|
|
#901 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IV
Cytat:
|
|
|
#902 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ma na zębach kilo porcelanowych licówek, to naprawde nei to samo co śliczne, zdrowe, proste zęby! A jak jej odpadie któraś? Ja wiem ,ze dużo celebrities zakłada sobie licówki i świeci zębami...ale to jest takie działanie na szybko,ja jestem zdecydowanie na nie..Chociaz gdybym miala na zbyciu kilkanaście tysięcy i brak czasu to moze i bym założyła
|
|
|
|
#903 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
u mnie w styczniu 28 puknie![]() dodaję fotki z wczoraj jak wam się podobają moje ząby ????hehena dole nie mam druciaka, być może nie będę musiała, moja orto mówi że 2, 3 mieś. poczekamy i zobaczymy takie złe nie są a 1500 piechotą nie chodzi a wy jak ???zakładałyście na ,,w miarę równe'' na dole???????
...Tylko Ty Kochany ...bo być piękną to czuć się dobrze we własnym ciele... Aparatka od 27 maja 2008r. góra-metal dół-metal od 4 marca 2009r. ![]() ![]() Zdałam egzamin na prawo jazdy za pierwszym razem!!!!!!-04.09.2009. Edytowane przez milunia27 Czas edycji: 2008-12-02 o 08:44 |
|
|
|
|
|
#904 |
|
Zakorzenienie
|
milunia no gdybym ja miała taki dół jak Ty to bym założyła aparat również na dół. Bo przy idealnie prostych górnych zębach, dół prezentuje się fatalnie.
Ja miałam stłoczenie, więc założyć musiałam uprzednio wyrywając dwa zęby dolne. |
|
|
|
|
#905 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wasza opinia się przyda, tylko szczerze mówiąc na żywo troszkę inaczej wygląda ten dół tu na fotce troszkę światło może odbiło krzywe są tylko jedynki trochę wchodzą jakby na siebie i dwójka z lekka kąt straciła hehe poza tym są równe i nie widać tego aż tak .... jeszcze zobaczę może założę..a powiedzcie mi czy jak jest nie duża wada jak u mnie na dole to ruchomy by nie zadziałał? czy w moim wieku to już niemożliwe? spotkałyście się z wiedzą na ten temat???
...Tylko Ty Kochany ...bo być piękną to czuć się dobrze we własnym ciele... Aparatka od 27 maja 2008r. góra-metal dół-metal od 4 marca 2009r. ![]() ![]() Zdałam egzamin na prawo jazdy za pierwszym razem!!!!!!-04.09.2009. |
|
|
|
|
|
#906 |
|
Zakorzenienie
|
po ruchomych aparatach za dziecka w większości przypadków w dorosłym zakłada się stały. Więc chyba za duzó nie pomoże.
|
|
|
|
|
#907 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
...Tylko Ty Kochany ...bo być piękną to czuć się dobrze we własnym ciele... Aparatka od 27 maja 2008r. góra-metal dół-metal od 4 marca 2009r. ![]() ![]() Zdałam egzamin na prawo jazdy za pierwszym razem!!!!!!-04.09.2009. |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#908 |
|
Rozeznanie
|
milunia27 moja przyjaciółka na niewielką wadę nadole dostała aparat ruchomy więc najlepiej będzie jak zapytasz się na wizycie bo może i w twoim przypadku wystarczy aparat ruchomy.
|
|
|
#909 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to ma jakieś znaczenie???
|
|
|
|
|
#910 |
|
Rozeznanie
|
Ma 23 lata, wydaje mi się, że większe znaczenie od wieku ma ustawienie korzeni i ogólna wada.
|
|
|
#911 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w poniedziałek mam wizytę to zapytam w sumie w łeb za to nie dostanę hehehe i myślę jakie gumki wziąć polecacie jakieś?teraz miałam jasno-różowe...
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#912 |
|
Wtajemniczenie
|
juz za kilka dni wstawię zdjęcie. dziewczyny,mam dylemat
![]() jest tu moze jakas polonistka,albo osoba,ktora w miare dobrze czuje sei z polskiego? ![]() ![]() zaluje,naprawde zaluje,ze nie zakladalam aparatu z ligaturkami...
|
|
|
|
|
#913 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#914 |
|
Raczkowanie
|
Ja wczesniej nie wspominałam,ale nosze od marca aparat ruchomy>>Ortodontka powiedziała,że ten aparat mi wystarczy ale ja po tych 8 miesiącach zauważyłam tylko niewielka różnice...i nie wiem...może byście mi doradzili czy lepiej stały założyć(ortodontka powiedziała,że cas leczenia w stałym i w ruchomym jest taki sam...) ale czy mam miec pewnośc,że mi sie wyprostują po tym ruchomym co mam?bo po stałym to napewno...
|
|
|
|
|
#915 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#916 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
są słowa,ubogi,biedny : i epitetami,przenośnią,poró wnaniem? Joanna-ze wzgledu na ligaturki,nie na samo leczenie.
|
|
|
|
|
|
#917 |
|
Raczkowanie
|
Ja noszę aparat górny już pół roku, dolny 4 miesiące
Jak to szybko mija![]() Najbardziej denerwuje mnie drut na podniebieniu (zahaczony na jednym pierścieniu,przechodzi przez podniebienie i łączy się z pierścieniem). Ma on chyba nie cofać szóstek tylko te zęby, które muszą. Mam już to miesiąc. W czwartek idę do orto i jak się tego pozbędę będę po prostu szczęśliwa;] Miał może ktoś z Was takie cudo?? Ile nosiliście? Aha, jestem w takim momencie leczenia, że na górze mam 6 przerw między zębami I niektóre to już takie konkretne... I... seplenie strasznie No,ale cóż. To przejściowe![]() A do wszystkich co się obawiają aparatu to... myślę, że do tej decyzji trzeba dojrzeć. Ja przez wiele lat na pytanie rodziców, czy chcę aparat stanowczo mówiłam NIE;D A teraz tego strasznie żałuję. Aparat to nic złego Lepiej "pomęczyć się" (akurat muszę przyznać, że mnie nic nie boli jakoś) niż mieć krzywe zęby.
