|
|
#4771 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IV
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
no a właśnie ja też wlazłam na forum pożalić się trochę. Byłam ze znajomymi z pracy w pubie i tak sobie gadaliśmy i różnych rzeczach, rozmowa zeszła na aparat i jedna dziewczyna mówi "nigdy nie załozylabym sobie aparatu, przeciez to tragedia jak osoba ma dwadzieścia parę lat i nosi aparat. To dobre dla nastolatków z krzywymi zębami,a jak ktoś jest dorosły, to cchyba tylko zależy mu na zwróceniu na siebie uwagi" . Nic do niej nie mam, zawsze grzecznie rozmawiałyśmy, nieraz przychodziła poprosić, żebym jej coś tam sprawdziła itp. W tym momencie zrobiło mi się trochę dziwnie, bo wszyscy zgromadzeni spojrzeli na mnie, trochę zażenowani, ale ja nie w ciemię bita i mówię "lepiej założyć sobie aparat w wieku dwudziestu paru lat, a nawet trzydziestu paru i cieszyć się ładnym uzębieniem do końca życia niż łazić z takimi krzywymi jak twoje". Wiem, trochę wrednie powiedziałam,ale powiem Wam dziewczyny ciśnienie mi tak podskoczyło, że myślalam,ze strzelę ją w twarz. Dziewczyna zaczęła mówić, że ona ma w miarę proste zęby,a jakby były bardziej krzywe, to tez by nie załozyla, bo to popisywanie się ![]() :roll eyes:Na szczęście wsrod nas była jeszcze jedna osoba z aparatem, niedługo go zdejmuje i ma już super zeby i powiedziała, że ona chyba jest najlepszym dowodem na to, że warto zakładać aparat. Rozmowa się skonczyla,ale wkurzona jestem do tej pory. p.s Coś dawno Parodii tutaj nie widziałam P.S 2 ten mój dodatkowy ząb, co mi go usuwają w piątek, wylazł sobie poza łuk tak obrzydliwie, że wygląda to jakbym miała jakiś dziwaczny kieł z przodu . Zrobił to w ciągu 2 nocy!!! NIe muszę chyba mówić, że rusza się mocno, chyba zaraz go sama sobie wyrwę Jak to wygląda okropnie Heheh, rzuca się dość mocno w oczy, TŻ mówi do mnie "ojej, a co ci sie stalo z tym zębem?" i ciągle mi się na niego patrzy. Siostra też komplementów nie prawi ![]() ahaha Darunia, boskie to było
Edytowane przez kilianna Czas edycji: 2009-02-17 o 23:18 Powód: dopisek |
|||
|
|
|
|
#4772 |
|
Raczkowanie
|
Cześć aparty i aparatki
![]() Ja wczoraj właśnie wyleczyłam ostatnie ząbki tzn wymieniłam stare plomby :PA w czwartek pierwsza wizyta u ortodonty. Wyciski, zdjęcia, konsultacje... mam nadzieję, że już niedługo dołączę do waszego grona. Szczerze mówiąc to ne mogę się już doczekać. Wybieram się do dr Iwanickiego we Wrocławiu, ponoć dobry ![]() Strasznie nie chciałabym wyrywać zębów, a czytałam, że w 50% przypadków to konieczne. Jednak będę negocjować :P Może da się u mnie zastosować takie coś na podniebieni do rozszerzania łuku. Ehh Swoją drogą strasznie się cieszę, że w końcu się zdecydowałam. Bo z zamiarami nosiłam się od 4 lat. |
|
|
|
|
#4773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio jakaś inwazja wszechwiedzących "komentatorów" się trafia z tego co tu czytam
|
|
|
|
|
|
#4774 |
|
Raczkowanie
|
Witam!
