|
|
#4561 |
|
BAN stały
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IV
Koraliki? O.o Pierwsze słyszę
![]() Noo ja dół już prawie od miesiąca mam. Do góry już będzie 3 miesiąc. Iii widać efekty Ale zęby na dole dalej bolą ;/ Oczywiście nie obeszło się beż poranionych policzków, dziąseł ;/ A dzisiaj nawet dostałam walentynkę w której ktoś napisał że mój aparat go rozpala... A i jeszcze. Ja jak ściąga mi gumki to mam takie uczucie jakby była bez.. bluzki co najmniej xD Tak, jakby mi go już ściągała albo cuś. Dziwne
|
|
|
|
|
#4562 |
|
Raczkowanie
|
no racja. jak zdejmuje gumki to taki dziwne uczucie. (jakby było ,,łyso,,)
tak na aparat daje sie koraliki fajnie to wyglada na ten drut
|
|
|
|
|
#4563 |
|
BAN stały
|
Kuurczę zaciekawiłaś mnie
masz tego jakąś fotkę?
|
|
|
|
|
#4564 |
|
Wtajemniczenie
|
też chciałabym to zobaczyć.
|
|
#4565 |
|
Zakorzenienie
|
Walentynka wymiata
Niech to będzie ku zachęcie dla tych, co nadal myślą, że aparat odstraszy potencjalnych adoratorow/kandydatów na męża/ kochanków/ znajomych (niepotrzebne skreslić według własnych upodobań )Kasik, oglądałam Twoje ząbki
|
|
|
|
|
#4566 |
|
Raczkowanie
|
no własnie ale jest problem . ja tego nie mam na aparacie ale widziałam to w kalendarzu u ortodonty i pomyslałam ze Wy bedziecie moze miały. wyglada to super
np. na okazje walentynek są serca na aparacie. swietne![]() ciekawe czy któras to tu ma? chciałabym to sobie załozyc, która Aparatka jescze? heh
Edytowane przez koralikowa paniiiiiii 094 Czas edycji: 2009-02-13 o 19:45 |
|
|
|
|
#4567 |
|
BAN stały
|
Ahhaa... No fajne fajne takie koraliki, zawsze to jakies urozmaicenie
![]() tak. walentynka to mnie rozbawiła
|
|
|
|
|
#4568 |
|
Raczkowanie
|
no własnie bardzo fajna
inteligentni ludzie wiedza ze aparat nie szpeci tylko jest na topie a co najwazniejsze jest inwestycja w przyszłosc. w koncu zeby( usmiech) to nasza wizytówka
|
|
|
|
|
#4569 |
|
BAN stały
|
No właśnie
![]() Aj nie mogę się już doczekać
|
|
|
|
|
#4570 |
|
Raczkowanie
|
ja zdejmuje na koniec marca
u mnie w szkole traktuja aparat różnie. to zalezy kto. ale nawet chłopcy sa ok i nikt mi jescze nic nie powiedziała np. ze mam zelazny usmiech.. wiec u mnie spoko
|
|
|
|
|
#4571 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo jestem ciekawa jak te koraliki wyglądają, ale coś mi się nie wydaje, by to było wygodne.
|
|
#4572 |
|
Raczkowanie
|
szukam zdjecia ale nie ma niestety nie umiem sie doszkac
no z ta wygoda to nie wiem zalezy jakiej wielkosci.zawsze moznaby było przez to wyrazic siebie i swój charakter heh szkoda tylko ze to nie takie ogólno dostepne.
Edytowane przez koralikowa paniiiiiii 094 Czas edycji: 2009-02-13 o 20:06 |
|
|
|
|
#4573 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny myślicie,że dla skorygowania mojej wady starczy aparat ruchomy?ząbek jest trochę cofnięty i wysunięty ku górze...
Edytowane przez agatkarobusia Czas edycji: 2009-02-13 o 20:05 |
|
|
|
|
#4574 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() sorry juz widze nawet zaznaczone jest. ja mysle ze wystarczy ruchomy ale zapytaj ortodonte
Edytowane przez koralikowa paniiiiiii 094 Czas edycji: 2009-02-13 o 20:09 |
|
|
|
|
|
#4575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo masz prościutkie ![]() Co do zęba na dole-nie wiem, czy pomoże ruchomy. To będzie wiedział ortodonta.
|
|
|
#4576 |
|
Raczkowanie
|
mam jeszcze jedno pyatnko-czy po wyrwaniu zeba/zebow trzeba zawsze odczekac jakis czas do zalozenia aparatu,czy mozna od razu
|
|
|
|
|
#4577 |
|
Raczkowanie
|
[quote=papryka85;10967549]A Ty masz takie zęby "od nowości" czy nosiłaś już jakiś aparat?
![]() bo masz prościutkie ![]() heheh od nowości tylko ten jeden się 'wyłamał'
|
|
|
|
|
#4578 |
|
Kokon pro
|
a kilianna dzieki dzieki
ja dalej chce je wybielic i sie zastnawiam pomiedzy biala perla i nakladkowym takim u dentysty ;] oczywiscie kasy na koncie brak ahhwpadlam pomiedzy przerwa w nauce na gópi exam ;] ale za to dzis byly wyniki literatura 4.0 ^^ koraliki wydaja mi sie malopraktyczne za to szalenie podobaja mi sie zamki w roznych ksztaltach ahh co ja bym dala za gwiazdki ( taka szalona milosc do ksztaltu gwiazdek zboczeniem nazwac to tez mozna ) ale of kors gdzies link zgubilam bo to nie pl strona byla z tymi zamkami choc kiedys tez wklejane byly ;] uciekam pozdrawiam wiedzmiscie hah ;]
|
|
|
|
|
#4579 |
|
Zakorzenienie
|
Teoretycznie można od razu, ale niektórzy lekarze zalecają, żeby jednak trochę poczekać, aż dziąsła się podgoją.
|
|
#4580 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#4581 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
O, znalazłam stronkę z takimi zamkami http://www.wildsmiles4you.com/home/ o takie koraliki ci chodziło?