|
|
#918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wolę od razu wyprostować górę i dół aby potem nie żałować pozdrawiam
|
|
|
#919 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
O to właśnie samo chciałam spytać! Także mam ten denerwujący drut. Co prawda dopiero przez 3 dni i mam nadzieje, że zdejmą mi go góra za 1,5 miesiąca- dłużej nie wytrzymam. Lady No Nick, a Ty ile go nosisz? |
|
|
|
|
|
#920 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Noszę go dopiero miesiąc... I mam nadzieję, że ostatni.
|
|
|
#921 |
|
Przyczajenie
|
Elo wszystkim. no to tak najpierw się pochwalę moim stażem.
od 2 kl. podstawówki nosiłam aparat taki wkładany. dużo mi pomógł. na początku 6 kl. miałam juz stały. i od wczoraj jestem bez. Oczywiście już od miesiąc jak głupia odliczałam dni do ściągnięcia aparatu, a od wczoraj mam ściągnięty i wiecie co wam powiem. JEST OKROPNIE. ![]() Po pierwsze od zawsze mam żółte zęby, i po ściągnięciu stały się bardziej widocznie, fakt są proste xD no ale żółte. Do tego muszę nosić przez rok apart wkładany, po którym starsznie bolą żeby ( pewnie się kiedyś przywyczaje). ALE najgorsze jest to, ze chciałam je wybielić tzw. zęby. A denstytka mi powiedziala, że dopiero za rok najlepiej, ponieważ one nie są jeszcze na to przygotowane ( ? ) no i w tym jest problem. Czy wy tez znalazłyście się w podobnej sytuacji? Edytowane przez teczowalala Czas edycji: 2008-12-02 o 18:43 |
|
|
|
|
#922 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez 201701160959 Czas edycji: 2008-12-02 o 18:52 |
||
|
|
|
|
#923 |
|
Zakorzenienie
|
moj tz nosi łuczek podniebienny
oj chlopaczyna sie meczy okropnie to widze ;P ale czego sie nie robi dla bycie bjutiful a aparat nosi od maja i wciaz i nadal łuczek posiada![]() ??? eh moje zeby nie ruszaja sie w zadna manke;/ a oerto mi tu wspomina cos o zakonczeniu dołu...dobrze ze wizyte mam dopiero w lutym wiec na penwo jeszcze teraz nie bedziemy sciaglai góry bo jest brzydko a feee... mIlunia sliczne zebiska ) zazdroszcze kształtu no iw ogole u Ciebie to na pewno juz koncóweczka![]() Kamil.o fajna ta twoja website ze zjdjeciami aaaa...i powiem jeszcze cos co mnie irytuje. >>>>>Elo<<<<<< no błagam ....;D
38/40 Szymuś- mój skarbek <3Edytowane przez smv Czas edycji: 2008-12-02 o 19:12 |
|
|
|
|
#924 |
|
Zakorzenienie
|
Aparat działa jak nie boli nie?
![]() Boli mnie jedna jedynka a druga nie styka się z dołem, czyli coś się dzieje. Dzisiaj koleżanka "Masz aparat? Faaajnie." Ogólnie na razie pozytywnie... xD dziś -> 11 dzień!
|
|
#925 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nosiłam go jakoś 1,5 roku- dolny aparat, teraz mam tylko drucik za zabkami Wspomogłam górne ząbki, ale teraz znowu ma aparat ![]() Cytat:
Ale kiedyś ona wybielała zęby laserem i jej cos nie poszło i zęby zrobiły się szare w brązowe kreski Do tego miała je starznie krzywe i też je spiłowała i załozyła koronki, tyle, że od 3 do 3 ki Czy 4, nie pamiętam ale jak się szerzej uśmiechnie to widać, że tu biel a tu szarość![]() Kosztowało ją włąśnie tyle samo co stałe dwa aparaty, ale jak to ona powiedziała: wstydziłaby się chodzić z aparatem Miałam jej powiedzieć, że ja bym się wstydziła chodzić z taką twarzą, bo już lepiej odrazu plastyke sobie zrobić No, ale zobaczymy ile bedzie miała te koronki, bo o nie też trzeba dbać
|
|
|
#926 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a mnie najbardziej irytuje 'oo heloł' poprostu nie moge tego zniesc ;D Dobrze ze siostra skonczyla z tym Cytat:
|
||
|
|
|
|
#927 |
|
Blond forever!
|
Heh, pozbawić człowieka neta na półtora dnia i proszę jakie zaległości :P
Nawet nie wiem na który z wątków odpowiedzieć także, informuję tylko, że wracam na forum, no chyba, że znowu siądzie net w całej Akademii
|
|
|
|
|
#928 |
|
Zakorzenienie
|
????
|
|
#929 |
|
Zakorzenienie
|
No co się kochana dziwisz???
Nasz Kamil to tak ma, że jak komuś przynajmniej raz przed dupę nie przyłoży, to ma dzień stracony ![]() Wczoraj padło na mnie, dziś na Ciebie
|
|
#930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:42.

Noszę go dopiero miesiąc... I mam nadzieję, że ostatni.