Ja też się spotykam z różnymi opiniami o aparacie, a dokładnie często ktoś z byłej klasy mówi "o aparat masz! Po co Ci? przecież dobre miałaś zęby!" Trafia mnie wtedy piorun z jasnego nieba, bo krzywolce miałam niezłe, dwójki bokiem zamiast przodem, jedynki zachodzące na siebie... Nie wiem czy oni nie wiedzą co mają powiedzieć czy co? Ale niektórzy z prawie idealnymi zębami pytają ile kosztuje, bo też myślą nad założeniem ![]() Dzisiaj założyłam różowe gumeczki
|
|
|
|
|
#4775 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki pytanie jest
![]() Czy możliwe jest z drutem lingwalnym retencyjnym czyścić ząbki ultradźwiękami ? Bo na zdrowy rozum mi się wydaje, że nie, i nie bardzo wiem jak mam to rozwiązać. :/ |
|
|
|
|
#4776 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja rozumiem to tak - ktos uwaza mnie za fajna osobe, lubi mnie za to jaka jestem, lubial kiedy sie usmiechalam, widzial mnie a nie moje wady... i czasami jak sobie pomysle ze zdazalo sie ze sie wstydzilam usmiechnac, a widac ze ludziom to jakos bardzo nie przeszkadzalo, to wiesz... szkoda mi samej siebie
Jestem idealna wszak kula to kształt doskonały ![]() Mam ciało boga tylko szkoda, że Buddy ![]() Edytowane przez Djana Czas edycji: 2009-02-18 o 08:09 |
|
|
|
|
|
#4777 |
|
Zakorzenienie
|
a to ja tak jeszcze tylko dodam że jak w pracy informowałam o zamiarze założenia aparatu to moja dyrektorka powiedziała że aparat jest uwaga - niehigieniczny
i do czego to było??? później się dowiedziałam że ona sama ma całe uzębienie porcelanowe... no sorry po co tacy ludzie głos zabierają??? chyba im żal dupe ściska że będziemy kiedyś miały uśmiechy jak gwiazdy z hoolywood i to będa nasze naturalne zęby a odkąd mam aparat szczerze się jeszcze bardziej bo JESTEM DUMNA ŻE GO MAM i pomimo że miałam cztery dziury po zębach (z każdej strony na obu szczekach) to sie nie przejmowałam tylko smile i smile mi aparat dodał pewności siebie i chciaz podnoszą mi ciśnienie głupie komentarze ludzi to wiem że są to dziwne (delikatnie mówiąc) przypadki a wiekszość pipoli widzi że coraz więcej ludzi faktycznie zakłada aparat. ja niedawno spaotkałam panią która na oko miała napewno ze 40 lat! i jak zobaczyła ze też mam aparat to powiedziała - jak miło jest spotkać drugiego ludzika z żelaznym uśmiechcem powiedziała ze gdy ona była młoda nie miała możliwości by sie w to cudo wyposażyć a teraz jest bardzo szczęśliwa że pomimo wieku może wreszcie pozbyć się szpecących krzywych ząbków a wracając do tamtej zbłąkanej owieczki co to wdepła na temat Dody to zastanawiam się skąd ona wytrzasneła taki komentarz... z kosmosu chyba trzeba czasem ludziom współczuć ich głupoty |
|
|
|
|
#4778 |
|
Zakorzenienie
|
małaDarunia ja właśnie na święta zakładałam choinkowe zielone gumki i były super. i czerwone tez były super więc mam zamiar załozyć mix albo góra czerwony a dół zielony
bo teraz mam jakieś pomarańczowe ale są fuj
|
|
|
|
|
#4779 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam znajomą, która chciałaby bardzo założyć aparat, bo ma wadę dość widoczną i już nawet chciałą kosmetyczny, ale mąż jej zabronił :O, bo powiedział że to szpetne...(dodam, że on jest w domu raz na kilka miesięcy, bo siedzi w Irlandi..więc co mu zależy...). W głowie mi się nie mieści, bo mnie mój TŻ wspierał zarówno duchowo jak i finansowo i dzięki niemu w sumie mogłam sobie na to prostowanko pozwolić![]() Wiecie co, teraz to ja u każdego wyczaje najmniejszą krzywiznę zęba hehe, osttanio nawet w gazecie siedziałam i do TŻ mówię, o popatrz jakie krzywe jedynki, a tutaj...hehe to jakaś obsesja już:P....ale pewnie z czasem mi przejdzie
|
|
|
|
|
|
#4780 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale pogadać trzeba.... echCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Powiem Wam dziewczyny, że jakby mi mój TŻ wyskoczył z czymś negatywnym na temat aparatu, byłabym bardzo zła na niego. A jakby chciał mi odradzić aparat, twierdząc, że to szpetne, to nie wiem, czy bym nie zareagowała ostrzej. Na szczęście w ogóle on na niego nie zwraca uwagi. A tak się bałam, jak zeraguje. Niepotrzebnie, jeśli facet jest coś wart, to nie będzie mu to przeszkadzało
|
||||
|
|
|
|
#4782 |
|
Rozeznanie
|
hej w głowie mi się nie mieści to o czym piszecie, człowiek chce dbać o siebie a ludzie takie coś gadają...szok.....wiadomo ze jeżeli ktoś zakłada aparat to nie po to aby sobie wydac kase ale po to aby pozniej nie miec problemu ze zdrowiem bo cały nasz organizm funkcjonuje poprzez nasze zeby....jak nie sa zdrowe to potem wszytsko wychodzi....mi tez aparat nie jest teraz na ręke bo kupiłam z Męzem mieszkanie i je remontujemy ale zdrowie jest dla mnie najwazniejsze i jak musze go zalozyc to to zrobie...
