|
|
#691 |
|
Blond forever!
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IV
Chceta fotki, chceta
![]() A jeżeli chodzi o pytania spiocha7 to ja przyznam się szczerze, że też się boję, że to odstrasza facetów ( bo nie mam na chwilę obecną chłopaka), chociaż żaden nie dał mi tego odczuc, a ostatnio poznałam całe mnóstwo osób chłopaków, bo właśnie zaczęłam studia... Obecnie poznałam się wirtualnie z kolegą mojego przyjaciela i jest miło i sympatycznie i bardzo chciałabym się z nim spotkac w realu, ale on wiadomo nie wie, że ja mam aparat... No i dlatego strasznie się boję, że stchórzę i jeżeli on zaprosi mnie na spotkanie to ja odmówię, bo mam ten głupi aparat... |
|
|
|
|
#692 |
|
Zakorzenienie
|
ja poznałam faceta w aparacie, nawet był pierwszy pocałunek w złomeXie
Szokens totalny Ale nie wyszło z innego powodu ![]() Kiedy to było .... 5 lat temu Zaraz wrzuce dwa łuki, tylko obrobie fotki
|
|
#693 |
|
Przyczajenie
|
ja tez z poczatku mialam bezbarwne gumki ale odbarwialy sie i robily takie zielonkawe ;/ kolorowe gumki sa modne ;d ;p
|
|
|
|
|
#694 |
|
Zakorzenienie
|
Proszę
![]() Musiałam przyciąć fotki z lekka, bo twarz mam zmasakrowaną:d Fotki robione zaraz po wizycie i zawsze mam rozmazany makijaż, zadrapana skórę itp. bo mam strasznie sucha i brzydko to wygląda, więc takie małe ![]() Prosze dwa łuki
|
|
#695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mi sie jeszcze nigdy nie zrobiły zielonkowate, co najwięcej to żółtawe z lekka
|
|
|
#696 |
|
Rozeznanie
|
dubel :/
![]() Goniowe karteczki quillingowe soy una soñadora incorregibla por que espero al príncipe azul ![]() Edytowane przez ~Gonia~ Czas edycji: 2008-11-25 o 20:03 |
|
|
|
|
#697 |
|
Rozeznanie
|
Hehe, śmiesznie wyglądają te dwa łuki :P A co to za ryska na dolnej prawej jedynce? Masz pęknięty ząb czy co?
Papryka GRATULUJĘ dotrwania do końca!!! Nawet nie wiesz jak ci zazdroszczę ![]() A tak poza tematam to muszę się pochwalić, że w poniedziałek miałam pierwszą jazdę samochodzikiem i co najlepssze - po 15 min jazdy na placu instruktor kazał mi wyjechać na miasto Normalnie byłam w takim szoku, że mi prawie oczy na wierzch wyszły Ale dałam radęi nawet TYLKO raz mi zgasł
![]() Goniowe karteczki quillingowe soy una soñadora incorregibla por que espero al príncipe azul ![]() Edytowane przez ~Gonia~ Czas edycji: 2008-11-25 o 20:02 |
|
|
|
|
#698 |
|
Zakorzenienie
|
ta ryska to pozostałość po kleju z zamka dwa lata temu
I to jest przestroga: pilnujcie orto jak wam zdziera klej po zamku przy sciąganiu aparatu ! Bo zostanie takie coś
|
|
#699 |
|
Rozeznanie
|
ale można ta ryskę jakoś zlikwidować czy zostanie ci tak już do końca?
|
|
|
#700 |
|
Zakorzenienie
|
pewnie można spiłować, ale ona jest bardzo cieniutka pod wzdględem wypukłości, ale można spróbowac
ale to jak bede sciągać górę, to za jednym zamachem, bo ją jedynkę mam wrażliwą na takie rzeczy, więc poczekam ![]() ale jeszcze po aparacie będzie wybielanie wiec na pewno zniknie
|
|
#701 |
|
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez ewciaa92aa Czas edycji: 2009-11-23 o 21:58 |
|
|
|
|
#702 |
|
Zakorzenienie
|
Proste ? Hmm.. dają jeszcze wiele do rzeczenia
![]() Będziesz miała pewnie proste po 2 latach, a nie jak ja po 4 ?
|
|
#703 |
|
Blond forever!
