Aparaty ortodontyczne cz. IV - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-11-14, 16:00   #451
ewciaa92aa
Raczkowanie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IV

.

Edytowane przez ewciaa92aa
Czas edycji: 2009-11-23 o 21:54
ewciaa92aa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-14, 16:50   #452
Kate_Austen
Raczkowanie

Cytat:
A kolorowe gumki bledną potem i płowieja i juz po tygodniu traca swój ładny wygląd...
Moje w ogóle nie płowieją...moze jakiejs marnej jakosci płowieją, ale moje wyglądały tak samo jak teraz .

Widze zmiany w zębach, aaa!
Ale i tak nie wiem co będzie dalej, jak mi wyciągnie tą 2 zza jedynki...
Kate_Austen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-14, 17:10   #453
ewciaa92aa
Raczkowanie

.

Stary 2008-11-14, 18:17   #454
smv
Zakorzenienie

zalezy od firmy czy plowieja moje nie

chodzilo mi o zółkniecie gumek :P nie zamków;] aczkolwiek o tych tez slyszałam, ale ze slyszenia to nie warto wierzyc

ja mam swojego METALA
Stary 2008-11-14, 18:44   #455
kasiek87
Kokon pro

metal metal ^^
zamki w metalu sa mniejsze ( mini to juz w ogole) niz porcelana
porcelana mocniej wypycha usta bo jest wlasnie bardziej wystajaca
w metalu sa kolorowe gumki, a do porcelany zazwczyaj ludzie biora biale lyb przezroczyste ktore po kawie herbacie winie itp wygladaja ohydnie ;/
wg mnie porcelana wyglada jakby cos sie do zebow przykleilo i do konca nie wiadomo co
na zdjeciach z bliska porcelane i tak widac, nie widac na zdjeciach ze znacznej odleglosci,
druty w porcelanie i tak widac a czasem trzeba zalozyc metalowe ligatury i nosic sporo czasu a nie tylko miesiac czy dwa ;]
no i porcelana kosztuje wiecej

wg mnie jak ktos chce mniej widoczny niech zainwestuje w krysztalki, wygladaja duzo lepiej niz porcelanowe zamki

p.s. moje kolorowe gumki plowialy dopiero po 2-3 mcach bo czasami tyle musialam nosic na niektorych zamkach bez zmian

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

kasiek87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-14, 19:14   #456
smv
Zakorzenienie

podbijam
Stary 2008-11-14, 19:19   #457
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewciaa92aa Pokaż wiadomość
no nie wiem a mi sie wydaje ze tracą na kolorze i wogule mi sie zdaje ze np. po 2 tygodniach są te gumki cieńsze?? no że zamek metalowy wydaje się być większy niz po założeniu gumek... nie wiem schizy mam czy wy też tak macie:P A co jak co ale płowieć mi na pewno płowieja...

a ja tam swojego metalu na żaden inny nie zamieniłabym,a i gumki mi nie blakną

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-14, 19:51   #458
88Ekaterina88
Zakorzenienie

kasiek- potwierdzam, porcelanowe zamki są bardzo wypukłe, i usta też nabierają troszku z czego mają dziwny kształt I dlatego z tego jedynego powodu bym go nie załozyła, bo dosyc ze mam waską szczęke to jeszcze wypukłe usta w porcelanie to juz by była totalna porażka

Mówiłam już ze pod koniec grudnia ściągam ?

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-14, 20:04   #459
ewciaa92aa
Raczkowanie

.

Stary 2008-11-14, 21:18   #460
Blondi2989
Blond forever!

Joanno 832!
Z tego co czytam wy jesteście zadowolnone z noszenia aparatu i Wam tego zazdroszczę, a go już nie zaakceptuje... Jestem teraz świeżo upieczoną studentką. Nikt! Dosłownie nikt na 183 osoby na roku nie nosi aparatu ortodontycznego oprócz mnie... Czuję się także odosobniona w tej kwestii... Moje najbliższe koleżanki mają piękne zęby, a ja wstydzę się mojego "metalowego" uśmiechu, chociaż nie daję tego po sobie poznac...
Blondi2989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-14, 21:34   #461
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
Joanno 832!
Z tego co czytam wy jesteście zadowolnone z noszenia aparatu i Wam tego zazdroszczę, a go już nie zaakceptuje... Jestem teraz świeżo upieczoną studentką. Nikt! Dosłownie nikt na 183 osoby na roku nie nosi aparatu ortodontycznego oprócz mnie... Czuję się także odosobniona w tej kwestii... Moje najbliższe koleżanki mają piękne zęby, a ja wstydzę się mojego "metalowego" uśmiechu, chociaż nie daję tego po sobie poznac...