a dzis jade na wyrwanei ósemki ale sie boje
|
|
#4783 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#4784 | |
|
Blond forever!
|
Cytat:
No kurczę blade ludzie! Skąd oni się biorą? Polak największy cud techniki zbesztać potrafi, no! Czy oni wszyscy nie rozumieją, że to jest dla ZDROWIA i przyszłej URODY, a nie dla własnej wyimaginowanej fanaberii ten aparat?? Ja się nie spotykam z nieprzyjemnymi komentarzami (przyjemniej nie wprost), ale jak czytam takie rzeczy to normalnie mi krew zalewa! Niby nic, takimi ludźmi nie należy się przejmować, ale pomimo wszystko zastanawia mnie skąd u ludzi tyle jadu z powodu druta na zębach?
|
|
|
|
#4785 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4786 |
|
Raczkowanie
|
Hmm, jasne że zazdroszczą^^ W końcu mamy 'na sobie' więcej kasy niż oni (z powodu druciaka) xD Mój kolega tylko powiedział: "Co ty masz na zębach??" ja mówię "Aparat" aaa on mówi "haha od zawsze byłaś aparatką, ale zęby miałaś przecież proste". Tak, było mi miło
)
|
|
|
|
|
#4787 | |
|
Blond forever!
|
Cytat:
![]() Najważniejsze, aby nie dać się podejść i umieć subtelnie i z twarzą wyjść z opresji "głupkowatego komentarza" tak, aby ta osoba już nigdy nie śmiała nawet pomyśleć, aby dogryzać nam z powodu naszego świetnego super wypasionego i drogiego aparatu
|
|
|
|
#4788 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na szczęście nie miałam żadnych nieprzyjemnych komentarzy na temat aparatu. Większości się podoba, a jak nie to nic nie mówią. I dobrze bo by usłyszeli parę słów ode mnie.
![]() Kilka osób nawet zastanawia się nad założeniem. Chyba bali się reakcji innych, a jak widzą, że mi to nie przeszkadza to sami chcą. Ja tam się nie wstydzę tylko ciągle pokazuje aparat. Bo ja w mojej klasie sama z aparatem jestem. A w szkole to może z 10 osób zauważyłam. ![]() No to tyle ode mnie. U zębów nic nowego .A jak usłyszę od kogoś coś niemiłego o aparacie to |
|
|
|
|
#4790 |
|
BAN stały
|
a jutro moje byc albo nie byc z aparatem mam nadzieje ze byc;D jutro ide juz z RTG panoramicznym ale mam krzywe te zebole nooo
konkretnie Konsultacja czy po leczeniu wstawia mi implanty w miejsce ubytkow i ew decyzja czy sie gdzies jeszze nie skonsultuje gdyby sie zgodzili to by byl wspanialy prezent na 18stke Jeszcze pyt lecze sie w tej klinice x czasu no od malego to klinika dzieci i młodzierzy a ja za 2 dni koncze 18l czy w zwiazku z tym ze u orto do tej pory bylam na dwoch konsultacjach moze mi ona odmowic leczenia?
