|
|
#451 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IV
.
Edytowane przez ewciaa92aa Czas edycji: 2009-11-23 o 21:54 |
|
|
|
|
#452 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.Widze zmiany w zębach, aaa! Ale i tak nie wiem co będzie dalej, jak mi wyciągnie tą 2 zza jedynki... |
|
|
|
|
|
#453 |
|
Raczkowanie
|
.
|
|
|
|
#454 |
|
Zakorzenienie
|
zalezy od firmy czy plowieja
moje nie![]() chodzilo mi o zółkniecie gumek :P nie zamków;] aczkolwiek o tych tez slyszałam, ale ze slyszenia to nie warto wierzyc ![]() ja mam swojego METALA
|
|
#455 |
|
Kokon pro
|
metal metal ^^
zamki w metalu sa mniejsze ( mini to juz w ogole) niz porcelana porcelana mocniej wypycha usta bo jest wlasnie bardziej wystajaca w metalu sa kolorowe gumki, a do porcelany zazwczyaj ludzie biora biale lyb przezroczyste ktore po kawie herbacie winie itp wygladaja ohydnie ;/ wg mnie porcelana wyglada jakby cos sie do zebow przykleilo i do konca nie wiadomo co na zdjeciach z bliska porcelane i tak widac, nie widac na zdjeciach ze znacznej odleglosci, druty w porcelanie i tak widac a czasem trzeba zalozyc metalowe ligatury i nosic sporo czasu a nie tylko miesiac czy dwa ;] no i porcelana kosztuje wiecej wg mnie jak ktos chce mniej widoczny niech zainwestuje w krysztalki, wygladaja duzo lepiej niz porcelanowe zamki p.s. moje kolorowe gumki plowialy dopiero po 2-3 mcach bo czasami tyle musialam nosic na niektorych zamkach bez zmian
|
|
|
|
|
#456 |
|
Zakorzenienie
|
podbijam
|
|
#457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja tam swojego metalu na żaden inny nie zamieniłabym,a i gumki mi nie blakną
|
|
|
#458 |
|
Zakorzenienie
|
kasiek- potwierdzam, porcelanowe zamki są bardzo wypukłe, i usta też nabierają troszku z czego mają dziwny kształt
I dlatego z tego jedynego powodu bym go nie załozyła, bo dosyc ze mam waską szczęke to jeszcze wypukłe usta w porcelanie to juz by była totalna porażkaMówiłam już ze pod koniec grudnia ściągam ?
|
|
#459 |
|
Raczkowanie
|
.
|
|
|
|
#460 |
|
Blond forever!
|
Joanno 832!
Z tego co czytam wy jesteście zadowolnone z noszenia aparatu i Wam tego zazdroszczę, a go już nie zaakceptuje... Jestem teraz świeżo upieczoną studentką. Nikt! Dosłownie nikt na 183 osoby na roku nie nosi aparatu ortodontycznego oprócz mnie... Czuję się także odosobniona w tej kwestii... Moje najbliższe koleżanki mają piękne zęby, a ja wstydzę się mojego "metalowego" uśmiechu, chociaż nie daję tego po sobie poznac... |
|
|
|
|
#461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja rad-zmień podejście -wiesz jak działa siła umysłu??jeśli bedziesz go tak nie znosiła to bedzie tak,że leczenie będzie trwało dłużej i dłużej...ciesz sie,że go mas-chyba,że wolałbyś mieć zamaist aparatu krzywe zęby?????????jako jedna na te 183 osoby??ja dopiero po skończeniu studiów założyłam aparat i ani przez sekundę się go NIE wstydziałm bo bardziej wstydliwy był dla mnie uśmiech z krzywymi zębolami...a teraz kiedy juz sa ładne i prościutkie to śmieję się o wieeele więcej czy Ci ludziska od Ciebie z roku śmieją się z Ciebie albo co??czy ktoś wytyka Cie palcami??bo to by świadczyło o dziecinadzie... moi znajomi którzy juz daawno skończyli studia nie śmieją się ze mnie,ani nie zaglądają mi w pasczę-bo teraz baardzo dużo ludzi ma aprat-jakoś takie strasznie modne się to zrobiło a Ci moi bliżsi znajomi to cieszą się razem ze mną i tylko podziwiaja efektynie wiem jak jeszcze mogłabym podbudować Twoją samoocenę....trzymaj się
|
|
|
#462 |
|
Blond forever!