moja rad-zmień podejście -wiesz jak działa siła umysłu??jeśli bedziesz go tak nie znosiła to bedzie tak,że leczenie będzie trwało dłużej i dłużej...ciesz sie,że go mas-chyba,że wolałbyś mieć zamaist aparatu krzywe zęby?????????jako jedna na te 183 osoby??ja dopiero po skończeniu studiów założyłam aparat i ani przez sekundę się go NIE wstydziałm bo bardziej wstydliwy był dla mnie uśmiech z krzywymi zębolami...a teraz kiedy juz sa ładne i prościutkie to śmieję się o wieeele więcej własciwie to od pierwszej chwili kiedy go założyłam to się cieszyłam-bo juz wiedziałam,że moje zęby będą proste...trochę to potrwa,ale co tam-lepiej późno niż wcale

czy Ci ludziska od Ciebie z roku śmieją się z Ciebie albo co??czy ktoś wytyka Cie palcami??bo to by świadczyło o dziecinadzie...

moi znajomi którzy juz daawno skończyli studia nie śmieją się ze mnie,ani nie zaglądają mi w pasczę-bo teraz baardzo dużo ludzi ma aprat-jakoś takie strasznie modne się to zrobiło a Ci moi bliżsi znajomi to cieszą się razem ze mną i tylko podziwiaja efekty i mi kibicują

nie wiem jak jeszcze mogłabym podbudować Twoją samoocenę....trzymaj się

Stary 2008-11-14, 22:39   #462
Blondi2989
Blond forever!

Heh... No nikt się ze mnie nie śmieje, ale ja po prostu czuję się źle... Dzieki za pocieszenie ale ja odliczam miesiace, dni i godziny aby już zdjąć to ustrojstwo i wreszcie cieszyć się pięknym uśmiechem
Blondi2989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-15, 00:05   #463
Joanna832
Raczkowanie

Dygotka8 fajna wypowiedz i absolutnie sie z Toba zgadzam co do kwestii aparatu, a raczej malego problemu z nim ( KTOREGO JA NIE MAM!! ) Ciesze sie ze mam aparat, troszke pozno sie za to wzialam,ale go mam

Blondi!!!!!!!!!!!!!!!

Chyba wyolbrzymiarz to wszytsko!!!! MOja droga aparat Cie upieksza, efekt bedzie super, zobaczysz!!

POzdrawiam !

Joanna832 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-15, 13:08   #464
Ilena
Zakorzenienie

zrobiłam zdjęcie mojego retencyjnego bo ktoś mnie pytał z miesiąc temu jak to wygląda
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg retencyjnypn4.jpg (39,1 KB, 190 załadowań)
Ilena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-15, 13:18   #465
basiulka18
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez laetus Pokaż wiadomość
Heja
Ja do Was dołącze 6 grudnia...I tak sie zastanawiam czy zakladac porcelanowy z metalowym slotem czy może metalowy....???Jakie sa minusy porcelanowego???
Czy ktos z Was ma uczulenie na nikiel??? Jak to jest z wymiana drutow??? Czy was cos kiedys uczulilo???
hej, ja mam aparat porcelanowy z metalowym drucikiem i perłowymi gumeczkami. Nosze go prawie miesiąc. Moi znajomi mówią ze go prawie nie widać i ze jest fajny.
Dla mnie jedynym minusem jest to ze gumki sie przebarwiaja z jedzenia, ale one są wymieniane co jakis czas. Moja orto powiedziała ze jak mi sie przebarwia to moge przyjsc i mi wymieni (nie bede płacic za wizyte). Takze dla mnie pełen konfort. Pozdrawiam
basiulka18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-15, 13:50   #466
Maggie93
Zakorzenienie

