co do tego dentoseptu to ja plukalam i nic mi sie nie stalo,ale skoro dziewczyny mowia, ze nie wolno to lepiej nie plukaj.Roznicy w zmniejszeniu opuchlizny nie widzialam.
Edytowane przez poziomkakj Czas edycji: 2009-02-10 o 17:38 |
|
|
|
|
#4403 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4404 |
|
Zakorzenienie
|
Fotki, fotki...
Obiecałam, więc wklejam. Wygrzebałam jakieś stare, przedwojenne zdjątko moich krzywulców. I dzisiejsze. Jedyne co zauważam, to zmiana w położeniu tego, hmmm.... przedziałka 1|1. Teraz już góra bardziej wchodzi w dół. |
|
|
|
|
#4405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
grunt, że coś się dzieje "przedwojenne zdjątko"
|
|
|
#4406 |
|
Zakorzenienie
|
a przypomniało mi sieę,że ja miałam 5 szwów z czego 1 się rozwiązał...a ja się zastanawiam jak on to zrobił tak sam bez niczyjej pomocy??
a zęby po usunięciu 8 zaczęłam myć od drugiego dnia-delikatnie przyświecając sobie latareczką i tak z dnia na dzień coraz odważniej szorującusuwanie mojej pierwszej ósemki było koszmarem-usuwała kobieta-która sobie NIE mogła z zębem poradzić...3 razy się do niego zabierała,a ja podnosiłam sie na fotelu za każdym razem...i znieczulenie było zdecydowanie za słabe...i przez tamto wydarzenie to strasznie sie bałam usuwać tą ósemkę która w przeciwieństwie do tamtej była zatrzymana
|
|
#4407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4408 | |
|
Blond forever!
|
Cytat:
|
|
|
|
#4409 |
|
Raczkowanie
|
Wczoraj byłam u ortodonty i powiedział mi, że jesteśmy już bliżej końca niż początku
![]() Także obstawiam, że jeszcze jakiś rok ponoszę aparacik ![]() Zgryz mi się poprawił. Nie wiem jakim cudem, bo nie miałam wyciągów Powiedział, że na następnej wizycie się okaże, czy będzie potrzeba wyciągów, czy obędzie się bez nich![]() Spytałam się, czy moje leczenie idzie w dobrą stronę , w dorbym czasie, a on, że "zdecydowanie szybko,aż jestem w szoku" Super. Łańcuszek mam na górnych zębach w całości pastelowo różowy (strasznie się boje, że się przebarwi, za jasny. Myślałam, że będzie ciemniejszy) A na dole o ząb dalej niż poprzednio,czyli od prawej rurki do lewej trójki. Orto mi powiedział, że moje dolne zęby jeszcze musi niesymetrycznie poprzesuwać i dolne zęby chyba troszkę gorzej się przesuwają od górnych,ale przecież miałam później zakładany dolny. Tyle, że ja myślałam, że moje dolne zęby są już prościutkie i nic z nimi już nie trzeba robić,a tu niespodzianka ![]() Aha...musiał wyciągnąć mi górną dwójkę. Myślałam, że się popłacze z bólu jak mi przykręcił ten aparat, miałam wrażenie, że mi wyrwie tą 2. Koszmar... ale takie uczucie miałam tylko przez 2 pierwsze godziny. Teraz już bolą wszystkie zęby tak jak zawsze ![]() Przez te jasne różowe gumki latam i co chwila myje zęby
|
|
#4410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:49.

2. ciagle sie odkleja, ukrusza a przy moich zdolnosciach pewnie raz na msc to byloby minimum 3. trzeba to pozniej odklejac i pilowac znow a to niezbyt fajne uczucie ;]
moja retencja ma trwac ok 2-2,5 roku wiec nie jest tak zle
trzeba dłubać i dokładnie nitkować 
no i mamy inaczej klejone, ja mam na każdym zębie kulkę kleju i w tym zatopiony drut

bo ja do listopada,ale pewnie z miesiąc,półtora dłużej ponoszę dla spokojności

Powiedział, że na następnej wizycie się okaże, czy będzie potrzeba wyciągów, czy obędzie się bez nich![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)