![]() Goniowe karteczki quillingowe soy una soñadora incorregibla por que espero al príncipe azul ![]() Edytowane przez ~Gonia~ Czas edycji: 2009-02-13 o 20:29 |
|
|
|
|
|
#4582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ogóle na początku wydawało mi się to mało logiczne, no bo jak niby zęby mają się ustawiać w towarzystwie nieproszonego gościa (dodatkowy ząb), ale orto wiedziała co robi. Jakoś tak mi podkręciła to wszystko, że zęby napierają na tego dodatkowego i dodatkowy... rusza mi się i to dość mocno. Mogę go sobie poruszyć normalnie palcem. Sądzę, że dzięki temu bęzie jej go łatwiej wyrwać. w ogóle widzę, że on tak się obrócił pod takim kątem innym niż był. Kurcze, szkoda, że nie mam aparatu, to bym Wam pokazała
Edytowane przez kilianna Czas edycji: 2009-02-13 o 20:40 Powód: dopisek |
|
|
|
|
|
#4583 |
|
Raczkowanie
|
aha, no wlasnie na poczatku Dr chcial wyrwac zeba/zeby w 8tygodniu leczenia, ale ze boje sie,ze do sierpnia(mojego slubu) szpary nie znikna, to chce zrobic to od razu...moje wizyty u Dr beda rzadkie-to bedzie ten aparat damon...mial ktos z Was z nim do czynienia?
|
|
|
|
|
#4584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli jednak wyrywasz czwórki tak?I leczysz się u Kapery? Sorry jak nie doczytałam, ale jestem od wczoraj lekko...zakręcona
|
|
|
#4585 |
|
Raczkowanie
|
kilianna, to moze i dobry pomysl z tym aparatem,ze zabki sie teraz ruszaja-moze to dobry pomysl i zabek latwiej wyjdzie
kolezanc e tez sie strasznie wszystkie zeby ruszaly-moze to zalezy od zabkow,jak mocne sa..hmmmpapryka bylam jedynie na konsultacji u Kapery w Krakowie, przebywam w UK i w Londynie znalazlam ortodonte-jutro wizyta-Dr powiedzial,ze wszystko ustalimy na wizycie-czy usuwamy zeba, czy dwa...dlatego taka myslowke mialam przez kilka dni...jutro tez mam miec zalozony aparat, takze sie zastanawiam, jak zab zostanie usuniety, to czy mi ten aparat zalozy a co tak tylko do damona usuwaja zeby? ciekawe, jak Dr chce wsunac moja dolna szczeke bez operacji..hmm
Edytowane przez zuza1133 Czas edycji: 2009-02-13 o 20:49 |
|
|
|
|
#4586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4587 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie Damon ma zapewniać leczenie bezekstrakcyjne, ale jak widać po raz kolejny-to mit.
|
|
#4588 |
|
Raczkowanie
|
Zuza1133 pytałaś się o brodawkę międzyzębową między jedynkami. Ja też miałam diastemę. Zrobiono mi plastykę wędzidełka, ale nie wycięto mi własnie tego dziąsła pomiędzy jedynkami i później miałam duże problemy z tym, ponieważ podczas schodzenia się jedynek to dziąsło nie miało gdzie sie schować i zrobiły mi się takie dwa uwypuklenia jedno od storny podniebienia (wielkości prawie ziarna ziela angielskiego) i drugie od strony wargi, które było troszkę mniejsze. Przez to, że cięzko mi było doczyszczać miejsca pod tymi uwypukleniami (nawet superflossem) zrobił mi się stan zapalny przy jedynkach i konieczny był kiretaż. Póżniej poszłam do periodontologa i wyciął mi je. Teraz jest wszystko ok na szczęście.... Zapytaj się swojego lekarza czy jest to konieczne w Twoim przypadku.
Wklejam obiecane foty. 1 zdjęcie jest dzień po założeniu dołu, a dwa następne są już po leczeniu.
|
|
#4589 |
|
Rozeznanie
|
carla_87 po prostu boskie
![]() Już się nie mogę doczekać ściągnięcia aparatku u mnie A przypomnij, jak długo nosiłaś aparat?
|
|
|
#4590 |
|
Raczkowanie
|
dól nosiłam od końca sierpnia 2007 roku, czyli prawie 1,5 roku. Górę natomiast od 19 marca 2008, więc niecały rok.
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:57.

masz tego jakąś fotkę? 
Niech to będzie ku zachęcie dla tych, co nadal myślą, że aparat odstraszy potencjalnych adoratorow/kandydatów na męża/ kochanków/ znajomych (niepotrzebne skreslić według własnych upodobań

3/3/6-22/7/8
ciekawe, jak Dr chce wsunac moja dolna szczeke bez operacji..hmm
Już się nie mogę doczekać ściągnięcia aparatku u mnie
A przypomnij, jak długo nosiłaś aparat?