|
|
|
|
|
#4791 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny, jestem już po wyrwaniu ósemki......to było najgorsze 15 minut rwania:/ teraz mnie strasznie boli
ale nie było aż tak tragicznie bo ósemkę już miałam...teraz leczenie ząbków i aparacik...
|
|
#4792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A te wszystkie komentarze to ja nie wiem skąd się wzięły. Ja nigdy nie usłyszałam negatywnego komentarza na temat aparatu. No ale to tylko świadczy o totalnej głupocie tych, co takie farmazony wygadują. Ach...Czyli jednak nie jest tak dobrze w naszym społeczeństwie jakby się mogło wydawać
|
|
|
#4793 |
|
Raczkowanie
|
No i jeszcze u mnie w rodzinie mówią na mnie 'Ula' albo 'Betty' xD Nie żebym się obrażała^^, heh.
|
|
|
|
|
#4794 |
|
Wtajemniczenie
|
a mnie nikt z Ulą Brzydulą nie skojarzył
![]() nie spotkałam się jeszcze z negatywnymi komentarzami na temat mojego aparatu. wręcz przeciwnie!
|
|
#4795 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4796 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() sluchajcie, jezeli odkleil mi sie zamek (5), ale nie uwiera ni nic, a wizyte mam dopiero 6.03 to oplaca sie isc do orto czy lepiej juz przeczekac? |
|
|
|
|
#4797 |
|
Rozeznanie
|
Zadzwoń, powiedz, że się odkleił, niech orto zajrzy w kartę.. Może akurat nacisk na ów 5tkę jest kluczowy w tej fazie prostowania?
|
|
#4798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie też były komentarze, że ktoś by sobie tego nie założył, ale nie ze względu na wygląd, tylko na ból/dyskomfort/cenę. Ale to najczęściej mówiły osoby z względnie prostymi zębami, więc dobra-nie cisnęło ich. Ale o wyglądzie nie słyszałam nic
|
|
|
#4799 | |
|
Zakorzenienie
|
bo parodia cierpi na chroniczny brak czasu
ale Was podczytuje, chociaż nie zawsze... ![]() miałam mieć wizytę w piątek o 16.30, no ale trzeba było odwołać, bo o 19 osiemnastka czy tylko moja orto jest taka dziwna, że najchętniej umawiałaby mnie na piątek albo sobotę po południu? teraz będę rękami i nogami walczyć o jakiś normalny dzień po południu ![]() bo teraz mam wizytę w piątek o 20 ten pierwszy łuk litowo-jakiś tam już chyba w miarę wyrównał zamki w poziomie, już bym chciała ten grubszy ![]() ![]() Cytat:
ale w moim "środowisku" bardzo mało osób nosi, właściwie tylko dziewczyny, tylko jeden mój kolega, który miał naprawdę duże problemy.... bo reszta to od razu przelicza "ta, 3000? ile to flaszek" w żartach, żeby nie było ale nie wyobrażają sobie, po co to w ogóle, lepiej sobie coś kupić... ![]() a w ogóle to po piątku, po sporo % byłam w sobotę cała pogryziona od aparatu ...
Edytowane przez parodia Czas edycji: 2009-02-18 o 19:33 |
|
|
|
|
|
#4800 |
|
Raczkowanie
|
dziekuje za szybka odpowiedz
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:57.

Jak to wygląda okropnie
Heheh, rzuca się dość mocno w oczy, TŻ mówi do mnie "ojej, a co ci sie stalo z tym zębem?" i ciągle mi się na niego patrzy. Siostra też komplementów nie prawi 

Ostatnio jakaś inwazja wszechwiedzących "komentatorów" się trafia z tego co tu czytam
i do czego to było???
później się dowiedziałam że ona sama ma całe uzębienie porcelanowe... no sorry po co tacy ludzie głos zabierają??? chyba im żal dupe ściska że będziemy kiedyś miały uśmiechy jak gwiazdy z hoolywood i to będa nasze naturalne zęby 

fot0: #
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)