|
|
#4891 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IV
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
jak go chcesz to ok, ale on akurat jest dość drogi.Cytat:
od pacjenta zależy cena aparatu, oj dobre ![]() No to jest właśnie takie naciąganie, bo oni na pewno mają cennik i z tego cennika powinni Ci podać co ile kosztuje, ewentualnie powiedzieć, że cena wizyty jest uzależniona od tego, co ortodonta robi przy aparacie, a nie jakieś bzdety, że nie ma dolnej i górnej granicy ![]() No ale dobra, pójdziesz, to zobaczysz.
|
|
|
#4892 |
|
Raczkowanie
|
ja będę płacił 2000 zł za góre i 2000 za dół, do tego wizyta 100 zł co 2 miesiace.
Zjadłem jedną ligaturke xDDD
Ludzie potrzebują wielu rzeczy, aby poczuć, że żyją -Rodziny. Miłości. Seksu. -Ale tak naprawdę potrzebujemy tylko jednej rzeczy. By rzeczywiście żyć, potrzebujemy bijącego serca. -Bo kiedy jest ono zagrożone. Działamy w dwojaki sposób -Uciekamy... albo Atakujemy Walcz albo uciekaj -To instynkt |
|
|
|
|
#4893 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mi się coś takiego jeszcze nie zdarzyło
|
|
|
#4894 |
|
Raczkowanie
|
Moja ortodontka wymawia DAMON ale wydaje mi się że po angielsKIEMU ;p będzie DEJMON
Ludzie potrzebują wielu rzeczy, aby poczuć, że żyją -Rodziny. Miłości. Seksu. -Ale tak naprawdę potrzebujemy tylko jednej rzeczy. By rzeczywiście żyć, potrzebujemy bijącego serca. -Bo kiedy jest ono zagrożone. Działamy w dwojaki sposób -Uciekamy... albo Atakujemy Walcz albo uciekaj -To instynkt |
|
|
|
|
#4895 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#4896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
potem byłam u innej i też koszty kosmiczne a pani nie miała specjalizacji z ortodoncji... a potem był pan i jestem bardzo bardzo zadowolona z jego leczenia-a trafiłam do niego dzięki jednej z wizażanek 1000days jeśli chcesz to mogę dać Ci namiary na mojego orto ![]() baardzo fajny facet w razie co to napisz do mnie na pw a wtedy podam Ci co ile kosztuje
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2009-02-20 o 20:57 |
|
|
|
|
|
#4897 |
|
Wtajemniczenie
|
moja DEJMON mówi :P
jeśli ktos chce ujrzec tego dEJmona na zebach to proszę : http://aparatki123.p2a.pl/viewtopic.php?id=373 mam caly metalowy zdjecia moze niewyrazne za bardzo,ale cos mozna dotrzec
|
|
|
|
|
#4898 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no powiem, że niezłe efekty po tym dejmonie;o |
|
|
|
|
|
#4899 |
|
Rozeznanie
|
Witam,
jestem nową posiadaczką aparatu (od miesiąca) - nadal troche przerazona (tymbradziej ze juz drugi raz odkleil mi sie zamek) ale mam nadzieję dam rade, trzymajcie za mnie kciuki! Moje pierwsze kroki wyglądaly tak: ze zdjęciem podjechałam na kosultację 0zł, następna wizywta wyciski 0zł, trzecia wizyta aparat metalowy zamki mini 3600 za dwa łuki, czwarta i piąta wizyta przyklejanie zameczków których dzięki bogu nie polknęlam - 0zł. Niedługo ide na podkręcanie i wymianę ligaturek więc zobaczymy ile mi policzy. Co do ligaturek to prosze o rade, obecnie mam takie przezroczyste w kolorze zamków (niewidoczne) ale myślę o bladym niebieskim lub pastelowym fiolecie, czy takie kolorki się nie odbarwią (niestety popalam papieroski i piję kawkę)? czy Wam też odklejają się zamki? Może robię coś nie tak... Na dodatek mam wrażenie że przez ten miesiąc od kiedy mam aparat zżółky mi zęby
|
|
|
|
|
#4900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jasne ligaturki lubią się przebarwiać albo chociaż tracić kolor. Ale to też zależy pewnie od firmy, w której orto zamawia takie rzeczy. Ja bym Ci jednak polecała żywe kolory-czerwień, turkus, ciemny róż, zieleń.