|
Heh... No nikt się ze mnie nie śmieje, ale ja po prostu czuję się źle... Dzieki za pocieszenie
ale ja odliczam miesiace, dni i godziny aby już zdjąć to ustrojstwo i wreszcie cieszyć się pięknym uśmiechem
|
|
|
|
|
#463 |
|
Raczkowanie
|
Dygotka8 fajna wypowiedz i absolutnie sie z Toba zgadzam co do kwestii aparatu, a raczej malego problemu z nim ( KTOREGO JA NIE MAM!!
![]() Blondi!!!!!!!!!!!!!!! Chyba wyolbrzymiarz to wszytsko!!!! MOja droga aparat Cie upieksza, efekt bedzie super, zobaczysz!! POzdrawiam ! ![]() |
|
|
|
|
#464 |
|
Zakorzenienie
|
zrobiłam zdjęcie mojego retencyjnego bo ktoś mnie pytał z miesiąc temu jak to wygląda
|
|
|
|
|
#465 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dla mnie jedynym minusem jest to ze gumki sie przebarwiaja z jedzenia, ale one są wymieniane co jakis czas. Moja orto powiedziała ze jak mi sie przebarwia to moge przyjsc i mi wymieni (nie bede płacic za wizyte). Takze dla mnie pełen konfort. Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#466 |
|
Zakorzenienie
|
Przyłączam się
![]() Aparacik mam od 1 października Metalowy Wogóle zostałam królikiem doświadczalnym (xD ) i mam jakiś nowy model, który już po roku ma mi całkowicie ząbki wyprostować A muszę powiedzieć, że mimo iż noszę go dopiero 1.5 miesiąca, to zęby mi się już tak wyprostowały, że szok! I zauważyłam, że duuużo więcej się uśmiecham, bo mimo iż nie mam jeszcze takich prostych zębów (a wadę miałam gigantyczną! ) to już się czuję z nimi sto razy lepiej ![]() Wczoraj miałam nakładany aparat na dolne zęby ale jakoś daję radę Przez pierwszy tydzień muszę się żywić tylko jogurtami, serkami i gerberkami No ale jest jeden plus Można naprawdę nieźle schudnąć Najpierw miałam jasnoróżowe gumeczki, ale one szybko straciły kolor, a wczoraj kazałam sobie zmienić na turkusowe, bo te "odważne", mocne kolory nie bledną ![]() ![]() Mi by było szkoda kasy na porcelanowy, czy ten zakładany od środka aparat, a metalowy i tak działa szybciej (przynajmniej ten innowacyjny, który ja mam ) Nie przejmuję się, że go widać, bo to dla nikogo żadna nowość, a wiele osób mi mówi, że dobrze z nim wyglądam Zresztą najważniejsze jest, że działa!
|
|
|
|
|
#467 |
|
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez ewciaa92aa Czas edycji: 2009-11-23 o 21:55 |
|
|
|
|
#468 |
|
Zakorzenienie
|
Blondi jakies dziwne masz podejscie...
Mi jak zaloza to bede sie szczerzyla na prawo i lewo i mnie na 1 roku tez nikt nie ma aparatu bede jedyna i co z tego ? Dbam o swoje zeby i tyle. We wtorek ide na retencje ![]() Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#469 |
|
Zakorzenienie
|
Btw moja droga do prostych ząbków jest długa i ciężka
![]() Miałam bardzo wypchnięte do przodu górne zęby (przez ssanie kciuka aż do 3 roku życia xD ![]() Gdzieś dopiero w wieku 12 lat zaczęłam chodzić do ortodonty Dostałam wyjmowany aparat (taki do zakładania na noc) i nosiłam go przez rok. Ale troche to olałam, więc skutków żadnych nie było Potem nie nosiłam nic, chodziłam na wizyty, robili mi wyciski, oglądali, zdjęcia RVG.. Potem musiałam wyrwać wszystkie czwórki, żeby zrobić miejsce wysuniętym do przodu zębom (gdymym ich nie wyrwała, to szczęka byłaby za szeroka i nie wyglądałoby to estetycznie ) Na szczęście trafiłam do bardzo dobrej dentystki, która mi załatwiła całkowicie bezbolesne cztery wizyty (bez przesady, nie dałabym sobie wyrwać wszystkich czterech zębów na raz Ponieważ dostałam eksperymentalny model, za górę i dół zapłaciłam 3000zł Ale już widać efekty i mój ortodonta powiedział mi, że już trafiły na rynek i kosztują po 2.500tys za jeden łuk ![]() Ogólnie jestem bardzo zadowolona i cieszę się, że za rok już będę miała idealne ząbki tylko z nakładką korekcyjną (żeby ząbki się przyzwyczaiły do nowych miejsc i zostały tam na zawsze )
|
|
|
|
|
#470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak się przyglądałam Twoim ząbkom i tak myślę, że ten żółty nalot kiedyś zejdzie. Bo chcę mieć aparat i wiedzę, że prawie wszyscy mają coś takiego, jasno żółtego na zębach. Czy po ściągnięciu aparatu to zejdzie? |
|
|
|
|
|
#471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(dokładnie nie wiem czy miałaś jakoś specjalnie krzywe ale wątpie w to)
|
|
|
|
|
|
#472 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja mam problem.
dzisiaj bylam na wizycie i ort nalozyla,nakleila mi takie "cos" jakby czarny klej,gume na gorne szóstki. Wyglada to przeokropnie,jakbym miala ogromna prochnice,albo te takie tanie czarne plomby. Nie wiem co to jest. Orto nic nie powiedziala,a ja teraz dopiero to zauwazylam. Co to dziewczyny? Ja nie mam pojecia..? |
|
|
|
|
#473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.. a retencyjny nosze cały czashttp://aparatki123.p2a.pl/viewtopic.php?id=137 historia mojego leczenia jak kogoś ciekawi i bardo dużo zdjęć |
|
|
|
|
|
#474 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa... Dzięki
Już myślałam, żeby się na ten zdecydować. Ale ja ciągle namawiam moich rodziców żeby mi założyli stały, ale oni mówią, że mam ładne i proste zęby. A to nie prawda! Mam szparkę ok. 3 mm miedzy jedynkami górnymi.
|
|
|
|
|
#475 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a mnie martwi to czarne co na zebach...
|
|
|
|
|
|
#476 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#477 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jesli pozwolisz zapisze sie na Twoje forum.
|
|
|
|
|
|
#478 |
|
Zakorzenienie
|
heheh myślałam ze jak mnie cytujesz to było do mnie:P
|
|
|
|
|
#480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a możesz wrzucić fotkę
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:58.

.
3/3/6-22/7/8

ale ja odliczam miesiace, dni i godziny aby już zdjąć to ustrojstwo i wreszcie cieszyć się pięknym uśmiechem 
Wogóle zostałam królikiem doświadczalnym (xD
I zauważyłam, że duuużo więcej się uśmiecham, bo mimo iż nie mam jeszcze takich prostych zębów (a wadę miałam gigantyczną!
) to już się czuję z nimi sto razy lepiej
ale jakoś daję radę 

Dostałam wyjmowany aparat (taki do zakładania na noc) i nosiłam go przez rok. Ale troche to olałam, więc skutków żadnych nie było