|
|
#4711 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IV
Osz dziś się tak wkurzyłam ;| Na wf'ie dostałam piłką prosto w aparat ;/ Spuchła mi dolna warga i mam dziure od wewnętrznej strony... A już się cieszyłam, że już mnie tak zęby nie bolą, a tu to... Ach ten mój pech... ^^
|
|
|
|
|
#4712 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ajć, współczuję
|
|
|
#4713 |
|
Zakorzenienie
|
PS. a te zamki tak juz zawsze beda obcierac buzie czy tylko w pierwszych dniach?;(
moja dentystka która sama kiedyś nosiła aparat powiedziała mi, że aparat może obcierać na różnych etapach noszenia a nie tylko na poczatku. powiedziała, że niektórych obciera np po alkoholu , lub ostrych potrawach, może też się ogdniatać podczas spania. ja noszę aparat od 16 m-cy i faktycznie czasem budzę się z "wgniecioną" puchą jak i również ze szczękościskiem (czego bardzo nie lubię także życie mnie nauczyło nosić wosk ZAWSZE w torebce bo nigdy nie wiadomo kiedy ból zaatakuje
|
|
|
|
|
#4714 |
|
Zakorzenienie
|
(...) ŚWIEŻEGO APARATU (...) ale dałam
chodziło mi o ananasa
|
|
|
|
|
#4715 |
|
Wtajemniczenie
|
właśnie się zastanawiałam, o co ci chodziło... xD
|
|
#4716 | ||
|
Blond forever!
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wcześniej nie miałam tego problemu...
|
|
|
|
#4717 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() (a minął dopiero miesiąc z aparatem)
|
|
|
#4718 |
|
Wtajemniczenie
|
dokladnie. u mnie tez po zalozeniu aparatu sie pojawil, myslalam,ze myje dokladnie.
![]() wczesniej takiego czegos jak kamien nazebny u mnie dowiadczyc raczej nie mozna bylo, a przynajmniej nie tak jak teraz jest....
|
|
|
|
|
#4719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Wcześniej w ogóle nie miałam, a teraz jak tak piszecie, to może się pojawi.A jak to dokładnie wygląda? |
|
|
|
|
|
#4720 |
|
Raczkowanie
|
Hehe,fajny tekst
A ja sam nie wiem czy śmieć się czy płakać,zabawa tym wyciorem to istna katorga... Tak się gimnastykowałem żeby dojść do ostatnich zamków a i tak nie dałem rady... Nic tam nie widzę,a do tego w lustrze inaczej łapka chodzi,ja w lewo a na odbiciu w prawo. Nie śmiejcie się Też macie uczucie że ten aparat Wam odpadnie przy myciu zębów?
|
|
|
|
|
#4721 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kobieto szukaj innego orto. Zęby można przesunąć do przodu np. maską twarzową(ekaterina jest specjalistką), choć trudno powiedzieć jak to akurat wygląda u Ciebie. Może nie jest to wskazane, diabli wiedzą. Jednak jak on Ci taki numer z symetrią zrobił, to powodzenia. Czasem orto usuwają tylko jeden ząb z jednej strony, ale starają się jednak zachować symetrię w miarę możliwości. I o ile asymetria na dole nie rzuca się w oczy, o tyle na górze musi być zachowana. Gratuluję ![]() W moje urodzinki ![]() Cytat:
|
|
|
#4722 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
teraz naprawde niezle "jadę" z tym pucowaniem zebow, moze naawet przesadzam z tym naciskiem.![]() u mnie ten kamien gromadzi sie nakbardziej wokol zamkow... ![]() ![]() maniocek-będzie można liczyć na fotkę uśmiechu i aparatu? :P Edytowane przez ariva Czas edycji: 2009-02-16 o 21:00 |
|
|
|
|
|
#4723 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#4724 | |
|
Wtajemniczenie
|
nie nie nie
Bo fotka wyjdzie zamazana, jak zrobi foto ząbków z bliska wiem, bo sama mam ten telefon i już się napróbowałam żeby zrobić dobre zdjęcie ![]() miłego wieczorku ![]() Cytat:
tak prawda, mnie cholerlnie obtarł w sobotę, gdy byłam na imprezie. alkohol chyba wysusza jamę ustną... bo inaczej to nie wiem dlaczego mogłabym być poobcierana :/
Edytowane przez malaDarunia Czas edycji: 2009-02-16 o 22:02 |
|
|
|
|
|
#4725 | |
|
Blond forever!
|
Cytat:
![]() Fe,fe,fe kamień
|
|
|
|
#4726 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z kolei miała kamień zanim założyłam aparat, zanim mi założyła dół 15 minut mi kamień usuwała. A teraz od ponad roku ani widu ani słychu kamienia
Jej, to już ponad rok
|
|
|
|
|
#4727 |
|
Zakorzenienie
|
no cóż, widocznie tym którzy nie mieli kamienia przed aparatem, tworzy się teraz a Ci którzy mieli wcześniej zostali wybawieni z niego w tajemniczy sposób z dniem założenia aparatu
ja niestety należę do tego pierwszego stowarzyszenia kamieniarzy |
|
|
|
|
#4728 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#4729 |
|
Raczkowanie
|
![]() ![]() ojej nie nadazam w czytaniu chyba odpadne z tego forum,tu rzeczy dzieja sie zbyt szybkomanociek,jak tez mam drut 14, potem 15lub 16,ale wizyte mam 18kwietnia-tez sie zdziwilam, czemu masz tak wczesnie-moj orto powiedzial,ze nie bedziemy narazie zamykac szpar,a to dopiero trzeci dzien,a ja widze,ze zeby sie przesuwaja a moze to moja wyobraznia miedz y jedynkami to miesko robi sie biale,czuje jak zeby za nabrzmiale i zastanawiam sie,czy to dlatego,ze aparacik dziala,czy moze zle zabki umylam-orto powiedzial,ze jak cos utknie w zabkach, to dziasla moga niesamowicie puchnac...ale skad mam wiedziec,ze cos tam mam,jak zabki bola![]() ja tez nie moge szczotkowac, bo wydaje mi sie,ze zepsuje aparat... PS armygirl .jesli dobrze zrozumialam, to w sumie ja mam taki przypadek,gdzie wypadaloby wysunac zeby przednie, ale przeswietlenie cefalometryczne-rtg glowy z boku wykazalo,ze te szyjki-to chyba sie nazywa kąt miedzyszczekowy, jest juz na maxa wysuniety, wiec absolutnie nie mozna ich do przodu wysunac, tylko pokombinowac z zebami szczeki dolnej-chyba ,ze ewentualna operacja na jednej badz obu zuchwach...wydaje mi sie,ze tymi gumkami przymocowanymi do zebow szczeki gornej i dolnej da sie to robic-pracowac nad 'ksztaltem'zgryzu-przepraszam,jesli sie myle,ale co pewne, Dr musi miec podstawy ku swojej teorii, czy sie da czy nie...tak ciezko komus zaufac, jeszcze ciezej zdecydowac, ktory lekarz jest wlasciwy... Edytowane przez zuza1133 Czas edycji: 2009-02-17 o 09:18 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4730 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
moje zęby nigdy nie były podatne na kamień i mam nadzieję że tak już zostanie![]() Kasiunia dasz radę trzymam kciuki za Ciebie ![]() ...Armygirl współczuję takiego ortodonty co nie ma pojęcia o swojej pracy . nie czekaj dłużej tylko szukaj porządnego niech Ci naprawi błędy tamtego póki jeszcze więcej Ci nie sknoci..
...Tylko Ty Kochany ...bo być piękną to czuć się dobrze we własnym ciele... Aparatka od 27 maja 2008r. góra-metal dół-metal od 4 marca 2009r. ![]() ![]() Zdałam egzamin na prawo jazdy za pierwszym razem!!!!!!-04.09.2009. Edytowane przez milunia27 Czas edycji: 2009-02-17 o 08:19 |
|
|
|
|
|
#4731 |
|
Zakorzenienie
|
no ja mam asymetrie na dole orto powiedziala ze to nie przeszkadza, mi przeszkadza ale juz po ptokach.
nie chce wyrywac kolejnego zeba na dole bo wyrwalam 2 i nie jestem zadowolona bo zeby sie nie ruszaja wredne krowy! laski mam ferie od pracy juz od 2 miesiecy a teraz mam ferie te prawdziwe-jajo zniose chyba!!!! nie wiem co ze soba robic:-( poraaaazka!
|
|
#4732 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wiem co to nadmiar czasu
|
|
|
#4734 |
|
Rozeznanie
|
No i wszystko jasne...jutro czeka mnie usunięcie jednej ósemki która jest przyczyna tego strasznego bólu.....potem leczenie paru ząbków a potem aparacik
i dentysta już mi dziś powiedział ze aparat skoryguje mój zgryz i powinna być ok ale jestem szczęśliwa ze juz wiem co mi jest ale nie ukrywam ze sie boję jutrzejszego dnia....
|
|
#4735 |
|
Zadomowienie
|
Tyle tu nowych aparatek i aparatków
a ja czekam i czekam i doczekać się nie mogę.Melduję za to uprzejmie, że stanęłam na głowie podpierając się rzęsami i zrobiłam poniedziałek wolny na tyle by móc jeździć do orto. Włączając w to przekonanie faceta, który puszcza listę na wykładach, że ja nie zawsze będę mogła chodzić, bo mam zajęcia na drugim kierunku.. Nieoficjalne przyzwolenie dostałam od Szanownego Pana Profesora. Będę się smażyć w piekle za to.. No ale 2 marca mam wycisk.. Rozpoczynam wielkie odliczanie
|
|
|
|
|
#4736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4737 |
|
Kokon pro
|
ha dziewczyny ja sie chcialam pochwalic udalo sie semestr do przodu ^^
|
|
|
|
|
#4738 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja jeszcze popraweczki do końca tyg
|
|
|
|
|
|
#4739 | |
|
Blond forever!
|
Cytat:
|
|
|
|
#4740 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gratuluje
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:43.

, lub ostrych potrawach, może też się ogdniatać podczas spania. ja noszę aparat od 16 m-cy i faktycznie czasem budzę się z "wgniecioną" puchą
jak i również ze szczękościskiem (czego bardzo nie lubię

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

fot0: #