|
|
|
#4901 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do odbarwienia, ja na początku miałam jasny fiolet i nie odbarwiły mi się, ale nie piję kawy i nie palę. Jeśli są dobrej jakości to nie powinny ale nigdy nie ma się pewności. ![]() Nie zauważyłam też zżółknięcia zębów, ale niektóre dziewczyny pisały, że wydaje im się że zżółkły. Nic nie płaciłaś za wizyty? Fajnie masz
|
|
|
|
|
|
#4902 | ||
|
Blond forever!
|
![]() Cytat:
To jest już spolszczona nazwa, wydaje mi się, że Damon jest okej. Cytat:
|
|
|
|
#4903 |
|
Wtajemniczenie
|
To może ja podam ceny w mojej mieścinie dla porównania sprawdzonych w trzech gabinetach (tylko 3 pamiętam)
aparat łuk metalowy - 1 500 zł, 1 200 zł, 1 500 zł konsultacja - 50 zł, 50 zł, 50 zł wizyta (bez względu na to co robi) - 150 zł, 110 zł, 135 zł przy jednym łuku, przy dwóch 150 zł Zanim wybrałam ortodontę też dzwoniłam po wszystkich gabinetach w mieście i pytałam o ceny, w połowie przypadków kazali przyjść na konsultacje to oni powiedzą jaki będzie cennik, bo to zależy od wady zgryzu i u każdego wyłożyć 50 zł, żeby się dowiedzieć, ze już więcej tam nie pójdę, bo drożej niż w pozostałych. Jednak trzeba przyznać, ze wyłudzać kasę potrafią A jeszcze jedna orto powiedziała, że retencja będzie kosztować 1000 zł czy to aby możliwe?
|
|
#4904 |
|
Zakorzenienie
|
ja zjadłam miesiąc temu jedną separację
ale nie zauważyłam, dopiero orto grzebała w zębie, czy jej nie ma ![]() ja po wizycie, pamiętacie moją zaporę? teraz mam takie mniejsze, orto mówiła "guziczek przeciw wypychaniu języka" ale jest ok, na razie trochę seplenię, tak mówię np nie "s", tylko "sz" ale podobno mam się nauczyć jutro wstawię zdjęciado tego podkręciła mi łuki, 16 marca wymieni już na te grubsze |
|
|
|
|
#4905 |
|
Blond forever!
|
Twoich "zębowych spinaczy" nie da się zapomnieć
|
|
|
#4906 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4907 |
|
Zakorzenienie
|
oj, pamiętam jaką zrobiłam furorę na wątku
takie raz mam takie różowe cuś ![]() moja orto na mają przerażoną minę po "to pewnie zjadłaś" powiedziała "to wykupkasz, oni to robią z takiego materiału, bo wiedzą, że się zdarza połknąć"
|
|
|
|
|
#4908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wrocilam z Poznania, od swojej orto, byłam na wyrwaniu tej jedynki. Jezuuuuu, jak mnie wszystko boli. W sumie poszło nawet gładko, bo jedynka się chwiała, gdyż zęby na nią napierały no i w końcu wylazł mój zębuś, i już go nie ma <płacze> Jakoś dziwnie mi żal tego zęba, był ze mną tyle lat, a już go nie ma heh zbyt sentymentalna jestem.No,ale... co tu mówić dużo, szpary nie mam, bo orto mi go dobudowała do aparatu tak, że jest jako atrapa zęba, z tego względu, że szpara po nim była bardzo duża i mówiąc- sepleniłam. Powietrze i ślina wychodziły przez tą szparę, tworzyly mi sie takie bąbelki śliny, no w ogóle nie za fajnie to wyszło. Orto powiedziała, że tak jest jak sie usuwa jedynki lub dwójki i że mi go własnie tak doczepi, żeby język i slina normalnie się zatrzymywały i żebym nie opluwała nikogo i nie sepleniła, bo wie jaki mój zawód. Pewnie bym to seplenienie olała, gdyby nie to,ze jutro na wywiad ide, no i wiadomo, lipa by była. Opiłowała lekko ten ząb, by dwie jedynki miały miejsce na ustawianie się, a jak troszke szparka sie zejdzie, to mi go wyciągnie,bo wtedy nie będę juz tak sepleniła i pluła. Ja nie wiem, co ze mną nie tak,ale ja naprawde o wiele gorzej mówię w aparacie, pluję na wszystkie strony Orto zrobiła mi taki test, kazała powtarzac zdania i stwierdzila,ze wlasnie cos tu jest nie tak, chyba zbyt dlugo cwiczylam emisje glosu na studiach, retoryke itd. i przez to wyrobiłam sobie konkretny sposób mowy i teraz nie umiem inaczej. mam fotke tego zęba lekko wypchnietego przez sąsiadów, co sobie aparatem TŻ robilam,ale kiepsko wyszlo, bo robilam je z bliska, by uchwycic jak ten ząb wyszedł, no ale wszystko porozmzywane. Nie wiem , czy cos zobaczycie. Wczesniej on byl w jednej linii z jedynką lewą i jedynką prawą.One zaczęły go pchać i wypchały poza linię, lekko przy tym sie pokrzywiły. Wtedy zrobiłam fotkę. Na dzień wczorajszy ząb ten był jeszcze mocniej popchnięty w tył, a ząbki-sąsiadki były juz inaczej troche- bardziej proste. ech kochane, ale mnie boli ta dziura po zębie ciężka noc sie zapowiadaaha, witam wszystkich nowych posiadaczy aparatów jak i tych, co dołączają ![]() Parodio, a to co teraz masz, to jak, da się nosić? no nie, nic nie zobaczycie bo napis WIZAZ wszystko zamazal !!!! Edytowane przez kilianna Czas edycji: 2009-02-20 o 23:03 Powód: dopisek |
|
|
|
|
|
#4909 | |
|
Kokon pro
|
Cytat:
to pokaz co tam teraz masz
|
|
|
|
|
|
#4910 |
|
Zakorzenienie
|
kilianna, a jako kto pracujesz?
ja też na początku lekko plułam, teraz na szczęście przeszłozdjęcia nie widać ![]() ja jeszcze jeszcze seplenię, ale da się jeść, i co najważniejsze, już się nie dławię ![]() kasiek8, idę się umyć, wypucować ząbki to potem cyknę foto Edytowane przez parodia Czas edycji: 2009-02-20 o 23:08 |
|
|
|
|
#4911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pracuję w TV, póki co nie robię nic wielkiego, zbieram materiały, czasem trzeba gdzieś pojechać, coś zdobyć, jutro np. wywiad muszę zrobić, ale nie pokazuję się do kamery, tylko podstawiam mikrofon rozmówcy (no i tylko mój głos słychać), nieraz redaguję, czasem coś montuję. Przed kamerę mooooże mnie wrzucą, ale jak zdejmę aparat. Idę spać, bo ząb, a raczej jego brak daje mi popalić i życzę wszystkim miłych snów Edytowane przez kilianna Czas edycji: 2009-02-20 o 23:30 |
|
|
|
|
|
#4912 |
|
Raczkowanie
|
Kilianno - życzę Ci spokojnej nocy bez bólu, bidulko. Nie jestem na bieżaco, więc nie wiem dlaczego usunęli Ci 1, ale współczuję. Jakość mojej mowy w aparacie jest dużo gorsza, podobnie jak u Ciebie.
|
|
|
|
|
#4913 |
|
Raczkowanie
|
Tomek, no wlasnie sie dziwilam,jak mogles zjesc ligature,jak my w damonie jej nie mamy
chociaz biegle wlada angielskim,takze pewnie sie nie myli![]() klikania ,wlasnie mialam pytac o Twojego zeba,jak sie czujesz???ja mam do wyrwania ta jedynke,teraz jest6dzien noszenia'damona' ,juz czuje,ze ta jedynka jest zgniatana przez inne zeby-idzie do tylu..na szczescie,ale Dr powiedzial,ze ten zab moze spokojnie poczekac do nastepnej wizyty..a juz go czuje,a nast wizyta dopiero w polowie kwietnia mam nadz,ze ta szpara po nim zniknie do mojego slubu w sierpniu...mam pytanko-czy macie zalozone zamki na osemkach?bo ja nie-dopiero dzis zauwazylam
|
|
|
|
|
#4914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zamki mam do piątek, na szóstkach takie duże coś, od czego jakby wychodzi drut, chyba to pierścienie są nie znam się zbytnio na tych częsciach aparatu
|
|
|
|
|
|
#4915 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#4916 |
|
Zakorzenienie
|
kilianna, niedługo się ładnie zagoi, a jaki będzie efekt
to tak za dwa lata będziesz błyszczeć hollywoodzkim uśmiechem przed kamerą mi zdjęcie nie chce wyjść, jutro zrobię przy dziennym świetle
Edytowane przez parodia Czas edycji: 2009-02-21 o 00:34 |
|
|
|
|
#4917 |
|
Zakorzenienie
|
wklejam swoje zabki (tylko gore
) Znalazlam to zdjecie, wiec pomyslalam ze moge je wkleic ![]() Tak jak wczesniej pisalam, zeby mam proste, tylko kiel nie zmiescil mi sie do luku, i przez to mam cofnieta troche dwojke...
|
|
#4918 |
|
Rozeznanie
|
cześć wszystkim
![]() kilianna mam nadzieje, że dziś już lepiej się czujesz po usunięciu ząbka i wywiad będzie najlepszy!!! ![]() a ja właśnie wykrzebałam jakies stare zdj sprzed założenia aparatu.. więc może uda mi się je załączyć.. ![]() jednak jest rozmazane.. i nic nie widać.. więc 1-szy wycisk wrzucam a obok wycisk z końca roku..
Edytowane przez rozgwiazda Czas edycji: 2009-02-21 o 10:58 |
|
|
|
|
#4919 |
|
Rozeznanie
|
Witam i dzięki za porady co do ligaturek - chyba rzucam palenie
Z odklejaniem zamków to mam chyba jakiegoś pecha ale czytając Wasze opowieści o wyrywaniu ząbków, o separatorach itp. to i tak mi raźniej na duchu. Moja sytuacja była o tyle łatwiejsza że przy zqakładaniu aparatu nie musiałam mieć zakłądanych nawet pierścieni. Mam tylko po 6 zameczków z każdej strony (góra, dół) no i drucik! Oby tylko pomogło! Trzymam kciuki za wszystkich walczących !!! Odezwę się po podkręceniu ! |
|
|
|
|
#4920 |
|
Raczkowanie
|
ja mam pytanie może takie było...co do herbsta ile sie go nosi mnie więcej i ile będzie trwało "seplenienie"...i jeszcze coś...bo w herbście są ta kie jakby luki obok dolnych żebów i na podniebieniu...nie da sie tego zlikwidować ?...;/
jak cos to moze na gg 6860625 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:39.

jak go chcesz to ok, ale on akurat jest dość drogi.
od pacjenta zależy cena aparatu, oj dobre 

3/3/6-22/7/8
mam nadz,ze ta szpara po nim zniknie do mojego slubu w sierpniu...