|
Też takie będziemy miec - prędzej czy później, ale będziemy
|
|
|
|
|
#704 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Ty się możesz nie zgadzać, ale TO JUŻ
ale zleciało!Cytat:
![]() Jestem zadowolona, chwilę debetowałyśmy z ortką o lewej dwójce, bo ja się upierałam, że trzeba ją jeszcze odrobinę cofnąć, ale ona twierdzi, że jest już ok, ale delikatnie jeszcze ją opiłowała i sytuacja się poprawiła ![]() Trójki trzeba będzie spiłować, no i nie wiem co z tą szparką między jedynkami ![]() Szczerze Wam powiem, że...zdjęłam ten łańcuszek, bo za mocno ciągnął i ta powstająca szczelina między jedynkami doprowadzała mnie do białej gorączki ![]() Zdjęłam łańcuszek, jedynka wróciła do jedynki, powstała włosowata przerwa między trójką a dwójką jak się nie powiększy, to tak zostawię, jak się powiększy, to założę z powrotem ten łańcuszek tak czy inaczej i tak chyba będę musiała do babki podejść za tydzień...raczej:rolleyes :Ale ciiiiiiiiiiiiiiiiiii....n ie róbcie tak ![]() Cytat:
ja się panicznie boję, że mi się wszystko porozjeżdża przez ten tydzień![]() Cytat:
![]() Faceci lubią aparaty, bo to oznaka, że dbasz o siebie i po zdjęciu będziesz olśniewała uśmiechem przynajmniej ci wartościowi faceci, a tylko tacy nas interesują![]() Cytat:
![]() Też się doczekasz swojego wielkiego dnia ![]() Noooo pięknie jeździsz już! Powodzenia bo ja prawko mam, ale na autko przyjdzie mi jeszcze poczekać przynajmniej parę miesięcy![]() Cytat:
|
|
|
#705 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro zakladam zamki i pierscienie aaaa
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#706 |
|
Konto usunięte
|
88Ekaterina88chce miec takie zebichy!
dawno nie mialem tak bolesnej wizyty u orto, dosc ze zeby sa krzywe jak niewiem to jak zaciskala mi je, myslalem ze za chwile zostane ich pozbawiony i jeszcze dostałem taki ladny prezent, drut na podniebieniu, moze nie boli ale jest bardziej irytujacy niz gumki separacyjne, jak tu z nim jesc
|
|
|
|
|
#707 | |
|
Zakorzenienie
|
ja kończę-Ty zaczynasz
![]() Cytat:
![]() Łuk podniebienny-no mnie ta przyjemność minęła-dzięki Ci Boże! Ale nie martw się-do tego też się przyzwyczaisz-dziewczyny nosiły hyraxy i przyzwyczajały się ![]() Będzie dobrze Ha! Omal nie napisaliśmy do Was posta z kliniki ![]() Postawili w poczekalni komputer, można se w necie pogrzebać ![]() Wiesz Kamil wydaje mi się, że nie zrobili krzesła, tylko takie stojące stanowisko, żeby ktoś może za długo nie okupował komputera bo na stojąco, to nikt długo nie będzie korzystał
|
|
|
#708 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam wczoraj u orto
Zalożyłam żółte gumki Jakoś inaczej je załoyła niz zwykle, tak ze mam takiego X na zamku;p Boli jak nigdy, dzis zyje tylko na soku Uprzedzam ze nie wiem czemu ale te zdjecia wychodzą tak niewyraznie :/ |
|
|
|
|
#709 |
|
Blond forever!
|
Emi luksik masz ząbki
Długo już nosisz aparat??
|
|
|
|
|
#710 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() jezyka to juz nawet nie czuje nie wiem co to hyraxy ale groznie brzmi ![]() nastepny razem bedzie post z pozdrowieniami od fotografów ![]() krzesla nie zrobili bo za duzo kobiet tam siedzi, pozarly by sie o miejsce
|
|
|
|
|
|
#711 |
|
Zakorzenienie
|
ponawiam swoje pytanie: czy ktoras z was miala wyrwana TYLKO jedna czworke? Nie widac asymetri przy usmiechaniu sie?
Bo mnie ta sprawa nurtuje...
|
|
#712 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
do tej pory jesteśmy razem.. całowanie - bez problemu. usta malujemy bo trzeba je dodatkowo nawilżać, jest tendencja do wysychania ust przy aparacie![]() Cytat:
moje wyniki na pierwszej jeździe były podobne, z tym,ze zgasł mi 2 razy:PPapryka- nie zdejmuj jeszcze, noooo.. Nie zostawiaj nas!![]() mała anegtotka. Ja i ludzie ode mnei z grupy gadamay sobei o wszystkim i o niczym,nagel zeszło na jabłka. ja:janie za bardzo moge jeść.. kolega: dlaczego? jak można nie ejsc jablek? ja; bo jak chce zjesc to musze pokroić w male kosteczki, tak nei zjem, bo mi aparat na jabłku zostanie ![]() kolega: aaa.. a jak to jest, ty ten aparat tak codziennie rano przyklejasz,tak?
|
|
|
|
#713 |
|
Przyczajenie
|
Ja wróće do pytania czemu tak pźno zakładaja aparaty. W moim przypadku było nastepująco ze od małego byłam kierowana do ortodonty ale jeszcze w latach 80-tych ortodonci mowili ze nie ma takiej potrzeby abynosic aparacik ( kiedys mniej ludzie przykladali sie do zabków) w liceum byłam u ortodonty i dala mi aparacik wyjmowany, to ja oczywiscie czesto o nim czesto i gesto zapominałam. Na studiach tz byłam u ortodonty bo chcialam założyc aparat stały, jednak odprawila mnie z kwitkiem i stwierdzila ze nie ma takiej potrzeby.