GG do Maggie93

Przyłączam się
Aparacik mam od 1 października Metalowy Wogóle zostałam królikiem doświadczalnym (xD ) i mam jakiś nowy model, który już po roku ma mi całkowicie ząbki wyprostować A muszę powiedzieć, że mimo iż noszę go dopiero 1.5 miesiąca, to zęby mi się już tak wyprostowały, że szok! I zauważyłam, że duuużo więcej się uśmiecham, bo mimo iż nie mam jeszcze takich prostych zębów (a wadę miałam gigantyczną! ) to już się czuję z nimi sto razy lepiej
Wczoraj miałam nakładany aparat na dolne zęby Teraz mnie boli cała szczęka ale jakoś daję radę Przez pierwszy tydzień muszę się żywić tylko jogurtami, serkami i gerberkami No ale jest jeden plus Można naprawdę nieźle schudnąć xP
Najpierw miałam jasnoróżowe gumeczki, ale one szybko straciły kolor, a wczoraj kazałam sobie zmienić na turkusowe, bo te "odważne", mocne kolory nie bledną
Mi by było szkoda kasy na porcelanowy, czy ten zakładany od środka aparat, a metalowy i tak działa szybciej (przynajmniej ten innowacyjny, który ja mam ) Nie przejmuję się, że go widać, bo to dla nikogo żadna nowość, a wiele osób mi mówi, że dobrze z nim wyglądam Zresztą najważniejsze jest, że działa! Dla takich efektów byłabym w stanie poświęcić o wiele, wiele więcej
Stary 2008-11-15, 13:57   #467
ewciaa92aa
Raczkowanie

.

Czas edycji: 2009-11-23 o 21:55
Stary 2008-11-15, 14:12   #468
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Blondi jakies dziwne masz podejscie...
Mi jak zaloza to bede sie szczerzyla na prawo i lewo i mnie na 1 roku tez nikt nie ma aparatu bede jedyna i co z tego ? Dbam o swoje zeby i tyle.
We wtorek ide na retencje

Pozdrawiam
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-15, 14:39   #469
Maggie93
Zakorzenienie

GG do Maggie93

Btw moja droga do prostych ząbków jest długa i ciężka
Miałam bardzo wypchnięte do przodu górne zęby (przez ssanie kciuka aż do 3 roku życia xD ) i bardzo krzywe
Gdzieś dopiero w wieku 12 lat zaczęłam chodzić do ortodonty Dostałam wyjmowany aparat (taki do zakładania na noc) i nosiłam go przez rok. Ale troche to olałam, więc skutków żadnych nie było Potem nie nosiłam nic, chodziłam na wizyty, robili mi wyciski, oglądali, zdjęcia RVG.. Potem musiałam wyrwać wszystkie czwórki, żeby zrobić miejsce wysuniętym do przodu zębom (gdymym ich nie wyrwała, to szczęka byłaby za szeroka i nie wyglądałoby to estetycznie ) Na szczęście trafiłam do bardzo dobrej dentystki, która mi załatwiła całkowicie bezbolesne cztery wizyty (bez przesady, nie dałabym sobie wyrwać wszystkich czterech zębów na raz ) Kiedy ranki się zagoiły w końcu dostałam swój wymarzony aparat ortodontyczny Ponieważ dostałam eksperymentalny model, za górę i dół zapłaciłam 3000zł Ale już widać efekty i mój ortodonta powiedział mi, że już trafiły na rynek i kosztują po 2.500tys za jeden łuk
Ogólnie jestem bardzo zadowolona i cieszę się, że za rok już będę miała idealne ząbki tylko z nakładką korekcyjną (żeby ząbki się przyzwyczaiły do nowych miejsc i zostały tam na zawsze )
Stary 2008-11-15, 14:52   #470
Callanthe
Zakorzenienie

Talking Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IV

Cytat:
Napisane przez doomka Pokaż wiadomość
Nie ma sprawy. Wysyłam moje ząbki aktualne po 2 letnim leczeniu (jesli się nie pokazały, to oznacz,a że nie potrafię tego zrobić). Teraz dopiero widze jakie te zęby są niedoskonałe!! Nie wiem co to, ale nie podoba mi się. Usuną mi to przy wizycie zdejmowania aparatu? Dzieki za odpowiedzi . Jak zwykle to forum jest niezastąpione!