Tydzien temu udalam sie do ortodonki która polecila mi Pani doktor. I oczywiscie diagnoza: aoparat stały jest konieczny, mam bardzo trudno wade zgryzu tzw. głęoka i odpowiedziala ze wielu ortodontów nie potrafi sobie z tas wada poradzic dlatego tez odprawiana była z kwitkiem. Zębów ogólnie nie mam krzywych tylko dla mnie sa one waskie i rosna do srodka dlatego tez mnie denerwowały. Moi znajomi smieja sie ze mnie ze wymyslam, ale skoroPani doktor postawiła diagnoze i wszystko mi powiedziala po opisie zdjecie, to mialam racje. W przyszłym tyg. ide omowic plan leczenia, najgorsze to musze wyrwac ósemkei sie boje poniewaznie wybila mi sie na zewnatrz. a i ma nadzieje ze tego hyraxa nie bede musiala nosic, bo zaciekawy to nie jest. |
|
|
|
|
#714 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
aparaty są na czasie i szczerze mówiąc nie każdy może sobie mieć poza tym wygląda ładnie jak ładnie maźniesz ustka błyszczykiem, druciki też połyskują, ja tam kocham swojego drutka, mam tylko na górze nie powinnaś się obawiać , nie ma czego![]() Cytat:
gicior!!!!!!!!!Cytat:
![]()
...Tylko Ty Kochany ...bo być piękną to czuć się dobrze we własnym ciele... Aparatka od 27 maja 2008r. góra-metal dół-metal od 4 marca 2009r. ![]() ![]() Zdałam egzamin na prawo jazdy za pierwszym razem!!!!!!-04.09.2009. Edytowane przez milunia27 Czas edycji: 2008-11-26 o 08:36 |
|||
|
|
|
|
#715 |
|
Przyczajenie
|
A jaki wybrac?
chyba wezme na przody kosmetyczne a tyły metal??? |
|
|
|
|
#716 |
|
Raczkowanie
|
Podobno leczenie trwa krócej przy metalowym, więc ja się chyba na taki zdecyduję
No i zamki są chyba bardziej płaskie i mniejsze niż w kosmetycznym.Powiedzcie czy wyrwanie czwórek boli ?? jutro idę do chirurga i jestem strasznie spanikowana...
|
|
|
|
|
#717 |
|
Zakorzenienie
|
O 12 mam autobus
Kurcze jakies dziwne dreszcze mam, szkoda ze mam zakladanie "na raty". Ale damy rade![]() Kto chetny pojechac ze mna i poczekac pod gabinetem? Lekkiego stresa zalapalam :p Edytowane przez dodaja Czas edycji: 2008-11-26 o 11:23 |
|
|
|
|
#718 |
|
Blond forever!
|
Dzięki milunia za pocieszenie - wiem ja jestem czasem staroświecka i muszę trochę wyluzować...
Zakładanie aparatu nie boli, nie ma się czym stresować, a i do bólu można się przyzwyczaić
|
|
|
|
|
#719 |
|
Blond forever!
|
A jeżeli chodzi o to czy zakładać metalowy czy przezroczysty...
Ja też chciałam początkowo założyć porcelanowy, ale ostatecznie złożyłam bezligaturowy, bo nie chciałam nosić przez pół roku takiej wkładki na górne zęby i na podniebienie ( to jest ten Hyrax???) i dlatego ten bezligaturowy... No i przy nim jest krótszy czas leczenia i rzadsze wizyty ( raz na dwa miesiące), ale efekty nie są tak szybkie jak przy zwykłym aparacie, ale trochę droższy od metalowego zwykłego, ale tańszy od porcelanowego ![]() Teraz jakbym miała zakładac to założyłabym pewnie też bezligaturowy, a jeżeli nie ten to na pewno metalowy Kolorowe gumeczki - fajna sprawa A porcelanowy i tak czy siak trochę widac, także nie ma sensu wydawac więcej pieniędzy i tak się kiedyś wszystkie aparacików pozbędziemy
|
|
|
|
|
#720 |
|
Przyczajenie
|
a jak wyglada aparat bezligaturowy????
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:02.

Szokens totalny 

Normalnie byłam w takim szoku, że mi prawie oczy na wierzch wyszły 

ja się panicznie boję, że mi się wszystko porozjeżdża przez ten tydzień
i jeszcze dostałem taki ladny prezent, drut na podniebieniu, moze nie boli ale jest bardziej irytujacy niz gumki separacyjne, jak tu z nim jesc
nie wiem co to hyraxy ale groznie brzmi