Tak się przyglądałam Twoim ząbkom i tak myślę, że ten żółty nalot kiedyś zejdzie. Bo chcę mieć aparat i wiedzę, że prawie wszyscy mają coś takiego, jasno żółtego na zębach. Czy po ściągnięciu aparatu to zejdzie?
Callanthe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-15, 15:14   #471
Callanthe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilena Pokaż wiadomość
zrobiłam zdjęcie mojego retencyjnego bo ktoś mnie pytał z miesiąc temu jak to wygląda
Ilena! Masz śliczne ząbki po zazdrościć! Czy przez cały czas nosiłaś tylko ten aparat? Bo masz tak piękne ząbki, że aż nie mogę uwierzyć, że tylko ten aparat wyprostował Ci tak ząbki (dokładnie nie wiem czy miałaś jakoś specjalnie krzywe ale wątpie w to)
Stary 2008-11-15, 15:40   #472
ariva
Wtajemniczenie

a ja mam problem.

dzisiaj bylam na wizycie i ort nalozyla,nakleila mi takie "cos" jakby czarny klej,gume na gorne szóstki.
Wyglada to przeokropnie,jakbym miala ogromna prochnice,albo te takie tanie czarne plomby.
Nie wiem co to jest.

Orto nic nie powiedziala,a ja teraz dopiero to zauwazylam. Co to dziewczyny? Ja nie mam pojecia..?
Stary 2008-11-15, 15:43   #473
Ilena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Callanthe Pokaż wiadomość
Ilena! Masz śliczne ząbki po zazdrościć! Czy przez cały czas nosiłaś tylko ten aparat? Bo masz tak piękne ząbki, że aż nie mogę uwierzyć, że tylko ten aparat wyprostował Ci tak ząbki (dokładnie nie wiem czy miałaś jakoś specjalnie krzywe ale wątpie w to)
to jest aparat retencyjny ... nosi go każdy po zakończeniu leczenia zwykłym aparatem .. na dole mam przyklejony od wewnątrz drucik ... każdy ma coś takiego .. ja miałam aparat 1,5 roku .. a retencyjny nosze cały czas

http://aparatki123.p2a.pl/viewtopic.php?id=137 historia mojego leczenia jak kogoś ciekawi i bardo dużo zdjęć
Stary 2008-11-15, 15:50   #474
Callanthe
Zakorzenienie

Aaa... Dzięki Już myślałam, żeby się na ten zdecydować. Ale ja ciągle namawiam moich rodziców żeby mi założyli stały, ale oni mówią, że mam ładne i proste zęby. A to nie prawda! Mam szparkę ok. 3 mm miedzy jedynkami górnymi.
Stary 2008-11-15, 15:51   #475
ariva
Wtajemniczenie

Cytat:
to jest aparat retencyjny ... nosi go każdy po zakończeniu leczenia zwykłym aparatem .. na dole mam przyklejony od wewnątrz drucik ... każdy ma coś takiego .. ja miałam aparat 1,5 roku .. a retencyjny nosze cały czas

http://aparatki123.p2a.pl/viewtopic.php?id=137 historia mojego leczenia jak kogoś ciekawi i bardo dużo zdjęć
naprawde masz sliczne te zeby.takie biale,zdrowe...ach...:rol leyes:

a mnie martwi to czarne co na zebach...
Stary 2008-11-15, 15:53   #476
Ilena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ariva Pokaż wiadomość
naprawde masz sliczne te zeby.takie biale,zdrowe...ach...:rol leyes:

a mnie martwi to czarne co na zebach...
ale co czarne
Stary 2008-11-15, 16:00   #477
ariva
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ariva Pokaż wiadomość
a ja mam problem.

dzisiaj bylam na wizycie i ort nalozyla,nakleila mi takie "cos" jakby czarny klej,gume na gorne szóstki.
Wyglada to przeokropnie,jakbym miala ogromna prochnice,albo te takie tanie czarne plomby.
Nie wiem co to jest.

Orto nic nie powiedziala,a ja teraz dopiero to zauwazylam. Co to dziewczyny? Ja nie mam pojecia..?
.... to Ilena...

jesli pozwolisz zapisze sie na Twoje forum.
Stary 2008-11-15, 16:09   #478
Ilena
Zakorzenienie

heheh myślałam ze jak mnie cytujesz to było do mnie:P
Stary 2008-11-15, 16:29   #479
ariva
Wtajemniczenie

Cytat:
heheh myślałam ze jak mnie cytujesz to było do mnie:P
aaaa... tak...rozumiem...

bolą mnie zęby,oj bolą i gora i dół...
Stary 2008-11-15, 16:40   #480
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Callanthe Pokaż wiadomość
Aaa... Dzięki Już myślałam, żeby się na ten zdecydować. Ale ja ciągle namawiam moich rodziców żeby mi założyli stały, ale oni mówią, że mam ładne i proste zęby. A to nie prawda! Mam szparkę ok. 3 mm miedzy jedynkami górnymi.

a możesz wrzucić fotkę

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości